Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Barnes, 22.10.2016 klo 20.20.

 1. WigWam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Warkis, KalPa.
  Ja koko pelin nähneen kommentti, ei yhden twitter klipin.

  "My friend said he looked pretty good just not hitting the score sheet."
   
 2. scholl Jäsen

  Lainaus:
  toisaalta on myöskin venäläisiä, jotka osaavat häikäisevän hyvin englantia. On toinen puoli se KGB englanti ja toinen sitten sellainen lähes natiivin tasoinen virheetön lausuminen. Luulen, että slaavilaisiin kieliin kuuluu sellainen ominaisuus, että jos on jonkinlainen sävelkorva, niin oppii englannin käytännössä täydellisesti.

  Onhan selvä, ettei kaikilla ole sitä kykyä, mutta osittain se johtuu myös siitä, että venäläiset viettävät aikaansa toisten venäläisten kanssa jossain Little Odessassa. Täytyy toivoa nyt, että kun Jesse on tuolla yksikseen niin ei kökötä yksin kämpällään, vaan käy ihmisten ilmoilla ja juttelee. Monesti suomalaiset ovat sellaisia, että vaikka olisivat täällä sosiaalisia, niin sitten kun mennään ulkomaille, ovat mukavuusalueensa ulkopuolella, eivätkä uskalla jutella.
   
 3. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Virheitä sattuu ja niistä toivottavasti opitaan.

  Lainaus:
  Tiedä sitten kuinka moni näistä kavereista on niitä jotka omaavat kahden maan passin? Namestnikov on ainakin yksi näistä jotka ovat asuneet pidempään Yhdysvalloissa, tästä näytteeksi haastattelu: Vlad Namestnikov postgame interview | Dec. 5, 2014 - YouTube
   
 4. Frostbite Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Оулун Xорьки, ФК Барселона, РоПС
  Puljunki pitäis oppia pian noita täytesanoja käyttään, you know.
   
 5. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
 6. Frostbite Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Оулун Xорьки, ФК Барселона, РоПС
 7. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Eli se on ihan ok kun muutkin...
   
 8. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Namestnikov on asunut koko lapsuutensa noin 10-vuotiaaksi asti P-Amerikassa ja palasi uudelleen 18-vuotiaana pelaamaan junnukiekkoa. Voisi verrata siis vaikka Kasperi Kapaseen, joka vietti elämänsä ensimmäiset 12-vuotta P-Carolinassa ja Philadelphiassa. Tosin Kuopiossa syntyneellä Kassulla on pelkästään Suomen passi, kun esim. Nylanderin veljeksillä on kaksoiskansalaisuus koska ovat syntyneet Calgaryssä.

  Onhan se nyt ihan luonnollista, että nuo venäläiset jotka ovat lähteneet 16-18-vuotiana Kanadan junnusarjoihin (Provorov, Yakupov, Zadorov, Barbaschyov) osaavat englantia huomattavasti paremmin kuin nämä jotka tulivat päälle 20-vuotiaina, kuten esim. Tarasenko, Bobrovksi ja Jemelin. Ainakin kolmen viimeksi mainitun alku-uran haastattelut olit järkyttävää takeltelua, kun kielipohjaa ei ollut. Nyt ne kaikki puhuu oikein hienoa englantia. Puljun pitäisi varmaan bongata joku mukava kalifornialaismimmi, niin varmasti alkaisi sanat tarttumaan paremmin.
   
  Viimeksi muokattu: 14.10.2017 klo 07.43
 9. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Luitko edes viestiäni? @ipaz
   
 10. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Naurahdin ääneen. Joku kysyi, että miten on AHL:ssä mennyt ja siihen tuo klippi, jossa kiekonmenetys keskialueella johti vastustajan maaliin. Ja siihen perään perinteiset "ei noilla näytöillä ylös" (vapaa lainaus).

  Tasapuolisuuden nimissä totean, että Puljujärvi saalisti kyseisessä ottelussa yhden tehopisteen. Yhteensä kahdessa ottelussa kaksi tehopistettä. Noilla näytöillä ylös.
   
 11. WildThing Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Minnesota Wild ja Helsingin Jokerit
  Draisaitl telakalle. Toivottavasti Puljulle näyttöpaikka. Ois mielenkiintoista nähdä mies tositoimissa.
   
 12. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Yamamoto saa sen paikan ykkösestä McDavidin rinnalta. Ja onhan se nyt parempi antaa Puljujärven rauhassa kasvaa AHL:ssä eikä siirrellä sinne ja tänne.
   
 13. WildThing Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Minnesota Wild ja Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  On varmasti parempi. Se ei kuitenkaan poista itsekkäitä kusipäisiä motiivejani nähdä Pulju pelaamassa ylhäällä ainakin pari matsia.
   
 14. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Niin ja varsinkin McDavidin rinnalla. Ymmärrän tuon motiivin oikein hyvin ja varmaan itsekin heräisin tuota matsia katsomaan jos Jesse siinä pelaisi.
   
 15. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Onko se niin että yhdeksän ottelun jälkeen Yamamoto lähtee Kalifornian lempeisiin keleihin ja Pulju lennätetään Albertan kylmyyteen?
   
 16. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Yamamaton junnuseura Spokane sijaitsee melko kaukana about 2000 kilsan päässä Kaliforniasta. Jos siis meinasit AHL:n Bakersfieldia Yamamoton osoitteeksi, niin sinne ei ole mahdollista laittaa, joten palautetaan nimenomaan WHL:n Spokaneen.
   
 17. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Lainaus:

  Niin joo. Silleen tietenkin. Spokane on siellä sateisessa Washingtonissa.
   
 18. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  En tiedä kuinka paljon Jesse on istunut koulunpelkillä kolmannelta luokalta alkaen, mutta veikkaisin ettei ihan kauhean paljon. Oisko osasyy sekin sitten?

  Eipä tuolla Tolvasellakaan näytä kovin mairittelevat todistukset olevan ja silti laatta löytää tiensä suhteellisen hyvin pussiin tällä hetkellä.
   
 19. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Onko Tolvasellakin ongelmia englanninkielen kanssa vai mitä tarkoitat?
   
 20. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Englantia puhumaanko se Jesse on sinne Kanadaan kutsuttu? Vai pelaamaan jääkiekkoa?

  Kielitaidosta vielä sen verran, että useimmilla se kuullun ymmärtäminen on kuitenkin vielä aikalailla paremmalla mallilla kuin suullinen ulosanti. Joka taas etenkin tässä kontekstissa lienee se tärkeämpi juttu, että ymmärtää mitä valmennus ja pelikaverit hakevat milloinkin.

  En ole siis yhtään huolissani Puljujärven englanninkielen taidoista, täysin sivuseikka tässä kokonaisuudessa.
   
 21. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  En tiedä siitä, mutta yleisesti ottaen koulumenestys on ollut heikkoa. Vaikka on kuinka rehtori-isä.

  Mutta jos kiinnostaa mieluummin lämiä takapihalla levyltä kiekkoa päivät pitkät kuin päntätä enkunläksyjä, niin sitten se on sitä.
   
 22. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Mitä sitten, jos Tolvanen ei pärjännyt matematiikassa tai biologiassa?

  Vaikka kuinka Puljujärvi pelaakin jääkiekkoa, niin elämää helpottaa suuresti, jos ymmärtää kieltä jota uudessa asuinmaassaan puhutaan äidinkielenä. Valmentajakin varmaan arvostaa, jos pelaaja ymmärtää mitä ohjeita hänelle annetaan. Tosin aina voi miettiä, että ohjeita kuuntelemaanko Puljujärvi sinne Kanadaan on kutsuttu vai pelaamaan jääkiekkoa.
   
 23. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Ainakin sitä, että aika heppoista on lähteä vetelemään liian pikaisia johtopäätöksiä koulumenestyksen ja pelisilmän välisistä yhteyksistä, joita myös on Jessen kohdalla esitetty.

  Kehnoihin koulunumeroihin kun saattaa olla monta muutakin syytä kuin yleinen idioottimaisuus.
   
 24. Moses Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Lätkää varmaankin, jos kerran hänelle siitä maksetaan. Olipa typerä kysymys.

  Kieli ei ole tarttunut kielikylvystä huolimatta, ainakaan niin hyvin että sen ulospäin huomaisi. Siinä olet oikeassa, on varmasti tärkeämpää se, että pystyy kommunikoimaan valmennuksen ja pelikavereiden kanssa, kuin se, kuinka hyvää rallienglantia suoltaa pelin jälkeisissä haastatteluissa. Sitä ei kukaan kiistä. Siitä ymmärrystasosta voi vetää tosin johtopäätöksiä, jos ulosanti on tämänkaltaista mitä se on tähän mennessä ollut.

  Olkoot vaikka Hanson brothersien tasolla mieleltään minun puolestani, kunhan kiekko liikkuu.

  Ja tosta AHL-selänsuoristeluklipistä tuli JMA mieleen. Ei hyvällä tavalla.
   
 25. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Jos pelaaja on luonnostaan puhelias ja vilkas kopissa, eikä pysty ilmaisemaan itseään vieraassa kulttuurissa, muodostuu se ongelmaksi. Hän sanoi haastattelussa, ettei pysty olemaan oma itsensä. Jos ei pysty olemaan oma itsensä, niin se vaikuttaa esim. peliin keskittymiseen. Voi alkaa jännittää ja hermoilla.