Jatkoajan parhaat letkautukset, läpät ja muut vastaavat kirjoitelmat

  • 3 283 323
  • 7 387

shineman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HaMu -12
Pitkähkö on teksti, mutta tämänpäiväisen Sport-KalPa -otteluseurannan avaus on kyllä aika tyhjentävä. Asialla Stiffler. Lukee ken tahtoo..
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Pitkähkö on teksti, mutta tämänpäiväisen Sport-KalPa -otteluseurannan avaus on kyllä aika tyhjentävä. Asialla Stiffler. Lukee ken tahtoo..
Olipahan, voisinko sanoa, öö, outo teksti. Mutta, kun tätä tekstiä mietitään syvällisemmin, on @stiffler :n kirjoittama teksti ehkäpä ehdokas jopa vuoden viestiksi. Koskaan en ole lukenut noinkin kärjistettyä tekstiä Jatkoajassa, ellei sitten mukaan lasketa olympiakisaspekulaatioita Suomesta.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Näin meillä Turuus...tai siis noilla

Hei setä, vedä kuivat omaan tumppuun(TEE)
Ei jäänyt voitto taaskaan tänne Turkuun(ÄS)
Saa kohta nähdä kuinka kansitakit heiluu
Nää Åbon pomot ovat sisäsiittoist reiluu(NII O !)
Vaik joskus pelaajatkin kesken kauden myydään

Maali, maali, maali se on, maali se on
Hunajata,hunajata...

Muistan sen kun Daddy heitti takin jäälle (TEE)
Ja hyppäs voittajana koko tiimin päälle (ÄS)
Siitä sijan kolmetoista putki alkoi,
ei pelis ollut oikein järkee taikka jalkoi,
mut klaanit tahtoo pitkät kesälomat pittää

Maali, maali...
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Vuoden 2014 musiikkigaalan palkintojenjako meni varsin metallipainotteiseksi tuossa Jatkiksen äänestyksessä. Leon lohkaisi aivan saatanan hyvin

Metalli on musiikin Keskustapuolue. Kukaan tuttu sitä ei kuuntele, mutta äänestyksissä suosio mitataan.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Ei paras, mutta ah, niin ihana kuittaus. Liigan tyhjennysmyynnit, kevät 2015-ketjusta magnum37:n aloitusviesti 10 päivän takaa ja ferron tämänpäiväinen kuittaus.

Noniin.. Lahden Pelicans on sitten avannut tämän kevään tyhjennysmyyntien osalta myymällä joukkueensa parhaimmistoon lukeutuneen Jordan Smothermanin Ruotsin Allsvenskaniin. Mietin jo, että mikäs nyt; eikö tehot 11+9 riitä vakuuttamaan vahvistuksesta, ja muutenkin mitä olen Pelicansin pelejä seurannut, on Smotherman ollut nihkeän alkukauden jälkeen hyvä.

Raha siis kelpaa Lahteen. Who's next?

Noniin.. Vaasan Sport on sitten jatkanut tämän kevään tyhjennysmyyntejä myymällä joukkueensa parhaimmistoon lukeutuneen Damien Fleuryn Ruotsin Djurgårdeniin. Mietin jo, että mikäs nyt; eikö tehot 15+11 riitä vakuuttamaan vahvistuksesta, ja muutenkin mitä olen Sportin pelejä seurannut, on Fleury ollut nihkeän alun jälkeen hyvä.

Raha siis kelpaa Vaasaan. Who's next?
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Ei paras, mutta ah, niin ihana kuittaus. Liigan tyhjennysmyynnit, kevät 2015-ketjusta magnum37:n aloitusviesti 10 päivän takaa ja ferron tämänpäiväinen kuittaus.

Heh, no uskokaa tai älkää, mutta ketjunavauksen tarkoitus ei ollut provota, vaikka se Jatkoaikaa hengissäpitävä voima nykyään onkin :)
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Paljon tuleepi luettua tämän kirjoittajan tekstejä, mutta tähän viestiin rakastuin. Hyvät naiset ja herrat, @HardCore Hooligan ja uusin tuotoksensa:

Kammottavuuden kalseat kasvoa, ammattovan tyhjyys sekä huutava lähdöttömyys, kuvan kantava teema on rumuus ja jotkut saavat tästä nautintonsa, se on käsittämätöntä.

Ei sinkoilla tai tulla, mikään ei pulppua, syki, kuki tai vello, koskaan ei roisku ja jotkut repivät tästä ilonsa, se on käsittämätöntä.

Pienuuden ihannointia, harmauden palvotaa ja kyllä on tunkua keskikaistalla, muovista ruuhkaa ja nostalgiasta on jäljellä vain kultahiput, niistä versoavat tarinat sekä myyttisten hahmojen aarreaitta.

Aistit äärimmilleen kiihottavat purkaukset ja hekumallisten väkivaltaisuuksien loiste, puserosta pilkottava hulluus ja kierrämme teipit ranteisiin, ruudulla pyörii Ilsa: She Wolf of SS ja maailma on pelkkää tulemista.

"Maailma on pelkkää tulemista." Kerrassaan briljanttia!
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Mahtava, suorastaan legendaarinen kirjoitus @HardCore Hooligan :ilta! Tuollaista runollista kauneutta ei voi kukaan muu tällä palstalla tuottaa, fakta, joka lienee kaikkien tiedossa.

Etenkin tuo Ilsa-juttu sai hymyn huulille. Onko HCH tänä vuonna Jatkoajan ykköstykki?
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Oli ihan arvattavissa, että vihervasemmisto tulee kiskomaan käsijarrua kaksin käsin. Saa nähdä kuinka monta mutkaa matkassa on ennen kuin hanke saadaan aloitettua. Onhan se nyt aivan karmea ajatus, että yksityisesti rahoitettu hanke loisi työpaikkoja, tuottaisi verotuloja valtiolle ja toisi selkeää lisäarvoa niin urheilu- kuin kulttuuritapahtumien järjestämiselle Helsingissä. Pidetään mieluummin se parkkipaikkana, että oopperassakävijöillä on esteetön näköyhteys Stadikalle.

Jos otetaan tarkasteluun kyseinen ooppera niin sen toimintakulut vuonna 2013 olivat 53 milj. euroa. Rahoituksesta 71 % tuli opetus- ja kulttuuriministeriön kautta veikkausvoittovaroista ja 10% ympäristökuntien (Helsinki, Vantaa, Espoo, Kauniainen) tukena. Ooppera rahoitti omaa toimintaansa siis vain 19%:lla, joka koostui lipputuloista ja sponsoriyhteistyöstä (eli hieman reilu 10M€). Kaiken tämän päälle valtio rahoitti oopperan toimintaa 14 miljoonalla eurolla oopperatalon vuokraa varten maksaen käytännössä koko vuokran. Kävijöitä oopperassa oli kyseisenä vuonna n. 267 000. Eli 267 000 katsojan viihdyttäminen maksoi 53M€:a jolloin yhden lipun hinnaksi muodostuu n. 200€. Tästä n. 200€:n hintaisesta lipusta veronmaksajat maksavat n. 160€. Kaikkien näiden tukien jälkeen liiketoiminta oopperassa ei ole voitollista vaan yli 250 000€ tappiollista. Luvut eivät tietenkään ole kokonaisuutena merkittäviä valtiontalouden kannalta, mutta jos yhtä ja luvuista päätellen suhteellisen marginaalisen ryhmän harrastusta tuetaan veronmaksajien varoin n. 43M€:lla voisi olettaa, että Helsinki Garden hankkeelle näytettäisiin vihreää valoa läpi koko byrokratiaviidakon. Jos en ihan väärin muista oopperatalon rakennushanke vietiin läpi ilman suurempaa kädenvääntöä ja sitä ei Helsinki Gardenin tavoin edes rahoitettu yksityisin varoin. Aika nurinkurista tämä toiminta Suomessa. Etenkin tällaisina talouden aikoina olisi ensiarvoisen tärkeää tukea tällaisia hankkeita, jotka pyörittävät talouden pyöriä eteenpäin etenkin kun Suomessa on oopperan lisäksi useita muitakin kohteita, jotka pyörittävät niitä samoja pyöriä taaksepäin.

On sivistysvaltion tunnusmerkki, että se tarjoaa kansalaisilleen mahdollisuuden käyttää kulttuuripalveluja rahoittamalla sen toimintaa, mutta sen rahoittaminen ei koske urheilukulttuuria lähelläkään samassa laajuudessaan. Vuonna 2000 valmistunut silloinen Finnair-stadion rahoitettiin pääsääntöisesti yksityisesti, kun taas vuonna 2011 valmistunut musiikkitalo rahoitettiin käytännössä verovaroin. Musiikkitalossa järjestettävien konserttien kuluista 90 prosenttia kustannetaan verovaroin.

Opetus- ja kulttuuriministeriön kautta jaettavat veikkausvoittovarat jaetaan arpajaislain mukaan urheilu- ja liikuntakasvatuksen, tieteen, taiteen ja nuorisotyön edistämisen kesken. Edunsaajien keskinäisestä suhteesta tuoton jaosta on säädetty laissa. Sen mukaan tuotosta käytetään vuosittain urheilun ja liikuntakasvatustyön edistämiseen 25 %, nuorisotyön edistämiseen 9 %, tieteen edistämiseen 17,5 % ja taiteen edistämiseen 38,5 %. Jäljelle jäävä 10 % jaetaan samoihin tarkoituksiin vuosittain harkinnan mukaa. Käytännössä valtio arvottaa taiteen edistämisen tärkeimmäksi kohteeksi vaikka kaikilla muilla kohteilla olisi sekä kansantalouden, tulevaisuuden että kansanterveyden kannalta tärkeämpiä vaikutuksia. Taide on ollut suurin edunsaaja veikkausvaroista 90-luvulta lähtien. Taiteen suurin merkitys on toimia henkisen pääoman kasvattajana. Kallista on siis tuon henkisen pääoman kasvattaminen ja kallista se tulee olemaan myös jatkossa

Ei siis tarvitse ihmetellä miksi Garden hanke, kuten kaikki muutkin vastaavat, tulee toteuttaa yksityisen rahoituksen turvin. Tässä ja nyt. Nyt ja aina.
Nimimerkki @C.Orr teki todella pitkän, muta siitä huolimatta erittäin kiehtovan analyysin Helsinki Garden hankkeesta, ja siitä miksi se olisi kannattanut hyväksyä. Tekstissä pohdittiin valtion apurahapolitiikkaa ja sen vaikutusta maamme urheiluun. Saimme myös lukea hankkeen ilmiselvistä, siitä huolimatta merkittävistä työllistämisvaikutuksista.

Aina ei viestin tarvitse olla mikään huumorin riemuvoitto, joskus riittää puhdas asiallisuus, joka kuitenkin ilmaistaa selkeästi ja lukijaa kiinnostavaksi. Paikoitellen luulin lukevani ammattitoimittajan tekemää tekstiä, mikä on ehdottoman hyvä merkki.

Hienoa työtä, kyseessä saattaa hyvinkin olla TOP-10 -teksti koko palstan historian ajalta!
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Nimim. pikkusikaa kertoo, miksi hän heitti eilen Turussa jäälle nimenomaan kausikorttinsa eikä esim. tehotuotettua ja hormonimutatoitua siipikarjaa:
Tähän tartun sen verran, että en lähtenyt peliin sillä ajatuksella, että heitänpä tänään jotain jäälle. Se eskaloitui aika nopeasti. Siksi minulla ei ollut broilereita mukana. Kausari oli.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Nimimerkki @C.Orr teki todella pitkän, muta siitä huolimatta erittäin kiehtovan analyysin Helsinki Garden hankkeesta, ja siitä miksi se olisi kannattanut hyväksyä. Tekstissä pohdittiin valtion apurahapolitiikkaa ja sen vaikutusta maamme urheiluun. Saimme myös lukea hankkeen ilmiselvistä, siitä huolimatta merkittävistä työllistämisvaikutuksista.
Loistava teksti kerta kaikkiaan, hyvä nosto tähän ketjuun. Kelpo tekstiä on @C.Orr ennenkin näppäillyt palstalle, mutta tuo menee tosiaan kertaheitolla eliittipostausten joukkoon, tulosliuskan ekalle sivulle. Hyvä rakenne, faktat käsitelty yhtäältä ja toisaalta, ja lopetuksesta voi kuka hyvänsä kolumnisti ottaa nöyrästi mallia.

Saakelinmoiset seisokkiaplodit C.Orrille!
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Erinomainen esitys jäsen @C.Orr ilta. Pieni häivähdys Jatkoajan entisaikojen loistosta. Ongelmana tosin se, että hilpeä tunnelmani vaipui ainakin hetkiseksi alakulon alhoon. Eivät ole kivoja asioita nämä meidäm snobi päättäjät.
 

Barney

Jäsen
Toi Löfströmin torkkuhetki nyt oli suht nopee ja puoliksi hallitsematon tilanne. Sitäkin enemmän toi kusenvärinen ämmälauma näytti oman luonteensa niillä muilla kaatuiluilla, a la Spina, McIntyre, Tavi, oisko Mankinenkin ehtiny heittämään ketarat levälleen jokusen kerran. Jos toi on tapa pleijareissakin, niin on aika helppo veikata perinteistä KalPan kohtaloa ekalla kierroksella.
Meillä on siitä hieno porukka kentällä, että vaikka ne ämmät kaatuilee ja filmaa niin ketään ei vasikoida kenellekään ja muiden mielipiteet ei kiinnosta. Antaa koirien räksyttää ja karavaani kulkee. Ne tekevät omia juttujaan ja jos sattuu sakkoa tulemaan niin se maksetaan pois ja omassa porukassa mies ripitetään ja yritetään sen kautta ennaltaehkäistä, ettei toistuisi jatkossa. Toki tämä ei aina onnistu, mutta minkäs teet. Menestyksekästä loppukautta myös sinne Lahiin.
Erinomainen kuitti. Jos juttu ei aukea, niin "Lahtelainen fanikulttuuri" ketjusta voi käydä lukemassa RV16:n mietteitä fanikulttuurista, ja siitä mikä kannattajatoiminnassa on tärkeää. Lukeminen on kuitenkin omalla vastuulla.
 
Nimimerkki @C.Orr teki todella pitkän, muta siitä huolimatta erittäin kiehtovan analyysin Helsinki Garden hankkeesta

Minun mielestäni oopperaa ja jotain jääkiekkojoukkueen kotihalliksi rakennettavaa monitoimihallia ei tule rinnastaa tuolla tavalla. Siellä oopperassa käy selvästi parempaa väkeä kuin jäähallissa, joten tietenkin oopperafanien vapaa-ajanharrasteet ovat tärkeämpiä kuin lätkäfanien. Varmasti oopperassa kävijät maksavat keskimäärin myös selvästi enemmän veroja kuin lätkämatseissa tai jonkun Justin Bieberin tai Rammsteinin keikoilla käyvät ihmiset. Oopperassa he pääsevät nauttimaan maksamiensa verojen hedelmistä ilman, että haiseva rahvas pyörii jaloissa maisemaa pilaamassa. KOFF Gardenissa sitä haisevaa rahvasta olisi käytävät väärällään. Minäkin mitä luultavimmin kävisin siellä joskus, jos sellainen rakennettaisiin, mutta oopperaan en ole todellakaan menossa. Siinä on oopperan hienous.
 
Viimeksi muokattu:

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Kirjoittelija kirjoitti:

Jaa, kyllä mä olen käynyt ihan oopperassakin, enkä todellakaan kuulu mihinkään eliittiin. Ei ne liput nyt niin paljon maksa. Se, jos sinne pukeutuu etiketin mukaan siististi, ei tee musta oopperassa käyvää porvaria. Tai no, käynhän mä Stockallakin, enkä pidä sitä kalliina, joten porvarihan siis olen...
 
Jaa, kyllä mä olen käynyt ihan oopperassakin, enkä todellakaan kuulu mihinkään eliittiin. Ei ne liput nyt niin paljon maksa.

No eihän siinä tietenkään lipun hinta olennaisin pointti ole. Maksoin mä NHL-konferenssifinaalin lipusta keväällä 200 euroa, mutta vaikka oopperaan pääsisi Hesassa neljä kertaa halvemmalla, kyllä ne siellä tietävät, että me retalejengiläiset pysymme poissa, koska ei meidän paikkamme yksinkertaisesti ole siellä bättre folkin keskellä. Siksi yhteiskunta voi ihan huoletta tukea oopperaa niin isosti, että lippujen hinnat pysyvät suht' maltillisina. Saavatpahan yhteiskunnan tukipylväät edes jotain vastinetta verorahoilleen, kun pääsevät sinne kilistämään maljaa mukavassa ilmapiirissä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
No eihän siinä tietenkään lipun hinta olennaisin pointti ole. Maksoin mä NHL-konferenssifinaalin lipusta keväällä 200 euroa, mutta vaikka oopperaan pääsisi Hesassa neljä kertaa halvemmalla, kyllä ne siellä tietävät, että me retalejengiläiset pysymme poissa, koska ei meidän paikkamme yksinkertaisesti ole siellä bättre folkin keskellä. Siksi yhteiskunta voi ihan huoletta tukea oopperaa niin isosti, että lippujen hinnat pysyvät suht' maltillisina.
Nyt veli Kirjoittelija vedättää taas porukkaa huolella.

Tulinpa huomanneeksi, etten ole vieraillut oopperassa kuin jokusen kerran tämän vuosisadan puolella. Ei ole jäänyt oikein tavaksi. Mutta saa oopperaan retalekin mennä, ainakin jonkinmoinen puoliretale. Jo tyhjätaskuna opiskelijana tulin käyneeksi pari kertaa ihmettelemässä oopperaa, vaikka ei ollut laittaa ylle frakkia eikä shakettia. Eikä siellä yhtään sen herraskaisempi tunnelma ollut kuin monissa Kansallisteatterin näytöksissäkään. Muistan hyvin, kun kävin katsomassa Kansallisteatterin kappaletta Tie Talvisotaan joskus 90-luvun alussa loppuvuodesta. Melkoisen uljaasti oli kirkonkylän kerma pukeutunut tilaisuutta juhlistamaan. Perhana kun olin siihen aikaan paitsi persaukinen, niin epäilemättä myös tyhmä. En ymmärtänyt tuntea itseani osattomaksi maalaiseksi linttaanastutuissa talvikengissä, farkuissa ja villapuserossa. Retaleen tunnusmerkistö täyttyi kohdallani mennen tullen.

Se on kyllä totta, ettei Helsingin oopperassa eikä Kansallisteatterissa yleensä näe 12 lagertuopin voimalla sammaltavia paskafarkkureppanoita, jollaisia voi vähän väliä tavata jääkiekkokatsomossa. Vaan mistäpä noista tietää. Ihmisiä ei uskalla arvioida kevyin perustein. Hielle ja vanhalle viinalle haiseva kalapuikkoviiksi voi osoittautua vaikkapa jonkin innofirman osakkaaksi, tekniikan tohtori on vaan vähän irrottelemassa. Perhana kun retaleetkaan eivät enää osaa pysyä roolissaan.
 
Se on kyllä totta, ettei Helsingin oopperassa eikä Kansallisteatterissa yleensä näe 12 lagertuopin voimalla sammaltavia paskafarkkureppanoita, jollaisia voi vähän väliä tavata jääkiekkokatsomossa.

Ja nimenomaan tässä on jo ihan riittävä peruste sille, miksi oopperalle syydetään niin paljon enemmän valtion rahaa kuin HIFK:n hallille. Käsittääkseni HIFK-faneille ainakaan futiksen puolella ei läheskään aina riitä edes se keppana, vaan monet kannattavat seuraansa pirin voimalla.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Ja nimenomaan tässä on jo ihan riittävä peruste sille, miksi oopperalle syydetään niin paljon enemmän valtion rahaa kuin HIFK:n hallille. Käsittääkseni HIFK-faneille ainakaan futiksen puolella ei läheskään aina riitä edes se keppana, vaan monet kannattavat seuraansa pirin voimalla.
Oletko varma, ettei oopperayleisössä ole spiidin käyttäjiä? Ajattele nyt vaikka jotain Wagneria. Taannoin Helsingin oopperassa esitettiin Wagnerin Nibelungin sormus -sarja, jonka kokonaiskesto on suunnilleen 15 tuntia tehollista peliaikaa, tosin neljään erilliseen oopperaan jaettuna. Moni harrastaja kävi katsomassa koko paskan, eikä ollut ensimmäistä kertaa pappia kyydissä. Moisesta pläjäyksestä selviytyjillä on joko hyväkuntoiset istumalihakset tai pää amfetamiinipöllystä väkkärällä.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja nimenomaan tässä on jo ihan riittävä peruste sille, miksi oopperalle syydetään niin paljon enemmän valtion rahaa kuin HIFK:n hallille. Käsittääkseni HIFK-faneille ainakaan futiksen puolella ei läheskään aina riitä edes se keppana, vaan monet kannattavat seuraansa pirin voimalla.
Mikä vitun "käsittääkseni"? Voisitko hieman valaista mistä olet moisen käsityksen saanut? Vielä parempi jos heität ihan faktaa kun kerran syyllistät yhtä ryhmää huumeiden käytöstä!
En ole, mutta omien havaintojeni perusteella piri ei nautintoaineena ole ihan omimmillaan tilanteissa, joissa tavoitteena on istua 15 tuntia paikallaan. Ennemmin siitä kannattaa mielestäni hakea virtaa tämän tyyppisiin harrastuksiin:
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288705579257.html
Voisitko sitten myös kertoa, kun selvästi jatkat viittauksia HIFK-fanien huumeiden käytöstä, kuinka moni henkilö tuosta linkittämästäsi jutusta tuomittiin huumausainerikoksesta?
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
En ole, mutta omien havaintojeni perusteella piri ei nautintoaineena ole ihan omimmillaan tilanteissa, joissa tavoitteena on istua 15 tuntia paikallaan. Ennemmin siitä kannattaa mielestäni hakea virtaa tämän tyyppisiin harrastuksiin:
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288705579257.html
Ehkä, mutta 15 tuntia ilman kaukopartiomiehen lääkkeitä voi olla puuduttava aika pysyä paitsi hereillä, niin vielä heilata oikealla kädellä Wagnerin tahdissa (olettaen, että jostakin löytyy produktio, jossa esitetään koko teossarja yhtä soittoa, vain normaaleine väliaikoineen).

Mistä olet saanut käsityksen, että HIFK Fotbollin piirissä "monet" kannattajat vauhdittavat harrastustaan pirillä?
 
Mistä olet saanut käsityksen, että HIFK Fotbollin piirissä "monet" kannattajat vauhdittavat harrastustaan pirillä?

Muiden seurojen fanit (HJK-henkiset etunenässä) siitä internetissä alituiseen kirjoittelevat. Tietenkin siellä on oma lehmä ojassa, eivätkä HJK:n ja Lahden faneista läheskään kaikki pelaa itsekään ihan täydellä pakalla, mutta HIFK-faneista näkemieni videoiden ja lukemieni uutisten perusteella en ole taipuvainen pitämään väitteitä täysin tuulesta temmattuina. Mitään todisteita minulla ei asiasta ole.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös