Ensinnäkin hieman hämmästelen, miten ihmeessä johdit kysymyksesi tuosta lainaamastasi pätkästä.
Toisekseen asia on arvon nimimerkki kisapuistolle selitetty tässä ketjussa useampaan otteeseen. Analogiaa käyttääkseni nimimerkki kisapuistolle ilmeisesti ei olisi tasa-arvokysymys se, jos valtio vaikkapa estäisi valkoihoisia menemästä naimisiin toisten valkoihoisten henkilöiden kanssa, koska ainahan valkonaamat voisivat mennä naimisiin mustaihoisten henkilöiden tai lehmien kanssa, niinkö? Tai jos asia käännettäisiin ympäriämpäri sillä tavalla, että homoseksuaalisuutta alettaisiin oikeasti suosia näiden "homosaatio"-kavereiden painajaisten tavoin ja ainoastaan homoavioliitot olisivat sallittuja. Ilmiselvästi tasa-arvokysymys.
Tai että tasa-arvoisesti kukaan ei saisi muodostaa avioliittoa nimimerkki kisapuiston kanssa. Se olisi ilmiselvästi nimimerkki kisapuiston perusteetonta syrjintää.
Kerrohan nyt, miksi tähän samaan argumenttiin pitää aina vaan palata, vaikka et ole aikaisemminkaan pystynyt antamaan em. pointtien kaltaisiin vastavetoihin mitään järjellistä vastausta. Kirjoittaako Malcom Young jatkoaikaan?
Ja yleisesti tuohon adoptiohommaankin vielä: tietysti kyse on tasa-arvosta ja sitä kautta ihmisoikeusasiasta. Ihan käytännön tasolla edellinen adoptiolakiuudistus (jossa rekisteröidyissä parisuhteissa oleville annettiin mahdollisuus perheen sisäiseen adoptioon) esimerkiksi perustui pitkälti euroopan ihmisoikeustuomioistuimen näkemykseen asiasta.
Arvoisa floikkari, kieltääkö Suomen laki yhtäkään täysi-ikäistä, oikeustoimikelpoista miestä tai naista solmimasta avioliittoa? Kuten hyvin tiedät, ei kiellä, vaan kaikilla ihmisillä on Suomessa täysin tasavertainen oikeus mennä naimisiin. Ihan jokaisella, kunhan on siis täysi-ikäinen ja oikeustoimikelpoinen. Ei ole väliä, onko mies vai nainen. Nykyinen avioliittolaki ei täytä minkään syrjinnän kriteereitä, koska kaikilla on samat oikeudet eikä kenellekään ole niitä enempää eikä vähempää tässä asiassa. Ei tätä tämän enempää rautalangasta pysty vääntämään, ja on täysin käsittämätöntä jos sinä tai joku muu ei vieläkään asiaa ymmärrä. Käytetään nyt kuitenkin vielä tuota sinun itsesi esille tuomaa esimerkkiä:
Jos valkoihoinen ihminen ei saa mennä naimisiin toisen valkoihoisen ihmisen kanssa, vaan avioliiton solmiakseen hänen pitää löytää mustaihoinen kumppani, niin asiassa ei periaatteessa ole mitään ongelmaa jos se toimii myös toisin päin (eli siis myöskään mustaihoinen ihminen ei saa mennä toisen mustaihoisen ihmisen kanssa naimisiin, vaan ainoastaan valkoihoisen) eikä maailmassa ole kuin valkoihoisia ja mustaihoisia ihmisiä. Mutta kuten varmaan ymmärrät, tästä jää nyt sitten ulkopuolelle aika paljon ihmisiä, kuten vaikkapa kiinalaiset ja etelä-amerikkalaiset jotka eivät esimerkkisi perusteella saa muodostaa avioliittoa yhtään kenenkään kanssa ja kuka sen nyt sitten määrittää, minkä värinen kenenkin naama on ja tuollainen esimerkkisi syrjii aika monia ihmisiä. Mutta kun kuka tahansa mies saa mennä naimisiin kenen tahansa naisen kanssa ja myös sama toisinpäin, ei jäljelle jää ketään, jota tuo avioliittolaki syrjisi. Kaikilla on täsmälleen samat mahdollisuudet.
Jos kukaan ei saisi muodostaa avioliittoa nimimerkki Kisapuiston kanssa, vaikka hän olisi täysi-ikäinen ja oikeustoimikelpoinen, niin sehän toki olisi syrjintää tätä nimimerkkiä kohtaan. Suomessa ei onneksi ole yhtään ketään täysi-ikäistä ja oikeustoimikelpoista ihmistä, joka ei saisi solmia avioliittoa. Tiedät varmaan senkin.
Adoptio-oikeudesta vielä sen verran, että se ei todellakaan ole mikään ihmisoikeuskysymys, että kaikki ihmiset/pariskunnat eivät saa adoptoida. Ei sillä ole mitään tekemistä ihmisoikeuksien kanssa niiden vanhempien osalta, lapsen osalta kylläkin. Suomessa ja maailmalla on homoparien lisäksi paljon muitakin ihmisiä/parisuhteen muotoja, joille ei anneta mahdollisuutta adoptioon. Ovatko ne muka myös ihmisoikeusrikkomuksia? Jos eivät ole, niin miten ihmeessä jos homoparien kohdalla niin kuitenkin on.