Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Barnes, 22.10.2016 klo 20.20.

 1. Goner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, NHL
  Lainaus:
  Tappara/Laine-fanipojalta yllättävä kommentti :D Eikö hävetä koskaan tämä omien pierujen haistelu, ihmettelen joskus. Miten Laineen viime yön 13 minuutin peliaika (ja tämä ihan huumoria). Dubois tekee varmasti NHL-uran hänkin, mutta on edelleen aivan eriluokan prospekti vs. Pulju/Laine.

  Toivottavasti Jesse saa näyttöpaikan McJeesuksen rinnalla, tämän kauden pelit ovat olleet rohkaisevia. Jospa pääsisi kokeilemaan myös ylivoimaa.
   
 2. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Valaise hieman mitä meinaat? Dubois voi yhtä hyvin kehittyä vaikka seuraavaksi Kopitariksi ja näytöt Puljujärven kanssa on aika tasan. Molemmat edelleen 19-vuotiaita, aika aikaista vielä ennustaa kummankaan uraa mihinkään suuntaan. Tällä hetkellä pitäisin Dubois'n NHL-uraa todennäköisempänä kuin Jessen.
   
 3. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Laine ja Pulju eivät todellakaan ole saman luokan prospekteja keskenään. Puljulla olisi raamit olla vaikka mitä, ja luistelukin on hänellä hyvällä tasolla, mutta pelinlukuun, pelirohkeuteen ja fyysiseen tekemiseen (ei pelkät taklaukset tms. vaan ns. kamppailujämäkkyys jne.) liittyy kova määrä kysymysmerkkejä. Duboisin pelejä olen nähnyt vasta yhden, mutta tyypillisesti sentterin roolissa kestää vähän pidempään kehittyä kuin laiturin roolissa. Jessellä alkaa piakkoin olla kiire antaa näyttöjä, Duboisilla ei vielä.
   
 4. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KaMa
  Lainaus:
  Puljulla on kaikki aika ja eväät tehdä ihan millanen ura tahansa. Jos vaan hänen, eikä kyntävän Oilersin kannalta tehdään ratkasuja. Samalla myös todettava, että mä oon jo tovin alkanut hannaamaan vastaan Draft-hypeilyn/kuumeilun suhteen. Varsinkin jos on kysymys ikäisekseen isoista pelaajista. Tupataan nostamaan ikäluokkansa kärkilupauksiksi, aluks tää status voi olla etu, sitten alkaa muuttua taakaksi kun pelaajasta ei tulekaan sitä mitä 16-17 vuotiaana odotettiin.

  En tosin olis ehkä Puljua laittamassa tohon lokeroon, kehitys NHL-tason ammattilaiseksi ottanut vaan enempi aikaa mitä oletettiin.
   
 5. Goner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, NHL
  Lainaus:
  En lähde suurempiin väittelyihin, mutta mun vahva mielipide on, että Laineen ja Puljun ero on pienempi mitä valtaosa luulee. Duboisista en tiedä tarpeeksi, se myönnettäköön, enkä epäile yhtään etteikö hänestä voisi tulla loistava pelimies. Nuoristahan ei koskaan lopulta tiedä, voi olla että Dubois on kolmikon lopulta menestyneinkin. Lähinnä pointti oli saman Tappara-fanin ilmestyminen ketjuun tietty motiivi taustalla :D

  Mutta Jessen ja Patrikin uraa vuosia seuranneena uskon, että miesten välinen ero ei ole niin suuri tällä hetkellä mitä esim. NHL statsit näyttää.

  Mutta turhaa väittelyä ja vielä turhempaa vertailua, mihin itsekin syyllistyn välillä. Toivon kaikille hyvää uraa, ja eritoten Jesselle näyttöpaikkaa ensi yönä McJeesuksen vierellä.
   
 6. RiverDog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Tähän on kyllä aivan pakko ottaa kiinni sillä omaan silmään Laineen ja Puljujärven ero on valovuosi. En ole kyllä ikinä nähnyt näitä herroja saman tason prospekteina. Täällä kyllä tuli täysi tyrmäys sille, kun sanoin Kekäläisen ottaneen sulan hattuun case Puljujärvessä.
   
 7. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Lyhyt on varmaan sitten historiasi. Jos mennään vaikka kaksi vuotta taaksepäin tästä ja sanot, että Laine on selkeästi korkeamman tason prospekti kuin Puljujärvi, niin melkoista. Kyllähän silloin alettiin Lainetta nostaa samalle tasolle ja jopa paremmaksi näistä kahdesta, mutta ennustajat ovat aina parhaita jälkikäteen.

  Ihan järjetöntä arvioida 1,6 vuotta draftin jälkeen, että kuka lopulta on onnistunut varaamaan parhaan/paremman pelaajan. Vielä mukavampaa olisi nähdä, että millä perusteella se draftaus tehdään. Jos se on tehty täysin eri perusteella kuin millä pelaajat sitten erottuvat, niin onko se onnistumista? (Tämä yleisesti, eikä tähän liittyen.)

  Dubois'n ja Puljujärven ero tällä hetkellä on sellainen, ettei sillä ole mitään arvoa sen kannalta, kun lopulta arvioidaan onnistumista draftissa. Jos molempien urat arvioidaan tämän perusteella, niin on vain huteja. Puljujärven kohdalla tosin odotukset olivat suuremmat parille ekalle kaudelle. Oli varmasti oletus, että hän jo toisella kaudellaan pelaisin säännöllisesti Oilersissa ja tehden tulosta jopa. Dubois'n kohdalla ei tainnut hirveästi olla odotuksia vielä ensimmäiselle tai edes toiselle kaudelle NHL:ssä pärjäämisen osalta.

  On ihan pelleilyä huudella tässä kohtaa näiden pelaajien kohdalla sulista hattuun, kun kummankaan urasta ei olla nähty mitään. Muuten parempi sanoa, että molemmat huteja, olisivat ottaneet Tkachukin, Sergachevin tai Kellerin.
   
 8. Lainaus:
  Luulee? Mites ihan peliesitykset kaukalossa, ei tarvitse luulla mitään. Ja Duboisista et tiedä, mutta arvioit kuitenkin. Vinkki: hänet varattiin ennen Puljujärveä = potentiaali nähty suuremmaksi tai vähintään samaksi.

  Saman kuin mikä/kuka? Näin jutun Duboisista ja yllätyin, kun jäi täältä kuva, että on ihan paska eikä saa tehojakaan. Vähemmän yllättävää on Kärppä-fanin vaikeroiva älähdys, kun Puljujärveä arvostellaan. Vaikka tosin nyt oli kyse Duboisista ennemminkin.
   
 9. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Sellainen nootti kuitenkin tähän, että Puljun valahtaminen neljänneksi oli ihan kauttaaltaan shokki, sillä Puljua pidettiin yleisesti parempana pelaajana. Lisäksi odottelisin niitä todellisia näyttöjä Duboisilta, ennen kuin aletaan mitään tuomitsemaan.
  Lainaus:
  Tässäpä tärkeimmät.
   
 10. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Parempi ja parempi. Ei sitä siinä kohtaa kuitenkaan arvioida. Matthew Tkachuk oli "parempi" kuin kumpikaan heistä. Tai ainakin valmiimpi NHL:ään. Silti valahti kuudenneksi, vaikka kaikki tiesi miehen olevan heti valmis NHL:ään, mutta hänellä oli em. herroja vähemmän upsidea. Sekin vain sen hetkinen näkemys, mikä voi muuttua nopeasti. Jopa korkeilla varauksilla on late bloomer-faction olemassa ja kukaan tuskin Karlssonin varausvuonna uskonut miehestä noin kova tulevan.

  Draftissakin marginaalit ovat monta kertaa pienet ja jotkut pelaajat vain saattavat miellyttää enemmän ja ottavat ennemmin hänet yleisen konsensuksen sijaan. Ainakin Mark Scheifele ja Hampus Lindholm tulevat mieleen, jotka ovat mennyt reilusti odotettua aikaisemmin. Muistan kuinka moni ihmetteli Jetsin ratkaisua varata Scheifele tuolla numerolla, mutta Jets ilmeisesti tiesi paremmin. Sama Lindholmin kanssa.
   
 11. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Ei täällä kukaan ole naureskellut. Homman nimi oli se, että eräs kirjoittaja oli jo vetämässä nykyisten näyttöjen perusteella Puljujärven NHL-uraa vessanpöntöstä alas ja kehumassa miten oikeassa Kekäläinen oli varatessaan Duboisin ja "väistäessään" Puljujärven.

  Puljujärveä arvioitaessa tulisi arvioida Puljujärveä ja Duboisia arvioitaessa Duboisia. Siis sitten muutaman vuoden kuluttua.

  Vai päätettäisiinkö täällä ja nyt yhteistuumin, että Kekäläinen on ihan hoopo kun ei varannut Tkachukia?
   
 12. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Chiarelli ainakin kehui Puljujärven peliä taannoisessa pressitilaisuudessa. Tällä kaudella pelaamastaan kahdeksasta Oilers-pelistä kuusi on ollut Chiarellin mielestä erittäin hyviä. Kehitystä tapahtuu koko ajan, eikä Oilers ole vielä Jessen suhteen luovuttanut.
   
 13. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Tai Alex DeBrincatia?
   
 14. Blast 'em Santa! Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Sahtiankat
  Lainaus:
  Tämä on varmasti oivallinen pointti. Pistevertailujen lomaan tekee silti mieli huomauttaa että Puljujärvihän saavutti Dubois'n tämän hetkisen pistemäärän jo viime kaudella. Eliteprospectsin mukaan veikkosten lyhyiden NHL-urien pistekeskiarvot ovat sadasosalleen identtiset. Tältäkin kannalta vertailu on siis hankalaa, heidän NHL-urissaan ei vielä ole juuri eroa.
   
 15. FinDevil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Tai Jesper Brattia? Siinä sitten vähän useampi "hoopo" manageri :D
   
 16. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  No nyt luki oikein teksti-tv:llä, että Puljujärvi nostettu ykkösketjuun McDavidin rinnalle. Siitä sitten vain lötää pussiin. Toivottavasti poika onnistuu niin ei tule turhaan noustua neljältä katsomaan.
   
 17. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Pulju askiin ja heti tappio, parempi ois pitää ukkoa vaan poppareilla vaikka pelasikin todella hyvin. Äkkiä joku Cammaleri tilalle.
   
 18. Aivan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Neloskenttä pelas hyvin ja Rousselin kelpo pelin ylle laski varjon tuo surullinen loppu. Gryban idioottijäähy myös katkaisi hyvin Edmontonin momentumin aiemmin. Myös Kassianin suoritus missä koppasi viivalla kiekon omalle puolustusalueelle menettäen kiekon ja vapauttaen Toronton maalintekoon oli näitä kulminaatiopisteitä. Ei liikaa onnistujia ja sekavaa peliä.

  Pulju sai hyvin peliaikaa eikä mitään isompia mokia, ja kaikkiaan seitsemän vetoa sekä plusmiinus yks. Noilla ainakin aloituksia hyökkäyspäähän, jos eivät nyt kaikki kauhean vaarallisia olleet. Maalia kohti hyvällä prosentilla. Oli siinä paikat tehdä se maalikin. Ylivoimalle pääsi myös mutta ehkä hivenen höntyili.
   
 19. Imagined Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
  Lainaus:
  Mysteeriksi jäi miksi sai pelata ekassa ylivoimassa mutta heti seuraavaan tilalle tuli muistaakseni khaira. Kummallista. Mutta joo pari hyvää vetoa keskemmältä. Pääasia että on tällä kaudella päässyt ampumaan ja luottaa kutiinsa selvästi. Mcdavidin kentässä rooli ja pelityyli selvästi "pelaavampi" kuin muissa kentissä joissa menee rouhimiseksi enemmän mutta on ollut hyvä siinäkin.

  Paskaa tuuriakin oilersilla tällä hetkellä..
   
 20. Aivan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Itse muistelisin, että korvattiin Letestulla. Kyllä jos pitää vetomäärän korkeana ja saa ne pari kolme selkeää maalipaikkaa per peli on pakko alkaa tulla tulosta.

  Kyllä tuo peli aika sekavaa on. Kuten mainittua tuossa oli kolme tosi heikkoa suoritusta pelin aikana. Ja kaipa maalivahti olisi yhden kopin enemmän ottaa. Toki tuo lopetus oli surkeaa munkkia lähinnä.
   
 21. WigWam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Warkis, KalPa.
  Ilmeisesti yhteispeli McDavidin kanssa kuitenkin rullasi kohtalaisesti. Aivan turha tulla sanoaan, että kai se nyt McDavidin kanssa kenellä tahansa kun näin ei kuitenkaan ole tällä kaudella ollut, aika montaa ukkoa siihen on kuitekin kokeiltu,

  Edmonton Journal.:
  "McDavid and Puljujarvi and Strome and Draisaitl in particular had some chemistry. On this level, it’s hard to blame the coach for rolling four lines when he had four lines that were rolling. So I won’t do so."

  Sportsnet’s Doug MacLean blasts Todd McLellan for playing fourth line late in loss to Toronto Maple Leafs | Edmonton Journal
   
 22. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Raporttien perusteella siellä on kyllä ihan jotkut muut tyrineet kuin Puljujärvi.

  Nyt vaan Jesselle vakipaikka ykkösestä, niin alkaa tulostakin tulla! Ei siihen parempaakaan tarjolla tällä hetkellä ole.

  Mites se McDavidin maali, oliko siinä Puljulla osaa tai arpaa, vai oliko puhdas yksilösuoritus?
   
 23. Aivan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Molemmat oli maalilla ja McDavid teki. Eli läsnäolopeloteosa. :D

  Luulisi, että paremman puutteessa Puljun annetaan tuossa nyt näyttää osaamistaan pari peliä vielä. Ei tuo varmaan herkkua ole McDavidillekaan, kun ukko vieressä vaihtuu koko ajan.

  Puljun suoritusta ei voi liikaa kehua, mutta kyllä siinä on aihiot onnistumisille. Saa vetoja ja löysi jo useimmiten itsensä pelin sisältä. Sanoisin, että joukkueelle on arvokasta tässä sekavassa tilanteessa tuo että Pulju saa liikkeellään hyvin kiekkoa hyökkäysalueelle. Aika suoraviivaisesti pelasivat ja kaipa se on pakkokin. Sitten taas pitäisi löytää se rauha rakentaa peliä ja laatupaikkoja.

  Näkisin, että Pulju tuossa varmasti kasvaa joukkueen imussa, jos on kasvaakseen. Voi väläytellä ja pelata energisesti, mutta ei kykene ottamaan joukkuetta reppuselkäänsä. Tarvii tuohon esimerkiksi onnistumisen McDavidin ja Lucicin kanssa. Mikäli joukkueen tuska jatkuu jatkunee myös Puljun.

  Öljyt lienee ainakin maalivahtimarkkinoilla ja avoin muihinkin muutoksiin. Antti Niemi? :D
   
 24. WigWam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Warkis, KalPa.
  Lainaus:
  Kyllähän tuo tuolla mukana heiluu:

  McDavid's tip-in ties it | NHL.com
   
 25. chris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Minusta Puljujärveltä ihan hyvä peli. Ensimmäinen erä oli koko joukkueelta aikamoista hakemista, mutta toisesta erästä eteenpäin yhteispeli alkoi sujua paljon paremmin ja saivat hyvin painetta hyökkäyspäähän. Puljujärven liike on sen verran hyvää, että näyttää ehtivän hyvin mukaan noihin McDavidin rynnistyksiin. Ehkä tulevissa peleissä pystyisivät hyödyntämään tuota vielä enemmän. Puljun liike ja aktiivisuus muutenkin tuotti hyviä asioita karvauksen ja kiekonriistojen muodossa. Laukaukset olivat pääasiassa rannevetoja ja yksi hyvä ohjaus maalin kulmalta. One-timeriaan ei päässyt kokeilemaan ollenkaan.

  Ylivoimaa pelasi yhden vaihdon ajan ja senkin neliön keskellä, missä ei saanut laukausta aikaiseksi. Mielestäni heidän kannattaisi kokeilla Puljua laukojan paikalla, kun hänellä kun kuitenkin on aika väkevä laukaus (vaikka ei kuitenkaan niin laserintarkka kuin Laineella).