Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Barnes, 22.10.2016 klo 20.20.

 1. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Oikeastaan ihan hyvältä näyttäisi Pulju sota-alueen erikoismiehenä. Kun suora laukaus on totaalisen surkea tuhnu, niin juuri tuollaiset nopeat reagoinnit reboundeihin ja kimmokkeisiin voisi olla jääpalloäijän leipälaji hyökkäysalueella. Ohjurit yms. maskipelaamiset, eikös Marjamäki yrittänyt miestä ajaa tuohon rooliin jo Kärpissä, silloin oli vaan vielä liian rimpula pärjätäkseen väännöissä miehiä vastaan? Hyvällä ulottuvuudella biittaa monet isoimmatkin pakit.
   
 2. WigWam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Warkis, KalPa.
  Älkää provotko vastakkainasettelua jannujen välille, sitä on ollut jo aivan tarpeeksi. Seurataan nyt vaan poikien uraa ihan erillisinä.
   
 3. Johnnie Jäsen

  Lainaus:
  Jännää miten paljon kaikkien NHL-pelaajien taso heittelee. Tällä hetkellä Markus Nutivaara on parempi pelaaja kuin Erik Karlsson.
   
 4. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  En tiedä menenkö nyt miinaan, mutta eihän Jessen veto nyt mikään tuhnu ole? Ainakin onetimer lähtee sähäkästi eikä se veto huono ole ollenkaan. Mutta joo jos Laineeseen verrataan niin samanlainen ase Puljun kuti ei ole, että voi mistä vain maalin sivaltaa.
  Näillä nykynuorilla tuntuu tosiaan tuo silmä-käsikordinaatio olevan huippuluokkaa lähes kaikilla. Moni osaa ottaa ilmasta haltuun tai hallita kiekkoa erinomaisesti. Niimpä Jessenkin on hyvä tuolla maalilla pomppuja kyttäillä. Nytkin nuo pomput aiheuttivat kaksi maalia.
   
 5. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Juurikin näin. Olisi niin kova sana jos Laineen kannattajat eivät kokisi Jessen nousuvirettä uhkana ja jos Jessen kannattajat puolestaan eivät purkisi patoutumiaan lällättelemällä Laineen kannattajille. Näin keskustelu saataisiin pysymään asiallisempana.

  Mutta tuohon yllämainittuun tuhnuun laukaukseen liittyen, ainakin Jessen laukausta on kehuttu kovasti Oilersin kannattajien keskuudessa, samoin valmentajan ja joukkuekavereiden osalta. Ja kaksi ensimmäistä maaliaan Jesse teki juurikin hienolla laukauksella ja vedolla.

  Jessehän ei ole pelannut käytännössä lainkaan ylivoimaa, mutta tasakentällisin hän on peliaikaan nähden NHL:n 17. tehokkain maalintekijä ja selkeästi joukkueensa paras. Eilinen toinen maali oli tosiaan sinänsä tuurimaali, mutta ihan tarpeeksi Jessellä onkin ollut huonoa tuuria tolppien yms. kanssa. Ja hyvinhän hän ajoi maalille eli tuurikin pitää ansaita.
   
 6. Repolainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  En edes provonnut vaan esitin omin silmin havaitsemani asian. Nuo on ihan tasavertaisia minun kirjoissani. Antti Raanta ja Aleksi Saarela saattavat olla sellaisia mihin värilaseilla suhtaudun.
   
 7. WigWam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Warkis, KalPa.
  Lainaus:
  Juu ihan mielenkiintoiset YV koostumukset saadaan tulevina vuosina maajoukkueeseen rakennettua kun on Puljua ja Lainetta maustettuna Tolvasella YV kenttiin laukaisupelotetta luomassa.
   
 8. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  No eikö tuo Laineen viimeisin peli ollut aika samanarvoinen kuin Puljun 2+0, niin ikään Laineella yksi onnekas maali, mutta syöttö ihan ansaittu tehopiste, ja joitakin muita hyviä suorituksia.

  Puljujärvellä on vielä niin niukasti noita pelejä, että vaikeaahan se on tasoa määrittää, muuten kuin että olet yhtä hyvä kuin viimeisin pelisi. Tähän asti kaava on niin MM-kisoissa kuin NHL-stinteissä ollut, että eka esiintyminen poissaolon jälkeen on hyvä, mutta sitten heikkenee. Nythän olisi huikea juttu, jos tällä kertaa taso pysyisi ja paikka ykkösketjussa vakiintuisi jo tässä vaiheessa uraa.
   
 9. Repolainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Jos ajatellaan että joutuisi jomman kumman keskellä pelaamaan, niin on noissa eroa. Pulju on usein helpolla syötöllä tavoitettavissa ja mielestäni Byan Littlen peli tukehtuu siihen, että jos vastustaja peittää syötön Ehlersille, niin se on itse jalalla pelattava se kiekko. Jos saat kiekon Patelle, niin 1vs1 tilanteen se 9 kertaa kymmenestä häviää. Pidemmän päälle alat sentterinä varastamaan puolustussuuntaan. Joel Armia olisi paljon helpompi laituri tuohon ketjuun, mutta kun tietää Laineen statuksen Winnipegissä se ei ole vaihtoehto.
   
 10. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainehan syöttää kiekot hyvällä prosentille omille nykyään, ei menettele. Bryan Littlen peli tukehtuu kyllä ihan siihen, ettei ole koskaan aiemminkaan ollut muuta kuin 40-50 pistettä kaudessa tekevä pelaaja, jonka vahvuus on enempi tunnollisessa puolustuspelaamisessa kuin että järkkäisi paikkoja solkenaan joukkueen sniperille.

  Mutta sehän kyllä voi olla, että Puljujärvi on helpompi pelaaja sentterille nopeampana ja suoraviivaisempana tyyppinä. McDavidin rinnalle voisi kuvitella sopivan juuri nopeuden vuoksi hyvin, ja jos saa siihen paikan vakiinnutettua, niin tulevaisuuden pistemäärät voisi olla aika messeviä.
   
 11. WigWam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Warkis, KalPa.
  Pitäiskö siirtyä Winnipeg Jets ketjuun ???
   
 12. Tietotoimisto Jäsen

  Lainaus:
  Varsinkin Laineen faneilta tätä toivoisin, mutta miten Jessen fanit ovat voineet purkaan patoutumiaan lällättelemällä Laineen kannattajille? Kuitenkin aika eritasoisista pelaajista kyse.
   
 13. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Jahas, nyt se alkaa :) Aikanaan jotkut Laineen kannattajat lyttäsivät Jesseä kovin sanoin, joten tarkoitin sitä ettei nyt alettaisi lällättelemään sillä että Jesseltäkin löytyy tasoa. Neuvon unohtamaan tasovertailut ja annetaan molempien näyttää mihin pystyvät. Yhden menestys ei ole toiselta pois, tuo kun menisi kaikille perille. Vasta aika näyttää mikä näiden kaverien taso tulee olemaan. Povaan molemmille huikeaa NHL-uraa.
   
  Viimeksi muokattu: 03.12.2017 klo 22.45
 14. Kari Runk Jäsen

  Lainaus:
  Heh, ihan mielenkiintoinen arvio kuitenkin pelaajasta, jonka viiden edellisen kauden piste per peli tahti ovat ilman pyöristelyjä:

  0,7966
  0,7368
  0,7428
  0,7804
  0,6666

  Siitä sitten laskeskelemaan, minkä verran tuo täydellä kaudella tekee. Sanotaan vaikka näin, että ei sillä kertaakaan alle 50 pisteen jäädä. Ei noita 60 pinnan kakkossenttereitäkään ihan joka joukkueesta löydy, joten kommenttisi on hyvinkin vähättelevä.

  Joo, meni hieman ohi aiheesta. Pahoittelut.
   
 15. Tietotoimisto Jäsen

  Lainaus:
  Apua, tarkoitukseni ei ollut aiheuttaa eripuraa tai vastakkaisasettelua.

  Halusin vain oikeasti tietää, millä Puljujärven fanit ovat tässä viimeisten parin vuoden aikana päässeet lällättelemään? Eilisellä kahdella maalilla?

  Ennustan myös hyvää NHL-uraa kummallekin.
   
 16. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  "Onneksi" mein SaiPasta ei ole noita superjunnuja pahemmin viime aikoina tullut (jos ollenkaan), niin voi ihan vilpittömin mielin iloita näiden nuorten sällien edesottamuksista maailman isoilla areenoilla. :)
   
 17. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Joo editoinkin juuri viestiäni ja selvitin asiaa lisää. Eli asia koskee menneitä keskusteluja, joista sinulla ei ilmeisesti ollut tietoa.

  Olen itse sitä mieltä, että Jessen todellinen taso voidaan arvioida vasta kun hän on nyt saamassa kunnon näyttöpaikkaa. Hän on tosiaan ollut Edmonton Journalin pelaaja-arvioissa keskimääräisesti aika selkeästikin paras pelaaja sen ajan kun on ollut tänä vuonna ylhäällä. Muutamassa pelissä hän on ollut niin hyvä, että kun 19-vuotias esittää tuollaista on vaikea ennustaa muuta kuin hienoa uraa kun vaan työmoraali pysyy kunnossa. Toki Laineenkin lopullinen taso nähdään vasta vuosien myötä, mutta sinänsä Laine ei liity nyt Jessen uraan.
   
 18. Micqou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Avs, Mikko Rantanen
  Näin neutraalina seuraajana ennustan kyllä Laineelle kovempaa uraa kuin Puljulle, ensi kesän kun luistelee ns. perkeleesti ja saa sitä kautta lisää nopeutta ja räjähtävyyttä niin alkaa olemaan aika lailla paketti kasassa. Toki toivon Puljullekin mahdollisimman upeaa uraa, enkä ymmärrä yhtään tätä vastakkain asettelua. Eikö se nyt olisi vain pirun hienoa näin suomalaislasien takaa seurattuna, jos molemmat tekisi mielettömät uran NHL:n puolella?
   
 19. ijuka Jäsen

  Toki 2 tuuripomppumaalia on ihan kiva ja sitäkin seuraa kun menee maalille, mutta tosiaan ei tuossa kyllä ole vielä mitään varsinaista lällättelyn tai riemun aihetta. Vasta kun tulosta alkaa syntyä pitemmällä aikavälillä. Toki hyvä jos Puljujärvi on saanut vähän kurssiaan korjattua. Mutta vähän hakemalla haettu näiden kahden pelaajan vertaileminen ennen kuin Puljujärvi saa jonkin 60:n pinnan kauden aikaiseksi NHL:ssä. Tällä hetkellä vertailu tapahtuu lähinnä Patrickin, Duboisin tasoisiin pelaajiin.
   
 20. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Ei vaan niin millään pysty olemaan vertailematta, eihän ;)

  Puljujärvi on tosiaan ollut joukkueensa parhaimmistoa, luultavasti (ja tosiaan Edmonton Journalin arvioissa) jopa paras pelaaja tuona 10 ottelun aikana. Kun miettii ketä siellä pelaa ja kun muistaa millaista ryöpytystä Jesselle on täälläkin annettu niin saa kai sitä olla vähän hyvillään onnistuneesta startista. Ei se ole pois keltään.

  Ja mitä maaleihin tulee niin ensimmäinenhän oli tekomaali. Samoin kaksi kauden ensimmäistä. Ja jos oikeasti tuurimaalia vähätellään tuolla tavalla pitänee alkaa antamaan arvoa tolpille ja lähteltä piti-tilanteille joiden suhteen Jessellä on ollut kyllä ihan tarpeeksi huonoa tuuria :) Ihan hyvin maalisarake voisi näyttää enempääkin.
   
  Viimeksi muokattu: 04.12.2017 klo 00.31
 21. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Pointtihan on se, että nyt Jesse on viimein paikassa jossa hän pystyy näyttämään osaamistaan. Toki ylivoima-aikaa odotellaan edelleen, mutta tällä hetkellä Jessen esitysiä voidaan peilata vain siihen määrään mitä hänellä on pelejä tällä kaudella alla. Tämän pitäisi olla päivänselvä asia eikä sen mielestäni pitäisi toimia tekosyynä päästä sanomaan miksi Laine on parempi. Ei Laine liity tähän mitenkään. Minun toive on että Laineesta juteltaisiin omassa ketjussaan, siellä saa sitten hehkuttaa ihan vapaasti. Uskon että 95% mielestä tällainen olisi parempi järjestely sujuvan keskustelun kannalta.

  Itse ainakin näen, että 10 ottelun otanta kertoo jo jostain. Ehkä kovin sana on se, että Jessen kenttä on ollut lähes poikkeuksetta "sattumalta" joukkueen paras ketju, oli se sitten ykkönen, kakkonen tai kolmonen. Nuge syttyi liekkeihin Jessen kanssa pelatessaan, ja kappas vaan Stromea alettiin kehua kun Jesse siirtyi hänen ketjuunsa. Nyt kun Jesse siirtyi pois Stromen ketjusta haukutaan Stromea taas mitäänsanomattomaksi. Pisteitä Jesse ehtii vielä tehdä etenkin kun saa ylivoima-aikaa. Nyt alla on kuitenkin kolme maalia neljässä viimeisimmässä pelissä ja tärkeää työtä muidenkin maalien eteen, joten toivotaan että homma jatkuu hyvänä. Tehotilastossa Jesse on ollut viime aikoina omaa luokkaansa eikä puolustuspelissä ole muutenkaan valittamista.
   
 22. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  No joo, olet varmaan oikeassa Littlestä, eiköhän tuo ihan pelimies ole. Mutta se näistä Winnipegin miehistä ja takaisin Puljujärveen.

  Muistan kun Tapparan palstallakaan ei tiedetty Laineesta vielä paljon mitään, niin Puljujärvi kyllä tiedettiin ja odotettiin timangista uraa niin NHL:ssä kuin maajoukkueessa. Vähän kadehdittiinkin moista talenttia. Siihen nähden draftissa neljänneksi valahtaminen ja NHL-uran käynnistysvaikeudet on ollut pettymys. Nyt näyttää taas paremmalta, ja mikäs sen parempaa jos alkuperäiset arviot potentiaalista osoittautuukin tosiksi.

  Sinne vaan teksti-tv:n pistepörssivun ensimmäiselle välilehdelle niin Pulju, Aho, Barkov kuin Lainekin. Mieluiten parin vuoden sisään.
   
  Viimeksi muokattu: 04.12.2017 klo 00.33
 23. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  @Erätauko ,eiköhän se ollut tämä kaveri joka täällä näitä kahta alkoi vertailemaan. Ymmärrän Lukko-fanin antipatiat Tapparalaisia kohtaan, niin monena keväänä on heitä nöyryytetty Tapparan toimesta mutta tämä lainaamani viesti on jo huonoa huumoria, mitään pois Puljulta ottamatta. Jessellä on kaikki potentiaali tehdä hieno ura NHL:ssa.
   
 24. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Joo tuohon vaan olisi mielestäni riittänyt tehokas kommenttiin liittyvä kuittaus, kuten joku ylempänä tekikin. Siitä vaan sitten alkaa joidenkin kohdalla vähättely Jesseä kohtaan mikä on mielestäni turhaa. Sinut muistan kyllä fiksuna kirjoittajana muutenkin enkä epäile yhtään ettetkö osaa iloita myös Jessen onnistumisista.
   
 25. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Tässäpä se juuri on kiteytettynä. Eli yhden menestys ei ole toiselta pois. Samoin yksi voi pärjätä paremmin jonakin aikana ja toinen toisena, so not. Itse ainakin olen mielissäni mitä enemmän näitä suomalaisia menestystarinoita saadaan aikaiseksi. Ennen kaikkea makustelen sillä kuinka hienoa on jos nämä huippulupaukset kehittyvät parhaalle tasolleen ja pelaavat jonain päivänä yhdessä maajoukkueessa.