Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Barnes, 22.10.2016 klo 20.20.

 1. FASlapsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Mitäs JP noihin k:ihin s? Eivät olleet CMD:ltä käyneet k:mässä sitten, EH tai IP vai onks se JJ vielä missä ois voinu kanssa käydä h:massa että miten ne on o JP:n nv:een. KVG on k v, t JP t m t p. H v eli Hectorin Veli.
   
 2. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Pointti on ihan oikea ja meni varmaan perille :) Usein kirjoittajat käyttävät joukkueensa kannattajien keskuudessa vakiintuneita lempinimiä tai lyhenteitä unohtaen, että muille ne eivät aukea sellaisenaan tai ovat ainakin hitaita lukea.

  TM = Todd McLellan, Oilersin päävalmentaja
  RNH (tai Nuge) = Ryan Nugent-Hopkins, kakkoskentän (jossa Jesse pelaa nyt) sentteri ja NHL:n ykkösvaraus (Oilers) vuodelta 2011
   
 3. lämmi Jäsen

  Lainaus:
  Jostain linkistä näkyi nyt alkukaudesta lyhyt pätkä Jessen peliä ja tarttui silmään hänen luistelunsa. Vauhti oli hyvää ja jätti vastustajan taakseen, mutta luistelu näytti hiukan toispuoleiselta. Oikea jalka meni hienosti jäähän vartalon alle, mutta vasenta hän veti hiukan sivussa. Epäilin vasemman olevan se leikattu ja että siinä on joko kipua tai se on heikkovoimaisempi, jolloin yrittää ottaa sivulta vipuvartta. Näkyy se olevan vasen polvi joka on nyt kaksi kertaa leikattu. Toivottavasti saadaan kuntoon niin ettei vie huomiota, voi vaikuttaa peliin paljonkin.
   
 4. Haastattelija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Winnipeg Jets
  No miltäs se viime yönä näytti?
   
 5. Learn2Play Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampa Bay Lightning
  Lainaus:
  Varmaan ihan paskasti, mites englannin kieli? Menetty lupaus, vois tulla jo kärppiin...
   
 6. scholl Jäsen

  Kyllähän TM on Tekniikan Maailma. Vakiintui viimeistään siinä vaiheessa, kun lahjoittivat autoja poliisille. Valmentajasta on kätevää käyttää sellaista lyhyttä ilmaisua kuin coach tai härmäläisittäin koutsi.
   
 7. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Oikein hyvältä vaikkei pisteitä tullutkaan. Ihan koko peliä en nähnyt, mutta ainakin yhdessä maalissa Jesse sitoi pelaajia ja sai kannattajien keskuudessa krediittiä maalista, vaikkei pistesarakkeessa näkynytkään. Hän pelasti myös yhden maalin hienosti. Kaiken kaikkiaan pelkästään positiivista palautetta (mm. peliälystä ja fiksusta pelistä muuten) taas Jesselle, joten voisi se huonomminkin mennä.
   
 8. P3ksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens
 9. White Wolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  AC/DC
  Lainaus:
  Heh...
  Hauska miten tuo Vegasin pakki jäi kakkoseksi tuossa kilvassa.

  NHL.comista katsoin koosteen ottelusta ja hyvältähän tuo Puljun liike ja sijoittuminen näytti.
  Hyvin blokkas myös Nugen toisessa maalissa vegasin äijän pois linjalta että pääsi Nuge kiekkoon vapaammin ja kiihdyttämään hyökkäykseen.
   
 10. Vatman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Hienoa nähdä kuinka Jesse alkanut pelaamaan vahvuuksillaan ja sen myötä myös alkanut pelikin kulkemaan. Hyvä pelaaja Puljujärvestä saadaan vaikkei kertaakaan urallaan 40 maalia kauteen paukuttelisikaan.
   
 11. Imagined Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
  Kolmen pelin perusteella voi sanoa, että kehitystä varsinkin kiekottomassa pelaamisessa on tapahtunut selvästi. Iso ruho yhdistettynä vauhtiin on erittäin hyvä ase karvauspelissä ja on nykyään jopa halukas taklaamaankin. Turha miekkailu on jäänyt lähes kokonaan pois ja kroppa otettu käyttöön kaksinkamppailuihin.
  Hän tuo jotain lisäarvoa joukkueelleen vaikka ei tehoille pääsisikään.. Näkynyt myös hyvää laukaisupaikan hakua vastaliikkeellä jos kiekko on oikealla laidalla esim. Ryan Nugent-Hopkinsilla. Joskus muinoin hän saattoi unohtua pakkien taakse vähän varjoon näissä tilanteissa.

  Kiekollista varmuutta on tullut myös lisää. Itseluottamus näyttelee tässä varmasti isoa osaa ja näkisin että tuo kropan käyttö ja taklaaminen pitää Jessen paremmin pelin sisällä, eikä tule liikaa ajateltua kentällä. Offensiivisesti Pulju on parhaillaan nopeissa vastahyökkäyksissä, mihin pääseekin aika usein liikkeensä ansiosta.. viime pelissäkin Kaksi tai kolme 2vs1 tilannetta. Kovin vaarallisia tilanteita ei Lucic-RNH-Pulju kuitenkaan hyökkäyspään pyörityksistä saa aikaan ja tämä hitaampi tempoinen pelinrakentaminen onkin yksi kehityskohteita puljulla, mutta toisaalta voi olla yhtälailla koko ketjun kemioissakin vähän kehitettävää.

  Se näkyy vielä selvästi ettei ole kasvanut kehoonsa vaan esimerkiksi kaatuilee edelleen paljon. Laineellahan näkyy ihan samaa horjahtelua välillä sillä hänenkin iso ruho vaatii vielä totuttelua vaikka paljon parempi tasapaino hänellä on Puljuun verrattuna. Nuo kuitenkin korjaantuu ajan myötä ihan sama missä pelaa.. AHL vai NHL.
  Mun mielestä NHL on hyvä paikka kehittyä kokonaisvaltaisesti kiekollisessa ja kiekottomassa pelissä, mutta ei se AHLkään huono vaihtoehto tässä vaiheessa ole.
   
  Viimeksi muokattu: 15.11.2017 klo 17.18
 12. Mängimies Jäsen

  Puljujärvi ollut nyt kolme matsia ylhäällä tällä kaudella. Jännästi nyt kolmannessa ottelussa Vegasia vastaan peliaika putosi neljällä minuutilla 16 -> 12 min, vaikka tässä pelissä sai vielä vähän (0:27) yv-aikaa toisin kuin kahdessa edellisessä. Vegasia vastaan Pulju pelasikin vähiten Oilers-hyökkääjistä.
   
 13. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Tähänhän on toki yksinkertainen selitys eli tässä pelissä homma oli selvä jo hyvissä ajoin. Joten ykkös- ja kakkosketjuja ei tarvinnut peluuttaa niin paljon. Samalla lailla vaikkapa RNH:n minuutit tasakentällisin putosivat nelisen minuuttia ja McDavidin vielä enemmän. Ja esimerkiksi Kassianilla nelosessa tuli viitisen minuuttia enemmän jääaikaa kuin edellisissä.
   
 14. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Samoin peliaikaan vaikutti hieman isompi jäähyjen määrä. Eihän tuo seitsemän kakkosta ole vielä huima määrä, mutta on se silti neljä enemmän kuin aiemmassa pelissä, mikä jo itsessään tiputtaa keskimäärin parisen minuuttia peliajasta jos ei matikkapääni heittänyt kovin pahasti. Tämä sillä edellytyksellä ettei levänneitä pelaajia käytetä enempää jäähyjen jälkeen ja nähdäkseni näin ei tapahtunut.
   
  Viimeksi muokattu: 15.11.2017 klo 18.50
 15. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Kerrankin asiantunteva kommentti ja näkemys Puljun pelaajaprofiilista!

  Moni ei varmaan muista, mutta viimeiset kaksi kertaa kun Pulju ja Patrik Laine ovat ottaneet skabaa laukauksestaan, on molemmilla kerroilla Jesselle mitattu kilometreissä kovempi laukaus kuin Patelle.

  On noilla sitten mitään väliä, lienee turha spekuloida. Just sayin'.

  Mutta se on selvää, ettei Puljujärvi ole mikään 4.kentän puurtaja, eikä sellaiseksi koskaan tulekaan, vaan pelejä ratkova, kovaa laukova, rohkea, vauhdikas ja mielikuvituksekas supertähti.

  Joka tuo vielä oman pikantin ja uniikin lisämausteensa pöytään sen pitkän roikkuvan kielensä kanssa. Siitä joko tykkää tahi sitten ei. Minä tykkään.
   
 16. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Nyt pitää olla tosi varovaisia kun Laineen nimi on mainittu. On nimittäin niin kiva kun tuntuu, että pahimmat väännöt ja vastakkainasettelut on takana. Hyvin vaikea nähdä että Jessen laukaus tulisi olemaan ikinä ihan Laineen tasolla, mutta kyllä siinä on eväät aina jopa änärin parhaimmistoon jos kehitys jatkuu hyvänä. Voimaahan Jesseltä löytyy ja nyt perusvarmuuttakin alkaa löytymään. Ne on enemmänkin muut ominaisuudet jotka tekee Laineen laukauksesta niin ainutlaatuisen, mutta pakko sanoa että myös laukauksen suhteen Jessellä on nyt ollut hyviä elementtejä ilmassa. Pitäisi vaan saada sitää ylivoimaa aikaa tai oppia tekemään vielä enemmän tilaa itselleen.

  Jesse osaa kyllä tehdä maalejakin, mutta NHL:ssä hänellä on vielä paljon todistettavaa tuon suhteen. Sekin jo auttaa hieman jos puolet tolppakudeista saataisiin menemään sisään. Tällä hetkellä hän on enemmänkin kokonaisvaltainen ja jopa aika fyysinen (mitä en olisi uskonut vielä vuosi sitten) energiapelaaja, joka näyttäisi ottavan isoja askeleita snipertyyliseen (heh) suuntaan.
   
 17. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, parisuhdepaineista johtuen HIFK
  Mä toivon suuresti että jos/kun vakiopaikka Änäristä ei aukene, Pulju ei tee Pulkkisia ja jää roikkumaan AHL-hissiin vuosikausiksi, vaan tajuaa lähteä eurooppaan hakemaan uralle vauhtia, oli sarjana sitten Liiga, Kohelo tai NLA.
   
 18. WigWam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Warkis, KalPa.
  Lainaus:
  No eipä taida olla sitä pelkoa että ei aukenisi. Hyvältä on pojan pelit näyttäneet. Jos ei Oilersissa muuta käyttöä keksitä niin kyllä sieltä joku joukkue löytyy joka on valmis tekemään treidin ja peluuttamaa poikaa ylhäällä. Älä huoli ei oo Jokereihin tulossa.

  Pulkkisella ei tahdo nopeus riittää änäriin kun taas Pulju on nytkin joukkueessaan nopeimmasta päästä.
   
 19. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Tuo on ihan totta. Ja myös ihan suomalaisten katsojien kannalta tämä olisi suotavaa. Mainitsemasi Pulkkinen menee ihan hukkaan tuolla AHL:ssä siinä Tolvanen, Heiskanen ja kumppanit pelaavat tuhansien suomalaisten kannattajien edessä viikosta toiseen. En tosin näe tätä pelkoa kovinkaan todennäköisenä Puljujärven osalta.
   
 20. Warrington Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Toisaalta jos katsoo pelaajan kehittymisen tai voittamisen näkökulmasta ja pidemmällä otannalla, niin kannattaa pysyä helvetin kaukana pk-seudusta. Siinä myös kaksi isoa syytä miksi meille ei ole tällä hetkellä imua, ja miksi Tappara saa pienemmällä budjetilla noinkin paljon paremman joukkueen, ja ennen kaikkea saa noinkin paljon lupaavia eteenpäin meneviä pelaajia.

  Jottei mene ihan offtopiciks, niin todettakoon tuohon kielikeskusteluun, että Pulju ei kaikesta päätellen ole ainakaan oppimiskyvyltään kovin terävä. Toisaalta puhtaasti lätkän pelaamista ajatellen siitä kielitaidon puutteesta ei ihan hirveästi ole haittaa. Varmaan vaikea saada ketjukavereiden tai koutsin vinkkejä pelin aikana tajuntaan asti, muita haittoja ei äkkiseltään tule mieleen. Pelin ulkopuolella ne isot raamit voidaan kertoa tarvittaessa vaikka tulkin välityksellä.

  Pitääpä laittaa joku Puljun tuleva matsi seurantaan. Ilmeisesti kehitystä on ainakin kiekottomassa pelissä tapahtunut. Viime kaudella NHL:n puolella näkemissäni matseissa Puljulla oli hankaluuksia päästä pelin ytimeen, ja reagointipelaaminen oli aika heikkoa. Varsinkin P-Amerikan nopeatempoisessa lätkässä se peli perustuu peliajasta riippuen tuhansiin pieniin reagoimisiin. Menenkö riistämään kiekkoa vastustajan oikealta vai vasemmalta puolelta, käytänkö riistossa mailaa vai kroppaa, vienkö kiekollisena kiekon päätyyn asti vai leikkaanko keskustaan, ketjukaverin saadessa hyökkäyspään kulmassa kiekon, haenko onetimer-paikkaa alempaa keskeltä vai lähempää maalia jne jne.

  Muutenhan Puljulla on paketti jo hyvin kondiksessa. Laukaus ja luistelu riittää jo, vaikkakin luisteluun saisi tulla vielä lisää räjähtävyyttä, ja kroppaan lisää voimaa, onko jopa noita tullutkin täksi kaudeksi? Tuo aiemmin mainittu reagointipelaaminen Puljullakin varmasti paranee iän myötä, paraneeko niin paljon että hänestä tulee jopa NHL:n 1.kentän snaipperi vai 2-3.ketjun rouhija/snaipperi, aika näyttää. Jos veikata pitäisi niin veikkaan jälkimmäiseen viittaavaa. Laukaus on sen verran hyvä, että tärkeintä olisi oppia pelaamaan itsensä jatkuvasti vapaaksi, ja tarjota ketjukavereille niitä vapaita syöttölinjoja.
   
 21. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Pakko hämmentää kielikeskustelua sen verran itsekin, että kyllä meillä Suomessa edelleen on paljon niitä poikia, joille ei vain yksinkertaisesti kieltenopinnot maistu. Jos rankasti yksinkertaistetaan, niin sellaisia urheilija- ja mopopoikia, joita ei kiinnosta pleikkarit sen enempää kuin koulukirjatkaan, eikä mitään luontaista lahjakkuutta ole saati virikkeitä ympäristössä. Lisäksi siihen vielä jotain keskittymiskyvyn puutteita ja oppimisvaikeuksia, niin soppa on valmis. Tosin aika valmis se on ihan sellaisenaankin. Tämä voi olla ehkä vieras maailma sellaiselle kaupungissa asuvalle perusjampalle, joka lukee läksynsä kohtuudella, saa kielikylpyä pelien kautta tms. muutoin altistuu enkulle arjessa, puhumattakaan niistä, joiden perheet aktiivisesti tukevat kieltenoppimista eri tavoin.
   
 22. Jonisti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St. Louis blues
  Mitenhän tuo Jessen ruotsinkielen taito? Kuitenkin sieltä rajan tuntumasta lähtöisin, niin luulisi olevan hallussa. Onhan siellä Larssonia ja Klefbomia kenen kanssa Jesse voi vääntää myös Ruotsiksi.
   
 23. Aivan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  McLellani vois kyl vähä sekotella ketjuja ja ilman värilaseja Puljua vois koittaa ykkösessäkin.

  Heikonnäköstä oli Öljyjen peli. Toki Bluussi nyt ei huonoimpia vastuksia liigassa ole tällä kertaa, mutta kyllä aika saamatonta oli.
   
 24. Goner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, NHL
  Lainaus:
  Mutta kyllähän Jesseä on vaikea pudottaa tuolla pelillä alas. On todella nopean näköinen, taklaa (!!) ja on hanakka ampumaan. Toivottavasti saa muutaman maalin ja sitä kautta itseluottamusta.
   
 25. kharon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tps
  3. erän katselin aamusta Jessen peliä. Hyvältä näytti tekeminen. Kokeilisin pikkuhiljaa jo ylivoimassa, niin tulisi kiekollista varmuutta vielä ratkaisupaikkoihin. High Light Puljun pelissä oli kova taklaus, jossa vastapuolen kypäräkin irtosi!