Jari66

Jäsen
En tiedä tunnetko kyseisen ihmisen, mutta noiden "usko Jumalaan tai joudut helvettiin" -tyyppienkin elämän kohdalla kannattaa huomioida että heitä on voitu aivopestä pienestä pitäen ja he eivät pahuuttaan ole mitä ole. Heillä on sama periaate kuin uskovaisia vihaavilla monesti. Periaate. Homma karkaa helposti tyylitajuttomuuden puolelle kun evankeliumi on ilosanoman sijaan käsitetty leimailuna ja uhkakuvina. Yhtä hölmöä on puhua satuolennoista ja tuota kautta vain edistää tyylitajuttomuutta.
Juurikin näin. Itse aikoinaan eräällä toisella foorumilla yritin käydä jonkinlaista hyväntahtoista debattia näiden fundamentalistikristittyjen julistajien kanssa. Sehän ei johtanut yhtään minnekään, ihan kuin ohjelmoitujen robottien kanssa olisi "keskustellut". Kaiken vähäänkään kriittisen palautteen he kykenevät ottamaan tyytyväisenä vastaan kristittyjen vainoamisena, koska näin on raamatussa ennustettu. Totesin tuollon, että järkevin keino on ignooraus.

Mutta itse asiaan. Se on toinen asia, tarvitseeko heidän antaa hillua joka paikassa helvettifantasioineen. Mielestäni oikea paikka olisi kokonaan jokin toinen alusta, nämä juttunsa ovat oikeasti täysin tarpeettomia ja loukkaavia. Ei kaikki jaksa niille pelkästään naureskella. Ottamatta sinänsä kantaa onko puheena oleva nimimerkki Demitra aito fundamentalisti vai väsynyt trolli. Olen lukenut sattuneesta syystä häneltä vain yhden viestin.
 
Viimeksi muokattu:
I'm just a soul whose intentions are good.

karotenoidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Canucks, PYRY
Kiitos modet. Löylyhuone kaikkine siihen liittyvine lisäohjeistuksineen on vuosia kaivattu uudistus, joka oli parempi toteuttaa myöhään kuin ei milloinkaan. Nimi toki on kummallinen, mutta se on vain nimi.
 
Triple deke, glove side.

Ishmael

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Vancouver Canucks
En tiedä tunnetko kyseisen ihmisen, mutta noiden "usko Jumalaan tai joudut helvettiin" -tyyppienkin elämän kohdalla kannattaa huomioida että heitä on voitu aivopestä pienestä pitäen ja he eivät pahuuttaan ole mitä ole. Heillä on sama periaate kuin uskovaisia vihaavilla monesti. Periaate. Homma karkaa helposti tyylitajuttomuuden puolelle kun evankeliumi on ilosanoman sijaan käsitetty leimailuna ja uhkakuvina. Yhtä hölmöä on puhua satuolennoista ja tuota kautta vain edistää tyylitajuttomuutta.

Vahvasti uskovaisten seassa on kuitenkin ihmisiä jotka eivät komppaa uhkakuvia sekä tuomitsemista. Tämä vain huomiona kun noiden molempien ihmistyyppien kanssa tekemisissä ollut pitkään.

Näistä puhutuista muutoksista on vaikea sanoa mitään. Eivät nyt erityisen häiritseviltä vaikuta.
En suinkaan tunne kyseistä ihmistä nimimerkin takana. Enkä suinkaan sanonut, että kaikki uskovaiset ovat perseestä. Käytin termiä ”@demitra kaltaiset ihmiset” juuri siitä syystä, että tällaiset henkilöt, jotka ovat aidosti valmiita tanssimaan kuolleiden ihmisten haudoilla ja tuomitsemaan heidät ikuiseen kadotukseen ja helvetin liekkeihin, eivät omaa tippaakaan empatiaa, kun pitää päästä julistamaan omaa ”ilosanomaansa”. Tässä tapauksessa vielä nimimerkki, joka rehentelee avoimesti sillä, kuinka menestyksekkäästi on onnistunut keräämään maallista mammonaa. Siellä iloisesti poimitaan aapisesta itseään miellyttävät kohdat ja nostetaan itsensä muiden yläpuolelle. Minä pidän tällaisia ihmisiä epämiellyttävinä ja pahoina.

Oma tekstini voi olla tyylitajutonta, mautonta ja vastakkain asettelevaa. Minulta vain puuttuu täysin ymmärrys sille, että oman uskonnon varjolla ollaan valmiit jakamaan tuomioita eläville tai kuolleille, täysin uskonnosta riippumatta. Fundamentalistihörhöt ovat yksi syy sille, miksi maailmassa tapahtuu todella paljon pahoja asioita. ”Mun jumala on parempi kuin sun jumala”.
 
”Tykkäät laittaa viestejä, joissa on vähän sisältöä ja paljon provoa.”
Käyttäjän Hamu luonnehdinta Ishmaelista 15.10.2020.

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Löylyhuone? Olisi nyt edes "kovien löylyjen sauna", jossa säännöt mallia "hell in a cell". Suomalaiset ovat sitä paitsi hiljaa saunassa.

Luin myös rivien välistä, että kohta voi tulla raippaa pikkurikkeistä. En nimittäin ole aikoihin jaksanut keskustella lätkästä. Olen muuttumassa aidoksi tuulipukusuomalaiseksi, joka virkoaa kerran keväässä kuuntelemaan Mika Saukkosen selostuksia. Ihan aikaisintaan puolivälieräksi taidan jaksaa käydä heittämässä parit alibiviestit otteluseurantaketjuun, ettei tule häätöä "löylyhuoneesta".
 
"Nyt ei taloudellisia raameja laiteta estämään ihmisten ajattelua" - Antti Rinne

"North Korea will become a different kind of Rocket - an Economic one!" - Donald Trump

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
@Ishmael Joo kyllä minä pointistasi kiinni sain ja ajattelin että onko ko. nimimerkillä isompaakin taipumusta moiseen. Ei ole osunut itseäni vastaan. Siksi yleisemmällä tasolla nostin tuota menoa esiin.

Otan nyt tietoisen riskin, mutta eikö @Moderaattorit tuossa rikepisteen arvoisessa viestissä nyt rikottu useampaakin sääntöä provosoinnin, troillailun ja flametuksen merkeissä? Kyseinen nimimerkki kuitenkin jo viestissään itse epäsuorasti myönsi että kanssakirjoittajat provosoituvat. Ja ketjuvalintakaan tuskin sattumaa oli vaikka uskontoon ja jopa kuolemaan liittyville asioille on omat ketjunsa.
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
- Koska Jatkoajan keskustelupalsta on vapaasta keskustelusta huolimatta pääsääntöisesti jääkiekkoaiheinen keskustelupalsta, otamme jatkossa jääkiekkokeskustelun puutteen tai sen heikon tason huomioon kurinpidollisia päätöksiä tehdessämme.
Kuten täällä esim. @Pisin Kääpiö 186cm nosti jo hyvin esille niin tämä linjaus on aivan käsittämätön, hyvin epämääräinen eikä perustu länsimaiseen oikeustajuun.

Kyllä, palsta on pääsääntöisesti jääkiekkoaiheinen keskustelupalsta, mutta sillä käydään myös hyvin vilkasta muiden aiheiden keskustelua. Uskon, että tänne rekisteröityneistä kuitenkin 99 %:a yhdistää kiinnostus jääkiekkoon vaikka ihan kaikki ei siihen osallistuisikaan.

Tilanteet ja kiinnostuksen aiheet kuitenkin muuttuvat elämän varrella. Myös me kirjoittajat olemme erilaisia. Itse en ole tainnut kirjoittaa enää vuosiin juuri mitään kiekkopuolelle. Täällä siis sallitaan se, että kirjoittaa vain vapaan puolelle, koska en ole lentänyt pellolle, hyvä niin. Jos kuitenkin syyllistyn rikkeeseen vapaan puolella, tulen saamaan ankaramman rangaistuksen kuin kirjoittaja, joka käy myös kirjoittelemassa jääkiekkopuolella. Vai riittävätkö vuosien takaiset "kannukseni" kiekkopuolella pitämään rangaistuksen normaalitasoisena? Jos kyllä, mihin vedetään raja? Riittääkö jos on kirjoittanut vuoden sisään vai kolmen vuoden? Entä kuinka paljon on pitänyt kirjoittaa?

Entä jos vapaan puolella rikkeen tekijä on käynyt kirjoittelemassa vain otteluseurantaketjuissa tyyliin, "Hieno maali Pullilta", "Ja toiko oli muka poikittainen?". Saako hän silloinkin kovennetun rangaistuksen rikkeestään vapaan puolella, koska kiekkopuolella kirjoittaminen ei ole mitään varsinaista sihvosmaista analyysiproosaa. Millaista sisältöä on siis pitänyt kirjoittaa?

Summa summarum, siis se, että kirjoitat jääkiekkopuolelle jotain (tosin emme tiedä mitä ja kuinka paljon), lieventää sun rangaistusasteikkoa vapaan puoleen rikkeestä. Vaikuttaa kaiken kaikkiaan hyvin epämääräiseltä ja jopa epäoikeudenmukaiselta linjaukselta.

Esitän simppelin vaihtoehdon, joka helpottaa ja selkiyttää hommaanbe, mutta myös meidän kirjoittajien asemaa. Unohtakaa tämä linjaus, ja tarkastelkaa kurinpidollisia päätöksiä tehdessänne vain itse tapausta ja tekijän aikaisempaa rikehistoriaa. Nämä riittävät ja kaikki kirjoittajat ovat jatkossakin samalla viivalla. Sen sijaan jos alatte vielä näiden lisäksi arvioimaan kunkin kirjoittajan antia jääkiekkopalstalle, astutte melkoiseen hetteikköön.
 
Viimeksi muokattu:
“The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence." - Charles Bukowski

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Summa summarum, siis se, että kirjoitat jääkiekkopuolelle jotain (tosin emme tiedä mitä ja kuinka paljon), lieventää sun rangaistusasteikkoa vapaan puoleen rikkeestä.
Vaikuttaa kaiken kaikkiaan hyvin epämääräiseltä ja jopa epäoikeudenmukaiselta linjaukselta.
Itse ymmärsin tämän niin että voidaan antaa kirjoituskielto vapaan puolelle ja antaa vaikuttaa kiekkokeskustelussa. Jos taas anti kiekkokeskusteluun on olematonta on helpompi lätkäistä suoraan ikuiseen kadotukseen koko kirjoittaja.
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
"It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness. That is life."

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Olishan se nyt aivan hirveen kamalaa vääryyttä että jääkiekkomediaks itteään brändäävän sivun jääkiekkoaiheisella keskustelupalstalla pitäis keskustella *GASP* jääkiekosta.
 
Kuinka monta Hockey Hall of Famen jäsentä on lähtöisin teidän joukkueesta?

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
@Moderaattorit Olisikohan mahdollista saada tuo "löylyhuone" tuossa valikossa alemmaksi ja pitää kierrätyskeskus ensimmäisenä jo pelkästään vanhasta tottumuksesta?

Ennemmin muutenkin luen Michael Jackson -vitsejä, kuin luen maahanmuuttoketjua...
 
"Lähden nyt lenkille ja kun palaan tunnin päästä, pelikieltoni ja kaikki pelleily on peruttu" -Scholl.

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
@Moderaattorit Olisikohan mahdollista saada tuo "löylyhuone" tuossa valikossa alemmaksi ja pitää kierrätyskeskus ensimmäisenä jo pelkästään vanhasta tottumuksesta?

Ennemmin muutenkin luen Michael Jackson -vitsejä, kuin luen maahanmuuttoketjua...
Sama. Tämä on todella ärsyttävää. Voisiko tuon politiikkapaskan ulkoistaa koko palstalta?
 
Melkein.

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Espoon Palloseura
koko viesti
Vähän samanlaiset mietteet täällä siltä osin, että itsekin kirjoitan tai olen kirjoittanut varmasti enemmän vapaan puolelle kuin kiekkokeskusteluihin, mutta toisaalta nyt koronan sävyttämänä aikana ei oikein kiekkoa ole pelattukaan samalla tavalla kuin aiemmin (oma suosikkijoukkue ei pelaa tälläkään hetkellä eikä tietoa koska pelaa seuraavan kerran), eikä se lätkä ole aina ollut päällimmäisenä mielessä luonnollisesti. Pitää siis olla varovainen ettei mene rikkomaan sääntöjä, ilmeisesti? Toivottavasti tulevana vuonna olisi aihetta myös jääkiekosta kirjoittaa enemmän.

Tuota mietin itsekin, mikä tavallaan riittää siihen ettei kirjoittaja leimautuisi "turhanpuhujaksi", että kuinka kattavasti tuonne kiekkopuolelle tulisi kirjoittaa? Missä menee raja?

Olen aikaisemminkin sanonut sen, että vapaan puolella on ollut hyvää ja laadukasta keskustelua, paljon parempaa kuin monessa muussa paikassa, jonka takia toivoisin saman jatkuvan siltäkin osin. Mutta ymmärrän kyllä myös tuon, että kiekosta paljon kirjoittavat ovat tässä suhteessa etusijalla, koska vapaa keskusteluhan on sivuroolissa loppujen lopuksi tällä palstalla. Tuo @Ollakseni n heittämä ajatus on tässä suhteessa looginen.

edit. sitä siis tarkoitan, että jos joku perseilee kiekkokeskustelussa, niin on varmasti isompi kynnys laittaa kirjoittaja lopullisesti pihalle palstalta, kuin jos kiekosta mitään kirjoittamaton perseilee vapaan puolella. Tämän siis ymmärrän hyvin, asiallisesti keskustellessa tietysti sääntöjen pitää olla kaikille samat.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Nykäskylän ylpeys, Bunch of jerks
Sama. Tämä on todella ärsyttävää. Voisiko tuon politiikkapaskan ulkoistaa koko palstalta?
Ihan sama itelle missä kohtaa linkit on, mutta vahva vastalause politiikan ulkoistamiselle palstalta. Täällä on pääpiirteissään erittäin asiantuntevaa ja tietävää väkeä kommentoimassa politiikkaa. Varsinkin jenkkien pressanvaalit oli miellyttävintä seurailla palstan kautta.
 
Does your monkey go "hoo ho HOO"?
Tiede on objektiivista
Tiedostaminen on subjektiivista​

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
Kerrotko muutaman? Siis sellaisen missä keskustelu on yhtä laadukasta ja monipuolista kuin Jatkoajan vapaan puolella? Mä olen kirjoitellut tänne nyt kuusitoista vuotta enkä usko, että mitään vastaavaa löytyy tilalle.
Pääpaino viestissäni oli, etten ymmärrä, miksi tänne kirjoittaa henkilöitä, jotka eivät osallistu ollenkaan lätkäkeskusteluihin. Kirjoitusoikeuksien saamiseksi kuitenkin edellytetään, että henkilöllä on jonkinlaista tietämystä jääkiekosta ja mahdollista annettavaa jääkiekkokeskusteluun.

Vaikka en ymmärräkään jonkin kännikeskustelun arvoa niin vapaalla puolella on toki välillä mielenkiintoisia keskusteluja. Yhdysvaltojen vaalien seuranta viime vuonna oli loistavaa erityisesti seurantaa johtaneen kirjoittajan ansiosta.
 

Kari Runk

Jäsen
Pääpaino viestissäni oli, etten ymmärrä, miksi tänne kirjoittaa henkilöitä, jotka eivät osallistu ollenkaan lätkäkeskusteluihin. Kirjoitusoikeuksien saamiseksi kuitenkin edellytetään, että henkilöllä on jonkinlaista tietämystä jääkiekosta ja mahdollista annettavaa jääkiekkokeskusteluun.
No ajatellaan vaikkapa Bluesin ja Jokereiden faneja. Kun oman joukkueen kohtalo on mitä on, ei "uutta" rakkautta mihinkään seuraan solmita noin vaan. Nythän toki Kiekko-Espoo tekee taas Mestiksessä tuloaan, mutta ymmärtänet pointin. Jääkiekkoa saatetaan siltikin seurailla enemmän ja vähemmän pintapuolisesti, mutta se hyvin usein myös tarkoittaa sitä, että keskustelulle ei ole mitään lisää annettavaa, mitä joukkuetta paremmin seuraavat fanit eivät olisi jo jollain tavalla käsitelleet.

Jos TuTo lopettaisi toimintansa, niin alkaisiko teikäläistä näkymään sitten esimerkiksi TPS:n keskusteluosiossa? Vai olisiko vaihtoehto lopettaa koko Jatkoajan käyttäminen, ja missata esimerkiksi mainitsemasi Yhdysvaltojen presidentinvaalien seuranta kokonaan?
 
"Että minua pistää vihaksi tämä ajattelu, että kaikki mielipiteet ovat muka tasa-arvoisia. Eivät ole. Osa on paskoja. Niiden takana ovat idiootit. Internet on kuin joku ajattelun Idols-kilpailu, että sinne vaan, sinne vaan jokainen, jolla ei ole mitään pätevyyttä ajatella monimutkaisia asioita, menee mesoamaan suuna päänä ilman minkäänlaista itsekritiikkiä, ja sitten loukkaantuu, kun joku ei vaan tykkää."

kiwipilot

Jäsen
Pääpaino viestissäni oli, etten ymmärrä, miksi tänne kirjoittaa henkilöitä, jotka eivät osallistu ollenkaan lätkäkeskusteluihin. Kirjoitusoikeuksien saamiseksi kuitenkin edellytetään, että henkilöllä on jonkinlaista tietämystä jääkiekosta ja mahdollista annettavaa jääkiekkokeskusteluun.
No hei, ei sun tarviikaan ymmärtää. Tässä on nyt Turun humblebraggaajalle ja politiikan The Grand old manille väännetty usean viestin verran asiasta. Mutta kun ei mene jakeluun niin sitten ei mene. Jatkakaamme kukin tahoillamme tästä eteenpäin.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Espoon Palloseura
No ajatellaan vaikkapa Bluesin ja Jokereiden faneja. Kun oman joukkueen kohtalo on mitä on, ei "uutta" rakkautta mihinkään seuraan solmita noin vaan. Nythän toki Kiekko-Espoo tekee taas Mestiksessä tuloaan, mutta ymmärtänet pointin. Jääkiekkoa saatetaan siltikin seurailla enemmän ja vähemmän pintapuolisesti, mutta se hyvin usein myös tarkoittaa sitä, että keskustelulle ei ole mitään lisää annettavaa, mitä joukkuetta paremmin seuraavat fanit eivät olisi jo jollain tavalla käsitelleet.

Jos TuTo lopettaisi toimintansa, niin alkaisiko teikäläistä näkymään sitten esimerkiksi TPS:n keskusteluosiossa? Vai olisiko vaihtoehto lopettaa koko Jatkoajan käyttäminen, ja missata esimerkiksi mainitsemasi Yhdysvaltojen presidentinvaalien seuranta kokonaan?
Aika lailla näin. Itselläni ei ollut pariin vuoteen suosikkijoukkuetta ollenkaan Bluesin konkurssin takia, koska Espoo United ei kiinnostanut pätkän vertaa. Viime keväänä viimein päätin hakea kirjoitusoikeuksia innostuneena Kiekko-Espoon noususta tai nostosta Mestikseen. Olen kyllä kommentoinut puolueettomasti myös Liigaan liittyviä asioita, sillä se kiinnostaa siinä määrin edelleen mitä nyt toivoisin Espoon sinne joskus palaavan. Koronan takia myös, kuten jo mainitsin, on ollut usein muuta mielessä kuin jääkiekko ja oma palstaura alkoi siinä mielessä vähän hankalaan aikaan, koska sen jälkeen ei olla jääkiekkoa päästy pelaamaan "normaalisti" käytännössä vielä ollenkaan. Tälläkin hetkellä Mestis on katkolla toistaiseksi. Eikä se fiilis ole ollut sillä tavalla katossa, kun koko ajan uhkana on kauden keskeytyminen.
 

Ishmael

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Vancouver Canucks
Se että joku ei kirjoita juurikaan lätkäpuolelle mitään ei mielestäni sinällään ole mikään ongelma. Tällöin kuitenkin toivoisin siinä muussa viestinnässä olevan edes jotain sisältöä. Mutta kun tuolla kierrätyskeskuksessa mesoaa mm. tyyppi, joka ei ole kahdeksaan (?) vuoteen kirjoittanut lätkäpuolelle mitään ja muu sisältö on ryyppäämisen ihannointia ja housuun paskomisen gloriaa, niin en ymmärrä miten modet eivät näe tässä mitään ihmeellistä. Samalla kuitenkin muistutetaan ajoittain siitä, miten tämä on ensisijaisesti jääkiekkopalsta ja kaikki seksiin liittyvä on suoraan saatanasta. Onneksi on ignore-toiminto, niin siitäkin paskasta (pun intended) pääsee eroon.

Parin edellisen kirjoittajan kanssa olen samoilla linjoilla siitä, että nuo miljoona musiikkiketjua olisi voinut työntää jonnekin omaan osioonsa, niin niitä ei tarvitsisi katsella kaiken aikaa, ellei välttämättä halua.

Ennen kaikkea sitä kuitenkin toivoisi jotain järkeä moderointiin. @Moderaattorit voisi nyt tulla ihan omin sanoin selvittämään, millä perusteella @Evil kuittasi itselleen pelikieltoa Jopen haudalla biletyksestä kun taas @demitra sai oksettavasta kaksinaamaisuudestaan ja flametuksesta Alexi Laihon kuoltua vain varoituksen. Eivät varmasti tule, koska sehän nyt on aivan itsestään selvää, että boolsseja siihen ei löydy. Ja sitten ihmetellään, kuinka homma on sekaisin kuin seinäkello, kun säännöt ovat eri nimimerkeille räikeästi erilaiset. Tai sitten tässä on tätä lainsäädännöstä tuttu paljousalennusta mukana: osoittamalla huonoja käytöstapoja saat suunnilleen maksimituomion mutta rikkomalla räikeästi vähintään kolmea eri sääntöpykälää yhdessä viestissä saat vähän soosoota. Hyvin te vedätte.
 
”Tykkäät laittaa viestejä, joissa on vähän sisältöä ja paljon provoa.”
Käyttäjän Hamu luonnehdinta Ishmaelista 15.10.2020.

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Onko mikään ihme, ettei RIP-ketjussa helvettiin toivottelemisesta sun muusta perseilystä tule kummempia rangaistuksia, kun kerran palstalla saa näköjään heitellä toiveita toisen kirjoittajan ampumisesta kuoliaaksi ilman edes sitä rikepistettä?

Kun ottaa huomioon, että palstaa tuntuisi lukevan tai käyttävän henkilöitä, jotka ovat valmiita lähettämään uhkauksia myös nimimerkkien takana olevien ihmisten henkilökohtaisiin sähköposteihin ja lähestymään twitterissä samanlaisin tunnusmerkein, tämä ei tunnu hyvältä. Ja sitten kun vertaa, niin "Haista vittu" saattaa tuottaa sen bännin...
 
Kuten Bat Helvetistä, olen poissa kun aurinko taas saa

All vibes, no tactics
Paljon hyviä kommentteja, kiitos niistä! Ja paljon myös kaikenlaisia kysymyksiä, joista toivottavasti mahdollisimman moneen vastauksia ja selvennyksiä jo tässä sekä seuraavissa viestissämme. Jos jää kuitenkin epäselvää, niin kysykää uudestaan.

Tämän ketjun viesteistäkin näkee jo, että "löylyhuoneelle" oli tilausta. Joidenkin mielestä politiikka kuuluu osana mihin tahansa keskusteluun, kun taas toiset eivät ole aiheesta tippaakaan kiinnostuneita. Tällä toimenpiteellä pyritään nyt luomaan sellainen kompromissi, että asiasta kiinnostuneille on edelleen paikka jossa keskustella, mutta vakavasta politiikka-allergiasta kärsvät eivät joudu tahtomattaan altistumaan sille.

Eikö tämä nyt ole ihan nurinkurinen suhtautuminen. Jos ei kestä kuumuutta niin ei kai silloin pidä mennä saunaan vaan esim keittiöön.
Osion nimi nyt on vaan nimi ja se voidaan tulevaisuudessa muuttaa ihan helposti, jos niin halutaan. Sellaista tässä kuitenkin haettiin takaa, että löylyhuoneessa voi joskus olla kuumat paikat, mutta kuitenkin hyvä henki. Eihän suomalaiset saunassa tappele tai törttöile? Tai jos joku käyttäytyy huonosti - kusee kiukaalle, haastaa riitaa tai heittää kaikkien muiden mielestä ihan liikaa löylyä - niin ainakin sitä samaa kaveria ei enää seuraavalla kerralla oteta mukaan lauteille.

Näin on tässä meidänkin osiossamme ja nyt pystymme esim. tarvittaessa laittamaan "kuumakallelle" bännit pelkästään löylyhuoneeseen, jos tunteensa pysyvät kuitenkin kurissa muissa keskusteluissa.


T: Moderaattorit
 
Kyse läpeensä poliittisesta toiminnasta Valko-Venäjän (ja osin Venäjän) puolelta, jossa urheilu on alistettu rikollisille päämäärille. Missä tästä ja tulevista samanlaisista otteluista voi keskustella?

Putinin perustama KHL on poliittinen hanke. KHL:n tehtävä on tukea Venäjän toimia olivat ne sitten mitä tahansa. Onko keskustelu KHL:n poliittisesta luonteesta enää mahdollista ja jos on, missä se keskustelu voidaan käydä ottaen huomioon, että tilanteet voivat tulla yhdessä ottelussa päälle?

Sama tilanne saattaa syntyä, jos Fasel saa väkisin vietyä MM-kisat Valko-Venäjälle. Miten toimitaan, jos kisoista väännetään vielä helmikuussa. Ja entäs, jos Suomi menee kisoihin, vaikka kummolat ja marinit ovat koko kisoja vastaan?
Tässä on niin hyvä vastaus, että kopioin sen:

”Poikkeuksena tähän on selvästi enemmän jääkiekkoon kuin politiikkaan keskittyvät aiheet, kuten vaikkapa halliprojektit.”

Noin sanottiin tuossa Moderaattorien viestissä. Jokereihin liittyvä, esimerkiksi Jokereiden talouteen liittyvä keskustelu liittyy minusta enemmän jääkiekkoon sillä Jokerit on jääkiekkoseura. Tyhmää minustakin olisi siirtää Jokereihin ja KHL:ään liittyvä keskustelu pois siitä osiosta.
On ihan totta, että jääkiekko ei ole mikään politiikasta ulkopuolella oleva eristäytynyt saareke, vaan joskus asiat liittyvät väkisinkin toisiinsa.

Voisi ehkä kuitenkin miettiä, että mikä on viestin pääsisältö ja käydä keskustelua sen mukaan oikeassa paikassa? Onko kyse korruptiosta KHL:ssä vai korruptiosta Venäjän politiikassa? Onko kyse MM-kisojen pelaamisesta Valko-Venäjällä vai Valko-Venäjän poliittisesta tilanteesta?

Mutta ei tässä nyt sinällään ole mitään pyörää keksitty uudelleen. Tulkintoja on jouduttu tekemään ja ohi aiheen menneitä keskusteluja on suitsittu ja siirrelty aiemminkin. Sama jatkuu, nyt meillä on vaan yhteen paikkaan keskitetty oma osionsa näille keskusteluille.


T: Moderaattorit
 
Tarkoittaako tämä sitä, että jos esimerkiksi Marinin hallitusta koskevaan ketjuun tulee rasistista tekstiä, ketju suljetaan sen sijaan, että kirjoittaja suljetaan?
Kyllä ensisijaisesti puututaan edelleenkin rasististen viestien lähettäjiin ja annetaan sanktioita heille. Mutta jos näitä viestejä tulee jatkuvasti ja koko ketju menee luokattomaksi, niin sitten ketju pannaan joko jäähtymään toviksi tai kokonaan säppiin.


T: Moderaattorit
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, K-Espoo, Sean Dyche, Sir Bobby Robson
Kyllä ensisijaisesti puututaan edelleenkin rasististen viestien lähettäjiin ja annetaan sanktioita heille. Mutta jos näitä viestejä tulee jatkuvasti ja koko ketju menee luokattomaksi, niin sitten ketju pannaan joko jäähtymään toviksi tai kokonaan säppiin.


T: Moderaattorit
Onko rikepiste sanktio rasistisesta viestistä?
 
“Joelinton is the worst brazilian since Stevie Wonder shaved his wife’s pussy.”

”The football was similar to Tony Pulis but at least Tony had a plan. I remember Steve would throw the ball in the middle in training and say “let’s play” like we were under 9’s. It was crazy.”
Onnittelen Jatkoaikaa saudi-arabialaisen laintulkinnan käyttöönottamisesta.
Kiitos onnitteluista, ne lämmittävät mieltämme. Käytimme kaikki joulupyhät saudiarabilaisten lakitekstien läpikahlaamiseen. Harkitsimme sen inspiroimina myös muutamaa muuta toimenpidettä: palstalta potkittu voisi päästä takaisin, jos osaa lukea ulkoa riittävän pitkän katkelman Kalervo Kummolan elämäkerrasta, tai että pelikiellon aikana palstaa lukiessa olisi kuunneltava samalla Antti Mäkisen äänikirjaa. Jätimme nämä kuitenkin vielä hautumaan suunnittelupöydälle.

Mutta joo, ei tässä nyt oikeasti mitään kovin dramaattista muutosta ole tälläkään kertaa. Käyttäjien kokonaiskontribuutiota palstalle on mietitty aina ennenkin varsinkin isoimpia rangaistuksia jakaessa. Tätä ei ole myöskään pyritty salailemaan millään tavalla. Nyt vaan haluttiin kertoa reilusti tästä käytännöstä ja kirjata se myös virallisesti muistiin.

En nyt oikein ymmärrä tätä uudistusta. Eli, jatkossa voi tulla kakkua jos jääkiekkopuolella ei ole ollut hyvää antia ja töpeksii vapaalla?
Töpeksimisestä on voinut tulla ennenkin kakkua. Ihan samalla tavalla jatketaan.

Summa summarum, siis se, että kirjoitat jääkiekkopuolelle jotain (tosin emme tiedä mitä ja kuinka paljon), lieventää sun rangaistusasteikkoa vapaan puoleen rikkeestä.
Nope, vaan korkeintaan (ja vain joissain tapauksissa) päinvastoin.

Olenko nyt siis heikommassa asemassa verrattuna muihin käyttäjiin?
Täällä siis sallitaan se, että kirjoittaa vain vapaan puolelle, koska en ole lentänyt pellolle, hyvä niin. Jos kuitenkin syyllistyn rikkeeseen vapaan puolella, tulen saamaan ankaramman rangaistuksen kuin kirjoittaja, joka käy myös kirjoittelemassa jääkiekkopuolella. Vai riittävätkö vuosien takaiset "kannukseni" kiekkopuolella pitämään rangaistuksen normaalitasoisena? Jos kyllä, mihin vedetään raja? Riittääkö jos on kirjoittanut vuoden sisään vai kolmen vuoden? Entä kuinka paljon on pitänyt kirjoittaa?
Jos ette ole joutuneet aiemminkaan juurikaan tekemisiin kurinpitomekanismien kanssa, niin tuskin on mitään syytä huoleen.

"Yksikään vanha palstalainen ei ole saamassa kenkää vaikka keskittyisikin kirjoittamaan vapaaseen keskusteluun, kunhan pysyy poissa hankaluuksista. Kokonaisuutta tarkastellaan vain kurinpitokäsittelyn yhteydessä."

Ei täältä ihan pienistä rikkeistä tulla jatkossakaan poistamaan ketään sellaista kirjoittajaa, joka normaalisti käyttäytyy asiallisesti.

Mikäli taas jollakulla tarkoituksena on jatkossa pelkästään haastaa riitaa, heittää bensaa vähän siellä sun täällä ja spämmätä kalsarikänneilyn lomassa, niin satunnaisetkaan kiekkopuolen viestit ei enää tilannetta pelasta.

Esitän simppelin vaihtoehdon, joka helpottaa ja selkiyttää hommaanbe, mutta myös meidän kirjoittajien asemaa. Unohtakaa tämä linjaus, ja tarkastelkaa kurinpidollisia päätöksiä tehdessänne vain itse tapausta ja tekijän aikaisempaa rikehistoriaa. Nämä riittävät ja kaikki kirjoittajat ovat jatkossakin samalla viivalla. Sen sijaan jos alatte vielä näiden lisäksi arvioimaan kunkin kirjoittajan antia jääkiekkopalstalle, astutte melkoiseen hetteikköön.
Ensisijaisesti tarkastellaankin aina kyseistä tapausta sekä kyseisen käyttäjän aiempaa rikehistoriaa, mutta myös kokonaiskontribuutio on otettu ennenkin huomioon. Se nyt vaan on koko palstankin kannalta varsin eri asiasta kyse, jos joku yli 10.000 viestiä kirjoittanut ja palstalle hyvää sisältöä tuottava nimimerkki sortuu joskus yön pimeinä tunteina johonkin rötökseen kuin jos käyttäjän kaikki 100 viestiä ovat pelkkää turhaa chättäilyä.

Toinen, kolmas, neljäs jne mahdollisuus annetaan jatkossakin niille, ketkä ovat sen ansainneet.

Poistakaa se koko vapaan puoli jos noin aiheuttaa päänvaivaa.
Siihen tässä justiinsa pyritään, että näin radikaaliin toimenpiteeseen ei tarvitsisi ryhtyä. Jatkoajan keskustelupalsta on perustettu ja tarkoitettu ensisijaisesti jääkiekosta keskusteluun, mutta haluamme tarjota käyttäjille paikan laadukkaaseen, informatiiviseen, asialliseen ja sopivan rentoon keskusteluun myös muista aiheista. Koitetaan kaikki siis käyttäytyä niin, että tämä mahdollisuus säilyy jatkossakin.


T: Moderaattorit
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy