Jatkoajan (v)ihastuttavat moderaattorit

  • 2 250 476
  • 13 719

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
se on vain voivoi jos kaikki eivät ole toivottua mieltä asioista. Sitä ei ketjun avaaja voi kuitenkin määrätä tai määritellä. En myöskään hänen viakseen laske, ettei hän avaukseen osannut ennustaa tulevia tapahtumia ja osannut niitä huomioida.

Voi vittu sentään. Ketjun avaaja on alustuksessa selvästi tuonut esiin, että mitä tämän ketjun tulisi sisältää. Eli KHL:ään liittyviä pelin ulkopuolisia asioita. Esimerkit luettelin jo edellisessä viestissä. Nyt ketju on ajautunut siihen tilaan, että keskustelu ei millään tapaa konkreettisesti liity KHL:ään. Ketjussa toistuva ilmiö on nyt se, että joku MustatKortit, TosiFani, vlad tai Stonewall ottaa esiin jonkun Venäjään tai Ukrainan kriisiin liittyvän pointin esiin, pui sitä ja tekee jonkun keinotekoisen aasinsillan tästä KHL:ään tai Donbass Donetskiin. Ja soppa on valmis.

Mutta sinulla on toki oikeus tuohon mielipiteeseesi. Vitut sillä väliä mitä moderaattorit linjaa ja ketjun avaaja alustaa, pääasia, että russofobinen propaganda saa jatkua.

Jos tälle keskustelulle on niin kovasti tilausta, niin järkevää kai olisi avata ketju, joka käsittelisi vaikkapa Ukrainan kriisin tai Venäjän suurvaltapolitiikan vaikutuksia KHL:ään. Epäilen vain, että ketju olisi kovin hiljainen tuossa tapauksessa. On mukavampaa trollata ketjuissa, johon nämä asiat eivät kuuluisi ja täten saa paremmin vastakaikua.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
... Nyt ketju on ajautunut siihen tilaan, että keskustelu ei millään tapaa konkreettisesti liity KHL:ään. Ketjussa toistuva ilmiö on nyt se, että joku MustatKortit, TosiFani, vlad tai Stonewall ottaa esiin jonkun Venäjään tai Ukrainan kriisiin liittyvän pointin esiin, pui sitä ja tekee jonkun keinotekoisen aasinsillan tästä KHL:ään tai Donbass Donetskiin. Ja soppa on valmis...

Eli uhka siitä, että osa joukkueista ei voisi osallistua sarjaan EU:n pakotteiden takia, ei liity mitenkään KHL:ään. Mielenkiintoinen näkökulma.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
se on vain voivoi jos kaikki eivät ole toivottua mieltä asioista. Sitä ei ketjun avaaja voi kuitenkin määrätä tai määritellä. En myöskään hänen viakseen laske, ettei hän avaukseen osannut ennustaa tulevia tapahtumia ja osannut niitä huomioida.

Näin minäkin asian näen. Pidän kuitenkin hyvin ihmeellisenä, että joku viitsii väittää, ettei KHLn ja Venäjän politiikan välillä ole yhteyttä, kun KHL on osa Venäjän imagopolitiikkaa. Ja juuri tästä aiheutuu paljon turhaa jankkaamista. Itselleni on kuitenkin aivan sama avataanko KHL osioon vielä KHL & politiikka-ketju, mutta itse näkisin että keskustelut kyllä sinällään mahtuvat KHL pelin ulkopuoliset asiat-ketjuun oikein luontevasti.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siis ketjun avaava nickikö saa päättää mitä ketjussa saa kirjoittaa ja mitä ei? Saahan sitä esittää toivomuksia mutta siihen ne kyllä 'saavat' jäädäkin.

Enkä myöskään ymmärrä miten jotkut voivat valittaa siitä, että nyt on joku ketju pilalla ja sitä ei voi lukea. Jumantsuide, jokaisessa lätkä+muissa osioissa on muita ketjuja minne voi mennä kirjoittamaan ja lukemaan. Kyllä modet sitten poimivat ne, ketkä 'seuraavat' ketjusta toiseen. Tosin mm. Eltonin kohdalla tässä meni aika pitkään mutta lopulta heilui iso viikate.

Muistissa on muuten aika hyvin vielä Ben-Amor/Peltonen keissi. Kannattaisiko jokaisen, ketkä silloin kirjoitteli esim. HIFK- osioon, käydä vilkaisemassa minkälaista suolaa tuli siroteltua? Tein sen itse tossa vähän aikaa sitten ja voi isät ja äidit mitä paskaa.

ps. Bännien vonkuminen joillekin kenen kirjoituksia ei kestä on helvetin noloa. Myötähäpeäkerroin tonne ylös.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Eli uhka siitä, että osa joukkueista ei voisi osallistua sarjaan EU:n pakotteiden takia, ei liity mitenkään KHL:ään. Mielenkiintoinen näkökulma.

Tuo on juuri oiva esimerkki keinotekoisesta aasinsillasta. Huomaat uutisen kovenevista pakotteista ja teet siitä jonkun aika kummallisen spekulaation, että tällä voisi olla vaikutuksia Riikan tai Jokerien osallistumiseen KHL:ään. Mihinkään faktoihin tämä spekulaatio ei perustu, kunhan vain lietsot uhkakuvia Jokerien KHL-taipaleen ylle. Taitavaa trollausta, ei siinä mitään.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Voi vittu sentään. Ketjun avaaja on alustuksessa selvästi tuonut esiin, että mitä tämän ketjun tulisi sisältää.
Voi pyhä yksinkertaisuus. Ei tällä palstalla ole mitään sääntöä tai käytäntöä, että avausviestissä pitäisi luetella kaikki asiat, joista saa keskustella. Nythän ketju lähti käsistä jo ketjun viidennessä viestissä (sattumoisin TOJ:n kirjoittama), jossa alettiin käsittelemään halleja yleisesti, vaikka siitä ei avausviestissä ollut mainintaa (halleissa naposteluista olisi vielä ollut sallittua puhua).

Ja totta vitussa KHL-joukkueiden tulevaisuus, KHL-peleissä esitettävät mielenilmaisut ja mahdolliset KHL-joukkueita koskevat taloudelliset pakotteet liittyvät KHL:ään.
 

Groozie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sillä viestillä vastattiin tähän:
Jolla vastattiin TosiFanin provoon. Tarkoitus ei ollut osoittaa ketä bännätä, vaan näyttää mihin pisteeseen nämä nimimerkit keskustelun onnistuvat viemään.

koska 29.8. AB tuli itkemään ketjuun bännejä viitaten sitä ennen kirjoittuihin viesteihin.
Jaa, minulla ainakin näkyy että Action Bronson on 30.8 kello 22.13 tähän ketjuun viestinsä kirjoittanut, eli eilisten hulinoiden jälkeen.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Siis ketjun avaava nickikö saa päättää mitä ketjussa saa kirjoittaa ja mitä ei?

Ei. Mutta aihepiirin hän mielestäni saa päättää. Nimimerkki mosselan avauksessa nämä pelin ulkopuoliset asiat olivat pääosin ottelutapahtumaan liittyviä oheis- tai viihde-elementtejä eikä niinkään jotain Venäjän ulko- ja turvallisuuspoliittisia asioita. Minusta Putinista, Ukrainan kriisistä tai pakotteista jauhaminen on erittäni kaukana siitä, mikä ketjun alkuperäinen idea on. Esimerkiksi nimimerkki Magnin viime aikoina esittämät viestit liittyen ketjun alkuperäiseen aiheeseen on jäänyt tyystin tuon politiikasta jauhamisen alle.
 

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
ps. Bännien vonkuminen joillekin kenen kirjoituksia ei kestä on helvetin noloa. Myötähäpeäkerroin tonne ylös.
Kuten TOJ:n tapauksessa oli hirveä ajojahti päällä muistaakseni juurikin tässä ketjussa. En puolusta TOJ:n tekoja, mutta olihan se nyt törkeää menoa.

Itseäni ei tuo politiikasta keskusteleminen sinällään haittaa, jos joku sen haluaa väkisin vetää keskusteluihin KHL:n puolella, mutta voisiko ne pysyä yhdessä ketjussa? Yhdessä vaiheessa sitä viljeltiin lähes jokaiseen ketjuun.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jolla vastattiin TosiFanin provoon. Tarkoitus ei ollut osoittaa ketä bännätä, vaan näyttää mihin pisteeseen nämä nimimerkit keskustelun onnistuvat viemään...

Kuten viestissäni sanoin, Jokeri-osiossa jokainen eriävä mielipide on provoa, on vain yksi totuus. Ja jokainen eriävän mielipiteen kirjoittava on trolli, ainoastaan Jokereita ja KHL:ää kehuvat mielipiteet ovat sitä oikeaa keskustelua. Kun esim. Max Power kertoo negatiivisista fiiliksistä fiilis-ketjussa, hänet toivotetaan trollina jonnekin muualle kirjoittamaan.

Politiikka ja urheilu kuuluvat valitettavasti yhteen nykymaailmassa ja Venäjän toimet Ukrainassa vaikuttavat myös KHL:ään, halusit tai et. Jokereiden peleissä tullaan näkemään erittäin suurella todennäköisyydellä Ukrainan tilanteeseen liittyviä mielenilmaisuja.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Itse olen ollut siinä käsityksessä, että ketjun otsikon rajoissa ketjussa voi keskustella mistä haluaa. Ehkä olen väärässä. Ainahan muut eivät ole samasta asiasta kiinnostuneita, jolloin voi joko harrastaa yksinpuhelua tai sitten ottaa kantaa enemmistöä kiinnostaviin asioihin.

Se on avautunut, että Jokereiden KHLn meneminen on joillekin aika herkkä paikka. Palstalla on nimimerkkejä, jotka eivät kestä minkään negatiivisen liittämistä KHLn saati nyt Jokereihin. Silti on ollut hivenen loukkaavaa seurata miten aivan asiallisten viestien kirjoittajia on pyritty leimaamaan trolleiksi ja provokaattoreiksi vain koska argumettehin on ollut ilmeisen vaikeaa vastata ja nimerkkien esittämä kriittissävyinen keskustelu on haluttu hyssytellä hiljaiseksi.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ei. Mutta aihepiirin hän mielestäni saa päättää. Nimimerkki mosselan avauksessa nämä pelin ulkopuoliset asiat olivat pääosin ottelutapahtumaan liittyviä oheis- tai viihde-elementtejä eikä niinkään jotain Venäjän ulko- ja turvallisuuspoliittisia asioita. Minusta Putinista, Ukrainan kriisistä tai pakotteista jauhaminen on erittäni kaukana siitä, mikä ketjun alkuperäinen idea on.
Ketjussa on pari vuotta puhuttu KHL-joukkueiden taloudellisista tilanteista, uusista joukkueista, budjeteista, pelaajien viihtyvyydestä, dopingista ja monesta muusta eikä se ollut ongelma. Nyt kun Kreml lähti valloitussotaan Ukrainaan tämän vaikutuksista käyty keskustelu muodostui ongelmaksi.

sinänsä sen ei pitäisi yllätys olla, ettei hallien pillimehuista ja zamboneista juttua vuosikausiksi riitä.
 

Groozie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

Ok, luulin että tässä puhuttiin AB:n eilisestä avautumisesta tähän ketjuun, joka mitä ilmeisimmin johtui siitä, että vaihteeksi polittinen keskustelu levisi myös Jokeripuolen ketjuun. Itselläni ei ole mitään sitä vastaan, että tuossa KHL:n ulkopuoliset asiat-ketjussa politiikkasta keskustellaan. Kunhan se keskustelu myös pysyisi siellä.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei. Mutta aihepiirin hän mielestäni saa päättää. Nimimerkki mosselan avauksessa nämä pelin ulkopuoliset asiat olivat pääosin ottelutapahtumaan liittyviä oheis- tai viihde-elementtejä eikä niinkään jotain Venäjän ulko- ja turvallisuuspoliittisia asioita. Minusta Putinista, Ukrainan kriisistä tai pakotteista jauhaminen on erittäni kaukana siitä, mikä ketjun alkuperäinen idea on. Esimerkiksi nimimerkki Magnin viime aikoina esittämät viestit liittyen ketjun alkuperäiseen aiheeseen on jäänyt tyystin tuon politiikasta jauhamisen alle.

Mun mielestä taas avaaja ei päätä mitään, hän esittää toiveen mikä häntä kiinnostaa ja minkä pohjalta toivoo lisäkeskustelua eli toisten antia/mielipiteitä. Se, että ketju kehittyy eri suuntiin on luonnollista ihmisten välisissä keskusteluissa. Modet päättäkööt koska menee aiheen tai rajan yli. Kuten esim. Liigapuolella kun huhuketjuissa aletaan puhumaan jostain pelaajan exän pikkuhousuista tai vastaavista. Ymmärrät pointin taatusti.

Me ollaan täällä keskustelemassa eikä päättämässä mitä tai kuka. Sitä jos ei ymmärrä kannattaa miettiä jotain muuta tekemistä kuin tänne tuleminen. <- mielipide, ei kannata ottaa henk.koht.

Koko tämän nykyisen homman ratkaisu on musta aika simppeli. KHL ja Politiikka- tai vastaava ketju pystyyn vaan. Ei sinne ole sunkaan pakko mennä jos ei haluta. Vastaavasti ne ketkä tunkee sitten noita pelinulkopuolisia asioita 'peliä koskeviin ketjuihin', modet antakoot sanktiota.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Kun esim. Max Power kertoo negatiivisista fiiliksistä fiilis-ketjussa, hänet toivotetaan trollina jonnekin muualle kirjoittamaan.

Tämä siksi, että Max Power on vuoden ajan jauhanut samaa mantraa ja toistuvasti haukkunut KHL-siirtoon positiivisesti suhtautuvia kannattajia. Muistaakseni hän on tämän takia myös saanut yhden kirjoituskiellon.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä siksi, että Max Power on vuoden ajan jauhanut samaa mantraa ja toistuvasti haukkunut KHL-siirtoon positiivisesti suhtautuvia kannattajia. Muistaakseni hän on tämän takia myös saanut yhden kirjoituskiellon.

No henkilökohtaisuuksiin menevistä pitääkin tulla sanktiota. Mutta että jauhaa samaa mantraa...kukas ne sitten päättää milloin riittää? Siis jos jauhaminen olisi joku syys niin kyllä täällä aika moni erku ja tosifani olisi lähtenyt palstakirjoittajien taivaaseen.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Itse olen ollut siinä käsityksessä, että ketjun otsikon rajoissa ketjussa voi keskustella mistä haluaa. Ehkä olen väärässä. Ainahan muut eivät ole samasta asiasta kiinnostuneita, jolloin voi joko harrastaa yksinpuhelua tai sitten ottaa kantaa enemmistöä kiinnostaviin asioihin.

Eilen illalla kirjoitit kyseiseen ketjuun tällaisen viestin:

Miten voit väittää, ettei Putinin lähipiirin pitkälle pyörittämä KHL liity poliittisiin asioihin? Et ole oikeasti noin pihalla. Ai Suuren ja Mahtavan soittaminen ei liity Venäjän agressioon millään tavalla. Herää. Miten voi olla mahdollista, että jotkut elävät vielä 1970-luvulla, ja näkevät ettei suuressa ja mahtavassa itänaapurissa voi mitenkään olla mitään vikaa? Suomalaisia on pitkään syytetty siitä, että itsesensuuri estää itäänpäin kohdistuvat mielenilmaisut. Siitä tässä on kysymys, ei mistään muusta. Osa nöyristelee Venäjän pelossa, niin ettei uskalla edes huomata, että jotakin on vialla. Totaalikieltäminen ei kuitenkaan faktoja muuta.

En minäkään kannata otteluiden häiritsemistä, mutta olisi epänormaalia käyttäytyä kuin kaikki olisi kunnossa. KUN niin ei ole. Väitätkö aivan tosissasi, selvinpäin, että Venäjän suorittama agressio Ukrainassa on oikein?? Jokaisella on oikeus mielipiteeseen, mutta Venäjän ymmärtäminen tässä tilanteessa on todella outoa.

Onko tuo viestisi mielestäsi kokonaisuudessaan sellainen, että se käsittelee ketjun aihetta? Minun mielestä siinä on vain siteeksi KHL:ään liittyvää asiaa, muuten viestille oikea paikka on vapaalla puolella. Lisäksi se on toki vielä toisen nimimerkin kunnioituksen osalta aika lailla sääntöjen rajamailla. Vähän hupaisana pidän tätä sinun marttyyriutta siitä, että mukamas asiallisten viestien myötä on leimattu trolleiksi. Mitenköhän monta viestiä olet Jokerienkin osioon suoltanut siitä, että Venäjän kansallislaulun soittaminen on provosoivaa ja se pitäisi jättää soittamatta ottelun yhteydessä?
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Mutta että jauhaa samaa mantraa...kukas ne sitten päättää milloin riittää?

En minä vaadi Max Powerille kirjoituskieltoa jankkaamisesta, vaan toin vain esiin sen seikan, että muiden Jokerifanien kyllästyminen häneen ei johdu KHL-kriittisyydestä vaan rasittavasta keskustelutyylistä ja samojen asioiden toistamisesta aina uudelleen ja uudelleen.
 

Gestapo

Jäsen
Lisäksi se on toki vielä toisen nimimerkin kunnioituksen osalta aika lailla sääntöjen rajamailla.

Jahas, taas on ensimmäinen kivi heitetty. Kaveri, joka pitää kanssakirjoittajiaan "heikkoina" ja "väsyneinä" on huolestunut kunnioituksen puutteesta? Sama kaveri, joka käyttää Hallintoneuvoston jäsenistä hellittelynimiä "fitnesspelle" ja "nokkos-Calle"? Aivan käsittämätöntä tekopyhyyttä.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jahas, taas on ensimmäinen kivi heitetty. Kaveri, joka pitää kanssakirjoittajiaan "heikkoina" ja "väsyneinä" on huolestunut kunnioituksen puutteesta? Sama kaveri, joka käyttää Hallintoneuvoston jäsenistä hellittelynimiä "fitnesspelle" ja "nokkos-Calle"? Aivan käsittämätöntä tekopyhyyttä.

Se on totta, että toisinaan heitän pieniä sivalluksia, mutta sitä edeltää liki poikkeuksetta aina toiselta puolelta jokin nimimerkkiini kohdistuva henkilökohtainen hyökkäys. Aloitteellinen harvemmin olen. Se, että mitä lempinimeä käytän joistakin poliitikoista, tuskin mitenkään liittyy tähän asiaan. Ja sen voisin vielä sanoa, että kannattaa selvittää valtioneuvoston ja hallintoneuvoston ero. Ymmärrän toki, että nämä voivat olla vaikeita asioita, jos ne on vasta koulussa opetettu.

Mutta noin muuten, kiva että olet palannut banaanisaarilta taas palstan aktiiviseen muonavahvuuteen. Tervetuloa!
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jahas, taas on ensimmäinen kivi heitetty. Kaveri, joka pitää kanssakirjoittajiaan "heikkoina" ja "väsyneinä" on huolestunut kunnioituksen puutteesta? Sama kaveri, joka käyttää Hallintoneuvoston jäsenistä hellittelynimiä "fitnesspelle" ja "nokkos-Calle"? Aivan käsittämätöntä tekopyhyyttä.

En myöskään unohtaisi kanssakirjoittajan ajatusten vammaisiksi luonnehtimista tämän hämmentäjän osalta. Onhan tämä keskustelu nyt jo ihan vitsi. Eri mieltä olemisen ja provoilun ammattilaiset itkevät siitä, kun joku on täällä eri mieltä heidän kanssaan. Koska jonkun mielestä urheilu ja politiikka ovat täysin erillisiä asioita, ei se tee siitä mitään totuutta, ja uskottavuus on aika nollassa jos tuosta leiristä, josta löytyy erkua ja Action Bronsonia, nostetaan pahimpien trollien joukkoon MustatKortit, joka on kuitenkin palstalla pääosin erittäin laadukas asiakirjoittaja.

"KHL on Euroopan kovin sarja, eikä liity mitenkään politiikkaan, eikä edes voi liittyä mitenkään politiikkaan koska urheilu ja politiikka on eri asioita koska mä sanon näin ja laaalaaaalaaaa, en kuule, laalaalaa, älkää provoilko! Modet, nää provoilee täällä!"

Esim. tuon Stonewallin viestin, joka tänne linkattiin, en näe mitenkään edustavan jotain suurta ongelmaa Jatkoajan keskustelupalstalla. Jos virhetietoa ei saa oikaista, mihin keskustelu johtaa? Toki on eri asia miksi keskustelu vietiin tuohon aiheeseen, mutta näin sivustaseuraajana tuntuu koomiselta, että kyseessä on näinkin herkkä paikka toisille.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Esim. tuon Stonewallin viestin, joka tänne linkattiin, en näe mitenkään edustavan jotain suurta ongelmaa Jatkoajan keskustelupalstalla. Jos virhetietoa ei saa oikaista, mihin keskustelu johtaa?

Ihan nyt uteliaisuudesta: minkä virhetiedon nimimerkki Stonewall korjasi? Minun silmissäni hän teki lähinnä vain lukuisia väärinymmärryksiä ja johti keskustelua off topicin suuntaan.
 

Gestapo

Jäsen
Aloitteellinen harvemmin olen.....Ja sen voisin vielä sanoa, että kannattaa selvittää valtioneuvoston ja hallintoneuvoston ero. Ymmärrän toki, että nämä voivat olla vaikeita asioita, jos ne on vasta koulussa opetettu.

Mutta noin muuten, kiva että olet palannut banaanisaarilta taas palstan aktiiviseen muonavahvuuteen. Tervetuloa!

Harvemmin, mutta olet kuitenkin.

Oikeassa olet, pyöri mielessäni hallitus ja valtioneuvosto samanaikaisesti = hallintoneuvosto. Koulusta toki juurikin jälleen pääsin eroon viitisen vuotta sitten 25 vuoden koulutusputken jälkeen, joten luulen että aivoissa piilevät viat ei enää lisäkoulutuksella parane.

Kiitos toivotuksista.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Koko tämän nykyisen homman ratkaisu on musta aika simppeli. KHL ja Politiikka- tai vastaava ketju pystyyn vaan. Ei sinne ole sunkaan pakko mennä jos ei haluta. Vastaavasti ne ketkä tunkee sitten noita pelinulkopuolisia asioita 'peliä koskeviin ketjuihin', modet antakoot sanktiota.

Niinpä esitän toiveen, että sellainen henkilö, joka saa avata ketjuja ja jolla on kyky kirjoittaa syvällinen ja tasokas avausviesti, avaisi ketjun, jonka nimi olisi vaikkapa KHL:n poliittiset kytkennät tjsp. Josko sellainen ketju edes hiukan rauhoittaisi menoa ja joidenkin kirjoittajien tuskaa.

vlad.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös