Kokeeksi otin myös kalaruoan kanssa nautittavaksi unkarilaista Disznókö Tokaji Dry Furmintia, mutta jotta välttäisin laadun surkeuden muassaan tuoman mahdollisen yllätyksellisen katastrofin mukaan lähti myös tutumpi ostos. Tulen ketjuun sitten aikanaan kertomaan millaisen tuntemuksen kyseinen viini minussa herätti. Positiivisen vai totaalisen negatiivisen makunautinnon.
Ainakin tuo on hyviä arvioita saanut, joten tuskin mikään varsinainen pettymys tulee olemaan.
Kävin hakemassa jouluviinit anopin luo joulupäiväksi, viimeksi siellä tarjottiin ruoan kanssa halpaa ranskalaista roseta, joten päätin pelata varman päälle ja tarjouduin hoitamaan juomapuolen, tekosyynä opiskelut.
Vähän kaikenlaista tarttui mukaan:
Prinz von Hessen Riesling Brut, Saksa (kuohari)
Riesling Lieu-Dit Muehlforst, Alsace, Ranska
Brancott Estate South Island Pinot Noir 2009, Uusi-Seelanti
Rabl Blauer Zweigelt Vinum Optimum 2009, Itävalta
Noista kaikki muut oli valittu etukäteen, neljäntenä oli tarkoitus ostaa Llai Llai, mutta sepä olikin jo loppu Arkadian Alkosta, enkä jaksanut enää lähteä hakemaan Hesarilta. Rabl Blauer tarttui sitten mukaan Alkon myyjän suosituksesta, uskoisin ihan hyväksi valinnaksi joulupöytään ja on saanut ihan hyviä arvosteluja muutenkin.
Noissa siis ideana se, että kaloille ja muutenkin alkuun kuohuvaa ja valkoista, kinkulle ja laatikoille sitten Pinottia ja Zweigeltiä. Toivottavasti ei ihan metsään mene, mutta ainakin kaikkien viinien pitäisi lähtökohtaisesti olla laadukkaita tuotteita. Ja Prinz von Hessen tietysti on hieno viini senkin takia, että viinitalon omistaa Suomen kuninkaan (Fredrik Kaarle, aikomukseksi se toki jäi) pojanpoika.