Jatkoajan virallinen homoketju

  • 881 193
  • 8 125

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Ei missään nimessä kyse ole siitä, ettäkö Tamin mielipide olisi väärä, vaan siitä, että jurouttaan Tami ei suostu myöntämään täysin päivänselvää fatkaa: homoja on urheilupiireissä, myös jääkiekossa. Ihminen saa olla konservatiivi, mutta tarvitseeko silti olla tyhmä?
Tämän myöntämisen kärttäminen on nyt sitä "puuttumista" johon viittasit? Puututaan eli näpäyttetään, mustamaalataan ja lyödään tälle luuta kurkkuun kunnes myöntää olevansa väärässä? Se ei siis riitä että kohun aikana toivotti IS:n mukaan "homot omasta puolestaan tervetulleeksi lajin pariin". Ei, se ei riitä alkuunkaan, vaan Tammisen pitää madella. Vai riittääkö edes se?

Minusta henkilöä joka ei ole halunnut olla osa tätä debaattia on joutunut vähän kohtuuttoman hyökkäyksen kohteeksi. Ja koko kohu perustuu jonkun jampan (joka ei osaa käyttää isoja kirjaimia) facebook-päivitykseen. Tyypin koko kirjoitus löytyy tästä Ylexin uutisesta. Samassa uutisessa Tamminen toteaa että hänen sanomisiaan oli "väännelty (toimittajan) oman mielensä mukaiseksi"

Eikö Suomesta oikeasti pahempaa homofoobikkoa löydy?
 
Viimeksi muokattu:

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Eikö Suomesta oikeasti pahempaa homofoobikkoa löydy?

Ei ehkä urheilukontekstista? Oikeassa olet siinä, että vähän turhan suureen mittakaavaan on Tamin puheet joutuneet. Toisaalta jokainen julkisuudessa aktiivisesti esillä oleva tietänee, että media tykkää myllyttää, ja joskus kansan voi saada hiljaiseksi, kun ottaa vähän sanojaan takaisin. Ei välttämättä ole oikein Tamia tai ketään kohtaan, että joutuu julkisesti myöntämään olleensa väärässä, mutta näinkin arassa aiheessa se saattaisi olla joskus paikallaan.

Toki sekin lienee totta, että vaikka Tami pyytelisi kuinka anteeksi, saattaa media jatkaa riepottelua tovin, ja unohtaa sitten.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
En tiedä millä kokemuksella sinä näitä kiekkoja heittelet", kaveri tokaisi, "mutta jääkiekko on maskuliininen laji. olen tehnyt kymmeniä vuosia töitä junioritasolta ammattilaisiin ja voin kertoa, että siellä ei pikku hiirulaisiin törmää.
Turussa aikoinaan vaikutti pitkään valmentajana ja muutenkin jääkiekossa Jääkiekkoliiton jääkiekkoleijonaksi nimeämä henkilö, joka laajan käsityksen (joku hänen valmennettavansakin siitä joskus minulle sanoi) mukaan oli homo. Tamminen on kyseisen henkilön kanssa ollut uransa aikana pakosta tekemisissä.
 
Viimeksi muokattu:

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Mikä siinä voi olla niin vaikeaa, ettei voi olla avoin ja rehellinen, kun kysytään? Tuli tänään puhetta töissä lippujen jonotuksesta netissä ja satuinpahan vain mainitsemaan omasta kokemuksestani jonottaessani lippuja tämän vuoden Euroviisuihin. Lyhyesti sanottuna keskustelu (olennainen osa) meni kutakuinkin näin:

Työkaveri: "Ai tyttöystävänkö kanssa menit?"
Minä: "Ei ku yhen kaverin..."

Miksi ei voinut vaan sanoa "ei ku poikakaverin"? Kuka ikinä sitten sanookin, ettei tuo ole ahdistavaa, ei tiedä mistä puhuu. Eikä sen varmaan vuonna 2014 Suomen pääkaupunkiseudulla pitäisi ollakaan, mutta kai tässä sitten vielä näkyy se koko nuoruuden vaivannut itsehäpeä. Vaikka ei tässä oikeasti pitäisi enää olla mitään hävettävää.
 

kake619

Jäsen
Suosikkijoukkue
Caps, scholl
Tässä koko keskustelussa menee mielestäni jyvät ja akanat sekaisin. Ei missään nimessä kyse ole siitä, ettäkö Tamin mielipide olisi väärä, vaan siitä, että jurouttaan Tami ei suostu myöntämään täysin päivänselvää fatkaa: homoja on urheilupiireissä, myös jääkiekossa. Ihminen saa olla konservatiivi, mutta tarvitseeko silti olla tyhmä?

Ja tuo boldaamani kohta yllätti kenet? Käsi ylös kuka muistaa Tamin koskaan myöntäneen jonkun muun kuin hänen oman näkemyksensä olleen oikea. Ihan jo tämänkin takia minusta on hölmöä lähestyä Tamia tuollaisilla kysymyksillä/kannan ottoilla missään muussa kuin tarkoituksellinen mustamaalaaminen mielessä, kun jokainen kuitenkin tietää jo ennen kysymystä minkä suuntaisen vastauksen Tammiselta saa. Kokonaisuudessakin tuo ylioppilas-lehti on lähinnä heikko tasoinen huumori aviisi.

Minun mielestäni tämän kaltaisilla julkaisuilla ei ainakaan yhtään paranneta homojen asemaa, pikemminkin päin vastoin. Monelle kun tuollainen yhden henkilön julkinen tölviminen saattaa pistää vihaksi ja vihan kohde valikoituu sitten sen aiheen mukaan, vaikka itsellä ei välttämättä olisi mitään tätä vihan kogdetta vastaan. Tämänkin "uutisoinnin" kun olisi voinut hoitaa myös asiallisesti, sen sijaan että lähdettiin lällättelemään Tammiselle.
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ihmettelen vaan, kun tätä ei ole täällä käyty läpi... Ihan hyvää asiaa ja itse olen monelta osin samaa mieltä kirjoittajan kanssa...

http://liiga.fi/blogit/liigablogi-homot-keppihevosina/liigablogi-homot-keppihevosina

Siinähän on kuin tiivistelmä tämänkin ketjun avuttomimmista räpellyksistä.

"Monta kuukautta jatkunut hysteerinen huuto ja tyhjästä vainoaminen, jolla maanisesti yritetään pakottaa edes yksi homo väkisin pois kaapista".

Siinä tuo eh..."viholliskuva" tiivistettynä. Eikä tarvinnut edes kärjistää. Ja helppohan tommosta on kritisoida, tietysti.

Mutta sanotaanko vaikka niin, että jos itse olisin vastaavaa koittanut kirjoitella, niin olisin varmaan yrittänyt ottaa mukaan ihan oikeita esimerkkejä tämmöisestä sitten. Edes yhden.

Ehkä minä ja tämä 38-vuotias perheenisä seuraamme ihan eri julkaisuja, mutta minä en ole törmännyt mediassa ainoaankaan kannanottoon, jossa yritettäisiin ketään painostaa sieltä kaapista pois tai väkisin löytää homoseksuaali jääkiekkoilija. En yksinkertaisesti ole. Saati että tämmöinen eetos olisi siellä päällimmäisenä. Päinvastoin. Blogisti tuntuukin elävän aivan omassa todellisuudessaan.

Ihmettelen, että liiga päästää tämmöisiä kevytmaitoja kirjoittelemaan ylipitkiä harhaisia olkinukkepaskoja sivuilleen.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Ehkä minä ja tämä 38-vuotias perheenisä seuraamme ihan eri julkaisuja, mutta minä en ole törmännyt mediassa ainoaankaan kannanottoon, jossa yritettäisiin ketään painostaa sieltä kaapista pois tai väkisin löytää homoseksuaali jääkiekkoilija. En yksinkertaisesti ole. Saati että tämmöinen eetos olisi siellä päällimmäisenä. Päinvastoin. Blogisti tuntuukin elävän aivan omassa todellisuudessaan.
Tämä blogisti taitaa elää siellä samassa todellisuudessa kuin YLE:n pressiklubi kommentoijat 10.10.2014 esitetyssä lähetyssä. Jos Pressiklubi ei ole ohjelmana tuttu, niin kyseessä on mediakritiikkinen ohjelma. Ohjelmaa juontaa Ruben Stiller.

Otanpa pari puheenvuoroa kyseistä ohjelmasta:

Stiller: Onko jääkiekkoilijoilla tämän YLE:n kampanja jälkeen velvollisuus tulla kaapista?

Setan varapj Mikko Väisänen: Tämä on se josta en tykkää. On luotu aivan liian paineistettu olotila ja luotu tälläinen stressi tälle ulostulolle. Mä en itse haluaisi olla tälläisessä tilassa edes tällä omalla tietämykselläni että pitää savustaa ulos. Nämä ovat kuitenkin kovin henkilökohtaisia ja yksityisiä asioita ja yleensä kun tullaan kaapista ulos niin ei se ole tälläinen mediaspektaakkeli...

Stiller: Ei tulla suoraan tiedotustilaisuuteen?

Väisänen: Ei. Eikä kutsuta mediaa paikalle että nyt tämä on tapahtumassa. Esim. seuroissa se voisi tarkoittaa sitä että ihan samalla tavalla kuin mistä muusta asiasta puhutaan niin mainitsee että on kumppaninsa kanssa lähdössä vaikka häihin ensi viikonloppuna ja että mitä itse olit ajatellut tehdä. Eli se on tälläista tavallista keskustelua

Stiller: Mulla tässä yksi otsikko, tämäkin on YLE:n urheilulta. "Kapteenit kertovat SM-liigan homoista: eivät tee asiasta suurta numeroa. Tämä minua ärsyttää. Tämä mielenkiintoista, että kun tätä HPK:n Korpelaa on syytetty siitä hän on tavallaan jo etukätee loukannut ihmisten yksityisyyttä kun hän on sanonut että asiasta pitäisi puhua siellä jengissä. Sitten ikäänkuin journalistit menee kysymään kapteeneilta että "onko homoja näkynyt"

Katriina Hazard: Joo. Musta se on törkeää. Ja se ei ole journalismia.
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tämä blogisti taitaa elää siellä samassa todellisuudessa kuin YLE:n pressiklubi kommentoijat 10.10.2014 esitetyssä lähetyssä.

Missä se homoseksuaalien painostus ja savustaminen on? Siinä YLE:n juttusarjassako sitä nyt sitten oli?

Minä luin niitä silloin, ja nehän oli sen yhden pässin kommentteja lukuunottamatta mitä mainiointa peeärrää liigalle: liigaseurojen kapteenit toivottivat käytännössä yhdessä rintamassa kaikki tervetulleiksi pelaamaan ja avasivat omia näkemyksiään muutenkin aiheesta, antaen keskustelulle jonkinlaista konkretiaakin.

Toistan: missä se homoseksuaalien pelaajien painostus ja savustaminen oli?

Jos viivan alle jää joku "kun asia on julkisuudessa niin sitten se on julkisuudessa" -tason homma, niin voi vittujee. Asioista saa ja pitää voida puhua.

Että blogistin "homonormalisaatio" vaan sullekin.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Toistan: missä se homoseksuaalien pelaajien painostus ja savustaminen oli?
Vastasin kysymykseesi että missä todellisuudessa blogisti elää.

Voin minäkin toistaa: Setan varapuheenjohtaja ilmoittaa televisiossa että hänestä "
on luotu aivan liian paineistettu olotila ja luotu tälläinen stressi tälle ulostulolle" ja että "hän ei halua olla tilassa että savustetaan ulos".

Floikkari toteaa tähän että vittu jee ja toteaa Setan olevan väärässä.

Ehkä floikkari ja Väisänen seuraavat ihan eri julkaisuja,
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Se nyt lienee oletettavaa, ettei viime aikojen keskustelu ole herättänyt mitään suurta intoa Liigan ja muiden kotimaisten palloilusarjojen mahdollisissa homo-pelaajissa. Voisin kuvitella tilanteen tuntuvan vähän oudolta, ehkä kiusalliseltakin ja että kohun laantumista odotetaan, kuin kuuta nousevaa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vastasin kysymykseesi että missä todellisuudessa blogisti elää.

Voin minäkin toistaa: Setan varapuheenjohtaja ilmoittaa televisiossa että hänestä "
on luotu aivan liian paineistettu olotila ja luotu tälläinen stressi tälle ulostulolle" ja että "hän ei halua olla tilassa että savustetaan ulos".

Floikkari toteaa tähän että vittu jee ja toteaa Setan olevan väärässä.

Ehkä floikkari ja Väisänen seuraavat ihan eri julkaisuja,

Tässä kohtaa pitäisi ehkä määritellä mitä painostus ja savustaminen tässä tilanteessa on. Media teki Tammisen aivopierun seurauksena muutaman jutun homoista ja jääkiekosta. Yhden liigaseuran toimitusjohtaja kommentoi asiaa siten, että media pääsi jatkamaan aiheesta muutaman jutun lisää.

Mielestäni voidaan kyseenalaistaa termit painostus ja savustus tässä tilanteessa. Yksikään jääkiekkoilea homo ei astunut kaapista ulos, media hiljeni ja etsi uusia aiheita. Painostusta & savustusta?? Mielestäni ei. Uskoisin, että Setan varapj. antaisi tänään erilaisen lausunnon nykyisestä median luomasta ilmapiiristä.

Ainot, jotka pitävät tätä keskustelua hengissä, ovat ne mielensäpahoittajat, jotka pahoittivat mielensä median mielenkiinnosta.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Minun mielestäni on jo hivenen noloa, että YLE - jonka sopisi olettaa olevan hieman keltaista lehdistöä tasokkaampi journalistinen lähde - jatkaa päättäväisesti homokeskustelua jääkiekon saralla, kohun jo hieman laannuttua. Tällä kertaa on lähestytty liiton valtuuston jäseniä, joista ylläripylläri kaikki eivät ole samaa mieltä Liigan linjauksen kanssa, ettei ylimääräistä kohkausta Taulu:n ympärillä tarvita.

Itse asiasta voi olla montaa mieltä ja minulle olisi henk.koht aivan sama, vaikka tämä Taulu nyt allekirjoittaisiinkin. Hivenen jää kuitenkin se kuva, että tässä yritetään nyt väkisin hakea jotain kohua, tulee eittämättä mieleen se syksyllä 2013 Urheiluruudussa esitetty haastattelutuokio liittyen Ässien "pimitettyihin" rahoihin, joka päättyi YLEn kannalta todela nolosti.

http://yle.fi/urheilu/jaakiekkoliit..._jokainen_ei_uskalla_olla_oma_itsensa/7588985
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Mikä siinä voi olla niin vaikeaa, ettei voi olla avoin ja rehellinen, kun kysytään? Tuli tänään puhetta töissä lippujen jonotuksesta netissä ja satuinpahan vain mainitsemaan omasta kokemuksestani jonottaessani lippuja tämän vuoden Euroviisuihin. Lyhyesti sanottuna keskustelu (olennainen osa) meni kutakuinkin näin:

Työkaveri: "Ai tyttöystävänkö kanssa menit?"
Minä: "Ei ku yhen kaverin..."

Miksi ei voinut vaan sanoa "ei ku poikakaverin"? Kuka ikinä sitten sanookin, ettei tuo ole ahdistavaa, ei tiedä mistä puhuu. Eikä sen varmaan vuonna 2014 Suomen pääkaupunkiseudulla pitäisi ollakaan, mutta kai tässä sitten vielä näkyy se koko nuoruuden vaivannut itsehäpeä. Vaikka ei tässä oikeasti pitäisi enää olla mitään hävettävää.

Tässä on juuri nimenomaan se syy miksi tätä asiaa on pidettävä ns. tapetilla jatkuvasti pride kulkueineen kaikkineen. Uskon kyllä, että joku kaunis päivä voidaan ihan luonnollisesti sanoa, että lähtee konserttiin/lätkämatsiin/ulkomaanmatkalle/mihintahansamuualle *samaa sukupuolta olevan* puolison kanssa ihan luonnollisesti, eikä sitä tarvitse hävetä.

Vaikka homous on huomattavasti sallitumaa nyt kuin mitä se oli vaikka parikymmentä vuotta sitten, niin matkaa on vielä todella paljon. Sitten kun päästään siihen, että homon ei tarvitse piilotella asiaa (ei tarkoita sitä, että mainostaa asiaa huom.), niin voidaan nämä pride kulkueet ja muut pelit ja pessaarit lopettaa. Tämä asian pitäminen esillä ei ole keneltäkään pois, ihan totta. Me muut saamme siitä huolimatta rakastaa vastakkaista sukupuolta niin paljon kuin haluamme.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
No niin. Hagman vs Tamminen. Hakki nähnyt joka päivä homoja sekä hifkin että maajoukkueen pukukopissa, Tami ei koskaan. Kumpi valehtelee?

Toisaalta vaikea uskoa luontaisen koulukiusaaja Hagmanin yllättävään empatia puuskaan yhtään ketään kohtaan, kun kaikkien tiedossa on hänen suhtautuminen Kari Jalosen nenään aikoinaan. Hagman ei varmuudella jätä/jättänyt pienintäkään tilaisuutta käyttämättä nolatakseen kanssaihmisiä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ei Hagman noin asiaa tarkoittanut. Se että hän on päivittäisessä jääkiekkoilijassa elämässään törmännt homoihin ei tarkoita sitä, että niitä joka päivä näkisi. Eihän jääkiekkoilijoille edes ole harjoituksia tai pelejä joka päivä, joten Hagman ei varmasti ole joka päivä nähnyt pukukopissa heteroitakaan.

Aika monet ovat kuulleet, että Oilersissa pelasi eräs hyökkäjäpelaaja, jolla oli tällainen suuntautuminen ja ilmeisesti ovat Hakin kanssa pelanneet jossain välissä samassa ketjussa.

Jos tässä ilkeä haluaisi olla, niin jos Tammisella olisi taso riittänyt NHL:ään, niin hänkin olisi ehkä mieheen tutustunut.
 

Marre

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, (HIFK)
Vaikka homous on huomattavasti sallitumaa nyt kuin mitä se oli vaikka parikymmentä vuotta sitten, niin matkaa on vielä todella paljon. Sitten kun päästään siihen, että homon ei tarvitse piilotella asiaa (ei tarkoita sitä, että mainostaa asiaa huom.), niin voidaan nämä pride kulkueet ja muut pelit ja pessaarit lopettaa. Tämä asian pitäminen esillä ei ole keneltäkään pois, ihan totta. Me muut saamme siitä huolimatta rakastaa vastakkaista sukupuolta niin paljon kuin haluamme.

Ja kun jääkiekon yhteydessä on asiasta puhuttu, niin homma on kunnossa sitten, kun homo miesjääkiekkoilija voi kenenkään suuremmin asiaan huomiota kiinnittämättä "mainostaa" homouttaan samalla tavalla kuin heterot miesjääkiekkoilijat tapaavat "mainostaa" heterouttaan. Siis esim. mainita seuran kotisivujen tai jonkin jääkiekkoaiheisen lehden haastattelussa, että asuu yhdessä poikaystävän kanssa tai poikaystävä muutti/ei muuttanut mukana tai twiitata jotain arkista mainiten samalta miesystävänsä nimeltä tai ihan miesystävänä.

Kun joku sen ensimmäisen kerran tekee, niin iso metelihän siitä nousee, mutta ehkä ajansaatossa asia oikeasti normalisoituu ja kukaan ei silmäänsä enää räpäytä. Eikä kukaan enää nosta meteliä siitä, kuinka homolla on "tarve mainostaa" homouttaan, jos homo luontevassa asiayhteydessä mainitsee, että puoliso on samaa sukupuolta oleva henkilö.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Nyt kun Tamista ollaan leivottu suomalaisen suvaitsemattomuuden kasvot niin lienee enää turha kysyä että onko ne Metropolian paneelikeskustelun videointi julkaistu jossain?

Olisi ihan reilua näyttää se koska koko Tammis-kohu perustui näyttelijä Roope Salmisen facebook-päivitykseen. Tamminen itse oli todennut Ylex:n haastattelusta että hänen sanojaan on vääristely.

Tähän kommenttiin näin Salmisen toteavan IL:ssä seuravaa:

"
Iltalehden tavoittaman Salmisen mukaan Tamminen todellakin sanoi hänen kirjoittamansa asiat.

- Kyllä se suora lainaus on. Se oli osa vastausta kysymykseen "uskotko, ettei Liigassa ole yhtään homoseksuaalia pelaajaa" Salminen vakuuttaa.

- Koko paneeli videoitiin ja video tulee varmastikin ulos, kun se on käsitelty. Sieltä voi jokainen käydä katsomassa.

Tamminen väittää haastattelussa, että termi "pikkuhiirulainen" on otettu pois kontekstistaan eikä viittaa kenenkään seksuaaliseen suuntautumiseen.

Salminen oudoksuu tätä näkemystä.

- Toki Tami on voinut tarkoittaa jotain aivan muuta, mutta tuskin hän on yllättynyt siitä, että se luetaan niin, että Tami sanoo "homoseksuaalia ei ole, koska hiirulaiset eivät pärjää."

- Jos käyttää tuollaista retoriikka näin arassa aiheessa, niin pakko silloin on jonkunlainen vastuu sanoistaan kantaa.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Nyt kun Tamista ollaan leivottu suomalaisen suvaitsemattomuuden kasvot niin lienee enää turha kysyä että onko ne Metropolian paneelikeskustelun videointi julkaistu jossain?

Olisi ihan reilua näyttää se koska koko Tammis-kohu perustui näyttelijä Roope Salmisen facebook-päivitykseen. Tamminen itse oli todennut Ylex:n haastattelusta että hänen sanojaan on vääristely.

Tähän kommenttiin näin Salmisen toteavan IL:ssä seuravaa:

Sehän tässä on hauskinta, että Hakista leivotaan tällä hetkellä jotakin suvaitsevaisuuden perikuvaa, vaikka jokainen tietää, että herra oikeasti on kaikkien koulukiusaajien äiti.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Eduskunnan lakivaliokunta on äänestänyt tasa-arvoisen kansalaisaloitteen tiimoilta ja vastustajat voittaneet äänin 9-8. Puolesta äänestivät demarit, vassarit, vihreät, RKP sekä yksi kokoomuslainen. Vastaan olivat kepulaiset, persut sekä kolme kokoomuslaista. Ensi viikolla asiaa käsitellään suuressa salissa ilmeisesti 28.11 asiasta sitten äänestetään kaikkien kansanedustajien toimesta.

Persujen lakivaliokunnan jäseneltä Arja Juvoselta, joka kannattaa homoliittoja, on kyllä totaalisen selkärangatonta touhua pakoilla näitä äänestyksiä jättäytymällä pois. Tilalla onkin sitten yksi eduskunnan pahimmista uskontohörhöistä eli Mika Niikko. Mielenkiintoista kylläkin nähdä miten toimii Juvonen sitten suuren salin äänestyksessä.

Itse lopullisen tuloksen kannalta kokoomuslaiset ovat ratkaisevassa osassa. Siellä on pakka eniten levällään tässä asiassa ja on mielenkiintoista nähdä lopullinen jakauma.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Huvittavaa lukea, miten moni parkuu twitterissä tällä hetkellä. Vastaan äänestäneitä haukutaan ja mollataan. Oikein hienoja ja suvaitsevia ihmisiä nämä tahdon2013 puoltajat.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Persujen lakivaliokunnan jäseneltä Arja Juvoselta, joka kannattaa homoliittoja, on kyllä totaalisen selkärangatonta touhua pakoilla näitä äänestyksiä jättäytymällä pois. Tilalla onkin sitten yksi eduskunnan pahimmista uskontohörhöistä eli Mika Niikko. Mielenkiintoista kylläkin nähdä miten toimii Juvonen sitten suuren salin äänestyksessä.
Mielestäni Juvosella ei ole oikein muita vaihtoehtoja kuin jättäytyä pois tai äänestää lakia vastaan. Lakivaliokunnassa Juvonen edustaa koko perussuomalaista puoluetta ja siellä hän ei voi lähteä sooloilemaan, vaan hänen pitää äänestää puolueen virallisen kannan mukaisesti. Ilmeisesti myös ison salin äänestyksissä Soinin ohjeistus edustajilleen on se, että persut äänestää vastaan, mutta siellä Juvosen on helppo asettua tuota sääntöä vastaan, kun vastuulla on ainoastaan oma ääni. Ymmärtääkseni persuissa valtaosa edustajista on tasa-arvoista lakia vastaan, joten olisihan se demokratiankin kannalta melko nurinkurista, jos Juvonen sitten lakivaliokunnassa ei kunnioittaisi tuota päätöstä, vaan äänestäisi oman mielensä mukaan. Jos Juvonen sitten suuren salin äänestyksessäkin asettuu lakia vastaan, vaikka on vaalikoneessa sitä kannattavansa, on kyseessä selkärangaton toiminta.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mielestäni Juvosella ei ole oikein muita vaihtoehtoja kuin jättäytyä pois tai äänestää lakia vastaan. Lakivaliokunnassa Juvonen edustaa koko perussuomalaista puoluetta ja siellä hän ei voi lähteä sooloilemaan, vaan hänen pitää äänestää puolueen virallisen kannan mukaisesti. Ilmeisesti myös ison salin äänestyksissä Soinin ohjeistus edustajilleen on se, että persut äänestää vastaan, mutta siellä Juvosen on helppo asettua tuota sääntöä vastaan, kun vastuulla on ainoastaan oma ääni. Ymmärtääkseni persuissa valtaosa edustajista on tasa-arvoista lakia vastaan, joten olisihan se demokratiankin kannalta melko nurinkurista, jos Juvonen sitten lakivaliokunnassa ei kunnioittaisi tuota päätöstä, vaan äänestäisi oman mielensä mukaan. Jos Juvonen sitten suuren salin äänestyksessäkin asettuu lakia vastaan, vaikka on vaalikoneessa sitä kannattavansa, on kyseessä selkärangaton toiminta.

Tämähän on arvokysymys, jossa edustajilla perinteisesti on oikeus äänestää vakaumuksensa ja arvomaailmansa edellyttämällä tavalla, ilman ryhmäkuria. Voi toki olla, että Juvonen saisi fudut persuista, jos käyttäisi sitä valtaa, joka hänelle demokraattisesti on suotu. Jos näin todella kävisi, niin se olisi Soinin poppoolta melkoista demokratian halveksimimista. Etenkin kun ottaa huomioon Soinin aiemmat populistiset lausunnot, jonka mukaan persuissa ei tunneta ryhmäkuria.

Kokoomuksessakin ksäittääkseni enemmistö eduskuntaryhmästä kannattaa lakialoitetta, mutta siitä huolimatta heidän riveistä lakivaliokunnassa 3/4 vastustaa tätä. Eli ei se heillä tunnu niin menevän, että lakivaliokunnan äänet jotenkin noudattelisivat ryhmän tahtoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös