R
Rightin Maila
Tuossa yllä tulikin jo muutama hyvä tärppi jännitys/kauhuleffoista, mutta olisiko palstaveljillä suositella lisää samojen genreiden leffoja katseltavaksi?
Joo Hereditary tulikin katsottua uusiksi, vaan Midsommar on katsomatta.Satuin myös itse katsomaan nämä molemmat pari viikkoa takaperin peräkkäin. Oli kyllä melkoinen setti, varsinkin Speak no Evilin jälkeen oli aika tyhjä olo. Alkuun vähän huvitti, mutta lopussa lähti ilmat pihalle aika perusteellisesti. Harvoin jää leffa noin ahdistavalla tavalla pyörimään mieleen jälkeenpäin. Men oli taas kahden pääosanäyttelijän ja näyttävien brittimaisemien juhlaa. Hyviä pätkiä kyllä kumpikin.
Jos nämä iski niin Ari Asterin Midsommar sivuaa myös samoja teemoja, ja saman miehen Hereditary on jopa vielä parempi. Moderneja klassikoita molemmat.
Muutama uudempi kauhuleffa:Tuossa yllä tulikin jo muutama hyvä tärppi jännitys/kauhuleffoista, mutta olisiko palstaveljillä suositella lisää samojen genreiden leffoja katseltavaksi?
Jos ihan perinteistä kauhua lähtee etsimään niin The Descent ykkösosa ja jatko ovat erittäin hyviä, jopa aliarvostettuja mielestäni. Omaan makuun jälkimmäinen melkein parempi mikä on aika harvinaista. The Conjuring on myös erittäin pätevä pätkä, tuosta tullut ainakin yksi jatko-osa ja molemmat kyllä toimii.Tuossa yllä tulikin jo muutama hyvä tärppi jännitys/kauhuleffoista, mutta olisiko palstaveljillä suositella lisää samojen genreiden leffoja katseltavaksi?
Kyllä mä ihan vähän kuitenkin yritin valikoida ja seuloa parhaista katsomistani... Yllä mainittujen lisäksi ja imdb kadotti mitä kadotti, kun järjestin genren mukaan. Jatko-osia tai alkuperäisiä/remakeja voi sitten halutessaan katsoa paitsi parit piti erikseen mainita. Hillitsin itseäni vanhojen leffojen kohdalla, mutta muutamia merkittäviä piti parit nostaa. Kauhuelokuvia siis pitkälti tuossa alla.Tuossa yllä tulikin jo muutama hyvä tärppi jännitys/kauhuleffoista, mutta olisiko palstaveljillä suositella lisää samojen genreiden leffoja katseltavaksi?
Nopeasti katsoen hieno lista. Muutamia voisi vielä heittä tärpeiksi.Kyllä mä ihan vähän kuitenkin yritin valikoida ja seuloa parhaista katsomistani... Yllä mainittujen lisäksi ja imdb kadotti mitä kadotti, kun järjestin genren mukaan. Jatko-osia tai alkuperäisiä/remakeja voi sitten halutessaan katsoa paitsi parit piti erikseen mainita. Hillitsin itseäni vanhojen leffojen kohdalla, mutta muutamia merkittäviä piti parit nostaa. Kauhuelokuvia siis pitkälti tuossa alla.
20-luku: Nosferatu, Tohtori Caligarin kabinetti
30-luku: Freaks, Frankenstein, Dracula
40-luku: I Walked with a Zombie, The Wolfman
50-luku: Diaboliques, The Bad Seed, Valkoinen peura
60-luku: Rosemaryn painajainen, Psyko, The Haunting, The Devil Rides Out, Blind Beast, Night of the Living Dead, Peeping Tom
70-luku: Manaaja, Alien, Suspiria, The Omen, The Wicker Man, Halloween, Dawn of the Dead, Don't Look Now
80-luku: Hohto, The Howling, Angst, Changeling, Creepshow, Henry: Portrait of a Serial Killer, Painajainen Elm Streetillä, Hellraiser, Videodrome, Near Dark, Dead Ringers, Kuutamosonaatti 1 ja 2 (jos uppoaa, niin Bunny the Killer Thing perään), The Evil Dead, Predator, Poltergeist
90-luku: The Day of the Beast, Candyman, Thesis, Scream, Stir of Echoes, Ravenous, Audition, Sleepy Hollow, The Blair Witch Project
00-luku: Panin labyrintti, The Ring (jenkkiversio, vaikka toiset vannoo sekavamman alkuperäisen nimeen), The Others, The Descent, Thirst, Taxidermia, Slither, Shutter, Timecrimes, Dark Water, The Eye, Saw, 28 Days Later, The Grudge (alkuperäiset taas vähän sekavampia)
10-luku: Bedevilled, The Wailing, The Conjuring 1 ja 2, Annabelle Creation, Hiljainen paikka, Crimson Peak, The Cabin in the Woods, It Follows, The Babadook, Raw, Sleep Tight, It, One Cut of the Dead, I Saw the Devil, Veronica, The Lodge, Goodnight Mommy, Spring, Insidious, Midsommar
2020: Smile, X, Deadstream
Nämä toki kasariklassikoita. Wes Crawenin käärme ja sateenkari on itseasiassa aika unohdettu leffa, harmi. Oma kauhuelokuvagenren seuranta oikeastaan päättyi Prince of Darknesiin, viimeiseen Carpentteriin ennen uran sukeltamista. Ton jälkeen genre siirtyi scream tyyppisiin komedioihin tai täysin splättereihin ruohonleikkaajineen jne. (joo, BadTaste oli hyvä kuriositeetti, Evil deadit oman genrensä.. mutta .. no..) jotka vieraannuttivat kyllä tehokkaasti eikä sittemmin ole "alan" pariin tullut palattua.. joten kiitos näiden uudempien arvioista tässä ketjussaNopeasti katsoen hieno lista. Muutamia voisi vielä heittä tärpeiksi.
Angel heart, The serpent and the rainbow, Prince on darkness, Dog soldiers, The Fly (remake), The Ritual.
Liekö tuo iso menetys kun nykypäivän elokuvien tasoa katsoo.Se olisi kirjoittajien kilta, eli wga, taas lakossa Yhdysvalloissa vuoden 2007 tapaan. Viimeksi lakko kesti karvan yli 3 kuukautta ja sitä edellisen kerran '88 kesto oli komeat 153 päivää. Vaikuttaa/näkyy ensin siten, että tästä päivästä lähtien kaikki Late Night -ohjelmat laittavat tuotantonsa säppiin solidaarisuudesta ml. Saturday Night Live.
Noin muuten streamereilla ja tv-kanavilla on takataskussa backlogia aina sen verran, että selviävät vuoden loppuun saakka ihan hyvin. Lisäksi ei-käsikirjoitetut ohjelmat ja reality-ohjelmat (joissa harvoin on liiton käsikirjoittajia) nostetaan paikkaamaan mahdollisia aukkoja v. 2007 tapaan. Mutta jos tuo lakko kestää syksylle ja pidemmälle, eli koska ei saada tuotantoon uutta tavaraa ilman käsikirjoituksia, niin se alkaisi näkyä varmaankin vasta siinä vuoden 2024 alkupuolella. Tietysti TV:nkin puolella yhtälailla kirjoitetaan ja hiotaan materiaalia myös kuvausten aikana, sillä käsikirjoittajat ovat usein mukana kuvauksissa "ohjaamassa". Eli vaikka nyt jos kuvitellaan House of the Dragonin kässärien olevan valmiita ja että niitä lakon aikana kuvataan, niin se ei tarkoita, etteikö lakko silti näkyisi jollain näkymättömällä tavalla lopputuloksessa.
Elokuvien puolella taas venynyt lakko vaikuttaa huomattavasti nopeammalla aikavälillä kaikkiin projekteihin, jotka eivät ole vielä edenneet tuotantoon, eli ts. joiden käsikirjoitus ei ole todennäköisesti valmis. Minkä ohella ei pystytä tekemään rewriteja - käsikirjoituksen muokkaamisia - kesken kuvausten. Elokuvien puolella raha ei nuku ja jotkut projektit on vaan pakko viedä loppuun, tai polkaista kuvaukset käyntiin vajanaisella ei-toimivalla käsikirjoituksella (mitä tietysti tapahtuu ihan normaalistikin), kun on ensimmäisenä näyttelijät ja kuvausryhmän jäsenet ovat vapaana vain x ajan, jonka jälkeen heillä painaa päälle seuraavat projektit. Toki lakon mahdollinen alku on ollut tiedossa jo hyvän tovin, joten leffapuolella käsikirjoittajat ympäri Hollywoodia ovat kiirehtineet käsikirjoituksiaan "valmiiksi" ennen lakon alkua.
Kuuluisia vuoden 2007 käsikirjoittajien lakon rampoja (tai kiirehdittyjä juosten kustuja) lapsia ovat elokuvien puolella ovat mm. Quantum of Solace, Transformers: Revenge of the Fallen, X-Men Origins: Wolverine (vanha vitsi; Deadpool ei puhunut kun ei kukaan ollut ehtinyt kirjoittaa dialogia), G.I. Joe: The Rise of Cobra, Terminator Salvation, Star Trek ja Dragonball Evolution.
Ja sitten on vielä legendaarinen Teamsters-liitto, eli kuskit. Ovat ilmoittaneet tukevansa WGA:ta, mutta samalla todenneet, että heidän jäsenensä päättävät henkilökohtaisesti liittyvätkö he tukemaan wga:ta vai jatkavatko työntekoa normaalisti. Ilman teamstereita tuotannot pysähtyisivät sen sileän tien.
Ilmeisesti WGA ja AMPTP (leffa- ja tv-tuottajien liitto) ovat melko kaukana toisistaan neuvotteluissa, joten ei tämä varmaan ihan heti ole ratkeamassa. Että ei tartte yllättyä ensi kesänä teatterissa istuessa, jos sieltä tulee pari historiallisen huonoa blockbusteria.
Of Mice and Men (1939) - ****
Suurinta nautintoa tuottivat Of Mice and Men
Malkovichin Lennie on kyllä moderni klassikko, mutta toisaalta Lon Chaney Juniorin Lennie on lähes yhtä hyvä. Burgess Meredith, joka tuli suuremmalle yleisölle tutuksi Pingviininä 60-luvun Batmanissa, on muuten paljon parempi Georgena kuin Gary Sinise.Tiesin, että tämä on kirjafilmatisointi, mutta että vuoden 1992 on "remake"? Siinä John Malkovich aivan loistava Lennienä. Kylmäävää katsoa hahmoa, jolle haluaisi kaikkea hyvää, ja jonka jäniksetkin hyväksyisivät, mutta hän itse tekee sen täysin mahdottomaksi.
The Docks of New York (1928) - ****
The Docks of New York oli kanssa ihan hyvä katselukokemus (löytyy muuten youtubesta kokonaisuudessaan, koska on niin vanha), mutta pääosaa eli Bill Robertsia esittävä George Bancfrot oli vähän korostetunkin äijämäinen. Naispääosaa eli Maeta esittävä Betty Compson puolestaan oli roolissaan erinomainen.
Remember me. Varmaan ainoa tämän tyyppinen draama, jonka olen nähnyt viime vuosien aikana. Oli ihan katsottava pätkä. Jollain listalla ykkösenä joskus plot twistien osalta. Kuulemma ketään ei odota sellaista loppua. Minä osasin arvata lopun twistin josain kohtaa leffaa, mutta mietinkin kaikkia turhia yksityiskohtia leffojen aikana.Hei, Tykkään suuresti elokuvista, joissa löytyy kunnon plot twist. Osaako kukaan suositella sellaista? Olen nähnyt perinteiset Fight club, Usual suspects, Psyko….
Vaikuttaa pätevältä listalta: imdbHei, Tykkään suuresti elokuvista, joissa löytyy kunnon plot twist. Osaako kukaan suositella sellaista? Olen nähnyt perinteiset Fight club, Usual suspects, Psyko….