Jatkoajan leffakerho

  • 2 403 591
  • 12 311

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Joo eilen kävin katsomassa elokuvan Arrival kun nettikilpailusta voitin liput ennakkonäytökseen. Ihan ok pätkä oli. En ole scifimiehiä.

Kävin myös ja vastasi kaikkia odotuksia. Tekisi mieli kutsua tätä jopa mestariteokseksi sci-fin saralla (painotus luettava science fiction). Jopa hämmentävää törmätä scifipätkään, jota ei pilata lapsellisilla juonenkäänteillä tai lasermiekoilla. Näin vähäeleinen kerrontatapa on kyllä aivan pirun rohkea veto, mutta ilmeisesti riski kannatti, sillä elokuva on ollut arvostelumenestyksen ohella myös suosittu.

Kuten Interstellarissa ja mielestäni kenties aliarvostetuimmassa scifipätkässä Contact, myös tässä katsojan eteen tuodaan ihan oikeiden tiedemiesten pohdintaa universumin arvoituksista. Luvassa on siis aidosti ennalta-arvaamattomia juonenkäänteitä ja toimivia mindfuckeja vieläpä laadukkaasti näyteltynä. Ainoa pikku miinus ikiaikaisen teeman (järjestelmä vs. pieni ihminen, tuntemattoman kohtaaminen) hieman kliseisestä, joskin aika uskottavasta kuvauksesta.

4,5/5.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Laitan tähänkin ketjuun.

Oliskohan kymmenen vuoden jälkeen aika antaa kapulaa eteenpäin? Olisiko kenelläkään muulla intoa järjestää tämänvuotista parhaiden elokuvien äänestystä, minulla kun on välipäivien aikataulu tiukempi kuin aiempina vuosina? Jos joku haluaa tähän lähteä, saa toki minun puolestani valintansa mukaan kopioida konseptin suoraan vanhoista tai uudistaa sen verran kuin näkee parhaaksi, annan siunaukseni.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Vihdoinkin katsottu Thomas Vinterbergin Jahti. Pääsi yllättämään, odotin laadukasta draamaa mutta tunnelman luonti ja miten asiat esitettiin oli todella taidokasta.
Jokainen katsoja voi miettiä sitä ensimmäisen kiven heittoa ja myös sitä jahdattuna olemista. Taidokkaasti hämärty raja totuuden ja tarun välillä, mikä ei tainnut ratketa lopussakaan, eikä kauna ainakaan.
Mads Mikkelsen loistaa roolissaan ja osoittaa taidokkuuttaan muuntautua erilaisiin rooleihin ja nämä ovat niitä vaikeimpia, nostaa itsensä mies näyttelijöiden kärkeen. Pohjoismainen kautta aikojen parhaita näyttelijöitä ehdottomasti. Elokuvan arkisuus tekee siitä erittäin koskettavan ja realistisen, pistää miettimään voiko näin käydä kenelle tahansa.
Elokuva kokonaisuutena menee näkemieni pohjoismaalaisten elokuvien kirkkaimpaan kärkeen ja maailmanlaajuisestikin en ole vastaavaa vähään aikaan nähnyt. Täyden kympin draama joka pitää otteessaan viimeisille sekunneille asti. Täyden kympin leffa eli 5 / 5 tähteä.

_
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aikana jolloin hyvä elokuva tarkoittaa teknisesti hyvin tehtyä viihdyttävää elokuvaa on piristävää löytää leffa joka vaikuttaa hieman syvällisemmältä. Eye in the Sky (Eye in the Sky (2015) - IMDb toi ruudulle tarinan modernista tietokonepohjaisesta sodankäynnistä, jossa sotilaat istuvat työhuoneissaan ja viholliset sekä muut uhrit eivät ehdi välttämättä tietää mikä heihin iski. Elokuva onnistuu näistä aineksista rakentamaan jopa trillerimäisen tarinan, jossa pääpaino on moraalisella pohdinnalla varsinainen toiminnan sijaan. Hieno elokuva.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Hacksaw Ridgeä ei oikein jaksa noin ajatuksena, kun sehän on sotaleffa jossa sankarilta unohtui ase metsään. Jipii.

Arrival tuli käytyä katsomassa, oli keskimääräistä parempi.
Näkyi kyllä että perustui novelliin, ja oli nähdyistä Villeneuveista heikoin, mikä ei vielä tarkoita kyllä paljoa.
Tuolle pitäisi ehdottomasti tehdä juttua syventävä jatko-osa, vähän Independence Day 2:n tyyliin, vaan ei aivan.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Villeneuvelta olen nähnyt Incendies, Enemy, Sicario ja nyt tämä Arrival. Vaikuttavia vaikka tyylillisesti ovat niin kaikissa on vähän samaa vikaa, että alun jännittäviin asetelmiin verrattuna loppuratkaisu on hieman lössähtävä ja hölmö. Matkalla on kyllä varsin vetoaviakin kohtauksia, mutta musiikki on joskus liian mahtipontista tapahtumiin nähden (etenkin Sicariossa) ja jotkut isoihin rooleihin kiinnitetyt tähdet jäävät vaille varsinaista käyttöä (Renner Arrivalissa, ja paradoksaalisesti myös Blunt Sicariossa).

Annan sellaiset 3-4 tähteä viidestä kullekin, Sicariolle ehkä vain kaks ja puoli. Saattaa olla silti oikea mies tekemään Blade Runnerin jatko-osan. Tosin olen näistä jatko-osien tehtailusta sitä mieltä, että keksisivät jotain uutta ja jättäisivät vanhat klassikot rauhaan.

Hacksaw Ridge oli hyvä sotatantereelle päästyään, sekä myös aseettoman sotilaan vakaumusta käsitellessään. Romanttinen sivujuoni sekä sotilaiden koulutus olivat aika kliseistä tavaraa, sekä tehty monta kertaa paremminkin. Tietysti sotakohtausten veri ja suolenpätkät voivat herättää kritiikkiä, varsinkin kun Gibsonilla on muutenkin mainetta tarpeettoman väkivallan suosijana elokuvissaan. Mutta sitten taas jos näytetään liian vähän verta ja suolenpätkiä, niin sekin on sotaelokuvassa huono juttu.

Vaikken 7:nnen päivän adventisti olekaan, niin mukava nähdä tämänlaista ihmisten uskonnollisten vakaumuksien käsittelyä isonluokan elokuvatuotannossa.
 

J.C.S.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nyt kun tuossa ylempänä oli mainittu Sicario, niin pari sanaa siitä ja varsinkin Emily Bluntin osuudesta.
Luultavasti Blunt on roolissaan alunperin lähinnä siksi että hän oli sitä ennen Edge of Tomorrowin Iron Bitch, oletettiin että ainakin osalle menisi läpi että Blunt voisi esittää väkivaltaan kykenevää FBI:n agenttia. Mutta se että roolissa on nainen johtuu minusta siitä että sen jälkeen kun roolihenkilö siirtyy FBI:sta "lainalle" hänet jätetään tietojen ulkopuolelle ja häntä "tyrkitään" ja uhkaillaan jatkuvasti. Tämä kaikki ja lopuksi hän antaa vielä periksi uhkailijoilleen vaikka on täysin erimieltä heidän toiminnastaan. Jos roolin olisi näytellyt mies hän olisi joutunut jo elokuvien "koodiston" mukaan jossain vaihessa asettumaan vastarintaan tai liittymään mukaan toimintaan ja silloin hänestä olisi tullut tarpeeton elokuvan kannalta.

Kokonaan toiseen asiaan. Kenenkään mielestä Mission Impossible - Rogue Nationissa Rebecca Fergusonin Ilse Faustin nimi voisi olla aivan hyvin Ilsa Lund?
Marokko, Casblanca ja silmien alue molemmilla.
 
El Gordon kanssa täysin samaa mieltä. Arrival ja Sicario etenivät molemmat omasta mielestäni samalla tavavalla. Ensin tuli ajateltua, että tästähän tulee vielä hyvä elokuva, mutta loppua kohden kumpikin meni höpöksi ja lyssähti täysin. Villeneuven elokuvista Prisoners on poikkeus kaavasta, ja onkin mielestäni hänen ainoa oikeasti hyvä elokuva tällä hetkellä.

Arrival oli myös liian ennalta-arvattava, jotta olisi paikannut lopun höpöksi mennyttä tunnelmaa.

Arrival 6/10 ja Sicario 7/10 omissa papereissani.
 

Buster

Jäsen
Itsehän pidän Villeneuvelta Incendiesista heittämällä eniten. Sitten varmaankin Prisoners niukasti ennen Enemya. Arrival on vielä näkemättä ja itsekään en ihan täysin Sicariolle lämmennyt. Pitäisi kai joskus kaivaa jostain nuo Incendiesia edeltäneet leffat, koska kieltämättä ukko tekee hyvää jälkeä ja kiinnostavia elokuvia. Suaattaapi olla ihan ykkössuosikki ohjaajista, jos semmosia alkaisi etsimään. Ikinä ollut kuullutkaan ennen kuin Incendiesiin törmäsin joskus 2010-2011 ja sen jälkeen nimi muistiin.

Passengers oli varmaan ainoa elokuva tänä vuonna, minkä kohdalla olin tyytyväinen että katsoin 3D:nä. Kun heilutaan kässärin mukaan 5000 ihmiselle suunnitelluissa tiloissa vain kahden ihmisen voimin, niin kyllä vaan nousee ihan eri sfääreihin visuaalinen puoli kun saadaan leveyden lisäksi syvyyttä. Mitään varsinaisia efektejähän tuossa ei tainnut olla. Eikä ollut ainakaan mitään tökeröä katseen ohjailemista sumennoksilla, mikä on ihan käsittämätöntä 3D-leffoissa vaikka kuinka olisi jälkikäteen siksi muunnettua. Juoni nyt oli ehkä vähän jännä, tai tökerö rakenteeltaan. Päähahmothan heräävät ennenaikaisesti horroksesta kesken pitkän matkan, koska aluksessa on jotain mystistä vialla. Vian selvittely vaan jää aika huolella romanssin ja komedian jalkoihin. Eikä siinä nyt tavallaan sinänsä mitään. Mutta aika huolella tuosta romanssista lypsettiin kaikki mahdollinen irti, jolloin kokenut katsoja osasi arvata, että nyt on pakko tulla ihan justiinsa jonkinlainen "tarinasilta" joka alustaa kuviot valmiiksi kohti loppusuoraa. Baarimikkoandroidi, joka jakoi elokuvista(kin?) tuttuja baarimikkomaisia elämänviisauksia oli kanssa hauska. Ja kyllähän Pratt ja Lawrence pystyvät ainakin kevyttä draamakomediaa kannattelemaan tuon pari tuntia näköjään mainiosti. Yllätyin ja tykkäsin.

Assassins Creed ensi-illassa tänään. Tulisikohan paras videopeliin pohjautuva elokuva. Trailerien perusteella ehkäpä ei, vaikkei noiden taso ole kovinkaan kova. Taitaa animaation puolella olla ne parhaat tuotokset Final Fantasyjen johdolla. Olisiko live actionin puolella sitten Warcraft. Tai sitten Silent Hill, tahi Prince of Persia. Viimeinen oli ihan passeli kieli poskessa tehty toimintakomedia, joka ei missään vaiheessa yrittänyt olla vakava. Helpolla se parhaan videopeliin perustuvan leffan titteli on jokatapauksessa edelleen otettavissa. AC:n jälkeen seuraava yrittäjä taitaa olla Uncharted.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Ja kyllähän Pratt ja Lawrence pystyvät ainakin kevyttä draamakomediaa kannattelemaan tuon pari tuntia näköjään mainiosti. Yllätyin ja tykkäsin.

Hankin juuri liput aaton päivänäytökseen ja tämähän kuulostaa juuri sellaiselta elokuvalta mistä pidän oikein paljon. Toivottavasti olisi kuitenkin paljon avaruusjuttuja eikä vain sellaista romanssia minkä olisi voinut sijoittaa moneen muuhunkin paikkaan kuin avaruteen.

Tuo tietysti vähän arveluttaa, kun en tiennyt kyseessä olevan komedia.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Uusin Independence day yritettiin kattoa pyhinä - aika suurta jätettä oli. Hienoilla erikoistehosteilla ei vielä tehdä toimivaa kokonaisuutta.
Viimeisein X-Men oli kyllä kans iso pettymys.

Positiivinen yllätys oli Viidakkokirja. Sen verran heikosti oli penskana tullut kirja luettua, että nautin joka hetkestä.
Plussaa myös The best exotic marigold hotellille ja sen jatko-osalle.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Juu pyhinä katsottu täälläkin muutamia leffoja, en onneksi ole hetkeen enää sortunut erikoistehostehuttuun kun aikaakin on rajatusti niin yritän satsata laatuun. Pari Linklateria siis.

Erittäin positiivinen yllätys oli Linklaterin uusin Everybody wants some (2016). Todellinen hyvän fiiliksen elokuva missä läppä lentää, ryypätään ja rellestetään, vokotellaan misuja jne. Mutta olennaista tässä kaikessa on ohjaajan laadukas työ miten henkilöhahmot saadaan mielenkiintoisiksi eikä juttu mene pelkäksi pieruhuumoriksi. Genren parhaimmistoa ehdottomasti, menee sinne Delta Jengin kategoriaan. Tähän voisi palstalta tiedustellakin tietääkö porukka vastaavia laadukkaita elokuvia joita jaksaisi näin ei enää teininä katsella?
Palatakseni vielä elokuvaan niin ei voi olla liikaa korostamatta täysin itselleni tuntemattomia näyttelijöitä jotka ovat elokuvassa kirjoitettu täysin samalle viivalle, ei ole selkeää päätähteä vaan koko porukka loistaa, kaikki noin 10 päähahmoa kirjoitettu helvetin hyvin sekä tykkään jaella propseja kun musat on kohdillaan joten siitäkin erityismaininta. En olisi uskonut että college-kouluteemalla saadaan näin loistavaa elokuvaa. Kerrassaan mainio elokuva 9½ / 10.
Everybody Wants Some!! (2016) - IMDb

Sitten toinen Linklater eli Bernie(2011)
Tämän elokuvan tekee katsomisen arvoiseksi ja mielenkiintoiseksi erityisesti pari asiaa, ensiksi perustuu tositapahtumiin, toiseksi että puolet näyttelijöistä on oikeita kaupunkilaisia joita ikään kuin haastatellaan elokuvan tapahtumista ja taisivat olla oikeusalikohtauksessakin mukana.
Skeptisyys oli suuri elukuvaa kohtaa koska Jack Black ei ole suosikkinäyttelijäni vaan päinvastoin, en kestä tuollaista yliampuvaa tyyliä. Mutta annoin leffalle mahdollisuuden koska Linklater ohjaa. Elokuva on todella hyvä, nimenomaan tarina ja sen käänteet kun muistaa että tämä on tapahtunut siellä Texasin pikkukaupungissa. Shirley MacLaine tekee hienon roolin elokuvan toisena päähenkilönä ja karismallaan tuo aitoutta tarinaan. Ei niin hyvä kokonaisuus kuin yllä oleva mutta ehdottomasti katsottava ja korostaa tuota Linklaterin erinomaisuutta miten ohjaa elokuviaan ja tekee kaikista henkilöistä jopa sivurooleista tärkeitä, parhaita henkilöohjaajia ehdottomasti. Hyvää viihdettä 8½/10.
Bernie (2011) - IMDb

Ai niin katsoinhan mä tuon Todd Philipsin War Dogsinkin(2016).
Ohjaajahan on tunnettu Hangovereista ja siten ei ollut odotukset korkealla koska en kauheasti niistä örvellyksistä pidä, esim tuo Everybody wants some on mun mielestä monin verroin parempi sekoiluelokuva. Elokuva kuitenkin pääsi yllättämään ja jälleen tutuilla asioilla mitkä tekee vaikutuksen eli hyvä musascore ja tarina joka perustuu tositapahtumiin, se tuo kummasti perspektiiviä tarinaan. Päänäyttelijät olivat aika eläväisiä mutta hoitivat homman hyvin nousukkaina asekauppiaina ja Miles Tellerin työstä pidän kovasti. Siinä kundissa on jotain hiljaista karismaa kun miettii näitä nuoremman polven näyttelijöitä.
Vauhtia riittää, menee seikkailuleffasta/toimintaleffasta ja mustaa huumoriakin mahtuu mukaan. Viihdyttävä ja vauhdikas leffa 8+/10.
War Dogs (2016) - IMDb


_
 

KaljaVeikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
235, Karjala-lippis
Suositelkaa jotain hyviä scifi-leffoja. Kyseinen genre on viime vuosina kolahtanut todella kovaa.

Klassikot (Alien, Blade Runner ym.) on katseltu, mutta jotain sellaisia, joista ei ole ollut niin paljon puhetta. Kiitos!

Äkkiseltään mieleen tulee ainakin:

Sunshine Sunshine (2007) - IMDb

Snowpiercer Snowpiercer (2013) - IMDb

District 9 District 9 (2009) - IMDb

Lasketaanko uudemmat Apinoiden planeetta-elokuvat? Ne ainakin on myös hyviä.

Rise Apinoiden planeetan synty (2011) - IMDb

Dawn Apinoiden planeetan vallankumous (2014) - IMDb
 
Viimeksi muokattu:

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Suositelkaa jotain hyviä scifi-leffoja. Kyseinen genre on viime vuosina kolahtanut todella kovaa.

Klassikot (Alien, Blade Runner ym.) on katseltu, mutta jotain sellaisia, joista ei ole ollut niin paljon puhetta. Kiitos!
Pienemmistä nykyajan klassikoista ensimmäisenä tulee mieleen Dark City Dark City (1998) - IMDb

Donnie Darko on Jake Gyllenhaalin ensimmäisiä isoja rooleja ja kelpo sci-fi.
Donnie Darko (2001) - IMDb

Jos enemmän uutta valtavirtaa halajaa niin ihan kelpo sci-fiä on olleet uudemmat Tompan leffat Oblivion ja Edge of Tomorrow, sitten tulee mieleen Looper ja Elysium. Kelpo popcorn-viihdettä.

_
 
Viimeksi muokattu:

KaljaVeikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
235, Karjala-lippis

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Suositelkaa jotain hyviä scifi-leffoja. Kyseinen genre on viime vuosina kolahtanut todella kovaa.

Klassikot (Alien, Blade Runner ym.) on katseltu, mutta jotain sellaisia, joista ei ole ollut niin paljon puhetta. Kiitos!

The Man from Earth. Vähemmän tehosteita seinillä. Tuolla samalla linjalla toimii myös tunnetumpi Moon.
Carpenterin Starman on myös imo hauska kokonaisuus.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
Suositelkaa jotain hyviä scifi-leffoja. Kyseinen genre on viime vuosina kolahtanut todella kovaa.

Klassikot (Alien, Blade Runner ym.) on katseltu, mutta jotain sellaisia, joista ei ole ollut niin paljon puhetta. Kiitos!

Ok, tulee klassikoita ja vähemmän klassikoita, mutta ohessa mielestäni parasta scifiä evö.

2001: Avaruusseikkailu
Abyss
Brazil
Children of Men
Close Encounters of the Third Kind
La Antena
Pi
Primer
Seconds
Stalker
Solaris
The Fountain
The Quiet Earth
Timecrimes
Videodrome
 
Viimeksi muokattu:

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaosseura
Primerille vahvasti peukkua. Käsittämätöntä että budjetti oli $7000 (josta suuri osa meni ihan filmiin, ei siis digitaalisesti kuvattu). The Fountain sen sijaan... olen kyllä Aronofskyn fani, joten kun oli viimein mahdollista käydä tuo katsomassa (Night Visions käymässä Niagarassa muinoin) pitihän siihen tarttua. En ollut ainoa, teatteri oli loppuunmyyty.

Enpä muista yhtä tekotaiteellista paskaa nähneeni ikinä. Olisin varmaan lähtenyt kesken pois, mutta tosiaan täysi teatteri niin ei viitsinyt kanssakatsojia kiusata. Kun elokuva viimein loppuu, tulee ensiksi "hienommat" lopputekstit. Porukka istuu sitkeästi penkeissään. Sitten kun tulee perinteiset valkoista mustalla -tekstit, alkavat vielä taputtaa. Siinä vaiheessa itsellä tuli niin naamapalmuolo ettei Pickardkaan moiseen kykenisi. Makuasioita toki, mutta ei tippunut niin yhtään.

Mutta oma suositus scifistä, ns. "kovaa" tällä kertaa: Europa Report (2013) - IMDb
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Enpä muista yhtä tekotaiteellista paskaa nähneeni ikinä. Olisin varmaan lähtenyt kesken pois, mutta tosiaan täysi teatteri niin ei viitsinyt kanssakatsojia kiusata. Kun elokuva viimein loppuu, tulee ensiksi "hienommat" lopputekstit. Porukka istuu sitkeästi penkeissään. Sitten kun tulee perinteiset valkoista mustalla -tekstit, alkavat vielä taputtaa. Siinä vaiheessa itsellä tuli niin naamapalmuolo ettei Pickardkaan moiseen kykenisi. Makuasioita toki, mutta ei tippunut niin yhtään.

Itse pidan kyseista elokuvaa yhtena parhaista elokuvista koskaan. En kylla ymmarra mika siina oli "tekotaiteellista". Riippuu varmaan sitten siita miten sen ymmarsi?

Mutta makuasioita tietysti.

En kylla kuvailisi scifiksi ollenkaan, rakkaustarina ja henkilokohtaisen kasvun kuvaus. Nerokas sellainen.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaosseura
Itse pidan kyseista elokuvaa yhtena parhaista elokuvista koskaan. En kylla ymmarra mika siina oli "tekotaiteellista". Riippuu varmaan sitten siita miten sen ymmarsi?
Tänä vuonna rauhan Ignobelin voittanut artikkeli (linkki artikkeliin) lanseerasi termin, joka omasta mielestä kuvaa tuota hyvin, eli "pseudo-profound bullshit". Näennäisesti syvällistä, mutta keisarilla ei ole vaatteita. Ehkäpä tuo pitäisi katsoa uudemman kerran, josko sille lämpenisi enemmän, mutta tuolla kerralla ei uponnut, ei sitten yhtään. Muu Aronofskyn tuotanto sen sijaan toimii oikein hyvin.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Näennäisesti syvällistä, mutta keisarilla ei ole vaatteita.

Uskon etta tassa on kyse siita, etta monet kuvittelivat katsovansa scifileffaa jossa surffataan kolmessa eri ajassa ja jollain tavalla tarinat sitten nivoutuivat yhteen mutta siitahan leffassa ei ole missaan nimessa kyse.

Se kertoo siita miten Tommy kasitteli kuolemaa (tassa tapauksessa Izzyn), ja miten Izzy yritti auttaa hanta hyvaksymaan kuoleman vaistamattomana osana elamaa, koska Tommy kaytti kaiken energiansa ja aikansa sita vastaan taistelemiseen.

Mitaan kolmea eri aikaa ei ole, on vain se nykypaiva josta leffa alkaa ja johon leffa loppuu. Kirjan tarina oli Izzyn yritys auttaa Tommya hyvaksymaan kuolema, ja ne avaruuskuplan jutut olivat Tommyn paan sisalla tapahtuva prosessi. Helpoimmin sen havainnolistaa siita etta Izzyn kuoltua Tommy "sekoaa" tyopaikalla, katsoo kattovaloon ja sen jalkeen kaikki tapahtuu "kuplassa" eli hanen mielessaan. Han havahtuu lopussa ja sanoo "I'm going to die", ja elokuva leikkaa nykypaivaan jossa Tommy on haudalla, vihdoin kuolevaisuutensa hyvaksyneena. Han istuttaa puun (aiemmin elokuvassa on puuta kaytetty ikuisen elaman lahteena) koska Izzy kertoi hanelle miten han haluaa ruumiilliset jaannoksensa takaisin luontoon (eli hanen jaannoksensa luovat uutta elamaa, muuttavat muotoaan mutta energia ei kaytannossa katoa mihinkaan vaan muuttaa pelkastaan muotoa).

Voisihan tuosta pidemmankin esseen kirjoittaa mutta tuossa nyt lyhykaisyydessaan..
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimon Rakuunat
Mutta oma suositus scifistä, ns. "kovaa" tällä kertaa: Europa Report (2013) - IMDb
Tästä tykkäsin. Joskin jos nyt ei ole ihan älytöntä perseilyä, scifi uppoaa aina. Europa Report oli jopa yllättävän "realistisen" tuntuinen. Ja aihe oli juuri sitä, mitä itse toivoisin näkeväni enemmän.

Ehkä meni ohi, mutta scifi - leffojen omaan makuuni viime vuosien ehdotonta eliittiä on Source Code.
Source Code (2011) - IMDb

Tuli eilen käytyä leffassa katsomassa Passengers, 2D-versionta tietysti.
Passengers (2016) - IMDb

Ei hassumpi leffa. Isolta screeniltä katsottuna ihan vaikuttavaa kuvaa. Juoni oli toki alun jälkeen aika selviö. Mutta ei haitannut. Yksinkertainen, mutta parin tunnin leffaksi aika hyvin paketoitu, eikä tyhjän polkemista paljoa ollut. Toki asioita oli julmetusti ohitettu, kuten se, että ns. tyystin maallikot vain heittämällä löytävät valtavan aluksen viat ja korjaavatkin ne melko lailla tuosta noin. Mutta kun ottaa leffan viihteenä, se oli varsin hyvää sellaista. Ei mikään mestariteos ja tuskin tulee katsottua uudelleen aikoihin. Mutta menee kuitenkin kategoriaan: katsotaan aikanaan kyllä toistekin.

Silmäkarkkia on niin miehille kuin naisille. Joskin sanoin emännälle leffan loputtua, että jos on yksin jossain avaruusaluksessa, onko niitä uikkareita pakko vetää niskaan, kun pulahtaa uima-altaaseen. Paparazzejakaan ei ihan lähimailla ole. Mutta nää nyt on näitä.

Leffapisteet 7/10. Scifileffapisteet 7,5/10.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös