Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Barnes, 22.10.2016 klo 20.20.

 1. pikkuvaimo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Harley-Davidson
  Sehän nyt olisikin ihan saatanan fiksua, että kesän aikana nostetaan kyykkytulosta 70 kilolla. Eiköhän Jesselläkin ole ammattilaiset ohjaamassa ja suunnittelemassa treenejä, ja veikkaan että siihen kuuluu muutakin kuin golfaamista. Muutenkin, Puljulla ei luistelu ole se suurin kehityskohde.
   
 2. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Itse treenaan kuntosalilla jossa pyörii erityisesti kesäisin paljon Helsingissä asuvia liiga, KHL ja NHL kiekkoilijoita. Jostain syystä Puljujärvikin pyörähti siellä ennen viime kautta ja omasi jo silloin suunileen samanlaisen habituksen kuin mitä Jarkko Ruutulla oli kun se siellä pyöri.

  Enkä tiedä kuinka paljon noiden lätkänpelaajien kanattaa hankkia sitä ylimääräistä massaa = painoa kun se sitten rupeaa jossain vaiheessa näkymään liikkumisessa. Kaikista suurimpia painoja kuntosalilla liikutellut jääkiekkolija jonka olen nähnyt oli Pasi Nielikäinen ja se ei nyt ainakaan jäällä mikään raketti ollut.

  Mutta MM-kisoissa pisti silmään että välillä näytti että Puljujärvi oli aina ihan puhki kun vaihto läheni loppuaan. Joten ehkä Puljujärvellä se fyysinen kehityskohde on tuolla kestävyyspuolella eikä niinkään voiman puolella.
   
 3. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Itseasiassa tuo luistelu vaatii juuri kovasti töitä. Nythän Jesse vetää kaukalopallo tyylillä loivilla pitkillä linjoilla. Kun pienempi NHL kaukalo vaatii terävämpää lyhyempää linjaa. Eihän myöskään mikään räjähtävin pelaaja ole. Työtä tarvitsee siis sielläkin osastolla.
  Toki, kokoisekseen ihan hyvä luistelija mutta tekemistän pienenkaukalon luisteluun on vielä paljon. Yksinkertaisesti ei ole vain aikaa ja tilaa pelata vastaavalla tyylillä. Aika paljon pyörii myös pelin ulkopuolella, varmaankin juuri tuon loivan kääntöasteen takia.
   
 4. pikkuvaimo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Harley-Davidson
  Lainaus:
  Taisit lainata väärää henkilöä, en minä ole sanonut että Puljun luistelu ei vaadi työtä.
   
 5. Eikka86 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Ei jääkiekkoilija yläkropassa paljoa lihasmassaa tarvitse mutta sitäkin enemmän keski- ja alavartalossa on tarvetta voima- ja nopeusominaisuuksille. Luonnollisesti alavartaloon tarvitsee jonkin verran myös lihasmassaa mutta liiallinen lihasmassa tappaa räjähtävyyden väärin harjoitellessa.

  Ehkä en hakisi 100m juoksijan pakara/jalkaominaisuuksia mutta 400m tarvittavat ominaisuudet olisi ehkä lähimpänä näin yleisurheiluvertauksella.
   
 6. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Kyllä ihan oikeaa. Sanoit että ei ole ehkä se suurin kehityskohde. Nojoo. Ei ehkä suurin mutta työtä se vaatii sekin
   
 7. Jäkishöntsä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Jokipojat
  Lainaus:
  Viime kesä taisi Puljujärvellä mennä jalkavammaa parannellessa ja tytön typyköitä jahdatessa enemmän kuin englantia opetellessa ja ankarasti treenatessa. Meneillään oleva kesä on hänen kannaltaan yksi ratkaisevimpia kehityksellisesti; onko suunta kohti vakipaikkaa NHL:ssä tai tippumista pysyvästi jonnekin AHL:n ja NHL:n välimaastoon. Jotain merkittävää on tapahduttava fyysisessa ja myös kultuurisen ymmärryksen kehittymisessä, että ensi kausi on pelillisesti valoisa ja pelipaikka edes jollain tapaa vakiintuu Edmontonissa; joukkueessa, joka tähtää entistä suuremmin satsauksin kohti Stanley Cupia.

  Viime kausi oli Puljujärvellä kaiken opettelua, etenkin kielen/kulttuurin ja NHL -vaatimusten suhteen, mutta nyt vaatimustaso ja sitä kautta myös odotusarvo on astettava kovempi etenkin kun näyttää siltä, että Edmontonin sisäisesti riittää kilpailua pelipaikoista. Ja vaikka Jokinen on erittäin hyvä mentori Puljujärvelle, on hän myös samalla kilpailija laituripaikkoja jaettaessa. Hyvää on se, että tavallaan Jokisen palkkaus Edmontoniin oli merkki siitä, että he haluavat Puljujärven viihtyvän joukkueessa ja sopeutuvan siihen entistä paremmin, mutta myös, että häneltä odotetaan entistä kovempaa panosta joukkueen hyväksi.

  Kaikki on nyt siis kiinni Puljujärvestä itsestään. Toivottavasti kaikki NHL -gloria on kadonnut hänen ja etenkin hänen "managerin" mielestä ja treeni on sen mukaista kesällä, että se näkyy myös jäällä kun NHL:n harjoittelu- ja pelikausi alkaa. Tässä mielessä vaikuttaa siltä, että Patrik Laine etenee astetta määrätietoisemmin omalla urallaan ja on myös hyvässä ammattimaisessa hoidossa treenauksen suhteen. Samaa viisautta toivon myös Puljujärven treenauttajille ja hänelle itselleen, että hän ymmärtää ottaa kesän vakavasti, mutta kuitenkin tarpeeksi rennosti ettei mene sitten täysin jumiin alkusyksyyn mennessä, sen enempää henkisesti kuin fyysisesti.

  Itse näen, että Puljujärvellä on em. tapaan todella paljon kehittämistä luistelun räjähtävyydessä ja nopeissa käännöksissä, keskivartalon voimassa, joka vaikuttaa myös suoraan luisteluvoimaan ja myös nopeassa laukauksessa tehtiin se sitten ranteilla tai (puoli)lämärillä, jota laituri ei voi virittää NHL:ssä kuten kotoisessa liigassa, jossa Puljulla oli tapana viedä maila suurin piirtein kattoon saakka. Puljujärvellä on kaikki eväät NHL:n tasolla tasaisesti pisteitä takovaksi keskitasoa paremmaksi voimalaituriksi, jopa pelinrakentajaksi, kunhan vain viisaasti kasvatetaan voimaominaisuuksia ja hän sopeutuu vuosi vuodelta paremmin maan kulttuuriin.

  Syksyllä sitten nähdään millaisen kesän Puljujärvi on viettänyt ja sikäli toivon, että kaikki on mennyt tältä kesältä nappiin. Ikävä olisi nähdä hänet jälleen liimautuneena vaihtopenkille, katsomossa poppareilla tai Kalifornian AHL -helteessä heikommassa valmennuksessa ja haastetasossa murehtimassa kohtaloaan.
   
 8. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  Kuva

  Linkin takaa paljastaa Wayne Simmondsin jalat. Aikamoiset siimat. Lopettaisi golfauksen.

  Yleensäkin tuntuu jengillä olevan vieläkin mielikuvia jostain antiikkisista patsaista, kun puhutaan jääkiekkoilijoiden vartaloista. Toki niitä lihaskimppujakin on moni, mutta sitten on sellaisia todella hoikkia ja hinteliä kavereitakin.
   
 9. WildThing Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Minnesota Wild ja Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  Juuri näin. Itsellä vituttaa kuinka valheelliset jutut paisuu ja saa isot mittasuhteet.
  Kiteytys: Pulju on fyysisesti erittäin lahjakas nuorimies ja oman luotettavan tietoni mukaan myös tunnollinen harjoittelija.
   
 10. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Mielestäni Puljuun pätee seuraavat faktat.

  Fakta 1:

  Pulju on tunnollinen harjoittelija. Niin paljon tätä on toitotettu vuosien varrella, että pakko se on uskoa.

  Fakta 2:

  Pulju ei ole harjoitellut parhaalla mahdollisella tavalla. Ennen kauden alkua kuvasi itseään sanoilla "good shot good skate", mutta myöhemmin totesi laukauksen olevan yksi heikkouksistaan. Samaten luistelun osalta terän profiili vedettiin uusiksi loppukaudesta, kun ei jääpallokaarroksilla pärjää pienessä tilassa.

  Kielitaidon laiminlyönti on myös anteeksiantamatonta. Ei siinä ole kysymys siitä, ymmärtääkö koutsin sanomiset, vaan alle 20-vuotiaan kaverin viihtymisestä.

  "En saanut pillua, kun en osannut pyytää."
   
 11. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Kauhean vähillä empiirisillä faktoilla ollaan tekemässä hyvin pitkälle meneviä johtopäätöksiä tämän nuoren lahjakkuuden tilanteesta. Ehdottaisin notta katsotaanpa nyt ensin tämä seuraava kausi ennen kuin "tiedetään" yhtään mitään varmaa harjoittelunsa onnistumisesta tai epäonnistumisesta...
   
 12. adolf Jäsen

  Huikealla itsevarmuudella täällä kyllä lauotaan julki totuuksia. Jos se Jesse nyt vasta 20-vuotiaana rupeaa hanskaamaan sen englannin edes semmoisella tasolla että tulee ymmärretyksi ja voi heittää vähän hetulaa sen lisäksi, niin who cares? Mun puolesta vaikka vasta 25-vuotiaana, jos homma kaukalossa vaan skulaa. Ehkä se Jessekin sitten saattaa joskus kiikkustuolissa viisaana vanhana miehenä todeta että olis se parempi ollut jos siihen englantiin olisi vähän aiemmin panostanut, tai sitten ei välttämättä totea silloinkaan. Kattelee vaan pitkää riviä pokaaleita ja vetää jenkkihymyn naamalle.
   
 13. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Mitenkähän hyvän uran Evgeni Malkin olisi tehnytkään, jos olisi heti NHL-uran alkuun puhunut kunnolla englantia? Melkoinen jämäpelaaja siitäkin tuli, olis kannattanut opetella englantia.
   
 14. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Höpsis. Ihmiset ovat erilaisia. Kyllä kaukalon ulkopuolisilla asioilla voi olla suuri vaikutus pelaamiseen. Toisille sopii erittäin rajoittunut sosiaalinen elämä, toiset ahdistuvat.
   
 15. Marre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, (HIFK)
  Ei Puljujärvi julkisen kuvansa perusteella tosiaan vaikuta sellaiselta kaverilta, joka erityisen hyvin viihtyisi yksin nyhjöttämässä, vaan ennemminkin perinteiseltä kiekkojanarilta, jotka ovat vahvasti laumaeläimiä. Silloin kommunikaatio-ongelmat haittaavat kyllä vakavasti viihtyvyyttä. Ja kun otetaan huomioon, kuinka nuori poika Pulju on, saattoi viime kausi olla henkisesti hillittömän rankka myös kieliongelmien takia. Ja kyllä ne kaukalon ulkopuoliset viihtymättömyydet ja pahat mielet tuppaavat heijastumaan myös kaukalon sisälle.
   
 16. Kavanagh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Malkinilla ei ollut etuna kasvaa Suomessa, jossa englantia käytetään muun muassa koulussa ja internetissä säännöllisesti. Tämä Malkin vielä naputti ekalla NHL-kaudellaan 85 pistettä, joten hieman oli varaakin antaa tasoitusta. Eikä tarvinnut käydä vetämässä AHL:ssä kunniakierroksia.

  Sosiaalinen puoli on erinomainen pointti, joka tuli tuossa edellä. Esimerkiksi vanhan maailman suomalaista Selänne oli jo mennessään äärisosiaalinen luonne, jolloin kommunikaatiopuolikin helpottuu vaikka puhuttaisiin Tiki-talkia vierasmaalaisille. NHL-kaukaloihin erikoistuneet luistelukoutsit sun muut lisänneravinneasiantuntijat valitettavasti vaan tuppaavat puhumaan hyvin rajoitetusti suomea.

  Toki Puljujärven "lopullisessa" lahjakkuudessa on saattanut olla hieman keidasharhaa mukana, kun suurimmat uroteot tulivat Laineen ja Ahon rinnalla, jotka ovat huippupelaajia. Vieläpä Jukka Jalosen hyökkäyspelikirjassa. Siinä mielessä Puljujärven viime kauden voi ajatella menneen myötätuulessa, jos tulevan kauden myötä oltaisiin kansakuntana valmiita luopumaan 12-vuotiaana langetetusta superlupauksellisuudesta, siirtyen jo hieman maltillisempiin odotuksiin.
   
 17. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Äkkiseltään heittäisin että Puljujärven suurimmat uroteot tuli SM-Liigan pudotuspeleissä Esa Pirneksen ja Mika Pyörälän ketjussa, 10 peliä tehoin 4+5 ja varsinkin Tapparaa vastaan tuo ketju oli varmasti tasaisin koostumus. Ei tosin ollut ihan koko aikaa yhdessä, mutta kuitenkin. Ei sillä, kyllähän Essi ja Spedekin on ihan asiallisia pelimiehiä.
   
 18. la vida loca Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ducks
 19. Wolfenstein Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Minnesota Wild
  Lainaus:
  Itseni on kyllä pakko toivoa, että kehitys kaukalon puolella on paljon suurempaa kuin englannin suhteen. Jos yhtä "paljon" on kehittynyt kaukalon puolella kuin kielitaidossaan, niin ei kyllä ole vieläkään asiaa NHL:n puolelle.

  Itselleni on todella vaikea käsittää sitä, että kuinka hän voi edelleen puhua noin huonosti englantia vaikka viime kauden asui kuitenkin jo rapakon tuolla puolen. Ymmärys toki hänellä selvästi parantunut, mutta edelleen on paljon tekemistä, että osaisi muodostaa esim. kokonaisia lauseita.

  Jotenkin muutenkin hieman skeptinen Jessen suhteen, mutta kyseessä toki nuori kaveri vielä. Toivotaan kuitenkin, että pystyisi ensi kaudella jo vakiinnuttamaan pelipaikan ylhäällä ja tekemään myös tulosta.
   
 20. WigWam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Warkis, KalPa.
  Lainaus:
  Nooh tuntuuhan tuo nyt kuitenkin ymmärtävän kysymykset paremmin, vaikkei viekä kovin hyvin vastata osaakkaan. Lienee Jessen kannalta tärke'mpi taito tuo.
   
 21. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Olihan siinä nyt hyviä aihioita. Noinhan sitä kiekkoenglantia puhutaan, junou aimiin aina alkuun ja sitten tuttuja fraaseja sopivasti peräkkäin ja junouta väliin. Ja ymmärtäminen tietysti on tärkempää, tai siis edellytys sille että puhekin kehittyy.
   
 22. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Ja pitää muistaa myös oikea tauotus, jonka jälkeen aavislii jotta hokifraasit kuulostavat vakavastiotettavilta.

  Ei mutta olen kanssasi samaa mieltä, nimenomaan aihioita kielelliselle ymmärrykselle on. Ja kuten kaikki tiedämme, kieli on mieli! Kommunikointi tapahtuu kentällä englanniksi ja sen kanssa ei voi jäädä miettimään.

  Tuleva kausi alkaa jo olla jopa uraa määrittävä ajanjakso Jesselle. Pelillisiä harppauksia on aivan pakko ottaa koska Oilersissa top6:een on todella kova tunku. Jos enemmistö peleistä kuluu Bakersfieldissä, oma toivoni (jolla ei tietenkään ole minkään valtakunnan väliä) alkaa hiipua tämän lupauksen osalta.
   
 23. Lohipoika Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  (itsenäinen) K-Vantaa
  Lainaus:
  Teemu Selänne pelasi yli 20 vuotta Pohjois-Amerikassa eikä vieläkään osaa puhua kunnolla englantia, eli ei se kaikille ole niin helppoa. Jos vertaa esimerkiksi Saku Koivuun, niin ero on huomattava.

  Lainaus:
  Menisi varmaan paremmin Kielipoliisit-ketjuun, mutta todella tyylikästä refleksiivipronominin raiskaamista.

  Minun on kyllä pakko toivoa...
  Minun on todella vaikea käsittää...

  Jos nyt ensiksi opettelisit itse suomen kielen kunnollisen käytön, ennen kuin alat marmattamaan muiden puutteellisesta vieraan kielen osaamisesta.
   
 24. Frostbite Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Оулун Xорьки, ФК Барселона, РоПС
  Njoo, huomattava kehitys... Kyllähän tuosta selvää sai, mutta kyllä kieliopissa on vielä kovasti työmaata. Aikamuodot edelleen aika kaukana edes tyydyttävästä. Samanlaista englantia kuulee aasiassa, kun paikallisten kans yrittää keskustella.
   
 25. HankMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Öö, kyllähän Selänteen englanti on ihan hyvällä tasolla. Teemu Selänne speaks about Patrik Laine - YouTube