Juicey ilmeisesti lähtee siitä, että jonkun ihmisen vilpitön henkilökohtainen kokemus on sellaisenaan faktaa, koska asianosainen on itse jonkinlainen elävä todiste. Näin ei tietenkään ole. Ihminen luulee kaikenlaista, varsinkin tapauksessa jossa luulon kohteena olevan asian todentaminen ei onnistu eksaktein määrein.
Juu en tosiaan lähde, ihmisen oma mielipide itseään koskevissa asioissa on lähes aina värittynyt ja epäluotettava. Se on itseasiassa yksi syy miksi aikalailla myöskin sivuutan "no, olen vain syntynyt homoksi" -perustelutkin.
Tuosta mainitsemastasi järjestöstä jo aiemmin keskusteltiinkin, huono esimerkki mainita että järjestön toiminta lakkaa, kun käytännössä se jatkaa toimintaansa useina erilaisina pienempinä järjestöinä.
Jos evoluutiota miettii, niin kääpiösimpanssi bonobohan on lajina käsittääkseni virallisestikin todettu bi-seksuaaliksi. Ja ihmisellä on tuon kanssa aika iso osa yhteistä perimää (98%)...
Hmm, Robert May kertoi taannoin että ihmisen ja banaanin DNA on 50-60% samanlaista, hassua ettei sitten osata edes kuoriutua.
Sistis, jos kerran ajattelet että seksuaalinen minä konkretisoituu vasta murrosiässä, niin miksei mielestäsi ole mahdollista että siihenastinen elämä vaikuttaisi kehitykseen? Kuitenkin esim. ympäristö vaikuttaa moneen muuhun asiaan.
On olemassa mielipiteitä että seksuaalinen suuntautuminen muodostuisi jo kohdussa, mutta ei silti olisi geneettistä alkuperää vaan ulkoiset tekijät mm. poikkeava äidin stressihormonitaso vaikuttaisi seksuaaliseen suuntautumiseen - siis ulkoinen tekijä. No, tiedä sitten miten paikkansapitävä teoria tämäkään on, vai onko mahdollista että tutkimustulos on vain mielenkiintoinen harhalaukaus. Kun liikutaan poikkeavuuksissa noin prosentin luokissa suhteellisen pienen otannan kesken, voi olla että tuloksia ei kannata vielä faktaksi julistaa. Se kuitenkin taitaa olla kannatetumpi mielipide kuin se, että seksuaalinen suuntautuminen muodostuisi vasta murrosiässä.
Itse uskon että seksuaali-identiteetti lähtee kasvamaan heti vauvaiästä lähtien ja muovautuu henkilön kokemuksien ja valintojen perusteella. Uskon myöskin että seksuaali-identiteetin kehitys tai muutos hidastuu ajan myötä, voidaan nyt ylimalkaisesti heittää tähän vaikkapa parinkymmenen ikävuoden tienoo, vaikka tietysti kehityshän kulkee yksilöiden välillä hyvinkin erilaisessa tahdissa, mutta en usko että se välttämättä loppuu kokonaan ainakaan siinä mielessä että vallitseva tila jäisi muuttumattomaksi. Aika, kokemukset ja valinnat muuttavat meitä peruspersoonallisuudeltakin vuosikymmenten myötä, joten en usko että seksuaalinen suuntautuminenkaan on mitenkään sen enempää lukkiutunut arvo etteikö muutoksia voisi tapahtua.
http://www.lifesitenews.com/news/archive//ldn/2006/oct/06102608
Tuossa nyt on yksi artikkeli jossa on kirjoitettu Tanskalaisesta tutkimuksesta homoseksuaalisuuden ja ympäristövaikutteiden yhteyksistä. Yksi löydöksistä oli mm. vanhempien naimisissaoloaika; pidemmät suhteet pienensivät osuutta n. 1,5% miesten ja n. 0,5 - 1,5% naisten osalta per vuosi, jonka vanhemmat olivat pysyneet naimisissa. Hämmentävää, jos kuitenkin kyseessä on biologinen "ei voi vaikutaa" -tyyppinen fakta? Kuten myöskin se, että kaupunkialueella syntynyt (oma olettamukseni on, että syntymäpaikalla tuskin on väliä, vaan kasvuympäristöllä?) on myöskin suuremmalla todennäköisyydellä homoseksuaali kuin maaseudulta kotoisin oleva? Tutkimus myöskin totesi, että raskaudenaikaisuus tuskin vaikuttaa seksuaaliseen suuntautumiseen.
Tutkimus ei tukenut dana77:n viittaamiin löydöksiin monilapsisen perheen nuoremmilla lapsilla homoseksuaalisiin taipumuksiin, vaan esittää että tällaista korrelaatiota ei olisi.
No, pitää varmaan joskus perehtyä tuohon tutkimukseen paremmin itsekin. Näyttäisi olevan kuitenkin ihan kattavalla ryhmällä suoritettu tutkimus; yli kaksi miljoonaa osallistujaa.
Yhtäkaikki, varmastikin jokainen joka vain haluaa, löytää itsekin lisää erilaisia tutkimuksia joissa selvitetään erilaisia homouden syntyyn liittyviä asioita. Lienee päivänselvää että erilaiset ulkopuoliset seikat vaikuttavat seksuaaliseen suuntautumiseen joten tämä käytännössä eliminoi argumentin jotta homous olisi synnynnäistä johon ei voisi vaikuttaa. En tunne tutkimuksia, jotka mittaisivat vielä pidemmälle - eli miten itse asioiden käsitteleminen ja reagointi ulkopuolisiin vaikutteisiin vaikuttaa seksuaali-identiteetin muodostumiseen, mutta uskon että tulevaisuudessa tuoltakin alalta tehdään löydöksiä; omat enemmän tai vähemmän tietoiset, suoremmat ja erityisesti vähemmän suorat valinnat muodostavat yhdessä muiden osatekijöiden (kuten vaikkapa tuo todistettu ympäristön vaikutus) kokonaisuuden jota voidaan käsitellä seksuaali-identiteettinä. Siitä on vielä pitkä matka henkilön omaan lopulliseen päätökseen pitää itseään homoseksuaalina, mutta uskon että löyhästi kuvailtuna näin se prosessi kulkee.
Kun taas päästään yhteisymmärrykseen siitä että homoseksuaalisuus onkin muuttuvien tekijöiden myötävaikuttama ilmiö, voidaan alkaa etenemään näihin tekijöihin ja niiden valinnaisuuteen / tahdonalaisuuteen. Kaikkeen ei tietenkään voi vaikuttaa; sehän on päivänselvää, mutta mihin voi? Entä jos aletaan hiljalleen tuntemaan niitä seikkoja joihin voidaan vaikuttaa ja osataan alkaa vaikuttaa? Voidaanko tämän jälkeen kaikki muistella kuinka Jatkoajan keskustelupalstalla oltiinkin aikaamme edellä? Voidaanko sen jälkeen kollektiivisesti todeta, että kyllä se homoseksuaalisuus sittenkin on valinta, siitäkin huolimatta että henkilö itse ei käytännössä tiedosta tekevänsä näitä valintoja koko pitkän matkansa ajan kohti oman seksuaali-identiteetin löytämistä, kunnes vasta matkan loppumetreillä ajatukset alkavat konkretisoitua enemmän homoseksuaalisuuteen, kulminoituen lopulta siihen "itsensä hyväksymiseen", päätökseen mieltää itsensä oletusarvoisesti homoseksuaaliseksi ihmsieksi?
Jos ihminen kokee elämänsä aikana seksuaalista vetoa molempiin sukupuoliin lienee asianmukaisin kuvaus biseksuaali.
Tekeekö siis kerta homoksi? o_O Entä jos pallit ei koske?
Tyhmä mielipide. Huomattavasti loogisempaa ja järkeenkäyvämpää on tietenkin se yksinkertaisin vaihtoehto; seksuaalinen suuntautuminen ei ole pysyvä olotila vaan voi vaihdella elämän aikana.