Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Barnes, 22.10.2016 klo 20.20.

 1. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Sen verran hönöltä vaikutti, että voi olla, ettei menisi paremmin, vaikka kysyttäisiin Suomeksi. Ei hän vastaa mitä kysytään. Junnu-mm-kisoissa sitä pidettiin hyvänä puolena, että mies oli spede haastatteluissa.

  Maali oli hyvä juttu, lisää itseluottamusta.
   
 2. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  McLellan oli tyytyväinen näkemäänsä.

  "I thought he was quite good," said McLellan. "I thought he had a lot of pep in his stride, he looked quicker to me, shooting the puck. I thought some of the things we asked him to do down there showed up in the game today. On an individual side of it, we're happy for him. He had a good game and a good night. He should leave the rink confident and continue to play that way."
   
 3. Ovhj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  En jaksa selata taakseppäin mutta onko täällä kiinnitetty huomiota että monet venäläispelaajat eivät puhu englantia ja uran alussa he eivät yleensä anna haastatteluja ollenkaan vedoten kielitaitoon. Jesse yrittää ja ei koskaan kieltäydy haastatteluista. Helppo se on aina takertua jos kaikki ei mene niin kuin odotetaan. Haastattelut on yhdentekeviä jos kentällä kulkee ja uskon että jesse jo sen verran ymmärtää englantia että pärjää joukkueessa.
   
 4. Venäjän ja Suomen koulutuksen tasossa on kumminkin aika suuret erot. Ihmettelen, että Pulju on noilla taidolla edes päässyt peruskoulun englannin kokeista läpi. Puljulle on varmaan annettu vähän urheilijan helpotusta, kun on kumminkin maajoukkueissa ollut jo pitkän aikaa.
   
 5. WigWam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Warkis, KalPa.
  Lainaus:
  Nooh suurimmalla osalla lukion käyneistä suomalaisista miehistä Ruotsin taito on kutakuinkin samaa tasoa.
   
 6. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Eikös Puljujärvi muuttanut jo yläasteen aikana omilleen jotta voi keskittyä jääkiekkoon paremmin? Ei jaksa uskoa että hirveästi oli panostusta koulunkäyntiin.

  Ei se kielen tuomat ongelmat mielestäni rajoitu haastatteluihin, vertaa vaikka siihen Laineen mic'd up -videoon, missä Pate vetää todella luontevasti englantia jäällä muiden mukana. Pulju ainakin ulospäin näyttää aika sosiaaliselta persoonalta ja varmaan Kärpissä on juttu lentänyt kavereiden kanssa jäällä, nyt kun se on vaikeampaa niin oletettavasti vaikuttaa fiilikseen.
   
 7. Bakaun Imaami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, Vegas Golden Knights
  Tää ketju on maailman suurin oravanpyörä. Mitä tahansa tapahtuu, niin seuraavat kolme sivua käsittelee Puljun kielitaitoa.
   
 8. SampoHoitaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tämä on kyllä totta.
   
 9. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Oma kokemukseni tuosta englannin kielen taidosta on tämä:

  Lukion kävin ja kielioppi sujui, lisäksi kirjoittaminen on ollut helppoa englanniksi, kun voi aina korjailla kaiken ja tarkistaa moneen kertaan.

  Mutta puhuminen LIVE-tilanteessa. Se oli nuorena äärimmäisen vaikeaa. Oikeastaan ihan saatanan vaikeaa. Vasta kun sain työkaverikseni amerikkalaisen, jonka kanssa semmoinen ihme "vaikeuden muuri" murtui, niin puhumisesta tuli hemmetin luontevaa. Se kirjoittamis+kielioppiosaaminen tuli sieltä jostain aivojen perukasta ulos ja sittemmin on ollut todella helppoa puhua ihan kummalla kielellä vaan, suomeksi tai englanniksi, kunhan sanasto on kunnossa.

  Hölistään suomi-työkavereidenkin kanssa keskenään englanniksi väliilä. Joku teknologia-sanasto ei-mukavuusalueella on tietysti vaikea, mutta jääkiekon perusjargoneita on tullut kuunneltua selostuksissa yli 20 vuotta, niin ei tuota mitään vaikeuksia.

  Puljukin oppii englantinsa varmuudella pakkopuhumisella. Parasta olisi olla toisen ulkkarin kaveri, joka on myös Euroopasta. Siten on pakko löytää yhteinen kieli jolla pärjätä ja kummankaan ei tarvi "hävetä" sitä huonouttaan, kun on tavallaan sama heikkous.

  Lisäksi välillä kannattaa vetää semmoinen parin viikon periodi, jolloin ei pidä suomalaisiin mitään yhteyttä, eikä katso netistä esim mitään suomalaista TV-ohjelmaa. Oma kokemukseni tästä oli se, että viikon jälkeen ajattelu muuttui englanniksi, kun töissä ei ollut eräänä viikkona kontaktia keneenkään muuhun kuin tähä amerikkalaiseen.

  Jos ei muuten pärjää niin sit Tiki-talkilla vaan.
   
 10. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Lainaus:
  Asiaankuuluvat huomautuksetkin osasitte hoitaa, kiitokset siitä.
   
 11. Nelone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lgw
  Lainaus:
  Nooh... riippuu siitä onko syntynyt 1600 luvulla vai 90 luvulla. Kyllä 90-lukulaiset ovat olleet niin paljon tekemisissä englannin kanssa pienestä pitäen (pelit, tv jne), että sanasto ja jollain tasolla kielioppikin on aika hyvin hallussa.
  Edit. Pahoittelut off topicista.

  Puljulta hyvä eka peli, toivottavasti se tästä aukeaa.
   
 12. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes, Uruguay
 13. HeGe41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Sabres, SaPKo, AM#34, JP#98
 14. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Paremmalla tasollahan tuo Puljun englanti oli jo viime syksynä, kuin esim. Jari Kurrin, joka ei tainnut osata sanaakaan englantia NHL:ään mennessä.

  Ja oppiko sitä kunnolla koskaan? Ihan mukavasti kulki silti.

  Mutta kylläpä on nyt muikea olo, kun Jesse näytti jälleen kaikille että tässä on tuleva änärin supertähti nyt!
   
 15. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Huvittavaa jo tämä Puljun kielitaidon ylianalysointi.

  Puhuu englantia huonosti ja luultavasti ja toivottavasti vuosien myötä hiljalleen vähän paremmin. Mitä sitä läpi ja puhki selittämään ja muka-analysoimaan kaikilla täysin Puljuun liittymättömillä verrokeilla ja esimerkeillä.

  Eilinen peli herätti lupauksia, luistin kulki hyvin ja toinen maalikin oli erittäin lähellä juuri sen vuoksi. Vielä toivoisin välillä menevän rännikiekoissa enemmän keholla eikä mailalla sorkkien tilanteisiin, mutta askel kerrallaan ja tähän vasta kauden ekaan NHL-peliin on hyvä rakentaa jatkoa.
   
 16. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Samaa katselin.

  Puljujärven peliin tulee mukaan ihan uusi ulottuvuus, kun oppii käyttämään iso ruhoaan ronskimmin laitojen lähellä ja tuo nykyinen pieni ujostelu jää pois. Ei Puljujärvestä varmaankaan koskaan mitään taklauskonetta tule, eikä varmasti olisi tarkoituksenmukaistakaan, mutta voittaa vielä paljon kiekkoja joukkueelleen, kun uskaltautuu vähän roheammin vääntämään irtokiekoista.
   
 17. HeGe41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Sabres, SaPKo, AM#34, JP#98
  Lainaus:
  Aika rohkeeta yhden pelin perusteella, vaikka en tietysti pahakseni laita.

  Nyt Puljujärvi osoitti, että ansaitsee lisää peliaikaa. Mielenkiinnolla seuraan, pystyykö pitämään tuon aktiivisen otteen jatkossakin. Jos pystyy, on AHL Puljujärven osalta nähty.


  Lainaus:
  Puljujärvi on todella iso pelaaja, joten toivoisin tosiaan, että hyödyntäisi kokoaan enemmän. Toisaalta nuo ovat monesti myös luonneasioista.
   
 18. KooJii_#1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Detroit Red Wings & FC Barcelona
  Toivottavasti onnistumisia alkais nyt Puljulle tulemaan ku on melkosessa myllerryksessä ollu alkutaipaleensa. Ihan sama miten se sitä inglissiä puhuu, pääasia että kentällä laittaa kaiken likoon joka ilta ku ylhäällä pääsee pelaamaan. Tuskin se vastuu kielitaidon perusteella kuitenkaa määräytyy.
   
 19. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Pulju on tehnyt NHL-kausiensa avausotteluissa maalin. Nyt sitten vaan tehoja jatkossakin.
   
 20. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Mulla riittää kyllä luotto siihen, että jahka Pulju jaksaa kärsivällisesti opetella käyttämään vahvuuksiaan, kuten luistelutaitoaan, kokoaan ja maalivainuaan pohjoisamerikkalaisen kiekkoilun vaatimilla tavoilla, syntyy hyvää jälkeä. Sudenkuopista kaksi syvintä ovatkin varmasti juuri kärsivällisyyden tai sitten tasaisuuden puuttuminen. Jos nämä vältetään, paikka top2-ketjusta löytyy tulevaisuudessa varmasti. Eilinen oli selvästi oikeanlainen askel, vaikken itse vielä vedä siitäkään mitään johtopäätöksiä. Pulju on nyt esiintynyt potentiaalinsa mukaisesti, mutta on toisaalta myös alittanut tasonsa NHL:ssä. Aika näyttää, mutta kaikki on vielä omissa käsissä ihan riittävän tukevasti.

  Kun todellisuudessa mitään niin suurta hämmästeltävää ei Puljun kehityksessä ole, niin kaukalon laidalla kylläkin. Ei ole mielestäni mitenkään kummallista taivastella Puljun kielitaitoa! Se on aivan pöyristyttävän heikkoa.

  Joku vertasi Kurriin. On totta, että Kurri ei NHL-uransa alussa puhunut englantia, mutta vuoden päästä siitä kylläkin. Tuntuu ihan omituiselta että lauseet ovat vieläkin noin totaalisen puutteellisia. Mielestäni tuo ei selity pelkällä hitaalla luontaisella oppimistahdilla (esim. Teemu Selänne), vaan iso osansa tuossa on myös omalla panoksella.
   
 21. WigWam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Warkis, KalPa.
  Lainaus:

  Nooh puhuinkin Ruotsin kielestä, Englanniksi pärjää kyllä 60-70 lukulaisetkin, jos eivat ole käyneet "jääkiekkoperuskoulua". Eli keskittyneet 10 vuotiaana täysin johonkin muuhun kuin koulunkäyntiin.

  50-lukulaisilla voikin sitten olla vähän heikompaa.

  Anteeksi offtopic minunkin puolestani.
   
 22. holynordic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Miten Pulju pelasi viime yönä? Otteluseurannasta yritin katsoa kommentteja, mutta joku haukkui F-junnun tasoiseksi ja joku toinen taas kehui.
   
 23. HeGe41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Sabres, SaPKo, AM#34, JP#98
  Lainaus:
  Ihan ok peliä, mutta jos tulosyksikön pelaaja jää tehoitta, ei voi olla tyytyväinen. Lisäksi sai aikaiseksi vain yhden laukauksen.
   
 24. Hauntti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins, TPS
  Lainaus:
  Muiden mukana se siellä meni, en tosin koko peliä katsonut. Ei nyt ainakaan negatiivisesti jäänyt mieleen. Syötti Oilersin hylätyn maalin.
   
 25. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes, Uruguay
  Kyllähän nämä kaksi peliä ovat olleet hyviä Puljujärveltä - ainakin jos verrataan harjoituskauden matseihin. Muutama ranskalainen:

  - Puljujärvi puolustaa tunnollisesti. Myös sijoittuminen puolustusalueella on ollut omaan silmään ihan kelvollista, vaikka parannettavaa siinäkin vielä luonnollisesti löytyy.
  - Kiekko ei enää polttele lavassa. Tiedä sitten, että pelaako lyhyemmällä mailalla vai mistä johtuu..
  - Puljujärvi on aiheuttanut jo jokusen kiekonmenetyksen vastustajalle aktiivisella takakarvaamisellaan. Toivottavasti jatkaa samalla tavalla jatkossakin.
  - Vedot lähtevät terävästi. Laukaisutarkkuudessa toki vielä vähän hiomista.
  - Pulju on selvästi päässyt paremmin sisään pohjoisamerikkalaiseen stop and go -pelaamiseen. Näkisin tämän olevan yksi syy sille, miksi ei enää pyöri pelin ulkopuolella samaan tapaan kuin ennen.
  - Puljujärvi on päässyt nyt muutamaan kertaan väläyttelemään suurinta vahvuuttaan eli vahvaa luistelua. Rangers-pelin tolppakutia edelsi se, että painoi kylmästi ohi jostain Rangers-pakista. Jatkossa tuota vahvuutta vain pitäisi pystyä käyttämään vielä useammin hyödykseen.
  - Kamppailupelaamisessa on edelleen puutteita, mutta se mikä on erona noihin harkkamatseihin ja viime kauden otteluihin, niin Pulju menee paljon hanakammin kamppailemaan kiekosta. Uskaltaa käyttää kroppaansa paremmin hyödykseen.
  - Caps-pelissä Pulju taklasi varmaan enemmän kuin harjoituskauden otteluissa yhteensä.

  Ylivoimaa Puljujärvi ei ole vielä päässyt pelaamaan sekuntiakaan, joten toivottavasti Vegas ei pelaa seuraavassa matsissa niin kurinalaisesti kuin Caps :D Uskon, että Pulju tulee ylivoimalla jokusen maalin iskemään tuolla one-timerillaan. Toki tämä edellyttää, että vakiinnuttaa paikkansa ylhäällä.