Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Jokereihin liittyvät pelin ulkopuoliset asiat

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana powerforward#7, 30.08.2014 klo 21.41.

 1. DR_J Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Länsi-Lontoon Siniset
  Lainaus:
  Tämä on aivan satavarma asia. Kun Garden aikanaan valmistuu, siirtyvät isot tapahtumat (keikat, urheilutapahtumat yms) sinne. Viimeistään tuolloin alkavat Rotenberg ja kumppanit miettimään hallin omistamisen järkevyyttä ja Jokereiden KHL-taival päättyy.
  Toivottavasti tämä tapahtuu kuitenkin jo aikaisemmin.
   
 2. Runtulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Sijainniltaan näkisin että Hartwall on kyllä paremmassa paikassa kuin tulevat kilpailijansa ja toisaalta hallin arkkitehtuuri on varsin ajaton ja toimiva. Toki uudet puitteet on aina uudet puitteet ja pakotekuviot tuovat aina oman lisänsä bisneksille.
   
 3. Hera80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Möröllinen Jokerit
  Siinä vaiheessa kun se Gardeni on JOSKUS valmis, niin pakotteet on jo purettu ja Hartwall myyty takaisin suomalaisille, koska KHL lakannut olemasta. Tämä vaikuttaa siihen, että kansainvälinen musiikkitarjonta suuntautuu ensisijaisesti Hartwallille ja Gardenille jää Disney on ice, Apassionata sekä taitoluistelun sm-kisat. Gardeni ei ole valmistuttuaan mikään uhka Hartwallille, joka on ulkonäoltään ajaton ja toimivuudeltaan rajaton.
   
 4. Kemppilukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Toi onkin mielenkiintonen asia. Itse näkisin, että Tampereen tuleva areena on sijainniltaan paras. Rautatieasema (ei siis vain rautatiepysäkki) aivan vieressä. Linja-autoasema aivan vieressä. Hotellit ja keskusta aivan vieressä. Pidän myös Tampereen sijaintia koko Suomen kannalta keskeisempänä, kuin Pasilaa. Mutta molemmilla on varmasti pointtinsa, koska Weberin piste osuu Suomessa johonkin Hämeenlinnan nurkille. Wikipediasta lisää Weberin pisteestä: Weberin piste – Wikipedia
  Ei muutakun jättihallia Hämeenlinnaan. Hymiö.
   
 5. SOF1969 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, "Respect all, fear none", 106-105
  Lainaus:
  Tämähän tietysti selviää vasta ajan kuluessa, mutta epäilen että halli on vähintään yhtä vaikea myytävä kuin Hjalliksen 51% Jokereistakin. Oletettavasti vielä paljon vaikeampikin, koska siihen
  tarvitaan oikea omistaja, bulvaani ei riitä.

  Täytyy muistaa että Hjallis lähti tähän soppaan siksi että pääsee hallista eroon, niin on vaikea kuvitella että joku haluaisi sen ostaa, johtuen juurikin tulevasta kilpailutilanteesta joka oletettavasti oli myös Hjalliksenkin motiivi kaupalle.
   
 6. Runtulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Hyviä pointteja. Tampere tosiaan lähempänä pohjoista ja maantieteellisesti lähempänä keskiötä - se on vetovoimatekijä. Näistä jäähallien (lue monitoimiareenoiden) sijainneista saisi varmasti hyvän oman keskustelunsakin, eikä tässä ehkä kannata siihen lähteä, mutta se on pakko kuitenkin tähän heittää että Pasilan asemahan ei missään nimessä ole (tai oikeastaan tule olemaan) vain "pysäkkI". Kyseessähän on Suomen toiseksi liikennöidyin asema kävijämääriltään ja aseman päälle rakentuu liiketilojen lukumäärässä mitattuna Suomen suurin kauppakeskus. Tulevaisuudessa Pasilan asema lienee Suomen suurin rautatieasema, kun väylät keskustaan jäävät auttamatta liian ahtaiksi.
   
 7. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Eiköhän se vetovoimaisin halli tule olemaan jatkossakin pääkaupungissamme olkoon se sitten Areena tai Gardeni.

  Uskoisin että Helsinki on ulkomailla kovassa huudossa ja tuskin ketään artistia kiinnostaa mansesteri kaupunkina millään tavalla. Tänne pk-seudulle on parhaat kulkuyhteydet ulkomailta ja kaikki kohtuu lähellä lentokenttää kuitenkin.

  Jos tänne joku sopivan mielenkiintoinen artisti saadaan, niin eiköhän nämä yllä mainitut molemmat hallit saada myytyä monta kertaa loppuun pelkästään kehä-III sisäpuolelle asuvilla ihmisillä, siihen ei mitään pendolinoilijoita Turusta tai Tampereelta suoraan sanottuna tarvita mihinkään.
   
 8. N.Vidic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Man Utd, Seattle Seahawks
  Lainaus:
  Nykytilanteessa (Stadikan remppa, Areena venäläisomistuksessa) Tampere vetää maailmantähtiä siinä missä Stadikin. Toistaiseksi ainoa 'oikea' konserttiareena Mansessa on Ratina, jossa mm. RCHP, Robbie Williams ja ensi kesänä Rammstein vetää keikkansa. Uskon että Tampereen uusi halli lisää ison volyymin keikkailijoita entisestään. Manserokin kuoltua Nääsvillen musaskenessä on iso tyhjiö täytettäväksi. Vapise Helsinki! *hymiö*
   
 9. Undrafted Jäsen

  Sisähalleista puhuttaessa kaikki Areena, Tampereen halli ja Garden lienee kooltaan hyvin samaa tasoa. Helsingissä tuollainen halli myydään kyllä täyteen. Tampereella maantieteellinen sijainti taas kerää varasti hyvin yleisöä etäältäkin. Aika näyttää minne eri tapahtumat suuntautuvat vai esiintyykö sama show sekä-että. Todellisuudessa kysyntä ja tarjonta kohdanneen. Kenellä enemmän tilaa kalenterissaan tarjoaa halvemmalla tilat ja päinvastoin. Pakotteet päättyvät joskus, mutta voivat huonontua ennen loppumistaan.
   
 10. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Näin varmaan suurin piirtein, mutta joka vuosihan noita maailmantähtiä Suomen maaseudullekin eksyy esiintymään. Tampereella on ollut näitä isoja nimiä ulkomailta Ratinan stadionilla esiintymässä, ehkäpä ne konsertit uuden hallin valmistuttua ohjautuu sisätiloihin.

  Sitten on kotimaiset esiintyjät päälle. Eiköhän näihin kaikkiin halleihin löydy esiintyjiä jatkossakin.
   
 11. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  Lainaus:
  Kiinnostaako ketään artistia mikään kaupunki itsessään enää siinä vaiheessa, kun olet ollut yli vuoden kiertueella ja poissa kotoa. Tai käännetään asia näin päin, että voisiko siinä olla jopa uutuudenviehätystä, päästä siis soittamaan paikassa, jossa ei ennen ole ollut. Hyvin Tamperekin näyttää napsivan noita suurkonsertteja, mutta mikä on tilanne sen jälkeen kun Olympiastadionin remontti valmistuu.
   
 12. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Jos faktoja tarkastellaan, ulkomaisten esiintyjien agentteja ja logistiikkavastaavia kiinnostaa aika, kulut ja tulot. Suurkonserttien äänentoisto ja muu olennainen (valot, rakennelmat yms) tulevat Suomeen pääosin lautalla ja siitä sitten eteenpäin rekoilla. Kun Tampere on noin kahden tunnin lisäajomatkan päässä vrt Helsinki, oleellista eroa ei kuluissa ja ajassa ole. Tällöin tärkein tekijä on sopimus, joka tehdään suomalaisjärjestäjän kanssa. Jos Tampere pystyy tarjoamaan enemmän (tai potentiaalisesti enemmän, jolloin ei ole yksin takuukorvausta), Tampere on vahvoilla. Kuten toteat, Olympiastadionin rempalla on vaikutusta ja sen valmistuttua tilanne palautuu ennalleen. Hallien osalta ihan sama juttu. Jos Tampereelle tuleva halli olisi konserteissa esim 16 000 katsojaa vetävä, se kilpailisi venäläisten Arenan kanssa tehokkaasti. Garden on viimeisten suunnitelmien mukaan muistaakseni juuri tuota luokkaa, joten venäläisten Arenan varatut päivät hiipuvat.
   
 13. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Tainnut jäädä melko lailla kokonaan ymmärtämättä se, miksi narrit ja halli on tuottoisa sijoituskohde rotille. Johan ne teki 100 vuodeksi hilloa Krimin siltaurakalla pyörittämään lätkäjengiä ja hallia. Ja lisää tulee niin kauan kun Putler on vallassa. Eli meno ei muutu ennen kuin Venäjällä tapahtuu vallankumous tai -kaappaus....
   
 14. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Venäläisillä tosin luulisi olevan resursseja päivittää tarvittaessa hallia/infraa kilpailukykyiseksi. Hartwall oli sijaintinsa puolesta ehkä 20 vuotta sitten kaupungin laitamailla, mutta - ellet ole huomannut - Pasilaa ja hallia ympäröivää aluetta ollaan parhaillaan ja tulevina vuosikymmeninä kehittämässä entistä merkittävämmäksi liikenteen solmukohdaksi ja kaupungin ns. toiseksi keskustaksi. Luulenpa, että Hartwallin sijainti on "joskus vuonna 2034" aivan muuta kuin epäoptimaalinen.
   
 15. Runtulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Lisäksi tämä sijaintiasia täytyy muistaa asettaa sopivaan kontekstiin. Oikeasti isojen tapahtumien kannalta (siis ei jonkun jääkiekkosarjan runkosarjamatsien) hallin tarkalla sijainnilla ei ole lopulta kovin suurta merkitystä, kunhan se on suunnilleen ihmisten ilmoilla. Jos hallissa esiintyy joku maailmanluokan artisti, paikalle löydetään kyllä, vaikka se sijaitsisi ns. ihannepaikasta 5 kilometriä suuntaan X. Sen sijaan arki-iltojen lätkämatsien osalta pienemmilläkin nyansseilla voi olla merkitystä - silloin tärkeintä lienee, että halliin pääsee helposti joka suunnasta.
   
 16. Target Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ManU
  Lainaus:
  Helpoin kulkuväline maalta konsertteihin on edelleen juna. Tällä hetkellä vielä kuviteltuun Garderiin kävelee Pasilasta ~20min. Agraariosaston ihmiset tuskin käyttävät sporaa tai bussia. Eli siinäkin mielessä Hjalli on paremmassa paikassa. Yksityisautoilusta puhumattakaan.
   
  Kartsa tykkää tästä.
 17. ketjuruletti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Veit jalat suustani. Helsinki Garden saattaa vuonna 2034 olla syrjässä. Olisiko siinä keino päästä eroon Rotenbergeistä: Ilmalaan rakennetaan jotain niin arvokasta ja tarpeellista, että jo vanhentunut halli (no, ainakin vuonna 2034 vanhentunut halli) pitää purkaa tieltä pois.
   
 18. N.Vidic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Man Utd, Seattle Seahawks
  Lainaus:
  Heh, olen huomannut kyllä. Mukavaa että varmistit. Pasilasta tulee iso, se on sitä jo nyt, mutta "toisen keskustan" suhteen olisin varovainen arvioissani. Redi Kalasatamassa, Jätkäsaaren alue, samankokoisia ja profiililtaan samanlaisia kuin uusi Pasila, ilman junakiskoja tosin. Kuinka monta keskustaa meillä tulevaisuudessa oikein on?

  Nastaahan se on, että Hartwall Arenalle löytyy käyttöä Gardenin valmistumisen jälkeen. Stadissa on suurkaupungin tuntua, kun isoja halleja kiekolle ja tapahtumille löytyy kaksin kappalein. Toivottavasti käyttöä ja ennen kaikkea täyttöä molempiin löytyy. Tulevaisuus sen kertoo, sitä ennen jokainen luokoon asiasta omat arvionsa.

  Ai niin, vuosi 2034, oli humoristinen arvioni Gardenin valmistumisvuodesta, voi ihan yhtä hyvin olla 2134. Rakentamisen buumi Suomessa on hiipumassa, siitä varoittelevat jo isot suomalaiset rakennusyhtiöt kvartaalitulostensa yhteydessä. Kaiken spekuloinnin keskellä fakta on, että Gardenia ei vielä ole aloitettu edes rakentamaan. Sitä ennen mennään Arenalla, joka mun makuun on kyllä erinomainen halli kaikkinensa. Ja meikäläistä, jos nyt ihan totta puhutaan, ei kyllä juurikaan kiinnosta kuka hallin omistaa. En olisi jättänyt väliin viime aikaisia tapahtumia (Roger Waters, Classical Trancelations) vaikka hallin omistaisi itse Putler. Ja taitaa vähän kyllä omistaakin.

  edit. vähän off topiccia tämä, sori siitä. Seuraava teksti Arenan omaan ketjuun.
   
 19. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Laitan tähän ketjuun lyhyesti, kun keskustelukin on tässä ketjussa ja sivuaahan tämä Jokerien pelin ulkopuolisia asioita. Arena on tappiollinen. Tappiot on "peitetty" Jokerien tappioihin samaan tapaan kuin Harkimon aikana. Jokerit maksaa (kuten ennenkin) kallista jäämaksua halliyhtiölle ja saa esimerkiksi vähän tuloja mm. jää- tai laitamainoksista. Halliyhtiön tulos olisi arviolta 3-5 miljoonaa euroa miinuksella, jos näitä järjestelyitä ei tehtäisi.

  Venäläisten Arena ei ole edes nyt voitolllinen eikä ollut Harkimon ollessa ruorissa. Miten se voisikaan pärjätä Gardenin paineessa? No, ei mitenkään. Tosin jos jäähalli poistuu kokonaan mm. konsertti- ja tapahtumakäytöstä, Arenallekin pitää mahdollisuuksia antaa. Mutta tähän asti halli on tuottanut tappiota on sitten puikoissa olleet venäläiset tai Harkimo. Itse asiassa Jokerien KHL-taivalkin alkoi tämän takia. Harkimolla loppui keinot siirrellä kuluja Jokerien ja Areenan välillä ja tappiot aiheuttivat jopa konkurssiuhan. Onneksi Kummola huomasi Vehasen Prahan maalilla.
   
 20. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  @Cobol Näetkö kuitenkin Gardenin tulevaisuuden valoisana, jos sellainen joskus rakennetaan? Mulla on nyt vähän sellainen käsitys, saattaa olla vääräkin käsitys, että Gardenista yleisesti odotetaan menestyvää hallia, jossa tulisi olemaan yhtä jos toista peliä ja kaikenlaista konserttia ja tapahtumaa.

  Tosiasiassa kuitenkin Suomeen ei tule määräänsä enempää tapahtumia ja tuskin pääsarjakiekkoiluakaan nykyistä paljoa enempää. Jos nykyinen tapahtumatarjonta ei riitä pitämään edes yhtä isoa hallia veden pinnalla, niin miten se yhtäkkiä onnistuisi Gardenilta, kun siellä silloinkin on edelleen myös se Hartwall olemassa vähän matkan päässä ja Tampereellakin vielä uusi iso halli luomassa kilpailua. Ei tänne kuitenkaan ihan jokainen viikko tuoda rollingstoneseja soittamaan, jotta siitä riittäisi kolmelle hallille. Tällä hetkellä kuitenkin Hartwall saa isojen sisätapahtumien suhteen mellastaa aika pitkälti ilman kilpailua. Kyllä mä henkilökohtaisesti pidän sijoittajilta rahojen laittamista Gardeniin todella massiivisena riskinä ja veikkaisin, että ehkäpä osittain myös siksi hanke junnaa paikallaan.
   
 21. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Lainaus:
  Olen aika monesta asiasta samaakin mieltä, ja yksi asia on sekin, että liigaympyröihin voi osoittautua jopa liian isoksi halliksi. Sen verran korjaan, että pääosin hanke on junnannut ihan tontti- ja lupa-asioiden takia. Jos rakennuslupa tulee, niin rakennustyöt on valmius aloittaa jo ensi keväänä, eli ei hanke juuri nyt junnaa lainkaan paikallaan. Hallin rakennushan on jo käytännössä varmaa.
   
 22. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Hartwall-Areena tehtiin pankkivelalla, mutta Garden tehdään asunnoilla ja liiketiloilla. Ellei hotellikin kuulu konseptiin. HIFK on tiloissa ymmärtääkseni vuokralainen ja vuokranantajalla ei ole samanlaisia paineita rahoitukseen kiekkoseuraa ylihyödyntäen erilaisesta konseptista johtuen. Garden kai on omillaan, kun asunnot yms yms on myyty? Ja riskiä on kaiketi ainakin myös ellei enemmänkin rakentajalla, ei vain rakennuttajalla?

  Lainaus:
  Kaipa Areenakin olisi toiminut, jos sitä vastaan ei olisi ollut velkaa. Gardenin lähtökohta on niin erilainen, että en vertaisi Harkimon Areenaan saati venäläisten Arenaan.

  Vasta aika näyttää, miten toimii ja kannattaa. Ensimmäiset kaudet on varmaan täynnä, mutta siten uutuus himmenee, ja markkinat ratkaisevat.
   
 23. C.Orr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Liigassa
  Arenan omistajat voivat lisäksi toimia markkinahäirikkönä kilpailtaessa tapahtumista. Toisin sanoen Arenan omistajien ei tarvitse kilpailla samoilla markkinatalouden pelisäännöillä ja taloudellisen tuloksen tekeminen tuskin on yhtä keskiössä kuin kilpailijollaan. Siksi voivat tarvittaessa hinnoitella palvelunsa tapahtumille hieman eri kateprosentilla. Eli pystyvät tekemään "tarjouksen josta ei voi kieltäytyä".

  Toivottavasti Yhdysvaltojen valtiovarainministeriö tilkitsee pakotepolitiikkansa porsaanreiät ennen Gardenin valmistumista. Silloin ainoa joka SKArenalla esiintyy on Moskovan suuri sirkus.
   
  Viimeksi muokattu: 05.11.2018 klo 22.02
  Erkka Lapanen tykkää tästä.
 24. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Arenan omistajat voivat toimia markkinahäirikköinä, mutta USA:n ja EU:n Venäjä-pakotteista johtuen hyviä, tuottavia suurtapahtumia on vähän. En niinkään tarkoita yksittäisten artistien Arenan boikotointia, vaan Moskovan ja Pietarin ja muiden kaupunkien heikkoa hyödyntämismahdollisuutta. Länsiaartistit eivät enää käy Venäjällä samalla tavalla kuin ennen, ja tämä syö Arenan tulosta. Alkujaan bisnesidea oli Helsinki + Pietari + Moskova + muita, jos RRotenbergiin on uskominen.

  Arenan tilinpäätös on suunnilleen +-0 kaudesta toiseen. Ja tämä tilanteessa, jossa Jokerit maksaa paljon halliyhtiölle, mutta ei saa tuloja normaalisti mainoksista yms, vaan ne menevät halliyhtiön kassaan.
   
  -Ville- ja V-G- tykkäävät tästä.
 25. C.Orr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Liigassa
  Lainaus:
  Onko tietoa avustaako Helsingin kaupunki edelleen halliyhtiötä vuokratontin vuokrassa? Vuosivuokra tuosta tontista on pyöreästi noin 330 000€:n luokkaa, josta Helsingin kaupunki avusti valtaosan (220 000€) ainakin Harkimon omistaessa Arenan.