Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Barnes, 22.10.2016 klo 20.20.

 1. nilee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Red Wings
 2. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Olette kaikki Datsyukin ja Malkinin hokijat täysin kuutamolla. Miksette ikinä mainitse nimiä kuten Nikita Filatov, Aleksander Svitov tai Stanislav Chistov? Venäläisillä on kuitenkin aika paljon historiaa siitä, että Pohjois-Amerikkaan ei ole sopeuduttu.
   
 3. nilee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Red Wings
  Lainaus:
  Meinaatko että kyseiset pelaajat olisivat luoneet kovankin uran rapakon takana jos olisivat olleet valmiina P-Amerikkalaiseen elämäntyyliin sekä osanneet lausua englannin kieltä täydellisesti haastatteluissa?
   
 4. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Äh, ei tässä ole siitä kyse. Ihmiset ovat erilaisia, myös jääkiekkoilijat, ja Puljun kohdalla on puhuttu paljon ymmärtämisen ja ymmärretyksi tulemisen vaikutuksesta siihen, miksi aina niin iloinen poika on ollut alamaissa niin kentällä, mediassa kuin ilmeisimmin myös yleisesti kanadalaisessa elämänmenossa. Näinhän mm. Iiro Pakarinen antoi ymmärtää, että Jessellä oli vaikeuksia haluta opetella englantia, mikä puolestaan aiheutti sen, että Jesse oli vakavana hiljaa kun muut juttelivat. Jos Jesse oppii kieltä ja pääsee kommunikoimaan kavereidensa kanssa, niin pakkohan sen on näkyä kentälläkin. Toivottavasti Jokinen osaa auttaa elämisessä.
   
 5. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Meinaan, että yksittäisten esimerkkien nostaminen esille on aika hölmöä ilman, että katsoo kokonaisuutta. Russian factor on muutakin kuin KHL:n palkanmaksukykyä. Venäläisillä pelaajilla on ehkäpä eniten sopeutumisvaikeuksia Pohjois-Amerikkaan muuton osalta, eikä kielitaidon puute ole syistä vähäisin.

  Eikä tässä ole kysymys kovasta NHL-urasta, vaan siitä, että ylipäätään ei luotu NHL-uraa, vaikka varausnumero on ollut hyvä. Pistetäänpä alle lainaus Morozovin haastattelusta.

  "The first few years in Pittsburgh I was a young kid, I didn't speak any English, I didn't understand at all what was going on around me," said Morozov. "I wasn't very good defensively. The first few years were tough for me."
   
 6. Imagined Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
  Chiarelli sanoi Bob McKenzien haastattelussa että Puljujärvi on kuin kone mitä tulee treenaamiseen mutta harjoitteet ovat olleet liian pitkäkestoisia mitkä syövät räjähtävyyttä. Olisihan tällaiseenkin asiaan voinut joku vähän poikaa opastaa.. Ehkä se on tämä kestävyyslaji kulttuuri mikä helposti näkyy myös kiekkoilijoidenkin harjoittelussa.
   
 7. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Pate olisi voinut konsultoida Puljua ja kertoa miten Rautalan ryhmä treenaa.
   
 8. chauron Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Barkov, Donskoi, Aho, Laine, Puljujärvi
  Tai Puljun kantsis treenata Laineen yms muiden kiekkoilijoiden kans Turussa kesä (ellei ole).
   
 9. Jyyd Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ♠, Flyers, Giroux
  Puljun luistelu, jota pidettiin muuten Lainetta parempana, on näyttänyt rapakon puolella aika suossa tarpomiselta. Jotain samaa Lehterän kanssa. Rautalan opeille ens kesäksi niin varmasti paranee.
   
 10. Kavanagh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Ovatko oululaiset NHL-jääkiekkoilijat treenanneet koko kesänä, kun mediasta ei löydy edes dokumenttisarjaa kesätreeneistä...
   
 11. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  @chauron ja @Jyyd , tuo Rautalan ryhmä taitaa koostua Octagon Hockeyn Petteri Lehdon asiakkaista eli Puljulla on väärän firman agentti.
   
 12. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Eiköhän tuolla Oulussakin ole osaamista fyysiseen treenaamiseen. Rinne, Jokinen ja Donskoi kuitenkin ihan hyvässä formussa ovat.
   
 13. Lainaus:
  Mutta tunnetaanko joku näistä räjähtävästä liikkeellelähdöstä tai yleensäkään luistelunopeudesta?
   
 14. Kaitsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Raimo Summanen ja antipatiat
  Lainaus:
  Puljujärven luistelussa ei ole mitään samaa Lehterän kanssa. Lehterän ongelma on teknisesti huono luistelu, jota on pyrkinyt voimalla kompensoimaan. Puljujärvi on todella sulava luistelija. Jos hänellä on jotain ongelmaa, niin se on voiman puute. Puljun arvostelussa unohtuu, että hän oli viime kesänä loukkaantuneena, jolloin hänen kesäharjoittelunsa jäi vajaaksi. Se taas heijastui erityisesti kaikkeen kamppailupelaamiseen.

  Odotan, että Pulju pelaa nyt sen kauden, jota häneltä vuosi sitten odotettiin. Mies on matkalla tähdeksi, mutta annetaan hänelle kolme vuotta aikaa.
   
 15. Imagined Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
  Lainaus:
  Noiden esimerkkien kohdalla kyse on vain lahjakkuuden puutteesta mitä luistelunopeuteen tulee, mutta Sebastian Aho, Janne Kuokkanen ja Markus Nutivaara vähän tuoreempia esimerkkejä. Tietotaitoa on varmasti ihan yhtälailla Oulussa kuin Helsingissäkin, mutta syystä tai toisesta Puljujärven lähipiiri on ollut ilmeisesti vähän kuutamolla treenaamisen suhteen.
   
 16. Jäkishöntsä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Jokipojat
  Lainaus:
  Jeps, tätä odotan itsekin mielenkiinnolla kuten jo aiemmin kommentoin. Harjoituskauden treenit/treenipelit & julkisuus Edmontonissa osoittavat välittömästi sen mitä Puljujärvi on kesällä tehnyt; lukenut englanninkielen läksynsä ja oppinut edes välttävästi kommunikoimaan sekä treenannut kesän viisaan lujasti niin, että heikkoudet luistelussa ja voimankäytössä ovat hävinneet, ainakin pääosin. Jos toisaalta on käynyt päinvastoin, uhkana on jymähtäminen pitkäksikin aikaa AHL:n puolelle, josta stepin ottaminen ylös NHL:n parrasvaloihin on aina astetta kovemman työn takana. Puljujärven Ilmeinen lahjakkuus valuu nopeasti hukkaan, jos etenkään AHL:n joukkueen treeni ei ole yhtä laadukasta kuin NHL:n puolella ja harjoittelumotivaatio ei säily ihan tapissa Kalifornian auringon loisteessa. Toivon todella, että Pulju saa vakiinnutettua paikkansa vakiokokoonpanossa tai vähintään on ykkösvaihtoehtolaituri silloin kun muille tulee loukkaantumisia. Pieni epäilys tosin vielä tykyttää takaraivossani, että onko treenikesä mennyt suunnitelmien mukaan, mutta odotetaan, sillä jää ja treenipelit ovat armottomia; laiturin pelipaikkaa on intohimoisesti haluttava ja se on väkisin otettava, sillä kirittäjiä ja sen ottajia on Edmontonissa ihan riittävästi.
   
 17. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Lainaus:
  Luistelunopeuteen vaikuttaa moni muu seikka enemmän kuin kyykkytreenit tai porrasjuoksu. Esim. Granlund ja viimeksi Barkov ovat hioneet sitä taitoluisteluvalmennuksen opein. Juu, en meinaa nyt sitä, etteikö jerkkua ja räjähtävyyttä pitäisi olla, mutta uskoisin esim. Laineen harjoittelevan siinä ohessa myös luistelutekniikkaakin. Tietääkö joku tästä tarkemmin?
   
 18. Lainaus:
  Tottakai. Jos tekniikka on heikko, ei kovakaan potku auta. Mutta mistään lahjakkuuden puutteesta on turha puhua. Nopeutta ja räjähtävyyttä saa kaikille. Samoin tekniikkaa.
   
 19. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Jymyuutinen: Oilers on antanut puljulle luvan hankkia asunnon! Siis työsi-ikäinen miljonääri saa omilla rahoillaan tehdä sopimusoikeudellisen transaktion ihan työnantajan luvalla, wow! Joukkuetta tämä ei tietenkään sido pätkääkään tai maksa heille senttiäkään. Pitääkin muistaa antaa meidän firman työntekijöille samanlaiset luvat.
   
 20. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Tuossa on pari pientä virhettä: Ensinnäkään Pulju ei ole miljonääri (vielä). Pelasi yli puolet viime kaudesta farmissa, jossa hänen tulonsa olivat 70 000 taalaa kaudesta, eli tienasi Bakersfield aikanaan ehkä jotain 40 000 (miinus Kalifornian verot). Kolme kuukautta Oilerissa toi Puljulle 300-400 000 dollarin tienestit (miinus Albertan verot).

  Kuten hyvin tiedät niin tuo "lupa hankkia asunto" on tietenkin enemmän valmennuksen / joukkueenjohdon antama luottamuslause pelaajalle, että hän tulee todennäköisemmin pelaamaan enemmän NHL:ssä kuin AHL:ssä. Kyllähän Pulju kai viime kaudellakin olisi oman kämpän voinut jo hommata, mutta olisiko siinä ollut mitään järkeä? Huhujen mukaan Pulju asui joukkueen järjestämässä huoneistohotellissa siihen asti kun lähetettiin alas. Täysin normaalia toimintaa miltä tahansa NHL-seuralta "antaa lupa" hankkia oma asunto merkiksi siitä että pelipaikka showssa alkaa olemaan varma. Ja kyllähän Pulju tuohon Oilersin 14 kärkihyökkääjän ryhmään luonnollisesti kuuluu.
   
 21. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Missä ne muut virheet olivat?
   
 22. Tietotoimisto Jäsen

  Pulju on reenannut kesän Helsinki/Tampere akselilla Summasen Ramin alaisuudessa.
   
 23. sinnepäinsä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sun faijas hakkuu
  Lainaus:
  Itse uskon, että on treenaillut Patrik Laineen alaisuudessa. Eihän tuo muuten olisi mitään asuntoa saanut hommata.
   
 24. Tietotoimisto Jäsen

  Lainaus:
  Kyseessä ei ollut mikään vitsi, vaan ihan aikuisten oikeesti Pulju on viettänyt nyt kaksi viimeisintä kesää Helsingissä ja Tampereella, eikä Oulussa, ja reenannut Summasen harjoitusryhmässä.
   
 25. sinnepäinsä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sun faijas hakkuu
  Lainaus:
  Tiedän kyllä, että Helsingissä on treenannut. Tuon Summasen luulin olleen vitsi.