Jatkoajan leffakerho

  • 2 310 950
  • 11 991

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei vaan toimi Jacksonilla tuollainen puhevikainen nynny ideologinen pahis. Siinäpä oikeastaan elokuvan heikoin osa.
Aivan loistava suoritus Samuel L Jacksonilta. Hassu yhteensattuma keväältä oli kun peräkkäiset elokuvat, jotka katsoin teatterissa olivat Big Game, Kingsman ja Avengers. Eli kaikki leffoja joissa Jackson mukana, ja hyvin hoiti kaikki erityyppiset roolinsa. Arvostan.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Tänä vuonna ilmestyy leffa nimeltä Creed. Kuvaushan on tälläinen: "The former World Heavyweight Champion Rocky Balboa serves as a trainer and mentor to Adonis Creed, the son of his late friend and former rival Apollo Creed." Katsoin trailerin, ja täytyy myöntää että vaikuttaa ihan perkeleen hyvältä. Ensinnäkin Michael B. Jordan on jo leffaa näkemättä todella hyvä valinta Adoniksen rooliin, ja Sylttykin on mukava nähdä pitkästä aikaa nyrkkeilemässä. Odotan innolla.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Terminator Genisys 3D-versiona katsottu. Olihan tuo sellainen aivot narikkaan -leffa. Pohjana on ilmeisesti halu rebootata koko sarja mutta moka on siinä että samalla otetaan muista leffoista juttuja jotka on tapahtunut. Jos rebootataan, silloin rebootataan eikä tehdä mitään välimallin tuotosta. 3D oli heikosti tehty eikä (spoiler) tissejä nähty. Jos kuitenkin epäloogisuudet voidaan sivuttaa, olihan tuo viihdyttävä leffa. Epäloogisuudet ovat karkeasti yleistettynä scifi-leffojen ongelma joksi Terminator-sarjan leffat tietysti lasketaan. Genisys ei ole todellakaan immuuni näille kuten eivät muutkaan sarjan leffat ehkä sarjan aloittanutta elokuvaa lukuunottamatta.

Aivot narikkaan leffana 3/5.
Saagan jatkona 0,5/5.
 

Buster

Jäsen
Itse tuli Genisyksestä tykättyä. Nimenomaan juuri tuollainen viihdyttävä ja kohtuu leppoisa leffa, jonka seurassa naurahtikin kerran kaksi. Lisäksi oli jotenkin sopivaa, että leffaan oli väkisin yritetty kirjoittaa jotain nasevia onelinereita, jotka ei oikein toimineet yhtä lukuunottamatta, jota toistettiin sitten huolella ja joka on ollut osana markkinointia muutenkin. Ja kyllähän Schwarzenegger terminaattorina laittoi leffan alussa ihon kananlihalle. Mielestäni oli myös ainakin sellainen pieni tuulahdus tuollaista 90-luvun toimintaleffaa. Itse vähän pelkäsin etukäteen, että siellä on jotain Avengers-tason jumalattomia toimintakohtauksia, joiden lomassa alkaa miettimään, että mitäs söisi iltapalaksi. Mutta ihan kelvollista tavaraa, vaikka yksi tuntui hieman väkisin rakennetulta. Mutta toisaalta se mitä kohti rakennettiin, niin näytti ihan nätiltä.

Ei mitään hajua miten se sopii saagaan, tai en osaa edes liikaa verrata aiempiin osiin, koska nähnyt ne kolme ekaa viimeksi varmaan ainakin kymmenen vuotta sitten. Kovasti oli teknohöpinää siinä yhdessä kohtaa kun tapahtumia seliteltiin, mutta se tapahtui sentään hieman kieli poskessa. Ei pilannut omaa kokemusta kuin hetkellisesti. Leffa tosin toi hieman jonkun jenkkisaippuasarjan mieleen noin isossa kuvassa kun siinä oli sen verran asioita käännelty päälaelleen. Alku oli kuin remake ja sitten se kääntyi rebootiksi.

3D:stä ei ole hirveästi kokemusta, mutta ei tuo nyt erityisen huonolta vaikuttanut. Oli kohtalaisesti efektejä ja nuo savut, sekä kipinät leijuivat todella nätisti ilmassa. No onhan se jälkikäteen muunnettu 3D:ksi, eikä ihan koko aikaa tuntunut siltä, että olisi 3D:tä ollut katsomassa. Yhdessä kohtaa kiinnitin myös hieman huomiota kuvan tummuuteen. Silti olen tyytyväinen, että menin 3D:nä tuon katsomaan. Alunperin oli 2D:nä tarkoitus käydä tiiraamassa. Sama porukka näköjään tuon hoitanut kuin Mad Maxinkin.

8/10 omissa kirjoissa teatterissa katseltuna.

Semmoinen leffa tuli myös katseltua, olikohan viime vuodelta, kuin Joe. Nicolas Cage oli välillä pääosassa ihan hyvässä elokuvassa. Se pyöritti jossain Jenkkilän tuppukylässä "metsuriporukkaa" ja sitten samoille mannuille saapuu köyhä kiertolaisperhe, jonka isä on täysjuoppo. Tuota roolia muuten näytteli ihan joku oikea koditon pultsari. Että jos vaikkapa sellaiset leffat kuin Mud, Winters Bone, Sling Blade ovat kolahtaneet, niin tässä olisi samanlaisehkoa leffaa tarjolla. 8/10
 
Viimeksi muokattu:

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Eilen kävin kattoo Mad Max Fury Road 3D:nä ja olihan se aikamoista tykitystä läpi leffan. Theron ja Hardy kaksikko hoiti kyllä hommansa tyylillä ja ajoneuvot olivat tarpeeksi "käheitä". Ideat olivat vaan vähissä, samat kuviot kuin kakkosessa. Arvosana 7,5.

Tuo Terminator 5 varmaan seuraavaksi katsomis listalle.
 

nikozwan

Jäsen
It Follows oli suht kova. Okei, kauhuelokuva, jossa on teinejä ja seksiä, tosi omaperäistä, eikö? Mutta silti tämä leffa nousi perus popkorniviihteen yläpuolelle. Etenkin ensimmäiset 35 minuuttia oli todella vahvaa tekemistä, sekä kuvaus, että etenkin ääniraita vaikuttivat, ja juoni piti otteessaan. Mitä pidemmälle leffa etenee homma alkaa vähän hajoamaan käsiin. Kun teinit ryhtyvät kamppailemaan leffan yliluonnollista voimaa vastaan, juoni alkaa vähän lipsua ja pulssi laskee. Loppu on kaiken kaikkiaan ennalta-arvattava. Ahdistava tunnelma ja vahva äänimaailma jaksavat kuitenkin kantaa leffan kohtalaisesti maaliin saakkaa. Jos tykkäät kauhuleffoista, tämä on pakko nähdä! Sanotaan 7/10.
 

Baldrick

Jäsen
Olen tässä viime aikoina hurahtanut tällaisiin "modern warfare"-elokuviin ja siksi ajattelin tehdä pientä koontia näistä, jos joku intoutuu näitä katsomaan tai jokin on jäänyt näkemättä. Sanottakoon, että arvostan näiden elokuvien kohdalla nimenomaan tositapahtumia ja realistisuutta, ilman ylimenevää glooriaa.

American Sniper 5/5
Kyseessähän on Clint Eastwoodin ohjaama ja Bradley Cooperin tähdittämä elokuva varsin ampumataitoisesta sotilaasta. Elokuvassa käsitellään mielestäni loistavasti sotilasta ja hänen elämäänsä varsin kokonaisvaltaisesti aina asetta kantavan lapsen ampumisen vaikeudesta kotipuolen haasteisiin, joita sotilaan ura tuottaa, kuten avioliiton kärsiminen sotilaan psyykkeestä johtuen ja sotimisen jälkeinen henkinen kuntoutuminen. Elokuva oli myös sopivan brutaali makuuni ja käsitteli mielestäni hyvin nimenomaan sotimisen negatiivisia vaikutuksia yksilöihin erään elämänkerran kautta. Varmasti katsomisen arvoinen, vaikkei noin muuten sotaleffoista erityisen kiinnostunut olisikaan.

Behind Enemy Lines 1,5/5
Jostain luin arvion, että Owen Wilsonin olisi pitänyt tehdä urallaan enemmän tällaisia elokuvia, jotta olisi varteenotettavampi näyttelijä. Minä sanon, että paskanmarjat, sillä jatkuva typerä pöllönilme ja vaikeus näytellä syvempiä tunteita verhoilivat elokuvasta sellaisen, johon oli vaikea tunnetasolla sitoutua lainkaan. Gene Hackman toi edes pientä uskottavuutta, mutta kyllä tuostakin huokui enemmän rutiinisuoritus kuin panostus rooliin. Elokuvassa on myös merkillisesti hienosti tehtyjä erikoistehosteita, sitten myös yksi TOP-5 paskimmista, mitä olen isomman rahan elokuvilta nähnyt. Liika kliseisyys, Owen Wilsonin ja monien muiden sivuosanäyttelijöiden onneton näyttelysuoritus, sekä ajoittainen epäjohdonmukaisuus tarinassa eivät anna elokuvalle nousta krapulaleffaa paremmaksi. Kyllä tuon nyt katsoo, mutta tuskin teen samaa uudestaan.

Black Hawk Down (Isku Mogadishuun) 3,5/5
Kyseessähän oli hyvällä näyttelijäkaartilla varustettu elokuva, jossa on toimintaa, tiukkoja tilanteita, tunteita ja tuoksuja. Elokuvassa tuodaan hyvin esille erilaisia tilanteita, joita sotilas kohtaa toiminnassaan, kuten kaverin vakava haavoittuminen ja kuoleman odottelu, turhat avunpyynnöt, kaveria ei jätetä-tilanteet ja niin edelleen. En tiedä sitten oliko se enemmän minusta vai elokuvasta kiinni, että en uppoutunut siihen ihan niin paljoa kuin tunnen, että olisi pitänyt. Monet tilanteet tunnelmanluonnin tasolla jäivät ehkä köykäisemmiksi kuin olisin toivonut. Eritoten se kohtaus, jossa nainen menee poimimaan AK:n ja sotilas joutuu hänet ampumaan. Kohtaus kesti kaksi sekuntia, jossa vain nopeasti ilman suurempaa tunnelatausta sanotaan "don't do it, don't do it" ja sitten pamahtaa, homma on taputeltu ja tilanne jatkuu muualla. Kuitenkin ihan hyvä leffa kyseessä noin kokonaisuudessaan, pienellä hionnalla olisi ollut kuitenkin mahdollisuuksia paremmaksi.

Act of Valor 3/5
Ihan hyvä leffa, jossa on ilmeisesti hyödynnetty paljon oikeiden erikoisjoukkojen tietämystä taisteluiden ja operaatioiden autenttisuuden luomiseksi, sekä näyttelemiseen. Ensimmäinen idea hyvä, toinen huono. Kaksi pääosan kaveria keskustelevat elokuvassa samalla ilmeellä oli sitten aiheena kohta syntyvä lapsi, surffaaminen tai edessä mahdollisesti kohdattava kuolema. Huono näytteleminen ja osittain vähän turhan hyppelevä tarinan eteneminen ovat ainoat miinukset minun papereissani. Sen sijaan elokuva oli ihan näyttävä, juoni mielenkiintoinen ja pienestä kliseisyydestä siihen ei kuitenkaan sorruttu liikaa, jotta se häiritsisi. Kahden pääosasotilaan näyttelytaito kuitenkin valitettavasti vetää hommaa sen 1,5 pykälää alemmaksi ja 0,5 tarinan "sidoksisuudesta".

Good Kill 4,5/5
Kyseessähän on kokenut sotalentäjä, joka istuu tätä nykyä Las Vegasissa armeijan tukikohdassa ohjaamassa dronea ja pommittamassa sieltä käsin Lähi-Itää. Elokuva on erittäin tunnevetoinen ja pidin siitä kovasti. Elokuva saa tosiaan katsojan pohtimaan, että kuinka monta siviiliä on liikaa ja muutenkin USA:n keinoja terrorismin vastaisessa sodassa. Isossa roolissa on myös luonnollisesti se, että mihin tällainen sisäinen kamppailu johtaa siviilielämässä ja miten se vaikuttaa ihmisen mielenterveyteen. Ethan Hawke vetää helvetin hyvin tonttinsa ja vaikka kyseessä ei mitenkään erityisen USA-vastainen elokuva olekaan, niin pistää silti kyllä miettimään, että mitä kaikkea sieltä suunnaltakin voidaan hyväksyä sodankäynnin nimissä. Erittäin tunteita ja pohdintaa herättävä, sentimentaalisella tasolla karu elokuva kaikista nykyaikaisimmasta sodankäynnin muodosta. Pieni miinus tuli siitä, että päähenkilön merkittävä osa henkisistä vaikeuksista tuntuu johtuvan merkittävämmin siitä, ettei pääse lentämään, vaan raukkamaisesti ampuu kotoa käsin, eikä tietoisesti ja tahattomasti kohdalle osuvista siviiliuhreista, vaikka rooliansa elokuvassa toki esittää jälkimmäinenkin.

Zero Dark Thirty 5/5
Hyvä elokuva operaatiosta Osama Bin Ladenin nappaamiseksi. Oscar-ehdokkuudet eivät ole tuulesta temmattuja, sillä tästä leffasta minulla ei oikeastaan ole mitään pahaa sanottavaa. Mukaansa tempaava, realistinen kuvaus siitä, miten kaikkien aikojen merkittävin terrorismin ruumiillistuma vihdoin ja viimein löydettiin Pakistanin linnakkeestaan ja miten homma vietiin loppuun. Hyvät näyttelijäsuoritukset, erinomainen tarinankerronta, ei lisättävää.

Lone Survivor 3,5/5
Hyvä, mutta ei erinomainen, elokuva neljän hengen erikoisoperaatiosta tappaa korkea-arvoinen talibaanijohtaja, jossa kaikki menee reisilleen. Elokuvassa pienellä hiomisella olisi ollut elementtejä nousta korkeammallekin, mutta pienet hollywoodimaisuudet söivät elokuvaa. Myös elokuvaa katsellessa häiritsi, että voiko ihan noin paljoa ihmisruumis ottaa lukua, ennenkuin liikkumiskyky häviää. Tiedä sitten miten homma oikeasti on, mutta se kuitenkin vei keskittymistäni elokuvan aikana ja tämän rainan nähneet ymmärtänevät, että miksi. Elokuva ei kuitenkaan kylmäksi jätä, vaan kannattelee katsojaa kyllä hyvin mukanaan. Näkemisen arvoinen.
 
Viimeksi muokattu:

Mosku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lieksan hurtat
Lone Survivor 3,5/5

Muuten hyvä leffa, mutta tuossa sitä hollywoodia oli ainakin sen verran että melkoisia ramboja tuntuivat kaikki ryhmän jäsenet olevan. Raatoa tulee joka laakista ja osumat omaan kroppaan eivät tosiaan paljoa hidasta. Mikäli olen oikein ymmärtänyt niin tosiasiassa tuo reissu meni vielä enemmän vituiksi, ja ryhmäläiset eivät käsittääkseni saanet montakaan talibania edes haavoitettua.
 

Baldrick

Jäsen
Muuten hyvä leffa, mutta tuossa sitä hollywoodia oli ainakin sen verran että melkoisia ramboja tuntuivat kaikki ryhmän jäsenet olevan. Raatoa tulee joka laakista ja osumat omaan kroppaan eivät tosiaan paljoa hidasta. Mikäli olen oikein ymmärtänyt niin tosiasiassa tuo reissu meni vielä enemmän vituiksi, ja ryhmäläiset eivät käsittääkseni saanet montakaan talibania edes haavoitettua.

Juu, ehkä vähän liian laimeasti kuvailin tuota "pientä hollywoodimaisuutta". Itseäni rassasi se, että kaverit vierivät jyrkännettä terävässä kivilouhikossa ja lyövät päitään kiviin yms. ja alla on kehossa jo muutama luodinreikä, mutta silti vain juostaan asemanvaihtoon ja snipataan talibaaneja jatkuvalla syötöllä. Muutenkin murtuneet paikat, luodinreiät käsien lihaksistoissa sun muut luulisi vähän heikentävän liikkumista ja ampumista. Tämä on tätä Hollywoodin perustuu tositapahtumiin-matskua.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
American Sniper 5/5
Kyseessähän on Clint Eastwoodin ohjaama ja Bradley Cooperin tähdittämä elokuva varsin ampumataitoisesta sotilaasta. Elokuvassa käsitellään mielestäni loistavasti sotilasta ja hänen elämäänsä varsin kokonaisvaltaisesti aina asetta kantavan lapsen ampumisen vaikeudesta kotipuolen haasteisiin, joita sotilaan ura tuottaa, kuten avioliiton kärsiminen sotilaan psyykkeestä johtuen ja sotimisen jälkeinen henkinen kuntoutuminen. Elokuva oli myös sopivan brutaali makuuni ja käsitteli mielestäni hyvin nimenomaan sotimisen negatiivisia vaikutuksia yksilöihin erään elämänkerran kautta. Varmasti katsomisen arvoinen, vaikkei noin muuten sotaleffoista erityisen kiinnostunut olisikaan..

Ei voi antaa täysiä pisteitä tästä, lopputaistelu erityisesti oli full hollywood-tuubaa jossa kaikki autenttisuus/realistisuus oli heitetty romukoppaan, pilasi sinänsä ihan hyvän leffan.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Itse pidin leffasta kovasti. En katsonut sitä niinkään sotaleffana vaan kuvauksena sen vaikutuksista sotilaaseen. Toimi minulle hyvin.

Totta sinänsä mutta se helvetin puhelinkeskustelu taistelun keskellä pilasi itseltäni uskottavuuden pahasti. Cooper veti roolinsa hyvin.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
American Sniper 5/5

Behind Enemy Lines 1,5/5

Zero Dark Thirty 5/5

Ensiksi mainittua en ole nähnyt, niin väsähtänyt tämä Irakin toinen sota -leffabuumi on viime vuosina ollut. Hurt Lockerin keskinkertaisuus riitti aiheesta täksi elämäksi.

Noista kahdesta muusta itse taas rankkaan Behind Enemy Linesin selvästi edelle, ainakin leffan muistan viihdyttäneen ja Wilsonin yllättäneen roolissaan, kun taas tuo toinen oli vain armotonta jenkkifeministipatrioottipropagandaa tylsällä juonella ja huonosti toteutetulla loppuvaiheella. En ymmärrä mitä annettavaa tuollaisella on ei-amerikkalaiselle katsojalle. Vähän samaa sarjaa kuin United 93, jossa senkin ympärillä joukkomasturboitiin 911-iskujen jälkikiimassa (tv-leffa Flight 93 vei pidemmän korren).
 
Viimeksi muokattu:

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Kun tuota American Sniperia miettii niin ihmettelen ettei kukaan ole tehnyt elokuvaa Simo Hayhan tarinaan perustuen. Haneen verrattuna Chris Kyle oli ihan partiopoika saavutuksien osalta, ja Hayha oli persoonana huomattavasti miellyttavampi kuin oikea Chris Kyle kaiken sen perusteella mita miehista on kerrottu. Paljon parempi tarina myos.
 

nikozwan

Jäsen
Kun tuota American Sniperia miettii niin ihmettelen ettei kukaan ole tehnyt elokuvaa Simo Hayhan tarinaan perustuen. Haneen verrattuna Chris Kyle oli ihan partiopoika saavutuksien osalta, ja Hayha oli persoonana huomattavasti miellyttavampi kuin oikea Chris Kyle kaiken sen perusteella mita miehista on kerrottu. Paljon parempi tarina myos.

No vastaushan on selvästi se, ettei Simo ollut amerikkalainen ;). Mutta vakavasti puhuen, eihän Kylen tarina kiinnostava olekkaan hänen saavutuksiensa takia, vaan sen takia mitä hänelle tapahtui niiden saavutusten jälkeen, ja miten vaikeaa hänelle oli sopeutua takaisin tavalliseen yhteiskuntaan, ja yhteensovittaa perhe-elämä ja ura. Valitettavasti Eastwood ei käsitellyt mielestäni tätä osaa tarinasta tarpeeksi syvällisesti rainassaan, vaan tämä sotilaselämän inhimillinen puoli jäi vähän päälle liimatuksi.
 

Baldrick

Jäsen
Noista kahdesta muusta itse taas rankkaan Behind Enemy Linesin selvästi edelle, ainakin leffan muistan viihdyttäneen ja Wilsonin yllättäneen roolissaan, kun taas tuo toinen oli vain armotonta jenkkifeministipatrioottipropagandaa tylsällä juonella ja huonosti toteutetulla loppuvaiheella. En ymmärrä mitä annettavaa tuollaisella on ei-amerikkalaiselle katsojalle. Vähän samaa sarjaa kuin United 93, jossa senkin ympärillä joukkomasturboitiin 911-iskujen jälkikiimassa (tv-leffa Flight 93 vei pidemmän korren).

Katsohan Behind Enemy Lines uudestaan, uskon ajan kullanneen muistot. Se oli oikeasti b-luokan leffa ja Owen Wilson oli roolisuorituksessaan maksimissaan keskinkertainen, oman näkemykseni mukaan melko heikko. Zero Dark Thirty oli mielestäni erittäin mielenkiintoinen elokuva, eikä itselleni jäänyt mikään erityisen feministipatrioottinen fiilis siitä. Feminismiä en noin muutenkaan havainnut elokuvassa, sillä mielestäni naispääosa ei siihen automaattisesti johda. Oman lisämausteensa elokuvaan tietysti minulle henkilökohtaisesti toi, kun luin kirjan "Kova päivä: Hyökkäys Osama Bin Ladenin piilopaikkaan". Kirja on siis oma elämänkerrallinen tarina yhdestä Seal Team 6-joukkueen jäsenestä, joka kertoo hänen urastaan puolustusvoimien leivissä erikoisoperaatioyksikössä ja kirja luonnollisesti huipentuu Bin Laden-operaatioon. Oli siis mielenkiintoista, kun ensiksi on lukenut tästä toteuttavasta joukosta ja sitten nähdä elokuva siitä taustatyöstä, mitä tuohon on tarvittu. Ei varmasti täyttä totuutta tuo elokuva ole, mutta varmasti suhteellisen todenmukaisesti kuvaa prosessia päällisin puolin.

Ei voi antaa täysiä pisteitä tästä, lopputaistelu erityisesti oli full hollywood-tuubaa jossa kaikki autenttisuus/realistisuus oli heitetty romukoppaan, pilasi sinänsä ihan hyvän leffan.

Sen verran täytyy sanoa, että pisteytys on tehty näitä elokuvia keskenään vertailemalla, ei yleensä elokuva-arvosteluna koko joukosta. American Sniper ja Zero Dark Thirty ovat minun makuuni parhaat modernin sodankäynnin elokuvat, eikä niissä ole mitään sellaista, että joutuisin antamaan alempia pisteitä. Itseäni ei American Sniperissa jaksanut niin mahdottomasti tuo loppumähinä häiritä, vaikka sanotaanko näin, että huomasin sen hollywoodimaisuuden. Ei kuitenkaan minun elämystäni rokottanut millään tapaa.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Sen verran täytyy sanoa, että pisteytys on tehty näitä elokuvia keskenään vertailemalla, ei yleensä elokuva-arvosteluna koko joukosta. American Sniper ja Zero Dark Thirty ovat minun makuuni parhaat modernin sodankäynnin elokuvat, eikä niissä ole mitään sellaista, että joutuisin antamaan alempia pisteitä. Itseäni ei American Sniperissa jaksanut niin mahdottomasti tuo loppumähinä häiritä, vaikka sanotaanko näin, että huomasin sen hollywoodimaisuuden. Ei kuitenkaan minun elämystäni rokottanut millään tapaa.

Olen nykyään hyvin kyyninen elokuvien katsoja eli kaikki ns. fibat uskottavuuden osalta iskevät silmään kuin miljoona volttia. Tuo loppukohtauksen käsikirjoitus oli surkea ja pienillä muutoksilla oltaisiin saatu paljon parempi elokuva, ainakin omasta perspektiivistä.
 
Suosikkijoukkue
KK
Odottaako moni täällä Olli Saarelan kehittelemää elokuvaa Simo "White Death" Häyhästä?

Itseäni ainakin kiinnostaa, vaikka Saarela ei mielestäni ehkä se paras ohjaaja olekkaan.
 
Viimeksi muokattu:

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Odottaako moni täällä Olli Saarelan kehittelemää elokuvaa Simo "White Death" Häyhästä?

Itseäni ainakin kiinnostaa, vaikka Saarela ei mielestäni ehkä se paras ohjaaja olekkaan.

Lue muutama viesti ylospain. En kylla tiennyt etta elokuva on kehitteilla, toivottavasti tulee hyvaa jalkea.
 
Suosikkijoukkue
KK
Lue muutama viesti ylospain. En kylla tiennyt etta elokuva on kehitteilla, toivottavasti tulee hyvaa jalkea.
Joo sori, olisi voinut lukea pari viestiä ylöspäin, mutta yöllä ei oikein aivot pelaa.

linkkejä juttuun:

valkoinenkuolema The White Death Film
Elokuvaohjaaja Olli Saarela Simo Häyhä -elokuvasta: "Tällaista myrskyä ei ikinä ole ollut käsissäni" | Yle Uutiset | yle.fi
Jenny Rostain ja Olli Saarela työstävät Simo Häyhästä elokuvaa | Länsi-Savo
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Ei voi antaa täysiä pisteitä tästä, lopputaistelu erityisesti oli full hollywood-tuubaa jossa kaikki autenttisuus/realistisuus oli heitetty romukoppaan, pilasi sinänsä ihan hyvän leffan.

Samoilla linjoilla. Leffa oli kyllä taattua Itäpuu -laatua, mutta patrioottisuus teki joissain kohti siitä niin oksettavan. Miksei tuollaisia elokuvia osata tehdä ns. puolueettomasti ja pitääkö sitä lippua heiluttaa koko elokuvan ajan. 4-/5
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Terminator Genisys

Tulipa katsottua sitten tämäkin raina. En edes vaivautunut menemään leffateatteriin sitä katsomaan, vaan katsoin sen netistä. Kuvalaatu oli mitä oli, mutta ei siitä sen enempää.

Leffa oli valtavan suuri pettymys. Enempää leffaa spoilaamatta totean vain, että Emilia Clarke oli heikon leffan heikointa antia. Pantavan näköinen kuin mikä, mutta helvetin huono näyttelemään. Ainoa plussa tulee Brad Fiedelin päivitetystä tunnusmelodiasta.

*
 
Odottaako moni täällä Olli Saarelan kehittelemää elokuvaa Simo "White Death" Häyhästä?

Itseäni ainakin kiinnostaa, vaikka Saarela ei mielestäni ehkä se paras ohjaaja olekkaan.
Enpä ollut kuullut tästä projektista. Kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta, mutta toisaalta, en odota mitään kun kyseessä on suomalainen elokuva.
Kun ei tiedä tuleeko sieltä Rukajärven tie -tyylistä laatua vai puolustusvoimien harjoitusalueella kuvattua Tali-Ihantala -tyylistä matskua. Vai kenties Mannerheim-tyylinen...

Ehkä olisi ollut kiinnostavampaa, jos Lauri Törnistä olisi tehty elokuva. Siinä vasta olisi ollut melkoinen tarina ja myös kiinnostava persoona. Kolme eri armeijaa, pako vankilasta ja lähti sukellusveneellä jostakin rannikolta saksalaisten matkaan, myöhemmin hyppäsi laivasta mereen ja ui Yhdysvaltojen rannikolle. Vietnamin sodan aikaan sitten oli vihreänä barettina etsimässä niitä Viet Kongin salaisia huoltoreittejä, oliko se nyt Laosin puolella.
Luin joskus kirjan Törnistä, eipä voi kuin suositella jos joku nyt kirjoja jaksaa ja kerkiää lukea. Ja ostin DVD-dokumentin mutta siinä nyt oli lähinnä samat asiat ja kuvat, plus muiden kertomuksia Törnistä. Ja videokuvaa kun oli lumipuvussa Yhdysvaltain armeijan kanssa.

Aika hyvä oli eilen illalla Cop Land -elokuva. Sen nyt varmaan kaikki onkin nähneet.
Jotenkin se vaan piti otteessaan, vaikka ei ollut suurta toimintaa tai pyssyjen pauketta, ja Stallonen hahmo oli aika mieto.
 
Viimeksi muokattu:

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joku John Waynen Vietnam -elokuva perustui Lauri Törnin elämään.
Ai niin, oikeassa olet.
Sen nimi oli Green Beret. Kirjan olen lukenut. Tai siis sehän kertoo erikoisjoukoista Vietnamissa, ja päähenkilön esikuvana oli ollut Lauri Törni.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös