Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki FASlapsi on saanut viikon verran kakkua kirjoitettuaan jalkapallon MM-liveseurantaan hyvän maun vastaisen viestin.

Sulje ilmoitus

Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Barnes, 22.10.2016 klo 20.20.

 1. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Minusta se on väsyttävää, että tulet Puljujärven ketjuun haastamaan riitaa sanoillasi. Annetaan Laineen olla omassa ketjussaan tai lähinnä toivoisin, että tästä ketjusta ei tulisi mitään pippelinmittaussellaista. Jo tuo puhetyylisi "joku tuolla ylempänä mumisi..." on raskas, toivottavasti et ihmettele jos et hirveän hyviä keskusteluja saa aikaiseksi.

  Lainaus:
  Kontrasti tosiaan korostui kun samalla paikalla pelasi aiemmin JMA. Veikkaan tosin, että huomenna Jesse on ykkösessä ja kolmosessa pelaa toinen Aaltosista. Tämä lähinnä siksi, ettei Miro Aaltonen onnistunut mitenkään hyvin ja Marjamäen on pakko sekoitella pakkaa jo vähän siksikin, että pelaajilla olisi toivoa homman kehittymisestä.
   
 2. Chris Sharma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Suomen maajoukkue, Nationalelf
  Lainaus:
  Ei mikään ihme, että Puljulla on fanipoikia, hän on yksi kovimmista suomalaisista lupauksista viimeisen kymmenen vuoden aikana. Eikä tuo mielestäni mitään selittelyä ole valmentajien osalta, eihän tuo nyt ihan putkeen tuo Puljun peluuttaminen ensimmäisellä kaudella mennyt rapakon takana.

  Ihmetyttää kyllä, että noin pitkään piti odottaa, että Pulju pääsee kisoissa irti. Marjamäki kuitenkin tuntee hänet pelaajana hyvin ja tietää mihin hän pystyy. Tänään heittämällä Suomen paras, tosin siihen ei vaadittu mitään superpeliä. Se mikä Puljussa ilahdutti, niin liike näytti hyvältä. Huomenna sitten vielä paikoista sisään.
   
 3. Kavanagh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Kumpi on käyttää laadukkaammin tämän väliajan ennen mainetekoja ratkaissee ennemmin kuin teholukemat missään sarjassa. Puljujärvi ei 15-vuotiaana alkaneesta ammattilaisurasta huolimatta tainnut kovin mahtavia eväitä Kärpiltä NHL-matkalleen saada. Dubois päätyi vuorostaan työmoraalia yli kaiken arvostavan Jarmo Kekäläisen joukkueeseen ja veti viime kesän raskasta rautaa nostellen (oliko se nyt Martin St. Louisia neuvoneen vai kenen valmennuksessa). Puljujärven kesäkuulumiset vastaavasti luettiin Seitsemän päivää -julkaisun kannesta. Kesää seuraavaa syksyä näissä arvioissa lienee syytä painottaa enemmän kuin vaatimattomissa joukkueissa väläyttelyä, kun kolmantena tai neljäntenä varatulle ei homma annetuista mahdollisuuksista ainakaan jää kiinni.
   
 4. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Vähän ihmettelen tuota otsikkoa Duboisista. Hänellähän on nimenomaan karmea vuosi runkosarjan osalta. Pleijareissa tahti on ollut parempi, mutta puhutaan kuitenkin juniorisarjasta. Oon katsonut jonkun verran highlightseja ja vaikka sarja vaikuttaa varsin tasokkaalta on joukossa kuitenkin sen verran paljon keskinkertaisia pelaajia, että pisteitä kuuluukin kertyä.

  Kuten tuossa aiempana kirjoitinkin Jesse pelasi sentään Oilersissa noin 15 ottelun hyvän jakson, jonka keskellä oli loukkaantumisen jälkeen pari keskinkertaisempaa peliä. On toki mahdollista että Dubois tulee vielä, mutta matka on pitkä. Vaikeahan näistä on ennustaa, mutta jos nyt tehtäisiin uusintadraft olisi vaikea nähdä Duboisia terävimmässä kärjessä.
   
 5. Johnnie Jäsen

  Lainaus:
  Ja tästäkin huolimatta Duboisin kausi on mennyt odotuksiin nähden ihan yhtä heikosti kuin Puljujärven. Vaikka Iltalehden lööpit huutaisivat mitä, on PLD:n "loistaminen" jäänyt kauas siitä, mitä sen olisi pitänyt olla. On toki tällä hetkellä pleijareitten pistepörssissä kolmas, mutta eväitä olisi ollut aika paljon kovempaankin jälkeen.
   
 6. lätkää Jäsen

  Puljujärvellä on kaksi NHL-hyökkääjältä vaadittavaa ominaisuutta: luistelu ja laukaus. Ja ne on vielä (tosi) hyvällä tasolla. En nää mitään syytä miksi ei onnistuisi lopulta. Joku jossain kirjoittikin erittäin osuvasti, että paljon yhtäläisyyksiä nuoreen Olli Jokiseen on nähtävissä. OJ:han tuli maitojunalla takaisin suomeen aikanaan, mutta kaikki tietävät miten lopulta kävi.
   
 7. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Lainaus:
  Kyllä tiedetään. Pääsi kalkkunaksi meemiin.
   
 8. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Olihan sillä Olli Jokisella muutama tehokas kausi, mutta kokonaisuutena NHL-uransa oli kyllä hiukan pettymys. Tai ehkä minulla oli vain ylimitoitetut odotukset. Puljujärvellä saattaa olla mahdollisuudet parempaankin.
   
 9. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  HÄ?!? 17 NHL-kautta, 1231 ottelua ja 750 pistettä hiukan pettymys. Mä en aina ymmärrä ihmisiä.
   
 10. Johnnie Jäsen

  Lainaus:
  Riippuu tietenkin mihin verrataan. Jos Jokisesta on odotettu Draftin aikaan seuraavaa Suomi-kiekon absoluuttista supertähteä, tai odotettu hänen tekevän samanlaisen uran kuin kaksi saman vuoden kärkivarausta, niin eihän Kurpitsapää nyt ihan siihen yltänyt. Ei nyt minunkaan mielestäni Jokisen uraa voi pettymykseksi sanoa, mutta ehkä jossain toisessa ulottuvuudessa Jokinen olisi pystynyt siellä NHL:n top-senttereiden joukossa olemaan kauemminkin kuin pari-kolme vuotta.
   
 11. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Tuossa on vähän yhteenvetoa draft-rankingeistä tammikuulta 2016:
  2016 NHL Draft Midterm Consensus Rankings

  Käsittääkseni nuo rankingit koostuvat jääkiekon parissa ammatikseen toimivien mielipiteistä. Heistä moni rankkasi vielä tuossa vaiheessa Puljun Laineen edelle. Eivät he selvästikään ymmärrä jääkiekkoa yhtä hyvin kuin Jatkoajan nimimerkki Seether.
   
 12. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Nämä samat ammattilaiset olivat rankanneet Pierre-Luc Dubois'in vasta yhdenneksitoista mutta varattiin ennen Puljua, siis tämä Dubois jonka äiti synnytti Pierren. Käsittämätöntä.
   
 13. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Kummankaan uran kannalta mennyt kausi ei vielä ratkaissut mitään tulevasta menestyksestä ja yhden kauden perusteella johtopäätösten tekeminen on mielestäni aika turhaa. Nyt jos varattaisiin samat pelaajat Puljujärvi saattaisi olla yhä neljäs (tippuminen olisi ainakin lähempänä kuin nousu ylöspäin), mutta edellä olisi varmaan Tkachuk Duboisin sijasta.

  Mielenkiintoista Pulujujärven tapauksessa on, että jo ennen varaustilaisuutta huhuttiin, että Kekäläinen ei ole innostunut Puljujärvestä. Olisi erittäin mielenkiintoista tietää mikä oli tähän syynä. Ennen varaustilaisuuttahan pyöriteltiin useampaa nimeä neljänneksi (Pulju kolmas) ja näistä nimistä yksi oli Dubois.
   
 14. Kavanagh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Dubois on iso, rautaa rankaiseva, ilkeä, analyyttistaustainen (isäukko valmentaa) ja itseohjautuva tunnepelaaja, joka kykeni vaihtamaan laidalta sentteriksi kesken kauden erinomaisin tuloksin. Siinä on jo muutama rohkaiseva ennusmerkki, kun aikaa tunnetusti on molemmilla, Duboisin ollen vieläpä hieman Puljujärveä nuorempi. Toki Columbuksella on myös jatkuvaa tarvetta sentterille, mutta jos arvioinnit Puljujärvestä olisivat vertautuneet huippuluokan tekijöihin en usko, että pelipaikan perusteella olisi Puljujärven myönteisiä ominaisuuksia ohitettu.
   
 15. TheLazaruz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, #96, #55, #9
  Lainaus:
  Ei haittaa jos Jesse olisi ykkösessä kunhan se ei ole muodossa Pulju-Filppula-Aho, Sen näki jo kahdessa EHT pelissä että Jesse ei ole tuohon kenttään täysin sopiva palanen vaan jää pelin ulkopuolelle Filppulan ja Ahon neppaillessa. Toki Filppula ja Aho eivät kuuluisi samaan kenttään muutenkaan.
  Jotenkin tuo Pyörälän ja Kemppaisen vierellä pelaaminen sopi Puljulle hyvin, Pulju sai olla se ratkaisujen tekijä tuossa kentässä,
   
 16. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Noin pitkään? Kaksi heikompaa (jetlagi?) peliä EHTllä ja en olisi itsekkään valinnut pelaavaan kokoonpanoon. Yksi peli alla ja nyt pääsi toiseen peliin sisään. Ei minusta niin hirveän pitkään tarvinnut odottaa näytönpaikkaa.
  Marjamäki tuntee miehen hyvin niin tiedostaa varmasti palstalaisia paremmin miehen vahvuudet ja puutteet. Ehkäpä siinä syyt, miksi ei pelaavassa kokoonpanossa heti ollut?
  Tänään yhden erän pelanneena muiden ollessa väsyneitä oli tosian Suomen paras. Järjesteli tukun avopaikkoja ja kilautti kerran tolppaankin. Hyvä sisääntulo, ja varmasti saa tänään Tsekki pelissä isompaa roolia, veikkaisin tuossa 3. kentässä samassa koostumuksessa. Liike näytti hyvältä varmasti kun muut olivat jo pelin + 2 erää pelanneet, Ihme jos ei tuossa tapauksessa erottuisi mitenkään joukosta.

  Ei en dissannut Puljua, mutta olihan tuohon "helppo" tulla all-in meiningillä sisään. Toivotaan, että Jesse jatkaa samalla innolla tästä eteenpäinkin ja näyttää närhen munat epäilijöilleen. Tsekki on tänään iso mittari ja tänään nähdään Jessen nykytaso takuulla.
   
 17. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Olen kyllä kuullut Kekäläisen perusteluita Duboisin valinnasta, mutta erityisesti siis kiinnostaisi mikä Puljussa oli se ominaisuus, joka sai hänet valitsemaan toisin.
   
 18. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Itselläni on jäänyt Puljujärven koko kaudesta vähän tuollainen kuva kuin mitä eilen maajoukkuepaidassakin nähtiin. Periaatteessa ihan hyvä vauhti päällä ja vahvasti kiekossa (eilen toki pääsi aika edulliseen asemaan kun pystyi vetämään yhden erän all-in periaatteella). Mutta ei siitä oikein mitään käteen jää kun ei itse saa kiekkoa maaliin ja kaverit eivät saa kiekkoa maaliin (onko vika sitten kavereissa vai ei, niin sitä on vaikea sanoa). Paljon ehkä huonoa tuuriakin kun tolpat kilisevät... vai onko se sitten tuurista kiinni vai vaan huonosta viimeistelystä. Eilenkin olisi ollut heti ensimmäisessä vaihdossa mahdollisuus nostaa Suomi peliin mukaan laittamalla kiekko sisään mutta jossitteluksi jäi. Sanoisin, että viimeistelyyn ja laukomiseen olisi syytä keskittyä kesällä. Tai no, niinhän se Puljujärvi itsekin sanoi AHL:ssä, että laukaus on se yksi kehityskohde.
   
 19. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Lainaus:
  Tämä minuakin kiinnostaisi tietää. Varsinkin kun Kekäläisen kiinnostus muuhun kuin Puljujärveen oli jo rivien välistä luettavissa Puljun pahimpina hypeaikoinakin. Vai oliko kinnostus vain suurta nimenomaan Pierre-Luc Duboisia kohtaan..?
   
 20. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Lainehan oli draftia edeltäneinä kuukausina aivan valtavasti esillä mediassa, kun taas Puljun kausi oli ohi ja hänen suhteen oli hiljaisempi jakso. Ei se ihan mahdotonta ole, että tuokin olisi vaikuttanut hieman jossain alitajunnan syövereissä. Eli suomalaiset kaverit varmastikin seurasivat ainakin jonkin verran maamme mediaa ja noissa Laine oli esillä niin paljon, että se saattoi samalla syödä Jessenkin pisteitä, siis alitajunnan tasolla. Ja ennen kuin joku huomauttaa asiasta pitää sanoa, että toki ammattilaiset olivat perehtyneet asioihin tarkasti ja varmasti olennaisin syy oli jossain muualla.

  Toinen mikä voisi myös vaikuttaa taustalla vähän on Kekäläisen halu tehdä omia löytöjä. Puljussahan ei ollut mahdollisuutta tehdä sellaista, sillä hän oli lähes jokaisen mielestä selvä valinta kolmanneksi. Sitten on toki vielä se, että senttereissä on aina oma arvonsa, vaikkei Dubois puhdas sellainen ollutkaan.

  Duboisilla oli hieno puolivuotinen alla, mutta muutenhan hänen näytöt oli aika vaisut. Kun ei häntä valittu myöskään Kanadan U20-joukkueeseen, eli noitakaan näyttöjä ei ollut, ottivat Kekäläinen ja kumppanit kyllä riskin. No aika näyttää kuinka tuossa käy.
   
 21. Heatley Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Pittsburgh, Pelicans, Porvoon Butchers
  Lainaus:
  Kekun uraa (lähinnä Jokereissa tehtyjen asioiden takia) pitkään seuranneena muistan lukeneeni haastattelun jossa Kekäläisen mainitsi että ei voi suht tasavertaisissa pelaajissa lähteä valitsemaan suomalaista pelaajaa ellei tämä ole aivan poikkeuksellinen lahjakkuus jottei saisi syytöksiä että vetää ns. kotiinpäin. Tämä haastis tehtiin ennen case Dubois/Puljujärveä.
   
 22. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rullat, pipo, parhaus & NHL-doping
  Mitä nyt Puljujärven otteita NHL:ssä muutaman pelin verran näin, niin kaveri on melkoinen raakile. Varmaan selittää tämän kauden kulun, Kekäläisen valinnat jne. Siis periaatteessa hirveän lahjakas urheilija. Iso ja ulottuva, hyvä liike ja kohtuu taitava. Mutta kuitenkin paljon hiomista: pienessä kaukalossa näyttää bambilta, kun ei se luistelu ei teknisesti ole hääviä; ei osaa pelata kulmissa; suojaa isoksi mieheksi äärettömän huonosti kiekkoa. Avojääpelaaja.

  Eiköhän Puljujärvi opi NHL-askissakin pelaamaan, mutta nuo ongelmat ovat kaikki käytännössä sellaisia asioita, jotka osaava skoutti todennäköisesti jo varausvuonna näki ja arvasi.
   
 23. julkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, NHL
  Tässä on Jesse Puljujärven suurin työmaa – ”Täytyy saada kuntoon, jos haluaa NHL:ään” | Jääkiekko | Urheilulehti

  Urheilulehti aina vähän niin ja näin, mutta tuossa statistiikan kautta hieman kiteytyy tuo Puljujärven ongelma. Kiekonhallinta ja kiekkovarmuus on todella heikolla tasolla, kun puhutaan tuon tason prospektista, joka meni nelosena vielä erittäin kovatasoisessa draftissa. Ja tämä on osa-alue, joka ei parane vaan silloin tällöin pelaamalla, vaan helvetisti töitä tekemällä. Kaukalopallo tuntuu olevan tosiaan Jessellä vähän ytimissä, joka on kuitenkin aika eri laji kuin lätkä..
   
 24. Mounir Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  No tässäpä se pitkälti on, vähän harmi sinänsä mutta kauheaa kehitystä ei ole vuoden aikana tullut noihin heikkouksiin niin ei voi olla muuta kuin pettynyt. Henkilökohtaisesti olen edelleen sitä mieltä, että Oilersin olisi pitänyt ottaa se Tkachuk, joka olisi varmasti ollut enemmän sen Chian tyylinen pelaaja.
   
 25. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Joo, tosiaan nyt kun isossa kaukalossa näkee Puljujärven peliä, niin aika heikkoa on ollut laidoissa ja kulmissa edelleen. Ja tekopaikoista ei ole saanut sisään. Lisäksi todella helppoja virheitä kiekollisena vaikkakin jokunen ihan positiivinen väläytys mukana... yleensä nimenomaan silloin kun on saanut tilaa avojäällä.
  AHL-pelejä en ole nähnyt ja nehän toisaalta enemmän kertoisivat missä mennään ensi kautta ajatellen. Mutta toisaalta kun Oilers ei halunnut kaveria edes katsomoon pudostuspeleihin, niin ehkä se kertoo jotain tilanteesta. No, ei kai tässä auta kuin toivoa parasta. Nyt hyvä kesätreeni alle unohtamatta kieliopintoja ja syksyllä sitten hyvässä iskussa harjoitusleirille. Kilpailu pelipaikoista tullee olemaan kovaa ja siellä on hyvin pudotuspeleissä pelanneita kavereitakin kammettavana pois edestä (Slepyshev ja Caggiula lähinnä jos Eberle lähtee ja Draisaitl laitetaan keskelle).