Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Barnes, 22.10.2016 klo 20.20.

 1. Frostbite Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Оулун Xорьки, ФК Барселона
  Lainaus:
  Itse olen tätä kans miettinyt, mutta olisko kausi Suikkasen Kärpissä tehnyt Jesselle oikeasti sen parempaa? Pahalta näyttää Puljun tilanne tällä hetkellä, kun missään ei oikein homma luista.
   
 2. RexHex Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Ei tuota kaveria nyt kannata vielä pakkaan laittaa vain siksi, että ei heti ensimmäisenä vuonna lunastanut niitä odotuksia, mitä sinne oli ladattu. Toki itsekkin toivoin Puljujärveltä sitä pakan räjäyttävää vuotta, jonka mm. Laine teki. Mutta tuollaisia Laineen kaltaisia kausia vasta varatuilta nähdään kai kerran vuodessa tai vuosikymmenessä tai jotain.
  Mielestäni Puljujärveä on hyvä verrata Olli Jokiseen. Hirveät odotukset. Homma ei toimikkaan ihan 18 vuotiaana. Jauhetaan lisää ja kyllä siitä vielä hyvä tulee vaikka ottaakin aikaa. Olli Jokinen teki parhaalla kaudellaan 91 pistettä. Ei lähdetä suhteuttamaan tuota mitenkään, mutta uskon että Jesse tulee urallaan tekemään hyvin lähelle tuota pistelukemaa olevan määrän NHL:ssä... ja yhdellä kaudella.
   
 3. Jabbbe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Anaheim Ducks, Minnesota Wild, Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Tämä. OJ:n esimerkkiä seuraten, ei mielestäni olisi Jessenkään kohdalla välttämättä huono ratkaisu jopa palata Kärppiin ensi kaudeksi. Yksi vuosi tutuissa ja turvallisissa ympyröissä, itseluottamus kuntoon ja kehityskäyrä takaisin oikealle uralle niin avot.

  Se kuinka todennäköistä tämä taas on, niin on tottakai asia erikseen. En lähtisi lyömään ropojani likoon ko. skenaarion puolesta.

  Muutenkin tuntuu välillä, ettei porukka ihan oikeasti ymmärrä mitä odottaa Jessen ikäiseltä pelaajalta. Viime vuosina on totuttu siihen, että liki joka draftista joku breikkaa isosti heti tulokaskaudellaan. Nyt ku puhutaan nelos pickistä, niin odotuukset on HETI luokkaa pilvissä. Unohdetaan se, miten helvetisti se vaatii nuorelta mieheltä muuttaa uuteen kulttuuriin ja saada kaikki palaset loksahtamaan paikoilleen. Se on vain ja ainoastaan inhimillistä. Esimerkiksi taas Laineen viimeinen vuosi on ollut kaikkea muuta kuin inhimillistä. Ja täytyy muistaa ettei vastaaviin saavutuksiin ole koko Suomikiekon historiassa kyennyt tuossa iässä kukaan toinen. Ollaan ylpeitä ja iloisia siitä, ja samalla maltetaan hieman Puljun kans. Ihan perkeleen hyvä siitäkin vielä tulee, kunhan ehjänä vain pysyy.
   
 4. 2wayCenter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hurricanes, Jokerit vuoteen 2014 saakka, #86
  Heti kuultuani Puljun liittymisestä maajoukkuerinkiin, pohdin kaverini kanssa, onko Jesselle luvattu varma paikka kisajoukkueeseen. Pohdin tätä siksi, että joukkueesta tippuminen voisi olla järisyttävän kova henkinen isku jo muutenkin mollivoittoisen kauden jälkeen. Mietin, että olisi Marjamäeltä todella kyseenalaista asettaa näin nuori pelaaja tuollaiseen tilanteeseen.

  Mitä ilmeisimmin paikka joukkueessa oli luvattu, sillä EHT-pelit eivät ainakaan valintaa puoltaneet. Kuitenkin tämä kokoonpanon ulkopuolelle jättäminen saattaa olla jopa pahempi tilanne henkisesti kuin se, että Pulju olisi päässyt takaisin P-Amerikkaan lataamaan itseään tulevaa kautta varten. Minun on lähes mahdotonta nähdä Puljun onnistuvan näissä MM-kisoissa, kun mahdollisuutensa saa. Henkinen alemmuustila on niin käsinkosketeltavan ilmeinen, ettei sieltä nousta hetkessä sellaiselle tasolle, jollaista näissä kisoissa onnistumiseen vaaditaan. Jessen pitäisi käytännössä pelata elämänsä parasta jääkiekkoa ollakseen Suomelle vahvistus - Ei tule tapahtumaan.
   
 5. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Vähän pelottaa ottaa asia puheeksi, kun joku kuitenkin luulee että vähättelen Lainetta tai että ajattelisin Puljun olevan tällä hetkellä kehityksessä samalla tasolla. Pitää kuitenkin muistaa sekin, että moni asia vaikuttaa pelaajan kehitykseen sekä pistetahtiin, joista aika olennaista on peliaika, ylivoimavastuu sekä ketjukaverit.

  Laine oli hyökkäyspeliltään ihan uskomaton parhaiden hyökkääjien kanssa pelatessaan, mutta muissa kentissä hän ei ainakaan vielä loistanut. Winnipegissä oltiin myös todella kärsivällisiä hänen kanssaan, sillä kyllähän Laineen virheet maksoivat ainakin alkukaudella paljon maaleja. Tuo oli aika optimaalinen paikka kehittyä ja kerätä itseluottamusta ja meidän suomalaisten kannalta hyvä niin. Toki Laine itse ansaitsi tuon tilanteen näytöillään sekä poikkeuksellisella viimeistelytaidolla, sitä ei voi liikaa korostaa. Kyseessä on ihan mahtava pelaaja ja jos joku luulee minun ajattelevan muuta tykkään melkein kyttyrää.

  Puljujärvi pääsi pelaamaan neljä peliä ykköskentässä ja noissa peleissä pisteitä kertyi ilman ylivoima-aikaakin neljä. Lisäksi yksi päivänselvä piste jäi merkkaamatta. Kaikkine puutteineenkin (joita ei muuten tuolloin näkynyt pahasti) Pulju olisi siis saattanut takoa hyvät tehot mikäli hän olisi pelannut suurimman osan kaudesta isommalla vastuulla. Silloin kukaan ei näkisi asiassa ongelmaa. Toki voidaan aina ajatella että jos Jesse olisi ollut vielä parempi ei häntä olisi tiputettu pois, mutta ei se silti vesitä mielestäni pointtiani. Toinen mikä vaikutti varmasti Puljujärveen on se, että Oilersissa otettiin tosi tiukka linja Jessen virheiden suhteen. Oilersin kannattajat olivat välillä todella hiilenä siitä, että Pulju pelasi kauan lähes virheetöntä peliä kokeneempien Eberlen ja kumppaneiden tehdessä munauksia toistuvasti, mutta yhtäkkiä yksi maaleja maksamaton virhe heitti hänet koirankoppiin. En usko että tuo ainakaan auttoi kehittämään hyökkäyspään avuja. Varmasti moni ei usko minua tässä eikä siinä mitään, mutta tiedän mistä puhun, sillä Puljun, Laineen ja Ahon uraa rapakon takana tuli seurattua vähän liikaakin.

  Eli on valitettavasti mahdollista että kauden jälkipuolisko on tehnyt Jessen kehitykselle hallaa, mutta en minä usko potentiaalin hävinneen yhtäkkiä. Varmasti hänellä on ollut vähän lyöty olo useampaankin otteeseen, joten toivotaan että itseluottamus saadaan vielä parempaan kuntoon. Välttämättähän se ei tarvisi montaa onnistumista nuoren kaverin kohdalla.
   
 6. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Riittäisi kyllä jos pelaisi suunnilleen sillä tasolla, millä 10 parasta peliä Oilerissa meni. Mikä tosin taitaakin olla sitä elämänsä parasta kiekkoa. Se on sitten toinen asia pääseekö Pulju vielä tällä kaudella tuolle tasolle. Viime vuonna syyskausi oli vaikea, mutta kaikki muuttui kuin taikaiskusta nuorten kisossa. Sen jälkeenhän keväkausi Liigassa oli erinomainen. Tuo antaa vielä toivoa, että kunnon onnistuminen tai pari tekisi nytkin ainakin pieniä ihmeitä. Saa nähdä jääkö haaveeksi, olisihan tuossa ainakin tuhkimotarinan poikasta.
   
 7. ijuka Jäsen

  Kauden jälkipuolisko? Ennemmin kauden ensimmäinen puolisko haittasi jolloin häntä peluutettiin jämäminuuteilla eikä vaan lähetetty suoraan AHL:ään.

  Mutta mielestäni huolestuttavaa Jessen kehityksessä ei ole niinkään se ettei tulosta ole tullut, sillä onhan hänen tehopisteensä AHL:ssä ihan hyviä. Erittäin hyviä, jopa. Se on enemmänkin siitä kiinni, että Jessen selkeisiin heikkouksiin kuten valtavaan peliälyn puutteeseen ja muutenkin päättömään koohottamiseen ei ole selvästi tullut minkäänlaista muutosta. Ja tämä viittaa tarkoituksellisen harjoituksen puutteeseen tai siihen, että hän ei vaan ymmärrä mistä kiikastaa, mikä luo selkeitä uhkakuvia tulevaisuuden ylle.


  Ja jos verrataan Ahoon niin Ahon draft+1 oli selkeästi Jessen tätä kautta parempi vaikka Aho oli vasta toisen kierroksen varaus. Joten ei Jessenkään suhteen nyt niin kauheasti voi hyssytellä. Jos hän aikoo ottaa tämän tosissaan niin pikku hiljaa pitäisi kyllä keskittyä niihin kunnon kehityksenkohteisiin eikä vaan koohottaa ja toivoa että jotain tapahtuu ilmaan minkään laista ajatusta. Se on hyvä keino pelata paljon kehittymättä lainkaan.

  Pitää huomata että Jesse oli scoutattu selkeästi NHL-valmiiksi pelaajaksi. Jos mietitään vaikka jos joku Eichel olisi joutunut farmiin tulokaskaudellaan niin sitähän olisi pidetty suorastaan naurettavana ajatuksena. Peliälyn puute voi estää koko NHL-uran joten siihen olisi syytä pikkuhiljaa keskittyä. Ei Jesse enää voi vain kurvailla junioreissa ja tehdä mitä haluaa fyysisellä ylivoimallaan.
   
 8. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Ymmärrän kyllä pointtisi etkä varmasti ole ihan hakoteillä. Kuitenkin Jesse pystyi pelaamaan parhaimmillaan niin, ettei pelaamisesta tullut mieleen koohottaminen vaan se näytti jopa oikein hyvältä. Sitä en sitten tiedä mitä loppukaudella on tapahtunut jos peli on mennyt niin väärään suuntaan. Toisaalta koohottaminen, silloin kun peli on sitä, antaa vaikutelman ettei peliäly riitä, mutta kentän näkemisessä esim. syöttöjen suhteen Jesse on kuitenkin ollut usein poikkeuksellisen hyvä. Tämä Oilersissakin on huomattu ja tunnustettu.

  Niin ja tuosta ensimmäisestä puoliskosta. Korjaan tosiaan sen verran, että ensimmäinen kolmannes meni oikein hyvin. Sen jälkeen oli karmea vaihe jolloin Jesse hyppi katsomon ja parin minsan pelien välillä. Loppukausi sitten AHL:ssä. Varmasti Jesselle tekisi nyt hyvää valmentaja, joka ihan oikeasti keskittyisi tarpeellisiin asioihin.
   
 9. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Ei kai noita tehopisteitäkään erittäin hyvinä voi pitää. Kyllä siellä on sellaisia nimiä edellä, että pitäisin pistemääriä pikemminkin pienenä pettymyksenä odotuksiin nähden. Suomalaisistakin parempia olivat (pisteet/peli) Saarela, Kapanen, Pulkkinen ja Kossila.

  NHL:ssäkin Pakarinen oli yhtä tehokas samassa joukkueessa pienemmällä peliajalla.
   
 10. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Ei tietenkään voi pitää hyvinä. Mutta olisiko sitten Aho tai Lainekaan tehnyt ihmeitä vastaavalla peliajalla kolmosessa tai nelosessa ilman ylivoima-aikaa, ei se ainakaan mitenkään varmaa ole, sillä ainakin Laine oli tehoton ykkösen ulkopuolella pelatessaan. Voi olla että tilanne olisi nyt toinen, sillä kyllähän Laine kehittyi kauden aikana. Puljun peliaikakohtainen pistemäärä oli kuitenkin ihan hyvä, joten varmasti pisteitä olisi tullut enemmän vastuun kasvaessa.

  E: Niin puhuitkin tosiaan AHL:stä. En minäkään pidä noita AHL-tehoja erittäin hyvinä, vähän enemmänkin odotin. AHL on kuitenkin fyysinen liiga, jossa 18-vuotiaat eivät ole pelanneet paljoa eivätkä tehneet yleensä kovia tehoja, joten ehkä se ei ole ihan niin helppoa tuollakaan. Välillä Puljun ketjukaverit olivat myös melkoisia puukäsiä, mutta välillä myös oikein hyviä pelimiehiä. Vähän enemmän tosiaan odotin itsekin, mutta Oilersin keskustelussa tehoihin tunnutaan yleensä olevan ihan tyytyväisiä. Siellä muistaakseni kerrottiin, että nuo tehot olisivat kuitenkin olleet kaikkien aikojen kolmanneksi parhaat 18-vuotiaalle, eli voisi kai se huonomminkin mennä.
   
  Viimeksi muokattu: 05.05.2017 klo 02.22
 11. Tornados Jäsen

  En minä toki Puljujärven koko uraa ole teilaamassa, mutta koen että jotain hänen kannattaisi yrittää tehdä paremmin tai ainakin eri tavalla kuin tähän kauteen valmistautumisessa. Viime kausi oli ainakin minulle pieni pettymys, mutta ei se estä otteiden parantamista ensi kaudella.
   
 12. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Jesse oli mukavassa tahdissa (peliaikaan nähden) vielä saadessaan säännöllistä peliaikaa, itse asiassa samoissa lukemissa Matthewsin ja Laineen kanssa. Maaleja ei tullut, mikä on tosi huono juttu sinänsä, mutta toisaalta ykkössyötöissä hän oli lopulta koko NHL:n tehokkain (aikaan nähden toki ja yli 20 peliä pelanneista). Lopuksi Pulju pelaili noita muutaman minuutin pelejä eikä saanut enää lainkaan tehoja, kun taas Matthews ja Laine paransivat omia aikakohtaisia tilastojaan. Eli aika lailla eri suuntiin kaudet menivät noiden superlupausten kohdalla, vaikka välillä näytti Jessenkin kannalta hyvältä.
   
  Viimeksi muokattu: 05.05.2017 klo 02.24
 13. Lainaus:
  Vähemmän leikkauksia off-seasonilla? Eiköhän Puljujärvi siis yritä tehdä kokemasi näkemyksen mukaan ja valmistautua seuraavaan kauteen terveenä. Toki ehtii vielä loukkaantuakin. Bonuksena se saattaa osata jo englantiakin.
   
 14. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Vielä ennen sänkyyn menoa sen verran, että olihan kausi toki selvä pettymys itsellenikin. Olen kuitenkin montaa muuta optimistisempi varmasti siksi, että näin omin silmin monta peliä, joissa Jesse oli NHL:n puolella jopa kentän parhaimmistoa. Tuo antaa uskoa siihen että sitä kuuluisaa potentiaalia löytyy, mutta samalla pelottaa hieman, että vaikea loppukausi on tehnyt jopa peruttamatonta tuhoa hyökkäyspään suhteen. En tosin usko mihinkään dramaattiseen, mutta toki pienikin pysyvämpi takapakki harmittaisi mikäli näin olisi. No pitää muistaa että onhan kaveri vielä niin nuori, että vaikka ja mitä ehtii vielä tehdä.
   
 15. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Höpöjuttuja täynnä koko ketju. Osa kirjoittaa, että Puljujärvi olisi ollut peliaikaansa nähden NHL:n parhaimmistoa. Ei tällaista kaveria pistetä poppareille tai AHL:ään. Osa kirjoittaa, että toivottavasti ei ole tapahtunut peruuttamatonta tuhoa kehityksen osalta!? Onneksi juuri 19 vuotta täyttänyt Selänne ei kauheasti taantunut, vaikka käytännössä koko kausi meni ohi jalka kipsissä.

  Puljujärven täytyy keskittyä oikeisiin asioihin. Kielitaito kuntoon ja harjoittelussa pitää keskittyä oikeisiin asioihin. Toki voi vetää kyykkyä ja penkkiä ihan kyrpänä ja kovempaa kuin yksikään kiekkoilija ikinä, mutta ei se nykyisiin ongelmiin auta.
   
 16. julkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, NHL
  Jesse on selkeästi vielä edelleen raakile, mutta tosiaan ikäviä Yakupovmaisia fiboja tulee, kun hänen peliään katsoo. Peliälyhän sinänsä on jännä asia, että sitä on tai ei ole. Näkisin, että Ahon, Laineen ja Rantasen huippukaudet tuon ikäisinä olivat pitkälti heidän pääkoppansa ansiota. Aikaa on onneksi vielä, toivottavasti Puljulla on kaikki mahdolliset tsempparit vain käytettävissä, koska tässä kaudessa on kieltämättä ollut paljon vastoinkäymisiä. Toivon Jessen saavuttavan potentiaalinsa, joka on paikka tulosyksikössä Oilersissa, mutta tämä vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä niin Jesseltä kuin Oilersin organisaatiolta, joka ei sinänsä ole tunnettu siitä. Toivottavasti Draisaitlin tapaus on hyvä muistutus Edmontonille, että hiljaa myös hyvä tulee, vaikka Draisaitl ja Pulju täysin erilaisia pelaajia sinänsä.
   
 17. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Jep jep, ihmisiä on niin erilaisia ja osalla se kehitys ottaa enemmän aikaa kuin muilla. Kuten Marjamäki sanoi niin, ehkä Jesse vaan kaipaa enemmän ohjausta ja neuvoa. Mikäli tuolla reseptillä sitten Jessesstä pelaaja saadaan niin mitä väliä?
   
 18. Tratikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Jotenkin tuntuu, että Puljun ongelma on nimenomaan henkisellä puolella. Kun peli ei lähtenytkään NHL:ssä aivan siihen liitoon mitä moni odotti (ja kenties Pulju itsekin) ja sitten katsomossa istumiset ja tiputus AHL:ään söivät itseluottamusta. Jos vertaa vaikkapa Laineeseen, niin sen lisäksi, että Laine on aivan käsittämättömän kova talentti, niin henkisiltä ominaisuuksiltaan Laine on Puljua valovuoden edeltä. En tunne Puljua henkilökohtaisesti, joten en millään varmuudella pysty sanomaan tätä, mutta voisikohan silläkin olla henkiselle puolelle vaikutusta, että kun Laine ja Aho pääsivät heti isoon rooliin NHLssä (täysin ansaitusti) ja kun Puljulla ei lähtenytkään kulkemaan, niin hän jotenkin vertaa omaa tekemistään näihin kavereihin..

  Eli tässä sekavassa kirjotuksessa yritin sanoa sitä, että ehkä Pulju ei vielä osaa suhtautua oikealla tavalla vastoinkäymisiin. Osaltaan se voi johtua myös siitä, että hän odottaa itseltään paljon paljon enemmän, mutta ei osaa ehkä käsitellä oikealla tavalla vastoinkäymisiä. Uskon ja toivon kuitenkin, että Pulju oppii ammentamaan näistä vastoinkäymisistä voimaa ja nousee sille tasolle, millä hän parhaimmillaan pystyy olemaan
   
 19. lätkää Jäsen

  Lainaus:
  Mun mielestä suomalaisjuniorit vieläkin (vaikka parempaan päin ilmeisesti ollaan menossa) tekevät vääriä asioita kesällä, ja yleensäkin suomessa jääkiekkoilijat treenaavat vieläkin liikaa turhia asioita. Tämä on kulttuurinen asia. Mun mielestä ensinnäkin pitäis levähtää ja ottaa kunnon "sit bäkki", kesällä siis. Ja sitten olla siellä jäällä suurin osa ajasta kesälläkin. Pururata ja punttisali ei enää nykyään auta jääkiekkoilijaa nhl:ään. Pitäis hauskanpidon kautta lähestyä kiekkoa kun kesällä jäällä käydään, ja rennosti ihan rennosti hieroa pieniä yksityiskohtia. Eli kehittää vahvuuksia vielä lisää ja kerätä siitä itseluottamusta. Sekä pelailla paljon vaan. Eivätkö kimet ja selänteet näin tehneet aina kesäisin, eikai tämä ole uutta. Itseluottamusta Jesselle vaan kesällä pelailun kautta. Sitä mieltä olen. Peliäly on mun mielestä myös sitä että pelaaja tuntee omat rajoitteensa ja hyödyntää omia vahvuuksiaan itseään ja joukkuetta varten. Tämmöistä Jesse kaipais.

  Olisko ollut joku ruotsalainen nhl-skoutti (Håkan andersson) joka sanoi joskus jotenkin näin: "suomalaiset juniorit keskittyvät kunnon kohottamiseen, kun ruotsalaisjuniorit ovat jäällä". En siis tarkoita että pitäis taas lääpällään olla länsinaapuriin päin, mutta ajattelemisen aihetta kuitenkin.
   
 20. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Paha sanoa kun en kaveria tunne, mutta jotenkin tuntuu ihan mahdolliselta vaihtoehdolta. Se on kuitenkin hyvä muistaa, että jos 18-vuotiaan olisi helppo iskeä tehoja alemmissa kentissä voidaan kysyä miksi maailmanluokan tekijä Laine ei sitä tehnyt, vaikka pelasi tuolloinkin selvästi Jesseä enemmän ja sai yhä myös yv-aikaa. Lainettahan käytettiin useampaan otteeseen ykkösen ulkopuolella ja nuo pelit ei rehellisesti sanottuna olleet mitään hyviä. Toisaalta Puljujärvi pelasi hyvin ja tehokkaasti ne muutamat pelit jotka sai olla ykkösketjussa. Eli vaikka en toki noiden kahden tämän hetken tilannetta samoiksi väitäkään olen sitä mieltä, että tilanne Puljun kanssa ei ole välttämättä niin dramaattinen kuin välillä pelätään.

  Lainaus:
  Olen samaa mieltä kanssasi. Ainoastaan tuon "Puljujärvi olisi ollut peliaikaansa nähden NHL:n parhaimmistoa" haluan korjata, sillä luit ehkä aamun pökkyrässä viestejä vähän väärin. Ainakaan minä en noin ole sanonut.

  Otanta etenkin ykköskentässä on niin pieni ettei siitä voi sinänsä tehdä isoa johtopäätöstä, mutta mainitsemani tilastot pitävät silti paikkansa. Kun Pulju sai säännöllistä peliaikaa oli hän Oilersin kolmen (tai huonoimmillaan neljän) peliaikaan nähden tehokkaimman pelaajan joukossa. Ja tosiaan ykkösessä pelatuissa otteluissa pistetahti oli hurja, mutta otanta kovin pieni. Ja sekin on totta että Pulju oli peliaikaan suhteutettuna NHL:n tehokkain ykkösyöttäjä (yli 20 ottelua pelanneet), mutta tietenkään tuo tilasto ei nyt mikään eniten seurattava ole ja Puljukin pelasi vain 28 ottelussa. Koko peliaikakohtaisessa syöttötilastossa (ykkös- ja kakkossyötöt / yli 20 ottelua pelanneet) Jesse oli NHL:n 25. Eli ei nuo tietenkään Jessestä mitään änäritähteä tee, mutta kertoo jotain siitä, että enemmällä peliajalla ja isommalla vastuulla pisteitäkin olisi voinut tulla sen verran ettei hänen kehityksestä tarvisi olla yhtä huolissaan.
   
  Viimeksi muokattu: 05.05.2017 klo 12.13
 21. Robu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, Winnipeg Laine
  Lainaus:
  En ole missään nimessä mikään tietäjä, mutta kuulostaa todella oudolta, että kesällä ei sitten oltaisi jäällä enää paljoakaan. Toki kesällä varmasti ehtii kuntoa kohottamaan, mutta hassulta kuulostaa, että silloin jätettäisiin jääharjoitukset vähälle. Luisteluun ja kiekonkäsittelyyn kuitenkin laji perustuu, niin miksi se pitäisi laittaa sivulle kesällä?
   
 22. Huppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Monessa hallissa ei kesällä ole jäätä. Se ainakin vaikuttaa asiaan.
   
 23. Ni$pekt15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  BOSTON BRUINS
  Aika hätäisesti rönsyilevää keskustelua. William Nylander näytti nhl valmiilta harkkamatseissa jo pari vuotta sitten, mutta vasta tällä kaudella pääsi irti. Drouin pistettiin myös takaisin junnuihin,vaikka itsekkin odotin hänestä draftin parasta pelaajaa. Pari vuotta on verrokkeihin aikaa työstää puutteita ennen kuin odotettavissa samaa impactia. Puljullahan on luistelussakin vielä tekemistä etenkin ketteryyden suhteen niin eipä tuo ihme jos ei ole vielä valmis paketti kuten nämä muut superjunnut.
   
 24. Ötökkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
  Miten tuo Puljun englannintaito on kehittynyt?
   
 25. Mounir Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Veikkaanpa, että nyt on Håkan hakenut että ruotsalaisjuniorit tekevät oikeita asioita. Kun jo kerran nostettiin Draisaitl esiin niin nostetaan uudestaan. Flopiksi päättyneen tulokaskauden jälkeen Drai suuntasi kesäksi tsekkiin, josta isä oli palkannut personal traineriksi Marian Vodan. Vodan opastuksessa sitten ekat pari kukautta vietettiin kuntosalilla ennen kuin edes astuttiin jäälle. Treenihän oli pääsääntöisesti pelkkää henkilökohtaista helvettiä, eli jalkapäiviä jotta sinne alakroppaan saadaan sitä voimaa myös luistelussa.

  Puljun puutteet ovat kyllä sellaisia, ettei niitä ihan vaan rennosti hierota kuntoon. Tietenkinhän siellä Mäkkärin laidalla onnistuu hitaampi ja vielä kömpelömpi Maroon, mutta Maroon parkkeeraa maalin eteen ja tökkii riparit sisään, mitä Pulju ei varmasti tee. Puljulle varmaan tärkein asiaa kesää ajatellen on saada kropan kordinaatio kuntoon mikä varmasti poistaa jo paljon ongelmia.