Jatkoajan leffakerho

  • 2 434 654
  • 12 367

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Full-hd:tä ei löydy, mutta hd-ready ja br-soitin löytyy, ja olen jo jonkin aikaa katsastellut jonkin laadukkaan luontoaiheisen dokkarin esiintymistä markettien hyllyillä. Planeettamme maa on ilmeisesti se moniosainen sarja, jossa Attenborough (tjsp) on mukana? Vaikutti hyvältä, kun kuului yhden oppitunnin ohjelmistoon tässä jokin aika sitten.
 
Full-hd:tä ei löydy, mutta hd-ready ja br-soitin löytyy, ja olen jo jonkin aikaa katsastellut jonkin laadukkaan luontoaiheisen dokkarin esiintymistä markettien hyllyillä. Planeettamme maa on ilmeisesti se moniosainen sarja, jossa Attenborough (tjsp) on mukana? Vaikutti hyvältä, kun kuului yhden oppitunnin ohjelmistoon tässä jokin aika sitten.

Attenboroughan se siellä tosiaan juttelee. Tuosta löytyy yksi arvostelu, jos kiinnostaa. Jos jotain ärsyttävää teoksesta pitää hakea, niin kääntäjä ei nyt ole ollut ihan mukana, kun esim. Southern Africa on käännetty Etelä-Afrikaksi ja kaikkihan tietävät, että Okavangon suistoalue on Botswanassa.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Planet Earth on todellakin upeaa katseltavaa. Itselläni on Blu-raysta brittiversio, joten kääntäjästä en tiedä.

Kunhan kukaan ei vaan sitä jenkeissä julkaistua Blu-rayta mene ostamaan. Se on lyhennelty versio tuosta Briteissä ja Suomessa julkaistusta, ja kertojaäänenä on Sigourney Weaver (!) Attenborough'n sijaan.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Max Payne. Hyvä toimintapläjäys jossa on melko hyvin onnistuttu luomaan sarjakuva/pelimainen tunnelma. Mark Wahlberg oli omissa ennakkokäsityksissä jotenkin pehmeä kaveri, mutta ihan hyvän roolin kyllä vetää tässä.

TMNT, Resident Evil Degeneration ja Kung Fu Panda. Kaikki omalla tavallaan hyviä leffoja ja uskon että iskevät myös vanhempaan porukkaan. TMNT:stä odotin kyllä ihan sellasta pentujen leffaa, mutta pirun hyvän pläjäyksen ovat onnistuneet luomaan ja leffa on hyvin kaukana niistä 80-/90-luvun piirretyistä.

Midnight Meat Train. Pääosan esittäjistä Bradley Coooper ja Leslie Bibb vetävät kyllä ihan b-luokan roolisuoritukset. En voi käsittää miten voi leffassa olla näin paskoja näyttelijöitä niin suuressa roolissa. No okei, ei tää nyt toisaalta olekaan mikään blockbuster tai muutenkaan hirvittävän suurella rahalla tehty raina. Vinnie Jones on kyllä pahiksena paikallaan ja voisin melkein sanoa että juoksisin karkuun jos toi kaveri tulis pimeällä kadulla vastaan.

Ite leffa oliki sit ihan kelvollinen kauhu/trilleri josta loppu ratkaisu jätti sen tutun tunteen: mitä vittua?
 

Blue F

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
...and The Oscar goes to....

Ensi yönä on taas suuren ja mahtavan Oscar-gaalan aika, joka tottelee järjestyslukua 81. Kaiketi tässä leffakerhon-ketjussa voi hiukan ihmetellä ja kummastella kuka vie mitäkin ja minkä ihmeen takia. Muutamia herkkupaloja on jo tullut nähtyä illan ehdokkaista ja vielä ennen h-hetkeä ajattelin kurkistaa miltä näyttää Clint Eastwoodin Changeling. The Curios Case of Benjamin Button on ehdolla peräti 13 sarjassa, kun Slumdog Millionaire ”jäi” kymmeneen. Mielenkiintoista on myös se, että sekä elokuvasta, että ohjauksesta kilpailevat samat elokuvat.

Muistin virkistykseksi viime vuoden voittajat:

Elokuva: Menetetty maa (8 ehdokkuuttaa, 4 voittoa)
Ohjaus: Joel ja Ethan Coen (Menetetty maa)
Naispääosa: Marion Cotillard (Edith Piaf – Pariisin varpunen)
Miespääosa: Daniel Day-Lewis (There will be blood)
Naissivuosa: Tilda Swinton (Michael Clayton)
Miessivuosa: Javier Bardem (Menetetty maa)

Pistetään perään vielä tärkeimpien kategorioiden ehdokkaat, sekä omat povaukset menestyjistä:

Elokuva:

*THE CURIOS CASE OF BENJAMIN BUTTON (Kathleen Kennedy, Frank Marshall and Ceán Chaffin)
FROST/NIXON (Brian Grazer, Ron Howard and Eric Fellner)
*SLUMDOG MILLIONAIRE (Christian Colson)
THE READER (Anthony Minghella, Sydney Pollack, Donna Gigliotti and Redmond Morris)
MILK (Dan Jinks and Bruce Cohen)

Sekä jo näkemäni Benjamin Button, että Slummien miljoonääri ovat olleet todella hyviä. jos ja kun en oikein osaa niitäkään laittaa paremmuusjärjestykseen, niin toivoa sopii että loppukolmikkokin on kovaa settiä. Ehkä Button olisi prioriteeti ykkönen, vaikka kovin olikin forestgumpin kaltainen.

Ohjaus:

*DAVID FINCHER (The Curios Case of Benjamin Button)
RON HOWARD (Frost/Nixon)
*DANNY BOYLE (Slumdog Millionaire)
STEPHEN DALDRY (The Reader)
GUS VAN SANT (Milk)

Ron Howard on aiemmin voittanut kaksi palkintoa (ohjaus ja elokuva) Kaunis Mieli -elokuvasta (2001). Gus Van Santilla on ehdokkuus vuodelta 1997 elokuvasta Good Will Hunting ja Stephen Daldrylla elokuvista Billy Elliot (2000) ja Tunnit (2002). Fincherillä ja Boylellä ei ole aikaisempia ehdokkuuksia.

Kokeneen kaluston työnäytteitä, mistä on ennakkoon hyvin vaikea lähteä arvaamaan voittajaa. Toivotaan, että jompikumpi keltanokista veisi pystin.
 

Blue F

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Naispääosa:

ANNE HATHAWAY (Rachel Getting Married)
ANGELINA JOLIE (Changeling)
MELISSA LEO (Frozen River)
MERYL STREEP (Doubt)
KATE WINSLET (The Reader)

Jo 15. kertaa ehdokkaana oleva Streep oli edellisen kerran ehdokkaana pari vuotta sitten, elokuvasta Paholainen pukeutuu Pradaan. Kramer vastaan Kramer (1979), sekä Sophien valinta (1982) ovat tuoneet palkinnon. Toinen konkareista, Winslet on nyt ehdolla kuudetta kertaa. Aiemmilla kerroilla palkinto on mennyt ohi suun. Edellinen yritys oli niin ikään Streein tavoin 2006 draamassa Little Children. Jolie on ollut ehdolla kertaalleen elokuvasta Vuosi nuoruudestani (1999), josta hän sai sivuosa-Oscarin. Hathaway ja Leo ovat ehdolla ensimmäistä kertaa.

Vaikka Angelinan puolesta liputankin, niin kokemus on valttia tässäkin sarjassa ja uskon, että pystin saa kannateltavaksi ensimmäistä kertaa Kate Winslet.

Miespääosa:

RICHARD JENKINS (The Visitor)
FRANK LANGELLA (Frost/Nixon)
SEAN PENN (Milk)
*BRAD PITT (The Curios Case of Benjamin Button)
*MICKEY ROURKE (The Wrestler)

Viidennennellä pääosaehdokkuudellaan Penn on porukan veteraani. Edellisellä kerrallaan vuonna 2003 hän voitti palkinnon elokuvasta Menneisyyden ote. Mielenkiinnolla voi odottaa boikotoiko mies jälleen julhlallisuuksia? Pitt on aiemmin ollut ehdolla sivuroolista elokuvassa 12 apinaa (1995). Jenkins, Rourke, eikä pitkän linjan veteraani Langellakaan ole aiemmin päässyt ehdolle.

Pitt olisi oma toiveeni kerrassaan loistavasta näyttelijätyöstä, mutta rahat laittaisin kiinni Penniin, pienin varauksin Langellaan.

Naissivuosa:

AMY ADAMS (Doubt)
VIOLA DAVIS (Doubt)
*PENELOPE CRUZ (Vicky Cristina Barcelona)
*TARAJI P. HENSON (The Curios Case of Benjamin Button)
*MARISA TOMEI (The Wrestler)

Tomei on joukosta ainoa, kuka on pystynyt arvostetun palkinnon aiemmin voittamaan elokusvasta Serkkuni Vinny (1992). 2001 hän oli lisäksi ehdokkaana roolistaan elokuvassa In The Bedroom. Cruz (Wolver, 2006) ja Adams (Junebug, 2005) ovat kertalleen olleet ehdolla, kun taas Davisille ja Hensonille kunnia on ensimmäinen.

Cruz oli niin häikäisevä roolistaan, etten muuta edes uskalla asettaa maaliviivan tuntumaan.

Miessivuosa:

JOSH BROLIN (Milk)
*ROBERT DOWNEY JR. (Tropic Thunder)
PHILIP SEYMOUR HOFFMAN (Doubt)
*HEATH LEDGER (The Dark Knight)
MICHAEL SHANNON (Revolutionary Road)

Seurueesta Hoffman voitti vuonna 2005 palkinnon elokuvasta Capote ja oli viime vuonna ehdolla Charlie Wilson´s War:ssa. Downey (Chaplin) ja Ledger (Brokeback Mountain) ovat kertaalleen aiemmin saaneet ehdokkuuden. Brolinille ja Shannonille yritys on neitseellinen.

Tylsä sarja. Ledger olisi voittanut palkinnon ilman tuonpuoleiseen siirtymistäkin.

Mielekiintoista yötä odotellessa…
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Tulipa katsottua Vin Dieselin tähdittämä Babylon A.D. Periaatteessa perustoimintaleffa isommalla viestillä. Kyseessä on siis synkkä kuvaus tulevaisuudesta jossa korruptio on voimissaan, vahvemmat selviää ja heikommat joutuu helpoksi uhriksi. Eläimiä on kloonattu sillä luonnonvaraisia on todella vähän. Elokuvan viesti on se ettei yksi mies voi pelastaa maailmaa vaan jokaisen on tehtävä se pienissä osissa omien lasten kasvatuksen kautta.

Vin Diesel on totutun puinen eikä muutkaan näyttelijäsuoritukset mitenkään erotu edukseen. Tarina on mielestäni kohtuullisen hyvin kirjoitettu. Synkkä maailmankuvaus on tehty todella hyvin. Toimintakohtaukset on sitä peruskauraa pieniä väläytyksiä lukuunottamatta. Kokonaisuutena annan elokuvalle **½ / *****.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Milkin nähneenä Penn on kyllä vahva ehdokas pääosa-Oscarille. Mutta uskon ja toivon Rourken vievän pystin - kyllä sympatiat ovat Mickeyn puolella. Tuota Slumdog Millionare pitäisi katsella jossain vaiheessa, onko se nyt Oscarin arvoinen kuva.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Vuorossa oli Nic Caven käsikirjoittama the Proposition. Leffa on aussi-western sanan varsinaisessa merkityksessä. Varsin rujo ja inhorealistinen kuvaukseltaan - kauneutta ei juurikaan löytynyt muualta kuin luonnosta ja sitten muutamin ripauksin sieltä ja täältä (kuten Emily Watsonin kotoa).

Oikeastaan mnulla ei ollut minkään sortin odotuksia ryhtyessäni katsomaan leffaa. Hyviä arvosteluja se oli saanut mutta itse en ollut juurikaan perehtynyt tuotokseen laisinkaan, löysin sen Anttilan alelaarista ja kuvauksen perusteella vaikutti mielenkiintoiselta, joten kassiin vain. Leffa ei ehkäpä niin hyvä ollut kuin arvioiden mukaan annettiin ymmärtää mutta ei missään nimessä huono vaan tasainen, raju ja inhorealistinen kuvaus - katsottava ja kestää varmasti vielä toisenkin katsomiskerran.

vlad.
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Quentin Tarantino - Death proof. Kummallinen leffa, onko mitään juonta? Ei osaa sanoa leffasta juuri mitään kun ei siitä saanut kiinni missään vaiheessa.
Oli siinä sentään jotain hyvääkin:

- Rujo ja komeasti toteutettu kolari.
- Musiikki oli mainiota.
- Stuntman Miken "kovuus".
- Nättejä tyttöjä.
 

Jokerinho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Jahas. Kun on tullut muutama Canalplussan ja DVD-hyllyn elokuvaa katseltua viime aikoina niin raapustelen varoittavia sanoja muutamista. :)

Rambo
- Turhaa räiskintää puolitoista tuntia. Tarinasta ei tietoakaan ja kun Rambo lopussa, sinänsä hienossa kohtauksessa, tappaa kaikki pahikset tykillään ei katsojassa voi herätä kuin lähinnä kiusallisia tunteita sillä näitä pahiksia ei yksinkertaisesti opi vihaamaan elokuvan aikana niin paljon, että heidän tappaminen tuntuisi hienolta. He kun ovat absoluuttisia pahoja, ilman merkkiäkään inhimillisyydestä - robotteja ihmisen puvussa, kylmiä.


Aavan meren tällä puolen
- Enpä juuri kotimaisia elokuvia katso, en ainakaan sellaisia, missä keskitytään lasten ongelmiin. Enkä osaa tästä juuri mitään kirjoittaa. Ruotsista Suomeen siirtyvää tarinaa voin kuitenkin huoletta suositella kokoperheen elokuvailtaan sillä itsekin tuon jaksoin hyvin katsoa.


Charlie Wilsonin sota
- Loistavat näyttelijät, hyvä tarina, hyvä elokuva. Amy Adamsia katselee ihan mielellään Charlie Wilsonin avustajana.


Beowulf
- Nojoo. Parasta tässäkin taisi lopulta olla Angelina Jolie lähes alastomana. Tarina on melko ennalta arvattava. Beowulf ei ole henkilönä kovin rakastettava.


Sunshine
- Alkaa kuin mikäkin tieteiselokuva. Sitten alkaakin tapahtua ja lopulta aluksella, joka on siis matkalla aurinkoon käynnistämään sen uudelleen, on ylimääräinen henkilö: kapteeni Pinbacker - aikaisemmin samassa tehtävässä "epäonnistuneen" aluksen komentaja. Kyseessä on eikauhuelokuvien karmivimpia hahmoja joihin allekirjoittanut on törmännyt. Rupisen ulkonäkönsä, mutta ennen kaikkea juttujensa takia. Hieno elokuva, mikä kannattaa katsoa loppuun saakka. ;)


Nyt tai ei koskaan
- Koskettava. Loistavat näyttelijäsuoritukset. Jos ei pelkää kuolemaa niin Jack Nicholsonin ja Morgan Freemanin seikkailu kannattaa katsoa.


Lopuksi suosittelen Mr. Brooksia kaikille trillerien ystäville. Loistava elokuva.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Tuli katsottua Wrestler ja kyllä Mickey Rourke ansaitsi Oscar-ehdokkuutensa, sen verran karu ja kipeä hänen suorituksensa on kehäraakkina. Leffa sinänsä ei ollut mikään kovin kummoinen juoneltansa, pikemminkin heppoisen ennakoitava. Kiinnostavinta olikin (jos se todenmukaisena kuvattiin) tuo ammattilaisshowpainijoiden elämä ja kaikki tuohon show'hun liittyvä. Milkiä en ole nähnyt, mutta epäilemättä Sean Penn on mies paikallaan roolissa ja ansaitsi pyttynsä.

Seuraava leffa, jonka todennäköisesti käyn katsomassa on Slumdog Millionaire. Tuo Reader vaikuttaa myös mielenkiintoiselta.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Aikomuksena katsoa Oscar-elokuvat The Curios Case of Benjamin Button ja Slumdog Millionaire.

Jälkimmäisen ehtisin jo katsomaan ja täytyy myöntää että oli kyllä hyvä elokuva. Alussa hiipi ajatus säälipiste-Intian tuomisesta leffaan, mutta kaippa ne ajatukset karisi juonen edetessä. Aika jännä myös tehdä elokuva viihdebrandin ympärille.

Perään katsoin Jim Carreyn uusimman Yes Manin, joka oli ihan ok. Odotin jotain samanlaista kun siitä jossa mies ei pysty valehtelemaan (en muista nimeä juuri), tosin huonompana, mutta tässä olikin vedetty rimaa hiukan korkeammalle kuin perus vitsikomedia-Carreyelokuvissa, joka jopa yllätti. Eli ihan katseltava elokuva mielestäni, ei nyt sentään mikään NYT-liitteen arvioima 1 tähden elokuva.

Tuota The Wrestleriä olen hiukan ajatellut, koska suuresti pitämässäni Sin Cityssä Rourke veti mielestäni aivan loistavan roolin. Mutta muuten toi elokuva ei oikein nappaa, ja mitä olen ymmärtänyt arvosteluista, ei muu elokuva kovin kaksinen olisikaan..
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Käskyn katselin eilisiltana. Aihepiirihän on mitä mielenkiintoisin, vaikka juoni rakentuukin rakkaustarinan ympärille. Vuoden 1918 tapahtumien ympärillä siis pyöritään. En vain pitänyt toteutustavasta. Liikaa seksiä, jos nyt suoraan sanotaan. Ymmärrän kyllä, että raiskaukset kuuluvat tuohon kokonaisuuteen ja varmasti siellä jyystettiin esikunnissa yms, mutta liika on liikaa. Meni maku, kun naisvanki levitteli sääriään vähän joka välissä, ja Manskun homovihjailut menivät astetta pidemmälle. Kyseessä siis eri hahmo, mutta kirjailijan mukaan jossain määrin hänen Mannerheiminsa siellä riekkui. No joo. Vaikka realististen kuvausten ystävä olenkin, tässä olisi toiminut paremmin siivompi versio.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Perään katsoin Jim Carreyn uusimman Yes Manin, joka oli ihan ok. Odotin jotain samanlaista kun siitä jossa mies ei pysty valehtelemaan (en muista nimeä juuri), tosin huonompana, mutta tässä olikin vedetty rimaa hiukan korkeammalle kuin perus vitsikomedia-Carreyelokuvissa, joka jopa yllätti. Eli ihan katseltava elokuva mielestäni, ei nyt sentään mikään NYT-liitteen arvioima 1 tähden elokuva.

Careyn elokuvat eivät ole viimeaikoina olleet enää sitä skeidaa mitä joskus yhdeksänkymmentäluvulla, vaan mies on tehnyt jopa todella hyviä elokuvia, kuten Eternal Sunshine of the Spotless Mind ja The Number 23. Nämä eivät tosin mitään komedioita ole. Olenkin tullut siihen tulokseen, että mies on parempi näyttelijä jos ei tee komediaa. Tosin Yes Manin lisäksi Fun With Dick and Jane on ihan jees.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Careyn elokuvat eivät ole viimeaikoina olleet enää sitä skeidaa mitä joskus yhdeksänkymmentäluvulla, vaan mies on tehnyt jopa todella hyviä elokuvia, kuten Eternal Sunshine of the Spotless Mind ja The Number 23. Nämä eivät tosin mitään komedioita ole. Olenkin tullut siihen tulokseen, että mies on parempi näyttelijä jos ei tee komediaa. Tosin Yes Manin lisäksi Fun With Dick and Jane on ihan jees.
Man on the Moon on vähän vaikeasti lokeroitavissa, mutta oikein hyvä leffa silti. Draamapuolelta voisi mainita vielä The Majesticin, joka ei nyt romanttisen draaman genressä mikään erikoinen ole, ihan katsottava vaimon kanssa toki, eikä siis mikään kuminaamaprojekrti kuitenkaan. Niin, ja sitten on tietysti The Truman Show. Kyllähän Jim näytellä osaa, mutta valitettavasti veti niin rankat överit 90-luvulla niillä härökomedioillaan, että edelleenkin saa asennoitua oikeasti katsomaan hänen leffojaan.
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Kävin naapurimaan visiitillä katsomassa Lukas Moodysonin kansainvälisen esikoisen Mammut - Mammoth.

NY-perheen äiti on aina töissä oleva lääkäri, isä tietokonepelien kehittelijä ja tytär viettää lähes koko aikansa flilippiiniläisen lastenhoitajan kanssa. Näitä kolmea osapuolta seurataan kutakin tahoillaan kun äiti jää tyttären kanssa kotimaahan ja isä lähtee työmatkalle Thaimaaseen. Myös lastenhoitajan lapset kotimaassa nivoutuvat tarinaan mukaan.

Aika elämänmakuinen ja pienimuotoinen, mutta koskettava tarina valinnan tuomasta vaikeudesta. Elokuvaa on syytetty Babelin rippaamisesta, mutta moinen tekotaiteellisuus loistaa poissaolollaan.

3,8/5
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Kävin naapurimaan visiitillä katsomassa Lukas Moodysonin kansainvälisen esikoisen Mammut - Mammoth.

NY-perheen äiti on aina töissä oleva lääkäri, isä tietokonepelien kehittelijä ja tytär viettää lähes koko aikansa flilippiiniläisen lastenhoitajan kanssa. Näitä kolmea osapuolta seurataan kutakin tahoillaan kun äiti jää tyttären kanssa kotimaahan ja isä lähtee työmatkalle Thaimaaseen. Myös lastenhoitajan lapset kotimaassa nivoutuvat tarinaan mukaan.

Aika elämänmakuinen ja pienimuotoinen, mutta koskettava tarina valinnan tuomasta vaikeudesta. Elokuvaa on syytetty Babelin rippaamisesta, mutta moinen tekotaiteellisuus loistaa poissaolollaan.

3,8/5
Rajan takaa tulee yllättävän paljon hyviä leffoja. Elämän makuisia draamoja, kauhua joka on ihan jotain muuta kuin hollywood-kauhu, toimintaa ja trillereitä.
Pitääkin listata tänne muutamia hyviä leffoja mitä on tullut viime vuosina katsottua.


http://www.imdb.com/title/tt0220623/
Livvakterna, erittäin asiallinen toimintaleffa.

http://www.imdb.com/title/tt0382330/
So som i himmelen
Draamaa. Kansainvälisesti menestynyt kapellimestari lopettaa uransa ja palaa maaseudun rauhaan kotiseudulleen.

http://www.imdb.com/title/tt0307847/ sekä
http://www.imdb.com/title/tt0499586/
Tusenbröder oikeastaan tv-sarja kaveruksista jotka alkavat tekemään pankkikeikkoja
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Hyvien ruotsalaisleffojen joukkoon pitää ehdottomasti lisätä myös Pahuus - Ondskan.

Mainittavia ovat myös Fares Fares -ohjaukset, kuten Jalla!Jalla!, Kopps ja loistava vigilante-leffa Leo.

http://www.imdb.com/name/nm0267241/

Lohduton elokuva kunniamurhasta När Mörket Faller
http://www.imdb.com/title/tt0782700/ [Livvakterna-leffan ohjaajalta (Kannattaa tsekata myös Den Tredje vågen ja Nolltolerans)]

Sci-Fi -draama Storm
http://www.imdb.com/title/tt0446476/

Episodielokuva Ofrivilligare
http://www.imdb.com/title/tt1232826/

Roy Anderssonin Du levande on jotain mystistä ja sarkastisuudessaan lähes lyömätön
http://www.imdb.com/title/tt0445336/

Lista tuntuu olevan loputon, ja kirsikkana useasti hehkuttamani Låt den rätte komma in - Ystävät hämärän jälkeen. Aivan huikeasta kirjasta lähes yhtä huikaiseva filmatisointi.
http://www.imdb.com/title/tt1139797/
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Todd Solandz'in elokuva Happiness - Onni on kieltämättä aika mielenkiintoinen kuvaus amerikkalaisesta elämästä. Kolmen sisruksen ohella elokuvaan oli mahdutettu mielenkiintoinen joukko muita hahmoja, kuten Trish'in psykologimies joka fantasioi massamurhasta sekä poikansa luokkakavereista - tosin tässä suhteessa fantasioinnit etenevät hivenen pidemmälle. Muitakin mielenkiintoisia henkilöhahmoja leffasta löytyy, kuten Philip Seymour Hoffmannin näyttelemä säälittävä runkkari, jonka elämä on varsin onnetonta ja saamatonta. Tärkeimpinä hetkinä tuntuvat olevat salasoitot naisille ja runkkaaminen samalla. Heh!

Kokonaisuudessaan katsottava elokuva, joka saa "hymyn" huulille ja jopa säälinsekaisia ajatuksia - jos nyt leffa voi nostattaa pintaan säälinsekaisia tunteita.


Leffassa tuli käytyä katsastamassa Benjamin Buttonin uskomaton elämä. Oikeastaan minulla ei sen kummempia odotuksia ollut ennen leffan alkua vaikka sitä olikin kehuttu ja olipa jopa palkittukin. Viihdyin kuitenkin niin hyvin leffassa ettei aika tuntunut pitkältä laisinkaan vaikka elokuvalla oli pituutta lähelle kolme tuntia. Miellyttävä ja mielenkiintoinen elokuva jossa Brad Pitt teki mielestäni oikein hienon roolityön - minä pidin.

Hieno leffa jossa oli hienoja kohtauksia, mielenkiintoisia ajatuksia ja tietyllä tavalla hyvin kiehtova ajatus taustalla yhdistettynä useampaan hyvään roolityöhön - alkaen Pitt'in työskentelystä ja päätyen monen mutkan kautta vaikkapa Captain Mikeen.

vlad.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Leffassa tuli käytyä katsastamassa Benjamin Buttonin uskomaton elämä. Miellyttävä ja mielenkiintoinen elokuva jossa Brad Pitt teki mielestäni oikein hienon roolityön - minä pidin.
Itsekin katsastin kyseisen leffan ja mielestäni Pittin osuus elokuvassa oli selkeästi tylsin osuus romantiikoineen.

Muuten kyllä hyvä elokuva ja tosiaan aika meni nopeasti alkukankeilujen jälkeen.

Mieleen tuli myös ihmettelyt miten joku on ehdottanut tuottajille että tehdäänpä elokuva joka sijoittuu vanhaan aikaan ja siinä elämä menee hassusti väärinpäin ja niin edelleen... kuulostaa kuin lapsi olisi ehdotuksen tehnyt. Mutta joku siihenkin on tarttunut ja hyvän työn saanut aikaiseksi.
 

Setit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Nyt joku voisi äkkiä antaa pientä vihjettä jostain uudesta ja menevästä leffasta, kun pitäisi jotain tekemistä pikkutunneille keksiä. Samalla voisitte kertoa millon rööperiä olisi tarjolla tallenteen muodossa. Kiitosta etukäteen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös