Jatkoajan leffakerho

  • 2 311 368
  • 11 991

Pallister

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Se olisi kirjoittajien kilta, eli wga, taas lakossa Yhdysvalloissa vuoden 2007 tapaan. Viimeksi lakko kesti karvan yli 3 kuukautta ja sitä edellisen kerran '88 kesto oli komeat 153 päivää. Vaikuttaa/näkyy ensin siten, että tästä päivästä lähtien kaikki Late Night -ohjelmat laittavat tuotantonsa säppiin solidaarisuudesta ml. Saturday Night Live.

Noin muuten streamereilla ja tv-kanavilla on takataskussa backlogia aina sen verran, että selviävät vuoden loppuun saakka ihan hyvin. Lisäksi ei-käsikirjoitetut ohjelmat ja reality-ohjelmat (joissa harvoin on liiton käsikirjoittajia) nostetaan paikkaamaan mahdollisia aukkoja v. 2007 tapaan. Mutta jos tuo lakko kestää syksylle ja pidemmälle, eli koska ei saada tuotantoon uutta tavaraa ilman käsikirjoituksia, niin se alkaisi näkyä varmaankin vasta siinä vuoden 2024 alkupuolella. Tietysti TV:nkin puolella yhtälailla kirjoitetaan ja hiotaan materiaalia myös kuvausten aikana, sillä käsikirjoittajat ovat usein mukana kuvauksissa "ohjaamassa". Eli vaikka nyt jos kuvitellaan House of the Dragonin kässärien olevan valmiita ja että niitä lakon aikana kuvataan, niin se ei tarkoita, etteikö lakko silti näkyisi jollain näkymättömällä tavalla lopputuloksessa.

Elokuvien puolella taas venynyt lakko vaikuttaa huomattavasti nopeammalla aikavälillä kaikkiin projekteihin, jotka eivät ole vielä edenneet tuotantoon, eli ts. joiden käsikirjoitus ei ole todennäköisesti valmis. Minkä ohella ei pystytä tekemään rewriteja - käsikirjoituksen muokkaamisia - kesken kuvausten. Elokuvien puolella raha ei nuku ja jotkut projektit on vaan pakko viedä loppuun, tai polkaista kuvaukset käyntiin vajanaisella ei-toimivalla käsikirjoituksella (mitä tietysti tapahtuu ihan normaalistikin), kun on ensimmäisenä näyttelijät ja kuvausryhmän jäsenet ovat vapaana vain x ajan, jonka jälkeen heillä painaa päälle seuraavat projektit. Toki lakon mahdollinen alku on ollut tiedossa jo hyvän tovin, joten leffapuolella käsikirjoittajat ympäri Hollywoodia ovat kiirehtineet käsikirjoituksiaan "valmiiksi" ennen lakon alkua.

Kuuluisia vuoden 2007 käsikirjoittajien lakon rampoja (tai kiirehdittyjä juosten kustuja) lapsia ovat elokuvien puolella ovat mm. Quantum of Solace, Transformers: Revenge of the Fallen, X-Men Origins: Wolverine (vanha vitsi; Deadpool ei puhunut kun ei kukaan ollut ehtinyt kirjoittaa dialogia), G.I. Joe: The Rise of Cobra, Terminator Salvation, Star Trek ja Dragonball Evolution.

Ja sitten on vielä legendaarinen Teamsters-liitto, eli kuskit. Ovat ilmoittaneet tukevansa WGA:ta, mutta samalla todenneet, että heidän jäsenensä päättävät henkilökohtaisesti liittyvätkö he tukemaan wga:ta vai jatkavatko työntekoa normaalisti. Ilman teamstereita tuotannot pysähtyisivät sen sileän tien.

Ilmeisesti WGA ja AMPTP (leffa- ja tv-tuottajien liitto) ovat melko kaukana toisistaan neuvotteluissa, joten ei tämä varmaan ihan heti ole ratkeamassa. Että ei tartte yllättyä ensi kesänä teatterissa istuessa, jos sieltä tulee pari historiallisen huonoa blockbusteria.
Liekö tuo iso menetys kun nykypäivän elokuvien tasoa katsoo.
Tietysti on myös studioiden& katsojien vika kun tekevät 80% täyttä sontaa nykyään ja porukka noita vielä katselee, osa tuotoksista on toki hyviä mutta harvenemaan päin.
Kaipa tuo netti ja suoratoistot ovat tämän osaksi aiheuttaneet.

Ja jos ei muuta keksitä niin tehdään sitten näitä remakeja.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
the Artifice Girl

Koskakaikki scifit.. sellaiseksi tämä laskettanee. Hyvin ajankohtainen leffa AI kehittämisestä, etiikasta ja moraalista. Käytännössä 4 näyttelijän leffa, jossa ehkä aliarvoidaan AI kehitysnopeus, mutta muuten, ainakin tälläselle nörtille joka näistä on kiinnostunut, on teemat ja tekniikat kohdillaan. Seksuaalirikollisten kiinniottaminen on hyvä valinta, koska oikeutus toimille on yksioikoisesti ajateltuna olemassa, mutta onko?

Pienen budjetin leffa, jonka dialogin nopeus on hengästyttävä. Mukana pysyminen on välillä haastavaa, ja jos ei yhtään tiedä mistä puhutaan, voi olla välillä vaikea ymmärtää, mutta tämmöselle nörtille techtalk on musiikkia korville. Lapsinäyttelijä Tatum Matthews tekee hyvän roolin, joskin lopussa ehkä tulee pientä ylinäyttelemistä..

Leffa pitää mielenkinnon yllä koko leffan ajan, kannatti katsoa

 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Uncharted

Katsoin viimein kun sattui ilmestymään Primeen.

Leffaa on haukuttu kait melko paljon ja imdb:n arvosanakin on alhainen. Joten odotuksia ei juuri ollut.

Mun mielestä leffa oli huomattavasti ennakkoon kritisoitua parempi. Ei nyt mikää loistava mutta varsin mukiinmenevä action hassuttelu.

Peleistäki pari kohtaa mukana ja Nathankin teki cameon.

Lopun helikopteripätkä oli vähän överi. Ja pelin massiivista ampumista ei juuri ollut mikä oli vain hyvä.

Joo casting nyt oli mitä oli vaikka Tom Holland kyllä oli ihan osuva. Mutta kyllä mä voisin jatko-osan tuohon ottaa.

7/10
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Guardians of the Galaxy 3

Loistava leffa. Ylivoimaisesti paras MCU leffa Endgamen jälkeen. Erikoistehosteissakaan ei vaihteeksi ollut MCU leffassa valittamista. Rocket leffan tähti ja hienosti otettiin kantaa eläinrääkkäystä vastaan. Gunnilta vielä hieno kumarrus faneille leffan lopussa nerokkaasti Grootin avulla.

Tämä leffa todistaa ettei ihmisillä ole mitään "superhero fatigueta". Ihmisiä ei vain ole kiinnostanut se sonta mitä MCU on tuottanut Endgamen jälkeen. Nyt kun tarjotaan vaihteeksi LAATUA ihmiset tykkäävät ja Disney tekee rahaa.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Tässä kuussa on tullut nähtyä todella vähän elokuvia eli yhteensä vain seitsemän kappaletta. On vaan ollut muuta tekemistä enkä ole jaksanut katsoa enempää. Koska lista on niin lyhyt, niin en laita sitä spoiler-tageihin.

Saturday Night Fever (1977) - ***
The Docks of New York (1928) - ****
True Romance (1993) - ****
Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023) - ***
Charade (1963) - ****
The Place Beyond the Pines (2012) - ****
Of Mice and Men (1939) - ****

Suurinta nautintoa tuottivat Of Mice and Men ja Charade. The Docks of New York oli kanssa ihan hyvä katselukokemus (löytyy muuten youtubesta kokonaisuudessaan, koska on niin vanha), mutta pääosaa eli Bill Robertsia esittävä George Bancfrot oli vähän korostetunkin äijämäinen. Naispääosaa eli Maeta esittävä Betty Compson puolestaan oli roolissaan erinomainen.

Pahin pettymys oli uusin Ant-Man. Visuaalisesti näyttävä, mutta sisällöltään ja myös tarinaltaan täyttä paskaa.
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Of Mice and Men (1939) - ****

Suurinta nautintoa tuottivat Of Mice and Men

Tiesin, että tämä on kirjafilmatisointi, mutta että vuoden 1992 on "remake"? Siinä John Malkovich aivan loistava Lennienä. Kylmäävää katsoa hahmoa, jolle haluaisi kaikkea hyvää, ja jonka jäniksetkin hyväksyisivät, mutta hän itse tekee sen täysin mahdottomaksi.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Tiesin, että tämä on kirjafilmatisointi, mutta että vuoden 1992 on "remake"? Siinä John Malkovich aivan loistava Lennienä. Kylmäävää katsoa hahmoa, jolle haluaisi kaikkea hyvää, ja jonka jäniksetkin hyväksyisivät, mutta hän itse tekee sen täysin mahdottomaksi.
Malkovichin Lennie on kyllä moderni klassikko, mutta toisaalta Lon Chaney Juniorin Lennie on lähes yhtä hyvä. Burgess Meredith, joka tuli suuremmalle yleisölle tutuksi Pingviininä 60-luvun Batmanissa, on muuten paljon parempi Georgena kuin Gary Sinise.
 

SilentMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Giants, Minnesota Timberwolves
The Docks of New York (1928) - ****

The Docks of New York oli kanssa ihan hyvä katselukokemus (löytyy muuten youtubesta kokonaisuudessaan, koska on niin vanha), mutta pääosaa eli Bill Robertsia esittävä George Bancfrot oli vähän korostetunkin äijämäinen. Naispääosaa eli Maeta esittävä Betty Compson puolestaan oli roolissaan erinomainen.

Näin voi olla, mutta toisaalta kun Bancroftilla oli takana häikäilemättömän gangsteripomon rooli Underworldissa ja newyorkilaisetsivän rooli The Drag Netissä, ei juuri vähempää voi vaatia. Hieno elokuva, viiden tähden kamaa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jukurit
Hei, Tykkään suuresti elokuvista, joissa löytyy kunnon plot twist. Osaako kukaan suositella sellaista? Olen nähnyt perinteiset Fight club, Usual suspects, Psyko….
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Scifin puolelta Dick filmatsojinnit Total Recall Minority report ja Paycheck (joka nyt ei leffana edellisten tasonen ole). Nolanin Inception... Memento, kuudes aisti, the Others äikkiä poimittuna
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Hei, Tykkään suuresti elokuvista, joissa löytyy kunnon plot twist. Osaako kukaan suositella sellaista? Olen nähnyt perinteiset Fight club, Usual suspects, Psyko….
Remember me. Varmaan ainoa tämän tyyppinen draama, jonka olen nähnyt viime vuosien aikana. Oli ihan katsottava pätkä. Jollain listalla ykkösenä joskus plot twistien osalta. Kuulemma ketään ei odota sellaista loppua. Minä osasin arvata lopun twistin josain kohtaa leffaa, mutta mietinkin kaikkia turhia yksityiskohtia leffojen aikana.

Leffassa mainittiin josain kohtaa vuosiluku mikä ei ollut leffassa elettävä vuosi. Jotenkin sain laskettua siitä leffassa elettävän vuoden ja pohdinnan jälkeen oli helppo arvata leffassa olevan pilvenpiirtäjän olevan WTC.
 

Buster

Jäsen
Hei, Tykkään suuresti elokuvista, joissa löytyy kunnon plot twist. Osaako kukaan suositella sellaista? Olen nähnyt perinteiset Fight club, Usual suspects, Psyko….
Vaikuttaa pätevältä listalta: imdb

Äkkiseltään katsottuna ja mietittynä, että mitä tuolla ei ole ja mitkä voi olla myös sellaisia twistimäisiä elokuvia:
Panin Labyrintti, Lupaava nuori nainen, Perfect Blue (1997), The Guest (2014), The Others (2001), The Wicker Man (1973), The Handmaiden (2016), The Father (2020), Planes, Trains and Automobiles, Game Night, The Last Duel (2021), At the End of the Tunnel (2016), Metro Manila (2013), A Hard Day (2014), Audition (1999), Seven Pounds (2008) Human Capital (2013), Hidden (2005), In the House (2012), Good Bye Lenin! (2013), Tell No One (2006), The Good Liar (2019), In the Valley of Elah, Atonement, Last Night in Soho, The Guilty (2018), Ex Machina (2015), The Ring (2002), The Descent, High Tension, The Invitation, Certified Copy (2011), Kill List (2012), Orphan etc. Onhan noita.

Yleisesti Hitchcockin ja M. Night Shyamalanin koko tuotanto ja modernit espanjalaiset tai sen kieliset jännärit.
 
Viimeksi muokattu:

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Hei, Tykkään suuresti elokuvista, joissa löytyy kunnon plot twist. Osaako kukaan suositella sellaista? Olen nähnyt perinteiset Fight club, Usual suspects, Psyko….
Tuli tässä suht hiljattain katseltua The Last Offer (2013) sekä Remember (2015). Molempia voin suositella.
 

Spire

Jäsen
Hei, Tykkään suuresti elokuvista, joissa löytyy kunnon plot twist. Osaako kukaan suositella sellaista? Olen nähnyt perinteiset Fight club, Usual suspects, Psyko….
Ehdottomasti Shutter Island, eikä mitään muuta. Tietysti nyt kun tiedät että elokuva sisältää massiivisen plot twistin, osaat odottaa sitä eikä se varmaan tunnu niin massiiviselta.

Myös Northman sisältää mielestäni suuren plot twistin, joskin erilaisen kuin mitä ehkä saatoit tarkoittaa
 

KaljaVeikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
235, Karjala-lippis
Spoilereissa lista mielestäni hyvistä elokuvista jotka sisältävät jonkinlaisen yllättävän juonenkäänteen.
Toiminta/trilleri/kauhu/scifi-osastoa. Lisäsin listalle myös muutamia elokuvia joissa yllättävää käännettä ei välttämättä ole niin säilyypähän "jännitys" jos joku noita katselee.

16 Blocks (2006)
Chappie (2015)
Crimson Tide (1995)
Enemy of the State (1998)
From Dusk Till Dawn (1996)
Gone Girl (2014)
Identity (2003)
L.A. Confidential (1997)
Lucky Number Slevin (2006)
Non-Stop (2014)
Repo Men (2010)
Rogue Assassin (2007)
Run All Night (2015)
Runaway Jury (2003)
Running Scared (2006)
Snatch (2000)
Snowpiercer (2013)
Sunshine (2007)
The Departed (2006)
The Negotiator (1998)
Training Day (2001)
True Romance (1993)
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Onkos kukaan vielä nähnyt uusinta Wes Andersonia eli Asteroid Cityä?

Olin laittanut kalenteriin että tulisi vasta juhannusviikolla mutta äsken huomasin että on ollut eetterissä jo pari viikkoa ja ihmettelin että miksi olivat aikaistaneet.
Sitten löysin itse tänne linkkaamani trailerin jossa olin maininnut ensi-iltapäiväksi 16.6 eli viikkoa ennen juhannusta mutta siltikin viikkoa oikean ensi-iltapäivän jälkeen... Kärsin selkeästi jonkinlaisesta aivovammasta.
No ensi viikolla hellettä pakoon ilmastoituun teatteriin nauttimaan omalaatuisesta elokuvataiteesta.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hei, Tykkään suuresti elokuvista, joissa löytyy kunnon plot twist. Osaako kukaan suositella sellaista? Olen nähnyt perinteiset Fight club, Usual suspects, Psyko….
Citizen Kane, Chinatown, Apinoiden planeetta (1968), Oldboy (2003), Imperiumin vastaisku, Orpokoti (El Orfanato), Pan's Labyrinth, Amores Perros, Sovitus (Atonement), Tri Caligarin kabinetti, Ottolapsi (Orphan), Donnie Darko, Parasite, The Departed.

Laivautin mukaan jonkun jossa ei varsinaisesti ole. Jotta voit keskittyä elokuvien katsomiseen arvailematta koska se twist oikein tulee.
 

MrTriangle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Uusia mietteitä!

En edellenkään malta lopettaa korealaisten kuvien hehkuttamista. Oldboy (Viaplay), I Saw the Devil (vuokrattu Telia Playsta), The Handmaiden (HBO) ja Memories of Murder (C More) ovat kaikki ihan kärkiosastoa näkemistöni elokuvista.

Forgotten (Netflix) oli ihan ookoo korealainen mysteerileffa. Ei mitään maata mullistavaa, mutta teki sen mitä pitikin; sai kiinnostumaan ja jopa vähän yllättymään. #alive (Netflix) tuli vahdattua eräänä lauantai-sunnuntai -yönä, semmoinen oikein menevä, kevyempi zombiraina. Burning (vuokrattu Apple TV:stä) jätti juonellisesti vähän kylmäksi, odotin tästä paljon erilaisempaa. Ehkä tämä kuuluukin niihin elokuviin, joissa löytyy paljon enemmän sisältöä "pinnan alta". Decision to Leave (vuokrattu Apple TV:stä) oli oma suosikkini, Chan-wookin tuotanto ei yhäkään toistaiseksi petä.

Katsoin toki muutakin kuin korealaisia. The King (Netflix) oli ihan jees historiallinen pläjäys, vaikka joitain taiteellisia vapauksia ottikin eikä ihan täysin seurannut sitä miten kuviot oikeasti menivät. American History X (HBO) oli kova, tosin tätä osasinkin odottaa kun tajusin että Edward Norton on mukana.

Pulp Fiction (Netflix) tuli vihdoin katsottua myös. Iskihän se! Yleensä jokaisesta elokuvasta löytyy jotain mistä pidän erityisen paljon, tässä erinomainen dialogi veti puoleensa. Inception (HBO) ehkä jätti vähän kylmäksi, enkä edes tiedä miksi. EI tässä mielestäni mikään ollut erinomaista, vaan kaikki elementt olivat mielestäni jees. Interstellar (HBO) toimi paljon paremmin, hyvä sci-fi maistuu aina. The Lighthouse (vuokrattu Viaplaysta) jätti vähän kaksijakoiset fiilikset; erinomaiset roolisuoritukset, erinomainen fiilis, mutta omaan makuun jätti vähän liikaa katsojan varaan. Ymmärrän kyllä miksi jotkut pitävät tästä kovastikin. Kaikista nyt katsotuista elokuvista parhaiten toimi kuitenkin Pan's Labyrinth (vuokrattu Apple TV:stä). Kaipasin hyvää fantasiaa ja sitä sain, ja voi märje tämä elokuva loppui mielestäni hyvin. Todella kova.

Ehkä nyt top-listani rakentuisi seuraavasti:

Ehdoton kärki:
1. The Handmaiden
2. Kellopeliappelsiini
3. Pan's Labyrinth
4. Oldboy
5. Memento

Todella hyvät:
6. Interstellar
7. I Saw the Devil
8. Yksi lensi yli käenpesän
9. Alien
10. Memories of Murder

Ansaitsevat maininnan:
11. Pulp Fiction
12. Joker
13. Uhrilampaat
14. Hereditary/Midsommar

Listat elävät jatkuvasti, etenkin lokeroiden sisällä ja kolmas lokero nyt vaihtelee ihan fiilisten mukaan :D viime aikoina olen kaivannut hyvää kauhua, mutta en oikein tiedä mille antaisin mahdollisuuden. Muitakin hyviä kuvia löytyisi runsaasti, joita pitäisi lyödä katseluun. Ja lomastakin tulisi ehtiä nauttia!

E: lisätty tieto siitä mistä Inceptionin katsoin
 
Suosikkijoukkue
Änärin suomalaiset
Onkos kukaan vielä nähnyt uusinta Wes Andersonia eli Asteroid Cityä?

Olin laittanut kalenteriin että tulisi vasta juhannusviikolla mutta äsken huomasin että on ollut eetterissä jo pari viikkoa ja ihmettelin että miksi olivat aikaistaneet.
Sitten löysin itse tänne linkkaamani trailerin jossa olin maininnut ensi-iltapäiväksi 16.6 eli viikkoa ennen juhannusta mutta siltikin viikkoa oikean ensi-iltapäivän jälkeen... Kärsin selkeästi jonkinlaisesta aivovammasta.
No ensi viikolla hellettä pakoon ilmastoituun teatteriin nauttimaan omalaatuisesta elokuvataiteesta.



AI:n näkemys Wes Andersonin LotR-elokuvasta. Kyllähän tuon katsoisi. :D
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös