Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Jatkoajan ravintolaopas

  • 560 751
  • 2 590

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.

Tsekkaas tuolta. Kotka ensin ja sit Hamina siinä ku vähän skrollaa alas.
Jäi aika hiljaiseksi kyllä Hamina tältä osin, tosin eihän se ole lopulta kummoisen kokoinenkaan. Keskusta vaikutti jotenkin asukaslukuaan laajemmalta. Seuraavaa reissua varten jäi kuitenkin kokeiltavaksi Udon, jonka bongasin Mapsista, mutta tulkitsin ensin torikojuksi. Se olikin ihan oikea ravintola, ja siinä illan pimeydessä ikkunan takaa ihmeteltynä vaikutti fiksulta paikalta. Thaikkuruokaa sielläkin, mutta harvemmin tulee sitä ravintoloissa syötyä vaan enemmän juuri noista torikojuista haettua.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tammisaaren Ylp tuli viikonloppuna testattua ja meni kyllä Suomen pizzerioista kärkeen. Koivuhaloilla lämpiävä uuni antoi pohjaan erinomaisen maun ja eriskummalliset täytteet osuivat ainakin omaan makuhermoon. Juomaksi kun oli tarjolla vielä paikallisia pienpanimo-oluita niin hipsteripisteet sen kun nousivat, samoin kuin siitä, että ruokailuvälineitä ei tietenkään ollut tarjolla. Pizza syödään sormin eikä veitsellä ja haarukalla.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tammisaaren Ylp tuli viikonloppuna testattua ja meni kyllä Suomen pizzerioista kärkeen. Koivuhaloilla lämpiävä uuni antoi pohjaan erinomaisen maun ja eriskummalliset täytteet osuivat ainakin omaan makuhermoon. Juomaksi kun oli tarjolla vielä paikallisia pienpanimo-oluita niin hipsteripisteet sen kun nousivat, samoin kuin siitä, että ruokailuvälineitä ei tietenkään ollut tarjolla. Pizza syödään sormin eikä veitsellä ja haarukalla.

Hyvä raportti saisi vieläkin paremmat pisteet, jos viitsisit kertoa, mitä nuo eriskummalliset täytteet olivat?
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Hyvä raportti saisi vieläkin paremmat pisteet, jos viitsisit kertoa, mitä nuo eriskummalliset täytteet olivat?
Ainakin kesä- ja syyskaudella keräävät kaikenlaista luonnosta ja kasvimaaltaan ja niiden sekä vakiolähituottajien tarjonnan mukaan suunnittelevat täytteet. Erilaisia sieniä ja juustoja ainakin paljon mukana.

Pari vuotta sitten otettiin pöytä tuonne ja nyt kesällä yritettiin ilman varausta, mutta jono oli niin tolkuton, että jäi yritykseksi. Yhden kerran perusteella ihan hyvä, muttei omaan makuuni paras pizzapaikka Suomessa. Toki kun setti vaihtelee paljon ja vierailusta on tosiaan pari vuotta aikaa voi meno olla nyt tasalaatuisempaa. Ainakin suosio on taattu.
 
4

444

Testasin viimein viikonloppuna Tampereella Sitkon, kun kovasti on kehuttu ja hirveästi siellä lappaa jengiä kaiken aikaa. Pizza olisi varmaan muuten ollut jopa ihan hyvä, mutta tuo hapanjuurimeininki ei kyllä iske yhtään. Leipä leipänä ja pizza pizzana. Täytteiden osalta jäi jopa vähän valjuksi, kun tuo happamuus puskee läpi koko voimallaan. Ei ollut mun juttu, ei tarvitse kokeilla uudestaan muitakaan vastaavia.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hyvä raportti saisi vieläkin paremmat pisteet, jos viitsisit kertoa, mitä nuo eriskummalliset täytteet olivat?
Omassani oli kurpitsa, kurpitsansiemenet, kerma ja sinihomejuusto. Vaimolla oli perinteisempää settiä lampaanchorizoa, punasipulia ja jotain muuta. Listalla oli muitakin harvemmin pizzan päällä nähtäviä täytteitä, eksoottisin oli silakka. Harmi, ettei tullut otettua kuvaa kun muisti pätkii.
 

Jeffrey

Jäsen
Tuli eilen käytyä kollegoiden kanssa Cafe Savoyn uusi uljas ravintola kokeilemassa. Kyseessä tosiaan Ravintola Savoyn vähän rennompi sukulaissielu ja Helena Puolakan luomus hivenen rennommasta ja silti laadukkaasta ravintolasta.

Tiistai iltana ravintola oli ilahduttavasti varsin täynnä ja meininki oli kaikin puolin melko mieluisa. Ravintolan miljöö on varmaan kantakaupungin ehdotonta huippua, varsinkin jos se suhteutetaan samankaltaisissa liiketiloissa toimivien ravintoloiden kanssa. Puolakka on onnistunut luomaan kerrassaan laadukkaan ja silti rennon tunnelman koko ravintolaan.

4 ruokalajin menun hinta taisi olla 65 euroa, jälkiruoka tosin vaihdettiin ja tästä saattoi tulla lisää hintaa. Menu oli oikeastaan kauttaaltaan tämän hintaluokan ravintolalle erittäin hyvä. Toki aavistuksen pettymystä oli myös ilmassa kun pelattiin nimien Savoyn ja Puolakan kanssa niin odotukset olivat melkoisen korkealla. Sitruunasahrami risotto oli kuitenkin aivan erittäin hyvä kuten myös pääruuan lampaan lapa. Jälkiruuan tarte tatin oli ehkä lopulta se illallisen kruunu, joskin taas alkuruoan sipulipiirakka jäi ehkä hivenen telineisiin. Pieni kitka muodostui myös alkuruoka piirakan ja väliruoka risoton kanssa näiden molempien sisällytettyä melkoisen tuhdin ranskankermasäväyksen.

Kritiikkiä ei omalle kohdalle nouse niitä omia ehkä liiallisia odotuksia enempää. Omassa pöytäseurueessa kuitenkin ihmetystä aiheutti se, että suomen- ja englanninkieliset menut olivat erilaiset. Tämä johti muutamaan vahinkotilaukseen kun kansainvälinen ihminen luki englanninkielistä menua, mutta osoitti annoksensa suomenkielisestä menusta. Toinen kritiikki on puhdasta omaa spekulaatiota. Omasta mielestä vaikutti siltä, että lampaan lavoista oli yhtä lukuun ottamatta siivottu rasvakerros pois, mutta yhdestä se sitten vähän ikävästi pullahti lautaselle - pieni asia jonka olettaisi olevan priimaa tällä tasolla.

All-in-all, ehdoton helmi helsinkiläiseen ravintolaskeneen omassa hintaluokassaan. Toisaalta taas olisi ehkä pitänyt pystyä vähän parempaan ja omat toiveet ns. vakkari paikasta jäänee täyttymättä. Pitänee kuitenkin ehdottomasti vierailla uudelleenkin.
 

Grafix

Jäsen
Sitruunasahrami risotto oli kuitenkin aivan erittäin hyvä kuten myös pääruuan lampaan lapa. Jälkiruuan tarte tatin oli ehkä lopulta se illallisen kruunu, joskin taas alkuruoan sipulipiirakka jäi ehkä hivenen telineisiin. Pieni kitka muodostui myös alkuruoka piirakan ja väliruoka risoton kanssa näiden molempien sisällytettyä melkoisen tuhdin ranskankermasäväyksen.

All-in-all, ehdoton helmi helsinkiläiseen ravintolaskeneen omassa hintaluokassaan. Toisaalta taas olisi ehkä pitänyt pystyä vähän parempaan ja omat toiveet ns. vakkari paikasta jäänee täyttymättä. Pitänee kuitenkin ehdottomasti vierailla uudelleenkin.
Hesari antoi pari päivää sitten omassa arviossaan viisi tähteä kovan suitsutuksen kera. Odotin siis kaikkien ylistysten jälkeen maukasta neljää annosta ja kivoja viinejä. Kivat viinit toteutui, mutta ruoka jäi valitettavasti telineisiin - "ihan jees", mutta ei yhtään sen enempää. Joitain pieniä kummallisia käpyjä oli salipalvelussakin.

Kun kahden henkilön dinnerin loppulasku alkaa lähestyä kahta markkaa, niin vaatimustason pitäisi mielestäni olla aika paljon korkeammalla. Pakko sanoa, että Helsingissä on useampia saman hintatason paikkoja, joihin menen jatkossakin kerta kerrasta ennen Cafe Savoyta.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Disclaimer: Minulle Savoy edustaa kaikkea sitä, mitä pidän erinomaisen ruokailun ydinajatuksena: perinteet, puitteet, palvelu, raaka-aineet, annokset, menujen kokoaminen jne.

Yllä mainitusta syystä oli vallan innoissani, kun kuulin syksyllä Langhoffien uudesta ravintolakonseptista, jossa suomalaiset juhlaruokailun perinteet sadan vuoden takaa herätetään henkiin nykyaikaisina menuina. Ravintolan nimi on Sekel, ja mikäli et ole vielä käynyt sitä testaamassa, niin turha tässä on sen enempää kiemurrella: kyseessä on aivan valloittava ravintola!

Lyhykäisyydessään idea on tämä: Linda Stenman-Langhoff ja Filip Langhoff ovat etsineet käsiinsä juhlamenuja noin sadan vuoden takaa ja tarjoilevat niitä siten kuin ovat ajatelleet niiden tulleen aikoinaan ihmisten nautittaviksi - kuitenkin moderneilla twisteillä. Menut esitellään ruokailijoille alkuperäisissä muodoissaan kirjoitusvirheineen kaikkineen, ja mikäli alkuperäisistä annoksista tai niissä käytetyistä raaka-aineista tiedetään enemmän, tarina kerrotaan.

Meidän illallisemme oli Turussa Oy Wiklund Ab:n ravintolassa 17.11.1929 tarjottu menu, joka piti sisällään kuusi ruokalajia sekä keksit. Melkein kaikki meni aivan nappiin: alkuun "sandwiches", eli hapanjuuriruisleivällä sienisalaattia ja croustadista tarjottu siianmäti-"parfait"/mousse. Täydellistä. Toinen alkuruoka: häränhäntä-consomme ja julienne-kasviksia sekä ylikypsää häränhäntää. Täydellistä. Kolmantena alkuruokana aivan taivaallisen samettinen kukkakaalikeitto pikkelöidyillä kukkakaaleilla ja mustalla tryffelillä. Tuo oli ehkä illan paras annos. Pääruokina oli ensin kuhaa, kaviaaria ja hollandaisea sekä lampaanpaistia, palsternakkapyreetä, tryffelöityjä maa-artisokkia ja espagnole-kastiketta. Ensimmäinen oli nappisuoritus, jälkimmäinen taas jäi vähän vajaaksi niin rakenteiden kuin suolan ja haponkin puolesta. Loppuun vielä loistava sitruunavanukas. Ai että!

Erityismaininta mintissä olleiden viinien lisäksi: Leipä oli aivan suurhuikeaa, ja salaisuus piili kenties siinä, että hapanleivän juuri oli peräisin ravintoloitsijapariskunnan edellisestä ravintolasta Askista. Siitäkin tuli hyvä mieli, että leipää tarjottiin niin paljon kuin sitä halusi syödä ilman erillistä maksua.

Toinen erityismaininta: Listalla on vakiona liekitettäviä annoksia, ja liekitys tapahtuu pöytien lomassa, mikä tuo iltaan tiettyä wau-efektiä niillekin jotka eivät kyseisiä annoksia olisivatkaan tilanneet.

Olen aika varma, että Sekel tulee vakuuttamaan Michelin-tarkastajat ja paikka palkitaan tähdellä - jos ei heti ensimmäisellä kerralla, niin vuoden päästä sitten. Toivottavasti tämä kirjoitus vakuuttaa mahdollisimman monen niin että ravintola saa entistä useamman ansaitsemansa asiakkaan.

Arvosanaksi varsin vahva 9+.
 

Dynastia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Noin kuukauden päästä viikonloppureissu Helsinkiin luvassa, niin ajattelin jo hyvissäajoin kysyä vähän vinkkiä kaupungin tarjonnan hyvin tuntevilta.

-Hyvää terassia muutaman tuopin nauttimiseen (mikäli kelejä on), sellainen paikka mihin paistaisi hyvin aurinko alkuiltapäivästä alkaen? Noin 2 km säteellä kampista mielellään.
-Mitä yökerhoa suosittelette, jossa asiakaskunta olisi noin 30-40 vuotiaita? Pahimmat pintaliitopaikat eivät järin innosta, ja teinipaikat myös poissa laskuista.

Kiitoksia etukäteen suosituksista.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
-Mitä yökerhoa suosittelette, jossa asiakaskunta olisi noin 30-40 vuotiaita? Pahimmat pintaliitopaikat eivät järin innosta, ja teinipaikat myös poissa laskuista.
Kaarle XII eli tuttavallisemmin Kalle on tainnut olla meidän ”varttuneempien” vakkaripaikka jo ties kuinka pitkään.

Onko se sitten pintaliitopaikka? Ei, ehkä tai joo.

En ole tosin käynyt kertaakaan koronan jälkeen kun tuli lapsi ja elämä muuttui eri suuntaan.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvää terassia muutaman tuopin nauttimiseen (mikäli kelejä on), sellainen paikka mihin paistaisi hyvin aurinko alkuiltapäivästä alkaen? Noin 2 km säteellä kampista mielellään.
Birgitta Hernesaaren rannassa ainakin on auringossa. Kampissa tietysti Rotterdam, mutta siihen ei taida vielä alkuiltapäivästä aurinko paistaa ja
 

DR_J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoiskaarre
Noin kuukauden päästä viikonloppureissu Helsinkiin luvassa, niin ajattelin jo hyvissäajoin kysyä vähän vinkkiä kaupungin tarjonnan hyvin tuntevilta.

-Hyvää terassia muutaman tuopin nauttimiseen (mikäli kelejä on), sellainen paikka mihin paistaisi hyvin aurinko alkuiltapäivästä alkaen? Noin 2 km säteellä kampista mielellään.
-Mitä yökerhoa suosittelette, jossa asiakaskunta olisi noin 30-40 vuotiaita? Pahimmat pintaliitopaikat eivät järin innosta, ja teinipaikat myös poissa laskuista.

Kiitoksia etukäteen suosituksista.
Kalliossa, tarkemmin sanottuna Helsinginkadulla Roskapankin terassi on varsin miellyttävä ja aurinko paistaa oikeastaan koko päivän. Paikkanakin kyseinen baari on klassikko ja ehdottomasti käymisen arvoinen. Rouheutta, rockmusiikkia ja halvat juomat.

Yökerhoista Rymy-Eetu sijaitsee Erottajalla ja on aikuisemman väen suosiossa. Tuolla on useasti viikonloppuisin myös livebändi joka on aina plussaa.
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Noin kuukauden päästä viikonloppureissu Helsinkiin luvassa, niin ajattelin jo hyvissäajoin kysyä vähän vinkkiä kaupungin tarjonnan hyvin tuntevilta.

-Hyvää terassia muutaman tuopin nauttimiseen (mikäli kelejä on), sellainen paikka mihin paistaisi hyvin aurinko alkuiltapäivästä alkaen? Noin 2 km säteellä kampista mielellään.
-Mitä yökerhoa suosittelette, jossa asiakaskunta olisi noin 30-40 vuotiaita? Pahimmat pintaliitopaikat eivät järin innosta, ja teinipaikat myös poissa laskuista.

Kiitoksia etukäteen suosituksista.
Minä ottaisin sähköpotkulaudat alle ja kiertäisin Mattolaiturin, Birgitan & Löylyn terassit jos sää suosii ja merelliset maisemat kiinnostaa. Ytimessä Mikonkadun terassit on suosittuja myös. Ja illasta sitten Kalle/Apollo/Rymy-Eetu, tästä puolesta vähän vähemmän kokemuksia viime ajoilta.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Minä ottaisin sähköpotkulaudat alle ja kiertäisin Mattolaiturin, Birgitan & Löylyn terassit jos sää suosii ja merelliset maisemat kiinnostaa. Ytimessä Mikonkadun terassit on suosittuja myös. Ja illasta sitten Kalle/Apollo/Rymy-Eetu, tästä puolesta vähän vähemmän kokemuksia viime ajoilta.

Täähän on se poliisin ja sairaaloiden suosittelema yhdistelmä ajella baarien väliä sähköskooteilla :D

Alepasta pussikaljat ja siihen Elielinaukion metriksen ovien viereen päivystämään. On tunnelmaa, kun se 30-50 päinen nistilauma hörhöilee auringonvalossa.

Noh vakavasti ottaen tuossa jo ihan hyviä vinkkejä tuli. Lasipalatsin sisäpihalla olevilla terasseilla on kait myös sopiva sijainti iltapäivän auringon osalta, tosin siinä vieressä tuntuu olevan joku ikuisuusraksaprojekti.
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
Minä ottaisin sähköpotkulaudat alle ja kiertäisin Mattolaiturin, Birgitan & Löylyn terassit jos sää suosii ja merelliset maisemat kiinnostaa. Ytimessä Mikonkadun terassit on suosittuja myös. Ja illasta sitten Kalle/Apollo/Rymy-Eetu, tästä puolesta vähän vähemmän kokemuksia viime ajoilta.
Tämä eikä tarvitse edes sähköpotkulautoja alle. Reitti: Ursula -> Mattolaituri -> Carusel (voi skipata) -> Birgitta -> Löyly
 

Dynastia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Minä ottaisin sähköpotkulaudat alle ja kiertäisin Mattolaiturin, Birgitan & Löylyn terassit jos sää suosii ja merelliset maisemat kiinnostaa. Ytimessä Mikonkadun terassit on suosittuja myös. Ja illasta sitten Kalle/Apollo/Rymy-Eetu, tästä puolesta vähän vähemmän kokemuksia viime ajoilta.
Tarkoitus on hotellilta vuokrata pyörä ja sillä kierrellä kaupunkia ja terasseja. Toivotaan tosiaan, että kelit olisivat kesäisen lämpimät tuolloin.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
-Hyvää terassia muutaman tuopin nauttimiseen (mikäli kelejä on), sellainen paikka mihin paistaisi hyvin aurinko alkuiltapäivästä alkaen? Noin 2 km säteellä kampista mimielellään.
Kampista ei ole pitkä matka Ruoholahteen. Kanavan alkupäässä on erinomaisen olutvalikoiman One Pint Pub. Terassille mahtumista ei voi valitettavasti taata, mutta lähellä on myös isompi Faro, joka on sijainniltaan ehkä vielä hienompi merellisellä satamanäkymällä, vaikka oluttarjonta onkin tavallisen ruokaravintolan tasolla...

Kalasatama on teille kaukana, mutta täällä olisi meren rannalla gastropub-tyyppinen Harbour Tap & Taste, Helsinki Original Beerhouse (HOB) ja ilmeisesti myös ravintolalaiva Maria palaa Sompasaaren rantaan vapun tienoilla. Kaikissa aurinkoiset terassit, jos paistaa...
 

MegaForce

Jäsen
Minä ottaisin sähköpotkulaudat alle ja kiertäisin Mattolaiturin, Birgitan & Löylyn terassit jos sää suosii ja merelliset maisemat kiinnostaa. Ytimessä Mikonkadun terassit on suosittuja myös. Ja illasta sitten Kalle/Apollo/Rymy-Eetu, tästä puolesta vähän vähemmän kokemuksia viime ajoilta.
Apollo on kyllä käsittääkseni haalarikansan ja nuorten aikuisten valloittama, ainakin viimeksi siellä käyneenä oli näin, jota en voi suositella. Rafaellon terassi, eli Mummotunneli lienee nyt auki, varsinkin säiden suosiessa ihan hauska paikka yökerhovaihtoehdoksi.

Noin kuukauden päästä viikonloppureissu Helsinkiin luvassa, niin ajattelin jo hyvissäajoin kysyä vähän vinkkiä kaupungin tarjonnan hyvin tuntevilta.

-Hyvää terassia muutaman tuopin nauttimiseen (mikäli kelejä on), sellainen paikka mihin paistaisi hyvin aurinko alkuiltapäivästä alkaen? Noin 2 km säteellä kampista mielellään.
-Mitä yökerhoa suosittelette, jossa asiakaskunta olisi noin 30-40 vuotiaita? Pahimmat pintaliitopaikat eivät järin innosta, ja teinipaikat myös poissa laskuista.

Kiitoksia etukäteen suosituksista.
Lisää aurinkoisia terasseja löytyy myös esimerkiksi Iso-Roobertinkadulta, muita vaihtoehtoja iltapäivälle voisivat olla Allas Sea Pool, Musiikkitalon terassi, sen vieressä sijaitseva Pikku-Finlandia, ja Töölössä Storyville sekä Elite. Storyvillessa on myös yökerho.
 

Hippi Hiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Nanna Karalahti
Viime aikoina käytyä:

Ravintola Nokka Skattalla. Hinta-laatusuhteeltaan kokonaisuudessaan onneton kasvismenu. Useampi ruokalaji valitettavan mautonta ja rakenne mössöä. Tainneet vaihtaa tosin kasvismenunsa sen jälkeen.

Ragu Ludviginkadulla. Kolmen ruokalajin illallinen viidellä kympillä. Oikein mainiosti täytti hintaluokkansa odotukset ja onnistui yllättämään muutamalla uudella maulla.

Magu Korkeavuorenkadulla. Kasvisruoan ystävälle. 9 ruokalajin listalla oli useampi hitti eikä juuri huteja.

Cafe Tin Tin Tango Töölöntorilla. Sopivan kokoinen ja -makuinen brunssilautanen. Plussana, että brunssi taisi aueta jo ysiltä. Miinuksena, että mitään lastenaterioita ei ole tarjolla.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vietin eilen (ja tänäänkin) staycationia, eli pientä lomavuorokautta kotoa. Pari raflaa tuli käytyä. Toiseen kannattaa mennä aivan ehdottomasti, toiseen ei.

Kampin kuutoskerroksessa, eli ravintolakerroksen yläkerrassa on Ban Bang BBQ, joka tekee Texas BBQ -tyylisiä plattereita. Salissa on useita asiakaspaikkoja ja terassilla lisää. Itse söin pork belly platterin ja lisukkeina maissileipää ja pekonilla ryhdistettyä salaattia. Annokseen kuului myös leipää, punakaali-coleslaw'ta sekä suolakurkkuja. Kannatti! Liha oli aivan täydellistä, lisukkeet loistavia ja mukana tulleet viisi kastiketta juuri sitä mitä pitääkin.

Illalla menin sitten ensimmäistä kertaa täysikäisenä (olen 35v) Rodolfoon syömään. Long story short: olisin itse pystynyt tekemään kaiken paremmin. Dry Martin tuli pöytään jäähileisenä, viiriäinen oli loppunut, samoin scampit. Niinpä tilasin alkuun Bruschettin, jossa oli kurkku-tomaatti-salsaa, parmankinkkua, pecorinoa, aiolia ja balsamico-kastiketta. Leipä ei ollut riittävän rapea, joten salsan nesteet olivat kostuttaneet sen ja balsamico-kastikkeen makeus peitti kaiken alleen.

Tryffelipasta-annos oli valtava, mutta täysin mauton suolan lisäämisen jälkeenkin, tuoksuton, väriltään harmaa ja liejuinen. Kävi ilmi, että tryffelit ovat säilykkeitä ja reseptiin ei kuulu parmesaania, vaan kermaa. Viiniä ei tarjottu/kysytty missään vaiheessa, vaan sen perään joutui itse kyselemään eikä sitä esitelty lainkaan, vaan tuotiin vain lasissa pöytään; "tossa". Jälkkäriksi iso pallo espoolaisen firman tekemää pistaasijäätelöä. Se oli sentään aivan uskomattoman hyvää.

Jäätelöistä puheen ollen, Henri Alenin parmessani-gelaton resepti on nyt valmis, ja sitä tarjoiltiin eilen Fiascon kesäkauden avajaisissa sisäpihan terassin jäätelökärrystä. Siellä oli myös mm. oliiviöljyjäätelöä. Oli aivan helvetin hyvää, minkä tiesin jo etukäteen koska Henkka tarjosi sitä pari viikkoa sitten ennakkomaistiaisena, mutta lisukkeena tarjoiltava pistaasipraline kannattanee jättää pois ja valita päälliseksi mieluummin parmesaaniraastetta.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kollega on käymässä Suomessa ja pitää konttoriaan aika lailla ytimessä Helsingissä. Jos esim. Stockmannilta piirtää ympyrän 500 metrin säteellä, jää siihen aika monta hyvää lounaspaikkaa. Vaan mikä olisi palstan tietäjien valinta, jos veisitte metropolista härmään eksyneen jampan laadukkaalle mutta samalla rennolle lounaalle? Kumpaakaan ei haittaa, jos paikassa on laadukasta olutta saatavilla kyytipojaksi.

Genre ei ole rajoitteena, eikö olut tosiaan mikään vaatimus varsinaisesti. Erilaisia ehdotuksia otan vastaan, jotta voin sitten kysäistä maistuuko enemmän pizza vai piffi. Niin, Via Tribunalia kelailin, mutta saa olla jotain klassista ranskalaistakin. Burgerit, kebut ja aasialaiset voi jättää pois tällä kertaa. Tägään ainakin @V-G- tähän, muutkin saa toki ehdottaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös