Jatkoajan leffakerho

  • 2 327 079
  • 12 037

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Jos haluaa realistisuutta, eikä täten pidä parhaita * action-leffoja edes melko hyvinä, suosittelisin melkein siirtymään eri genrejen pariin.. Toimintaleffat ovat kuitenkin viihdettä, ja siihen nimenomaan ei kuulu realistisuus.


Ainakin itse olen kironnut koko 2000-luvun, miten teattereihin on puskettu leffoja, jotka sekoittavat vahvasti toimintaa esim. draamaan. Lopulta elokuva ei ole hyvä kummankaan genren edustajana, ja lopputulos löytyykin jostain helposti unohtuvan ja huonon välimaastosta. Pääosassa on yleensä aivan kelvollinen tähti, mutta hän ei sovi genreen tippaakaan.


Nopeasti tällaisia tulee mieleen esim. Public Enemies (2009), Valheiden verkko (2008), Kingdom of heaven (2005) & monet Matt Damon pätkät!




*esim. Die Hard, Tosi Valheita, Rambo 1, The Rock, Likainen Harry, Commando, Face/Off, Demoliton Man, Clintin top 5 länkkärit...
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Toimintaleffat ovat kuitenkin viihdettä, ja siihen nimenomaan ei kuulu realistisuus.
Joo, toiminta ja realismi ei oikein mielestäni yleensä korreloi keskenänsä. Semi-realistisia voi olla, kuten tuo mainitsemani Heat, mutta kyllä siinäkin välillä ammutaan yli ihan huolella.

Luultavasti kannattaisi enemmän jostain thrilleriosastolta tähyillä juttuja. Niissä nyt voi olla sitä toimintaakin seassa jonnin verran, mutta juoni ja sen rakenne kuitenkin merkittävämmässä osassa.

Omasta mielestäni parhaimmat toiminnan ja sisällökkään juonen sekä laadukkaan näyttelemisen yhdistelmät tehtiin pääasiassa 70-80-luvuilla kun De Niro ja Pacino noin muunmuassa oli parhaimmassa vedossaan.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Omasta mielestäni parhaimmat toiminnan ja sisällökkään juonen sekä laadukkaan näyttelemisen yhdistelmät tehtiin pääasiassa 70-80-luvuilla kun De Niro ja Pacino noin muunmuassa oli parhaimmassa vedossaan.


Hienoa aikaa kyllä; De Niro, Pacino, Eastwood, Connery, Steve McQueen, Michael Caine... Suuri määrä toinen toistaan hienompia leffoja!


James Coburn kiteytti asian haastattelussa näin: "Nykyään mennään katsomaan 13-vuotiaille suunnattuja, kauniiden näyttelijöiden tähdittämiä toiminta/jännitysleffoja. Ennen tehtiin elokuva joka sisältää toimintaa/jännitystä.."
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Venäläiseltä nettisivulta tuli katselta Evil Dead - huikea leffa. Siinä on realistista actionia kaikille yllin kyllin. Muovailuvahatehosteista bonus-pisteet. Kyllä Sam Raimi osaa...
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Jos haluaa realistisuutta, eikä täten pidä parhaita * action-leffoja edes melko hyvinä, suosittelisin melkein siirtymään eri genrejen pariin.. Toimintaleffat ovat kuitenkin viihdettä, ja siihen nimenomaan ei kuulu realistisuus.

*esim. Die Hard, Tosi Valheita, Rambo 1, The Rock, Likainen Harry, Commando, Face/Off, Demoliton Man, Clintin top 5 länkkärit...

Minusta taas hyvä toimintaleffa voi pitää sisällään muitakin elementtejä, kuten vaikkapa draamaa, unohtamatta kuitenkaan sitä, että toiminnalla on merkityksellinen osuus itse elokuvassa ja se toiminta tai väkivalta voi jopa olla ylitseampuvaa paikoin. Tarantino on tehnyt lukuisia hyviä elokuvia joissa toiminta yhdistyy muihin elementteihin, kuten vaikkapa Reservoir dogs, Pulp Fiction ja tavallaan tähän kastiin voidaan myös laskea Jackie Brown, vaikka siinä on entistä enemmän mukana muita elementtejä - alkaen draamasta. Toiminta ja draama voivat todellakin kulkea käsi kädessä ja minusta (!) todella hyvä toiminta pitää sisällään vähintäänkin hiukan draamaa tai jotain muuta genreä, ollen jopa useamman genren sekoitus.

Nostit listallasi esille muutamia elokuvia, joista Die Hard on minusta suhteellisen pätevä toimintaelokuva, jossa kuitenkin kulkee mukana muitakin tarinoita kuin pelkästään väkivaltainen toiminta vaikka se suurimmassa roolissa onkin.

Tosi Valheita oli minusta Arnoldilta lähinnä epävarma hyppäys toisenlaiseen toiminnallisuuteen, joka piti sisällään kenties tahatontakin komiikkaa ja joss vihollinen oli joukko kasvoja vailla juurikaan inhimillisiä piirteitä. Minusta hyvä erinomainen toiminta pitää sisällään inhimillisyyttä kummallakin puolella, Tarantinolla tämä toimii todella hyvin. "Hyvät" eivät ole kaikessa hyviä mutta "pahatkaan" eivät kaikessa läpensä pahoja vaan heiltäkin löytyy inhimillisyyttä.

Likainen Harry ei minusta ole puhdasverinen toimintaelokuva vaan samalla se pitää sisällään aavistuksenomaista pohdintaa siitä missä kulkee väkivaltaisen toiminnan yhteiskunnallinen raja, mitä pidetään hyväksyttävänä ja mitä ei. Myöhemmät Harryt ovat enemmän toiminnallisia ja epärealistisempia tältä osin.

Clint Eastwoodin länkkärithän eivät missään nimessä ole puhdasta toimintaa ja väkivaltaa, vaan niissä väkivalta on seuraus tehdyistä valinnoista - tämä elementti puhtaista toimintaelokuvista puuttuu täysin. On myös huomioitava se, että Clintin länkkäreissä siivottiin nurkkaan totaalisesti glamour lännestä, paljastettiin se raaka todellisuus mitä länsi piti sisällään. Kuolemaa, sankarittomuutta, epäinhimillisyyttä, heikkoutta, lojaalisuutta, petturuutta, ystävyyttä etc. etc. Ja tavallaan tämä kaikki päättyi Armottomaan, jossa Clint riisui viitan omilta harteiltaan ja samalla lopullisesti myyttiseltä länneltä. Sankareiden aika oli lopullisesti ohi.

Commando ja Demoliton man nyt ovat hatarien muistikuvieni mukaan elokuvia, joita en enää jaksaisi katsoa niiden valmiiksi pureskellun olemattoman juonen ja ennalta-arvattavuuden takia. Hyvät ovat hyviä ja pahat pahoja ja jo alusta alkaen tietää mitä tulee tapahtumaan ja likipitäen voi arvata sen kuinka kaikki tulee tapahtumaan. Näitä elokuvia mahtuu 13 tusinaan - jollei jopa enemmänkin.

Rock ja Rambo 1 (Taistelija) liikkuvat tällä välillä. Niissä on positiivisiakin elementtejä, mutta tietyssä mielessä ennalta-arvattavuutta ja puhtaaksikalutun juonen omaisia piirteitä. Mennään tietyissä kohdin yli siitä missä aita on matalimmalla.

Face/Off - en sano mitään kun en ole jaksanut katsoa sitä alusta loppuun saakka.

vlad.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Ronin. Taisi tulla vähän aikaa sitten televisiostakin taas... Loistava pätkä, mainiot takaa-ajokohtaukset.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Ronin. Taisi tulla vähän aikaa sitten televisiostakin taas... Loistava pätkä, mainiot takaa-ajokohtaukset.

Kyllä. Tuossa leffassa on jotain käsittämättömän viileää. De Niro tuon saanee aikaan ja kun juonikin on ok niin menee meikäläisen kestosuosikkeihin.
 

vstk

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Horrible Bosses

Kavin viime viikonloppuna katsomassa taman leffan ja eihan se voi olla huono (eihan?) jos samassa elokuvassa nahdaan Jason Bateman, Kevin Spacey, Jennifer Aniston, Jamie Foxx, Colin Farrell, Charlie Day Jason Sudeikis ja Donald Sutherland? No. Ei se mikaan huono leffa suinkaan ollut, nain komediaksi. Mita nyt loppuratkaisu jai kaivelemaan, mutta teatterista poistuessani olin osuuteni nauramisesta saanut joten komedia teki tehtavansa. Charlie Day oli mielestani aarimmaisen hauska kimea-aanisena Dalena ja sai ainakin allekirjoittaneen nauramaan useasti. Katsomisen arvoinen vaikkei mikaan mestariteos.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Tarantino on tehnyt lukuisia hyviä elokuvia joissa toiminta yhdistyy muihin elementteihin, kuten vaikkapa Reservoir dogs, Pulp Fiction. Toiminta ja draama voivat todellakin kulkea käsi kädessä ja minusta (!) todella hyvä toiminta pitää sisällään vähintäänkin hiukan draamaa tai jotain muuta genreä, ollen jopa useamman genren sekoitus.


Tarantino todella tekee onnistuneesti erilaisia elokuvia, varsinkin 90-luku oli häneltä hyvä. Hän kuitenkin edustaa aika pientä osaa maailman toimintaelokuvista, ja hyviä on paljon muitakin. Yleisesti viime vuosina on julkaistu liikaa toimintadraamaa, joka jättää kylmäksi joka asteella..



Tosi Valheita oli minusta Arnoldilta lähinnä epävarma hyppäys toisenlaiseen toiminnallisuuteen, joka piti sisällään kenties tahatontakin komiikkaa ja joss vihollinen oli joukko kasvoja vailla juurikaan inhimillisiä piirteitä.

Kyseessä on James Cameronin näyte siitä, mitä toimintakomedia on parhaimmillaan. Jouhevasti alusta loppuun rullaava kokonaisuus, jossa ei kelloa tule vilkuiltua, ja siinä sivussa saa nauraa paljon useammin kuin 90% "oikeista" komedioista. Hahmot ovat juuri sopivan mustavalkoisia jne. Ei parasta Cameronia, mutta pesee Avatarit ja Titanicit mennen tullen!


Likainen Harry ei minusta ole puhdasverinen toimintaelokuva. Myöhemmät Harryt ovat enemmän toiminnallisia ja epärealistisempia.

Clint Eastwoodin länkkärithän eivät missään nimessä ole puhdasta toimintaa ja väkivaltaa.

Ensimmäinen Harry ei tosiaan ammu vielä hirveästi yli. Myöhemmistä ainakin osat 3 ja 4 ovat varsin hyvää viihdettä, kuten suuri osa Clintin leffoista yleensäkin..

Länkkärit ovat toki oma genrensä, mutta kyllä Ruoska (1973) on melko suora toimintaleffa. Muut Clintin mahtilänkkärit ovatkin sitten monitasoisia.


Commando ja Demoliton man nyt ovat hatarien muistikuvieni mukaan elokuvia, joita en enää jaksaisi katsoa niiden valmiiksi pureskellun olemattoman juonen ja ennalta-arvattavuuden takia. Näitä elokuvia mahtuu 13 tusinaan - jollei jopa enemmänkin.

Tiedän paljon tapauksia, jotka lyttäävät reilusti yliampuvat toiminnat suoraan. Eiväthän nämä mitään mestariteoksia ole, muttei niillä Oscareita ole tavoiteltukaan. Todella hyvin toteutettua perjantai-illan viihdettä; mieleenpainuvia stuntteja, pahiksia, loppuhuipennus. One linereita unohtamatta.

Jos näitä mahtuu vähintään 13 tusinaan, en halua tietää, mitä nämä lyttääjät ajattelevat oikeasti huonoista/tasapaksuista action-leffoista..

Esim. Stallonen & Arskan monet pohjanoteeraukset, suuri osa miesten Norris, Van Damme, Bronson tuotannosta. Puhumattakaan eri vuosikymmenten halpis/b-leffoista tai nykyajan "tähdistä" Vin Diesel, Paul Walker, Casper Van Dien..



Rock ja Rambo 1 (Taistelija) liikkuvat tällä välillä. Niissä on positiivisiakin elementtejä, mutta tietyssä mielessä ennalta-arvattavuutta ja puhtaaksikalutun juonen omaisia piirteitä. Mennään tietyissä kohdin yli siitä missä aita on matalimmalla.

Koska pidän näitä elokuvia lähes täydellisinä toimintaleffoina, on pakko pohtia, ylianalysoivatko jotkut ihmiset leffoja. Tunnen ihmisiä, joilla on vaikeuksia heittäytyä leffan vietäväksi. Vain oscar materiaali kelpaa, ja näin ollen yli 98 % elokuvista on täyttä roskaa.. En keksi muuta perustetta monissa yhteyksissä nähtäviin 1/5 arvosteluihin, vaikka olisi helppoa keksiä lukemattomia "monta asteikkoa" heikompia saman genren elokuvia..
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
1970-luvulla tuli kovasti diggailtua amerikkalaista tyttöbändiä nimeltä The Runaways.

...

Itse leffa on mielestäni jotenkin sekava - tosin pääosan esittäjät Stewart & Fanning ovat aivan mielettömästi esikuviensa näköisiä ja tytöt ovat selkeästi opetelleet Joan Jettin & Cherie Currien maneereja. Tytöt myös laulavat itse pari biisiä ja varsinkin Dakotan laulama vanha Runways hitti Cherry Bomb rokkaa ihan komeasti.
Bändin muut jäsenet jäävät leffassa ihmeen vähälle huomiolle - esim. toista kitaristia Lita Fordia esittävällä Scout Taylor-Comptonilla on vain muutama repliikki koko elokuvan aikana - tosin nuo repliikit ovat melko ärhäkkää laatua, joten tuossa ainakin hieman yritetään tuoda esille alkuperäisen Lita Fordin räväkkää luonnetta...

Katsoin tämän The Runaways-leffan tänään ja tykkäsin kovasti. Lähti saman tien tilaukseen bändin kolme ensimmäistä studioalbumia ja livealbumin sisältävä kokoelmakin.

Etenkin tuo Kristen Stewartin suoritus Joan Jettinä oli todella positiivinen yllätys. En ole kyseisen neidin muuhun tuotantoon tutustunut, mutta käsittääkseni hän on esiintynyt lähinnä niissä teinihömppähomppelivampyyrileffoissa. Melkein luuli, että leffan tekijät ovat hakeneet aikakoneella aidon, nuoren Joan Jettin kameroiden eteen.

Lita Fordin ja muiden muiden pienelle roolille on kyllä selitys. Tuota ihmettelin itsekin ja tein vähän tutkimusta: Kumpikin kielsi "hahmonsa" käyttämisen, Ford tosin antoi siunauksen edes nimensä käyttämiselle ja tapasi esittäjänsä, mutta Jackie Fox ei suostunut antamaan edes nimeään elokuvaan. Niinpä basistit, joita elokuvan aikaikkunan aikana ehti olla ainakin kaksi muutakin, korvattiin yhdellä kuvitteellisella hahmolla. Ja rumpali Sandy West oli kuollut jo ennen elokuvan filmauksen aloittamista, niin kaipa tämänkin hahmon käyttö jäi siksi aika varovaiseksi.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Harry Potter and The Deathly Hallows part2 tuli tossa vilkaistua ensi-illassa...suosittelen, ehdottomasti saagan paras pätkä. Pelotti että homma kustaan reisille mutta ihan mukavasti onnistunut elokuva.
 

Lohipoika

Jäsen
Harry Potter and The Deathly Hallows part2 tuli tossa vilkaistua ensi-illassa...suosittelen, ehdottomasti saagan paras pätkä. Pelotti että homma kustaan reisille mutta ihan mukavasti onnistunut elokuva.

Juuri leffateatterista palanneena voin todeta, että upea päätös upealle tarinalle. Muistot tulvivat mieleen, kun ensimmäisen kerran ala-asteella luin ensimmäisen Harry Potterin tai kun näin ensimmäisen kerran trailerin ensimmäisestä Harry Potter -elokuvaversiosta. Hieno leffa. Käykää katsomassa.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Pakko kysyä, että kuinka paljon oli näitä noitapukuihin ja puutikkuihin pukeutuneita luusereita teatterissa?

Nimimerkillä: En mene enää ikinä yhdenkään isomman hörhöjä kiinnostavan leffan ensi-iltaan.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Nimimerkillä: En mene enää ikinä yhdenkään isomman hörhöjä kiinnostavan leffan ensi-iltaan.

Ai miksi et? Hyvät nauruthan noista saa leffakokemuksen päälle. Nimimerkillä nazguleita ja valkean velhon Plevnassa bongannut.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
TMuita mainittavia voisivat olla esimerkiksi Inside Man, Leon ja V for Vendetta. Vaikka nämä nyt eivät ihan perinteisiä action-kuvatuksia ole.

V for Vendetta? Puhutaanko nyt siitä Natalie Portmanin pätkästä? Surkea tekele joka oli kaukana realistisuudesta.
 

kharon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
True grit ei herättänyt oikein mitään tuntoja. Katselin vielä vähän huonolaatuisempana versiona, joten hyvä kokemus olisi vaatinut jotain muutakin extraa kuin kivoja kuvia. Tarina oli peruslänkkäriä ja näistä uusista länkkäreistä puuttuu se joku "muna" mitä Clintin aikaan oli.

Memento oli sitten jatkoa tälle minun Nolaneihin rakastumiseen. Ja olihan tämä taas sellainen elokuva, jonka olisi voinut katsoa jo aikapäiviä sitten. Huikean ehjä tarin, joka kulkee lopusta alkuun. Monesti tälläisissä erikoisesti etenevissä elokuvissa asiat tehdään väkisin normaalisti poikkeavasti. Tässä takaperinkerronta tuki elokuvan ideaa. Ihmetyttää, miten takeperinkerrottuun tarinaan saa yllättävän lopun (vai alun?). Hyvän elokuvan tunnistaa siitä, että siitä näkee jopa unta... Näin!

Veijarit elokuva, josta olin kuullut pelkkää huonoa. Tästä lähtökohdasta en siis odottanut elokuvalta juuri mitään. Ihan katsottava pätkähän tuo nyt kuitenkin oli. Tuosta aiheesta kun en muista hirveästi elokuvia tehdyn. Aihe kuitenkin jokaista meistä ainakin välillisesti jossain vaiheessa koskettaa...
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Danny Boyle on ottanut uusimmassa elokuvassaan käsittelyyn varsin mielenkiintoisen aiheen, nimittäin Aron Ralstonin tarinan. (linkki Wikipediaan)

Eilen tuli tämäkin katsottua ja olihan tuo sellaista huttua, ettei paremmasta väliä. John J. Rambolle tuli tuskan hiki pelkästä olkapään neulomisesta, mutta Aron L. Rolston veti osansa sellaisella spartalaisuudella, että Steven Seagalille löytyi seuraaja. Ihan mielenkiinotien elokuva ja hienosti kuvattua ja kaunista maisemaa, mutta edes jonkinlainen realismi kivun tuntemiseen olisi tehnyt elokuvasta muutakin kuin naurettavan.

Noh, olihan tässä opettavainen osakin eli ilmoittakaa jollekin, kun lähdette yksin retkille.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
V for Vendetta? Puhutaanko nyt siitä Natalie Portmanin pätkästä? Surkea tekele joka oli kaukana realistisuudesta.

Kaukana realistisuudesta kyllä, mutta ei millään tasolla surkea kyllä. Kun kerran Iron Man ym. kelpasivat, niin kyllä tämäkin on maininnan arvoinen. Mielipiteistä turha lähteä kiistelemään, mutta kyllähän tuo on positiivisia mainintoja kerännyt eri suunnilta.
 

ysiyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Kärpät, Rams, Real Madrid
Juuri leffateatterista palanneena voin todeta, että upea päätös upealle tarinalle. Muistot tulvivat mieleen, kun ensimmäisen kerran ala-asteella luin ensimmäisen Harry Potterin tai kun näin ensimmäisen kerran trailerin ensimmäisestä Harry Potter -elokuvaversiosta. Hieno leffa. Käykää katsomassa.

Itsekkin menossa katsomaan tänään iltapäivällä. Eilen katselin vielä muistinpiristykseksi eka osan leffasta, joten nyt ollaan valmiina kohti päätöstä.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Eilen tuli tämäkin katsottua ja olihan tuo sellaista huttua, ettei paremmasta väliä. John J. Rambolle tuli tuskan hiki pelkästä olkapään neulomisesta, mutta Aron L. Rolston veti osansa sellaisella spartalaisuudella, että Steven Seagalille löytyi seuraaja. Ihan mielenkiinotien elokuva ja hienosti kuvattua ja kaunista maisemaa, mutta edes jonkinlainen realismi kivun tuntemiseen olisi tehnyt elokuvasta muutakin kuin naurettavan.
Wat...

Mua ainakin oikeasti väänsi katsoa niitä leikkauskohtia... Ajankohdasta päätellen et katsonut teatterissa, ehkä tuossa on se ero?
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kaukana realistisuudesta kyllä, mutta ei millään tasolla surkea kyllä. Kun kerran Iron Man ym. kelpasivat, niin kyllä tämäkin on maininnan arvoinen. Mielipiteistä turha lähteä kiistelemään, mutta kyllähän tuo on positiivisia mainintoja kerännyt eri suunnilta.
Eihän se V for Vendetta nyt sillä tapaa realistinen ole, mutta yhteiskuntakriittinen se on, kuten aika usein taitaa olla tapana jutuissa mitkä on Alan Mooren käsikirjoituksiin perustuvia. V for Vendetassa kuvataan dystooppista tulevaisuutta hienosti ja jos siitä ei sisältöä löydä, niin vika on ihan muualla kuin itse elokuvassa. No ok, ei se ehkä nyt ihan täydellinen elokuva ole, mutta aihe on vähintäänkin kiehtova. Kuulemma sarjakuva huomattavasti parempi, sen voin kyllä uskoa hyvin, en ole sitä itse kyllä lukenut. Pitäisi varmaan.

Watchmen (perustuu myös Alan Mooren tuotokseen) on myös sellainen hieno voimakkaiden henkilöhahmojen, pohdiskelevan juonen ja toiminnan sekoitus. Ei-ihan-niin-tyypillinen supersankarielokuva. Tuota uskaltaa myös suositella. Tässäkin tietysti sarjakuva on syvällisempi, mutta kyllä tuo erittäin hyvä elokuvakäännös on.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sucker Punch tuli sitten katsottua. Kenelleköhän tapa paska oli oikein suunnattu. Ajattelin, että tämä olisi jollain tapaa jännittävä, siinä olisi ollut seksikästä menoa ja komediaa niin kuin Machetessa, mutta tämä oli ihan täyttä paskaa. Ei voi kyllä suositella kenellekään.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Wat...

Mua ainakin oikeasti väänsi katsoa niitä leikkauskohtia... Ajankohdasta päätellen et katsonut teatterissa, ehkä tuossa on se ero?

Ei nyt oikein kivenlohkareen alle jääneen käden kipu sykkinyt katsomoon asti. Itsellä ei ole tosin murtunut kuin pari kertaa käsi ja kerran sääriluussa ollut hiusmurtuma, mutta nekin pienet kolhut aiheutimvat varsin ikävää kipua. Hyppiminen, pomppiminen ja potkiminen olisi aika paljon varovaisempaa, jos käsi olisi totaalisen paskana. Muutkin äkkinäiset liikkeet saattaisivat saada aikaan sellaisen kivun, että kusi tulee housuihin. Normaalilla ihmisellä on myös ihan globaali tarve yrittää lievittää kipua. Kipukohtaa tai sen ympäristöä pyritään hieromaan, verenkieroa parantamaan, tukemaan jne. Aika paljon asioita, joita ihmiset pyrkivät tekemään helpottaakseen oloaan.

Leikkauskohtaukseen oli saatu hyvä ääniefekti, joka sai ensimmäisen kerran aikaiseksi tunteen, että kaveri ei olekaan zombi.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mites Kick-Ass? Ei taida tämäkään mennä realististen action-leffojen kategoriaan, mutta mielestäni erittäin nokkela ja viihdyttävä kuvatus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös