Mainos

Jatkoajan ravintolaopas

  • 560 374
  • 2 590

Tuamas

Jäsen
Pikemminkin niin käsittääkseni, että hyvää pizzaa saa nykyään helvetin monesta paikasta ja Dennis ei vaan pysynyt mukana. Mutta korona ja Venäjä,

Suomessa on varsinkin ravintola-alalla hämmentävän usein toistuva kierto, kuinka joku Rafkin, Salmela tai Grönblom luo toimivan konseptin, kasvattaa sitä kannattavasti, myy sen sijoittajille ja sijoittajat vetävät homman ennemmin tai myöhemmin vihkoon optimoimalla kustannustasoa laadun sijaan.

Kotipizza taitaa olla ainoita joissa "iso raha" on saanut homman pyörimään hyvin ja ketju on jopa kehittynyt selkeästi.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK


Vai olisiko tämä sopinut paremmin pikaruokaketju-keskustelun alle? En osaa sanoa, kun en ole koskaan päässyt käymään tuolla, mutta jotenkin sellainen kuva, että maineikas ja pitkäikäinen ravintola(t) on kyseessä.
Oli aikoinaan ihan parhaita pizzerioita, mutta yrityskauppojen myötä meni rikki. Kuten Rafkin Hesarissa toteaa:

"Koko brändi on pilattu. Se alkoi heti kun me myimme sen. Me teimme kaiken itse, tomaateista alkaen. Sitten kun tulivat nämä uudet omistajat, alettiin käyttää alihankkijoita”.

Edellinen käyntikerta oli joskus neljä-viisi vuotta sitten ja sen jälkeen totesin ettei enää tavitse menä.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kotipizza taitaa olla ainoita joissa "iso raha" on saanut homman pyörimään hyvin ja ketju on jopa kehittynyt selkeästi.
On muuten yhtäkkiä nousseet myös hinnat Kotipizzassa. Melko hyvä Sienimestari-pizza maksaa 15,90 euroa kun viime syksynä maksoi 13,90 euroa. Tainneet muidenkin pizzojen hinnat nousta samassa suhteessa. Saa nähdä vaikuttaako myyntiin. Alkaa olla aika kova hinta kotipizzasta.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Samaa mieltä siitä, että Denniksen taso laski viimeisten vuosien aikana siitä mitä se parhaillaan oli. Kävin oliko se nyt kolmisen vuotta sitten viimeksi siellä, niin ei se pizza ollut enää samanlaista kuin aikaisemmin oli. Harmi toki, olihan se tietynlainen kulttipaikka kuitenkin, ja antoi varsinkin turkulaiselle pizzakulttuurille tietyllä tavalla kasvot. Lapsena Turussa käydessä oli aikanaan Dennis melkein vakiopaikka, vähän kuin Napoli Tampereella.

Voihan se sittenkin olla niinkin, ettei viimeistä lukua olla vielä kirjoitettu. Dennis Rafkin olisi valmis ostamaan ketjun itselleen takaisin:
 
Viimeksi muokattu:

WildCore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Turkulaisena on tullut kerran jos sadannenkin kerran käytyä Denniksessä. Oli oikeasti hyvät pizzat silloin menneinä aikoina, tunnelmallinen paikka ja itse Rafkin ottamassa asiakkaita vastaan ja kävi myös pöydissä heittämässä juttua ja kyselemässä, että maistuiko pizza. Good times.
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kampin kauppakeskuksen 5. kerroksen ravintolamaailmassa on erinomainen pieni filippiiniläinen ravintola Pobre. Se on muutaman kerran testattu, eikä ole kertaakaan pettänyt. Makumaailma on erilainen thaikkuihin tai kiinalaisiin verrattuna. Todellakin suosittelun arvoinen.
 

kyykäärme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Helsingin Dennis oli aivan erinomainen pizzeria 90-luvun alkupuolella, mutta opiskelijalle aika kallis, kun pizzat maksoivat jotain 60 markkaa. Siellä tuli käytyä sukulaisten kanssa silloin, kun tulivat isolle kirkolle käymään, ja maksoivat ruoat.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Kun kerran Kotipizza mainittiin niin purnataan tässä hieman. Olen kyllä aika tykännyt lafkan pizzasta, sellaista hyvätasoista peruspizzaa ja usein parempi kuin kilpailijansa. Nyt vaan on hinnat karanneet mielestäni pikkaisen liian korkeiksi, koska samaan hintaan saa pizzaa jo "oikeista" pizzaravintoloista. Kotipizza kuitenkin huokuu itselleni selkeää pikaruokalan henkeä.

Edit. @Tadu oli nopeammin samalla asialla.

Hain viikonloppuna pitkästä aikaa Kotipizzasta pizzaa. Opera Special L-kokoisena ja valkosipulilla, 26€. Minusta tuo on suhteellisen kallis, varsinkin kun kyseessä on peruspizza. Hyvin kyllä näytti kauppa käyvän, jengiä lappasi jatkuvasti sisään, joten selvästi hinta ja laatu kohtaavat monen mielestä.

Kotipizzasta tykkään siitä, että laatu on tasaista.
 

Tuamas

Jäsen
Hain viikonloppuna pitkästä aikaa Kotipizzasta pizzaa. Opera Special L-kokoisena ja valkosipulilla, 26€. Minusta tuo on suhteellisen kallis, varsinkin kun kyseessä on peruspizza. Hyvin kyllä näytti kauppa käyvän, jengiä lappasi jatkuvasti sisään, joten selvästi hinta ja laatu kohtaavat monen mielestä.

Kotipizzasta tykkään siitä, että laatu on tasaista.

Suomessa tosiaan tasalaatuinen, keskitasoinen demarius viehättää ja myy, vaikka olisi vähän hintaakin. Suomalainen tykkää kun tietää mitä saa.

TJEU Napolin jonot Tampereella ja Kotipizza.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Suomessa tosiaan tasalaatuinen, keskitasoinen demarius viehättää ja myy, vaikka olisi vähän hintaakin. Suomalainen tykkää kun tietää mitä saa.

TJEU Napolin jonot Tampereella ja Kotipizza.
Yksi esimerkki on myös Mamma Maria -ravintola Lahdessa. Ysäripizzaa ja -safkaa, mutta tekee kauppansa ”premiumina”. Dennismäinen laatu.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Paikkakunnalla, jossa ei ole turkkilaispaikkojen lisäksi kunnollista vaihtoehtoa, Kotipizza on ihan hyvä valinta. Enemmän ja halvemmalla saisi kebabpaikoista, mutta ei pysty.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kotipizzoillakin on muuten eroja, vaikka luulisi ettei ole. Lahdessa olen käynyt kahdessa paikassa ja väitän, että toinen paikka polttaa pizzansa hieman liian kypsiksi kahden pizzan otannalla. Muuta eroa on keksi, mutta selvästi eivät maistu yhtä hyvältä.

Juuri posti toikin etukuponkeja joilla hinnat jäävät ihan siedettäväksi. Täytyy varmaan viikonloppuna käydä hakemassa parit pizzat. Muuten taitaa jäädä kotipizzat hakematta.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Cafe Savoy avasi ovensa loppuviikosta illallisille ja tänään oli ensimmäinen lounas, jonka kävin testaamassa.

To-del-la lämmin suositus! Kaikki oli todella hyvää.

Kolmen ruokalajin lounas oli 37e, eli aika häkellyttävän edullinen suorastaan. Reilu lasillinen (vapaalla kädellä kaadettu!) erinomaista ranskalaista malbecia 12e.

Alkuun aivan erinomainen nizzansalaatti, jossa tonnikalaa, tuoreita neulasardiineja, perunoita, vihreitä papuja, nizzalaisia oliiveja, kirsikkatomaatteja kolmella tapaa (veivät kielen mennessään), puolikas keitetty kananmuna erinomaisen löysällä keltuaisella, sydänsalaattia ja herkullinen kastike. Oikein mainio alkuruoka, ja oliivinen hapanjuurileipä toimi sen kanssa mainiosti.

Pääruoaksi oli riiputettua ylikypsää lampaan lapaa, yrttistä, kermaista polentaa varsin eteläranskalaisittain, kapriksia ja mausteista lammaskastiketta. Tämä oli aivan taivaallista. Kaikki oli tuossa oikein. Ei olisi voinut olla parempaa.

Jälkkäriksi valitsin mantelikakkua viikunalla, jonka kanssa tarjottiin vaniljaista creme anglaisea. Oli oikein hyvä sekin. Vaihtoehtona olisi ollut vuohenmaitosorbettia tms. ja fermentoitua hunajaa.

Suosittelen lämpimästi testaamaan tätä paikkaa. Illallisia varailtiin viereisistä pöydistä oikealta ja vasemmalta, joten nopeasti päätellen tuosta voi tulla hyvinkin suosittu. Neljän ruokalajin illallismenu näytti maksavan 65e eli edullinen linja jatkuu sielläkin.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Onhan tuo Denniksen tarina vähän sääli, jos tähän se päättyy. Oli iso-osa jopa koko Suomen pizzaskeneä. Aivan legendaarinen ravintola.

Ensimmäinen kuolinisku tosiaan oli Rafkinien lähtö ja parin vuoden päästä vanhoista tiloista muutto. Silloin alkoi tuntua, ettei jäljellä ole kuin nimi. Tuote ja miljöö muuttui liikaa. Ennenvanhaan kotiinkuljetuskin oli eräänlainen kokemus, kun Denniksen henkilökunta tuli kokkivaatteet päällä kotiovelle tuomaan tulikuumat lätyt. Nykyään sieltä tuli woltin duunari tuomaan kylmän ruoan oven taakse ilman kontaktia, ja pizzan hinta kuitenki varmaan oli yli 20e+kuljetuspäälle.

Täytyy kyllä myöntää, etten kyllä kannata kuitenkaan tuota päätöstä, että Rafkin ostaisi Denniksen takaisin. Vähän olisi tekohengityksen tuntua. Varmaan vuoden menisi jollain hypellä, mutta jatkuvuuden kannalta olisi varmasti vaikeampaa. Hyviä eläkepäiviä Dennis.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Cafe Savoy avasi ovensa loppuviikosta illallisille ja tänään oli ensimmäinen lounas, jonka kävin testaamassa.

To-del-la lämmin suositus! Kaikki oli todella hyvää.

Kolmen ruokalajin lounas oli 37e, eli aika häkellyttävän edullinen suorastaan. Reilu lasillinen (vapaalla kädellä kaadettu!) erinomaista ranskalaista malbecia 12e.

Alkuun aivan erinomainen nizzansalaatti, jossa tonnikalaa, tuoreita neulasardiineja, perunoita, vihreitä papuja, nizzalaisia oliiveja, kirsikkatomaatteja kolmella tapaa (veivät kielen mennessään), puolikas keitetty kananmuna erinomaisen löysällä keltuaisella, sydänsalaattia ja herkullinen kastike. Oikein mainio alkuruoka, ja oliivinen hapanjuurileipä toimi sen kanssa mainiosti.

Pääruoaksi oli riiputettua ylikypsää lampaan lapaa, yrttistä, kermaista polentaa varsin eteläranskalaisittain, kapriksia ja mausteista lammaskastiketta. Tämä oli aivan taivaallista. Kaikki oli tuossa oikein. Ei olisi voinut olla parempaa.

Jälkkäriksi valitsin mantelikakkua viikunalla, jonka kanssa tarjottiin vaniljaista creme anglaisea. Oli oikein hyvä sekin. Vaihtoehtona olisi ollut vuohenmaitosorbettia tms. ja fermentoitua hunajaa.

Suosittelen lämpimästi testaamaan tätä paikkaa. Illallisia varailtiin viereisistä pöydistä oikealta ja vasemmalta, joten nopeasti päätellen tuosta voi tulla hyvinkin suosittu. Neljän ruokalajin illallismenu näytti maksavan 65e eli edullinen linja jatkuu sielläkin.
Kiva kuulla, vaikka sinänsä ei yllätä kun ravintolan chef on sama kuin varsinaisen Savoyn. Ollaan menossa miehen kanssa dinnerille joulukuun alussa. Olen töissä samassa rakennuksessa ja on tuo ollut alusta alkaen täynnä porukkaa sekä lounasaikaan että illallisella. Jo viiden jälkeen huomattavassa määrässä pöytiä näyttää istuvan porukkaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kiva kuulla, vaikka sinänsä ei yllätä kun ravintolan chef on sama kuin varsinaisen Savoyn. Ollaan menossa miehen kanssa dinnerille joulukuun alussa. Olen töissä samassa rakennuksessa ja on tuo ollut alusta alkaen täynnä porukkaa sekä lounasaikaan että illallisella. Jo viiden jälkeen huomattavassa määrässä pöytiä näyttää istuvan porukkaa.
Nauttikaa! Helena on tosiaan upea, ehdoton lempparini suomalaisista keittiömestareista. Aluksihan hänellä oli sellainen hieman pelottava aura, mutta nyttemmin hän on osoittautunut todella mukavaksi ja miellyttäväksi tyypiksi. Tietty sen lisäksi, että on ammattilaisten ammattilainen.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Nauttikaa! Helena on tosiaan upea, ehdoton lempparini suomalaisista keittiömestareista. Aluksihan hänellä oli sellainen hieman pelottava aura, mutta nyttemmin hän on osoittautunut todella mukavaksi ja miellyttäväksi tyypiksi. Tietty sen lisäksi, että on ammattilaisten ammattilainen.
Pari kertaa olen Savoyssa käynyt ja molemmilla kerroilla olen kotiin lähtiessäni ollut hyvin tyytyväinen ja vaikuttunut. Mikähän muuten lienee syynä siihen, ettei yhtä tähteä vielä ole tullut? En ole mikään suuri asiantuntija, mutta mielestäni Savoy kestää oikein hyvin vertailun niihin yhden tähden paikkoihin, joissa olen käynyt.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mikähän muuten lienee syynä siihen, ettei yhtä tähteä vielä ole tullut?
En vain keksi tähän vastausta. Kapen alaisuudessa se ei ollut edes tähtäin, sillä annokset olivat konstailemattomampia ja ehkä vähän turhan suuria, mutta Helenan kohdalla muutos on ollut todella kouriintuntuva. Annoksissa on nykyään todella paljon finesseä, perinteet on nostettu ruokafilosofiassa jalustalle todella modernilla ja kutkuttavalla tavalla, raaka-aineet ovat aivan ehdotonta huippua, suomalaisia raaka-aineita korostetaan samoin kuin satokausia jnejnejne. Tietysti se tärkein, eli maku ja rakenteet ovat täysin tikissä, eli siitäkään ei voi jäädä kiinni, eikä voi palvelustakaan, sillä oma kokemukseni on, että se on Savoyssa parempaa kuin Palacea lukuun ottamatta missään Suomessa.

Olen kyllä jutellut tästä Helenan kanssa. Hänen näkemyksensä, jos nyt oikein ymmärsin, ei sinänsä liity ruokaan tai palveluun, vaan pitkäjänteisyyteen ja puitteisiin. Helena on nyt ollut tuolla vasta korona-ajan, ja jos taso pysyy tuollaisena, tähti kyllä tulee. Toisaalta siellä on laitettu aidosti todella paljon rahaa remontteihin. Keittiö ja kahdeksas kerros maksoivat yli miljoonan, ja seuraavaksi laitetaan private dining, eli seitsemäs kerros kuntoon. Olin siellä syömässä keväällä. Ruoka oli elämäni parhaita, mutta kieltämättä tapetit hieman repsottivat ja suuri pyöreä pöytäkin oli hieman kunnostuksen tarpeessa. Tällaiset asiat voivat vaikuttaa.

Joka tapauksessa, kun laitetaan vaikkapa Helsingin parhaita ravintoloita riviin, niin kyllähän Savoy todellisuudessa pieksee jotkut Demot ja Inarit ihan mennen tullen. Innovatiivisuutta painotetaan liikaa siitä näkökulmasta, että kokkauksessa tulisi aina olla jotain täysin uutta ja ihmeellistä joko tekniikan tai metodin puolesta. Tätä voisi nimittää vaikka NoMa-ilmiöksi. Onneksi Michelin ei ole ainoa, joka ravintoloita rankkaa. Tunnetuin se on, mutta ei välttämättä ollenkaan paras.

Niinpä jos se 250 euroa pitää laitaa illalliseen Helsingissä eikä Palaceen saa pöytää, niin skippaisin Olon yms. ja suuntaisin Savoyhin. Suosittelen Chef's inspiration menua paremmalla viinipaketilla.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Raumalla pitäisi viedä asiakkaita syömään vähän hienompaan illallisravintolaan. Olisiko suosituksia?
 

RauMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Detroit Red Wings

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Haminasta kun yrittää mapsilla etsiä safkaa, löytyy lähinnä thaikojuja ja grillejä. Ok, thaikku sopii, jos ei tosiaan löydy mitään muuta. Grillit ja hesburgerin skippaan suosiolla. Vai onko jossain hidden geminä joku gastropub tai välimerellinen meze-rafla?

Oluenkin voisin raapaista, ei tartte olla sama koju. Ei ihan hirveästi lupaa lyhyen guuglailun jälkeen tässä keskustan alueella.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
Post-rock/ Post-punk
Haminasta kun yrittää mapsilla etsiä safkaa, löytyy lähinnä thaikojuja ja grillejä. Ok, thaikku sopii, jos ei tosiaan löydy mitään muuta. Grillit ja hesburgerin skippaan suosiolla. Vai onko jossain hidden geminä joku gastropub tai välimerellinen meze-rafla?

Oluenkin voisin raapaista, ei tartte olla sama koju. Ei ihan hirveästi lupaa lyhyen guuglailun jälkeen tässä keskustan alueella.

Tsekkaas tuolta. Kotka ensin ja sit Hamina siinä ku vähän skrollaa alas.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Helsingin hapanjuuripizzapohjaskene on saanut uuden yrittäjän Särdough Hietsun. Lehtijuttu kertoi että taustalla on Döner Harjun taustajoukot, joiden ideana on tarjota napolilaispizzaa twistillä. No, piti käydä testaamassa ja hyvä enisivaikutelma jäi.

Paikkana on siis sama tila Hietsun hallissa, jossa aikaisemmin sai mainioita Roslund burgereita. Sinänsä mesta vaikutti olevan vielä hieman työn alla, esim. ravintolan nimikylttiä ei vielä ollut, mutta kyllä paikka löytyi helposti. Mielenkiintoisia vaihtoehtoja oli listalla monia, mm. hirvipizzaa mutta söin ekaksi kokeiluksi filippiiniläistwistillä tehdyn lätyn (nimi ei jäänyt nyt mieleen). Siinä oli sopivasti omaperäinen makumaailma mainioon pizzapohjaan leivottuna. En vielä yhden käynnin perusteella arvosanaa anna, mutta uudestaan menen vierailulle ehdottomasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös