Jatkoajan leffakerho

  • 2 311 496
  • 11 991

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Tässä elokuvassa tiesi kyllä heti alussa, miten juoni tulee etenemään ja ratkeamaan ja kesy on kyllä juuri oikea sana kuvaamaan leffaa.

Kylla tuo loppu oli niin helppo ja sekin vedettiin mun mielesta huonosti. Jopa lopahti ja tuon lopun ansiosta leffan jalkeen oli mielessa pettymys. Oikeassa olet nayttelijoista. Balen hahmo oli vain hauska pullukka ja oli piipussa koko ajan, mutta ei parasta Balea. Tuli vain mieleen miehen hahmo The Machinist leffassa ja kiva kontrasti on naiden kahden roolin valilla. Lisaksi tykkasin tuosta hahmosta, kun aluksi oli niin fiksua, mutta lopulta oli kaikkien, etenkin kahden naisen vietavissa. Ihmettelen silti kovasti, kun leffa on saanut kriitkoilta todella kovia arvioita. Ehka vain kova nayttelijakaarti riittaa siihen? Kesy mika kesy ja tosiaan pettynyt olin leffan jalkeen.
 
Itsekin tarkastelin tuon American Hustlen ja ei kyllä missään nimessä ollut mikään hyvä leffa.

Puvustus ja tunnelma oli ihan hyvää tasoa, mutta siitäkin paistoi sen ylilyöminen ja liiotteilu. Hiuksista vaatteisiin kaikki oli liian korostettua, mutta kai se tähän sitten oli haluttu vaihtoehto, koska pientä mustaa huumoriahan leffa viljeli. Juoni ei missään vaiheessa lähtenyt oikein rullaamaan ja se oli muutenkin todella pehmoinen ilman yllättäviä twistejä. Juonenkerronta oli sellaista huuruista ja välillä tuntui, että itseltä unohtui ihan tärkeitäkin kohtauksia, kun kuvaus ja dialogi oli helvetin sekavaa.

Bale, Lawrence ja Cooper kannattelevat elokuvaa onnistuneella näyttelyllä, mutta elokuva on kuitenkin sen verran pliisu, että se jää lähinnä näiden karikatyyrien esittelyvideoksi.

En suosittele missään nimessä, en edes hustlauselokuvien ystäville. Kaksi tuntia elämästä voi käyttää vaikka sämpylöiden leipomiseen.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Ihmettelin leffan nimeltä Disconnect jossa on 3-4 eri tarinaa ja ne liittyvät someen. Leffa ei ollut sitä mitä odotin muttei huonokaan, arvosana 7.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Gravityn Oscarit näyttää aiheuttaneen paljon ihmettelyä, mutta itseäni ihmetyttää kyllä 12 years a slaven Oscarit. Kaipa tuolla aihepiirillä vaan sitten pitää saada Oscareita, jos se tehdään draamaksi. Mitään uutta aihepiiriin ei oltu saatu aikaiseksi. Amistad teki jopa vakuuttavampaa jälkeä. Ja jos olisi haluttu lähteä ruoskintalinjalle niin apua olisi voinut kysyä Mel Gibsonilta.

Django puhui rasismia paremmin kuon tämä elokuva.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
American Hustle tuli käytyä katsomassa ja jäi aika sanaton olo, huonolla tavalla. Odotukset oli kyllä pilvissä eikä sillä asenteella varmasti saisi elokuviin lähteä, mutta kannattihan se silti katsoa. Bale oli totutusti hyvä.

Ihmeteltiin tossa kaverin kanssa, että lopputeksteissä kuultu biisi oli hänen korvaansa outo. Hän oli elokuvan katsonut jo HDfinistä ja oli aivan varma, että eri biisi soi silloin katsoessa. Olisiko kellään tietoa mikä kappale leffateattereissa soi ja mikä kappale tuossa HDfinin versiossa, mikäli kyseinen sivusto on tuttu? Teatterissa oli mielestäni paljon rockimaisempi kappale kyseessä, nopealla googlauksella Led Zeppeliniä jossain vaiheessa kuulemma soittivat, muttei kyllä kuulostanut yhtään siltä. Oli nimittäin hyvä biisi siinä lopussa ja jäin jammailemankin. Kahdesta syystä siis infoa teiltä viisaammilta toivon saavani. :)

EDIT: Löytyihän se biisi uudestaan googlaamalla.

https://www.youtube.com/watch?v=IGj_CmGs61c

Linkki vie youtubeen.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
The Barrens, The Spectacular Now ja Another Earth nähtynä, muutama kommentti per raita:

- The Barrens, The Jersey Devil iskee vai iskeekö, vmp.
- The Spectacular Now, Miles Teller on kuin tehty näihin kännäysteinileffoihin (Project X, 21 & Over), ihan jees tääkin.
- Another Earth, scifiä jossa 17v -likka ajaa kolarin jossa kuolee ihmisiä. Istuu 4v tuomion tästä 2 hengen kuolemasta ja menee sitten jeesaa surevaa isää, toinen maailma näkyy taivaalla jne.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Veronica Mars, samannimisen tv-sarjan tarinaa jatkava teatterielokuva oli varsin kelpo draamatrilleri pikkukaupungin murhamysteeristä, jonne päähenkilö palaa yhdeksän vuoden jälkeen. Pääosassa oli kuten tv-sarjassakin Kristen Bell.

Varsin tuoreeltaan tuli tämä katsottua, ensi-ilta oli edellispäivänä. Elokuvan tausta on sikäli erikoinen, että tv-sarjan loputtua 2007 käsikirjoittaja-tuottaja sekä päätähti yrittivät vuosikausia saada tarinaa jatkumaan, mutta oikeudet omistavaa Warner Brosia ei napannut.

Lopulta tekijät järjestivät Kickstarter-kampanjan ja keräsivät faneilta liki kuusi miljoonaa dollaria. Alkuperäinen Kickstarter-tavoite oli kaksi miljoonaa, mutta fanit pistivät rahaa sisään. Sitten kun elokuva oli lähes valmis niin Warner Bros päätti lähteä mukaan valmiiseen pöytään ja takasi sekä teatterilevityksen että yhtäaikaisen dvd- ja VoD-levityksen.

Minä katsoin elokuvan Film2home-palvelun kautta, jonne se tuli vuokrattavaksi HD-versiona heti Yhdysvaltain ilmestymispäivänään, kampanjahintana oli kokonaista yksi euroa. Ei kehnompi sijoitus mielenkiintoiselle dekkarielokuvalle. Aikoinaan jäi tv-sarja vähän vähemmälle katselulle, mutta sen faneille elokuva antaa varmaan vielä enemmän. Pitäisikin ehkä haalia jostain kaikki kolme sarjan tuotantokautta.

Joukkorahoitustapa on yksi nykypäivän hienoja keksintöjä, jossa ihmiset voivat rahoittaa porukalla hankkeita joiden haluavat toteutuvan. Suomessa tämä on totta kai taas kerran kiellettyä ja rinnastetaan laittomiin rahankeräyksiin sun muihin. Täytyyhän sitä byrokraatin kieltää jos vain mahdollista, mitenkäs muutenkaan.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Steve Carell on ihan ok koomikko ja muutama hänen tähdittämänsä leffa on tullut vuosien aikana tsekattua.

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy
The 40-Year-Old Virgin
Little Miss Sunshine
Evan Almighty
Get Smart
Date Night
Despicable Me
Crazy, Stupid, Love.
Despicable Me 2

Noista leffoista The 40-Year-Old Virgin sekä äskettäin katsomani Crazy. Stupid, Love erottuvat ylivoimaisesti parhaimpina kokonaisuuksina. Myös Little Miss Sunshine pitää mainita tässä yhteydessä. Carell osaa heittäytyä varsinkin sellaiseen rooliin, jossa pitää olla vässykkä ja hivenen outo. Hänellä riittää karismaa ja varsinkin hänen ajoituksensa osuu usein täydellisesti nappiin.

---

Aiemmin tänään tuli katsottua City of God, joka kertoo järjestäytyneen rikollisuuden leviämisestä eräässä Rio de Janeiron slummissa. Todentuntuinen ja raaka kuvaus maailmasta, joka näin pohjoismaalaisessa hyvinvointivaltiossa elelevänä tuntuu niin kovin kaukaiselta. Painostava ja surullinen kerronta sekä karu ympäristö yhdessä hyvien näyttelijöiden kanssa tekivät tästä monin kerroin paremman leffan kuin Danny Boylen hitusen glorifioima Slummien miljonääri.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kävin katsomassa Tuukka Temosen kohutun Presidentintekijät.

En ymmärrä, mitä Kokoomuksen taholta näin kuumennuttiin (okei, ymmärrän toki sen, että Temonen oli viilannut linssiin kertoessaan, että mistä on tekemässä leffaa), sillä kyseessä on tavattoman mielenkiintoinen, elämänmakuinen, naurattava ja ehkä liikuttavakin elokuva.

Kokoomukselle leffa on mielestäni lähinnä hyvää mainosta, sillä elokuvan "päähenkilöt" vaikuttavat sitoutuneilta ja ahkerilta tyypeiltä, jotka brainstormaavat ja käyvät hyvin läpi erilaisia uhkakuvia Niinistön kampanjaan liittyen.

Eniten nauratti keskustelu, jossa ihmeteltiin, miten "suvaitsevaiset" vihreät olivat lähteneetkin kunnolla paskanheittoon.

Suosittelen kaikille yhteiskunnasta ja politiikasta kiinnostuneille.

Mielestäni Temonen oli kuvannut silti liian vähän muita asioita, kuin pelkkää kokoustamista, siksi en anna erinomaista arvosanaa.

3/5
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Katsastin eilen The Fast and the Furious -kopion Born to Race jonka kyllä katsoi drag racing -takia mutta maailma on ikävä kyllä täynnä näitä keskeseräisiä virityksiä.
 

Mayday

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Ehdotelkaas joitain elokuvia mitkä voisivat olla katsomisen arvoisia. Omana henkilökohtaisena suosikkina on Gran Torino, joten sanotaan että en pistä vastaan jos vastaavanlaisia löytyisi, missä päähenkilönä joku vanha mutta persoonallinen ikäloppu tjsp. Kiitokset etukäteen!
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...Omana henkilökohtaisena suosikkina on Gran Torino, joten sanotaan että en pistä vastaan jos vastaavanlaisia löytyisi, missä päähenkilönä joku vanha mutta persoonallinen ikäloppu tjsp. Kiitokset etukäteen!

No tuolla kuvauksella sulle sopisi ehdottomasti Michael Cainen loistavasti tähdittämä Harry Brown (2009), tarina vanhasta miehestä, joka vittuuntuu lähialueensa väkivaltaisiin nuorisorikollisiin ja päättää lähteä laittamaan nulikat kuriin ja herran nuhteeseen.

Henk.koht sain vinkin tuohon leffaan tältä palstalta samaten ja tykkäsin kyllä. Ja onhan tuon leffan imdb-arvostelukin oikein hyvä, eli 7.3.

Harry Brown (2009) - IMDb
 

Mayday

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
No tuolla kuvauksella sulle sopisi ehdottomasti Michael Cainen loistavasti tähdittämä Harry Brown (2009), tarina vanhasta miehestä, joka vittuuntuu lähialueensa väkivaltaisiin nuorisorikollisiin ja päättää lähteä laittamaan nulikat kuriin ja herran nuhteeseen.

Henk.koht sain vinkin tuohon leffaan tältä palstalta samaten ja tykkäsin kyllä. Ja onhan tuon leffan imdb-arvostelukin oikein hyvä, eli 7.3.

Harry Brown (2009) - IMDb

Kyseisen leffan olen jo katsonut. Hyvä vinkki kylläki, ei siinä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kyseisen leffan olen jo katsonut. Hyvä vinkki kylläki, ei siinä.

Okei.


Tuli muuten Gran Torinosta mieleen, että henk.koht näen tuossa aina jotain pientä tribuuttia Eastwoodin legendaarisen länkkärin, eli Armoton- leffan suuntaan.

Tarkoitan siis noita elokuvien loppukohtauksia. Armottoman lopussa William Munny heiluttelee pyssyjään urakalla, Gran Torinossa 20 vuotta vanhemmalla Eastwoodilla on hyvin erilainen käsitys ja ajatus anteeksiannosta ja pelastuksesta.

Mitään en tiedä, pitääkö yhtään paikkansa, mutta aina olen tuota funtsinut. Toki Eastwood ei kumpaakaan leffaa ole käsikirjoittanut, mutta ohjannut on molemmat.
 

Soolo

Jäsen
Steve Carell on ihan ok koomikko ja muutama hänen tähdittämänsä leffa on tullut vuosien aikana tsekattua.

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy
The 40-Year-Old Virgin
Little Miss Sunshine
Evan Almighty
Get Smart
Date Night
Despicable Me
Crazy, Stupid, Love.
Despicable Me 2

Steve Carellin veto Evan Almightyssa oli niin mahtava, että olisi voinut lopettaa siihen koko uransa. Tuosta hän ei pysty enää parantamaan.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Ehdotelkaas joitain elokuvia mitkä voisivat olla katsomisen arvoisia. Omana henkilökohtaisena suosikkina on Gran Torino, joten sanotaan että en pistä vastaan jos vastaavanlaisia löytyisi, missä päähenkilönä joku vanha mutta persoonallinen ikäloppu tjsp. Kiitokset etukäteen!

Terrence Stampin tähdittämä The Limey - kostaja Lontoosta (1999) - IMDb tulee ainakin mieleen. Stamp esittää isukkia, joka saapuu sumuiselta saarelta Californiaan kostamaan tyttärensä kuoleman. Ja pahiksena on Peter Fonda.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Gran Torinon ja Harry Brownin kanssa eräänlaisen trilogian muodostaa tässäkin ketjussa aiemmin esille otettu ja kehuttu Red, jossa loistavan Brian Coxin näyttelemä vanhus ottaa tämän koiran tappaneesta nuorisojengistä mittaa.
 

Mayday

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Terrence Stampin tähdittämä The Limey - kostaja Lontoosta (1999) - IMDb tulee ainakin mieleen. Stamp esittää isukkia, joka saapuu sumuiselta saarelta Californiaan kostamaan tyttärensä kuoleman. Ja pahiksena on Peter Fonda.

Gran Torinon ja Harry Brownin kanssa eräänlaisen trilogian muodostaa tässäkin ketjussa aiemmin esille otettu ja kehuttu Red, jossa loistavan Brian Coxin näyttelemä vanhus ottaa tämän koiran tappaneesta nuorisojengistä mittaa.

Kiitokset vastauksista! Täytynee tuo Red katsoa jo tänään, vaikuttaa hyvältä ja en ole sitä vielä nähnyt. Kostaja lontoosta on tullut joskus aikoinaa katsottua mutta ei juurikaan suurenmoisia muistikuvia ole, joten senkin voisi laittaa "watchlistiin".
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Ehdotelkaas joitain elokuvia mitkä voisivat olla katsomisen arvoisia. Omana henkilökohtaisena suosikkina on Gran Torino, joten sanotaan että en pistä vastaan jos vastaavanlaisia löytyisi, missä päähenkilönä joku vanha mutta persoonallinen ikäloppu tjsp. Kiitokset etukäteen!

In the Valley of Elah on hyvä, Tommy Lee Jones tutkii poikansa katoamista. Vähäeleinen, tyylikäs elokuva.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
No tuolla kuvauksella sulle sopisi ehdottomasti Michael Cainen loistavasti tähdittämä Harry Brown (2009), tarina vanhasta miehestä, joka vittuuntuu lähialueensa väkivaltaisiin nuorisorikollisiin ja päättää lähteä laittamaan nulikat kuriin ja herran nuhteeseen.

Kuulin tästä ensimmäistä kertaa ja koska Gran Torino on mitä mainioin, niin piti katsastaa. Juuri tälläisiä elokuvien pitää olla.

Seuraavaksi sitten Red mistä toki kuulen myös ensimmäistä kertaa nyt.
 

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
Ehdotelkaas joitain elokuvia mitkä voisivat olla katsomisen arvoisia. Omana henkilökohtaisena suosikkina on Gran Torino, joten sanotaan että en pistä vastaan jos vastaavanlaisia löytyisi, missä päähenkilönä joku vanha mutta persoonallinen ikäloppu tjsp. Kiitokset etukäteen!

Uudemmista tulee mieleen Bad Ass -IMDB. Ei nyt mikään Gran Torinon tasoinen, mutta kyllä mä jaksoin tuon hyvin ainakin katsoa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Onkin kulunut yllättävän pitkän aikaa siitä milloin viimeksi katsoin elokuvan, jostain syystä maailman melskeet ovat vaikuttaneet ajankäyttööni siten etten ole malttanut istua katsomaan leffoja. No nyt erhe tuli korjattua ja katsastin jo jokin aika sitten ostamani Jack Hill'in Spider babyn, elokuva tunnetaan myös nimellä the Maddest Story Ever.

Elokuva on tietyllä tavalla kiehtova tarina Merryen perheestä ja Brunosta - lasten kaitsijoista (oivallinen rooli Lon Chaney jr:ltä) ja perheen tuesta turvasta - ulkomaailman tunkeutuessa pahamaisten ihmisten muodossa heidän perheidylliinsä, joka nyt tavallaan on hyvin kaukana perheidyllistä ollen lähinnä degeroituneiden sukurutsaisten lasten perhe kaitsijanaan Bruno, johon yhteisöön kuuluvat kellarissa asuvat taantuneet sukulaiset.

Odotukset elokuvaan eivät todella hiukaisevan korkeat olleet vaikka toisaalta päättelin odotettavissa olevan varsin mielenkiintoisen ja kenties hiukan tavanomaisesta poikkeavan tarinan. Tässä suhteessa elokuva täytti odotukseni ja siihen Hillin oli onnistunut yhdistää makaabereja ottoja ja karmivan intohimoisia teemoja. Lapset olivat psykologisesti kiehtovia ja samalla ristiriitaisia hahmoja, vaikka "spider baby" Virgia olikin tietyssä keskiössä, minua lapsista kiehtoi enemmän Elizabeth (Beverly Washburn) ja hän oli sairaalla tavalla kiero ja manipuloiva ja ilmeikkäämpi. Hänestä sai sellaisen kuvan, että hän saattaisi istua ihan rauhassa pihanurmikolla ja nauttivansa eläinten kiduttamisesta - tai kenties hän kiduttaisi mielummin pahoja ihmisiä, sellaisia kuin mr. Schlocker. Sid Haig Ralph Merryenä oli outo ja jollain muotoa ahdistavan taantunut hahmo.

Isähahmona orkesteria toisinaan onnistuneesti ja toisinaan vähemmän onnistuneesti pyöritti Lon Chaney jr Brunona ja tähän maailmaan ihmiset ulkopuolelta brutaalilla tapaa tunkeutuivat - tosin kokien monelta osin hyvin epämiellyttävän lopun lasten ja taantuneiden sukulaisten kynsissä. Elokuva oli minusta toimiva paketti lähes loppuun saakka, jossa tasoa hiukan laski Hill'in alleviiva toteamus siitä, että tämä ei kenties olekaan tässä. Että Merryen suvun surullinen tarina jatkuu ihmisten ajatuksissa.

vlad.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo eilen katsoin telkusta sen Titanicin. Siis, sehän oli oikeasti ihan hyvä. Paljon vähemmän tunteiluakin kuin mitä mä kuvittelin. Jotenkin hassusti mä oon tähän päivään asti koittanut hieman vältellä ton Dicaprion leffoja, vaikka sitähän on tosi paljon kehuttu. Ja niitä leffojakin on tosi paljon kehuttu, mutta jotenkin ton nössön mukanaolo on tehnyt niistä vähemmän kiinnostavia. Silloin joskus nuorempana pikkusisko fanitti sitä, kuten siihen aikaan varmaan moni muukin tyttö. Romeo & Julia -leffan julistekin oli sillä seinällä jne. Silloin ei varmaan yksikään jätkä suostunut katsomaan noita leffoja.
 

EndCircle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL
Joo eilen katsoin telkusta sen Titanicin. Siis, sehän oli oikeasti ihan hyvä. Paljon vähemmän tunteiluakin kuin mitä mä kuvittelin. Jotenkin hassusti mä oon tähän päivään asti koittanut hieman vältellä ton Dicaprion leffoja, vaikka sitähän on tosi paljon kehuttu. Ja niitä leffojakin on tosi paljon kehuttu, mutta jotenkin ton nössön mukanaolo on tehnyt niistä vähemmän kiinnostavia. Silloin joskus nuorempana pikkusisko fanitti sitä, kuten siihen aikaan varmaan moni muukin tyttö. Romeo & Julia -leffan julistekin oli sillä seinällä jne. Silloin ei varmaan yksikään jätkä suostunut katsomaan noita leffoja.

Itellä oli joskus sama vika, mutta kyllä DiCaprion nössöys karisi The Departedin ja Veritimantin jälkeen komeesti. Body Of Lies -leffassa roolihahmo puhui sujuvaa arabiaa ja tämä (muun ohella) teki viimeistään selväksi minulle kuinka tykki näyttelijä DiCaprio oikeasti on. Ei voi kuin suositella noita toiminnantäyteisempiä leffoja, vaikka eivät välttämättä kirkkainta eliittiä olisikaan.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
DiCaprio on tosiaan mennyt uransa suhteen sikäli hauskasti, että ihan nuorena kloppina teki todella syvällisiä draamarooleja huikealla intensiteetillä, kunnes muovautui 90-luvun lopuilla sellaiseksi pinnalliseksi teini-idoliksi. Sitä kesti jonkun aikaa, mutta näkisin, että jossain siinä Beachin ja Gangs of the New Yorkin tienoilla alkoi murtautuminen taas hiukan rosoisemmaksi näyttelijäksi ja vahvoihin ja moniulotteisiin rooleihin. Homma on tietysti syventynyt sitä mukaa kun DiCaprio on saanut ikää ja se lapsenpyöreys on kadonnut. Tietty poikamaisuus hänestä nyt tuskin koskaan katoaa, koska piirteet nyt vain on sellaiset, mutta sopivaa turpeutta ja parrankasvua on kuitenkin tullut, että voi ihan aikamiehen roolejakin hoitaa ja muuntautumiskyky hoitaa loput.

Eläytyjänä ihan omaa luokkaansa Hollywoodin nuoremman sukupolven puolella ja uskon vakaasti, että useita loistavia rooleja on vielä tulossa, koska Leo ei tunnu nykyään valitsevan ihan mitään tusinarooleja. Hänellä on varaa valita.

Kova CV jo nyt näyttelijänä. Arvostan suuresti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös