Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Jokerien taloudellinen tilanne

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana Tunnettu Sotilas, 11.11.2005 klo 10.48.

 1. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  No ei ole uutta. En vain jaksanut runoilla noin pitkästi vaan luotin narrien älykkyyteen.

  Lainaus:
  Venäjän suurimpia lajeja, joten massia liikkuu roimasti enemmän, mutta ei vain sattuneesta syystä valu alaspäin.
   
 2. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Puhuiko Kohonen Jokereiden osuudesta vai koko KHL:n kokonaisköntästä?
   
 3. faro Jäsen

  Lainaus:
  Jokereiden osuudesta.
   
 4. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Vaikka taitaa olla kausi välissä, KHL:n ilmoittama luku 1.877 miljoonaa dollaria kaikille silloisella kurssilla on sanoisinko hieman eri luokkaa kuin Kohosen ilmoittama luku 3-4 miljoonaa euroa Jokereille. Olisi mukava kuulla rehellinen vastaus, miksi KHL ja Jokerit näkevät asian hyvin eri tavalla.
   
 5. faro Jäsen

  Lainaus:
  Kohonen puhuu ko. haastattelussa tuosta summasta puhuttaessa nimenomaan Viasatin tv-oikeuksista. Iltasanomat puolestaan lisää, että kyseinen summa sisältää myös muutkin KHL:n Jokereille jakamat tv-tulot.

  Linkkiä en nyt pysty heittämään, mutta jokainen löytänee sen tarvittaessa.
   
 6. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  @faro @Cobol

  Väkisinkin tulee mieleen, että Kohonen on puhunut tahallaan siten, että ei varsinaisesti valehtele summista, mutta johtaa harhaan. Eli joku summa (ehkä KHL:n antama rookie-joukkueen tuki), sisältäen Jokereiden osuuden tv-tuloista, on varmasti ollut 3-4 miljoonaa, mutta tv-tulot tuskin ovat noin paljoa olleet. Tuntuisi aika hurjalta, jos KHL:n tv-tulojen kokonaispotti olisi esimerkiksi välillä 84-112 miljoonaa dollaria... (olettaen että jokainen saisi suunnilleen samansuuruisen summan).
   
 7. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Tässä tarkka, kaivoin ihan omasta tuhansien linkkien kokoelmasta:

  "Viasat maksaa tv-oikeuksista KHL:lle eikä meille. KHL maksaa meidän omistajillemme ja he siirtävät sen pääomana meille, jolloin se ei näy liikevaihdossa. Kyse on noin 3–4 miljoonan euron summasta.

  Ilta-Sanomien tietojen mukaan ruotsalaisomisteinen maksutelevisiokanava Viasat ei maksa oikeuksista kokonaisuudessaan näin suurta summaa, vaan Kohosen mainitsema 3–4 miljoonaa sisältää myös Jokerien osuuden KHL:n muista tv-tuloista".

  Selvisi luultavasti miksi eroa on ja kiitokset @faro ja @V-G- ja kyseessä lienee KHL:n antama ns. alkutuki uudelle seuralla kolmen vuoden ajalta.
   
 8. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  @Cobol
  Juurikin tuonlaista uumoilin, eli Kohonen puhuu eri lauseissa Viasatin maksamasta tv-oikeusrahasta ja siitä, minkälaisesta summasta on kyse, jolloin kyse on todennäköisesti eri asioista. Näin ollen Kohosen lausunnosta voisi saada sen kuvan että Viasat maksaa Jokereiden omistajille 3-4 miljoonaa, mutta todellisuudessa näin ei tietenkään voi olla.

  Kun rahat kierrätetään Jokereiden omistajien kautta, jotka vaikuttavat myös KHL:n katto-organisaatiossa, sillä on aika vähän väliä Jokereiden kannalta, minkälaisia summia mistäkin tulee. Viasatilta jotain, KHL:n muista tv-tuloista jotain, jonkin verran starttirahaa ja loput jostain ennalta määritellystä köntästä RR:n pusseista.

  Niin tai näin, Jokereiden on käytännössä täysin mahdotonta saada kasaan kilpailullista budjettia, koska oma varainkeruu riittää näköjään vain jäätäviin tappioihin. Kävi mielessä sekin, että miksei Jokerit voisi myydä jokaista lippuaan eurolla ja hinnoitella jokaisen fanituotteensa 10-15 euron välille. Mitä väliä? Omistajille Jokereiden tappiot ovat kuitenkin vain nappikauppaa ja ne kuitataan poliittisten pyrkimysten takia joka tapauksessa. Tulisipahan halli varmaan vielä täydemmäksi ja sitten voitaisiin julkisesti kerskailla sillä kuinka Jokerit kiinnostaa ja vetää hyvin yleisöä.
   
 9. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Jatkakaamme täällä:

  Lainaus:
  Lainaus:
  @MR8

  Rahasummat ovat salaisuus. Harvian kanssa tehtiin diili näkyvyydestä ennen playoffeja. Ei kerrottu summaa, Harvia sai näkyvyyttä. Harvia on sponsori ja sponsori haluaa näkyvyyttä.

  Jos rahaa tulee omistajilta, ei heillä pääsääntöisesti ole vastaavaa tarvetta saada julkista näkyvyyttä. Vai keksittekö mitä hyötyä esimerkiksi Gennadille olisi siitä, jos tehdystä sopimuksesta ilmoitetaan julkisesti? Nythän se tieto on puolijulkista ja kaikki "tarvittavat" tietävät siitä jo; Gennadin näkökulmasta siis. Ja jos esim. mainittu Gennadi ei halua asiasta sen suurempaa pyöritystä iltapäivälehdissä, niin näitä ei sitten sen suuremmin julkaista.

  Lainaus:
  En osaa sanoa tarkoista summista, mutta viesti on se, että kauteen voidaan lähteä about näillä, mutta lisäraha ei ainakaan haittaa joukkueen rakennusta.
   
 10. matti&teppo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ei taida kukaan haluta kertoa sitä että raha tulisi Gennadilta.

  Toivottavasti tämä ratkeaisi nyt edes jotenkin järkevästi.
   
 11. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  @powerplaymaker Pystyistkö selventämään sitä, mitä Hjallis on tarkoittanut kun hän on puhunut rahoituksesta tiedotettavan? Rahoitus, jolla viitataan tähän (Kohosenkin termein) omistajien tukeen ei ole sama asia kuin joku sponssidiili Harvian kanssa. Nyt puhutaan siitä, millä eväin Jokerit kykenee jatkamaan KHL:ssä. Kuten @Cobol totesi, Jokerit ei pelaa peliäkään itäliigaa, jos joku ei kuittaa 10-15 miljoonan tappiota vuodessa. Alkuperäinen rahoitussoppari oli kolmevuotinen, eli nyt katkolla.

  Sinä sanot, että tästä rahoituskuviosta on päästy sopuun. Hjallis sanoo että siitä tiedotetaan kun nimet ovat paperissa. Missä tiedotus?
   
 12. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Sinä väitit, että Jokerien tilanne liigajatkon osalta on suunnilleen sama kuin Tapparan. Minä kerroin, miksi ei ole. Tätä et pysty kumoamaan, joten anna olla.

  Lainaus:
  Miksi Harkimo sanoi, että ei ole saanut nimiä paperiin ja miksi Kohonen sanoi, että jatko ei ole varmaa? Turhaa vääristelyä, ei kyse ole Sepon Grillikioskin sponsseista, vaan venäläisten tappiorahoituksesta määrältään 10-20 miljoonaa per kausi.

  Lainaus:
  Sinulla menee taas käsitteet pahasti sekaisin. OIen useamman kerran korjannut, että Jokereilla on sopimus KHL:ssä edelleen eikä siitä ole neuvoteltu. Miten tämä on niin vaikea asia tajuta, vaikka laitoin KHL:n ison pomon tekstin aiheesta? Rahoitussopimus venäläisten kanssa on ihan eri asia kuin KHL-sopimus.

  Tässä kommenttini aiheesta tammikuussa.

  Jokerien aiempi rahoitussopimus umpeutui. Jokereilla ei ole rahaa tulevaan kauteen ilman venäläistä tai vaikkapa kiinalaista miljoonatukea. Siitä tuesta on neuvoteltu Hjalliksen mukaan jo pitkään, mutta ei saatu nimiä sopimukseen ainakaan toistaiseksi. Sen osuus Jokerien budjetista oli noin 15 miljoonaa edellisellä kaudella ja Jokerien hankkima oma rahoitus noin 10.5 miljoonaa.
   
  Viimeksi muokattu: 10.03.2017 klo 11.37
 13. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Huawein kanssa oli sopimus ja iso läntti paidassa. Ne oli ihan karkkirahoja. Harvia tuskin maksoi edes sitä eli alle yhden pelaajan kauden liksa tuli. Se summa livahti julkisuuteen kai vahingossa ja en nyt löytänyt goolella. Pointti: Suomeen suunnatulla yhteistyöllä ei ole mahdollista kerätä asiallisia rahoja. Siksi Putlerin sotaretket on narreille äärimmäisen vahingollisia.
  Lainaus:
  No eipä tuosta tarvitse tiedottaa kuin että omistajat ovat päässeet sopimukseen/yhteisymmärrykseen ensi kauden rahoituksesta. Jokerit muuttuu arvottomaksi, jos se ei pelaa missään, joten omaisuutensa pitämiseksi kunnossa tuollainen on perusteltua. (Narrilogo on ry:n, ei leuattomen, joten vain toimiva edustus on jonkin arvoinen.)
  Lainaus:
  Juuri näin, jos ei ole urheilullisia tavoitteita.
   
 14. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Olisihan se kohtuullista, koska tähän asti on infottu siitä, että vielä ei ole allekirjoitettua sopimusta suunnilleen kuukauden välein. Milloin Harkimon, milloin Kohosen toimesta.

  Pidän edelleen todennäköisimpänä, että seuraava ilmoitus koskee Jokerien rahoitusneuvottelujen onnistumista, mutta sekin kiinnostaa, ketkä ovat venäläisiä tai muita ja onko Harkimo myynyt osuutensa.
   
  Viimeksi muokattu: 10.03.2017 klo 11.43
 15. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Tää Harvia nyt oli vain esimerkki siitä, että Jokerien kohdalla rahoitus voi tulla sponsorilta tai omistajalta. Siellä on varmaan aika pienestä summasta kyse, Tarkoitus oli nimenomaan korostaa sitä, mikä on eri rahoittajien motiivi tai tarkoitus.

  Olisihan se tosiaan kiva, jos faneillekkin tämä case avattaisiin edes jossain määrin. Mutta jos rahoittaja ei halua, että näistä tiedotetaan, niin ei niistä sitten tiedoteta. Jos vaikka Gennadi on sanonut, ettei halua, että näitä ruvetaan julkisuuteen perkaamaan, niin eikä Hjallikselle jää kysyttäessä muuta vaihtoehtoa kuin A) möläyttää miten asia on tai B) antaa ympäripyöreitä vastauksia. Siihen mikä on kuluttajan kannalta hyvää tiedottamista, en ota kantaa.

  Otetaan vielä tässäkin esimerkiksi Tappara: ei sielläkään joka kausi tai x-monen vuoden välein tiedoteta paljonko Poju sinne siirtää veroparatiisista rahoja minäkin vuonna. Rahaa tulee ja pelaajia menee.

  Jokerien ja omistajien väliset rahoitussopimukset ovat salaisia, mutta tuskin se on ihan niin yksinkertaista, että kolme vuotta saatte rahaa ja sitten ette mitään.
   
 16. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Miten ne siis poikkeavat vaikka Prahan, Zagrebin, Riikan jne rahoitussopimuksista, jotka ovat juuri niin yksinkertaisia, että rahaa tulee sovittu määrä sovitun ajan, mutta sen jälkeen ei välttämättä mitään, koska päättynyt rahoitussopimus ei sitä vaadi?

  Lopuksi osaltani huhu: rahoitussopimus olisi tehty jo aikaa sitten, mutta asiat hiertävät venäläisten ja Harkimon välillä. Venäläiset haluavat Harkimosta eroon, koska eivät pidä siitä, että Harkimo ei suostu maksamaan osaa Jokerien tappioista tai hankkimaan sitten lännestä vähintään 15-20 miljoonan liikevaihtoa.
   
 17. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Mutta sponsori ja rahoittaja ovat kaksi eri asiaa. Sponsoritulot kasataan Jokereiden toimesta useista eri diileistä, mutta niiden avulla ei vielä kautta pelata, vaan tarvitaan rahoittajien rahoja.

  Lainaus:
  Onko Tapparalla ollut määräaikainen rahoitussopimus jonkun rahoittajatahon kanssa? Vain silloin jos näin on ollut, sen tilanne vertautuu Jokereihin.

  Lainaus:
  Varmasti sisältö on salainen, mutta ei se onko sellaista vai ei. Sitä paitsi nimenomaan niin se menee määräaikaisissa sopimuksissa, että ensin jotain on jonkin aikaa ja sitten kun määräaika umpeutuu, sitä jotain ei enää ole ellei tehdä uutta sopparia.
   
 18. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Nyt vedät niin alta lipan kaikkia narriosiossa viihtyviä, että oksat pois. Arvostan kuitenkin sinua kirjoittajana sen verran, että en nosta asiasta meteliä, ainoastaan vihkoon tulee merkintä.
  Lainaus:
  Jos asia on sen väärrtti, että tiedotetaan tulevasta tiedottamisesta koko kausi, niin ihan piip tyhmä tarvii ollaq, että ei jotenkin sulje keissiä.
  Lainaus:
  Eipä tuosta tarvitsi minimissään muuta tiedottaa kuin jokerit.comissa Harkimon suulla, että asia on sovittu/järjestyksessä ilman yhtään yksityiskohtaa. Vaan kun ei ole mitään infottu, niin ainoa järkevä oletus on, että asia on auki ja siten myös pelattava sarja. Jos Harkimo ei pääomistajana halua maksaa omasta pussistaan...
  Lainaus:
  No siitä on sovittu, eikä mistään muusta, joten se voi olla juurikin noin yksinkertaista. Kannattaa muistaa rottien motivaatio tähän keissiin.
   
 19. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Omistajat + Sijoittajat + Sponsorit + jne... = Rajoittajat

  Eli siis sponsoritulot ovat toki vain yksi osa-alue rahoituksesta. Joku Huawei rahoittaa toimintaa ja saa vastineeksi mainosnäkyvyyttä KHL-maissa. Noussut nyt markkinajohtajaksi suomessa, joten varmaan ollut heille ihan hyvä sijoitus.

  Joku Gennadi rahoittaa Jokereita ja ylläpitää näin ollen KHL:n kehitystä kansainvälisenä sarjana yms. (Gennadista ketju voidaan sitten johtaa Putiniin jne., mutta ei mennä nyt siihen, koska se ei ole tämän keskustelun ydin.)

  Point being: rahoitus koostuu monesta purosta.

  Lainaus:
  En tiedä. Tiedätkö sinä? Ei ole tiedotettu... Onko jatkuvaa, jolloin Poju maksaa maailman loppuun asti x-summaa, vai neuvotellaanko näistä joskus? Ei varmaan Tapparakaan halua tiedotella näistä neuvotteluista kovin julkisesti, kun rahan lähde on jokseenkin kyseenalainen, vähän niin kuin Jokereillakin. Eikä Pojukaan saa mitään lisäarvoa jos näitä tiedoteltaisiin, korkeintaan päinvastoin jos media innostuisi ruotimaan veroparatiiseja ja asekauppoja. Ei hjuva.
   
 20. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  @Sako en nyt iha ymmärtänyt tuota ensimmäistä lainaustasi?

  Lainaus:
  Johon Sako vastasi:

  Lainaus:
  Mitkä kirjaimet sanasta salainen jäivät epäselväksi. Sinä tai minä emme tiedä mitä tuo salainen sopimus sisältää. On puhuttu kolmesta vuodesta, mutta se mitä muuta sopimus sisältää esimerkiksi näiden vuosien jälkeisestä ajasta, on turha spekuloida, KOSKA SE ON SALAISTA.Turha väittää totuutena täällä, että "siitä on sovittu, eikä mistään muusta ja että se on yksinkertaista", kun ei tiedetä mitä on sovittu.

  Romanin motivaatioista en tiedä. Hän ei ole juurikaan Jokerien päässä ollut hoitamassa asoita. Jokerit hoitaa ne itse ja rahamies taustalla on Gennadi Timtsenko.

  Edit:

  Lainaus:
  Amen, jätetäänkö tähän?
   
 21. faro Jäsen

  Itselleni ainakin riittää se tieto, että Jokerit jatkaa KHL:ssä. Tämän Hjallis vahvisti viime kuussa Twitterissä. Sen, paljonko venäläiset haluavat lopulta pumpata rahaa Jokereihin, näkee sitten ensi kauden joukkueessa.
   
 22. Target Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ManU
  Lainaus:
  Onhan tuo jo villi visio. Viikko ennen kautta ei vielä tiedettäisi pelataanko vai ei, koska rahoituksesta ei tietoa. Hjallis voi halutessaan tulla pitämään sitä The Massiivista ja ilmoittaa että ensi kauden budjetti on xx milj.eur. Tähän rahoittajalla ei ole mitään sanomista. Ellei halua ilmoittaa mistä ja kuinka paljon rahaa tulee.
   
 23. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  ???

  Tämä tietohan on jo olemassa jo oli jo ennen edellisen kauden loppumista. Edelleen: ei ole kysymystäkään, etteikö ensi kaudella pelattaisi. Älä heittäydy tyhmäksi. Väännän nyt silti kuitenkin vielä rautalangasta: Jos joku tietty rahoittaja ei halua, että hänen osuuttaan rahoituksesta julkisesti tiedotetaan, niin sitä tämän tietyn rahoittajan mielipidettä varmasi kunnioitetaan. Tai jos Jokerit ei itse halua sitä tiedottaa syystä tai toisesta.


  Lainaus:
  Tottakai. Kuka tahansa asiasta tietävä voi pitää The Massiivisen ja kertoa siinä mikä on budjetti. Se varmaan olisikin ihan mielenkiintoista kuulla, mutta rahoitusneuvottelut ovat kesken, eikä ensi kauden lopullinen budjetti ole vielä varmistunut, oletan.

  Ja se, että rahoitusneuvottelut ovat kesken ei tarkoita, etteikö jotain olisi jo sovittu. Ja voin sen verran kertoa mitä tiedän: jotain on jo sovittu, joidenkin toimijoiden kanssa, josta jotain on jo laskettu pelaajabudjettiin, jonka perusteella on tehty jotain pelaajahankintoja (ja jokunen jatkosopimus) tulevalle kaudelle. Summista minulla ei ole hajuakaan.

  Kuten sanottua, rahoitusneuvotteluita käydään jatkuvasti useammankin tahon kanssa. Ei mitään normaalista poikkeavaa.
   
  Viimeksi muokattu: 10.03.2017 klo 12.57
 24. attendo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hyvinkään Ahmat
  Jokereiden taloudellinen tilanne on kuin murrosikäisen pojan taloudellinen tilanne. Iskä maksaa laskut ja antaa taskurahaa. Harmi vaan, että Jokerit on jo ehtinyt miehen ikään ja pitäisi jo pärjätä omillaan, mutta ei.
   
 25. Captain K Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  @attendo on kyllä Jokeri-osion lempikirjoittajani!