Jatkoajan (v)ihastuttavat moderaattorit

  • 2 256 613
  • 13 719

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Ettekö te puupäät erota kysymystä kritiikistä? Tämä ketju on kysymyksiä varten, right?

Kysymyksillehän tämä ketju on, mutta missäs modet on luvanneet niihin kysymyksiin vastata? Ei missään, eivätkä sitten tosiaankaan alennu vastaamaan. Tai siis vastaavat, jos kysymys tai/ja kysyjä ei ole todella tyhm(i)ä.

Kansallisuuksista puhuttaessa kannattaa pitää kieli keskellä suuta, ettei tule ryssineeksi koko hommaa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Rasismihan viittaa rotuun. Venäläiset ovat saman värisiä kuin me, noin keskimäärin.

Miksei ryssää ja venakkoa voi kieltää, mutta sitten pitää kieltää myös hurri, sakemanni, japsi, kinkki, jenkki, manne, lappalainen, nikkari, manolo...

Eipä taida sellaista etnistä ryhmää tai kansallisuutta olla, jota ei tällä palstalla olisi "epävirallisella" nimellä joskus kutsuttu. Ryssä jos otetaan ennakkotapaukseksi, niin sitten on jo kohta oltava täysin kirjakielinen ja ulkomaalaisviraston hyväksymä linja ihan kaikessa. Ja 200 pelikieltoa päivässä.

Tässä ylemmän auktoriteetin lausunto:

Kielitoimiston sanakirjan mukaan ryssä on sekä venäläiseen ihmiseen että venäjän kieleen viittaavana halventava.

Ryssiä, ryssitellä, vihata

Lainaus ja linkki kotus.fi
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Venäläisten kutsuminen venäläisiksi halventaa venäläisiä, koska venäläiset koetaan yllättävän monien mielestä negatiivissävytteisinä. Enkä pidä hyvänä kutsua Venäjää itänaapuriksi, koska itä koetaan usein negatiivissävytteisempänä kuin läntinen maailma. Näiden seikkojen vuoksi ehdotan, että kutsuisimme venäläisiä norjalaisiksi emmekä koskaan käyttäisi Venäjästä puhuttaessa termiä itänaapuri, vaan Venäjästä puhuttaessa käyttäisimme termiä hassu länsinaapuri.

Nyt tekee mieli kuunnella tämä: USA for Africa - We Are The World (w/M.Jackson) + Lyrics HQ - YouTube

Lisäys: Tässä ei nyt ole kysymystä. Se toinen Mode-ketju olisi ollut parempi tälle.

Lisäys II: Mode ja moderaattori ovat mielestäni liian gestapomaisia nimityksiä, jotenkin jopa aggressiivisia ja robottimaisia nimiä. Ehdotan, että kutsuisimme moderaattoreita tästä lähtien aina mieluummin nimellä hassunhauskat pumpsukat.
 
Viimeksi muokattu:

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Tuo ryssiä-verbi on kyllä hauska. Jostainhan se johtuu, että epäonnistumisiin ja tunarointeihin viittaava sana on nimenomaan ryssiä, eikä vaikkapa ranskia tai norjia. Olisiko niin, että venäläisten puuttuessa asiohin ne menevät todennäköisemmin ns. vituiksi kuin muilla kansakunnilla? Tällöinhän verbin etymologiaan saadaan faktinen peruste, eikä se ole enää halventavaa vaan käytännön elämästä kumpuavaa.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Onko joku kusassut aamumuroihin vai mitä pahaa DreamHockey teki? Aika lyhkäsiä kirjoitelmia oli mutta ei nyt mitään kovin vakavaa. Aika helpolla tuntuu ukkoa lähtevän nykyään pihalle. North Korea is best Korea!
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Mä oon kyllä vähän sitä mieltä että tämä on kuitenkin suomalaisten palsta ja koskaan emme saa niin mukavoitua että ryssä -sanan käytöstä alettaisiin jakamaan pelikieltoja. Ja joo, en kyllä ymmärtänyt pelikieltoja Abidin sanomisesta apinaksikaan, varsinkin kun porilaisia sai haukkua sekakäyttäjiksi ilman sanktioita. Kohta pitää jokainen viesti kirjoittaa kirjakieltä ja värittömästi.

Pappavainaa kääntyy haudassaan (monen muun veteraanin kanssa) kun kuulee että ryssien sanominen ryssäksi on kielletty Suomessa.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Ryssä on alunperin täysin neutraali lyhenne kansainvälisestä termistä, mikä tarkoittaa Venäjän kansalaista. Tämä EI ole näsäviisastelua, vaan fakta.

Ryssä ei tarkoita mitään tsuhnaa, sianpaskaa, vaan kv-tason russian, russija yms. sanan alunperin äärettömän neutraalia suomennosta.

Se, että osa suomalaisista itse on alkanut pitää ryssä -sanaa loukkaavana on täsysin itse kehitetty ongelma. (Toisaalta, onhan Suomessa "Voihan Venäjä" -lausekin puhekielessä. Mistähän johtuu? :).

Toki ryssä -sana on suomenkielessä jonkinlaista slangia ja puhekieltä, joten ei se sinänsä täysin asiallinenkaan termi ole, mutta sen sanan loukkaavuudelle ei kertakaikkiaan ole mitään järkiperusteita.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Kyllä myös venäläiset ovat kyseistä sanasta oppineet loukkaantumaan, joten kyllä sen käyttö loukkaava on.

Vanha sanonta sanoo, että ei nimi miestä pahenna, jos ei mies nimeä. Ehkä tässä tapauksessa lempinimen kohteet ovat ko. nimen merkitystä toiminnallaan tuossa 65v sitten pahentaneet.
 
Viimeksi muokattu:

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ryssä on alunperin täysin neutraali lyhenne kansainvälisestä termistä, mikä tarkoittaa Venäjän kansalaista. Tämä EI ole näsäviisastelua, vaan fakta...

Niin, mutta ei tänä päivänä. Asiasta on tehty tutkimuksia, joissa lähes kaikki ovat pitäneet ryssä sanaa loukkaavana. Ryssä sanan on ollut tarkoitus loukata, ihmiset ovat käyttäneet sanaa nimenomaan halventavana ilmaisuna. Tämä on alkanut itsenäistymisen aikoihin, tämäkin on fakta.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Minä loukkaannun aina jos joku kutsuu minua suomalaiseksi, koska epäillään, että sana "Suomi" olisi lähtöisin siitä, että kuvaillaan Suomenlahden ympäristön ihmisiä tai että Varsinais-Suomea koskeva nimitys olisi myöhemmin laajentunut koskemaan koko Suomea ja "Varsinais" olisi pudotettu nimestä pois. Onpahan myös suon ja suomun sanottu olevan mahdollinen kantasana suomalaisuudelle. Haluanko olla joku Suomenlahden ympäristön etelän vetelä, varsinaissuomalainen eli käytännössä turkulainen tai sitten joku suohirviö taikka suomuinen kala? Enpä halua.

Sen sijaan, kun nykyään homot ovat mediassa ja trendimaailmassa suosittuja, niin ehdotan, että me suomalaiset emme enää kutsuisi toisiamme inhottavasti suomalaisiksi, vaan homoiksi. Siitä tuskin kukaan loukkaantuu.
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Oi jesus mitä mitä kädenvääntöä taas siitä, että mikä loukkaa tai ainakin kuvitellaan loukkaavaksi. Mun mielestä tässä r-sanan käytössäkin on kyse pohjimmiltaan siitä, että kuka käyttäytyy ja miten.

Ryssä, ryby, rybsykkä.. "rakkaalla" naapurilla on monta nimeä. Nuo reaalisosialismin äänekkäät äpärälapset ovat kasvaneet ilman gulagin uhkaa ja sirpin & vasaran kuria. Säännöt on tehty näille maailmankansalaisten irvikuville rikottaviksi, kun miliisistäkin pääsee eroon rahalla. Ryssä on ryssä, vaikka voissa paistaisi ja saa sen ääneen sanoa. Ei näiden rolexi-alexein edessä kenenkään tarvitse varoa sanojaan siksi, että niille muka tulee paha mieli.

On kuitenkin olemassa myös mukavia ja sivistyneitä venäläisiä, jotka osaavat käyttäytyä vaikka ruplia taskussa olisikin. Monet tulevat Suomeen lomalle siksi, että täällä saa hiljaisuutta ja rauhaa ihan eri tavalla. Kuunnellaan mökillä Khachaturiania ja luetaan Tshehovia. Tässä on vähän sama juttu kuin mannein kanssa, että 90+ % pilaa loppujen maineen, mikä on ikävä tosiasia. Näitä tavallisen mukavia ihmisiä voi sanoa ihan vaan venäläisiksi, he eivät ryssän titteliä ansaitse, vaan ne vesijeteillä kännissä ajelevat tataarit siinä naapurimökillä.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Ryssä on alunperin täysin neutraali lyhenne kansainvälisestä termistä, mikä tarkoittaa Venäjän kansalaista. Tämä EI ole näsäviisastelua, vaan fakta.

Sanan tämän päivän konnotaatoiden ja jopa denotaation perusteleminen etymologialla on vähän sama asia kuin perustelisi autoissa olevan kolme pyörää koska Benzin Motorwagenissakin oli.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Poliittinen korrektius huipussaan: New York laati listan kielletyist sanoista - Ulkomaan uutiset - Ilta-Sanomat


Linkki vie suomalaisen keltaisen lehdistön edustajan sivulle. Linkin sisältö on tässä asiayhteydessä sarkastinen ja suunnattu suoraan teidänkaltaisille kukkahattutädeille.

Sinähän tässä se kukkahattuuden primus motor olet, koska koko vääntö lähti tästä liikkeelle:

Saisiko sääntöihin, tai siis ohjeistuksiin pykälän, että sanomalla ryssiä venakoiksi kuittaisi automaattisesti viikon pelikiellon? Aika ärsyttävä tapa.

Ja selvyytenä todettakoon, että en ole oikeasti tuota termin "ryssä" kieltämistä ajamassa, vaikka se nyt ei ehkä fiksuin termi olekaan. Vastaukseni johtui siitä, että tuo Leonin viesti oli käytännössä sisällöltään sama kuin tämä olisi ollut:

Saisiko sääntöihin, tai siis ohjeistuksiin pykälän, että sanomalla nekruja mustiksi kuittaisi automaattisesti viikon pelikiellon? Aika ärsyttävä tapa.
 
Suosikkijoukkue
KK
Voiko itselleen pyytää penaltyä määräajaksi? Välillä huomaa tuohtuneensa asiasta hieman liikaa ja olisikin parempi ottaa pieni henkilökohtainen käytösrangaistus vaikka viikoksi. Sivustolla kun on vaan pakko käydä lähes päivittäin, mutta ei haluaisi esimerkiksi vapaalta puolelta bannia koko foorumilta, joten hyvä vaihtoehto olisi siis ottaa virkavapaata JA:sta.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Voiko itselleen pyytää penaltyä määräajaksi? Välillä huomaa tuohtuneensa asiasta hieman liikaa ja olisikin parempi ottaa pieni henkilökohtainen käytösrangaistus vaikka viikoksi. Sivustolla kun on vaan pakko käydä lähes päivittäin, mutta ei haluaisi esimerkiksi vapaalta puolelta bannia koko foorumilta, joten hyvä vaihtoehto olisi siis ottaa virkavapaata JA:sta.

J.Hotti lupasi olla vuoden kirjoittamatta jos Suomi saa Euroviisuissa tietyn määrän pisteitä. Olikos tämä nyt 2010? Suomi sai sen määrän ja Moderaattorit taisivat lätkäistä vuoden kirjoituskiellon. Eli kai sitä saa, mutta epäilisin että ei moderaattoreita varmaan kauheasti kiinnostaisi niitä jatkuvasti jaella.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ainahan se on sarkasmia kun palaute on negatiivista. Siis jälkikäteen.
Eikö sulla edes kilauta kelloa se, että olen viisi vuotta (Mr. Foxin mukaan) käynyt yhden miehen sotaani näitä lillukanvarsisääntöjä ja -ohjeistuksia vastaan?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eikö sulla edes kilauta kelloa se, että olen viisi vuotta (Mr. Foxin mukaan) käynyt yhden miehen sotaani näitä lillukanvarsisääntöjä ja -ohjeistuksia vastaan?

Mielestäni ryssä tai venakko -sanaa ei tarvitse kieltää, tuollaisen sanan käyttäminen kertoo vain kirjoittajasta. Eli tässä mielessä olen kanssasi samaa mieltä lillukanvarsisääntöjen suhteen.

Sinun viestisi vaan aloitti jälleen kerran keskustelun ryssä -sanan loukkaavuudesta ja osalla porukasta on edelleen kova tarve vähätellä tätä, vaikka sana on yleisesti (mm. Kielitoimiston sanakirjassa) todettu loukkaavaksi.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Eikö sulla edes kilauta kelloa se, että olen viisi vuotta (Mr. Foxin mukaan) käynyt yhden miehen sotaani näitä lillukanvarsisääntöjä ja -ohjeistuksia vastaan?

En nyt pahalla tätä tarkoita, mutta kumpikaan ko. väännön osapuolista ei ole tästä tai oikein muustakaan mieleen päässyt jäämään.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Sinun viestisi vaan aloitti jälleen kerran keskustelun ryssä -sanan loukkaavuudesta ja osalla porukasta on edelleen kova tarve vähätellä tätä, vaikka sana on yleisesti (mm. Kielitoimiston sanakirjassa) todettu loukkaavaksi.
So what? Kysy niiltä, onko porilainen hitsari loukkaava termi? Saadaan selvyys tähänkin asiaan. Omien aivojen käyttöhän on kielletty tällä palstalla. Tarvitsemme lisää ohjeistusta.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Haluanko olla joku Suomenlahden ympäristön etelän vetelä, varsinaissuomalainen eli käytännössä turkulainen tai sitten joku suohirviö taikka suomuinen kala? Enpä halua.

Ja siksi teitä alettiinkin kutsumaan poroiksi. Noiksi jäkälää syöviksi poroparonien sympaattisiksi punakuonoiksi, joita ahmat ja sudet kilvan syövät. Evoluutio rulettaa;)

Olen mielellään suomalainen. Se jotenkin sopii mulle paremmin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
So what? Kysy niiltä, onko porilainen hitsari loukkaava termi? Saadaan selvyys tähänkin asiaan. Omien aivojen käyttöhän on kielletty tällä palstalla. Tarvitsemme lisää ohjeistusta.

Kuten viestissäni sanoin, minä en kaipaa ohjeistusta tai sääntöjä tämän asian suhteen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös