Ilmoitukset

Nimimerkki Guru kirjoitti provosoivan viestin TPS-osioon. Koska kyseisellä nimimerkillä on jo nyt pitkä historia vastaavista rikkeistä, annoimme hänelle tällä kertaa kahden kuukauden pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Barnes, 22.10.2016 klo 20.20.

 1. Repolainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Puljujärven luistelu on kyllä hyvää. Aina sanotaan että ison miehen liike näyttää hitaalta vaikka kovaa meneekin, mutta Jesse näyttää nopealta. Toivottavasti tulisi onnistumia ja sitä kautta itseluottamus paranisi. Vaikeaa sillä on kun kielitaito vaikuttaa vieläkin sen verran heikolta ettei välttämättä pääse kopin juttuihin mukaan.
   
 2. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Tuokin riippuu. Ongelma on minusta se, että hän vaikuttaa hönöltä maalaiselta ja voi tulla siksi kiusatuksi. Sen sijaan esim. Tiki Tikkanen oli sen verran räväkkäjätkä, että vaikka puhui siansaksaa, niin kukaan ei uskaltanut ryppyillä. Kepposia teki lähinnä Tiki itse. Kopinjuttuihin pääsee mukaan, jos on ns. hyvä jätkä ja/tai osaa olla viihdyttävä, vaikka se suustatuleva juttu olisikin vähän mitä sattuu. Puljulle olisi tehnyt hyvää asua pk-seudulla ennen kuin lähti Pohjois-Amerikkaan aivan samalla lailla kuin Granlundin veljekset tekivät. Nyt on ollut aika iso hyppäys jostain ihan skuugesta mennä tonne.
   
 3. RiverDog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Puljujärvestä on valitettavasti tulossa hyvä (huono) esimerkki, miten lahjakkuus voidaan pilata vanhempien toimesta (vrt. Aho ja Laime). Iso perseennäyttö myös Kärppien organisaatiolta.

  Toisaalta luulisi kaverin viime kauden jälkeen viimeistään kiinnittävän erityistä huomiota puutteisiinsa, mutta se kun Qstock kiinnosti enemmän. Onhan tuo nyt aivan hirveätä englantia kaverilta joka on vuoden asunut Ameriikoissa.
   
 4. Rännikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Black & Gold, Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Kahdessa pelissä saanut ylhäällä ollessaan yli 15 min peliaikaa. Mikä tässä nyt on niin vaikeeta?
   
 5. Johnnie Jäsen

  Lainaus:
  Samainen kaveri taisi pari sivua sitten ennustaa Puljun kehittyvän maksimissaan Oskar Osalan tasoiseksi pelaajaksi, mutta huonommalla luistelulla. Saavutus sinänsä, koska Pulju on jo nyt parempi luistelija kuin Osala koskaan.
   
 6. RiverDog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Niin? Missä Aho ja Laine ovat tällä hetkellä niin pelillisesti kuin osana joukkuetta? Puljujärven ensimmäinen peli meni flow tilassa, kuten monella muullakin joka nostetaan ylös tai saa 4. ketjusta mahdollisuuden 1. kentässä. Nyt mitataan Puljun taso ja valitettavasti yön pelissä oli jo viitteitä vanhasta. Ei vaan riitä, vaikka minuutteja tulee. Paluu liigaan olisi omasta mielestä ainoa oikea ratkaisu ja kahden vuoden päästä uusi yritys miehistyneenä (kts. OJ).

  Edit: Osala on hyvä ja vahva luistelija sekä pelannut hyvän uran Euroopassa johtavassa roolissa. Valitettavasti en näy Puljujärvelle tällä hetkellä isompaa palaa jääkiekkoilijana, jos ei ota itseään kunnolla niskasta kiinni ja aloita itsensä kehittämistä festareilla rämpimisen sijaan.
   
  Viimeksi muokattu: 13.11.2017 klo 15.11
 7. Knox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers
  Joo, tuo Qstock oli kyllä paha.. Herkkä laji tuo jääkiekko, kun yksi viikonloppu pilaa koko kauden.
   
 8. RiverDog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Pahoittelen, että olen väärässä ja Puljujärvi keskittyi pelkästään oikeiden asioiden kehittämiseen koko kesän. Huhujen mukaan ei Qstock tainnut olla ainoa. Taisi nuori kaveri viihtyä aika paljon Oulun yössä ja jo aiemmin esillä olleessa soittoravintolassa. No katsotaan. Omasta mielestä, jos toisella kaudella ei tule +50 peliä ja vähintään 0.5ppg niin jotain on tehty väärin. Toivottavasti ei peruuttomasti.
   
 9. Repolainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Kai se on jo ihan mielenterveydelle hyvää että nuori jätkä käy välillä ulkona kunhan ei sammumiseen asti tenuta joka viikonloppuna. Palautuminen juhlimisesta on ihan erilaista kuin 30+ pelaajilla.
   
 10. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Itse ainakin olen hyvilläni jokaisen suomalaisen pelaajan pärjäämisestä ja juuri nyt on vähän huono aika negailla Jessen suhteen. AIka näyttää miten hänen kohdalla käy, mutta nämä kaksi peliä ovat olleet tärkeitä jatkon kannalta. Ensimmäisessä pelissä Jesse oli joukkueen paras pelaaja ja tuosta nähtiin ainakin se, että kaikki työkalut sarjassa pärjäämiseen löytyy. Eilisessä pelissä hän ei ollut ihan yhtä näkyvä, mutta tosi hyvää tekemistä hän esitti vaihdosta toiseen ja kahden ekan erän jälkeen Jesse oli monen kannattajan mielestä joukkueen paras. Kolmaskin erä oli ihan hyvä, mutta siinä ykkösketju nousi viimein ottamaan vastuuta. Tästä on hyvä jatkaa.

  En aio jäädä jauhamaan tästä nyt enempää, mutta kyllä Oilers-peli osoitti, että Jessellä on kaikki eväät nousta kovan tason peluriksi ja jotenkin sitä itse toivoisi, että muutkin osaisivat olla vähän positiivisempia kun hyviä merkkejä on ilmassa. Valinta joukkueen parhaaksi, maali, tolppa ja kovat kehut valmentajalta, seuratovereilta sekä lehdistöltä antoi varmasti itseluottamusta jatkoon. Nyt pitää vaan tehdä töitä että jaksaa pysyä mukana änärin kovassa tahdissa.
   
  Viimeksi muokattu: 13.11.2017 klo 15.55
 11. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Harvassa ovat ne suomalaispelaajat, jotka toisella kaudella varauksen jälkeen pelaavat NHL:ssä yli 50 peliä yli 0,5 keskiarvolla. Laine, Aho, Barkov ja Rantanen taitavat olla ainoita laatuaan. Ja noistakin Barkov ja Rantanen hiuksenhienosti. Noiden jälkeen saadaankin mennä 80-luvulle ja ottaa listalle Reijo Ruotsalainen, Raipe Helminen, Risto Siltanen ja Hannu Virta, niin ja tietenkin Jari Kurri.

  Varsin harvalukuinen lista siis.
   
 12. Kari Runk Jäsen

  Lainaus:
  Harvassa toki ovat nekin suomalaispelaajat, jotka varataan kenttäpelaajista korkein odotuksin noinkin korkealla varausnumerolla. Ja jos tehopisteistä puhutaan, niin voidaan tarkentaa puhe vieläpä hyökkääjiin.

  Ei sillä, että aika (liiankin) kovat odotukset jotkut ovat ladanneet Puljujärvelle. Mutta mielestäni on ihan loogista ja järkeenkäypää, että harvalukuiseen listaan kuuluva suomalainen kenttäpelaaja/hyökkääjä myös kuuluisi esitysten puolesta harvalukuiseen listaan. Tai ainakin se olisi edes tavoitteena.
   
 13. RiverDog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Ja tuohon porukkaan valtaosan jääkiekon seuraajien mielestä Puljujärven tulisi kuulua. Itse en tähän ryhmään kuulu ja näen, että Puljujärven potentiaali ei tässä vaiheessa riitä mainitsemiesi pelimiesten tasolle. Asioita tehtiin todella väärin 14-19 ikävuoden ajalla. Ja taas tullaankin siihen olisiko kehitykselle huonoa käydä kehittymässä liigassa. Tällä menolla Puljujärvestä tulee OK takakarvaaja 3. kenttään. Tästä asiasta ei enempää ja palataa asiaan tiistain pelin jälkeen.
   
 14. TheKing8Hockey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Washington Capitals
  Lainaus:
  Jos asioita oltaisiin tehty todella väärin tuolla välillä, niin tuskin olisi edes NHL-varaus.
   
 15. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Tavoitteena se voi olla tottakai, mutta kyllä niistä listan ulkopuolisistakin nimistä on ihan kelpo pelimiehiä löytynyt. Jopa ihan niistä meidän kärkivarauksistamme. Vaikkapa Olli Jokinen, Selänne, Koivut, Granlund, Kapanen, Filppula, Lehtinen, Tikkanen, Ruuttu jne jne
   
 16. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Vai pitäisikö sanoa, että palataan asiaan muutaman vuoden kuluttua? Ei me tiistain pelin jälkeen olla yhtään viisaampia tämän suhteen. Tai no, olemme nähtävästi sen verran eri mieltä Puljujärven potentiaalista muutenkin, että sovitaan vain suosiolla, että palataan vaikkapa sitten kun Jesse on päässyt neljännesvuosisadan ikään.

  Minusta Puljujärvi ei potentiaalinsa puolesta kuulu Barkovin tai Laineen kanssa samaan porukkaan, mutta Rantasen tai Ahon potentiaalin tasolle helposti. Barkov on poikkeuksellinen suomalaiskiekkoilija kokonaisvaltaisuudessaan. Hänenlaistaan ei olla koskaan nähty eikä välttämättä tulla näkemäänkään. Laineella taas tuo tietty erityisosaaminen erottaa hänet kaikista muista suomalaislupauksista.
   
 17. RiverDog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Tässä kohtaa mr. Kekäläinen say Hi. Kyllä siellä oli nyt sellaista sisäpiirin tietoa mitä Kekäläinen ei voinut sivuttaa ja Edmonton koki saavansa tähden ketjusta Laine - Aho - Puljujärvi. Ei tätä kaveria oo valmisteltu yhtää NHL:ään ja totuus tuli, ku märkä rätti naamalle. Ei enää pärjätty pihahöntsällä ja ei ollu ketää kenen kans puhua. Olis ollu mukava nähdä Chiarellin ja McLellanin naama, ku Puljujärvi hyppäsi kesän jälkeen takas rinkiin eikä mitään ollu tapahtunu pelillisesti eikä varsinkaan kielellisesti. Itsellä tulee mieleen sitoutuminen ja varsinkin sen puute.
   
 18. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Kekäläisen varaama Pierre-Luc Dubois sen sijaan näyttää täysosumalta. Olen pettynyt jos ei pääse +50 peliin ja +0,5 pistekeskiarvoon tällä kaudella.
   
 19. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes, Uruguay
  Lainaus:
  Joo, vähän saa Pierre kiristää tahtia jos haluaa noihin lukemiin päästä. Toistaiseksi on tehnyt tällä kaudella hurjat 0,22 pistettä per peli. Puljujärven keskiarvo on muuten 30 NHL-ottelun jälkeen 0,30.
   
 20. RiverDog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Dubois on vakiinnuttanut paikkansa ylhäällä ja on pelannut huomattavasti paremmin mitä odotin. Odotusarvo kaikkien joukkueiden kesken Duboisin ja Puljujärven suhteen oli aivan jotain muuta eikä sen takia kannata alkaa edes vertaamaan keskenään.

  Ettei menisi aivan ohi aiheesta niin tällä hetkellä varaisin kymmenen kertaa kymmenestä Duboisin ennen Puljujärveä.
   
 21. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Mitä muuta se siis oli se odotusarvo?

  Miksi muuten Duboisin kohdalla pitäisi olla vähempään tyytyväinen kun Euroopasta tulevan Puljujärven kohdalla alle 50 matsia ja alle 0,5 pinnaa tarkoittaa, että jotain on tehty todella väärin ja ehkä peruuttamattomasti? Sama pätee varmaan Duboisiin, joka on kuitenkin saman ikäinen ja saman tasoinen lupaus NHL-scouttien papereissa. Tai no, Kekäläisen papereissa parempikin.
   
 22. leicester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Hiljaisten seiväshyppääjien kerho
  Lainaus:
  Olen tästä täysin samaa mieltä. Aiemmin ketjussa joku idiootti oli mennyt näitä varauksia vertaamaan.

  Lainaus:
   
 23. RiverDog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Duboisista ei kukaan varmasti odottanut Matthews tai Laineen veroista pistenikkaria. Puljujärven kohdalla nämä odotukset olivat tai ainakin joillakin oli, kunnes todellisuus tuli vastaan. Itselle oli yllätys, että Dubois vakiinnutti jo tässä vaiheessa paikkansa ylhäällä. Duboisista tulee varmasti loistava kahdensuunnan sentteri NHL:ään. Puljujärvestä en ole niinkään varma tuleeko loistava kärkikenttien laituri NHL:ään. Tämä on jo käyty useaan otteeseen täällä läpi, mutta kyllä Kekäläinen otti ison sulan hattuun siinä varaustilaisuudessa.

  Tohon leicesterin kommenttiin ei oo kyllä mitään vastattavaa, kun luetun ymmärtäminen on tuolla tasolla ja käsitys jääkiekosta.

  Jännä homma on se, että ei suostuta näkemään sitä, että jotkin asiat olisi pitänyt tehdä aivan toisin. Nyt tämä yksi näyttää jäällä yksinäiseltä Hessu Hopolta ja lahjakkuus vedetty viemäristä.
   
 24. WildThing Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Minnesota Wild ja Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  Post of the Day! :D
  Hyvä Pulju! Hyvältä näyttää kun samaan malliin jatkaa.
   
 25. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  En kyllä edelleenkään löydä logiikkaa tuon sinun kuningasajatuksesi takana. Siis, että jotain on tehty väärin jos ei noihin maagisiin lukemiin pääse. Kerro nyt vielä päteekö tuo ainoastaan Puljujärveen kun ei kerran Duboisiin päde? Jos pätee, niin miksi ihmeessä? Jos ei päde, niin miksei sitten Duboisiin?

  Jos pystyt edes auttavasti perustelemaan miksi Duboisista tulee loistava kahdensuunnan sentteri NHL:ään, mutta Puljujärven lahjakkuus on vedetty viemäristä alas, niin olisin kovin kiitollinen. Dubois ei tällä hetkellä pelaa loistavaa tai edes hyvää kahdensuunnan sentteripeliä, mutta olet valmis antamaan aikaa. Et edes odottanut hänen valtaavan pelipaikkaa vielä tällä kaudella. Kuitenkaan Puljujärvelle et anna aikaa, vaan teet aika rajuja johtopäätöksiä nyt nähdyn perusteella. Miksi logiikassa on noin paljon aukkoja?