Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Barnes, 22.10.2016 klo 20.20.

 1. Tornados Jäsen

  Kannattaa erottaa toisistaan yleisälykkyys ja peliäly jääkiekossa. Löytyy pelaajia jotka ovat kentällä neroja, mutta muuten melko yksinkertaisia ja löytyy hyvinkin älykkäitä pelaajia joiden heikkous voi kuitenkin olla peliäly jääkiekossa.

  Kielitaidosta ja sen puutteesta on paljon puhuttu. Koen niin, että useimmat pystyvät oppimaan englantia kohtuullisesti jos sitä riittävästi haluavat. Jos pelaaja ei opi englantia olen enemmän huolissani hänen asenteesta ja menestyksen nälän puutteesta kuin siitä, että pelaaja olisi liian tyhmä pärjätäkseen jääkiekossa.
   
 2. Bakaun Imaami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, Vegas Golden Knights
  Lainaus:
  Vertaatko oikeasti Lindrosia Puljujärveen ennakkohypen takia? Toinen painoi 760 ottelua ja 835 pistettä. Aika saatanan hyvin vastasi hypeen tämä kaveri.
  Mitäs tää toinen on saanut aikaan? 139 peliä ja 37 pistettä.
  Lindros olisi voinut tehdä vielä enemmän tulosta ellei olisi kärsinyt loukkaantumisista.

  Oli kyllä ihan pari astetta kovemmat työkalut.

  Sama kun vertaisi Connor McDavidia ja Aleksi Saarelaa keskenään.
   
  Mettis, Nimi Muutettu, Kapellimestari ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 3. Bandura Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, McDavid
  Lainaus:
  (Aikaisemmin lähettämäni viesti lähti keskeneräisenä ja siksi poistin sen välittömästi.)

  Yleisellä tasolla tuohon voisi kommentoida, että jos psykologian teoriohin on uskominen, yleisälykkyys ja jokin tietty älykkyyden laji - sikäli kun peliäly voidaan sellaiseksi laskea - korreloivat aika vahvasti keskenään. Toisin sanoen menestys yhdellä osa-alueella ennakoi myös korkeampaa yleisälykkyyttä, ja tähän olettamukseen käsittääkseni perustuu myös logiikka Mensan testeissä, joissa ilmeisesti testataan vain hyvin kapeaa älykkyyden osa-aluetta.

  Mitä Puljujärveen tulee, niin en jaksa uskoa, että kyseessä olisi niin yksinkertainen mies kuin mitä surullisen monet täällä kirjoittavat palsta-asiantuntijat antavat nälvinnällään ymmärtää. Niissä suomenkielisissä haastatteluissa, joita olen Puljulta kuullut, hänen ulosantinsa on ollut ihan perusfiksua tasoa. Se, että Puljulla on ongelmia englannin kielen omaksumisen kanssa, ei tee automaattisesti hänestä tyhmää. Eiväthän myöskään esimerkiksi prosopagnosiasta kärsivät kasvosokeat ihmiset ole kategorisesti muita kallumpia, vaikka he eivät kykene kognitiiviseen suoritteeseen, johon ehkä 98 prosenttia ihmisistä kykenee. Populaatioon mahtuu geneettisen muuntelun puitteissa myös niitä, joille vieraiden kielten kanssa sinuiksi tuleminen on vaikeampaa kuin keskimääräiselle jantterille.

  Puljun kohdalla kieli- ja pelilliset ongelmat vaikuttaisivat nivoutuvan jossain määrin yhteen. Englannin osaamattomuus näyttäisi näin ulkopuolisen silmin katsottuna johtaneen siihen, että mies ei ainakaan NHL-uransa alussa päässyt kunnolla sisälle joukkueeseen ja osaksi sen sosiaalista piiriä, mikä kuitenkin motivaation (ja sitä kautta peliesitysten) kannalta on varmasti aivan keskeinen asia. Tästä olisi sitten alkanut tämä meneillään oleva noidankehä. Nyt jälkikäteen spekuloituna olisi ollut hyvin mielenkiintoista nähdä, että jos Puljulla olisi ollut edes jonkinlainen kyky kommunikoida englanniksi tuonne mennessään, minkälaisia mahdollisia lopputulemia olisimme saaneet todistaa tämän nykyisen sijasta.
   
 4. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Itse koen, että peliäly ei ole sellainen älykkyden laji, joka liittyisi ainakaan merkittävästi yleisälykkyyteen. En tiedä onko asiaa tutkittu, joten oma käsitykseni on pelkkää mutua. Olisi kiva kyllä tietää jos jollain on asiasta enemmän infoa. Sen verran tiedän, että shakissa asiaa on tutkittu ja suurta korrelaatiota peliälyn ja yleisen älykkyyden välillä ei löydetty (oma mutu on kyllä tästäkin hieman eri mieltä). Matti Nykänen oli mielestäni nerokas mäkihypyssä vaikka hänen yleisälykkyytensä ei ollut varmaan kovin korkea. Uskon myös, että peliälyä voi kehittää huomattavasti yleisälykkyyttä enemmän eli kyseessä ei ole staattinen ominaisuus. Kehityksessä tärkeässä roolissa on pelaajan oppimishalu ja asenne. Tässä joillain hyvilläkin pelaajilla olisi mielestäni kehitettävää.

  Pitkälti samaa mieltä Puljujärvestä. Oma käsitykseni on myös, että Puljujärven lahjakkuutta yliarvioitiin draftin aikoina ja vaikka hän olisikin hyvin sopeutunut hän ei olisi niin hyvä kuin tuolloin odotettiin.
   
 5. jussi_j Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Muistan ihmetelleeni kovasti kun Lindros pelasi jotain junnukisoja vantaalla puolaa vastaan ja teki jotain 5 pistettä ainakin. Kaverilla oli about tuplat massaa puolan ykkösketjuun verrattuna ja eihän siltä saanut kiekkoa pois vaan se jyräs eteenpäin. Varmaan oli jotkut 18v kisat vai oliko noita edes silloin.
   
  Bakaun Imaami tykkää tästä.
 6. agent082 Jäsen

  Lainaus:
  Vertaan. Lindrosin ennakkohype oli tuleva Gretzky ja Puljun 3OA. Lindros jäi jonkin verran Gretzkyn saavutuksista ja Pulju on toistaiseksi ollut pettymys kolmosvarausennakoiduksi.
   
 7. ijuka Jäsen

  Lainaus:
  Ei Lindros mikään tuleva Gretzky ollut. Erityisluokan talentti tietenkin, mutta ei hän ikinä ollut mikään Gretzky vaan voimahyökkääjä. Ja on edelleen historian kovin voimahyökkääjätalentti. Hänellä oli valtavasti loukkaantumishuolia eikä urallaan pelannut yhtäkään puhdasta kautta, mutta onhan esim. 115 pinnaa 73 otteluun tosi kova suoritus. Voimahyökkääjien arvoakaan ei yleensä ihan puhtaasti pinnoissa mitata, vaan Lindros on edelleen historian kovin pelaaja fyysisesti, ainakin niistä jotka myös taitoa omaavat.

  Puljujärvi toki hyötyi siitä, että pelasi Laineen ja Ahon kanssa junnujen MM-kisoissa, ja Ahon kanssa kärpissä. Scouttaus hänestä oli kyllä aivan päin mäntyä. Ennen draftia "elite hockey sense" vaikka sen näki kilometrin päähän että peliälyä uupuu ja rutkasti. Naurettava vertaus. Käytä edes jotain Dal Collea äläkä HoF-pelaajaa. Dal Colle draft-prospectina oli tools-tyyppinen pelaaja jolta peliäly uupui.
   
  chauron, Ippenator, Bakaun Imaami ja yksi muu tykkäävät tästä.
 8. Oskar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
  Vaikka nyt ymmärrän täysin mitä agentti hakee tässä, mutta kyllä tuo Lindrosiin vertaaminen on vähän yli ampuva tai huono. Pulju on kyllä kolmosvaraukseksi ollut pettymys, mutta Lindros ei ollut "the next one":na niin iso pettymys. Lindros täytti saappaat kunhan oli vain pelikunnossa. Vähän sama kuin Crosby pelaisi joka kausi vain puolet kaudesta 1,5ppg:llä ja sanoisin ettei se osaa pelata.
   
  Bakaun Imaami ja Breathe tykkäävät tästä.
 9. Lecavalier Jäsen

  Lainaus:
  Pulju oli lopulta nelosvaraus. Kekäläinen tiimeineen osasi skoutata Puljujärven heikkoudet ja puutteet, joten ei Jessestä kolmosvarausta saatu.

  Eihän se faktaa muuta, että pettymys Puljujärvi on silti ollut. Kuitenkin ainakin yksi organisaatio oli sitä mieltä, ettei Puljujärveen kannata käyttää kolmosvuoroa. Dubois näyttää varsin onnistuneelta valinnalta kolmosvaraukseksi ennen Jesseä.
   
 10. Oskar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
  Lainaus:
  Kiitos hyvästä korjauksesta. Jostain syystä vieläkin muistuu mieleen, että Puljujärvellä on kolmosvarauksen leima.
   
 11. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Joo, ei tässä nyt suoraan pelaajia tai uria verrattu, mutta erikoinen vertaus ottaa vaakaan yksi kaikkien aikojen kirjaimellisesti kovimmista hyökkääjistä ja ihan viimeisen päälle supertähtikategorian härkä Eric Lindros ja sitten kaikkien arkajalkojen isänä ja äitinä NHL-kaukaloihin astunut Jesse Puljujärvi.

  Sen enempää ei nyt jaksa alkaa Lindrosista tässä tehoja tai tekoja täsmentämään, sattui olemaan kaikista kovin oma suosikkini läpi uransa ja vähän kyllä särähti ottaa hänet edes esiin tässä.

  Toki jos vertaus oli vain siinä, että molemmista on junnuna odotettu jotain niin joo, Pulju on kuin valettu 2010-luvun Eric Lindros.
   
 12. Kaspo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Hyvää syntymäpäivää, Jesse!

  21 vuotta on jo ihan kunnioitettava ikä; klassisessa suomalaisessa perinteessä puhuttaisiin viimeisestä teini-ikävuodesta. Agricolan aikanaan jo 1500-luvulla ruotsin kautta kreikasta tuoman teini-käsitteen merkitys oli vanhastaan noin 16-22-vuotias opiskelija. Kaikenmaailman germanismit sittemmin sotkeneet putipuhdasta lingvististä perinnettämme.

  Viimeinen "opiskeluvuosi" NHL:ssä siis lähtee käyntiin, jos traditionalistisesti asiaa ajatellaan.

  Vaikea povata, millaisen kauden "Älvkarlebyn jättiläinen" pelaa. Sopimuskin loppuu, joten mikä lienee sopimustilanne jatkon kannalta?

  Arizonaan vaihdossa verkkareihin ja mailoihin?
   
 13. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Ken Holland esiteltiin tänään medialle ja yksi hänen kommenteistaan koski Oilersin tulevaisuuden lupauksia.

  You have to earn the jersey. You don't get to just put the jersey on because you're a high draft pick. You have to earn the jersey." -

  Eli jos mietitään Puljujärven tilannetta, on hänen vakuutettava Holland ensi syksyn harjoitusleirillä jotta pelipaikka NHL:ssä heltiää. Luulen, että Hollandin pestaaminen saattoi olla Jessen kehityksen kannalta paras mahdollinen ratkaisu.
   
 14. Porvoon Kärppä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Voiko tuo kommentti koskea ketään muuta kuin Puljujärveä? Ei tuolla Edmontonin rosterissa taida paljon muita kärkivarauksia olla, jotka eivät olisi vielä vakiinnuttaneet pelipaikkaansa.
   
 15. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  No kun miettii seuran historiaa kärkivarausten kanssa, niin eiköhän kommentti koske nimenomaan koko seuraa ja viimeaikaista historiaa ykkösvarauksista eli Hall, Jakupov jne. Tuskin Hollandin ykkösasiana mielessä tuossa oli ns. marginaalipelaaja Puljujärveä alkaa ensitöikseen nälvimään.

  Pieni piikki seurakulttuuriin ja kärkiäijien ehkä pieneen etuoikeutettuun fiilikseen kenties viime vuosilta, ja että nyt hommien pitää muuttua ja mikään ei tule tarjottimella kenellekään.
   
 16. Porvoon Kärppä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Historia toki on mitä on. Mutta ei Edmontonissa lähivuosinakaan kärkivaraukset ole varauksen perusteella peliaikaa saaneet. Sehän Edmontonissa juuri on ongelmana ollutkin, että niitä kärkivarauksia on riepoteltu miten sattuu. Jos Hollandin kommentti ei koskenut Puljujärveä niin tuonhan voi tulkita niin, että sama meno jatkuu?
   
 17. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  No Kailer Yamamot ja Evan Bouchard varmaan ovat myös tuon kohteena. Samoin kaikki AHL pelaajat, jotka oltaisiin nostettu liian nopeasti kokoonpanoon.
   
  Alamummo tykkää tästä.
 18. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Detroitissa on tietääkseni otettu Hollandin alla aika rauhassa prospektien kanssa. Uusin esimerkki Zadina, joka laitettiin suoraan alas. Joku Edmonton olisi varmaan iskenyt ihan ekana McDavidin viereen. Sitä tässä varmaan haetaan, eikä mitään hyökkäystä Jesseä kohtaan.
   
 19. Pallister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Mettovaara jo kiehuu kun nyt tuli Herra taloon. Voisin kuvitella että sopimusneuvottelut muuttuivat hieman.
   
 20. Ippenator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Ilves, Winnipeg, Carolina ja Colorado
  Lainaus:
  Jaa-a, olisikohan todellakin Jesselle hyväksi? Toivottavasti, mutta pahaa pelkään, että juuri tuo tyyli on se minkä kanssa Jessellä tulee ongelmia. Ainakin oma käsitykseni on se, että Jessen ongelmat ovat aika paljon olleet puutteellisessa itseluottamuksessa, sekä toki siinä, että kiekollinen peli sekä sijoittuminen kiekottomana hyökkäyspäässä ovat olleet liian puutteellisia, ainakin toistaiseksi. Mikään noista ominaisuuksista ei oikein paineen alla ja epäonnistumisen pelkoa ruokkimalla kehity - varsinkin jos pelaajan itseluottamus on alhaalla.

  Jos kyse olisi vain laiskasta pelaajasta, jolla paljon taitoa ja periaatteessa aika paljonkin (ehkä jopa liikaakin) itseluottamusta, niin silloin tuo Hollandin uhoama toimintamalli kyllä melko varmasti toimisi. Jesse ei kuitenkaan ole kyllä kuulemiani tietojen mukaan todellakaan laiska, vaan päinvastoin vaarana on, että treenaa liikaakin. Mutta onko tullut treenattua riittävästi nimenomaan oikeita asioita? Vaikea sanoa, mutta ainakin välillä mietityttää.

  Aika huolissani olen joka tapauksessa siitä, että tuollainen Hollandin malli hankaloittaa Jessen tilannetta entisestään. Todellakin toivon, ettei näin ole ja Jesse saisi hyvän harjoitusleirin alle ja sitä kautta itseluottamuksen ja pelaamisen sille tasolle, että lunastaisi Hollandin luottamuksen. Symppis kaveri Jesse kuitenkin on, ja tietyt lahjat hänellä pitäisi kyllä olla kehittyä vieläkin hyväksi pelaajaksi, kun vain saisi noita paria selkeää puutetta vielä selvästi kehitettyä.

  Mutta saas nähdä. Kyllä se on ensi kaudella jo alettava onnistumaan ja lunastamaan paikkaansa top 2 ketjuista, tai muuten on parempi palata suosiolla Suomeen pariksi kaudeksi hoitamaan itseluottamus ja nuo taitoihin liittyvät puutteet kuntoon, ja yrittää sitten vielä kerran uudelleen änärissä paremmalla menetyksellä toivon mukaan.
   
  Viimeksi muokattu: 08.05.2019 klo 02.48
 21. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Lainaus:
  Muutos ja kissojen nostaminen pöydälle voi olla hyväkin.

  Ja on siinä sellanen vapauttava puolikin, että kaikki varaus-statukset sun muut junnumeriitit hevon kuuseen, työhanskat käteen ja kaivamaan se paras mahdollinen Jesse Puljujärvi sieltä esiin. Sitten katsotaan mihin ja minkälaiseen rooliin rahkeet riittää.

  Tulokassopparin loppuminen, muutos toimistolla. Aikusten maailma, ammattilaismaailma. Hyvä kesä alle ja kaikki peliin, sitten katotaan mihin riittää.
   
 22. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Holland sanoi myös: ""I believe players development and time in the minors". Eli tuo Detroitista tuttu pitkäaikainen kasvattaminen farmissa saapuu nyt myös Edmontoniin. Jos et ole valmis NHL:ään, niin pelaat farmissa. Piste.

  Luonnollisesti tämä tarkoittaa sitä, että kulttuurinmuutos viedään myös Bakersfieldiin. Red Wingsin farmitoiminta Grand Rapidsissa on erittäin laadukasta ja farmiorganisaatio on ns. top notch. Kaikki tehdään huolella ja laadulla alusta loppuun, jotta pelaajilla paras mahdollisuus kehittyä. Onkin mielenkiintoista nähdä mikä kaikki tulee Condorsissa muuttumaan.
   
 23. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Eikö? Oilersin kärkivaraukset ennen Puljujärveä ovat McDavid, Draisaitl, Nurse, Yakupov, Nugent-Hopkins, Hall, Pääjärvi ja Eberle. Ei tuossa joukossa ole kuin Yakupov, jolla oli hankaluuksia lunastaa oletettua potentiaalia NHL:ssä.

  Tässäkin ketjussa on jo monesti mainuttu, ettei esim. Yakupovista olisi tullut yhtään sen parempaa pelaajaa missään muussakaan organisaatiossa. Ns. ohivaraus muutenkin heikkona varausvuonna 2012 (parhaat pelaajat #11 Forsberg, #3 Galchenuyk, #17 Hertl, #5 Rielly ja #18 Teräväinen). Pääjärvestä kukaan tuskin mitään pistelinkoa odottikaan.
   
 24. Porvoon Kärppä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Sitä vähän yritin sanoakin, että nuo jätkät ovat peliesityksillään ansainneet sen paikan kokoonpanosta. Hollandin kommentti, että korkean draft-numeron ei pidä taata pelipaikkaa, vaan se pitää ansaita, ei sovi tällä hetkellä juuri muuhun kuin Puljujärveen. Nuo aiemmat kärkivaraukset ovat jo lunastaneet sen paikkansa. Tuskinpa Holland sentään sitä tarkoitti, että McDavidit ja Draisaitlit joutuisivat nyt kynsin hampain taistelemaan paikasta auringossa.
   
 25. Kari Runk Jäsen

  Lainaus:
  Mä en tiedä mikä on "korkea draft-numero", mutta kyllä Bouchard 10. varauksena menee kategoriaan "high draft pick", katsoi asiaa mistä suunnasta tahansa.
   
  Ippenator tykkää tästä.