Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Jokereihin liittyvät pelin ulkopuoliset asiat

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana powerforward#7, 30.08.2014 klo 21.41.

 1. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Lue viesti #240 läpi ajatuksella.

  Sulla on logiikan idea aivan hakusessa, joten lienee kaikin puolin parempi, että ei jatketa tästä, etenkin kun tartut jatkuvasti vain lillukanvarsiin.

  Lainaus:
  Kyse ei ole ihan tuosta. Tämä ei toimi niin, että kun katsoo venäläistä jääkiekkoa, hyväksyy automaattisesti sen, mitä venäläiset tekevät Pohjois-Siperian luonnolle kaasuesiitymien heitteillejätön kanssa. Pikemminkin KHL:n ja koko pehmeän vallankäytön ajatus on siinä, että saadaan ihmiset viihtymään tuotteen kanssa niin hyvin, että he unohtavat (lue: haluavat unohtaa/sivuuttaa) sen, mistä syystä ja miten hankituilla varoilla ko. tuote on olemassa.

  Toisin sanoen, Venäjä haluaa tuottaa asioita, jotka ovat ihmisten mielestä viihdyttäviä ja miellyttäviä. Tässä ei sinänsä olisi mitään pahaa, jos niitä tehtäisiin ilman, että rahoitus liittyy sotimiseen sekä riistoon ja ilman että taustalla on selkeä poliittinen agenda.

  KHL:n valtavat kokonaiskustannukset (ja tappiot, koska tuolla ei yksikään seura tee liiketaloudellista voittoa) ovat pois venäläisiltä köyhiltä. Samalla kun rahoittajat näennäisesti kuittaavat tappiot, he rikastuvat satumaisen suurilla summilla mm. sotarikosalueiden infraprojekteilla.

  Eli ihan totta, KHL:n seuraaminen niin, että haluaa väkisin unohtaa sen poliittisen puolen on varmasti aika vaikeaa.
   
  Veri, PPK & -Ville- tykkäävät tästä.
 2. Uimalakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, HerTo
  @V-G- Mä ymmärrän sun pointin ja kunnioitan jokaisen oikeutta olla mitä mieltä haluaa. Itseni kohdalla asia on kuitenkin niin että ajattelen Pohjois-Siperian luontoa ihan yhtä paljon kuin ennenkin, eli en juurikaan. Ei KHL ole sitä kohdallani mitenkään vähentänyt mutta ei mulla ole ollut tarvetta sitä suuremmin ajatella ennenkään. Uskallan olettaa että minunlaisia tavallisia hyvän jääkiekon ystäviä istuu Arenan katsomoissa melko paljon. Mutta tämä tästä osaltani, väittelemään minulla ei ole tarvetta lähteä, jokainen saa ajatella omilla aivoillaan ja arvottaa asiat haluamallaan tavalla. Hyvää joulua sulle ja kaikille muillekin palstalaisille.
   
 3. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Vaikka erimielisyydet repivätkin ihmisiä eri suuntiin, ja välillä jutut lähtee täälläkin laukkaamaan, niin toivotan tästä huolimatta jokaiselle nykyiselle/entiselle/tulevalle Jokerifanille hyvää ja rauhallista joulunaikaa.

  Vaikka se ei siltä ehkä aina tunnukkaan, niin kaikkia meitä yhdistää yksi asia.

  Hyvää joulua kaikille!
   
  Matza187, Beezer # 34, Hapsiainen ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 4. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Yllä on tiivistys ydinasiasta. Jos avataan laajemmin, kyse on Venäjän (ja Kiinan, Saudien, Qatarin yms) harjoittamasta politiikasta, jonka avulla maasta luodaan vetovoimaisempaa kuvaa nykyisen autoritaarisuuden/diktatuurin päälle. Tätä pehmeää vallankäyttöä harjoitetaan mm. kulttuurin ja urheilun avulla ja se toimii niin maiden sisällä kuin ulkopuolella. Esimerkiksi Jokerit jossain Siperian perukoilla on Venäjän sisäpolitiikassa osoitus onnistumisesta ja siitä, että hallinto kykenee tuomaan kansalle viihdettä myös Venäjän ja entisten neuvostotasavaltojen sekä satelliittivaltioiden ulkopuolelta. Suomessa soft power inhimillistää kuvaa Venäjästä ja tutustuttaa venäläisiin huippujoukkueisiin voittajina varsinkin playoffeissa. Soft poweria ja siihen osin liittyvää verkkovaikuttamista voi pitää nykyään sotaa tehokkaampana tapana saada valitun maan asiat sekaisin. Venäjä on tässä onnistunut varsin mainiosti niin USA:ssa kuin EU:ssa.

  Jos Venäjän soft power ihan oikeasti kiinnostaa, kannattaa lukea artikkelikokoelma Authoritarianism Goes Global (kielenä englanti). Siinä käsitellään myös Venäjän soft poweria. Suomeksi samaa asiaa löytyy mm. Tampereen yliopiston kansainvälisen politiikan professorin Tuomas Forsbergin haastatteluista ja myöhemmin tulevasta tutkimuksesta sekä tohtori Saara Jantusen haastatteluista ja kirjasta.

  Taisi olla @Ole Fart joka otti hard powerin esille todeten, että onneksi ei enää sitä. Hard power tarkoittaa nimensä mukaisesti kovempaa linjaa. Kuten energialla kiristämistä, aseellista uhkaamista jne. Valitan jos faktat häiritsevät tässäkin, mutta Venäjä kiristää edelleen Suomea(kin) ja uhkailee sotilaallisilla ja muilla vastatoimilla, jos Suomi käyttää itsenäisesti päätösvaltaansa ja hakee NATO:n jäsenyyttä.
   
  Veri tykkää tästä.
 5. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Nyt hyppäsi laukalle. Toki korruptio ja mafiameininki on Putinin hallinnon koossa pitävä liima ja sitä kautta pois köyhiltä, mutta kohelon rahat ei todellakaan menisi köyhille, jos sitä ei pelattaisi.
   
 6. Ole Fart Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Valitan jos et enää muista vanhoja asioita, mutta en viitannut ”uhkailuihin ja kiristyksiin”, vaan ihan todelliseen uhkaan ja vallankäyttöön. Kuten siihen että Tehtaankadulta saneltiin kuka on Suomen presidentti ja mitkä puolueet istuvat hallituksessa, tai vielä konkreettisemmin, sotilastukikohtaan parinkymmenen kilometrin päässä Helsingistä.

  Nämä eivät kuitenkaan taida olla tämän ketjun asioita, joten minun osaltani jää tähän.
   
 7. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Muistan toki ja olet aivan oikeassa siinä, että tilanne oli silloin monessa suhteessa pahempi. Mutta kun puhutaan termistä Russian hard power, kiristäminen ja uhkailu luetaan ymmärrettävistä syistä hard powerin, ei soft powerin piiriin. Maanosista ja maista sekä kohteista riippuen Venäjä operoi tarvittaessa molemmilla samaan aikaan.

  Jatkoajassa faktojen ymmärtäminen Venäjän soft powerista on vaikeaa. Sen kiistäminen väitteellä, että Venäjän soft power on epäonnistunut tai sitä ei edes ole, koska tällaisen väitteen esittäjä ei ole itse mikään Putinin ystävä, on hyvin tuttua ilmastokeskusteluista. Siinähän joku väittää lämpenemisen olevan täyttä valhetta, koska seisoo nyt ulkona, on heinäkuu ja lämpöä on vain viisi astetta.
   
 8. Jara76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  Vaikka sitä pehmis-poweria on, niin ei se kai silti tarkoita että kaikki sen ostavat sinisin silmin. Osalle touhu on riittänyt, osaa asiat eivät häiritse liikaa, mutta uskon edelleen olevan vain hyvin marginaalisen pieni määrä ihmisiä, joilla on nyt parempi kuva Venäjästä, sen sarjasta tai sen playoffit joka vuonna voittaneista venäläisjoukkueista.

  Pelillisesti Jokerit on ollut onnistunut projekti KHL:ltä. Periaatteessa olemme pärjänneet hyvin, mutta pudotuspeleissä päätyyn asti meneminen vaatii sitten astetta isompaa venymistä. Näin venäläisillä lienee jäänyt kuva Jokereista hyvänä, mutta ei niin hyvänä seurana kuin Venäjän suurseurat. Rottien ~10 miltsin pelaajabudjetin antaminen mahdollistaa tämän huvin venäläisille katsojille. Tai periaatteessa verotus ja muiden budjetit huomioiden Jokereiden ei pitäisi pärjätä näinkään hyvin kuin nyt on nähty viidellä kaudella. Joukkueiden kasaamisessa on tehty kiitettävää työtä kausittain.
   
 9. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Mitään tutkimusta en ole huomannut, mutta ihan hatusta sanoisin, että Venäjän soft power on 99 prosenttisesti suunnattu muualle kuin Jokerien kannattajiin. Heille Jokerien osalta noin 99 kertaa tärkeämpää voisi hatusta edelleen olla se, että Venäjä ja KHL näkyy Suomen uutisissa ja mediassa ja aina välillä Jokerien ja venäläisjoukkueiden otteluita myös mm. USA:ssa. Ei kannata katsoa sitä omaa pientä tonttia ja pohtia, onko soft power todellisuutta vai ei. Isommassa kuvassa - siis Venäjän globaalit tavoitteet -verkkovaikuttaminen ja soft power ovat realismia. Lähinnä tämän takia Venäjä käyttää Jokereihin rahaa n. 15 miljoonaa vuodessa.

  Lainaus:
  Täysin samaa mieltä. Jokerien merkitys on myös suuri Venäjällä, jossa KHL:n yksi tehtävä on tuoda mainitsemaasi huvia kansalle, jotta se ei alkoholisoituisi vielä enemmän tai jopa hautoisi kapinaa. Koska venäläiset sijoittavat sen n. 15 miljoonaa vuodessa, Jokereilla ei ole mahdollisuutta aina täydentää rosteria, vaikka tarvetta olisi. Omaa rahaa kun ei ole ja jos on ylimääräistä, se tulee käyttää hallituksen päätösten mukaisesti eli joko rosteriin tai venäläisten maksuosuuden vähentämiseen.
   
 10. -Ville- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit kotimaan kiekkokaukaloissa | 100% ANTIkhl
  Lainaus:
  Yksi slobon viimeisimpiä soft power -vallankäyttöön liittyvä yksityiskohta on tällä viikolla testattu ja Vladimir Putinin suuresti ja mahtavasti hehkuttama ryssäin superase. Ydinkärkiä kantava raketti joka lentää peräti 24 kertaisella äänennopeudella kaupunkiin kuin kaupunkiin. Ai miksi tämä on sitä kuuluisaa soft poweria ja miksi tästä saa lukea KHL-Jokerit-keskustelupalstalla? No esim. siksi, että tämä kyseinen superase kantaa samaa nimeä jota vastaan KHL-Jokerit pelaa pelejään niin ryssäinmaalla että Suomessa; Avangard.

  "Ei kuulosta Avangard-ydinkärkiohjusjärjestelmä yhtään niin pahalta kun nimi on tuttu KHL-kiekkokaukaloista!"

  No joo, onhan siellä änärikin täynnä näitä tiesmitä "Little Boy" nimeä kantavia jengejä. Saksan liigassakin saa tyyliin törmätä "Adolf's Zyklon B"-kompanjaan joka kierroksella. Mitä näitä selityksiä nyt onkaan. Tissis kjööhööel.
   
 11. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
  Lainaus:
  Joko tää on helvetin huono trollaus tai aivan järkyttävää olkiukkoilua. Avangard tarkoittaa etujoukkoja ja sen englanninkielinen vastine Vanguard on suht yleinen nimi erinäisissä sotaan ja armeijoihin liittyvissä asioissa.
  Ja armeijaan ja sotaan liittyvät nimet ovat hyvin yleisiä pohjoisamerikkalaisessa urheilussa.

  Eli toisinsanoen se että ohjuksen nimi on Avangard ei mitä suurimmalla todennäköisyydellä ole millään tavalla yhteneväinen Omskin KHL-joukkueeseen.

  Mutta eipä teikäläiseltä tämän parempaa voi odottaakkaa.
   
  pyyksteri, Sukee & spede1967 tykkäävät tästä.
 12. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Vaikka ohjuksen nimeämisen johtaisi KHL:n ulkopuolellekin, onhan se täysin tuomittavaa, että Neuvostoliiton tapaan Venäjä pyrkii luomaan koko ajan tilanteen, jossa se voisi tehdä ensi-iskun ydinasein ja säilyä itse. Venäjä on siten edeltäjänsä tavoin todellinen - ei vain teoreettinen - globaali uhka myös ydinaseiden käyttäjänä. Esimerkiksi strategisen aseistuksen asiantuntija, eläkkeelle jäänyt professori ja maanpuolustuskorkeakoulun entinen dosentti Stefan Forss on todennut Venäjän statukselle globaalina toimijana ydinaseettoman maailman sopivan huonosti. Putinin Venäjä on kehittänyt tekoälyllä toimivia tuomiopäivän torpedoita ja kuten Putin totesi, ne voittavat kaikki nykyiset ja tulevat järjestelmät ohjuspuolustus- ja että ilmatorjuntajärjestelmät.

  Osallistuminen ydinaseita voittavaan ensi-iskuun kehittelevän mafiavaltion jääkiekkosarjaan on käsittämätön valinta. Aivan pimeä valinta!

  Tästä aiheesta (ydinaseet, Venäjä, Neuvostoliitto) en tässä yhteydessä enempää. Asiaa on käsitelty myös vapaan puolella useammassa ketjussa.
   
  -Ville- ja Veri tykkäävät tästä.
 13. Hera80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Möröllinen Jokerit
  Kun tälläiselle rakettilinjalle on lähdetty, niin jatketaan.

  Osallistuminen sellaisen maan jääkiekkosarjaan, jossa ei ole joulupukkia vaan pakkasukko on käsittämätön valinta. Aivan pimeä valinta!
   
  -Ville-, Loorz15, spede1967 ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 14. ejs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Mä näkisin edelliseen liittyen soft powerin ultimaattisena ilmentymänä sen, että meidän mustaan turkis- tms. takkiin ja karvareuhkaan puettu joulupukkimme on korvattu jollain ihme punanutulla.

  Vielä nuorena poikana isän äidin luona joulua viettäessämme meillä kävi kuvatunlainen pukki. Sitten alkoi NHL-kiekon vyöry ja kuinka ollakkaan, pian pukkimme oli korvattu pyhällä klasulla.
   
 15. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Vaikuttaa nimimerkki @-Ville- pointti menneen sulta osin ohi. Ja sehän on siinä, että KHL:ssä pelaa seuroja, joiden nimeen voi liittää sotilaallisista tehtäviä. Kuten Torpedo tai Avangard tai Spartak. Tai ovat juuriltaan ja osin edelleen armeijan seuroja, kuten CSKA ja SKA. Ei se mikään sattuma ole, että Venäjällä on kiekkoseuroilla tällaiset nimet ja taustat. Mutta ei myöskään poikkeus, sillä vastaavia nimiä ja taustoja on toki muuallakin. Venäjä on kuitenkin ainoa maa, jossa jatkuva, paljon resursseja saava ydinasekehittely tähtää ensi-iskuun iskun tekijän säilyessä osin tai kokonaan. Tässä mielessä ihan mielenkiintoinen kuriositeetti nämä Avangardit ja Torpedot. Ja ihan loogiset nimivalinnat, sillä Venäjä on diktatuuri, jossa kansa pidetään poliisin ja armeijan voimalla kurissa.

  Lainaus:
  Tässä mainio esimerkki, miten soft power puree ja aiemmin elävä Jokerien osio Jatkoajassa löyhkää. Itse en lähtisi edes huumorilla heittämämään pakkasukon vertailua ensi-iskuun tähtävään ydinasekehittelyyn.
   
  Viimeksi muokattu: 30.12.2018 klo 13.31
  -Ville-, Veri & joceri tykkäävät tästä.
 16. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Puhun vain omasta puolestani, mutta ainakin mulle asia näyttäytyy juuri toisinpäin. Nythän tuo Avangard-joukkue muistuttaa tasaisin väliajoin siitä millainen valtio olikaan kyseessä. Enkä usko olevani ainoa.
   
  -Ville- ja massaonvoimaa tykkäävät tästä.
 17. Hera80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Möröllinen Jokerit
  Lainaus:
  Itse taas en lähtisi ydinasekehittelyä liittämään Jokereihin, mutta jokainen taplaa tyylillään.
   
  Gemondo, pyyksteri, faro ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 18. ketjuruletti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Väitän että kova KHL-sarja ilman Jokereita tuo ihan riittävästi lohtua venäläisille juopoille kuin kova KHL-sarja Jokerien kanssa. Vrt. Suomi ja 90-luvun lama ja SM-liiga.

  Soft poweria ei siis suunnatakkaan ensi- eikä edes toissijaisesti Jokerien kannattajiin? Keihin sitten? Suomalaisiin ei-Jokeri-kannattajiin? Eipä tunnu tehoavan, ottaen huomioon miten media ja yleisö suhtautuu Jokereihin, Hjallikseen, KHL:ään ja Venäjään.

  Länsimaihin Suomen ulkopuolella? Lätkä on joka tapauksessa melkoisen marginaalinen laji melkein kaikissa maissa pl. Suomi että joku Jokerien KHL:ssä oleminen ei näy katukuvassa tai ole ihmisten ajatuksissa pierun vertaa. Ehkä korkeintaan Ruotsi, mutta siellä nyt Venäjä on ja pysyy niin huonossa huudossa, että en usko soft powerin toimivan.

  Summa summarum: En jaksa ymmärtää tätä soft power -jauhamista.
   
  pyyksteri, massaonvoimaa, Riidankylväjä ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 19. joceri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Käsittääkseni KHL:stä suunniteltiin jonkinlaista vastavoimaa NHL:lle ja Amerikalle. Puheet laajentumisesta olivat kovia ja rahaa käytettiin paljon.

  Vaikuttaa epäonnistuneelta projektilta. Laajentuminen on pysähtynyt, oikeastaan kääntynyt toiseen suuntaan ja venäläisetkin tähdet palaavat Pohjois-Amerikkaan (mm. Radulov ja Kovalchuk).

  Jäljelle on jäänyt käytännössä Venäjän liigassa pelaava vessanpöntöstä alas vedetty Jokerit.

  Ikävä tilanne monen rakastaman seuran ja fanien kannalta. Periaatteessa Eurooppalaisessa sarjassa olisi ollut potentiaalia, mutta se tuskin yllättää ketään, että venäläiset onnistuvat ryssimään kaiken.
   
  -Ville-, Veri, Cobol ja yksi muu tykkäävät tästä.
 20. Riidankylväjä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tapahtui vuonna 1967: (lähde Wikipedia)

  27. lokakuuta 1967 – Jääkiekkoseura Jokerit perustettiin.

  Heti 6 päivää myöhemmin:
  2. marraskuuta 1967 – Lokakuun_vallankumous 50-vuotisjuhlallisuudet. Puoluejohtaja Leonid Brežnev sanoi Neuvostoliiton_asevoimat olevan ”voimakas, kauhea, lyömätön voima ja varustettu maailman parhain asein”.

  Selvä yhteyshän tuossa on Jokereihin liittyviin, pelin ulkopuolisiin asioihin.
   
  spede1967 ja Hera80 tykkäävät tästä.
 21. Hera80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Möröllinen Jokerit
  Lainaus:
  No perkele, sieltähän toi yhteys löytyi ja joka muuta väittää näiden todisteiden valossa on pehmeän voiman (soft power) pehmittämä.
   
 22. Moderaattorit Jäsen

  Nyt alkaa tulla sellaisia aasinsiltoja, että aasi hukkui. Jokereihin ei liity millään tavalla Brežnev eivätkä ydinkärjet.

  Yrittäkää nyt pitää keskustelu edes jollain tavalla Jokereihin liittyvänä.

  Modet
   
  Riidankylväjä, Cobol, Hapsiainen ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 23. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Tämä on sinulta vähän outo, mutta järkevä valinta. Kukaan ei ole liittänyt ydinasekehittelyä Jokereihin ja jos sinäkään et sitä tee, hyvä niin.

  Lainaus:
  Fakta. NHL oli ja on tarkoitus haastaa mm. KHL:n kärkipelaajien saamisen ja siten palkkauksen osalta. Myöhemmin tarkoitus on ollut pudottaa CHL kanveisiin.

  Lainaus:
  Fakta. Tosin KHL hakee kiekkoilun lilliputtimaista tukea, jonne voisi venäläisellä rahalla luoda KHL-seuran. Lontoo oli pitkällä, mutta tsetseenituristit yhdessä ukrainalaisten bandiittien kanssa onnistuivat myrkyissään ja syyttömät venäläiset osoitettiin väärin todistein iskun tekijöiksi.

  Harvoin käytän tätä sanaa, mutta todella ryssitty venäläisiltä Lontoon KHL-projekti.

  Lainaus:
  Fakta. Tilanne on karmea kaikin puolin.
   
  -Ville- ja joceri tykkäävät tästä.
 24. Hera80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Möröllinen Jokerit
  Lainaus:
  Tässä sinä liität, äläkä muuksi sitä yritä muuttaa.

  Lainaus:
   
 25. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Arvasinkin, että fake newsia puskee. Kai sentään itsekin ymmärrät, että siinä ei liitetä ydinaseidenkehittelyä Jokereihin? Ainoastaan osallistuminen Venäjän sarjaan, jota pidetään mafiavaltiona joka hakee ensi-iskua.
   
  -Ville- tykkää tästä.