Ilmoitukset

Nimimerkki Guru kirjoitti provosoivan viestin TPS-osioon. Koska kyseisellä nimimerkillä on jo nyt pitkä historia vastaavista rikkeistä, annoimme hänelle tällä kertaa kahden kuukauden pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Barnes, 22.10.2016 klo 20.20.

 1. k0l1kk0 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Aika nopeasti osa on valmis ja luovuttamaan Puljun suhteen. Mites vanha kaveri olikaan kyseessä? Ainii Puljun ois kannattanut hakee vauhtia Stadista, että saa vähän räväkkyyttä eikä olisi tommonen maalaisjuntti. Niinhän se toimii.

  Se nyt on selvä että Dubois on ja tulee olemaan parempi pelaaja, koska P-Amerikasta.

  Itse oletan, että kun kieli vähän tarttuu mieheen niin pääsee paremmin juttuun muiden kanssa ja tätä kautta helpottaa pelaamista yllättävänkin paljon. Haastattelun perusteella parempaan menossa siinäkin.
   
 2. adolf Jäsen

  Siellä on edelleen potentiaali olla isoilla minuuteilla pelaava, tulosta tekevä huippulaituri. Ei tuo potentiaali tietenkään tässä ajassa ole mihinkään hävinnyt. Se on niin hirvittävän monista jutuista kiinni että ennustajaksi en rupea, mutta viimeiset pari peliä on jo näyttäneet osviittaa paljon paremmasta. Itse asiassa se peli Rangersia vastaan on luultavasti paras ottelu jota Puljujärveltä olen koskaan nähnyt.
   
 3. RiverDog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Palaan sinun kanssa asiaan 2020 marraskuussa niin katsotaan miten ennuste osui kohdalleen.

  En suorita vertausta Puljujärven ja Duboisin kesken niin kuin sinä väkisin yrität tehdä. Ennemmin vertaisin Laineeseen, Ahoon, Rantaseen ja joltain osin Granlundiin. Ollaan kyllä pahasti perässä ja oma näkemys on, että johtuu virheistä mitä vanhemmat ja valmentajat tekivät / tekevät vielä tähän hetkeen asti. Oilers sentään yritti ostamalla lapsenvahdin, mutta ei se auta, kun oma halu nolla.
   
 4. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Hyvä juttu. Palataan asiaan kahden vuoden kuluttua ja katsotaan montako Selkeä Duboisilla on kaapissaan silloin. Ennustuksesi oli siis, että Puljujärvestä tulee korkeintaan Oskar Osalan tasoinen pelimies huonommalla luistelulla. Kirjoitin sen vielä tähän auki, niin pysyy varmasti tallessa.
   
 5. Boulerice Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boogaard(R.I.P) ja Twist
  Jos Pulju on nyt kesällä vähän käynnyt uittamassa rapalaa niin se on terveen miehen merkki, kyllä sitä kiekkoa ehtii talvella hakkaamaan. :)
   
 6. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Toisaalta on ikävää, jos rapalaa joutuu uittamaan kesällä talvenkin edestä, kun ei tule sanaa suusta isossa maailmassa. Amerikassa onneksi raha puhuu, ja Jessellä oletettavasti on jäänyt jotain sukan varteen NHL-rosterissa roikuttuaan. Olen pientä korvausta vastaan valmis pitämään pikaisen kielikurssin, jos kaveri esim. alkaa keräämään liiallisia paineita itselleen.

  haumats
  aipei

  Mitä tulee esityksiin kentällä, niin toista peliä ei vaan pystynyt valvomaan. Ensimmäisessä ilahduttavinta oli se, että Pulju pisti kiekkoa liikkeelle nopeasti laitojen lähellä. Ei siis yritetty mitään euroveivailuja, vaan jos pääsi kiekkoon käsiksi ahdistettuna selkä kentälle päin, niin kiekko pelattiin nopeasti omalle joukkuekaverille parempaan paikkaan. Yksinkertaista sinänsä, mutta vaatii pelin lukemista jo ennen kuin kiekko on lavassa.

  Toisen pelin koosteen perusteella pientä yliyrittämistä saattaa vielä olla mukana ainakin Djoosin tilanteen perusteella.
   
 7. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Pistin saman merkille tuosta laitapelaamisesta. Ei olisi ihme jos jalat olisi painaneet vähän toisessa pelissä, on se kuitenkin eri asia pelata kaksi peräkkäistä änäripeliä (vielä ilman ensimmäistäkään harjoitusta) kuin AHL-matseja. Ei onneksi ollut huono tuokaan taso, mikä on mielestäni lupaavaa. Pari erää oli ihan Oilersin parhaimmistoa (sai itse asiassa hyvää hehkutusta Oilersin palstalla), kunnes kolmannessa ykkönen astui esiin ja kakkonen ehkä hyytyi aavistuksen. Oishan se mukava jos homma olisi nyt käynnistynyt Jesselläkin. Into näyttää on varmasti kova.
   
 8. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Kekäläinen oli muuten kuulemma katsomassa Oilersin peliä, jossa Jesse oli joukkueen näkyvin hyökkääjä ja valittiin Oilersin parhaaksi. Ei se mikään ihme olisi vaikka pientä hikeäkin olisi puskenut, sillä Dubois on aloittanut kauden lukemani perusteella aika vaatimattomasti. AHL näyttäisi monen kannattajan mukaan hyvältä vaihtoehdolta, mutta sinnehän Duboisia ei voi lähettää. Liigaan ilmeisesti voisi eli siinä (tai Oilersin Yamamotossa) voisi olla tänne hyvä vahvistus jos neuvottelutaitoa riittää ja jos Columbus hommaa huhutun lisäsentterin.
   
 9. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Dubois on pelannut laidassa kaiketi koko kauden tähän mennessä.
   
 10. Jippo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Olisi muuten aika eeppistä seurata nimimerkkien RiverDog ja Noitarumpu keskustelua aiheesta "Jesse Puljujärvi".

  Edit: Lisätään vielä, että itse luen huomattavasti mielummin yltiöpositiivista hehkutusta suomalaisista kuin negailua, vaikka sitä kuinka perusteltaisiin "mielipiteenä", "puolueettomana analyysiä" tai haluna erottua "karjalalippiksistä".
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2017 klo 00.27
 11. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Joo mietinkin viestiä kirjoitettaessa pitäiskö tuota täsmentää, mutta oli vähän hoppu hetki ja jäi tuohon muotoon. Kiitos siis selvennyksestä! Ajatus siis on että jos Columbus hankkii lisäsentterin siirtänee se jonkun sentterin laitaan, ja peliesitysten perusteella Dubois kuulostaa olevan aika liipasimella. En tosin tunne heidän tilannetta kovin tarkasti eli aika mutuilulla menen sen pohjalta mitä nyt olen vähän heidän palstaa lueskellut.
   
 12. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Mun mielestä voitaisiin antaa toisten nimimerkkien pysyä rauhassa. Muutenkin vähän turhaa ottaa yhtä kirjoittajaa esille kun olihan koko touhu ihan älytöntä vaikka kuinka monen osalta, varmasti myös itseni. Eli katse eteenpäin ja varmasti kaikkien yhteisenä toiveena on tai ainakin pitäisi olla se että Jessekin pystyy nyt pitämään tämän tason ja vielä parantamaankin.
   
 13. Jippo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Olet oikeassa. En muistanut, miten tympeäksi tuo touhu vuosi sitten meni. Olen ehdottomasti sen koulukunnan kannattaja, että mieluummin kivoja ja positiivisia kannatusviestejä tänne kuin tuollaista negaa.
   
 14. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KaMa
  Sinänsä turha heittaa kirvestä bussin alle, kun vuosia on aikaa kehittyä.

  Silti aika junnumaiselta tuo pelaaminen singahteluineen näyttää, kypsyyttä ei oo tullut valtaisasti lisää. Kiekollisissa ja peliä edeltävissä ratkaisuissa toivomisen varaa. Samalla fysiikka ja luistelu näyttäs kuitenkin menneen eteenpäin. Eiköhän tilanne tasaannu jahka saa taas nipun pelejä ylhäällä putkeen. Enempi kehitys- kuin tulosvastuuvuodelta tää silti vaikuttas, toivottavasti organisaatio osaa tehdä oikeita ratkaisuja tässä mielessä. Ja toki Pulju itsekin.
   
 15. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Näinpä, tämä kuulostaa terveeltä.

  Lainaus:
  Olen tuosta kypsyydestä eri mieltä eikä siinä mitään. Nyt peli näytti jo mukavan kypsältä ja tuo energisyys on sitä mitä Jesseltä kaivataankin. Tuolla singahtelullahan hän petasi myös pohjat maaliinsa. Kyllä se kertoo hyvästä alusta jos parin pelin jälkeen kukaan ei enää kritisoi Jesseä Oilersin palstalla (toisin kuin yli puolta hyökkääjistöstä) ja kehuja satelee tasaiseen tahtiin. Onpa siellä todettu, että jokainen kenttä tarvitsisi yhden Jessen. Nyt ongelmana on vähän se, että kakkoskenttä toimii hyvin, mutta moni toivoisi Jesseä ykköseen piristämään sitä. Kolmonen ja nelonen taas ei toimi laisinkaan.

  Vielä voi ja saa toki parantaa, mutta etenkin Rangers-matsin tason pitäisi riittää olemaan kentän parhaita lähes pelissä kuin pelissä. Katsotaan silti rauhassa missä mennään muutaman lisäpelin jälkeen, näille nuorille kun tulee usein hetkittäistä takapakkiakin.

  Minusta tärkeintä oli se että nyt on nähty että Jesse pystyy pelaamaan loistavalla tasolla. Näissä kahdessa pelissä esimerkiksi Draisaitl näytti selvästi heikommalta, ja yhtä erää lukuunomattamatta jopa McDavid, joka on toki yleensä tasoltaan omaa luokkaansa. Seuraava askel on vakiinnuttaa tämä taso ja toki ajan myötä vielä kehittyäkin jos Jesse meinaa nousta joskus supertähti-asteelle.
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2017 klo 01.18
 16. Kaspo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Jari "tethered to the polestar" Viuhkola
  Lupaavia pelejä Jesseltä, vaikka tämä toinen olikin vaisumpi. Kyllähän Jesse välillä keulii yltiö-innokkaasti jalat altaan mennessään karvaukseen ja menipä aika makeasti vipuunkin tuossa Capitals-ottelussa. Muutenkin toisessa pelissä oli vähän enemmän epävarmuutta. Tuosta kun hommaa saadaan kalibroitua vielä hieman ja lisää röyhkeyttä toimintaan niin tulee olemaan mainio tuossa ketjussa.

  Vähän ihmetytti, kun "Paska" Maroon seilaili hädin tuskin liikkuen jatkoajalla kentällä ja Jesse puri tuppea. Ehkä Puljun voisi kerran-pari pelissä päästää ylivoimallekin, ainiin mutta tuossa pelissähän oli se pelle tuomari joka antaa vastustajan vesihiihtää koko porukalla McDavidin perässä eikä pilli soi millään.
   
 17. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Eka pelissä Jesse oli tosiaan suorastaan huikea, mutta toisessakin ihan hyvä. Koko toinen kenttä jäi kolmannessa erässä vähän hiljaisemmaksi, mutta kokonaisuutena silti hyvä peli tuolta ketjulta. Olihan se pistekin taas lähellä, kun maali hylättiin varmasti monen mielestä kyseenalaisesti. Toki jalatkin varmaan painoivat kun pelit oli peräkkäisinä päivinä ja alla kauden ekat änärimatsit. Toivottavasti Jesse saisi pidettyä tuon freshin kaikki peliin-asenteensa, sillä muuten homma menee äkkiä vaikeammaksi.

  Hyvä merkki on se, että kannattajien keskuudessa Jesseä tosiaan hehkutettiin jopa joukkueen parhaaksi kahden erän jälkeen. Tässä vaiheessa on kuitenkin tärkeää voittaa valmennusjohto ja kannattajatkin puolelle, jotta peliaikaa ja toivottavasti yv-vastuutakin tulee riittämään. Pitää muistaa olla maltillinen ja antaa Jesselle edelleenkin aikaa, mutta kyllä tuossa on tosi lupaavia merkkejä ilmassa vaikka miten maltilla ajattelee.

  Niin ja Maroonista ja ylivoimasta samaa mieltä. Vaikkapa Letestun nimen voisi myös nostaa esiin.
   
 18. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Tälle väitteelle kuulisi kyllä mielellään ihan kunnollisia perusteluitakin, ettei jää ihan puhtaaksi mutuiluksi.

  Vaikea itse nähdä mitä niin kovin väärin on nyt tehty, kun kaveri oli juuri pari päivää sitten Oilersin paras pelaaja, rosterissa missä vaikuttaa mm. myös koko änärin todennäköisesti tämän hetken paras jääkiekkoilija eikä ne muutkaan pelikaverit ihan mestis-tasoa ole. Ja onko Jesse muuten edelleen änärin nuorin pelaaja?

  Kauhea kiire joillain näyttää Puljun kohdalla olevan, miksi?

  Liigassa Puljujärvi ei tule koskaan enää pelaamaan otteluakaan. Saa ottaa talteen.
   
 19. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  En ole seurannut Duboisin peliminuutteja, mutta ainakin Puljun kohdalla noista 30 pelistä voi napsaista samantien aika monta jämäminuuttipeliä pois, jotta pistekeskiarvo peliä kohden olisi yhtään kohtuullisella tavalla esitetty.

  Ei kukaan, edes Mc David, tee liukuhihnalta pisteitä jos ei pääse pelaamaan kuin 4 min. per peli.

  Jesse on siis tehnyt pisteitä itseasiassa aivan helvetin hyvin kun lasketaan mukaan vain ne pelit, missä on saanut reilun näytönpaikan. Ja tolpat kilissyt sen verran, että on hyvin pienestä kiinni ettei saldo näyttäisi vieläkin muikeammalta.

  Suurin ilonaihe on tietenkin se, että Pulju on nyt osoittanut kykenevänsä jopa dominoimaan NHL-tasolla pelejä, kunhan saa tarpeeksi hyvän flown päälle. Siihen ei oni jannu pysty koskaan uransa aikana.
   
 20. GT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ACO
  Lainaus:
  Ihan sen verran jos täsmentää, niin Kärpille ei seurana voi juurikaan persettä jakaa. Jesselle järjestettiin aikalailla kaikki valmiiksi, kun poika saapui 14-vuotiaana ummikkona kylälle. Siitäkin eteenpäin hänelle tehtiin kaikki mahdollinen seuran puolesta. Marjamäki teki pojan kanssa kaikkensa valmistautumaan showhun.

  Sen jälkeen Puljujärvi teki ratkaisun, joka maksoi hänelle oikeastaan viime kauden. Naama oli jokaisen lehden kannessa, nais- ja juomaseuran tarjoajia oli hartiat täynnä ja siitä huolimatta Puljujärvi teki oman ratkaisun ja muutti Helsinkiin kuntouttamaan ja valmistautumaan itsenäisesti debyyttikauteen. Kärpät tarjosi hänelle paikkaa kesäryhmässä, kun sopimuskin oli päällä. Jesse ei tuohon korttiin tarttunut ja loppu onkin historiaa. Kenen on vastuu aikuisen miehen tekemisistä?

  Tämä on nyt faktatietoa.
   
 21. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Päällisin puolin olen samaa mieltä. Tuosta valmistautumisesta en tiedä tarkemmin enkä epäile sanaasi, mutta eihän se ihan pieleen kuitenkaan mennyt kun rapakon takana Jessestä oltiin jo harkapeleissä ja kauden alussakin kovin pitkään innostuneita. Pieni loukkaantuminen syksyllä toi hetkellisen takapakin, mutta hommahan lähti pian uuteen nousuun ja Jesse pelasi useita erittäin hyviä pelejä.

  Tilastojen valossa Jessellä ei ollut hätää, mutta lopulta peluuttaminen meni pelleilyksi ja AHL oli oikea ratkaisu kun ylhäällä joka toinen ja välillä kaksi kolmesta pelistä meni katsomossa.

  Jesse oli monilta osin jo viime kaudella selvästi montaa joukkuetoveriaan parempi, mutta vähän ennen AHL-komennusta kiekko alkoi polttelemaan enemmän ja laidoissa (ja miksei muutenkin) peli oli turhan varovaista koko syksyn ajan. Hienoa nähdä että etenkin näillä osa-alueilla on tapahtunut noin selvää kehitystä.
   
 22. GT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ACO
  Lainaus:
  Jesse myönsi itsekin rehellisesti MM-kisojen jälkeen, että kunto ei riittänyt kahlata tasokkaasti 80 pelin + MM-kisojen kautta. Tämä juontaa aika vahvasti juurensa kesään, jolloin alku meni piloille ennen pudotuspelejä tulleen polvivamma takia, joka jouduttiin leikkaamaan. Kun rankkaa treeniä ei voinut tehdä ja ympärillä pyöri Helsingissä vaikka minkälaista siipeillijää, niin takamatkalta lähdettiin. Lisäksi Puljujärven agentti ei ole ihan sieltä nöyrimmästä päästä, saati lyömässä suitsia jos lähtee laukalle.
   
 23. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Tämä on ihan mahdollista. Epäilen kuitenkin tuota polvivammaa suurimmaksi tekijäksi. Kauden alussa ei kuitenkaan ollut kummempaa vikaa, vaan Jesse pelasi pelaikaan nähden ihan hyvin ja käyrä oli penkityksiin asti mukavassa nousussa. No nyt sitten uutta yritystä vuotta kokeneempana ja valmiimpana. Se on onneksi nähty että tasoa kyllä löytyy kun kaikki on pelissä, mutta se on toinen asia saako Jesse puristettua itsestään tuota irti pelistä toiseen.
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2017 klo 19.08
 24. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Kirjoittelu Puljujärvestä on kyllä ollut hämmentävää tässä ketjussa - välillä suorastaan käsittämätöntä negailua, kun ottaa huomioon pelaajan lahjat ja iän. Ei todellakaan ole epänormaalia, ettei heti ensimmäisellä kaudella tule NHL-tähdeksi tai edes vakiinnuta pelipaikkaansa, on peräti sellaisia, joilta on mennyt useampikin kausi sopeutumiseen, mutta JA:ssa osa heittää kirveen kaivoon ensimmäisen kahden kuukauden jälkeen...
   
 25. Imagined Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
  Vegas-pelin ennakkotunnelmissa TM kertoi, että Puljujärvi pelaa nyt paremmalla itseluottamuksella, joka näkyy varsinkin kiekottomassa pelissä ja sitä myös joukkuetoverit osaavat arvostaa. RNH mainitsi myös Puljun paremman itseluottamuksen. Kuvaili häntä kovaa laukovaksi sniperiksi joka hänen tulee syötöillään löytää.