Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Barnes, 22.10.2016 klo 20.20.

 1. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Puljun pelissä pistää merkille, että kun on menossa vauhdilla kulmiin esim. niin, että on menossa irtokiekolle ja pakki tulossa vastaan, niin Pulju ei aja ollenkaan päin ja ota kontaktia. Siinä odottaa kuitenkin kun iso kaveri on kyseessä ja hyvä vauhti päällä, että menee kiekkoon reilusti ja ajaa kontaktin siihen päälle tulevaan pakkiin, mutta kun ei ajakaan sitten millään päin.

  Ei sitten varmaan kuulu pelityyliin, mutta jos nyt taas siihen Pateen haluaa verrata niin ei Laineen pelissä ole ollenkaan haitaksi, että käyttää sitä isoa varttaan ronskisti ja ajaa reilusti päin taklauksilla eikä aina väistä pelkän kiekon perässä sitä tilannetta esim. kulmissa.

  Lisäksi tosiaan aika paljon noita heikkoja ratkaisuja ja huonoja syöttöjä nyt tullut, eli todella paljon on parannettavaa ennen kuin voi miettiä ja odottaa vakiopaikkaa kovasta Oilersista syksyllä. Koko peruspaketin on kehityttävä reilusti vielä, ja kaikki aikahan siihen on jos vaan hiljalleen alkaa sitä pelin paranemista tapahtumaan. Viimeistelyssäkin saa olla terävämpi, jjos paikkoja tulee on niistä edes välillä tehtävä, niitä hukkasi useamman heti alkukaudesta Oilersissa ja onhan samaa nyt kisoissakin ollut nähtävissä vaikka kovin monesta maalipaikasta nyt ei vielä puhutakaan.
   
 2. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Lainaus:
  OT: Tkachuk tosiaan sopisi Oilersiin kuin Tkachukin nyrkki vastustajan otsaan.

  Paljonko se Pulju on pelannut jääpalloa? Torniohan on jääpallokaupunki ja kaverin otteet ovat hyvin jääpalloilullisia eli luistelee keskellä kenttää ja etsii laukaisupaikkaa kymmenestä metristä. Ihme, kun änärissä ollut hankalaa, siellä kun ei ole edes kulmalyöntejä vaan pitää käydä se peliväline itse kulmasta hakemassa.
   
 3. HMenthal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Pulju on tosiaan raakile ja tietyllä tavalla hyvin pitkälti JMA:n kaveri, kumpikin tykkää pellailla.

  Skaboissa nähtyjen vähäisten otteiden perusteella tuolla Puljun raakileella on aika perkeleellisesti kotiläksyjä tehtävänään, jos meinaa Änärissä päästä pelaamaan. Suurin kysymys lienee siinä, saako Pulju juuri ne oikeat taustavoimat kertomaan hänelle, mikä hänen pelaamisessaan mättää, ja pystyykö taustat teettämään oikeita juttuja ja treenejä asioiden parantamiseksi.

  Otanta on pieni ja nyt koko jengin peli on sekaisin, mutta tosiaan harhasyöttöjä on tullut ja jotkin ratkaisut kiekollisena aivan vääriä. Lisäksi kiekonmenetykset hyökkäyspäässä ovat erittäin turhauttavia, kun ne ovat vielä niin helppoja. Ja tehojahan Puljulta odotetaan, joten onnistumisia myös vaatii. Tätä voi helpottaa se, että saisi muita em. alueita parempaan kuosiin. Puolustuspään otteita en ole aivan niin tarkkaan seurannut, että niistä voisi vetää munista hirteen.

  Kokonaisvaltaisessa pelaamisessa on Puljulla siis kuitenkin reilusti hommia edessään. Jos Pulju ei pysty noita heikkouksia petraamaan, ei hänestä tule edes vakituista peluria Änäriin.

  Yksi asia tässä itseä vähän mietityttää ja se on se, että miten hyvin Pulju pystyy arvioimaan omaa tekemistään. Eli ymmärtääkö se, miksi jotain tiettyä juttua pitäisi petrata ja miksi. Taustajoukot tietenkin auttavat tässä, mutta se ei ole hyvä, että asioita vaan kaadetaan toisen päähän. Kannettu vesi ei kaivossa pysy. Puljullahan ei tainnut tuo koulunkäynti olla mikään vahvuus, vai muistanko väärin? Ei Pulju varmaan mikään airhead, mutta kenties analyyttisyydestä olisi hänelle apua, ja siksi tämä vähän arvelluttaa, kun ei ole esim. tuota englantiakaan juurikaan päähän saanut taottua.

  Ikat ja Rantaset ja ym. edelleen puhuvat Puljusta varmana tulevaisuuden tähtenä ja maalintekijänä, mutta itselle on nyt noussut pieni huoli Puljun tulevaisuuden suhteen. Pelkällä hymyilillä ja pellailulla ei lopulta välttämättä isoja urotekoja tehdä. Pulju on yleensä iloinen luonnonlapsi, mutta isossa pahassa maailmassa se ei vielä riitä esim. 50 maalin tekemiseen Änärissä. Siksi Pulju tarvitsee nyt ison tuen oikeilta henkilöiltä uran ja kehityksen pitämiseksi nousussa. HelppoHeikit vie vaan rahat ja lopulta paljon potentiaalia jää piippuun. Tässä suhteessa Laineen asiat tuntuvat olevan valovuoden verran paremmalla tolalla.
   
 4. Numero66 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Kärpät
  Yksi asia mikä omaan silmään on osunut Puljun peliä katellessa on se, että hän väsyy todella nopeasti. Pulju jaksaa luistella toiseen päätyyn, mutta jo takaisin tullessa usein hapottaa niin perkeleesti, että luistelu näyttää kuin Jesse vetäisi kivirekeä perässä. Tuolle on toivottavasti tehtävissä vielä paljon ja muistaakseni Jessellä oli todella kovat hapenotto arvot(?) testeissä? Mikäli samaa on ollut änärissä niin ei ihme jos ei koko kautta saanut olla ylhäällä, kun ei jaksa 20 sekuntia kauemmin tehdä töitä.
   
 5. Imagined Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
  Lainaus:
  Monella tänne kirjoittavastakaan ei taida koulunkäynti olla mikään vahvuus...

  Tuskinpa Puljun tulevaisuus niin synkkä on kuin monet tuntuvat maalailevan. Suuri ongelma tuntuu olevan tasaisuuden puute sillä Tshekki pelissähän hän oli joukkueen kiistatonta parhaimmistoa. Slovenia pelissä erittäin heikko. Mentaalipuolen hommia.

  Tähän mennessä itse olen erittäin mielissäni näkemästäni, sillä Pulju on kehittynyt selvästi vuoden aikana. Voisi jo pelkästään nyt nähdyn perusteella sanoa, että yksi etappi on saavutettu jälleen, kun oma peli on pystytty siirtämään miesten maajoukkue-tasolle.
   
 6. Vatso Jäsen

  Lainaus:
  Tähän samaan kiinnitin itse aikaisemmin huomiota tuolla olisiko ollut Tsekki-pelin otteluseurannassa. Mikäli vaihdon ensimmäisen spurtin aikana ei saada tilannetta aikaiseksi, Jesse vaikuttaa olevan ihan hapoilla heti ja liike hyvin vaikean näköistä. Iso mies jne., mutta vaikuttaa kyllä siltä, että kesällä olisi paljon töitä tehtävänä.
   
 7. Wizzö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nintendo rahat ja Rantas Mikko
  Lainaus:
  Ei muuta kun soittoa Rautalan Hanskille ja kesäksi Turkuun hikoilemaan.
   
 8. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Väärä mänitsmentti, ei voi mitään. Jos minä saisin päättää niin Mettovaara lähtisi seuraavalla ovenavauksella ja vaihtaisin Octagonille niin että heilahtaa.Fyysisessä pelissä on paljon parannettavaa, pitää taklata kun on paikka eikä vaan sohia sillä mailalla kiekkoa. Luonteelleen ei kukaan mitään voi mutta hieman kaipaisin sellaista ilkeyttä ja veemäisyyttä Jessen pelaamiseen, taklauksien lisäksi.
   
 9. HMenthal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Ensimmäiseen heittoon en ota sen kummemmin kantaa, mutta ymmärtääkseni joillakin jotain pohjaa on, ainakin heidän kirjoittamisestaan saa sellaisen käsityksen.

  Puljun uran suunnan ja saavutukset näemme vasta tulevaisuudessa. Joskus hommat on pienestä kiinni. Onko esim. Edmonton Puljulle paras paikka tavoitella peliaikaa? NHL:ssä muutoksia saattaa tapahtua nopeastikin. Kokemukset opettaa ja vähitellen Puljukin pääsee paremmin kiinni elämän menoon isossa pyörityksessä. Omaan tekemiseen voi olla helpompi keskittyä, kun ei enää tule kesken kauden äitiä ikävä, kuten kuluneella kaudella kertomansa mukaan kävi.

  Tässä sitä nyt on ketju pykälässä, jossa voidaan seurailla, miten Puljun setit etenee.
   
 10. Kavanagh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Harva tuskin jaksaa pahat mielessä nuorukaisia tylyttää, mutta olisihan se hyvä jokaisen varaustilaisuuden alla muistaa, ettei sinne Pohjois-Amerikkaan sentään pelkästään 17-vuotiaita puolijumalia varata vaan jo kolmosvuorolta lähtien puhutaan ihmisistä, joille heikkouksien ohella suodaan myös virheitä matkalle. Ennen ja jälkeen varaustilaisuuden. Mediassa ainakin jo U-20 MM-kisojen jäljiltä hehkutus lähti vaihteeksi taas lapasesta. Tämän porukan pitäisi kuitenkin elää huuman keskellä ja ties kenen ympäröimänä miltei koko loppuvuosi ellei jopa -elämä ympäristössä, joka ei välttämättä anna rehellisintä palautetta tai tee sen hyödyllisempää analyysiä kuin täältä on luettavissa vaikka miten oltaisiin yhtäkkiä osa Edmonton Oilersin tuoteperhettä.
   
 11. lämmi Jäsen

  Luin jostain jutun siitä kun Summanen pestattiin Espooseen kesken viime kauden. Hän kertoi ajatuksiaan ja mainitsi mainitsi olleensa yhteistyössä Puljujärven kanssa. Muistaako joku juttua tai tietää tällaisesta yhteistyöstä, vai olenko nähnyt unta? Pidän erittäin huonona ajatusta että Summanen olisi Puljujärven kaltaisen lapsellisen raakileen kanssa tekemisissä.
  On Pulju kyllä vakavoitunut ja ehkä tajunnut että on astunut aikuisten äijien maailmaan. Saisi kyllä jättää sen rää´än nuoleskelun ylähuulestan.

  En tunne henkilökohtaisesti Lari Joutsenlahtea, mutta kuuntelin kun hän oli jollain jääkiekkokierroksella vieraana selostuskopissa. Oli hyvät jutut ja mitä katsoin videoita, niin taitaa ymmästää jotain luistelusta.
  Puhui kovasti luistelutekniikasta ja reagointiharjoitteista ja ne olisivat erittäin tarpeellisia Puljulle. Jos joku saa sanan menemään hänelle kannattaisi vihjaista.
  Sama koskee Lainetta. Jos olisi ollut Joutsenlahden koulutuksessa niin ei ehkä olisi rojahtanut niin hervottomasti McCabea päin.
   
 12. Ötökkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
  Ehkä olisi ollut parasta jos Pulju olisi ollut vielä viime kauden Suomessa ja opiskellut sitä englantia? Itseasiaasa tuntuu olevan tunnepejaaja ja nyt se hyvä fiilis ja itseluottamus puuttuu. Vähän kun tän vuoden Leijonat. On oikeasti parempi kun tämän hetkiset pelisuoritukset.
   
 13. pikkuvaimo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Harley-Davidson ja Mercedes-Benz
  Lainaus:
  Minun mielestä oli ihan oikea ratkaisu siirtyä Pohjois-Amerikkaan. Englannin opiskelu olisi pitänyt aloittaa toden teolla jo muutama vuosi sitten. Nyt viimeistään pitäisi saada teho-opetusta yksityistunneilla, niinkuin käsittääkseni on saanutkin.
   
 14. adolf Jäsen

  Näissä kisoissa oikein paistanut silmään se miten pulju on vielä ihan poika miesten peleissä. En sano mitenkään väheksyäkseni, vaan ihan faktana. Vaikea sanoa sitten että miten tuo korjataan, eli se minkä kaikki varmasti näkeekin, että miten peli ei kaiken aikaa pysähtyisi Puljujärven suorituksiin. Kiekonmenetyksiin, kaksinkamppailutilanteiden häviämisiin, huonoihin syöttöihin, huonoihin syötön vastaanottamisiin, epäonnistuneisiin kuljetuksiin.

  Olli Jokisella oli aikanaan kovasti kivikkoista ensimmäiset NHL-kaudet. Toivottavasti Puljujärven tarina kasvukipuineen olisi samantapainen ja muutaman vuoden päästä on käsissä kova ammattilainen.
   
 15. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Tästä olen aivan samaa mieltä. Jos tähän mennessä ei Suomessa ole sitä englantia opiskellut vaikka tähtäimessä on ollut NHL, niin tuskin olisi tehnyt sitä nytkään. Lähtemällä Pohjois-Amerikkaan ei sitten ollut enää vaihtoehtoja vaan oli pakko alkaa opiskelemnaan kieltä.
   
 16. Stockton Finest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Eiköhän siinä jotain opi kun pääsee pelaamaan McDavidin kanssa. Puljujärvi on viellä nuori kaveri. Ei oo mitään syytä epäillä etteikö hänellä olisi valoisaa tulevaisuutta edessä. Mikään ei tällä hetkellä viittaa siihen etteikö hänestä tulisi vähintään Filppulan tasoista pelaajaa ja vaikka hän jäiskin "vain" Filppulan tasolle, niin oisko se niin suuri pettymys?
   
 17. ijuka Jäsen

  Lainaus:
  Kiekollinen haparointi toki tulee selkeästi esiin, muttei se ole läheskään suurin ongelma Puljulla kuitenkaan. Suurin tekeminen Puljulla on mielestäni siinä, että pysyisi ns. pelin sisällä. Lähes poikkeuksetta on niinsanotusti pelin ulkopuolella kaartelemassa eikä oikein ole edes pelattavissa, tai menossa oikeaan paikkaan, jne. Vaikka luistelu on ketterämpää ja nopeampaa kuin esim. Laineella, niin ero siinä minne menevät on ihan valtava. Kärjistäen, Laine on koko ajan oikeassa paikassa, Pulju koko ajan väärässä. Ja Puljun pitää kyllä keskittyä tuohon kiekottomaan peliin ennen kuin kiekollisella on edes kovin paljoa merkitystä(Vaikka siinäkin on valtavasti tekemistä).
   
 18. julkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, NHL
  Lainaus:
  Näissä kisoissa yhdellä YV:llä Pulju oli ns. vetäjän paikalla, jolle Aho yritti YV:n pelata paikkaa. Puolustavalla joukkueella ei tuntunut olevan mitään ongelmia pelata Puljua pois, joko hän seisoi toteemina mailaviidakon keskellä, tai yritti hakea paikkaan aivan mahdottomasta paikasta. Toisaalta reagointi oli sitten hyvää, kun kiekko tuli hänelle, esim. yksi nopea seinäsyöttö, joka rauhoitti hyvin kuvion. Mutta jotenkin käsittämättömän hukassa tuntuu Pulju olevan kiekottomana.
   
 19. Imagined Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
  Lainaus:
  Tämän vaikutuksen varmaan Puljun pelistä saa, jos seuraa peliä odottaen niitä Puljun virheitä. Toisaalta unohtuu esim se ylivoima, missä oli parhaalta sektorilta ainakin kaksi vai jopa kolme maalintekopaikkaa Filppulan syötöstä. Siinä oli sitä loistavaa paikanhakua. Mutta siis tottahan se on myös että se ylivoima mistä puhuit ja minkä minäkin luulen muistavani oli passiivista seisoskelua eikä syöttölinjoja Puljulle ollut.

  Joka tapauksessa minä näkisin, että Jessen ongelmat on siinä kun ei pääse pelaamaan vaistoillaan nopeaa kääntöpeliä. Hänen parhaat ominaisuudet tulee esille kun tunnetaso on korkea eikä tarvitse hidastella. Oppiakseen niitä hitaampia tilanteita pitää vaan pelata ja saada peliaikaa.. Myös voimaa on saatava lisää enkä usko että jää treenaamisesta kiinni.
   
 20. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Jesse julkaisi instagramissa golfaus kuvan. Sen perusteella ne siima jalat kaipaisi kyllä jotain muutakin kuin golfausta
   
 21. WildThing Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Minnesota Wild ja Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  Loistava kommentti. Onnea!
   
 22. adolf Jäsen

  Eipä nuo monet muutkaan änäripelaajat ole juurikaan pekka peruskuntoilijaa kovemmassa lihassa. Voidaan ottaa esimerkkejä ihan ykköskorin jätkistä.
   
 23. rico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Unohdit ilmeisesti laittaa niitä esimerkkejä?

  Tuskin Puljun kesätreenit golfiin jää. Parempi toki sekin, kuin keppadan juominen.
   
 24. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Thornton ja Toews nyt ekana tulee mieleen.
   
 25. Prof. Puck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ***HIFK*** & Norristolainen
  Eikös täältä ja lehtienkin palstoilta ole saanut lukea että Jessen treenaaminen on pikemminkin luokkaa Jagr, jolloin enemmän saa olla huolissaan siitä että siinä pysyy maltti mukana!?

  Monilla tuntuu unohtuvan kuinka nuoresta kaverista on vieläkin kyse! Jesse tarvitsee ainoastaan aikaa ja hyvää ohjausta ja ponnahtaa kyllä pinnalle aivan varmasti! Mielestäni Edmonton on toiminut pääosin oikein Puljujärven kohdalla!