Jatkoajan leffakerho

  • 2 310 893
  • 11 991

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aina kun käy katsomassa tositapahtumasta kertovan elokuvan ja siinä on sitten naispääosan esittäjä sydämen pysäyttävän kaunis neitokainen, niin kun leffan lopussa näytetään real life foto, niin ihan perussäkki ja antikliimaksi valmis.
 

Buster

Jäsen
Pidin myös erittäinkin paljon Hacksaw Ridgesta. Kova sälli ollut. Eipä sitä kai itse ajattelisi tuolla paljoa muuta kuin selviytymistä.

Paha sanoa mitään elokuvan Oscar-mahdollisuuksista. Etenkin kun itse kaipailisin vielä toisen katsomiskerran. Oli odotukset sen verta epärealistisen korkealla, että jopa vähän häiritsi elokuvan seuraamista. Koko ajan vain odotti, koska päästään fiilistelemään Full Metal Jacketia, sekä milloin alkaa paukkumaan. Mutta ei ainakaan voittajaksi yllä parasta leffaa etsittäessä. Siihen olisi vaadittu varmaan joku vuosituhannen paras elokuva, koska Gibson on varmasti edelleen monelle äänestäjälle punainen vaate. Hugo Weaving sen sijaan veti ihan tajuttoman hyvän sivuosan, mutta kun ruutuaika jäi vähäiseksi niin se aina luo pienehköä epävarmuutta. Eiköhän Garfieldinkin nimi pyöri ainakin ehdokasveikkailuissa. Gibsonin ohjauksessa Vince Vaughninkin voisi sanoa olleen hyvä. Aika vastahakoisesti sormet muodostivat tuon vipan sanan ja vielä vaikeampi oli jättää vähättelevä "ihan" pois.

Olisin katsellut pidempään, sillä vähän oli kiire kässärilläkin edetä taistelukentälle. Mutta kun pakko noita syitä tuolle vakaumukselle ja toiminnalle on valotella huolella. On aivan hilkulla, ettei edetty liiankin nopeasti näitä siviilikohtauksia. Boot campille vähän hidastettiin, mutta olisi sielläkin voinut punkata porukassa vähän pidempään. Mutta kiire oli rintamalle ja tuo osio olikin kaikessa kaaoksessaan, sekä raakuudessaan käden nyrkkiin puristava kokemus. Erityisen hieno hetki oli se tapa millä Gibson oli kuvannut taistelun päättymisen, jossa kuvattiin molempia osapuolia. Siinä sai tosissaan estää silmäkulmien kostumista, vaikka kuvattiin jotain randomia japanilaisupseeria. Mutta kun esim. Kirjeitä Iwo Jimalta on nähtynä, niin mm. se elokuva ruokki tuon kohtauksen kokemusta ja pari kyyneltä tirahti läpi. Toki myös läpi leffan erinomainen musiikki on syyllinen osaltaan.

Ihmeotukset oli ihan jees. Katsoin kahdesti ja oli yllättävänkin syvä, sekä yksityiskohtia vilisevä kokemus. Tokalla parempi kuin ekalla, koska odotukset oli taas jotain ihan muuta. Kässärissä pirusti pieniä rosoisuuksia, koska Rowling taitaa vasta opettella elokuvakäsikirjoittamisen hienouksia. Eli etunenässä kai hahmottamaan miltä kohtaukset näyttävät ruudulla paperin sijaan. Materiaalia kuitenkin tuntuisi olevan, joten jossain vaiheessa voi rysähtää kohdilleen ja kovaa. Kunhan vain pikkaisen säätäisivät tunnelmaa vakavammaksi. Nyt oli turhan kevyttä meininkiä ja heikosti rytmitettyäkin. Ja olihan tuo Redmaynen rooli Scamanderina loistava. Katselee ujona valtaosan ajasta kaikkialle muualle paitsi ihmisiä silmiin, puhuu pehmeästi. Huonohko ryhti ja ihmeellinen askellus, olisiko jopa yläkropan kävelyliikkeessä jotain liskomaista. Vai mistä tuo Newtin suomennos Liskoksi oikein tulee... Mutta sitten kun pyöritään Scamanderille tutuissa ympyröissä, niin itseluottamusta löytyy. Ryhti on yhtäkkiä suorempi, sanat tulevat vakuuttavammin ja kaiken kaikkiaan Scamander nousee hallitsemaan noita tilanteita. Loppujen lopuksi tykkäsin, vaikka ensin olin vähän nuivempi. Olisin muuten mielelläni nähnyt jonkun muun ohjaajan jo kun neljä viimeistä Potteriakin ohjanneen Yatesin. Olisi ehkä vähän freesiyttänyt ja voinut yllättää. Mutta jos haluaa saman ohjaajan kaikkiin viiteen, niin ei varmaan ole liikaa laatuvaihtoehtoja tarjolla.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo eilen kävin katsomassa elokuvan Arrival kun nettikilpailusta voitin liput ennakkonäytökseen. Ihan ok pätkä oli. En ole scifimiehiä.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Joskus joku kyseli arkkihyvisten pahisrooleja leffoissa. Entäs toisin päin, Christopher Lee ja hyvisroolit? Ehkä joskus uran alussa, siinä 1800-luvun loppupuolella muutama saattaa olla.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Joo eilen kävin katsomassa elokuvan Arrival kun nettikilpailusta voitin liput ennakkonäytökseen. Ihan ok pätkä oli. En ole scifimiehiä.

Kävin myös ja vastasi kaikkia odotuksia. Tekisi mieli kutsua tätä jopa mestariteokseksi sci-fin saralla (painotus luettava science fiction). Jopa hämmentävää törmätä scifipätkään, jota ei pilata lapsellisilla juonenkäänteillä tai lasermiekoilla. Näin vähäeleinen kerrontatapa on kyllä aivan pirun rohkea veto, mutta ilmeisesti riski kannatti, sillä elokuva on ollut arvostelumenestyksen ohella myös suosittu.

Kuten Interstellarissa ja mielestäni kenties aliarvostetuimmassa scifipätkässä Contact, myös tässä katsojan eteen tuodaan ihan oikeiden tiedemiesten pohdintaa universumin arvoituksista. Luvassa on siis aidosti ennalta-arvaamattomia juonenkäänteitä ja toimivia mindfuckeja vieläpä laadukkaasti näyteltynä. Ainoa pikku miinus ikiaikaisen teeman (järjestelmä vs. pieni ihminen, tuntemattoman kohtaaminen) hieman kliseisestä, joskin aika uskottavasta kuvauksesta.

4,5/5.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Laitan tähänkin ketjuun.

Oliskohan kymmenen vuoden jälkeen aika antaa kapulaa eteenpäin? Olisiko kenelläkään muulla intoa järjestää tämänvuotista parhaiden elokuvien äänestystä, minulla kun on välipäivien aikataulu tiukempi kuin aiempina vuosina? Jos joku haluaa tähän lähteä, saa toki minun puolestani valintansa mukaan kopioida konseptin suoraan vanhoista tai uudistaa sen verran kuin näkee parhaaksi, annan siunaukseni.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Vihdoinkin katsottu Thomas Vinterbergin Jahti. Pääsi yllättämään, odotin laadukasta draamaa mutta tunnelman luonti ja miten asiat esitettiin oli todella taidokasta.
Jokainen katsoja voi miettiä sitä ensimmäisen kiven heittoa ja myös sitä jahdattuna olemista. Taidokkaasti hämärty raja totuuden ja tarun välillä, mikä ei tainnut ratketa lopussakaan, eikä kauna ainakaan.
Mads Mikkelsen loistaa roolissaan ja osoittaa taidokkuuttaan muuntautua erilaisiin rooleihin ja nämä ovat niitä vaikeimpia, nostaa itsensä mies näyttelijöiden kärkeen. Pohjoismainen kautta aikojen parhaita näyttelijöitä ehdottomasti. Elokuvan arkisuus tekee siitä erittäin koskettavan ja realistisen, pistää miettimään voiko näin käydä kenelle tahansa.
Elokuva kokonaisuutena menee näkemieni pohjoismaalaisten elokuvien kirkkaimpaan kärkeen ja maailmanlaajuisestikin en ole vastaavaa vähään aikaan nähnyt. Täyden kympin draama joka pitää otteessaan viimeisille sekunneille asti. Täyden kympin leffa eli 5 / 5 tähteä.

_
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aikana jolloin hyvä elokuva tarkoittaa teknisesti hyvin tehtyä viihdyttävää elokuvaa on piristävää löytää leffa joka vaikuttaa hieman syvällisemmältä. Eye in the Sky (Eye in the Sky (2015) - IMDb toi ruudulle tarinan modernista tietokonepohjaisesta sodankäynnistä, jossa sotilaat istuvat työhuoneissaan ja viholliset sekä muut uhrit eivät ehdi välttämättä tietää mikä heihin iski. Elokuva onnistuu näistä aineksista rakentamaan jopa trillerimäisen tarinan, jossa pääpaino on moraalisella pohdinnalla varsinainen toiminnan sijaan. Hieno elokuva.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Hacksaw Ridgeä ei oikein jaksa noin ajatuksena, kun sehän on sotaleffa jossa sankarilta unohtui ase metsään. Jipii.

Arrival tuli käytyä katsomassa, oli keskimääräistä parempi.
Näkyi kyllä että perustui novelliin, ja oli nähdyistä Villeneuveista heikoin, mikä ei vielä tarkoita kyllä paljoa.
Tuolle pitäisi ehdottomasti tehdä juttua syventävä jatko-osa, vähän Independence Day 2:n tyyliin, vaan ei aivan.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Villeneuvelta olen nähnyt Incendies, Enemy, Sicario ja nyt tämä Arrival. Vaikuttavia vaikka tyylillisesti ovat niin kaikissa on vähän samaa vikaa, että alun jännittäviin asetelmiin verrattuna loppuratkaisu on hieman lössähtävä ja hölmö. Matkalla on kyllä varsin vetoaviakin kohtauksia, mutta musiikki on joskus liian mahtipontista tapahtumiin nähden (etenkin Sicariossa) ja jotkut isoihin rooleihin kiinnitetyt tähdet jäävät vaille varsinaista käyttöä (Renner Arrivalissa, ja paradoksaalisesti myös Blunt Sicariossa).

Annan sellaiset 3-4 tähteä viidestä kullekin, Sicariolle ehkä vain kaks ja puoli. Saattaa olla silti oikea mies tekemään Blade Runnerin jatko-osan. Tosin olen näistä jatko-osien tehtailusta sitä mieltä, että keksisivät jotain uutta ja jättäisivät vanhat klassikot rauhaan.

Hacksaw Ridge oli hyvä sotatantereelle päästyään, sekä myös aseettoman sotilaan vakaumusta käsitellessään. Romanttinen sivujuoni sekä sotilaiden koulutus olivat aika kliseistä tavaraa, sekä tehty monta kertaa paremminkin. Tietysti sotakohtausten veri ja suolenpätkät voivat herättää kritiikkiä, varsinkin kun Gibsonilla on muutenkin mainetta tarpeettoman väkivallan suosijana elokuvissaan. Mutta sitten taas jos näytetään liian vähän verta ja suolenpätkiä, niin sekin on sotaelokuvassa huono juttu.

Vaikken 7:nnen päivän adventisti olekaan, niin mukava nähdä tämänlaista ihmisten uskonnollisten vakaumuksien käsittelyä isonluokan elokuvatuotannossa.
 

J.C.S.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nyt kun tuossa ylempänä oli mainittu Sicario, niin pari sanaa siitä ja varsinkin Emily Bluntin osuudesta.
Luultavasti Blunt on roolissaan alunperin lähinnä siksi että hän oli sitä ennen Edge of Tomorrowin Iron Bitch, oletettiin että ainakin osalle menisi läpi että Blunt voisi esittää väkivaltaan kykenevää FBI:n agenttia. Mutta se että roolissa on nainen johtuu minusta siitä että sen jälkeen kun roolihenkilö siirtyy FBI:sta "lainalle" hänet jätetään tietojen ulkopuolelle ja häntä "tyrkitään" ja uhkaillaan jatkuvasti. Tämä kaikki ja lopuksi hän antaa vielä periksi uhkailijoilleen vaikka on täysin erimieltä heidän toiminnastaan. Jos roolin olisi näytellyt mies hän olisi joutunut jo elokuvien "koodiston" mukaan jossain vaihessa asettumaan vastarintaan tai liittymään mukaan toimintaan ja silloin hänestä olisi tullut tarpeeton elokuvan kannalta.

Kokonaan toiseen asiaan. Kenenkään mielestä Mission Impossible - Rogue Nationissa Rebecca Fergusonin Ilse Faustin nimi voisi olla aivan hyvin Ilsa Lund?
Marokko, Casblanca ja silmien alue molemmilla.
 
El Gordon kanssa täysin samaa mieltä. Arrival ja Sicario etenivät molemmat omasta mielestäni samalla tavavalla. Ensin tuli ajateltua, että tästähän tulee vielä hyvä elokuva, mutta loppua kohden kumpikin meni höpöksi ja lyssähti täysin. Villeneuven elokuvista Prisoners on poikkeus kaavasta, ja onkin mielestäni hänen ainoa oikeasti hyvä elokuva tällä hetkellä.

Arrival oli myös liian ennalta-arvattava, jotta olisi paikannut lopun höpöksi mennyttä tunnelmaa.

Arrival 6/10 ja Sicario 7/10 omissa papereissani.
 

Buster

Jäsen
Itsehän pidän Villeneuvelta Incendiesista heittämällä eniten. Sitten varmaankin Prisoners niukasti ennen Enemya. Arrival on vielä näkemättä ja itsekään en ihan täysin Sicariolle lämmennyt. Pitäisi kai joskus kaivaa jostain nuo Incendiesia edeltäneet leffat, koska kieltämättä ukko tekee hyvää jälkeä ja kiinnostavia elokuvia. Suaattaapi olla ihan ykkössuosikki ohjaajista, jos semmosia alkaisi etsimään. Ikinä ollut kuullutkaan ennen kuin Incendiesiin törmäsin joskus 2010-2011 ja sen jälkeen nimi muistiin.

Passengers oli varmaan ainoa elokuva tänä vuonna, minkä kohdalla olin tyytyväinen että katsoin 3D:nä. Kun heilutaan kässärin mukaan 5000 ihmiselle suunnitelluissa tiloissa vain kahden ihmisen voimin, niin kyllä vaan nousee ihan eri sfääreihin visuaalinen puoli kun saadaan leveyden lisäksi syvyyttä. Mitään varsinaisia efektejähän tuossa ei tainnut olla. Eikä ollut ainakaan mitään tökeröä katseen ohjailemista sumennoksilla, mikä on ihan käsittämätöntä 3D-leffoissa vaikka kuinka olisi jälkikäteen siksi muunnettua. Juoni nyt oli ehkä vähän jännä, tai tökerö rakenteeltaan. Päähahmothan heräävät ennenaikaisesti horroksesta kesken pitkän matkan, koska aluksessa on jotain mystistä vialla. Vian selvittely vaan jää aika huolella romanssin ja komedian jalkoihin. Eikä siinä nyt tavallaan sinänsä mitään. Mutta aika huolella tuosta romanssista lypsettiin kaikki mahdollinen irti, jolloin kokenut katsoja osasi arvata, että nyt on pakko tulla ihan justiinsa jonkinlainen "tarinasilta" joka alustaa kuviot valmiiksi kohti loppusuoraa. Baarimikkoandroidi, joka jakoi elokuvista(kin?) tuttuja baarimikkomaisia elämänviisauksia oli kanssa hauska. Ja kyllähän Pratt ja Lawrence pystyvät ainakin kevyttä draamakomediaa kannattelemaan tuon pari tuntia näköjään mainiosti. Yllätyin ja tykkäsin.

Assassins Creed ensi-illassa tänään. Tulisikohan paras videopeliin pohjautuva elokuva. Trailerien perusteella ehkäpä ei, vaikkei noiden taso ole kovinkaan kova. Taitaa animaation puolella olla ne parhaat tuotokset Final Fantasyjen johdolla. Olisiko live actionin puolella sitten Warcraft. Tai sitten Silent Hill, tahi Prince of Persia. Viimeinen oli ihan passeli kieli poskessa tehty toimintakomedia, joka ei missään vaiheessa yrittänyt olla vakava. Helpolla se parhaan videopeliin perustuvan leffan titteli on jokatapauksessa edelleen otettavissa. AC:n jälkeen seuraava yrittäjä taitaa olla Uncharted.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Ja kyllähän Pratt ja Lawrence pystyvät ainakin kevyttä draamakomediaa kannattelemaan tuon pari tuntia näköjään mainiosti. Yllätyin ja tykkäsin.

Hankin juuri liput aaton päivänäytökseen ja tämähän kuulostaa juuri sellaiselta elokuvalta mistä pidän oikein paljon. Toivottavasti olisi kuitenkin paljon avaruusjuttuja eikä vain sellaista romanssia minkä olisi voinut sijoittaa moneen muuhunkin paikkaan kuin avaruteen.

Tuo tietysti vähän arveluttaa, kun en tiennyt kyseessä olevan komedia.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Uusin Independence day yritettiin kattoa pyhinä - aika suurta jätettä oli. Hienoilla erikoistehosteilla ei vielä tehdä toimivaa kokonaisuutta.
Viimeisein X-Men oli kyllä kans iso pettymys.

Positiivinen yllätys oli Viidakkokirja. Sen verran heikosti oli penskana tullut kirja luettua, että nautin joka hetkestä.
Plussaa myös The best exotic marigold hotellille ja sen jatko-osalle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös