Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Jokereihin liittyvät pelin ulkopuoliset asiat

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana powerforward#7, 30.08.2014 klo 21.41.

 1. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Sai alkuun venäläisten iloksi, mutta 2015 ei enää puollettu. Tarkemmin HS:

  Jokerien kotihalli menettää Helsingin kaupungin tuen
   
  Erkka Lapanen, -Ville- & C.Orr tykkäävät tästä.
 2. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Ilta-Sanomissa avataan liigajoukkueiden nykyistä tilannetta niiden kilpaillessa pelaajista Jokerien kanssa. Aika neutraalia analyysia, joten lukemista voi suositella jokaiselle. Artikkelissa on myös vastaus kysymykseen, onko nyt vihat vaan vanhoja tai onko niitä lainkaan sekä siihen, mitä liigaseurat ajattelevat nyt Jokerien pelaajahankinnoista ulos tai sisään kesken kauden ja miksi se on tärkeä asia. Linkki IS:

  Jokerit maksoi miljoonien ”erorahat” – miksi välit SM-liigan seuroihin ovat yhä hyytävät? ”Liigaväki vähän närkästyi”

  On mielenkiintoista, että Jokerien Harkimo on valitellut yhdessä Kurrin kanssa tilanteesta useita kertoja eri medioissa. Silti he eivät ole kertoneet mitään faktoja siitä, mikä liigaseuroja närästää ja miksi Jokerit on boikotissa. Tiedän sen, että useampi liigaseura haluaisi yhteistyötä Jokerien kanssa, koska nämä seurat mm. katsovat talouttaan lyhytjänteisesti. Mutta jos tarkastellaan suomalaisen huippukiekkoilun kokonaisuutta, Jokerien tappiot kuittaavat oligarkit vääristäisivät kilpailua Suomessa vieläkin enemmän ilman Liigan yhteistä toimintaa.
   
 3. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Kovin paljoa selvemmin ei voi kartellia myöntää kuin mitä Hiltunen ja "johtohenkilöt" kertovat kommenteissaan tuossa artikkelin kommenteissaan. Kartellitoiminnasta ei jää kyllä pienintäkään epäselvyyttä, jos se jollekin oli epäselvää vielä tähän mennessä. Tuo on hyvä malliesimerkki tarinasta, jossa puuttuu täysin osaaminen sekä halu uusiutua liiketoimintakentän muuttuessa ja sen lisäksi puuttuu vielä kokonaan luotto oman tuotteensa vetovoimaan. Pelko ja peikot hallitsevat tekemistä ja sieltä pelon takaa ei kyetä näkemään mitään uusia mahdollisuuksia.

  Kartellit liiketoiminnassa taas ovat absoluuttisen halveksuttavia keinoja toimia ja "turvata" omaa liiketoimintaansa. Se on vain ja ainoastaan täysin sitä itseään riippumatta siitä mitä mieltä on Jokereista, KHL:stä, Liigasta, Everistä, Hiltusesta tai vaikka naapurin Maijasta. Tuon osalta Liigan toiminta on täysin ala-arvoista, eikä ansaitse pienintäkään hyväksyvää nyökkäystä.
   
  DTremens ja Gemondo tykkäävät tästä.
 4. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Itse en todellakaan näe tuota kartellina, sillä kaikki kartellimaiset piirteet eivät tuossa täyty. Mutta oli sen suhteen niin tai näin, niin eikö ole jonkin verran kaksilla korteilla pelaamista syyttää Liigaa liiketoiminnan lainalaisuuksien rikkomisesta kun vastapuolella on Jokerit. Siis joukkue, joka ei toimi lainkaan liiketoiminnan periaatteiden mukaan, vaan rikollisella eli pakoterahalla, jota se voi syytää toimintaansa jättisummia välittämättä yhtään tappioista tms.

  Halusi sitä pyöritellä miten tahansa, Jokerit ja KHL on tämän tarinan konna (ja myös voimakkaampi toimija), jota vastaan pieni Liiga tekee sen mitä on tehtävissä. Tuossa IS:n jutussa on erittäin hyvät perustelut tuolle seurojen väliselle sopimukselle, eritoten näitä ovat nuo pelaajien siirtoihin liittyvät asiat. Ei KHL:n voi antaa ajaa Liigan seuroja kuolemaan pelkän rahan voimin. Liigassahan seuroilla on virkeää ja tehokasta junioritoimintaa, kun taas niitä kuppaamaan haluavalla Jokereilla se on aivan surkeaa.

  Lainaus:
  Ei tämä näin mene. Liigahan on nimenomaan oikein alleviivatusti muovannut toimintaansa kasvattajasarjaksi sen jälkeen kun Jokerit otti ja lähti sen enempää neuvottelematta. Ja siellähän seuroilla menee pääsääntöisesti hyvin.
   
  macnevis ja -Ville- tykkäävät tästä.
 5. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Kartellitoimintaa on toiminta, jossa varsin selvästi täyttyy tietyt piirteet kartellitoiminnasta. Joka ikistä kartellitoiminnan esiintymismuotoa ei tarvitse ilmetä, että toimintaa voi täysin perustellusti sanoa kartelliksi. Tuossa ei ole pienintäkään epäselvyyttä siitä onko liiketoimijat keskenään sopineet säännöistä, joilla rajoittavat tai säännöstelevät kilpailua. En usko, että itsekään et tuota toimintaa näkisi päivänselvänä kartellina.

  Lainaus:
  Niin, viestissähän en millään lailla puolustanut Jokereitten tai KHL:n toimintaa, koska siinä on hyvin vähän mitään puolusteltavaa ylipäätään. Kuten mainitsin:
  "Se on vain ja ainoastaan täysin sitä itseään riippumatta siitä mitä mieltä on Jokereista, KHL:stä, Liigasta, Everistä, Hiltusesta tai vaikka naapurin Maijasta. Tuon osalta Liigan toiminta on täysin ala-arvoista, eikä ansaitse pienintäkään hyväksyvää nyökkäystä."

  Jokereilla tai KHL:llä on todella halpaa lähteä perustelemaan tarvetta kartellille, joka on yksi liikemaailman halveksuttavimpia asioita.

  Lainaus:
  Kuten jo mainitsin, en ottanut kirjoituksessani kantaa kuka on suuri, suurempi ja suurin konna tarinassa. Otin kantaa vain kartellitoimintaan ja Liigaan sen osalta. Jos tehtävissä olevien asioiden listalle päätyy kartellitoiminta, kertoo se jo omaa kieltään siitä, että osaaminen ja motivaatio oman toiminnan uudistamiselle on heikolla tasolla. Se, että Liiga itse myöntää ja alleviivaa olevansa kasvattajasarja, ei ole mikään järin suuri innovaatio tai uudistuminen. Se on vähän sama kuin naapurin tummatukkainen Reetta myöntäisi vihdoinkin, että hänellä on tummat hiukset vaaleiden sijaan, kun on vuosikaudet ensin väittänyt olevansa blondi.

  Pelkästä pelosta ja luottamuksen puutteesta omaa tuotettaan kohtaan kertoo juurikin tuo ihme olkiukkojen rakentaminen siitä, että pelaajasiirrot sallimalla Jokerit kuppaisi Liigan. Ei todellakaan kuppaisi. Ei ne kaikki lupaavat junnut lähtisi Jokereihin, vaikka siirrot olisi mahdollisia ja toisaalta osa saattaa nytkin lähteä, jos Jokerit riittävän hyvän diilin tarjoaa. Liiga on junnuille oikein hyvä kasvualusta ja pääsääntöisesti paljon parempi kuin Jokerit. Miksi junnut haluaisi Jokereihin lähteä 17-18 vuotiaina pienen roolin perään, jos vakaa tavoite on NHL:ssä ja Liigassa olisi tulossa hyvä rooli joukkueesta. Ei ne pelaajatkaan nyt ihan noin yksinkertaisia ole. Sen lisäksi seurat ovat ihan itsenäisiä tekemään ne päätökset pelaajasiirtojen osalta, jotka heitä hyödyttävät. Eikö Liigalla ole luottoa siihen, että seurat osaavat itse järjestää pelaajasiirtonsa heidän edukseen vai miksi sitä pitää rajoittaa? Liigalla on todella paljon vetovoimaa Suomessa ja hyvä niin. Muutamien pelaajien siirrolla Jokereitten tai Liigaseurojen välillä ei ole siihen mitään merkitystä ja varsinkaan treenipelit Jokereita vastaan ei vaikuta siihen yhtään mitenkään. Mistään farmikuvioista on ihan turha edes aloittaa puhumaan tässä yhteydessä, kun se tuskin olisi NHL-tyyppisenä missään muotoa realistista edes siinä tapauksessa, että mitään rajoituksia pelaajasiirroille ei olisi Jokereitten ja Liigan välillä. Tuo on juuri sitä toimintaa, kun swot-analyysistä on jäänyt esiin vain kaksi ruutua ja kaksi on maalattu suoraan mustaksi, koska niitä ei koeta olevan olemassa.
   
 6. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  No jos pidät Liigaa lähtökohtaisesti 15 seuran kartellina niin ok, mutta eipä se kyllä kartellin määritelmää täytä. Se, että Liiga päättää olla tekemättä minkäänlaista yhteistyötä Jokereiden kanssa ei ole mitään muuta kuin järkevää. Liigahan voi määritellä ja määritteleekin jatkuvasti sellaisia sääntöjä jäsenilleen, jotka muissa olosuhteissa olisivat helposti nähtävissä vapaan kilpailun rajoittamiseksi. Liigaseura ei esim. voi vapaasti mennä pelaamaan pelejä toiseen sarjaan tai jättää asentamatta kalliita turvakaukaloita. Samanlaisia toimintoja tekee myös NLA, NHL ja varmaan kaikki muutkin urheiluliigat. Se, ettei tehdä yhteistyötä yhden seuran kanssa, on tietysti poikkeuksellista, mutta pelkkä tällainen toiminta ei varsinaisesti täytä kartellin määritelmää.

  Lainaus:
  Liigalla ja sen seuroilla on varma tieto siitä, että jos Jokereiden ja jonkin liigaseuran yhteistyö tarkoittaisi pelaajalainoja tms, se johtaisi parhaiden patriklaineiden pelaamiseen Jokereissa ja kasvattajaseura ei saisi siitä peson jeniä. Niin kauan kuin KHL:llä ei ole reiluja menetelmiä, se on nimenomaan uhka muille sarjoille.

  Minä kyllä ymmärrän, että näet kartellimaisena toimintana sen, että 15 suomalaista liigaseuraa eivät "saa" keskenään kilpailla ottamalla etua Jokereiden kanssa tehdystä yhteistyöstä. Todellisuudessa sellainen kuvio olisi kuitenkin sekä Liigalle että seuroille haitallinen kokonaisuus ja Liigalla on ihan hyvät perusteet rajoittaa omaan toimintaansa kohdistuvaa uhkaa.
   
  macnevis ja -Ville- tykkäävät tästä.
 7. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Tämä on yksi olennainen asia. KHL-Jokerit ja KHL eivät tue sopimuksin Liigan kasvattajatoimintaa, joten Liigan seurat ovat osakeyhtiössä velvoitettuja suojautamaan KHL-Jokerien ja KHL:n uhkaa vastaan. Heikommalla osapuolella on liike-elämässä mahdollisuus tiettyyn suojautumiseen, ja Liiga käyttää oikeuttaan suojautua Jokerien ns. pelaajaryöstöiltä. Koska kartellin määritelmänä on pyrkimys monopolistiseen kilpailuasetelmaan, se ei täyty Liigan osalta. Sen sijaan KHL-Jokerien toiminnassa on kartellimaisia piirteitä KHL-Jokerien pyrkiessä epäterveen kilpailun avulla monopolistiseksi toimijaksi huippupelaajien värväyksessä Suomessa.

  Miksi pelaajarajoitukset eivät koske muita KHL-seuroja kuin Jokereita? Koska KHL-Jokerit on osana Venäjän epätervettä kaupallista kilpailua sijaintinsa (Helsinki) osalta ainoa vakava uhka.
   
  -Ville- tykkää tästä.
 8. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Leikitkö nyt vähän hassua vai yritätkö jotenkin selittelemällä selittää mustaa valkoiseksi? Mä olen 110% varma, että sä tiedät aivan täysin itsekin kyseessä olevan kartellin, mutta KHL-vihan keskellä et sitä voi julkisesti myöntää. Sitä taas en usko ollenkaan, ettetkö tietäisi ja ymmärtäisi mistä kartelleista on kysymys, mutta siltä varalta lainaan hieman kartellin määrittelyä Minilexin sivuilta:

  "Sellaiset elinkeinonharjoittajien, kuten yritysten väliset sopimukset tai elinkeinonharjoittajien muut toimintatavat, joiden tarkoituksena on estää, rajoittaa tai vääristää kilpailua, ovat siis kiellettyjä. Lisäksi vaaditaan, että yritysten toiminnasta seuraa, että kilpailu merkittävästi estyy, rajoittuu tai vääristyy. Suomessa markkinoilla tapahtuvaa kilpailua valvoo Kilpailu- ja kuluttajavirasto, joka tekee tarvittaessa yhteistyötä EU:n kilpailuviranomaisten kanssa."

  Jäikö sulle vieläkin epäselväksi onko Liigan toiminnassa kyse varsin selvästä kartellista? Onhan tuo asia virallisessakin tutkinnassa, mutta siitä saadaan tuloksia odottaa joskus hamassa tulevaisuudessa.

  Lainaus:
  Joku kokee kartellin järkeväksi, joku toinen halveksuttavaksi. Itselläni ei valitettavasti riitä pienintäkään ymmärrystä kartelleille liike-elämässä ja tämän pitäisi olla täysi itsestäänselvyys jokaiselle liike-elämän parissa työskentelevälle kuten myös siellä työskentelemättömille. Kaikki muut mielipiteet on yksinkertaisesti sanottuna vääriä. Se, että alkaa puolustelemaan kartellitoimintaa minkä tahansa tekosyyn varjolla, on puhdasta tyhmyyttä. Siinä vaiheessa tämä vasta meneekin totaalisen korniksi ja absurdin kaksinaismoralistiseksi, jos halveksuu venäläisiä toimintatapoja, joita Jokereitten ja KHL:n ympärilläkin on näkyvissä ja samalla puolustaa kartellia toisaalla.

  Lainaus:
  Liiga voi määritellä ihan mitä tahansa sääntöjä, niin kauan kun niillä ei rikota lakia esimerkiksi kartellien osalta. Tuohan on päivänselvä asia. Tällä hetkellähän niin ei selkeästikään tapahdu.

  Lainaus:
  Tuo on puhdasta kuvitteellista ajattelua. Mitään faktaa sen takana ei ole, että kaikki patriklaineet pelaisi jatkossa Jokereissa, jos nykyistä kartellia ei olisi käytössä. Puhutaan taas puhtaasti pelkotiloista. Mikä toisaalta estäisi Liigaa ja Jokereita tekemään keskinäisiä sopimuksia esimerkiksi kasvattajarahoista tai ylipäätään siirtojen reunaehdoista? Ainiin, sellaisia ei ole nytkään olemassa, joten eihän sellaisia kannata miettiä. Eikä Jokerit tietenkään sellaiseen missään nimessä suostuisi, niin ei kannata edes neuvotella. Parempi pysyä omassa poterossa kartellin keskellä ja olla uudistamatta omaa toimintaa nykypäivän tilanteeseen.

  Lainaus:
  Minkälaisiin faktoihin tämä "todellisuus" perustuu vai puhutaanko taas aivan puhtaasta mututiedosta ja pelkotilojen luomista kuvitelmista? Liigalla on oikein hyvät syyt kehittää toimintaa ihan niinkuin yrityksillä kautta linjan pitäisi olla halua uusiutua. Liigalla, kuten muillakaan yrityksillä, ei sen sijaan pitäisi olla mitään perusteita kartellille, joka on varsin yksiselitteisesti kiellettyä toimintaa.

  Lainaus:
  Yleensä toki on pyrkimys monopolistiseen asemaan, mutta se ei ole mikään yksiselitteinen määritelmä kartellille ja itse asiassa monopolista ei juurikaan määritelmässä edes puhuta. Ylempänä jo kopion kartellin määritelmää Minilexin sivuilta. Asia löytyy hyvin tiivistettynä linkin takaa Minilexin sivuilta:
  https://www.minilex.fi/a/kartelli-on-kielletty-kilpailunrajoitus
   
 9. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Minilex on hassuttelua. Käytännössä kyse on EU:n kilpailu- ja muista säännöistä ja laista.

  Ydin: siinä vaiheessa kun joku pystyy näyttämään heikommassa asemassa olevan yhtiön (Liiga) oikeudettomuuden rajoittaa epäterveen taloudellisen kilpailun (KHL-Jokerit) haittoja, luen mielenkiinnolla.

  EU:n kilpailusäännösten mukaan KHL-Jokerit rikkovat todennäköisesti mm. pääsylippujen hinnoittelulla määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä olevia sääntöjä sekä maksaa pelaajille palkkoja, joita KHL-Jokerit ei pysty liiketoiminnallaan hankkimaan. Siksi KHL-Jokerit joutuu turvautumaan USA:n ja/tai EU:n Venäjä-pakotteiden listalla olevien, Putinin lähipiiriin kuuluvien liikemiesten taloudellisesti merkittävään apuun.

  Se että Liigaa on syytä rangaista siitä, että epäterveen talouskilpailun ilmentymä KHL-Jokerit ei voi aiheuttaa liigaseuroille nykyistä enemmän ongelmia, on huvittava väite. Väite on täysin typerä, eikä se tule menestymään juridisessa prosessissa.
   
  macnevis, -Ville-, Stouts77 ja yksi muu tykkäävät tästä.
 10. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Tekisi mieli kysyä samaa sinulta.

  Irroitatko tahallasi vaiko vahingossa tuon lainaamasi määritelmätekstin kontekstistaan? Liigaseurathan eivät vaikuta tuolla sopimuksellaan suoraan markkinataloudelliseen kilpailutilanteeseen, vaan suojelevat omaa omaisuuttaan. Yhdenkään liigaseuran ei ole pakko ostaa, myydä tai lainata yhtään mitään yhtään kenellekään, ja jos liigaseurat näin päättävät Liigan puitteissa, kyse ei ole kartellista.

  Lainaus:
  Kyse ei ole nyt siitä, että kaikki jotain, vaan siitä, että yksikään liigaseura ei voi menettää yhtäkään lupaavaa kasvattiaan ilman maksua tällaisen pähkähullun yhteistyökuvion takia. Tuo pelkotiloista puhuminen on aivan silkkaa hakamussuttelua, sillä on ihan ilmiselvää, että Jokerit pyrkii saamaan mahdollisuuden peluuttaa parhaita pelaajia omassa joukkueessaan ja reserviä yhteistyöjoukkueessa.
   
  macnevis, -Ville-, C.Orr ja yksi muu tykkäävät tästä.
 11. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Tilanne voisi muuttua, jos Liiga ja KHL tekisivät yhteistyösopimuksen, jossa juniorien siirtymisistä sovittaisiin aina NHL:ään siirtymistä myöten. Lisäksi yhteistyösopimuksessa sovittaisiin maksimitappiot kaudessa KHL-Jokereille ja monia muita asioita pelaajiin ja talouteen liittyen, jotka vaikuttavat suomalaiseen jääkiekon kasvatusympäristöön ja Liigan seurojen talouteen. Tiedämme hyvin, että tällaista sopimusta ei ole tulossa. KHL:n intressi ei ole suomalaisen jääkiekon ja kasvattajaseurojen tukeminen, vaan sirkushuvit osana Venäjän soft poweria. Niinpä Liigan tulee jatkossakin suojautua osakkaidensa etujen mukaisesti KHL-Jokerien vaikutukselta. Ja on maltillista suojautuminen: ei pelaajia kesken kauden; ei KHL-Jokerien farmia Liigaan; ei harjoitusotteluita KHL-Jokerien kanssa. Sen sijaan esimerkiksi kuka tahansa Liigasta voi siirtyä KHL-Jokerien kauden ulkopuolella ja yhteisiäkin projekteja on. Niistä suurin oli Kaisaniemen ottelutapahtuma.
   
  macnevis ja -Ville- tykkäävät tästä.
 12. C.Orr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Liigassa
  Suomen johtavan urheiluoikeuksien asiantuntijan, varatuomari Olli Rausteen mukaan Liigassa on kartelli. Hän on todennut mm. seuraavasti: "SM-liigaseurat ovat tehneet Jokerien pelaajille ryhmäboikotin, ja se on yksi kartellin muoto". Rauste kuitenkin täsmentää lausuntoaan seuraavasti: "Ainut juridisesti epäselvä asia on, että soveltuuko kilpailulainsäädäntö tähän ollenkaan, kun siellä on sellainen poikkeuspykälä, että lakia ei sovelleta työmarkkinoilla."

  Toisaalta Liiga on kohdannut kartellisyytöksiä myös aikaisemmin mm. suljetusta sarjasta johtuen. Seuraava Hesarin juttu vuodelta 2004.

  Uhkakuvia riittää. Mikäli Liigan on oikeuden päätöksen seurauksena purettava "herrasmiessopimuksensa" pääsee KHL-Jokerit ja KHL tuolloin kukoksi tunkiolle, jolloin se arvatenkin kuppaa Liigasta huippulupaukset riveihinsä ilman, että kasvattajaseurat saavat siitä mitään korvauksia pelaajan siirryttyä esim. NHL:ään.

  Seuraukset voivat tällöin olla tuhoisa. Liigaseurojen motivaatio ohjata resursseja junioritoimintaan laskee, jolloin harrastusmaksut kasvavat. Kustannusten nousu junioreiden vanhemmille tarkoittaa sitä, että harrastusmäärät laskevat vanhempien ohjatessa lapsiaan toisten harrastusten pariin. Tässä skenaariossa ei toteudu KHL-Jokereiden mainostama "Suomikiekon etu". Pikemminkin päinvastoin.

  Tällöin uskoakseni löytyy konsensus siitä, että KHL on Venäjäkiekon etu. Silloin tosin on jo liian myöhäistä. Siis sen Suomikiekon kannalta.
   
  macnevis, -Ville-, Stouts77 ja yksi muu tykkäävät tästä.
 13. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:


  Vai on Minilex hassuttelua... Samaan kastiin taitaa valua myös Finlex ja KKV. No tokihan sitä voi ajatella lainsäädännön olevan hassuttelua. Mun mielestä sellainen ajatustapa taas on vähän hassuttelua.

  Lainaus:
  Jokerit rikkoo montakin asiaa, siitä tuskin on kenelläkään myöskään mitään epäselvyyttä. Se, että kritisoi Liigan toimintaa ei ole yhtä kuin, että hyväksyisin samalla Jokereitten toiminnan. Otin nyt tällä kertaa kuitenkin kantaa vain Liigan toimintaan

  Se lista mitä kaikkea Jokerit tai Jokereiden taustalla toimivat henkilöt rikkovat, on sen verran mittava, etten tiedä niistä edes itse kuin pienen pintaraapaisun. Ja siinä on jo vähintäänkin todella paljon liikaa asioita joita rikotaan. Vastaus siihen ei kuitenkaan ole kartelli, joka sekin on yhtä lailla väärä toimintatapa.

  Lainaus:
  Tämähän on parhaillaan tutkinnassa case Keräsen seurauksena. Kuinka aktiivisessa tutkinnassa se on, en osaa ottaa kantaa. Toivottavasti sieltä kuitenkin joskus joku päätös saataisiin ulos. Kunnes sieltä muuta tulee, pidän itse tuota toimintaa varsin selkeänä kartellina.
  Perässä muutama muu näkökanta, jotka ovat samansuuntaisia oman näkökantani kanssa:

  Urheiluoikeuksien asiantuntijan, varatuomari Olli Rausteen kommentit asiaan liittyen Iltalehden sivuilla:
  https://www.iltalehti.fi/smliiga/201703282200092923_sm.shtml
  Lainaus tekstistä, jos ei viitsi koko artikkelia lukea:
  "Mitä laki sanoo asiasta?

  - Laki on aika selvä. Ainoa epäselvyys on, että sovelletaanko kilpailurajoituslakia työmarkkinoille. Siellä on pykälä, että ei sovelleta, mutta jos on kyse työnantajien tekemästä yksipuolisesta rajoituksesta, sitä se laki koskee."

  Iltalehden sivuilta Pelaajayhdistyksen pj:n kommentteja:
  https://www.iltalehti.fi/smliiga/201702062200066288_sm.shtml

  Lainaus:
  Tottakai Jokerit pyrkii saamaan mahdollisuuden peluttaa parhaita pelaajia omassa joukkueessaan. Ymmärtääkseni tuo on jokaisen seuran pyrkimys kilpaurheilun huipulla. On vain kokonaan toinen asia pyrkiä johonkin tai saada jotakin.
   
 14. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Oon kyllä ihmetellyt tätä tilannetta (kun moni Jokerit kannattaja täällä kertoo, että asia on päivän selvä), että miksi siitä ei sitten saada päätöstä tehtyä. Mutta jos tämä yllä oleva pitää paikkansa, niin senhän voisi kuvitella muuttavan tilannetta merkittävästi, eikä tulkinta olekaan välttämättä helppoa tehdä.
   
 15. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Höpsis. Minilex on yksityinen maksullinen puhelinpalvelu, jossa vastaaja ei välttämättä ole edes lakikirjaa nähnyt. Finlex on ajantasainen lainsääsäädäntö verkossa. KKV taas on kilpailu- ja kuluttajavirasto. Ymmärtänet jatkossa erot.
   
 16. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Tuo oli hyvä linkki ja Rausteella on tietämystä. Voin siis olla väärässä sen suhteen, että Jokerien pelaajien hyljintä kesken kauden ei olisi kartelli. Se ei kuitenkaan muuta kantaani KHL-Jokerien epäterveestä taloudellista kilpailuasetelmasta sekä epäterveestä kasvattajaseuravaikutuksesta Suomessa ja Liigan täysin oikeudenmukaiselta suojautumiselta KHL-Jokerien vaikutukselta. On sääli, jos Liiga joutuu purkamaan päätöksiään, koska niiden purkaminen on vastoin Liigan seurojen etua.

  e: asiasta kirjoitti @C.Orr tuossa yllä ja näen hyvin pitkälti samoin.
   
  -Ville- tykkää tästä.
 17. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Minilexin teksti tuon osalta on kohtuullisen suoraan kopioitu Finlexistä. Saattaa olla, että tästä on pienenpieni ymmärrys kenties olemassakin ja kenties ymmärrän eron lainsäädännön ja valvovien elimien välillä. Ristiriitaa Finlexin ja KKV:n välillä suhtautumisessa tähän asiaan tuskin on.

  Lainaus:
  Tuossa viimeisessä lainatussa on paljon hyvää asiaa tiivistettynä. Jokereitten epäterveestä toiminnasta ollaan tuskin kovin paljoa eri mieltä. Siitäkään huolimatta en pysty itse hyväksymään minkäänlaisia kartelleja liike-elämässä ja se ei saa eikä voi olla mikään ratkaisu toisen tahon epäterveeseen toimintaan.

  Siinä mun näkökanta todennäköisesti eroaa paljonkin, että mä uskon Liigan pärjäävän oikein hyvin, vaikka rajoitukset poistettaisiin. Liigalla on paljon vetovoimaa Suomessa ja tällä hetkellä se kokoajan todennäköisesti on enemmän lisääntymään kuin vähenemään päin, kun Jokereissa ja Jokereitten taustalla sählätään pahimman kautta kerta toisensa jälkeen. Liigassa vaan keskittyminen oikeisiin asioihin ja kunnolla panostaminen oman toiminnan kehittämiseen, niin en uskoisi nykyisten Jokereitten aiheuttavan minkäänlaista merkittävämpää uhkaa Liigalle varsinkaan pitkällä tähtäimellä. Etenkin kun vain toinen Liigasta ja KHL-Jokereista on elinvoimainen pitkällä tähtäimellä.

  En usko myöskään nuorten pelaajien marssiin Jokereitten suuntaan, mikäli kiellot poistettaisiin. Nuorille Liiga on parempi kehityspaikka ja omaa uraansa ajattelevien kovien lupausten kannattaa siellä pääsääntöisesti pelata ja uskoisin niiden niin tekevän jatkossakin riippumatta Jokereita koskevista rajoituksista. En myöskään usko yhdenkään Liigaseuran lähtevän suoraan farmiyhteistyöhön Jokereitten kanssa, jossa Jokerit sanelisi milloin ottaa ja antaa minkäkin pelaajan ja farmisopimukset voi varmasti kieltää Liigan osakassopimuksessa. Tilapäisiä lainoja varmasti saattaisi tulla, mutta en nyt näe, että ne olisi mikään suuri uhkakuva Liigalle. Joissain tilanteissa saattaisi toimia jopa päinvastoin.
   
 18. mixu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Itse olen liigan kannalla asiassa mutta sitä en usko että monikaan juniori Jokereihin menisi. Tolvanen oli poikkeus.Nyt siellä on Räsänen joka ei saa peliaikaa vai onko loukkaantuneena? Ei nuoren kaverin kannata mennä tuonne jos ei ole varmaa peliaikaa.
   
  -Ville- tykkää tästä.
 19. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:

  KHL:ssä ei pysty "lainaamaan" pelaajia, vaan kaikkien pelaajien on oltava KHL-jengin sopimuspelaajia joko 1- tai 2-suuntaisella sopimuksella. Lainapelaajat saavat peliluvan vain jos ovat käyneet kaikki asianmukaiset lääkärintarkastukset ja muut. KHL vaatii mm. helvetin kalliin sydäntutkimuksen, jonka seurauksena Osakri Korpikarilla todettiin synnynäinen sydänvika, joka lopulta johtikin uran päättymiseen.

  Korvausjärjestelmän puuttuminen on kieltämättä ongelmallista, mutta se ei tarkoita, etteikö Jokerit voisi tehdä silti jotain yhteistyötä liigan kanssa.

  En usko, enkä halua, että yksikään liigajengi olisi Jokereille suora farmi.

  Nykyisen kaltainen järjestelmä, jossa edes Jokereista poispotkittua pelaajaa ei saa palkata ei ole hyvä kenellekkään. Pitäisikö jostain Keräsestä maksaa Ilvekselle (?) kasvattajakorvauksia kun tämä siirtyy AHL:stä Jokereihin?

  Voisiko tämä Liigan "herraskusipääsopimus" koskea esim. vain suoraan Liigasta Jokereihin siirtyneitä pelaajia? Tämähän se Liigan pelko on.

  Jos pelaaja X siirtyy AHL:stä Jokereihin, mutta taso ei ihan riitä KHL:ään, niin eihän se ole Liigalta pois jos tämä pelaaja tulee sinne pelaamaan. Päinvastoin.

  Ja voisiko suoraan Liigasta Jokereihin siirtyville pelaajillekkin antaa edes vähän pelivaraa? Vaikka niin, että 1-2 suoraan Liigasta Jokereihin siirtynyttä pelaajaa kaudessa saa palkata takaisin liigaan, mikäli tämä saa potkut. Näin ei syntyisi mitään farmiliikettä.
   
 20. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Näkemysero tämäkin, mutta itse en vertaisi pientä maksullista puhelinpalvelua ilman vakuutta edes siitä, että juristi vastaa, ajantasaiseen julkiseen lainsäädäntöön tai kilpailu- ja kuluttajavirastoon.


  Lainaus:
  Mitä muuta Liiga voi tehdä kuin suojata itseään epäterveeltä kilpailulta? Siihen sen pakottaa jo lainsäädäntö. Liiga voisi hyvin nostaa vastakanteen Jokereita vastaan mm. liian halpojen pääsylippujen myynnistä suhteessa markkinahintaan.

  Lainaus:
  Liiga varmasti pärjääkin, vaikka 1-3 Liigan seuraa ryhtyisi pelaajavälitykseen KHL-Jokerien kanssa. Liigassa sen tulokset arvioidaan negatiiviseksi. En osaa kiistää Liigan näkemystä, koska Liigalla on parempi tietämys kuin sinulla ja minulla yhteensä. Sinä heität arvauksia, mutta perustuvatko ne faktoihin vai soft poweriin? Jos ne perustuvat faktoihin, esitä ne ja kumoat Liigan johdon esittämät näkemykset. Heidän painoarvonsa tässä asiassa on kuitenkin merkittävä. Mikä sinun painoarvo on eli oletko esimerkiksi tutkinut Liigan päätösten kokonaisvaikutuksia objektiivisesti ja jos ole, miten ja missä?

  Mun arvaus on, että suurin tuho tulisi mahdollisesti pankkien kautta. Siinä vaiheessa kun KHL-Jokerit tilittäisi maksuja pelaajista seuroille A, B ja C, pankit laittaisivat maksuliikenteen samaan jumiin kuin KHL-Jokerit on. Palkat tulisivat jos tulisivat 2-4 kuukauden viiveellä. Seuraavaksi Putinin lähipiiri voisi tarjoutuakin ottamaan seurat A, B ja C haltuunsa ja maksamaan kaikille korotetut palkat sekä Vehasen paidan verran bonusta seurajohdolle.

  En minä tuota todennäköisenä pidä, mutta kun Liiga on osakeyhtiö, sen tulee varautua myös vihamieliseen valtausyritykseen. Pitämällä KHL-Jokerit mahdollisimman kaukana, Liiga varautuu siihen parhaiten.
   
  -Ville- tykkää tästä.
 21. C.Orr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Liigassa
  Lainaus:
  Minulla on hieman erilainen näkemys. Tulevaisuuden Laineet, Barkovit, Rantaset ja Ahot (joiden taso riittäisi merkittävään pelilliseen rooliin KHL-Jokereissa) olisivat ehdottomasti Jokereille niin mielenkiintoisia pelaajia pelillisten, näkyvyyden ja imagonkin kannalta, että varmasti tarjoasivat pakettia, joka olisi riittävän houkutteleva nuorille pelaajille (ja heidän agenteilleen). Etenkin, kun Jokereissa puitteet, valmennus, pelin taso, vieraspelikiertueet ja koko muu organisaatio lienee lähimpänä NHL:n vastaava ja pystyvät täten tarjoamaan ympäristön joka valmistaa kokonaisvaltaisesti kohti NHL:n vaatimuksia. Rajoituksia tuo tietenkin KHL:n varaussysteemi, joka ampuu itseään jalkaan siinä, että kukaan täysjärkinen suomalainen huippujuniori ei menisi pelaamaan Novgorodeihin tai Tseljabinskeihin.

  Toisaalta yhä useampi lahjakas juniori valitsee jo nyt suunnakseen Pohjois-Amerikan juniorisarjat mieluummin kuin Liigan ja tahdin oletetaan jopa kiihtyvän tulevaisuudessa.
   
 22. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tuon osalta teksti oli identtinen minilexissä ja finlexissä. Siinä ei silloin tarvitse juurikaan miettiä näkemyseroja.

  Lainaus:
  Liiketoimintaansa voi toki suojata ja yrittää pärjätä kilpailussa paremmin, mutta kartelli ei ole se vaihtoehto.

  Lainaus:
  Ei itselläni ole sen enempää faktatietoa tuosta kuvitteellisesta tilanteesta kuin Liigallakaan. Missään vaiheessahan ei ole avointa tilannetta ollut Jokereiden ja Liigan valillä, joten kaikki siihen perustuvat arviot ovat vain arvauksia ja sitä ne ovat myös Liigallakin. Mä voin oikein hyvin olla eri mieltä Liigan kanssa seurauksien vaikutuksista, eikä mulle ole pienintäkään ongelmaa myöntää sitä asiaa. En mä ole siitäkään yhtä mieltä Liigan kanssa, että nykyinen liigan sarjajärjestelmä on täysi susi ja joukkuemäärä on täysin väärä. Liiga on varmasti asiasta eri mieltä, mutta niin saa mun puolesta ollakin. Liigan näkemykset ja arviot eivät välttämättä ole totuuksia. Ne on vain arvioita heidän näkökulmastaan katsottuna.

  Soft power taitaa olla nyt valitettavasti tässä yhteydessä täysin epärelevantti heitto.

  Lainaus:
  Kuten sanottu ja useampaan otteeseen, tehköön Liiga mitä tekee, mutta kartelli ei voi olla se vaihtoehto. Toimintatapana kartelli on täysin tuomittava, riippumatta siitä kuka sitä harrastaa.

  @C.Orr Junioreiden mahdollisista seuravalinnoista ollaan eri mieltä nyt ja todennäköisesti vastaisuudessakin. Totuus asiaan selviää sitten joskus, jos Jokerit saa vapaasti toimia pelaajamarkkinoilla. Tosin kyllähän Jokerit nytkin voi houkutella lupauksia joukkueeseen lupaamalla taivaat ja tähdet ja uskon, että sitä Kurri on tehnytkin jo, mutta ei ole tärpännyt. Lupaavat nuoret lähtee jo sen verran nuorena nykyään P-Amerikkaan, että veikkaisin jatkossakin suurimman osan niistä pelaavan sen viimeisen kauden Suomessa omassa kasvattajaseurassaan, jossa päässyt läpimurron kynnykselle ja isolle vastuulle. Harvemmin noita 17-vuotiaita siirtyy Suomen sisällä seurasta toiseen läpimurtovaiheessa Granlundit poislukien. Nyt on vielä niin monta kovaa lupausta lähtenyt viime vuosina Liigasta suoraan isoonkin roolin NHL:ään, että kyllä Liiga nauttii siinäkin mielessä aivan varmasti isoa arvostusta nuorten keskuudessa viimeisenä steppinä ennen isoja valoja. Tuossa iässä raha ei vielä ratkaise kaikkea.

  Edit: tägäys lisätty viimeiseen kappaleeseen
   
  Viimeksi muokattu: 07.11.2018 klo 14.04
 23. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Jos kerran olet näin objektiivinen riippumatta siitä kuka säädöksiä tai lakeja rikkoo, eikö mieleesi tule ongelman ratkaiseminen? Noin esimerkkeinä, KHL-Jokerit velvoitetaan lopettamaan taloudellisen tuen saaminen EU:n ja/tai USA:n Venäjä-pakotteita koskevilta henkilöiltä tai yrityksiltä ja KHL-Jokerit velvoitetaan myymään pääsylippuja keskimäärin markkinahintaan kauden aikana. Tällöin Liigan kanssa on helpompi neuvotella jonkinlaisesta sopimuksesta.

  Soft powerin mainitseminen liittyy siihen, että olet kovin huolissasi Liigan toiminnasta. Se on kuitenkin kokonaisuudessa pienempi paha ja esimerkiksi Jokerien markkinahäiriköinnin osalta uhri. Ratkaisu ei voi syntyä siitä, että Liiga lopettaa puolustautumisen vaan tienkin siitä, että KHL-Jokerit ryhtyy noudattamaan säädöksiä rahaliikenteen, markkinahintojen ja monen muun asian osalta.
   
  Stouts77 ja -Ville- tykkäävät tästä.
 24. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Jokereitten ja etenkin taustahenkilöiden sotkut on kokonaan oma häpeällinen tarinansa, jota ei jaksa tässä alkaa perkaamaan edes vähää alusta. Todettakoon noin yleisesti, että Jokereissa kaikki muu on aika syvältä suolesta, paitsi pelaajat ja valmennus, joille voin antaa arvostusta ja tukea. He eivät ole syypäitä Putinin touhuihin ja saa multa synninpäästön.

  Mulla ei olisi sekunnin sadasosaakaan ongelmaa tuon ehdotetun ratkaisun kanssa. Mun puolesta voitaisiin velvoittaa Jokerit poistumaan välittömästi kokonaisuudessaan Rotenbergin, Timchenkon ja KHL:n alaisuudesta ja siirtämään Jokerit takaisin Liigaan tai vaikkapa alempiin suomalaisiin sarjoihin takaisin tältä synkältä ajanjaksolta. Ei tulisi ikävä.

  Lainaus:
  Liiga on Suomessa keskeinen asia jääkiekon tason ja kehityksen kannalta, kuten varmasti hyvin tiesitkin. Kaikkien etu on se, että Liiga pärjää ja on elinvoimainen. Kartelli taas on häpeällistä toimintaa ja pelkkää ajanhukkaa, kun samaan aikaan Liiga voisi oikeasti panostaa omiin vahvoihin osa-alueisiinsa ja luottaa vetovoimaansa. Jos toinen (KHL-Jokerit) hyppää kaivoon, toivoisin ja olettaisin Liigan olevan sen verran fiksumpi, että pysyisi sieltä kaivosta pois (kartelliepäilyt). Kyllä tässä voi olla ihan rehellisesti hieman huolestunut Liigankin kehityksen suunnasta, vaikkei se toki perseilyssään ole lähelläkään KHL:ää ja nyky-Jokereita.
   
 25. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Minä taas väitän, että sinulla on huomattavasti vähemmän faktatietoja Liigan seurojen käyttäytymisestä suhteessa KHL-Jokereihin ilman erilaisia Liigan seuroja sitovia sopimuksia kuin sopimusten kanssa. Liigalla on tiedossa jokaisen seuran kanta ja juuri sen takia Liiga toimii kuten toimii.

  Sanoisin, että yliarvioit kovasti oman tietämyksesi Liigan tilanteesta nostamalla itsesi tasoihin Liigan päättäjien kanssa.
   
  Beezer # 34 tykkää tästä.