Jokerien mediaketju

  • 2 134 198
  • 8 710

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
otain sellaistakin, että joku pelaaja oli poistunut pukukoppiin ja sääntöjen mukaan tällainen pelaaja ei saisi palata peliin, tietyn määräajan puitteissa, mutta niin vain teki kohta maalin.
Päävamman ollessa kyseessä koppiin poistunut ei saa palata. Ei aikarajaa käsittääkseni. Ja jep palasi. Oli tuoreessa muistissa sääntö, kun narrilta oli evätty paluu.

Maan mukaiseen tuomaritoimintaan on tottunut. Yksi hinta kohelossa pelaamisesta.

Eli saanko minä uskoa, ettei Jokereilla ole aitoja menestysmahdollisuuksia ja siten KHL:stä Suomi-kiekolle saatava hyöty olisi vain rahallinen ja jos näin, niin saanko kyseenalaistaa järkevyyden satsata Suomesta enää yhtään enempää KHL:n suuntaan, jos rahavirrat ovat jo auki?
Vapaa maa ja uskonvapaus siihen päälle, saat tietysti.

Kannataisko kokeilla hiukan laaja-alaisempaa lähestymistapaa? Esim pelaajapolun tai maajoukkueen näkökulmasta? Tai miettiä, että miksi joillekin liigaseuroille kelpaisi jonkun sortin yhteistyö? Esim muutama ruplilla maksettu pelaaja voi pelastaa paljon jossain pienemmässä jengissä...mutta sellainen ei tietysti käy bätre folkin maailmaan, että heidän nokkansa ei kostu vähintään suomalaisia enemmän. Ja veikkaan, että näädät ajattelee samalla tavalla...pikkuisille olisi tarjolla porkkanaa ja isot ei halua tätä 1/2 pienemillä budjeteilla operoiville kilpailijoille antaa.

Musta mahdollinen yhteistyö pitäisi hoitaa useamman seuran kanssa, jolloin siellä olisi 1-3 pelaajaa lainattuna/jengi. Jos narrien loukkaantumistuulettimeen osuu, niin se ei kaataisi koko kautta ja farmi muuttuisi tosiaan enemmän yhteistyön suuntaan.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Jos vaikka SKA haluaisi kauden alla pelata harjoitusotteluita esim. New York Rangersin kanssa, niin riittäisikö siihen vaan Rotenbergin puhelinsoitto Nykiin, jossa ilmaisisi halun harjoituspeleille? Ja jos Nykissä vähän yskähdeltäisiin, niin riittäisikö Rotenbergin messuaminen teemalla "onko nämä aikuisten päätöksiä?" ja "globaalin kiekon etu, hei!". Vai olisiko luultavampaa, että Rotenbergin pitäisi asettua "neuvottelupöytään" ja tuoda kuvainnollisesti säkkikaupalla ruplia pöytään?
Onko NHL:llä "herrasmiessääntö" siitä, ettei SKA:ta ja vain SKA:ta vastaan pelata harjoitusotteluita? Jos ei, niin esimerkki ei ole verrainnollinen. Ihan ufoja juttuja taas.

Jollain keinolla Maple Leafs, Penguis, Panthers ja Ducks on Arenalle saatu pelaamaan. Ilmeisesti puhelinsoitolla ja neuvottelulla se on mahdollista, Rotenbergistä en tiedä. Jos Rangers haluaa tulla, niin mielestäni sen pitäisi saada tulla ilman että NHL lätkii uhkasakkoja päälle.

Jokereita vastaan ei tarvitse pelata harjoitusotteluita Suomen jääkiekon hyväksi. Ei tarvitse pelata ollenkaan jos ei halua. Jos haluaa, niin mun mielestä olisi ihan reilua että niin sais tehdä ilman että Liiga lätkii sakkoja. En oikein koskaan ole ollut kartellien ystävä.

Kiekkokuluttajahan voi miettiä, että onko tuolla idässä kilpailu kiekon piirissä ollut koskaan reilua ja kun katsoo vaikka tätä listausta Neuvostoliiton mestareista wikipediassa, niin sitä saattaa pohtia että joko kiekkoa pelattiin vain Moskovassa tai peli oli työläisten paratiisissakin "rigged".
CSKA on ollut ja kai virallisesti edelleenkin on armeijan joukkue. Armeija sai jos ei pakottaa, niin aika vahvasti argumentoida aina sen puolesta, että parhaiden pelaajien tulisi siirtyä sen riveihin. CSKA esimerkiksi oli pitkään aika suoraan sama asia kuin Neuvostoliiton maajoukkue, eikä ole mikään ihme että sellainen porukka voittaa mestaruuksia aika tavalla. Moskovassa oli parhaat pelaaja ja parhaat resurssit, lopputulos on tuo. Reilua se ei missään nimessä ole ollut, mutta ei tähänkään asiaan liity. Muistaakseni Neuvostoliittoa ei enää edes ole olemassa.

Kun sitten katsotaan Jokereiden historiaa KHL:ssä, niin eikös ensimmäisen vuoden pudotuspeleissä ollut joku kammottava virhe, joka kait myönnettiin ihan KHL:n tuomaritoiminnastakin myöhemmin, että vituiksi meni. Oliko tuolla vaikutusta? Saitteko tasapuolisempaa kohtelua seuraavana keväänä? Meinaa muistelisin lukeneeni esim. jotain sellaistakin, että joku pelaaja oli poistunut pukukoppiin ja sääntöjen mukaan tällainen pelaaja ei saisi palata peliin, tietyn määräajan puitteissa, mutta niin vain teki kohta maalin.
Minä en tälläistä tapausta muista, mutta se ei luonnollisesti tarkoita etteikö niin olisi voinut tapahtua. Tuomarivirheet ovat kuitenkin eri asia kuin systemaattinen suosiminen ja sellaisesta minä en ole nähnyt mitään merkkejä. Poislukien tietysti se, että noin viidettätoista vuotta putkeen Jokereille vihelletään jäähyjä aivan liian helposti kun kaikki vastustajat pääsevät aina helpolla. Ja täysin objektiivisesti nähtynä vieläpä.

Eli saanko minä uskoa, ettei Jokereilla ole aitoja menestysmahdollisuuksia ja siten KHL:stä Suomi-kiekolle saatava hyöty olisi vain rahallinen ja jos näin, niin saanko kyseenalaistaa järkevyyden satsata Suomesta enää yhtään enempää KHL:n suuntaan, jos rahavirrat ovat jo auki?
Saat uskoa, mutta tuo sinun argumentointisi on sen verran kulmikasta ja valikoivaa, että se näyttää vain yhdeltä tekosyyltä omien antipatioiden ja oman seuran toiminnan perustelulle. Luonnollista, muttei rationaalista.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
@Tshekki77, @Jymäkkä ja @TosiFani , ihan helppo skenaario vastattavaksi: Otetaan Jokerit pois KHL:stä takaisin liigaan ja pistetään HIFK ja Ässät KHL:ään. Käsi sydämelle: Oletteko tässä skenaariossa täysin kirjoittamienne mielipiteiden takana koskien kipuilua liigan ja suomalaisen KHL-joukkueen välillä?
Luultavasti olen. Varmuudellahan tuota ei voi sanoa. Paha paikka se olisi kaikin puolin ja rankka pettymys tuollainen skenaario. Siinä sitten kipuilisin HIFK- rakkauden ja KHL- inhotuksen välillä. Voisin jopa nähdä itseni HIFK- laatikon MaxPowerina tuon jälkeen;)
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Musta mahdollinen yhteistyö pitäisi hoitaa useamman seuran kanssa, jolloin siellä olisi 1-3 pelaajaa lainattuna/jengi. Jos narrien loukkaantumistuulettimeen osuu, niin se ei kaataisi koko kautta ja farmi muuttuisi tosiaan enemmän yhteistyön suuntaan.

Onhan se tietenkin noinkin, mutta kun Liiga on tällä hetkellä 15 joukkueen kilpailu, niin jos Jokerit ja Liiga pääsisi jonkinlaiseen sopuun yhteistyöstä, olisi ehkä parempi tuoda sisään kokonaan uusi joukkue, joltain uudelta markkinalta (Joensuu, Rovaniemi tai joku vastaava, josta jonkinlainen jäähalli löytyisi), jonka tehtävä olisi siis vain palvella tätä yhteistyötä. Toki Jokereidenkin resurssit olisivat omassa kilpailussaan rajalliset, joten eivät välttämättä pystyisi kokonaista Liiga joukkuetta kasaamaan. Mutta tämä voitaisiin ratkaista sillä, että Liiga perustaisi tämän joukkueen ja sen siis omistaisi yhdessä kaikki 15 Liiga joukkuetta. Täten jokainen Liiga joukkue lähettäisi yhden rotaatiopelaajan ko. joukkueeseen, niin ikään kehittymään. Rosteri olisi suht valmiina, Jokereiden yhteistyöpelaajien kanssa ja valmennus voisi tulla sitten Jokereista, koska heillehän tämä projekti kasattaisiin. Mutta neuvottelujahan tällainen vaatisi ja siten myös panostusta asiaan.

Edit. tai toisaalta, jos tämä joukkue olisi tosiaan Liigan omistama seura, niin eihän se periaatteessa edes tarvisi hallia. Jos tämä joukkue pelaisi vain vieraspelejä, niin ajatushan pitäisi olla paremmin myytävissä Liiga seuroille. Annatte joukkueelle yhden rotaatiopelaajan ja saatte kaksi ylimääräistä ottelutapahtumaa runkosarjassa kotihalliinne.
 
Viimeksi muokattu:

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Ei nyt sentään mitään turbotettua jyp akatemiaa, kiitos.

No onhan se noinkin ja voihan se olla, ettei Liiga tuollaista edes haluaisi. Mutta tää tilannehan vaikuttaa tällä hetkellä siltä, että Ilmalasta halutaan jotain, mitä Liiga ei tarvitse, joten jos Liiga sitten kaikesta huolimatta tuollaista joukkuetta tarjoaisi, niin olisiko Ilmalalla varaa kieltäytyä? Tai tottakai aina voi kieltäytyä, mutta sen jälkeen ei voi piiloutua enää Suomi-kiekon edun taakse.

KHL:ssä on tosiaan se parisen kymmentä venäläistä joukkuetta, jotka saavat peluuttaa maksimissaan viisi ulkomaalaista pelaajaa, eli KHL:ssä pelannee noin nelisen sataa parasta sellaista venäläistä, joilla ei ole paikkaa Pohjois-Amerikassa. Tämän alapuolella on sitten se VHL, jossa siinäkin yli kaksikymmentä seuraa ja äkkisältään katsottuna vain yksi seura tulee Kazakstanista, muut ovat ilmeisesti Venäjältä ja nopean vilkaisun mukaan noissakaan joukkueissa ei kovasti pelaa ulkkareita pelaa. Eli sekin veisi venäläisistä pelaajista taas sen seuraavat neljä, viisi sataa. Jo tästä näkökulmasta voidaan kysyä, että vaikka hyppäys Mestiksestä KHL:ään voi olla kova, niin kuinka paljon se eroaa askeleesta VHL:stä KHL:ään? No kuitenkin KHL ja VHL vienee lähemmäksi tuhat sellaista venäläistä pelaajaa, joilla ei ole paikkaa Pohjois-Amerikassa ja sitten sen alapuolelta löytyy se MHL. Sinne sitten kerätään pelaajat lopuista pelaajista ja vielä sillä rajoituksella, että ikää saa olla vain tietyn verran. Voidaan varmaan hyvin suurella todennäköisyydellä uskoa, että Mestiksessä pelataan tasokkaampaa kiekkoa, kuin MHL:ssä?

Wikipedian mukaan Dinamo Rigan affiliaatti on MHL:ssä pelaava HK Riga.

Wikipedian mukaan Slovan Bratislavan affiliaatti on Slovakian liigassa pelaava Banska Bystrica.

Eli vaikka on tavattoman helppo maalata mielikuvan, kuinka pitkä loikka on Mestiksestä KHL:ään, niin onko teidän kanssa samassa divisioonassa pelaavilla EU joukkueilla merkittävästi parempi tilanne? Ja jos onkin parempi tilanne, niin noidenkin kahden EU alueella operoivan joukkueen osalta on usein raportoitu rahavaikeuksista, joten olisiko Jokereiden mahdoton pyytää (sopivaa hintaa vasten) peliaikaa noista affiliaateista, omille kahden suunnan pelaajille?

Jos sitten hypätään asiasta toiseen, niin olisiko tässä viime päivien tapahtumilla Jokereilla myös mahdollisuutta voittaa vähän "hearts and minds" Suomi-kiekko teemalla, pelastamalla Kajaanin Hokki? Mitä heidän hiekkalaatikolla on keskustelua seurannut, niin ei ilmeisesti kovin isoista rahoista puhuttaisi.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...siksipä Jokerien pitäisi haastaa homma kilpailutuomioistuimeen. Kun tulee riittävästi kuluja, niin mieli muuttuu.

...Jokereita vastaan ei tarvitse pelata harjoitusotteluita Suomen jääkiekon hyväksi. Ei tarvitse pelata ollenkaan jos ei halua. Jos haluaa, niin mun mielestä olisi ihan reilua että niin sais tehdä ilman että Liiga lätkii sakkoja. En oikein koskaan ole ollut kartellien ystävä...

Tästä olisi kiinnostavaa kuulla lisää, siis minkä asian Jokerit veisi kilpailutuomioistuimeen? Sen, ettei SM-liiga Oy tee yhteistyötä sen kanssa? Tässä usein unohtuu, että osapuolina ovat Jokerit ja SM-liiga Oy, eivät Jokerit ja yksittäiset liigaseurat. SM-liiga Oy:n osakkaat, liigaseurat, ovat sopineet yhtiön strategian Jokereita kohtaan, ei minkään näköistä yhteistyötä. Liigajoukkueet ovat sitoutuneet tähän, vaikka se joitakin seuroja harmittaakin. Ei ole olemassa erikseen Liigaa, joka lätkii sakkoja ja yksittäisiä liigaseuroja. Liigaseurat omistavat sen Liigan, joka lätkii sakkoja.

...Tietenkin Liigalla on kyky neuvotella, mutta ei ne neuvottele. Ei ole mitään ehtoja jotka hyväksymällä Jokerit pääsisi taas piireihin. On vain radiohiljaisuus Liigan puolelta ja omien jäsenien uhkailu, mikäli joku kehtaa palkata Keräsen tai lähettää Hjallikselle joulukortin...

Jos Jokerit tuo neuvottelupöytään tarpeeksi rahaa, yhteistyöstä neuvotellaan varmasti. Nyt Jokereiden avaukset ovat olleet Jalosen tyylisiä itkuvirsiä, joissa valitetaan yhteistyön puuttumista, mutta ei kerrota miten Liiga hyötyisi tästä yhteistyöstä. Muutaman pelaajan pelipaikka Liigassa tai muutama harjoitusottelun tulot eivät pitkälle riitä.

Liiga suojelee omaa markkina-aluettaan, se ei halua lähteä Jokereiden farmisarjaksi ilman huomattavaa korvausta. Tämän korvauksen pitää korvata Jokeri pelaajien aiheuttama epätasapaino niille joukkueille, jotka eivät saa käyttöönsä ilmaisia KHL-pelaajia.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
joten jos Liiga sitten kaikesta huolimatta tuollaista joukkuetta tarjoaisi, niin olisiko Ilmalalla varaa kieltäytyä?
Jos kulut olisi tasan, niin se olisi 1/16 kuluista ja sen uskoisin kelpaavan. Toki liigajengeille tuo ei tule käymään, koska talous on muutenkin tiukalla eikä liiga akatemia olisi koskaan elinkykyinen joukkue omillaan
Tästä olisi kiinnostavaa kuulla lisää, siis minkä asian Jokerit veisi kilpailutuomioistuimeen?
Lukaise mitä asiantuntija on mieltä.
Ekspertiltä täystyrmäys Ilveksen sakoille - "Suoraan sanottuna puuhastelua" linkki IL
Jokerit olisi vahvoilla, mutta leuaton kääntää vaan uutta poskea lyötäväksi. Niin ei pitäisi toimia rikollisten kanssa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Lukaise mitä asiantuntija on mieltä.
Ekspertiltä täystyrmäys Ilveksen sakoille - "Suoraan sanottuna puuhastelua" linkki IL
Jokerit olisi vahvoilla, mutta leuaton kääntää vaan uutta poskea lyötäväksi. Niin ei pitäisi toimia rikollisten kanssa.

Pitää varmasti paikkansa, jos yksittäinen liigaseura lähtee tällaisessa asiassa ajamaan omaa asiaansa. Tässä tapauksessa luultavasti todetaan Ilveksen taholta, että sakko peruttiin, koska se olisi ollut lain vastainen. Kysymys on edelleen SM-liiga Oy:n omistajien keskinäisistä sopimuksista, Jokereista ei palkata pelaajia kesken kauden. Kyse on yhteisymmärryksessä tehdystä sopimuksesta, ei kartellista. Kai yritys vielä saa valita omat työntekijänsä? Ilves lähti jostain syystä tässä tapauksessa omille poluilleen, mutta eiköhän sielläkin ymmärretä konsensuksen merkitys.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ihan vinkkinä, jos vaikkapa tuoretta korkeimman oikeuden ratkaisua pohditaan, sen mukaan ay-toimintaan osallistuminen tai ei-osallistuminen ei ole hyväksyttävä peruste erilaiseen kohteluun työpaikalla. Koska ay-toiminta ei sinänsä ole päätöksen ydin, vaan paikallinen sopiminen, päätöksellä saattaisi olla vaikutuksia myös Jokerien pelaajiin ja päätösvalta näissä(kin) asioissa olisi jatkossa paikallisella eli seuratasolla.

Itse en sen enempää tuosta tiedä, mutta jos kerran korkeimman oikeuden päätös otti askeleen kohti paikallista sopimista, vaikea sitä on muissakaan asiayhteyksissä kieltää. Ja en myöskään viitsi perjantaina aikaa tähän enempää kuluttaa.

Päätöksen tulkinnasta mm. alla olevassa linkissä:

Elina Lepomäki KKO:n päätöksestä: Paikallinen sopiminen, täältä tullaan - Kotimaa - Verkkouutiset
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mikään ei tosissaan voi pakottaa liigaseuroja palkkaamaan Jokereista kesken kauden vapautuneita pelaajia tai pelaamaan harkkamatseja Jokereita vastaan. Näin on voitu kaikessa hiljaisuudessa yhteisesti sopia ja sillekään ei kukaan voi mitään. Tämä toki toimii tasan niin kauan kun kaikki pysyvät siinä mitä sovittiin eivätkä lähde sooloilemaan, niin kuin Ilves.
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
, mutta Keräsen kanssa liiga jäi kiinni lain rikkomisesta ja se ei enää ole salaisuus.

Nämä sopimiset pitää hoitaa niin, ettei siitä synny mitään epäilyjä tai ettei ainakaan mitään voi todistaa. Sitä tarkoitin kaikessa hiljaisuudessa. Jos ei vaan rekrytoida Jokereista kesken kauden, niin se on seurojen asia. Mutta jos sovitaan joku sakotyssysteemi ja hölmöillään se vielä julkiseksi, niin sitten saa helposti kutsun rosikseen.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Mikään ei tosissaan voi pakottaa liigaseuroja palkkaamaan Jokereista kesken kauden vapautuneita pelaajia tai pelaamaan harkkamatseja Jokereita vastaan. Näin on voitu kaikessa hiljaisuudessa yhteisesti sopia ja sillekään ei kukaan voi mitään.
Ja näin toimiessa asia etenee vielä lain kirjaimen mukaan, siellä harmaalla alueella. Mutta jos joku päättää toimia toisin kun on sovittu ja muut sakottavat tästä, niin se ei enään mahdu edes tuolle harmaalle alueelle.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nämä sopimiset pitää hoitaa niin, ettei siitä synny mitään epäilyjä tai ettei ainakaan mitään voi todistaa.
Ihan ammattirikollisen puhetta.

Tämä keskustelu toi silleen mukavan fiiliksen, että vaikka KHL on tarkoitusperiltään poliittinen käärme ja isänmaallista sorsimista esiintyy, niin sentäs seurojen dirikat ei ole puuhastelleet kollektiivisia rikoksia.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Nämä sopimiset pitää hoitaa niin, ettei siitä synny mitään epäilyjä tai ettei ainakaan mitään voi todistaa.
Tämä se on Liigankin asenne ilmiselvästi. Sama se rikkooko se lakeja vai ei, kunhan ei jää kiinni.
Liigan toiminta parina viimekautena on ollut varsin hämäräperäistä. Toissakaudella lahjus-skandaali ja menneellä kaudella tämä "herrasmies"-sopimuksella tehty päätös kartellista. Ja sitten Liigassa vielä pelätään oman maineen puolesta, oman markkina-alueen puolesta, kupataan Mestis ja samaan aikaan vingutaan Jokereiden tuomasta kilpailutilanteesta. Oma pesä on aivan yltäpäältä paskassa ja sitten väitetään paskan hajun leijailevan Jokereista.
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Musta on äärimmäisen mielenkiintosta ja hyvin kertovaa se että Liiga suhmuroi lain harmaalla alueella ja kun kyseinen asia tulee ilmi, yleinen mielipide (ainakin näköjään tällä palstalla) keskittyy suorasti ja/tai epäsuorasti kritisoimaam vuotajaa "sooloilusta" sen sijaan että kritisoisi kyseistä harmaan alueen toimintaa.
 

KuumaaKamaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Nyt kun joukkueita on ilmeisesti lähtemässä KHL:stä isolla kädellä, tarkoittaneeko tämä sitä, että ottelumääriä ollaan vähentämässä? Vai saadaanko listaan jotain täyte pelejä, jotta kyseinen 60 matsia säilyy? Jos esimerkiksi kotiotteluita on vähemmän kuin 30, luulisi sen vaikuttavan myös kausarien hintaan alenevasti.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Musta on äärimmäisen mielenkiintosta ja hyvin kertovaa se että Liiga suhmuroi lain harmaalla alueella ja kun kyseinen asia tulee ilmi, yleinen mielipide (ainakin näköjään tällä palstalla) keskittyy suorasti ja/tai epäsuorasti kritisoimaam vuotajaa "sooloilusta" sen sijaan että kritisoisi kyseistä harmaan alueen toimintaa.

Ongelman lähtökohta on KHL:n toiminta sen laajentuessa Suomeen. Sen sijaan, että se olisi avoimesti ja reilusti lähestynyt Suomen jääkiekkoliittoa ja Liigaa, se suhmuroi Hjalliksen ja Kummolan kautta Jokerit osaksi KHL:ää. Tämä selkään puukotus aiheutti jäiset välit Liigan ja Jokereiden välille, sitä saa mitä tilaa. Jos KHL olisi ollut valmis maksamaan Liigalle yhteistyöstä, sillä tuskin olisi ollut ongelmaa siirron kanssa. Vuosittainen korvaus siitä, että Liiga sallii Jokereiden KHL pelaajien liikkumisen ja muunkin yhteistyön, tuskin olisi ollut suuri ongelma.

Tässä täytyy erottaa kaksi asiaa, yksitäiset liigaseurat ja SM-liiga Oy. Käsittääkseni asetettu uhkasakko Keräsen tapauksessa on laiton, mutta kukaan ei voi kieltää SM-liiga Oy:n osakkaita sopimasta erilaisia toimintatapoja. Aikanaan oli herrasmiessopimus ulkomaalaispelaajista, sitä ei kukaan rikkonut.

Yhteistyö Jokereiden kanssa on hyvin hankala juttu. Harjoituspelit eivät ole ongelma, päinvastoin, ainakin pääkaupunkiseudulla. Mutta miten toteutetaan KHL-Jokereiden pelaajakierrätys? Jos tarjolla on junnuja ja Sillanpään tasoisia pelaajia, suurta ongelmaa tuskin on, mutta jos esim. Jokerit peluuttaisi nykyisistä maalivahdesta yhtä liigassa, ongelma saattaisi syntyä. Imagotappio ja ilmaisten pelaajien aiheuttama etu pitäisi korvata muille joukkueille ehdottomasti. Edelleen on kysymys Liigasta, ei yksittäisestä liigajoukkueesta.
 

Gemondo

Jäsen
Nyt kun joukkueita on ilmeisesti lähtemässä KHL:stä isolla kädellä, tarkoittaneeko tämä sitä, että ottelumääriä ollaan vähentämässä? Vai saadaanko listaan jotain täyte pelejä, jotta kyseinen 60 matsia säilyy? Jos esimerkiksi kotiotteluita on vähemmän kuin 30, luulisi sen vaikuttavan myös kausarien hintaan alenevasti.

Eihän sitä ennenkään ole pelattu samoja pelimääriä eri joukkueita vastaan joten en näe miksi tuo vaikuttaisi niihin mitenkään. Konferenssi- ja divisioonajaot mahdollistavat helposti nuo erot.

E. Mulle kyllä kelpaisi mainiosti pelimäärää vähentäminen johonkin 50 tuntumaan.
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
@TosiFani KHL:hän hoiti homman liiton kautta. Kummola kuitenkin oli liiton puheenjohtaja silloin, ja jääkiekkoliitto on kuitenkin se korkein auktoriteetti suomessa. Eikä Liigalla pitäisikään olla mitään sanavaltaa siihen jos joku joukkue haluaa poistua, käsittääkseni Osakeyhtiöt eivät voi määrittää milloin joku osakas poistuu (voin olla tosin väärässäkin, en tunne lakia tarpeeksi).

Oliko Jokereiden poistuminen huonosti hoidettu? Mahdollisesti. Mutta sillä hetkellä kun Liiga alkoi seilaamaan laillisuuden rajamailla menetti se kaiken "moral high groundin" (en nyt kuollaksenikaan muista suomenkielistä vastinetta) asiassa.

Mielensäpahotus ei oikeuta venyttämään lakia.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieman hämmentää tämä Keränen -kohusta yhtäkkiä noussut kartellipuhe. Siis liiga on keskusjohtoisesti sopinut seurojen otteluohjelmasta, yhteisestä markkinoinnista, mediaoikeuksien keskitetystä yhteismyynnistä, pelaajien hankintaa koskevista säännöistä/rajoituksista, liigassa pelaamisen edellytyksistä, pudotuspelien lipputulojen yhteisjaosta jne. vaikka kuinka kauan. Tottakai liiga, kuten kaikki muutkin urheilusarjat, on kartelli.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
@TosiFani KHL:hän hoiti homman liiton kautta. Kummola kuitenkin oli liiton puheenjohtaja silloin, ja jääkiekkoliitto on kuitenkin se korkein auktoriteetti suomessa. Eikä Liigalla pitäisikään olla mitään sanavaltaa siihen jos joku joukkue haluaa poistua, käsittääkseni Osakeyhtiöt eivät voi määrittää milloin joku osakas poistuu (voin olla tosin väärässäkin, en tunne lakia tarpeeksi)...

Näin juuri, tästä syystä Liiga ei tee yhteistyötä Jokereiden kanssa. Yhteistyöhön tarvitaan kaksi osapuolta, muuten kyseessä on alistussuhde.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Näin juuri, tästä syystä Liiga ei tee yhteistyötä Jokereiden kanssa. Yhteistyöhön tarvitaan kaksi osapuolta, muuten kyseessä on alistussuhde.

Jokerit ja useat liigaseurat haluaisivat tehdä yhteistyötä. Liiga on tämän estänyt kartellilla.

Tiedä sitten mihin tuo kartellidiili on mennyt case-Keräsen, mutta korviini on kantautunut tietoa tulevasta yhteistyöstä aika yllättävältä taholta. Ei ole mistään pelaajavaihdosta tai farmi-sopparista kyse vaan muusta. Antaa Jokerien sitten tiedottaa tästä omalla ajallaan. Siisti homma tulossa anyway.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös