Jatkoajan virallinen homoketju

  • 880 356
  • 8 125

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Palattiinhan tässä ketjussa sentään vihdoin ja viimein julistamaan populistista puuta heinää. Meinasi jo käydä tylsäksi. Etujoukoissa Suomi ei seiso, mutta eihän se nyt tarkoita, että tässä asiassa jotain hännän huippuja oltaisiin. Samaa politikointia käytettiin myös haettaessa kannatusta samaa sukupuolta olevien oikeudelle avioliittoon. Hyviä asioita kumpikin, mutta melkoisen värittynyttä retoriikkaa ja letkautuksia niiden edistämiseksi käytetään. Ilmeisesti on niin, että liikkumavaraa on lupa, tai jopa suotavaakin, ottaa, kun asia on oikea ja tärkeä.

Noh, kukaan ei ole täällä puhunut "hännän huipuista", mutta ei se kyseisistä laeista tee yhtään vähemmän syrjiviä. Suomea tässä asiassa edistyneempiä valtioita on runsaasti.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Jotenkin se himojen kieltäminen liittyy hyvän elämän tavoitteluun, ja kun elämästä ja itsestämme ei ole tiedetty nykyiseen verrattuna paljoakaan, niin enemmän tai vähemmän hatusta heitetyt jutut (homous, syntiä, ravintolaan ilman miestä ja hametta, syntiä, pimpin paljastaminen, syntiä) ovat menneet läpi.

Mielenkiintoista pohtia, mitä kaikkea sitä vastaavasti itselle menee tällä hetkellä läpi, vaikka sitä kuvittelee olevansa rationaalinen.

Kristinuskon kääntyminen niin voimakkaasti seksuaalisuuden vastaiseksi kai pitkälle selittyy Paavalin ja Augustinuksen tulkinnoista. Paavalihan on tosi omituinen suhteessaan edes heteroliittoihin - "jos nyt ihan pakko niin kaipa se on parempi kuin palaminen". Olisikohan Paavali ollut kaapissa, ihan todella siinä perimmäisessä nurkassa? Ja Augustinus sitten sekä jatkaa tätä perinnettä, että luo siitä suorastaan oman hyvin vaikutusvaltaisen tradition kristinuskon piiriin: seksuaalinen nautinto on vaarallista ja tuomittavaa. Jos on pakko niin naikaa sitten, mutta vain suvunjatkamiseksi, älkääkö pitäkö tuosta likaisesta hommasta liikaa... Kuitenkin olisi ollut mahdollisuuksia paljon vähemmän kieroutuneisiin ja epäterveisiin asenteisiin (joita on myös toki esiintynytkin niin teksteissä kuin tulkinnoissakin). Kristinusko taisi kuitenkin pitkään olla se kaikkein seksuaalisuuskielteisin maailmanuskonto, ja tässä suhteessa sen vääristävä vaikutus tuntuu vieläkin jopa maallistuneissa mutta kristillistaustaisissa yhteiskunnissa. Outo ja epäterve pakkomielle.
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Noh, kukaan ei ole täällä puhunut "hännän huipuista", mutta ei se kyseisistä laeista tee yhtään vähemmän syrjiviä.

Ja tästähän kirjoittamassani oli kyse?

Suomea tässä asiassa edistyneempiä valtioita on runsaasti.

Runsaasti
täsmentyy ja sen käyttö saa ehkä oikeutuksenkin, kun ensin luetellaan ne valtiot, joissa lainsäädäntö on edistyneempi.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täten, vedoten vanhaan tapaan ja toisaalta enemmistön kokemaan ahdistukseen, myös homoparien astuminen uimahalliini on ehdottomasti kielletty.
No homojen pääsykielto on tietysti itsestäänselvästi yhdenvertaisuuslain vastainen. Siitä ei varmaan erimielisyyttä?

Tuo pukuhuone-erottelu on jo hiukan mielenkiintoisempi. Sitähän voisi perustella, että eihän siinä ketään syrjitä, jos pukuhuoneet jaetaan ihonvärin mukaan. Olettaen, että pukuhuoneiden tasossa ei ole oleellista eroa yms. En osaa sanoa, onko lain vastaista jakaa ihmiset ryhmiin ihonvärin mukaan, jos tässä yhteydessä mitään ryhmää ei aseteta huonompaan asemaan, syrjitä tms. Rotuerottelu kuulostaa kuitenkin sen verran ikävältä korvaan, että en yllättyisi, jos tuonkaltainen toiminta olisi jossain pykälässä erikseen kielletty, tai jos tuo teko yksinkertaisesti tulkittaisiin syrjiväksi.

Eli voisiko ihonvärin mukaan tehdyn ryhmiinjaon suoraan tulkita eri asemaan asettamiseksi? On siinä ainakin se, että tuossa yhdenvertaisuuslaissakin on tuota toditustaakkaa osittain käännetty, eli jos voidaan olettaa syrjintää tapahtuneen, niin tässä tapauksessa sinun olisi osoittettava, että puikuhuonejakosi ei ole syrjivä. Eli sinun varmaankin pitäisi pystyä tuo perustelemaan jotenkin muuten kuin että me ollaan täällä Oinoskylässä vihattu neekereitä ja homoja jo vuosisatoja.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Nyt:ssä pieni juttu tästä miehestä "aidon" tasa-arvoisen avioliittolain takana. Ilmeisesti tämä tasa-arvon toteutuminen aiheuttaa miehen omassa liitossa jotain häiriöitä kun oma liitto ei nyt ole "jalustalla".

Kahden samaa sukupuolta edustavan liittoa hän puhuu ennemminkin kumppanuutena tai ystävyytenä.

"Varmaan se rakkauttakin on, mutta on siinä erokin. Homoseksuaalipari ei voi ikinä täydentää toisiaan samalla tavalla kuin mies ja nainen", hän sanoo.

Hän korostaa, ettei halua rajoittaa homoseksuaalisuutta vaan ainoastaan korostaa avioliiton merkitystä.

"Sama häiriötila tulee silloinkin, jos oma seksuaalisuus ei ole selvää. Jos mies ei ole varma miehuudestaan, sekin heikentää avioliiton lujuutta."

Tämä mies haluaa kumota tasa-arvoisen avioliittolain – miksi? - Kotimaa - Nyt
 

Jannacci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Miksi tuohon "tasa-arvoiseen avioliittolakiin" ei ole kirjattu, että voisi mennä naimisiin molempien sukupuolten kanssa eli olla samaan aikaan naimisissa sekä miehen että naisen kanssa?
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Kuuntelin Radio Helsingiltä väittelyä, jossa oli tämä tasa-arvoista avioliittolakia vastaan kansalaisaloitetta keräävä änkyrä. Tuli siitä mieleeni, että kun nämä perhesurmat ja laajennetut itsemurhat, missä viedään kakarat mukana bussin alle on nykyään muotia, niin moniko näistä on sateenkaariperheitä?
 

Morgoth

Jäsen
Tavallaan aika käsittämätöntä, että tämä keskustelu edelleen jatkuu. Ensinnäkään en ymmärrä, miksi tämä tietty homoja vastustava poppoo jaksoi tuon uuden kansalaisaloitteen pystyttää, kun sillä ei ole mitään edellytyksiä mennä läpi.

Tämän takanahan on helluntailaiset? Voisi kuvitella, että todella iso osa allekirjoittaneista on helluntalaisia tai muita uskovaisia, ei mitään tapakristittyjä vaan ihan HC-osastoa. Nämä ovat menetettyjä tapauksia ja jatkavat taistelua ties miten pitkään, koska tämä on vain heidän maailmankuvaansa täysin mahdoton asia sovitettavaksi. Ei tuolta suunnalta ole muutenkaan odotettavissa mitään järjellistä mihinkään asiaan, ainakin mikäli TV7 kuvaa mitenkään tuota porukkaa. En ihmettelisi yhtään mikäli evoluution suhteen tulisi seuraava aloite tuolta porukalta. Ovat sekaisin kuin seinäkello. Kovaäänisimmät vastustajat täälläkin ovat juuri tuota porukkaa.
 

Baldrick

Jäsen

Huvitti silloin ja huvitti nyt sama juttu.

Mika Niikko (PerSu) kysyi "Mitä hallitus aikoo tehdä, jotta valtakunnallisen opetussuunnitelman perusteiden mukainen oppimistavoite tutkivasta ja kriittisestä oppijasta voi toteutua ja vaihtoehtoiset teoriat maailman synnystä otetaan opetussuunnitelmassa huomioon? muotoili Niikko opetusministerille huhtikuun 10. päivänä osoittamassaan kysymyksessä."

Tähän pohjaten kuvateksti: "Gustafsson ei näe aihetta muutoksille. Hän myös muistuttaa, ettei evoluutioteoria ole teoria maailman synnystä, vaan eliöiden kehityksestä."

Burn...
 

Morgoth

Jäsen

Tämä puuhamies Rahkonen näyttää olevan juuri näitä Patmos, TV7, Crown Financial Ministiries helluntailaisia. Niikko varsin usein TV7lla eli tätä samaa jengiä. Tässä tämä hihhulijengi keskustelee evoluutiosta TV7lla. Heikkohermoisten ei ehkä kannata tuota katsella. Tämä ryhmä ei ikinä anna periksi tässä avioliitto asiassa ja eiköhän noita aina se 50000 löydy allekirjoittamaan uusi aloite. Itkeäkö vai nauraa? Keskiverto tolkun uskovainen pystyy sentään elämään tämän asian kanssa, vaikka ei kenties täysin hyväksykään, mutta sitten on tämä ryhmä.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Suomessakin on kokeiltu uimahalleissa yhteissaunoja, mutta yleensä nämä kokeilut ovat päättyneet siihen että niihin aina päätyy jotain runkkareita tirkistelemään alastomia naisia. Aina löytyy miehiä, jotka eivät näe elävää alastonta naista muuten kuin tirkistelemällä tai vaikka ostamala sellaisen aasialaisista nettipalveluista. Minä ymmärrän hyvin että aiankaan suurin osa naisista ei halua tällaisten ällöjen katseiden alaiseksi.

Ei toki tule unohtaa sitäkään, että tasa-arvo on edennyt jo niin pitkälle että naisetkin saattaisivat käyttää tilaisuutta hyväkseen ja langettaa himokkaita katseita alastomiin miesvartaloihin. Tosin miehen odotetaan ottavan sellainen käytös mielihyvin vastaan. Onhan naisen jakama huomio miestä hivelevää.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Jaa, että se kummastuttaa miten jotkut jaksavat vielä yrittää kumota 2017-vuonna voimaan tulevaa avioliittolakia vastakansalaisaloitteen turvin. Tottakai yrittävät.

Entä jos nyt olisi kumottu homojen oikeus avioliittoon kansalaisaloitteen voimalla. Eikö silloin sitten tulisi vastakansalaisaloitetta? Varmasti tulisi.

Ratkaisu tähän kansalaisaloitteiden ongelmaan tuskin löytyy siten, että haukutaan aloitteen takana olevat helluntailaiset. Tämä on keino, joka on kehitetty tuomaan kansalaisten mielipiteitä eduskuntaan. On oikein, että silloin valveutuneet kansalaiset käyttävät tälläistä mahdollisuutta. Sitä käyttivät tahtolaiset ja kansalaisaloite kehuttiin maasta taivaisiin. Nyt sitten kehujen määrä onkin laskenut.

Tämä avioliitto asia on tärkeä suomalaisille. Tuskin siitä muuten olisi jo kahta kansalaisaloitetta kerätty. Mutta onko se niin tärkeä, että toista osapuolta pitää mollata somessa ja muualla? Tuoko se jotenkin ylellisyyden tunnetta kertoa kaikille, että helluntailaiset ovat hulluja hihhuleita? Tai ihan samalla tavalla toisinpäin.
Jokainen uskoo miten uskoo tai on uskomatta. Kai silti voi tulla toisen ihmisen kanssa toimeen ja arvostaa häntä. Ja jopa ystävystyä.
Ennakkoluulojen ja vihan kylväminen vai sittenkin toistemme arvostamista?
 

Morgoth

Jäsen
Ratkaisu tähän kansalaisaloitteiden ongelmaan tuskin löytyy siten, että haukutaan aloitteen takana olevat helluntailaiset.

Miksi heitä ei saisi haukkua tai miksi ei olisi syytäkin? Eihän mikään täyspäinen ryhmä vaadi esim. kreationismin opetusta kouluun 2010-luvulla paitsi nämä erilaiset lahkolaiset. Mitä ihmeen kompromissia ja ymmärrystä heidän kanssaan tuosta asiasta pitäisi rakentaa? Aivan, ei mitään. Tämä homostelu on yksi osa tämän hihhulijengin agendaa. Tulisivat rohkeasti esiin kaapista ja myöntäisivät olevansa hihhuleja eivätkä peitellä sitä ja että taustalla on hyvin voimakas uskonnollinen vakaumus. Tosin tietävät varsin hyvin itsekin, että valtaosa ihmisistä (tapakristityt) vierastavat heitä, joten yrittävät esittäytyä hieman muuna.

Oikeushan heillä on kerätä nimiä ja ajaa asiaansa oli ne miten absurdeja tahansa. Eihän siinä mitään. Toivoisin vain että jossakin vaiheessa, kun eivät saa kannatusta kuin omista piireistään antaisivat asian olla.
 

Jannacci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ruotsissa kaavaillaan Pride-kulkuetta monikulttuurisille alueille. Suvaitsevaisto on suunniltaan tällaisesta ideasta. Pelkäävät rasistien yrittävän valjastaa gay priden omiin tarkoituksiinsa. Kun tuo ei heille kelpaa, niin miksi eivät itse järjestä Pride-kulkuetta monikulttuurisilla alueilla? Minä en näe tuolle mitään estettä.
 

Migron

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hyvin on kyllä unohtunut näiden helluntailaisten hihittely ja huutelu ennen edellistä eduskunnan päätöstä miten Tahdon-kampanja on naurettava ja miten hyvältä tuntuu kun suvikset saavat nenilleen. Marttyyriviitat kaivettiinkin sitten heti kaapista kun eduskunta olikin asiasta eri mieltä ja oma hymy hyytyikin.
 
Ruotsissa kaavaillaan Pride-kulkuetta monikulttuurisille alueille. Suvaitsevaisto on suunniltaan tällaisesta ideasta. Pelkäävät rasistien yrittävän valjastaa gay priden omiin tarkoituksiinsa. Kun tuo ei heille kelpaa, niin miksi eivät itse järjestä Pride-kulkuetta monikulttuurisilla alueilla? Minä en näe tuolle mitään estettä.

Tämän porukan kaksinaismoralismi on kyllä niin absurdilla tasolla, että sitä on vaikea käsittää. Feministien mielestä pride-kulkue onkin mamu-vastainen: Hbtq-aktivister protesterar mot SD-profilens Pridetåg: ”De hetsar mot invandrare” – Metro Ei tässä tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa näille idiooteille.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kun tuo ei heille kelpaa, niin miksi eivät itse järjestä Pride-kulkuetta monikulttuurisilla alueilla? Minä en näe tuolle mitään estettä.

Feministien mielestä pride-kulkue onkin mamu-vastainen

Niin, tilannehan on tosiaan se, että pride-kulkueen tarkoitus on vedota pahimpaan viholliseen, eli valkoiseen heteromieheen, joka syö lihaa ja asuu länsimaissa. Feministejä ei kiinnosta vähääkään, saako huntuun pukeutunut nainen vaikkapa leikata hiuksensa lyhyiksi, värjätä ne pinkiksi ja kulkea käsi kädessä naisen kanssa kadulla.

Mun mielestä on hyvä, että näitä epäkohtia nostetaan esille. En ymmärrä, miten pride-tapahtuma voisi olla rasistinen. Tai siis voihan se olla, jos esimerkiksi siihen saisi osallistua vain valkoiset, tai tapahtumassa heiluteltaisiin jotain natsilippuja. Se, että tapahtuma kulkee maahanmuuttaja-alueiden läpi ei tee tapahtumasta rasistista. Eikös Pride-tapahtuman tarkoitus olekin vaikuttaa, ja siksi mm. Helsingin tapahtumakin järjestettiin mahdollisimman keskeisellä paikalla, jotta se vetoaisi mahdollisimman tehokkaasti. Tehokkuus-näkökulmasta Pride-tapahtuman vieminen mamualueille ei ole rasistinen teko, vaan vähintäänkin kiusallista sille alkuperäiselle Pride-tapahtumalle. Homma ratkeaisi tosiaankin sillä, että ihka aito Pride-kulkue kulkisi näiden mamualueiden (kuten Rinkeby) läpi.
 
Minä ainakin toivon, että tällainen marssi toteutetaan ja siitä saadaan nettiin hyviä videonpätkiä. Ja mielellään Dan Koivulaakso kommentoimaan mahdollisia myllyjä. Se tosin vähän mietityttää, että miten räikeisiin vaatteisiin jotkut ruotsidemokraatit kehtaavat pukeutua. Mielestäni tapahtuma jää vähän tuhnuksi, jos siellä marssitaan jossain ihan perusfarkuissa ja -kauluspaidoissa.
 
Eiköhän siellä joku serbimuslimi tai somali menetä hermonsa ja ala huitomaan nyrkein, mikä on tietysti juuri sitä mitä tässä tavoitellaankin.

Tässähän olisi nyt Rinkebyn asukkailla mahdollisuus nolata ruotsidemokraatit täysin, kun lähtisivät sankoin joukoin heiluttamaan sateenkaarilippuja ja hurraamaan kotilähiönsä läpi kulkevalle Pride-kulkueelle. Silloin ruotsidemokraatit joutuisivat luikkimaan kotiin häntä koipien välissä.
 

lihaani

Jäsen
Ihmettelen:

Miksi ensisijaisesti äärioikeistolaiset ovat niin täynnä pyhää vihaa homojen avioliittoa vastan? Luulisi asian olevan aivan päinvastoin. Todella hyvä mahdollisuus tehdä hilloa uusilla häävirityksillä.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Tämän porukan kaksinaismoralismi on kyllä niin absurdilla tasolla, että sitä on vaikea käsittää. Feministien mielestä pride-kulkue onkin mamu-vastainen: Hbtq-aktivister protesterar mot SD-profilens Pridetåg: ”De hetsar mot invandrare” – Metro Ei tässä tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa näille idiooteille.

Eivät ole välttämättä aivan idiootteja tuossa kohtaa, siis onhan tuossa motivaatio takana.

Laasanen sen avasi jo vuosia sitten blogissaan: http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/152831-miksi-feministit-suvaitsevat-islamia
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Sinäänsä aika hölmö juttu toi vasta-aloite, mutta aika suvaitsematonta vihapuhetta liikkuu aloitteen tekijöistä ja allekirjoittajista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös