Jatkoajan leffakerho

  • 2 334 884
  • 12 061

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Tuli eilen käytyä tsekkaamassa tuo uusin Bond. Kyllä oli loistava kipale, täytyy sanoa! Mukaansa tempaava ja jotenkin sykähdyttävä. Paljon toimintaa, mutta niinhän toiminta leffassa kuulukin olla. Ainoa mikä jäi vähän harmittamaan oli kankeahko loppu, siis se aivan loppu kohtaus. Jotenkin niin perinteinen leffan lopetus. Mutta muuten ei mitään valittamista. Niistä Bondeista mitä minä olen nähnyt, niin ehdottomasti paras!

PS. Kävin kesällä kattomassa The Dark Knight Risesin. Sille tämä ei vedä vertoja, se on yksi parhaista, - ellei paras, leffa minkä olen nähnyt! Suosittelen molempia!

Joo, eipähän tuossa uudessa Bondissa liiemmin turhia minuutteja ollut. Joka kohtaus perusteltu ja täyttä toimintaa! Parhain Bondi pitkiin aikoihin! Tuossa viikko takaperin katsoin putkeen Lemmenlomalla ja 2 Päivää New Yorkissa. Kumpikaan ei oikein kolahtanut.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Jos nyt joskus ehtisi, niin Expendaples 2 ja uusi Batman pitäisi katsella alta pois. Samoin Kuningas Litmanen. Muksujen kanssa voisi itsenäisyyspäivänä yrittää ehtiä katsoa Viisi Legendaa.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tulipa nyt vihdoin katseltua tuo Expendables 2 ja odotuksia oli, koska ensimmäinen osa oli yllättävän toimiva ja kaikin puolin viihdyttävä toimintapläjäys nostalgisella otteella. No, täytyy sanoa, että melko suuri pettymys oli tämä jatko-osa. Ei oikein ollut mitään suuntaa koko jutulla ja kaikki äksönin ulkopuolelle jäänyt juttu oli paperinohutta. Paljon verta ja ruumiita, mutta dynamiikka ja kekseliäisyys loisti poissaolollaan. Vitsitkin oli aika itseään toistavia ja tylsiä muutamia hyviä heittoja lukuunottamatta. Norriksen visiitti jäi torsoksi, eikä Arskan ja Williksenkään comebackista kauheasti hurraamisen aihetta saa.

Jos nyt hyvää etsitään, niin Van Damme oli yllättävänkin kova roolissaan ja sai aika hyytävääkin tunnelmaa aikaan. Tuotakin hahmoa olisi vaan voinut vähän vielä rikkaammin hyödyntää, paljon potentiaalia jäi käyttämättä. Myös Lundgren on yllättävän hauska ja särmä roolissaan.

Toivon mukaan kolmas osa on sitten taas parempi ja taitavammin rytmitetty elokuva. Tämä jäi nyt kyllä esiosansa jalkoihin lähes joka sektorilla. Valitettavasti. Enemmänkin tästä olisi halunnut tykätä, mutta lopputulos ei vaan ole erityisen sujuva.
 

Seymon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punakeltaiset och världens bästa Karlsson
Kävin katsomassa ranskalaisen elokuvan "Koskemattomat". Suhtauduin etukäteen hieman kriittisesti elokuvaan, mutta elokuva osoittautui positiiviseksi yllätykseksi. Elokuvaa ei oltu pilattu liiallisella tunteellisuudella ja imelyydellä vaan se oli teema huomioon ottaen varsin kepeä ja ronski. Suosittelen elokuvaa, vaikka ei olisikaan ranskalaisen elokuvan suuri ystävä.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Tuli eilen katsottua Total Recallin uusintaversio. Schwarzenneggerin tähdittämä aikaisempi versio oli täyttä timanttia ja kuvasti paljon sen ajan henkeä tehdä elokuvia. Näin olleen näitä kahta ei voi edes verrata toisiinsa.

Juonessakin oli suuria muutoksia verrattuna vanhaan ja joitain yksittäisiä kohtauksia oli otettu mukaan. Samanlaisiiin kuolemattomiin one-linereihin ei päästy eikä Colin Farrellin karisma ole likikään Arnoldin vastaavaa.

On haastavaa tehdä kulttielokuvasta uusi versio, mutta yllättävän hyvin tuossa onnistuttiin. Elokuva on hyvä, jos pystyy olemaan vertaamatta sitä vanhaan ja ottamaan tämän ajan action/scifielokuvana.

Elokuvasta ei tule pitämään mikäli mittarina on vanhempi versio.

Vanhalle : 4/5

Uudelle : 3+/5

Plussa kolmetissisen naisen mahduttamisesta uuteen versioon.
 

Baldrick

Jäsen
Jos joku ei ole nähnyt Shutter Islandia, se kannattaa katsoa!

Katsoin ko. leffan uudelleen äsken ja kyllähän se on mielestäni yksi parhaista elokuvista ikinä. Spoiler-tagia en osaa tehdä, joten seuraava kappale valkoisella:

Tajusin, että elokuvan hienous on siinä, kun ensiksi tehdään pitkä työ, jotta katsojallekin Andrewn/Edwardin kuvitteellinen maailma on totuus, jonka jälkeen kaikki kumotaan ja saadaan katsojakin "taistelemaan" totuutta vastaan. Itselleni ei ihan heti tule mieleen samanlaista elokuvaa, jossa katsoja voi samaistua päähenkilöön ja käydä läpi samat ajatusmaailman ristiriidat ja tunteet kuin päähenkilö.

Vaikea pukea sanoiksi edes leffan hienoutta! Juoni, visuaalisuus, näyttelijäsuoritukset... Kaikki huippuluokkaa. 10/10
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Jos joku ei ole nähnyt Shutter Islandia, se kannattaa katsoa!

Minua alkoi suunnattomasti ärsyttämään elokuvan viimeiset minuutit. Kaikki se hieno tarinankerronta ja tihentyvä juoni ja sitten...paskaa. Harva elokuva on onnistunut aiheuttamaan minussa samanlaisia tuntemuksia. Knowing ja The Horsemen tulevat ensimmäisinä mieleen, mutta reippaasti pienemmässä mittakaavassa.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Kävin katsomassa Sinisterin kaverin kanssa. Olihan se osittain aika jännä, mutta lopulta aika kevyttä kamaa verrattuna esimerkiksi Kingin tuotantoon (Pet Semetary tms.). Jotkut väittivät toisaalla, että oli pelottavampi kuin 16 leima antaa olettaa. Mielestäni ok luokitus.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nyt sitten The Dark Knight Rises myös tsekattu. No, oli se ihan ok, mutta tämän trilogian heikoin osa joka tapauksessa. Begins edelleen se tyylikkäin osa ja näissä kahdessa jälkimmäisessä liikaa toimintaa ja hölmöyksiä. Tässä viimeisimmässä etenkin oli ihan turhia elementtejä, eritoten Catwoman (vaikka sillä nimellä nyt ei leffassa esiintynytkään), täysin turha lisuke elokuvaan, eikä mitään oikeata merkitystä. Ainoa pointti oli istua perse pystyssä batpyörän selässä. No mikäs siinä, muikea perse Annella.

Bane oli ihan ok ja samoin "Robin" oli rakennettu varsin jänskästi. Ra'shal Ghulin perintö jne. setti oli ihan mielenkiintoista, mutta tietty tökeröys ja aukkoisuus teki tästä aika ajoin vaivauttavaa katseltavaa. Vähän tuli fiilis, että Nolan ja co. on aika kiireessä tehneet päätöksen saagalle ja ei se nyt kyllä oikein sitä kunnioittanut.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Pari kyttää (Cop Out) oli varsin viihdyttävä toimintakomedia jossa pääosissa viiletti Willis, Tracy Morgan (mies) ja Seann William Scott. Minusta tässä komediassa onnistui tilannekomiikka ja henkilökemiat. Oli tässä myös juonikin, joten kannattaa katsoa, arvosana 8.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pari kyttää (Cop Out) oli varsin viihdyttävä toimintakomedia jossa pääosissa viiletti Willis, Tracy Morgan (mies) ja Seann William Scott. Minusta tässä komediassa onnistui tilannekomiikka ja henkilökemiat. Oli tässä myös juonikin, joten kannattaa katsoa, arvosana 8.

Yrittänyt tuota muutamaa kertaan Viasatilta katsoa, mutta on kyllä niin paskaa huumoria, että kanava vaihtuu joka kerta ennen loppua. Williksen paskin elokuva koskaan, ikinä, missään.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Alexandre Bustillo ja Julien Maury'n -elokuva Livid edustaa viimeaikojen kauhua ja tämän elokuvan myötä Bustillo ja Maury tekevät paluun kauhugenren pariin. Edellinen tämän genren elokuva heiltä oli Inside vuodelta 2007.

Elokuva on keksivertoa parempi viimevuosina ilmestynyt kauhuelokuva mutta se ei kuitenkaan saa minulta täysin varauksetonta hyväksyntää. Elokuvan juonta en ryhdy perkaamaan, jotta kenenkään mahdollinen katselukokemus ei menisi piloille sen myötä, mutta perusta on suhteellisen selkeä ja yksiselitteinen ja kuten olettaa saattaa, kaikki ei suju aivan piirrustusten mukaan. Paikoin elokuvan jännite kestää todella hyvin ja siinä on tiivis sadunomainen tunnelma mutta sitten tulee hetkiä, joissa dialogi on hiukan köyhää ja näyttelysuoritus tasapaksua.

Miinuksen myös antaisin sille, että Lucie tekee päätöksensä
ryöstöretken hyväksymisestä ja osallistumisesta siihen
hiukan liian nopeasti. Olisin odottanut, että tässä kohdin olisi hiukan enemmän lisätty jännitystä venyttämällä lopullista päätöstä hiukan pidemmälle. Nyt ratkaisu tehtiin, tärkeistä syistä huolimatta, liian pikaisesti. Tai näin minun mielestä.

Vaikka niitä miinusta tuovia elementtejä oli hiukan, vastapainoksi on todettava, että elokuvaan hiipinyt kaihoisa tunnelma toi mielenkiintoisen lisäelementin ja antoi elokuvalle hiukan persoonallisemman olemuksen. Voisin kuvitella, että jos kaksikko Bustillo & Maury jatkossakin tekevät kauhuelokuvia voisin niitä katsella. Inside ja Livid ovat kumpikin minusta omalla tavallaan keskivertoa parempaa modernia kauhua. Kumpikin tosin ratsastaa omilla teemoillaan eivätkä ole toinen toistensa kopioita.

vlad.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Yrittänyt tuota muutamaa kertaan Viasatilta katsoa, mutta on kyllä niin paskaa huumoria, että kanava vaihtuu joka kerta ennen loppua. Williksen paskin elokuva koskaan, ikinä, missään.

Onhan tuo tosiaan hyvin heikko elokuva, mutta ei pistetä elokuvaa yksin Willisin piikkiin vaan pistetään se ohjaaja Kevin Smithin piikkiin. Erittäin hauskojen ja hyvien indie-leffojen parissa aloittanut Smith on mennyt urallaan melkoisesti alaspäin viime vuosina, ja Cop Out on miehen ehdottomasti surkein teos. Tosin Smith ei ole elokuvaa käsikirjoittanut (kuten yleensä omat leffansa), joten osa haukuista menköön myös käsikirjoituksen tekijälle.

Aiemmin ns. päihteetön Smith on kertonut aloittaneensa reippaanpuoleisen pilvenpolton ja löytäneensä kannabiksen salat juuri Cop Outin aikoihin, pilvi kuulemma "vapauttaa luovuuden". Tarinan mukaan Willisillä ja Smithillä olisivat menneet välit poikki Cop Outin kuvausten aikana, kun über-pössytellyt Smith olisi vain tuijotellut mykkänä monitoriaan eikä olisi ohjannut näyttelijöitään juuri lainkaan.

Ero pilvettömän Smithin ja pilvi-Smithin teosten välillä on niin iso, että Kevinin puheet pilvenpolton tuomasta luovuudesta ovat päihdevammaisen horinoita. Jatkuva nonstop-polttelu tyhmistää ja etäännyttää siinä missä minkä tahansa päihteen äkillinen ja jatkuva liikakäyttö, ja Cop Out on siitä hyvä esimerkki.

Cop Outin katsoo kyllä kertaalleen nippa nappa läpi, jos/kun ei saa allergisia oireita kimittävästä hupineekeristä ja jos osaa antaa työn sankarin arvon vaivaantuneelle Willisille, joka selvästi puree hammasta ja yrittää tehdä sen duunin, mistä on sovittu vaikka hän jo tietää, että leffasta tulee täysi susi. Mutta jos elokuvaa vertaa samana vuonna ilmestyneeseen toiseen kyttäkomedialeffaan Katastrofikytät (Will Ferrell ja Mark Wahlberg, mukana erittäin hauskat pistäytymisroolit Samuel L. Jacksonilta ja The Rockilta), niin ero on kuin yöllä ja päivällä.

Katastrofikytät on hemmetin hauska, oivaltava ja toimiva komedia, Cop Out on lähinnä vaivaannuttavan lattea tekele, jossa ainoastaan pari far out -sivuhahmoa (Sean William Scott) pitävät sen nippa nappa pinnan yläpuolella satamaan asti. Katastrofikytät voi katsoa monta kertaa uudestaan, ja erityisesti Ferrellin esittämän kytän muistelmat nuoruusvuosien parittajan hommista ovat hysteerisen hauskoja ja klassista Ferrelliä.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Cop Out kuuluu siihen sarjaan Bruce Willis-elokuvia, joita katsoessa tuntee pakottavaa tarvetta pälyillä kelloa ja toivoo elokuvan loppuvan pian. Käsittämätöntä huumoria Tracy Morganilta ja vielä käsittämättömämpää oli Brucen vajoaminen samalle tasolle.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Ikävä kuulla jos tämä Cop Out on aiheuttanut teille ahdistusta. Tässä sen taas näki kuinka erilaisista leffoista jengi tykkää, huumori on myös hyvin vaikea taiteenlaji (oli pilvessä tai ei). Peace, love and understanding! :)
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Cop Out aiheuttanee sitä enemmän näppylöitä mitä vähemmän on altistunut Tracy Jordanin eikun Morganin huumorille.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Viasatilta tuli Machine Gun Preacher jossa Gerard Butler esitti hienosti roolin miehenä joka kääntyy uskoon rikollisen elämän jälkeen ja löytää elämälleen tarkoituksen Afrikasta lasten suojelijana. Leffa perustuu tositapahtumiin ja tämä Sam Childers jatkaa vieläkin tätä hienoa duunia.

Hieno leffa jossa käsiteltiin kipeitä sekä tärkeitä asioita, arvosana 8.
 
Suosikkijoukkue
Caps, Zlatan, Läski-Ovi, Orpik, Tom Wilson
Kävin katsomassa Sinisterin kaverin kanssa. Olihan se osittain aika jännä, mutta lopulta aika kevyttä kamaa verrattuna esimerkiksi Kingin tuotantoon (Pet Semetary tms.).

Itselleni Sinister upposi todella hyvin, 8mm filmit olivat hienon hämyisiä ja häiriintyneestä musiikista lisäplussat (tosin musiikeissa kävi kummastuttamaan se, että kuuluivatko ne mukamas noihin 8mm filmeihin, sen verran irtonaisilta ne kumminkin kuulostivat?).
Pet Semetarystä onkin jäänyt mieleen nuoruusvuosilta vain se inhoittava akillesjänteen leikkaus mieleen.

Tänään sitten vihdoin uusimman Batmanin kimppuun.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Ero pilvettömän Smithin ja pilvi-Smithin teosten välillä on niin iso, että Kevinin puheet pilvenpolton tuomasta luovuudesta ovat päihdevammaisen horinoita. Jatkuva nonstop-polttelu tyhmistää ja etäännyttää siinä missä minkä tahansa päihteen äkillinen ja jatkuva liikakäyttö, ja Cop Out on siitä hyvä esimerkki.

Oletko Red Statea nähnyt? Smithin seuraava elokuva Cop Outin jälkeen, ja mielestäni onnistunut hyppäys ihan uuteen genreen. Mielenkiintoisia henkilöhahmoja ja kiehtovan omituisesti poukkoileva tarina. Sitä en tiedä, kuinka paljon ja mitä Smith tuota kirjoittaessaan ja ohjatessaan on poltellut.

Toki ne Smithin tuotannon alkupään New Jersey-komediat (varsinkin Clerks ja Chasing Amy) ovat edelleen parasta Smithiä. Clerksiin ei kyllästy koskaan. Cop Outin jätin suosiolla trailerin perusteella katsomatta.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tulipas vaihteeksi katsottua yksi Jack Blackin leffa, The Big Year. Muissa pääosissa oli Steve Martin ja Owen Wilson.

Tykkäsin kyllä elokuvasta vaikka aihe (lintubongaus) ei ole mitenkään sydäntä lähellä mutta ihan perus viihdyttävää matskua. Etukäteen oli todella matalat odotukset, oli kuitenkin hienoa yllättyä positiivisesti. Ei ollut mikään mindblowing mutta leffa jätti hyvälle mielelle.

Juonesta ei jaksa alkaa vääntämään. Se googlatkoon kuka haluaa...(tulossa loistava mainospuhe) Jos on luppoaikaa niin tämän leffan voi vaikka väijyä aikansa kuluksi. (SOLD)
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
The Thing (2011)

Ensimmäiseksi varoituksen sana: jos haluat nähdä kauhua, jätä tämä väliin. Tuntuu suorastaan pyhäinhäväistykseltä, että tällä filmillä on sama nimi kuin erinomaisella alkuperäisellä mestariteoksella.

Elokuvaa sanotaan kauhuksi, mutta jos on nähnyt edes yhden Resident Evil-sarjan elokuvan tai esimerkiksi pelannut Doomia, on nähnyt kaikki tämän tekeleen "hirviöt". Täyttä paskaa, mutta onneksi kesto ei ollut kuin vajaa 100 minuuttia. Ennalta-arvattavuus kuuluu myös tämän teoksen heikkouksiin.

Kun aletaan luettelemaan niitä harvoja hyviä puolia, niin listasta tulee poikkeuksellisen lyhyt: harvat maisemakuvat lumisista vuorenhuipuista sekä sankaritar Mary Elizabeth Winstead. Viimeksi mainitunkaan suoritus ei ole mitään huippua, mutta silti parempi kuin suurimmalla osalla kollegoistaan.

*
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Oletko Red Statea nähnyt? Smithin seuraava elokuva Cop Outin jälkeen, ja mielestäni onnistunut hyppäys ihan uuteen genreen. Mielenkiintoisia henkilöhahmoja ja kiehtovan omituisesti poukkoileva tarina. Sitä en tiedä, kuinka paljon ja mitä Smith tuota kirjoittaessaan ja ohjatessaan on poltellut.

Olen nähnyt. Alkoi hyvin lupaavasti ja tarjosi tosiaan jotain erilaista, mutta loppukohtaus oli juosten kustu. Siltikin ihan kohtalainen ja Smithin omia rajoja rikkova teos. Aineksia olisi ollut silti koherentimpaan ja parempaan lopputulokseen, lopputilanne olisi pitänyt viedä brutaalisti päätökseensä eikä soitella mitään pasuunoita.

Ei ollut pilvi ainakaan Smithiä hellämieliseksi tehnyt, teos oli hyvin aggressiivinen purkaus kaikkia auktoriteetteja kohtaan - niin uskonnollisia kuin yhteiskunnallisiakin kohtaan.

Jeesusmiesten toteuttama elmukelmu-haulikkoteloitus oli kyllä jotain, mitä en odottanut Smithin leffassa näkeväni, se kohtaus jäi elävästi mieleen.

Michael Parksin rooli uskovaislahkon päämiehenä oli erinomainen ja todella hyytävä. Parks on muutenkin erinomainen näyttelijä, joka on kunnostautunut mm. Tarantinon leffoissa (Kill Billissä kaksoisrooli sekä sheriffi Earl McGrawina että parittaja Esteban Vihaiona).

Kyllä Red State kannattaa katsoa, jos Smithin elokuvista on pitänyt, vaikka teos on tosiaan tarkoituksellisesti antismithiläinen: raaka, kauhun puolelle kääntyvä trilleri eikä minkään valtakunnan komedia tai läpänheittoleffa.
 
Itselleni Sinister upposi todella hyvin, 8mm filmit olivat hienon hämyisiä ja häiriintyneestä musiikista lisäplussat (tosin musiikeissa kävi kummastuttamaan se, että kuuluivatko ne mukamas noihin 8mm filmeihin, sen verran irtonaisilta ne kumminkin kuulostivat?).

Minulle upposi kanssa, mutta en usko sen toimivan yhtä hyvin kotisohvalla kuin teatterissa. Mutta eihän nuo musiikit kuuluneet niihin 8mm? Eihän koko rakkineessa tainnut olla kaiuttimia :) Harvoin toki filmiltä ääntä "heijastetaankaan" mukaan.

Elokuvassa oli tosiaan miellyttävän häiriintyneet musiikit ja äänimaailma muutenkin. Kauhun odotuksen tunne oli paikoin suorastaan loistava. Loppu oli omalle mielelle miellyttävän kevyt, sillä elokuva muuten oli hienon painostava.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Bruce Willisista puheen ollen: katsoin viime viikonloppuna erään Brucen uusimmista tuotoksista eli Fire with Fire'n. Kyseinen filmihän meni suoraan DVD-hyllyille, joten sen takia sitä ei ole näkynyt teattereissa.

Fire with Fire ei ole myöskään niitä elokuvia, jotka jäisivät mieleen erikoisemmin. Josh Duhamelin esittämä päähenkilö toikkaroi enemmän tai vähemmän epäuskottavasti ja sama epäuskottavuus ja myös tietynlainen kaaos hallitsee koko elokuvaa.

Sivuosaan ja aivan liian pieneen sellaiseen puserrettu Willis yrittää pitää jöötä, mutta aika paljon metsään menee hänenkin yrityksensä. Yllättävästi Brucen roolihahmona on poliisi, jolla on omat menneisyyden haamunsa. Vain yhdessä kohtauksessa hän päästää pahimmat höyrynsä ulos ja tuo yksi kohtaus olikin niitä mieleenpainuvimpia koko elokuvassa.

Rosario Dawsonin tehtävänä on näyttää seksikkäältä. Jotenkin tulee mieleen Megan Foxin roolityö ensimmäisessä Transformers-elokuvassa.

Pahiksena nähdään Vincent D'Onofrio, joka ylipainoisena uusnatsina räyhää kaikille, mutta jotenkin tuo hänen suorituksensa tuntuu vain niin pirun laimealta, leffan alkua lukuunottamatta.

Vinnie Jones, tuo Englannin lahja Hollywoodille, tekee jälleen kerran omanlaisensa suorituksen eli täysin surkean. En muista nähneeni häneltä kuin vain yhden hyvän roolityön ja sekin oli jostain kauhufilmistä, jossa hänellä ei ollut yhtään vuorosanoja.

Nimenomaan alku onkin tässä filkassa se paras kohta, sillä ainoastaan siinä jonkinlainen jännitysmomentti on ilmassa. Loppuosa onkin, kuten alussa jo totesin, sekoilua ja epärealistista tarinan kerrontaa.

**
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös