Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki FASlapsi on saanut viikon verran kakkua kirjoitettuaan jalkapallon MM-liveseurantaan hyvän maun vastaisen viestin.

Sulje ilmoitus

Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Barnes, 22.10.2016 klo 20.20.

 1. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Se -25 astetta voi tuntua ihan mukavalta vaihtelulta jos muulloin on loskaa, mutta jos tuo on normi ja ulos ei ole kolmeen kuukauteen asiaa ilman naparetkeilijän varusteita, niin kaipa se alkaa jossain vaiheessa kyrsiä karskimpaakin kairankiertäjää.

  Suomessakin on aika isot erot talvi-ilmastossa etelän ja pohjoisen välillä, mutta onhan tuo Winnipeg tilastojen perusteella Suomen Lappiakin pari astetta kylmempi paikka talvella. Sitten lisäksi vissiin vielä tuulinen, mikä tekee pakkasesta paljon hankalamman. Suomen pakkasissa on yleensä se hyvä puoli, että jos on -30 niin on ainakin tyyntä.
   
 2. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Kucherov ainakin puhuu erittäin hyvää englantia, mutta ääntää sitä ajoittain kovin venäläisittäin. Ymmärtämisen kanssa tuskin on ongelmia. Nikita Kucherov speaks to reporters about re-signing with Lightning - YouTube
   
 3. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Jesse Puljujärven otteita selittää ennen kaikkea se, että Oilers onnistui täysin amatöörimäisellä puuhastelullaan tappamaan kaverin peli-ilon ja itsetunnon jo ennen joulukuuta. Juuri siltähän Jessen peli tällä hetkellä näyttää, että yli-intoilun ja tietoisen rauhoittelun kanssa käydään pään sisällä sellaista painia, ettei juuri mikään ratkaisu tule selkäytimestä. Jääkiekossa itseluottamuksella on niin merkittävä osuus tuloksen teossa, että nähdyn kaltainen pelillinen hyytyminen selittyy jo tällä yhdellä tekijällä.

  Ei tässä kuitenkaan koko ura ole vaakalaudalla. Draisaitl selvisi samanlaisesta kohtelusta, vaikka onkin jälkikäteen todennut organisaation toiminnan "tuntuneen kauhealta". Puljukin tarvitsee hyvän treenikesän alle ja tappajan asenteelta training campin kautta vakiokokoonpanoon. Tämä sinänsä valitettavasti hukkaan heitetty talvi pitää vain lakaista maton alle.
   
 4. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Kyllä Puljua nyt tönitään. Ensin Keklu tekee varauksissa oharit, sitten Edmontonin valkku istuttaa poppareilla, ja nyt Late tekee saman. Varmaan joltain missiltäkin on tullut pakit. Kova tyyppi jos kaikesta selviää.
   
 5. Le Banner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105
  Antakaa pojan pelata hittolainen, vai säästetäänkö Puljun paukkuja ensi viikolle ja tärkeimpiin peleihin?
   
 6. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Mä en näe tätä kautta mitenkään hukkaan heitettynä, vaan vahvana kasvun paikkana nuorelle pojalle, joka sai niin liigassa kuin junnujen MM-joukkeissakin todella paljon todella nopeasti. Kuten Jesse itsekin jokunen viesti sitten linkitetyssä Ylen haastattelussa kertoo, niin Oilers oli tehnyt kuviot selväksi ja junnu ajettiin ensin joukkueeseen sisään. Siksi sitä niin kauan NHL:ssä roikotettiin. Ensi kaudella Jesse tietää tarkalleen minne menee ja mitä häneltä odotetaan, enkä epäile yhtään että syksyllä leirillä on hirmukunnossa oleva englantia puhuva #98.

  Tietenkin jos joku odotti että Pulju painaa änärissä 20+ maalia ja 50 pistettä ja on Laineen kanssa (kuka Matthews?) Calder-ehdokas, niin sitten kausi oli varmasti pettymys.
   
 7. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Tämä lista on laadittu ennen kuin McDavid arvottiin Oilersiin ja Laine Winnipegiin. Varsinkin Edmonton on tällä hetkellä todella paljon mieluisampi vaihtoehto pelaajille kuin ennen vuoden 2015 draft-lottoa.
   
 8. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ja välissä vielä penkitystä ja julkista sapiskaa farmijenginkin puolella.

  Varmaan oikeasti ollut aika nujertava vuosi ajoittain ja itseluottamus hukassa. Toivottavasti se siitä lähtee.

  Se eniten huolestuttaa mitä kauden aikana mietti silloin kun AHL:ssäkin tökki ja valmentaja penkitti, että jos Pulju alkaa pelätä jokaista virhettä liikaa niin eihän pelaamisesta tule hevon helvettiä. Kauhea paine että virheitä ei saa tulla niin yritä siinä nyt saada flow päälle ja oma peli kuntoon ja nimenomaan uuteen lentoon.
   
  Viimeksi muokattu: 06.05.2017 klo 21.47
 9. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Lainaus:
  No laitetaan sitten päivitetty lista ja katsotaan, miten paljon Laine ja McDavid vaikuttavat:
  NHL - Ranking of teams on the most no-trade lists - Craig Custance Blog- ESPN
  1. Winnipeg
  2. Edmonton

  Toki tuo nyt ei mikään absoluuttinen totuus ole, mutta antaa aika hyvin suuntaa.
   
 10. Tornados Jäsen

 11. Imagined Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
  Tämän aamun Kalevassa Puljujärvi: "Jos Ranskasta tulee voitto, niin veikkaan etten ole mukana Tshekkiäkään vastaan. ja jos joukkue pelaa hyvin, en itsekään lähtisi muuttamaan kokoonpanoa."

  Eli kyllä siellä on suhteellisuudentajua ja laajemman kuvan ymmärtämystä myös Puljujärven osalta, vaikka monet mediat pyrkii värittämään kaikenlaista skismaa sinne missä sitä ei ole. Tosin varmaan osasyynä on se, että Pulju on liian sinisilmäinen toimittajia kohtaan..

  kertoo myös pitäneensä kisahuumoria yllä pelailemalla pingistä :)
   
 12. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Lainaus:
  Elämän kova koulu ja niin edelleen, mutta itse en tuollaisen suuriin hyötyihin usko. Ihan samalla tavalla nuo hommat olisi voinut tehdä selväksi samalla kun peliaikaa olisi tullut kapeassa kaukalossa hyvän verran ja itseluottamus pysynyt korkealla (AHL:ssä nimittäin). En allekirjoita lainkaan ajatusta, että pari kuukautta pitäisi katsella muiden pelaamista ja "tulla ajetuksi joukkueeseen sisään". Siis joukkueeseen, jossa ei yksinkertaisesti ole minkäänlaista roolia tarjolla. Toki jollekin yksilölle tuo voi toimia, mutta Puljujärven kaltaiselle luonnonlapselle aika kehno ajatus ja kuten aiemmin totesinkin, onhan tuo peli-ilme kärsinyt tosi pahasti.

  Onneksi talenttia on sen verran, että ei tässä mitään peruuttamatonta vahinkoa ole tapahtunut kuitenkaan. Yksi paskasti hoidettu kausi vain.
   
 13. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Linkki ei puhelimella toiminut mutta oletan, että tuohon listaan vaikuttaa aika moni ennen huhtikuuta 2015 tehty sopimus. Olisi kiva nähdä, miten monet laittavat vuonna 2017 Edmontonin sinne no-trade-listalleen. Etenkin nyt, kun joukkue meni jo tällä kaudella kahdeksan joukkoon.

  Samoin Toronton näkymät ovat muuttuneet aika paljon, kun siellä on Mike Babcock koutsina ja kolme yli 60 pinnan tulokasta päättyneeltä kaudelta.
   
  Viimeksi muokattu: 07.05.2017 klo 16.53
 14. Seether Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penthouse
  Selityksiä selityksiä. Puljujärvellä ei vain yksinkertaisesti riittänyt taso tällä kaudella. Itse nään Puljussa hirveän suuren floppi riskin, iso ja osaa luistella. Riittää junnuissa, ei isojen poikien peleissä. Naurattaa vielläkin ne kärppäfanien väitteet että Puljujärvi on parempi jääkiekkoilija kuin Laine. Eiköhän jokainen joka ymmärtää vähänkin jääkiekosta nähnyt jo niissä junnuskaboissa kumpi on heistä se supertähti tason talentti.
   
 15. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Viimeinen lause kertoo kyllä asenteestasi ja värilaseistasi, mielestäni tuollainen vastakkainasettelu ei ole tarpeen. Toivoisin että riidanhakuajat olisivat ohi. Laineenhan ei tarvi todistaa enää mitään, joten ehkä voisimme miettiä Puljun tilannetta vähän kannustavammin, sillä Jessen kautta seuranneet kyllä tietävät, että siellä oli myöskin positiviisia asioita.

  Jesse pelasi oikein hyvän 10-15 pelin jakson Oilersissa, minkä pohjalta on ihan hyvä jatkaa ensi kaudella. Tuon jakson aikana pisteitä kertyi suunnilleen 0,5 per peli (ilman ylivoima-aikaa) ja rapakon takana lehdet sekä Oilersin päävalmentaja ja toiminnanjohtaja antoivat oikein positiivisia raportteja. Tuossa vaiheessahan Puljun ppg/60 min oli Oilersin kolmen parhaan joukossa ja itse asiassa myös Matthewsin ja Laineen edellä, kuten oli myöskin tehotilasto. Turha siis väittää ettei Jessellä kulkenut missään vaiheessa.

  Laineen maalintekotaito on niin poikkeuksellista, että hän on sinänsä ansainnut saumansa ihan itse. Ei voi kuitenkaan vähätellä senkään merkitystä, että joukkueena oli Winnipeg, jossa oli enemmän tilaa rosterissa ja jossa riitti kärsivällisyyttä vaikka suuren osan kaudesta Laine teki useita kalliiksi käyneitä virheitä. Tämän myötä Laine pystyi pelaamaan rohkeasti ja keräämään itseluottamusta hyvillä tehoilla. Puljulla ei tätä mahdollisuutta ollut. Muutama maali (tolppien sijaan) kauden alussa olisi auttanut asiaa, mutta toivottavasti ensi kaudella sitten.

  Saapa nähdä päästääkö Marjamäki viimein Puljun irti kolmanteen erään. Toisen erän lopun näin vain sivusilmällä, mutta en nähnyt ainakaan vielä Jesseä kentällä.
   
 16. Seether Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penthouse
  Ehkä sun kannattas ottaa noi kärppälasit pois ja lopettaa selittelyt.
   
 17. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Lainaus:
  Päästihän se ja Puljuhan olikin paras suomalaispelaaja tuossa muuten aika synkässä pelissä.
   
 18. Vaihtomies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Katsoitko peliä? Pulju päästettiin irti ja oli heti Suomen paras pelaaja. Mutta eihän sen pitäisi olla mahdollista pelaajalta, joka pärjää kokonsa ansiosta vain junnupeleissä.
  Otahan sinä ne puljunvihauslasit päästä.
   
 19. Seether Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penthouse
  Niin vastassa ö-tason ranska ja muu joukkue täysiä lampaita niin en nyt lähtis hirveesti hekumoimaan. Kyyl te kärppäfanit ootte söpöjä. :)
   
 20. Keskiviiva Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuopion KalPa
 21. Vaihtomies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Itseasiassa Ranska on nykyään ihan laadukas kiekkomaa, äskenhän se nähtiin. Pulju tulee vielä, koita oppia elämään asian kanssa. :)
   
 22. Harhasyöttö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP sympatiat: HIFK
  Mitähän pahaa Pulju on tehny Seetherille? Eihän toki Pulju oo vastannut vielä odotuksiin kuten vaikka Laine, mut onhan kyseessä vielä nuori kaveri joka tulee nousemaan huipulle varmasti vielä - potentiaalia ainakin löytyy.
   
 23. Milles Mortenson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, NHL (Flyers)
  Lainaus:
  Ottamatta sen enempää kantaa mitä Pulju on ja mitä hänen pitäisi olla, niin tuossakin jutussa kerrotaan kuinka Dubois loistaa, junnuissa. Ei ehkä aivan reilua verrata kahden onnistumista kun toinen vetää miesten joukossa ja toinen junnujen.
   
 24. Seether Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penthouse
  Ei mulla mitään Puljua vastaan ole. Väsyttää vaan lukea näitä fanipoikien selityksiä että valmentaja sitätätä, ei saanut näytönpaikkaa, tapettiin itseluottamus ja muuta diipadaapaa. Fakta on se, että jos Pulju olisi ollut tarpeeks hyvä niin hän olis ottanu paikan shown puolelt ja pelaisi nyt playoff kiekkoa. Ja joku tuolla ylempänä mumisi että Winnipeg oli jotenki helpompi paikka Laineelle murtautua kokoonpanoon. Siis asiahan on nyt niin että Laine olisi löynyt läpi ihan missä tahansa organisaatiossa NHL:ssä. Top-3 tason laukaus jo nyt maailmassa, ellei jopa paras.
   
 25. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Hyvältä kyllä näytti Puljun vauhti. Oli sitä oikeaa NHL-tason luistelua. Kontrasti JMA:han nähden oli hirvittävä. Ja niin sen olla pitääkin.