Jatkoajan leffakerho

  • 2 315 222
  • 11 999

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tämä vuosi on lähtenyt liikkeelle yllättävänkin vauhdikkaasti - kiitos vapaapäivien, kuin myös päätöksen tehdä päivittäin muutakin kuin istua apaattisena tietokoneen äärellä ja naputella joutavaa tekstiä tänne. Joidenkin mielestä leffojen katsominen on yhtä apaattista touhua mutta en aivan sanoisi asian olevan näinkään, etenkin jos ja kun pitää niitä leffoja kokonaisvaltaisena taideteoksena tai sellaisen yrityksenä ja antaa niille itsekin muutakin kuin kymmensenttisen.

Tänään tuli katsottua korealaisen Park Chan-Wookin, ohjannut hienon Oldboyn, ohjaama todella viiltävä draama mikä kerronnan edettyä muuttui draamatrilleriksi eli Stoker - jonka tiukassa ytimessä kolmikko Wasikowska, Kidman ja Goode tekivät todella hienot roolityöt ja kolmikosta kaksikko Wasikowska että Goode rooleissaan yltivät viiltävän hienoihin ja brutaaleihin suorituksiin.

Elokuva oli minusta Parkilta hieno hyppy korealaisten elokuvien parista amerikkalaisen tuotannon pariin, samalla hän kykeni säilyttämään omintakeisuutta ja tiettyä aasialaista brutaaliutta elokuvassaan - ripauksella voimakkaan seksuaalista nautintoa joista monisäikeisin ja syisin oli hieno ja samalla varmasti monia kuvottanut Indianan onanointikohtaus suihkussa. Ei niinkään itse kohtaus sellaisenaan kuvottava vaan ne syyt jotka tuottivat Indianalle orgasmiin johtaneen nautinnon. Kaunista minusta!

Tarina ei ollut niin yksioikoinen kuin saattoi kuvitella ja olettaa, siinä oli tasoja ja syitä sekä niiden seurauksia perinteistä suoraviivaista elokuvaa enemmän ja Park sai järjestettyä miellyttäviä koukkuja elokuvan varrelle. Henkilögalleria oli hieno, Indiana (Wasinowska) oli eäinen alkuun kasvaen kuitenkin hienoksi ja syvälliseksi hahmoksi, joka kasvaessaan ja muuttuessaan löysi itsestään puolia joita tuskin osasi kuvitellakaan omaavansa. Tietyllä tapaa Indianan ja nuorukaisten kohtaaminen koulun takapihalla oli koskettava ja piinaava - yhteen hetkeen Park sai mahtumaan paljon sisältöä. Toisaalta se kuinka Indiana ja Charlie (Goode) kasvoivat ja löysivät brutaalilla tapaa toisensa oli julmankaunista peliä tahi leikkiä.

Ja lopussa Indianan ja sheriffin kohtaamisessa maantiellä Park jätti kuvaamatta osan mitä tuona hetkenä tapahtui ja tämä teki tilanteesta kenties vieläkin voimakkaamman jos kaikki tapahtunut olisi näytetty katsojille. Nyt kuvaus oli oivaltavaa ja samalla tehokasta - kiikaritähtäin ja silmä, kukille roiskuva veri - katsoja tiesi mitä tapahtui mutta ei konkreettisella tapaa nähnyt sitä mitä Indiana tuona kauhistuttavana hetkenä teki.

vlad.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Kuinkas monta elokuvaa keskiverto Jatkoaikalainen katsoo vuodessa?

Millainen on keskiverto-jatkoaikalainen? Itselläni leffateatteriluku on parina kolmena vuotena pyörinyt 30-40 välillä. Netistä en katso leffoja yhtään, televisiosta joskus muutaman mielenkiintoisen.
 

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
Kuinkas monta elokuvaa keskiverto Jatkoaikalainen katsoo vuodessa?
Sanoisin, että omalla kohdalla lukema on 150-200 leffan väliltä. Suunnilleen joka toinen päivä tulee joku leffa kateltua. Leffoja tulee kateltua pääosin omasta varsin kattavasta leffakokoelmasta. Leffateattereissa tulee käytyä varmaan keskimäärin viisi kertaa vuodessa, joten tuo aktiivisuus on varsin vaatimatonta.

Vladilta on saanut monta loistavaa leffasuositusta tämän ketjun kautta, jotka on pitänyt haalia myös omaan kokoelmaan.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Suomen nuorten kiekkotarina ja Rassen jatkoaikamaali on vuoden elokuva, jau!

Kakkosena alltimelistallani Se7en, jottei ihan offtopiciski mene. ;)
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Tulipa katsottua Hotel Rwanda tänään!
Hotel Rwanda on todella hieno ja vakuuttava elokuva. Kuulisin mielelläni mitä sisäpiiritietoa sinulla on siitä mitä siellä sitten oikein tapahtui, jos toinen on realistisempi?

Shooting Dogs on katsontalistalla, koska aihepiiri kiinnostaa.
Olen itse nähnyt aiemmin tuon Shooting Dogsin. Eilen illalla katsoin Hotel Rwandan ja... mun mielestäni Shooting Dogs on parempi ja realistisempi ja vakuuttavampi kuvaus niistä raakuuksista ja mielettömyyksistä, joita silloin vuonna 1994 tapahtui Rwandassa.
Kiitos vinkistä Shooting Dogs, laitetaan katselulistalle.

Olisko Mr.Fox sillä tapaa, että fiilis olisi vähän sama kuin katsoessa ensiksi Battle Royalen ja siihen perään Nälkäpelin?

Itse olen katsonut Hotelli Ruandan kertaalleen ja olin kyllä jossain määrin koskettunut siitä raakuudesta ja kiinnostuinkin aiheesta sen verran paljon että ostin taannoin mm. Ruandan kriisiin liittyvän kirjan "Afrikan Maailmansota", joka oli monella tapaa aika raskasta luettavaa. Mutta varmasti aiheesta on olemassa epä-Hollywoodmaisempi kuvaus, joka voi olla tylyä katseltavaa sekin.
Junttaan tätä samaa edelleen!

Viime perjantaina (03.01.2014) postilaatikossa viimein oli tuo Shooting Dogs -DVD. Tänä iltana oli aikaa ja (alun perin?) oikea mieliala/moodi katsoa noinkin raskas leffa. Täytyy välittömästi tunnustaa, että oli raskaampi kuin muistinkaan. En edes pystynyt katsomaan tuota yksin ollessani yhteen putkeen - välillä oli pakko pitää reilu tunnin tauko, kirjoitella jotain typeryyksiä TPS-osioon sekä maistella lasillinen konjakkia. Ajatuksena oli vain täysin ajatuksien tyhjentäminen tuosta elokuvasta.

Mukava puolittainen makuuasento sohvalla ja pikkunaposteltavaa käden ulottuvilla. Tarkoitukseni oli nauttia erinomaisesta elokuvasta - joskin raskaasta aiheesta. Alle puolen tunnin tajusin jo huomaamattani istuvani aivan sohvan reunalla ja rutistelevani tyynyä muodottomaksi. Elokuvassa on muutama kohtaus, joissa silmäkulmakaan ei täysin kuivana tainnut olla. En väitä olevani mikään yliherkkä tai edes erityisen empaattinen ihminen - ennemminkin taidan muistuttaa luonteeltani jääkylmää psykopaattia. Shooting Dogs on kuitenkin niin vakuuttava ja koskettava elokuva, että sen inhorealistiseen tapahtumienkuvaukseen vain jotenkin murtuu.

Hotel Rwanda - yeah, fuck that Hollywood shit! Hotel Rwanda on edelleenkin vakuuttava ja koskettava elokuva. Shooting Dogs on vain potensseilla korotettuna vakuuttavampi ja koskettavampi. Ei mitään pois Hotel Rwandalta - mutta kun olet nähnyt Shooting Dogsin - et edes puhu niistä elokuvista samana päivänä.

Vihdoin ja viimein käsiini saama Shooting Dogs -DVD oli elokuvan UK-versio. BBC tuossa taitaa itse asiassa olla tuottajanakin. DVD:n alussa on kaksi pakkokatsottavaa parin minuutin elokuvatraileria. Jostain syystä ainakaan oma DVD-soittimeni ei noita osannut skipata. Tekstitykseksi on valittavana ainoastaan English (for hearing impaired). Elokuvassa on myös jonkin verran dialogeja ranskaksi (belgialaisten YK-sotilaiden, muukalaislegioonalaisten sekä paikallisasukkaiden kesken), jotka ovat tekstitetty ainoastaan ranskaksi. Tässä kuitenkin pysyy kohtuullisen hyvin kärryillä olemattomalla ranskan taidollakaan.

Itse asiassa oikeastaan pelästyin sitä, kuinka hyvin mä ymmärsin tuota hajanaista ranskaa. Mähän en ole koskaan lukenut sanaakaan ranskaa koulussa - ranskan kielitaitoni koostuu pääasiassa lauseista "Toujour l'amour, mon ami!" sekä "Je ne suis pas! Je suis Tourist!". Ilmeisesti Sveitsissä vietetty aika on vaikuttanut positiivisesti tähänkin asiaan? Ensimmäisellä kerralla katsoin kyseisen elokuvan englanniksi, mutta saksan teksteillä - en missään nimessä ymmärtänyt aivan kaikkea. Nyt kun elokuvan katsoin toista kertaa englanniksi ja UK-teksteillä - useat dialogit ja muutamat kohtaukset painuivat vain niin syvälle tajuntaan.

Shooting Dogs - suosittelen ehdottomasti!
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kävin äsken täällä Floridassa katsomassa tämän kehutun Wolf of Wallstreetin.

Eipä tarjonnut suuria yllätyksiä, jos on nähnyt vaikkapa Lord of War-leffan tai Mafiaveljet...(tai Casino)

Ryysyistä rikkauksiin ja sitä kautta ongelmiin, tuttu kaava. Tällä kertaa kyseessä vain ei ole asekauppias tai mafiooso, vaan pörssimeklari.

Toki Leo Caprio oli loistava ja muutama muukin roolisuoritus jäi mieleen.

Ei missään nimessä Scorsesen parhaita pätkiä, mutta ihan viihdyttävä pläjäys.

Tietyissä kohdin leffa oli joka tapauksessa mielestäni liian epäuskottava. Wall Street-elokuvat pesevät tämän pläjäyksen mennen tullen.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Leffoja tulee katsottua noin 150+ vuodessa. 90% omia BluRay-leffoja, loput 10% sitten VOD-leffoja mm SFAnytime, Makuuni ym kautta.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Kuinka moni käyttää vielä Makuunia leffojen vuokraukseen? Itse en muista koska viimeksi olen käynyt Makuunissa hakemassa leffan, siitä on ainakin 2-3 vuotta aikaa ja tuolloinkin lainasin n. yhden leffan.

Nykyään voi näemmä palauttaa postilla leffat Makuuniin. Aika laiskaa jo, heh.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuinka moni käyttää vielä Makuunia leffojen vuokraukseen? Itse en muista koska viimeksi olen käynyt Makuunissa hakemassa leffan, siitä on ainakin 2-3 vuotta aikaa ja tuolloinkin lainasin n. yhden leffan.

Nykyään voi näemmä palauttaa postilla leffat Makuuniin. Aika laiskaa jo, heh.

No vaihtelevasti, tai no ei enää Makuunia, koska se muutti ja lähellä on Filmtown ja vielä lähempänä Ärrä. No joka tapauksessa Filmtownia melkein viikoittain, nyt lomalla melkein joka päivä.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuinka moni käyttää vielä Makuunia leffojen vuokraukseen?
En ole leffoja muutamaan vuoteen vuokrannut muualta kuin nettivuokraamoista, pääasiassa iTunesista. Omaksi ostaminenkin on käytännössä loppunut kuin seinään. On tuo online katselu niin huippua verrattuna vuokraamoissa pyörimiseen. No vaihtoehtoja ei ihan niin paljoa ole, mutta vielä ei ole tullut vastaan tilannetta ettei löytyisi katsottavaa.
 

Soolo

Jäsen
Filmtownista tulee edelleen vuokrattua leffoja n. 2 filmin kuukausivauhtia. En ole tuosta vielä oppinut pois.

Kyllä fyysiset leffavuokraamot on kuoleva bisnes, niin helppoa ja vaivatonta on netistä kuvien hommailu nykyään. Toisaalta hieman ikävä sitä viikonloppurutiinia, missä marssi kävi vuokraamolle, ja hyllyjä tutkiessa vierähti jokunenkin tovi. Sitten vielä karkkihyllyn kautta kotiin. Lopulta sunnuntaina krapuloissa vittumainen palautusreissu. Ehkä paluumatkalla kuitenkin vielä yksi leffa ja pizza kainaloon.

Se prosessi on mulle mennyttä aikaa jota voikin jo kohta nostagisesti muistella.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Kuinka moni käyttää vielä Makuunia leffojen vuokraukseen?

Olen viimeksi vuokrannut leffan joko 1992 tai 1993 - oliko tuolloin edes koko Makuunia olemassakaan?

Minun on vaikea kuvitella itseäni leffaharrastajana joka ei omistaisi katsomiaan elokuvia tai sarjoja. 90-luvulla hankin VHS-kasetteja ja sen jälkeen dvd:tä ja nyt niiden rinnalle alkavat hiljalleen tulla blue ray:t. Minulle on todella tärkeää se, että elokuva josta pidän ja jota kenties jopa "rakastan" löytyy kokoelmistani käsinkosketeltavana kappaleena, siten että voin aina halutessani palata sen pariin.

vlad.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Minulle on todella tärkeää se, että elokuva josta pidän ja jota kenties jopa "rakastan" löytyy kokoelmistani käsinkosketeltavana kappaleena, siten että voin aina halutessani palata sen pariin.
Mistä voit etukäteen jonkun elokuvan kohdalla tietää, että pidätkö tai rakastatko sitä? Käsittääkseni katselet kuitenkin elokuvia todella paljon ja laidasta laitaan. Ostatko kaikki, mitä esim. suositellaan tai muuten aiot katsoa?

En minäkään vuokraamoita hyödynnä, tosin. Televisiotakin tulee katseltua hyvin hyvin vähän. Netti on ystävä.
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
5th most improved team in the NHL
Tuli tsekattua toistamiseen Jacques Mesrinestä kertovat pätkät Vincent Casselin tähdittämänä. Huikeeta, suosittelen. Tietävätkö muut leffakerholaiset samantyylisiä pätkiä?

Mesrine: Killer Instict
Mesrine: Public Enemy #1

Vincent Cassel on erinomainen näyttelijä, ja kyseiset elokuvat ovat kiinnostaneet pidemmän aikaa. Löytyykö kyseisiä elokuvia suomenkielisillä teksteillä mistään? Ihan dvd formaattia ajattelin. Ikinä kun en ole pystynyt täysin nauttimaan vieraskielisestä elokuvasta englanninkielisillä teksteillä, vaikka englannin kanssa toimiminen ei mitään vaikeuksia tuotakkaan.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Mistä voit etukäteen jonkun elokuvan kohdalla tietää, että pidätkö tai rakastatko sitä? Käsittääkseni katselet kuitenkin elokuvia todella paljon ja laidasta laitaan. Ostatko kaikki, mitä esim. suositellaan tai muuten aiot katsoa?

Tarkoitukseni ei ole väittää, että pidän kaikista osamistani elokuvista mutta pyrin tekemään tarkkaa työtä sen suhteen millaisen elokuvan ostan ja vastaavasti millaisen jätän ostamatta - mutta toki välillä tulee hutiosumiakin, nekin kuitenkin jäävät osaksi kokoelmaani tavallaan muistoksi siitä, ettei aina voi onnistua.

Olen muistaakseni tässä tai jossain muussa ketjussa kertonut sen millaisen prosessin läpi moni filmi joutuu käymään ennenkuin minä sen ostan. Jos eteeni osuu mielenkiintoinen filmi, pyrin tekemään taustatyötä ennen sen ostamista ja läheskään aina ostopäätökseen eivät vaikuta filmin saama arvostelu tai pisteytys jollain palstalla vaan mietin myös sitä, että voinko minä pitää kyseisen aiheen käsittelystä elokuvassa ja mitä aiheen käsittely voi minulle antaa. Toisinaan eteen tulee tietty tilanne, että päätös on tehtävä nopeasti - esim. ollessani kaupassa ja löydän mielenkiintoiselta vaikuttavan filmin (kuten vast'ikää Pariah) ja tällöin pyrin luomaan mielikuvan filmistä sen perusteella mikä aihe on ja mitä leffasta kerrotaan kotelossa. Näissä tapauksissa tulee enemmän niitä hutiosumia, mutta se riski on otettava.

Ja on tietty olemassa filmejä jotka on ostettava, vaikka ne eivät välttämättä tunnu minusta "omilta" eikä aihe välttämättä minua kiinnosta - mutta näitä on kokoelmissani kenties vain muutama kipale. Ja osassa vaikuttaa ohjaaja, kuten To the Wonderin kohdalla Malick. Mutta nyt on toki tunnustettava, että kyseinen leffa olisi saanut jäädä ostamatta.

Sen kuitenkin tahdon sanoa painottaen, että missään nimessä ostopäätökseeni ei vaikuta se kuinka suosittu filmi on ja kuinka paljon katsojia sillä on ollut teatterissa. Muut syyt nousevat tämän edelle huomattavasti enemmän.

Enkä nyt voi sanoa katsovani kovinkaan paljon leffoja kun lukema pyörii siinä 40 hujakoilla vuodessa ja suurin osa näistä leffoista on sitten sellaisia jotka olen ajatuksella ostanut. Joten sanoisin, että loppujen lopuksi onnistumisprosentti on varsin hyvä ja niitä todellisia hutiosumia tulee todella harvoin. Ja näistä onnistuneista ostoista jotkut ovat sitten sellaisia joita voin jopa sanoa rakastavani, kuten vaikkapa Formanin Yksi lensi yli käenpesän (jonka tosin näin 90-luvulla televisiossa ensimmäisen kerran) tai Kurosawan Seitsemän samuraita (jonka näin kyllä ensimmäisen kerran televisiossa jo 80-luvun alussa).

vlad.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Vincent Cassel on erinomainen näyttelijä, ja kyseiset elokuvat ovat kiinnostaneet pidemmän aikaa. Löytyykö kyseisiä elokuvia suomenkielisillä teksteillä mistään? Ihan dvd formaattia ajattelin. Ikinä kun en ole pystynyt täysin nauttimaan vieraskielisestä elokuvasta englanninkielisillä teksteillä, vaikka englannin kanssa toimiminen ei mitään vaikeuksia tuotakkaan.

Toki löytyy, onhan elokuva julkaistu Nordisk Filmin toimesta suomeksi jo muutama vuosi sitten nimellä Public Enemy nr. 1: Parts 1 &2. Kaksiosainen elokuvakokonaisuus ja kummatkin osat siis samassa julkaisussa.

Tässä julkaisijan dvd-esittelyn linkki.

Ei välttämättä enää perus-Anttiloiden laareista löydy, mutta huuto.netissä tuota on näköjään pikaisen googletuksen perusteella myyty viime vuoden lopulla, ja leffadivareissakin tuota voi olla saatavilla.

Minusta tuo on mainio ja kiinnostava elämäkertaelokuva tästä ranskalaisesta gangsterista, jonka tosielämän vaiheet ovat hurjempia kuin ison osan keksityistä rikostarinoista. Tuhannen kasvon mies Mesrine kusetti melkoisesti virkavaltaa ja oli harvinaisen röyhkeä vankilapakoineen sun muineen. Eipä ihme, että Ranskan poliisi kylmäverisesti käytännössä murhasi miehen sen sijaan, että hänet olisi pidätetty perinteisemmin metodein.

Kannattaa kyllä katsoa, jos on tosielämän "mestaririkollisista" kiinnostunut, onhan ranskalainen suurkonna kuitenkin aina vähän erikoisempi tapaus kuin jenkkilän tusinakonnat.
 

Vemps

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks & Barca

Ja jos Netflixin asiakas olet niin sinne ilmestyivät joulukuussa. Kyseiset leffat tuli katsottua ekan kerran n. puoli vuotta sitten ja siitä asti on kiinnostanut mm. ranskalaiset ja espanjalaiset pätkät. Osaatteko suositella mitään samantyylisiä leffoja?
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Olen viimeksi vuokrannut leffan joko 1992 tai 1993 - oliko tuolloin edes koko Makuunia olemassakaan?

Minun on vaikea kuvitella itseäni leffaharrastajana joka ei omistaisi katsomiaan elokuvia tai sarjoja. 90-luvulla hankin VHS-kasetteja ja sen jälkeen dvd:tä ja nyt niiden rinnalle alkavat hiljalleen tulla blue ray:t. Minulle on todella tärkeää se, että elokuva josta pidän ja jota kenties jopa "rakastan" löytyy kokoelmistani käsinkosketeltavana kappaleena, siten että voin aina halutessani palata sen pariin.

Minä en ole elokuvia vuokrannut myöskään vuosikausiin, joskus 1990-luvun jälkipuoliskolle taitaa mennä varsinaisen videovuokraamon asiointikerta. Tai taisi eräs exä vuokrata 2000-luvun alussa kerran pari lähivuokraamosta. Kirjastosta toki lainaan elokuvia melkoisesti, sieltä saa sekä uudempia että erityisesti vähän vanhempia elokuvia nähtäväksi.

Perinteinen metodi on minullakin ollut elokuvien ostaminen, mutta se on johtanut siihen, että minulla on toista tuhatta dvd/bluray-leffaa ja nytkin tietokonepöytäni nurkassa notkuu huojuvina pinoina dvd-elokuvia, samoin lattialla.

Olen tullut siihen vääjäämättömään lopputulokseen, että kokoelmaa pitäisi kyllä karsia ja säilyttää niitä elokuvia, joista pidän enemmän ja joita tulen katsomaan useammin. Jokaista Anttilan alelaarin halpista ei välttämättä tarvitsisi säästää, eikä ns. tusinaleffoiksi osoittautunutta.

Siksi olen viime aikoina varovaisin askelin kokeillut elokuvien suoratoistovuokrausta, erityisesti Film2home-palvelua, johon olen saanut melkoisesti vapaakoodeja sekä hyödyntänyt heidän ajoittaisia alekampanjoitaan. Taannoin Ässä- ja Pantteri-karkkipusseissa oli tämän firman ilmaiskoodeja, joita hyödynsin karkkiostosten myötä. Palvelu toimii oikein hyvin, joten ajattelin jatkossakin hyödyntää tätä enemmän.

Ideana ei siis ole se, ettenkö jatkossakin ostaisi kotiini hyväksi havaitsemiani elokuvia - teenhän niin nytkin, eli ostan elokuvateattereissa katsomiani elokuvia dvd/bluray-formaatissa - vaan se, että jos katson suoratoistona vuokraamani elokuvan, joka osoittautuukin sitten vähemmän kiinnostavaksi, niin se on sitten siinä, eikä elokuva jää pölyttymään hyllyyn. Jos elokuva taas on hyvä, niin sitten voin ostaa sen itselleni myöhemmin.

Film2homen leffojen normaalit vuokrahinnat vaihtelevat 2-5 euron välillä. 2-3 euroa maksaa helpostikin elokuvasta, vitosen leffoja en ole toistaiseksi tullut vuokranneeksi. Viime juhannuksena oli erinomainen kampanja, jossa sai vuokrata koko juhannuksen ajan minkä tahansa elokuvan 0,10 euron hintaan.

Elokuvilla on 48h katseluaikaa ostohetkestä, joten sain katseltua juhannusviikonloppuna kahdeksan eri elokuvaa. Viimeisimmät pistin ostoon hetkeä ennen kampanjan päättymistä, ja sain niille siis pari vuorokautta lisäkatseluaikaa. Juhannushan on täysin turha pakkojuhla, joka on parempi viettää yksinäisyydessä ja eristyksissä ihmisistä kaupungissa, joten ajankohta oli oivallinen elokuvanautinnoille.

Mestari, Cosmopolis, Lincoln, Koskemattomat... katsoin nuo kaikki juhannuksena. Noiden väliin otin tietoisesti pari kevyempää komediaa ja toimintaelokuvaa vähän samalla periaatteella kuin oletan viininmaistajien huuhtelevan suunsa vedellä ennen seuraavaa maistiaista. Huippuelokuviinkin voi turtua, jos vetää pitkiä eepoksia putkeen, joten joku Korttelivahdit tai Red Dawnin (umpisurkea) uusintaversio niiden väliin nollaa aivot ja katseluhermot, jonka jälkeen voi taas nauttia tuoreemmalla otteella vaikkapa Cosmopoliksen kaltaisista teoksista.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Perinteinen metodi on minullakin ollut elokuvien ostaminen, mutta se on johtanut siihen, että minulla on toista tuhatta dvd/bluray-leffaa ja nytkin tietokonepöytäni nurkassa notkuu huojuvina pinoina dvd-elokuvia, samoin lattialla.

Olen tullut siihen vääjäämättömään lopputulokseen, että kokoelmaa pitäisi kyllä karsia ja säilyttää niitä elokuvia, joista pidän enemmän ja joita tulen katsomaan useammin. Jokaista Anttilan alelaarin halpista ei välttämättä tarvitsisi säästää, eikä ns. tusinaleffoiksi osoittautunutta.

Siksi olen viime aikoina varovaisin askelin kokeillut elokuvien suoratoistovuokrausta, erityisesti Film2home-palvelua, johon olen saanut melkoisesti vapaakoodeja sekä hyödyntänyt heidän ajoittaisia alekampanjoitaan. Taannoin Ässä- ja Pantteri-karkkipusseissa oli tämän firman ilmaiskoodeja, joita hyödynsin karkkiostosten myötä. Palvelu toimii oikein hyvin, joten ajattelin jatkossakin hyödyntää tätä enemmän.

Ideana ei siis ole se, ettenkö jatkossakin ostaisi kotiini hyväksi havaitsemiani elokuvia - teenhän niin nytkin, eli ostan elokuvateattereissa katsomiani elokuvia dvd/bluray-formaatissa - vaan se, että jos katson suoratoistona vuokraamani elokuvan, joka osoittautuukin sitten vähemmän kiinnostavaksi, niin se on sitten siinä, eikä elokuva jää pölyttymään hyllyyn. Jos elokuva taas on hyvä, niin sitten voin ostaa sen itselleni myöhemmin.

En sano etteikö minullakin voi olla edessä se aika jolloin on tehtävä karsintaa omistamieni leffojen suhteen, toistaiseksi sille ei kuitenkaan ole suuremmin tarvetta, koska sinuun verrattuna minulla nyt ei niin valtaisaa määrää leffoja ole - kaikkiaan sellaiset 600 leffaa ja sarjaa sekä dokumenttia. Toistaiseksi on vaan sellainen tunne, että en raaskisi luopua ainoastakaan leffasta mutta tiedä mitä tässä käy kun vuosia tulee entistä enemmän lisää ja leffojen määrä lasketaan reilusti yli tuhannessa.

En ole oikein perehtynyt tähän mainitsemaasi vuokraussysteemiin (tai muihinkaan vastaaviin) - en edes tiedä kuinka ne toimivat, mutta pelkään pahoin, että surkealla tietokoneellani ei ole mahdollista katsoa mitään hd-tason leffaa (eikä 11 tuuman ruutukaan siihen kannusta). Eikä tuo televisionikaan viimeistä huutoa ole ja se digiboksi loistaa edelleen poissaolollaan kun en pidä sellaista tarpeellisena hankintana. Talouden tasapainotuttua investointilistalla ensimmäisenä on blueray-soitin sekä televisio.

Toistaiseksi pitäydyn omalla raiteellani mutta koskaanhan sitä ei tiedä mitä elämä tuo tullessaan ja millaisia valintoja on ryhdyttävä tekemään.

vlad.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Ja jos Netflixin asiakas olet niin sinne ilmestyivät joulukuussa. Kyseiset leffat tuli katsottua ekan kerran n. puoli vuotta sitten ja siitä asti on kiinnostanut mm. ranskalaiset ja espanjalaiset pätkät. Osaatteko suositella mitään samantyylisiä leffoja?

22 bullets
A prophet
Varsinkin tuo A Prophet kolahti. Leffassa on käytetty mm entisiä vankilakundeja näyttelijöinä.
Edit: myös purppuravirrat oli varsin hyvä ja Susien klaani, vaikka ei rikoselokuva olekaan.
Irreversible on taas ahdistavuudessaankin hyvä.
 

JoukaHainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers ja Jaromir Jagr
Muutamia leffoja tullut katsottua viime päivinä. Stathamin ja Rourken 13 leffa oli pettymys, vaikka kyllähän sen katsoi, mutta odotin enemmän. Trillereistä tykkääville toimii varmasti paremmin kuin minulle.

Reign Over Me oli aivan loistava leffa. Pitänyt tosi pitkään katsoa ja sattumalta löytyi sitten yhdestä divarista blu ray. Erittäin hyvin näytelty ja tarina kosketti kyllä.

Tactical Force tuli katsottua eilen iltapalaa syödessä. Aivot narikkaan leffa, eikä pettänyt. Sitähän se juuri oli. Tykkään katsoa Steve Austinia hakkaamassa jengiä ja kyllähän tämä leffa toisti samaa kaavaa muiden Austinin leffojen kanssa.

Sitten yksi romanttinen komedia, jonka nimeä on kyllä tahdo muistaa. Buttler näytteli vanhaa ammattijalkapalloilijaa ja alkoi sitten valmentamaan poikansa fudis jengiä. Miehessä alkoi roikkua lähes jokainen joukkueen lapsen äiti ja Buttler niitä hoiteli vuorotellen. Hyvä tämän genren elokuva ehdottomasti.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Hauska nähdä, että täältä löytyy muitakin leffaharrastajia, jotka hamstraavat hyllynsä täyteen alelaareista. Itsellänikin juuri anttiloiden ja cittarien alelaarien ja cdonin tilausten kautta on nyt viime vuosien aikana kertynyt lähemmäs kolmattasataa dvd:tä, jotka nuhteettomasti aakkosjärjestyksessä tällä hetkellä vielä seisovat neljässä tornimallisessa dvd-hyllyssä. Itsekin vladin tavoin hieman vierastan leffavuokrauspalveluita, vaikkakin Netflix tuli testattua ja Viaplay on vahvasti harkinnan alla. On se vaan kuitenkin kummallisen tärkeää, että se hyvä elokuva löytyy myös omasta kokoelmasta fyysisenä kappaleena. Joukkoon on toisaalta sattunut melkoisesti hutejakin, jotka ehkä joskus tilanpuutteen takia joutuvat vähintään ns. B-stock-arkistoon eli suljettuun pahvilootaan tms.

Omaa sydäntä lähellä ovat karkeasti yleistettynä epookit, biografiaelokuvat ja mafiameininki. Elokuvia tulee kuitenkin katseltua ja osteltua ihan laidasta laitaan. Viimeisin tilaus cdonista sisälsi elokuvat Life Of Pie ja Django Unchained. Ensimmäisen ehdinkin jo vaimokkeen kanssa katsella ja pidimme kyllä molemmat. Minulle toimii juuri tuollainen kerrontatapa, jossa pienemmän ja konkreettisemman tarinan kautta käsitellään isoja teemoja, ja joissa tärkeää on välittömän kokemuksen lisäksi nähdä laajempi kuva ja kenties leffan päätteeksi jäädä vielä pureskelemaan kokemaansa. Toki joskus on hyvä vain heittää aivot narikkaan ja ns. enjoy the ride, kuten viimeisimmät Marvel-supersankarirainat.

Itse tykkään myös fiilistellä leffoja siitä näkökulmasta, kuka elokuvan on ohjannut. Tällä hetkellä nimet Aronofsky, Anderson, Coen ja Nolan ovat olleet jo pitemmän aikaa seurannassa. Kuten myös toki Tarantino tietynlaisena allekirjoittaneen hate-love-ohjaajana.

Viimeisimpänä elokuvana olen muutama päivä sitten katsonut Yle Teeman lähettämän saksalais-turkkilaisen Fatih Akinin ohjaaman riemastuttavan komedian Soul Kitchen. Kyseessä on hyvää fiilistä ja samalla onnettomia ihmiskohtaloita pursuava draamakomedia, joka sijoittuu urbaaniin Hampuriin ravintola- ja underground-kulttuurin vaikutuspiiriin. Elokuvassa seurataan ravintolaomistaja Zinosin kamppailua, kun vaakakupissa on ränsistynyt, mutta kutsumuksellinen ravintola ja parisuhde. Soppaa hämmentävät vankilasta vieraileva veli ja vanha lapsuudenystävä, joka bisnesmiehenä iskee silmänsä tonttiin, jolla Zinosin rakastama ravintola sijaitsee. Kyseessä ei ole mikään ennennäkemätön mestariteos, mutta hyvässä seurassa, hyvien naposteltavien kanssa nautittuna toimi kyllä minulle oikein hyvin ja kirvoitti muutamat spontaanit naurutkin. Pituuskin (n. 100 min) on hyvä rennon lauantai-illan ratoksi. 3,5/5
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös