Jatkoaikaparlamentti – ehdokasasettelu

  • 25 810
  • 404
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Lähtikö @Pisin Kääpiö 186cm jo kisaan? Jos lähti, niin en asetu ehdolle, sillä katson edustavani aika lähelle samaa arvomaailmaa, eikä minulla ole häntä enempää annettavaa.

Mikäli EI lähtenyt, niin voin olla ehdolla, Kokoomuksen riveistä.
Minä voin lähteä mukaan ja ihan reilusti väriä tunnustavana Kokoomuksen ehdokkaana. Mutta vain siinä tapauksessa, että @MustatKortit on ja pysyy ehdokkaana.

*** Olennaisimpia prinsiippejä joita ajan:

1) Suomen taloudellista tilaa on kohennettava useilla samanaikaisilla toimilla. Näitä ovat mm. yhteiskunnan ja erityisesti julkisen sektorin rakenteiden keventäminen ja toiminnan tehostaminen, valikoitujen yhteiskunnallisten infrastruktuurihankkeiden käynnistäminen, sekä vienti- ja kasvuyritysten toimintaedellytysten parantaminen eri keinoin, kuten työntekijästä koituvia maksuja alentamalla ja kohdistetuilla verohelpotuksilla

2) Työmarkkinapoliittisten pelisääntöjen ajanmukaistaminen ja oikeudenmukaistaminen. Tähän sisältyvät mm. laittomien lakkojen sakkomaksujen huomattava korottaminen ja/tai niistä aiheutuvien suorien vahinkojen korvausvelvollisuus, sekä työmarkkinajärjestöjen jäsenmaksujen verovähennysoikeuden lakkauttaminen kaikilta osapuolilta. Paikallista sopimista on edistettävä.

3) Tarvitaan nk. yhteiskuntasopimus (josta tulisi Esko Ahon kunniaksi käyttää nimitystä työreformi vähintään epävirallisissa yhteyksissä, koska Esko oli oikeilla jäljillä). Samassa yhteydessä tulisi alentaa yritysten työllistämiskynnystä monin eri toimin, mm. perushommista maksettavaa minimipalkkaa tulee laskea noin 20-30 %. Sosiaalietuuksien vastikkeellisuutta on lisättävä, eli kotona lonniminen on tehtävä huonosti kannattavaksi, jos tarjolla olisi periaatteessa mitä tahansa työtä, johon työntekijällä ei ole esim. fyysistä estettä. Vastaavasti työntekijän irtisanomissuojaa on joissakin tapauksissa parannettava vastikkeeksi mm. minimipalkan alentamisesta ja sosiaalietujen vähintään osittaisesta vastikkeellisuudesta. Näin pyritään luomaan yhtäältä pysyviä työpaikkoja ja toisaalta tekemään työnteko eri tilanteissa entisä kannattavammaksi. Vuotuista kokonaistyöaikaa voidaan lisätä luopumalla toistaiseksi helatorstain, Vapunpäivän ja Loppiaisen vapaista. Vaihtoehtoisesti nämä lomapäivät voidaan pitää entisellään, mutta tällöin pyhää seuraava lauantai on sitten työpäivä.

4) Tuloverotusta on laskettava loivasti. Pitkälle koulutettujen palkkatyö tulee tehdä kannattavammaksi vähentämällä tuloverotuksen progressiota. Ei voi olla oikein, että lääkäri tai insinööri jättää työpäivän 8 tunnin jälkeen "kesken", kun on kannattavampaa mennä haravoimaan pihaa kotiin. Pitkän tähtäimen tavoitteena on tasaveromallin käyttöönotto Suomessa. Vastaavasti kiinteistö- ja arvonlisäverotusta voidaan nostaa tarvittaessa.

5) Ulko-ja turvallisuuspolitiikka: PV:n toimintaedellytykset on palautettava uskottavan maanpuolustuksen vaatimalle tasolle, ennen kaikkea resurssien suhteen. Suunnitelma ja sitoutuminen nykyaikaisiin asejärjestelmiin, sis. mm. hävittäjähankinnat. Ottawan sopimuksesta on irtauduttava välittömästi, koska sopimus on Suomelle kelvottoman epäedullinen ja epätarkoituksenmukainen. Suomen Nato-jäsenyyttä on määrätietoisesti edistettävä, ja tarpeen vaatiessa on oltava valmiina hakemaan jäsenyyttä asiantuntija-arvioon ja poliittiseen vastuuseen perustuvalla mandaatilla, kun ajoituksen arvioidaan olevan juuri oikea. Kansalaiskeskustelu aiheesta on suotavaa, mutta tämän ei pidä antaa häiritä tai viivyttää Nato-jäsenyysprosessin käynnistämistä, kun on aika edetä.

6) Mietojen alkoholijuomien vähittäismyynnin monopoli on purettava. Samalla alkoholin verotusta on kohtuullistettava mietojen alkoholijuomien osalta vastaamaan tavanomaista länsieurooppalaista tasoa. Alkoholin ostajien ikää on valvottava vähintään yhtä tarkasti kuin aiemmin, ja lisäksi alkoholijuomien hallussapidosta alaikäisenä sekä etenkin alkoholijuomien välittämisestä alaikäisille on määrättävä huomattavasti tuntuvammat rangaistukset.

7) Hallitus ottakoon tavoitteekseen palauttaa jo Sipilä ykkösen aikana koulutuksen resursointi leikkauksia edeltäneelle tasolle. Peruskouluissa opetuksen painopistettä siirrettäköön entisestään kohti olennaisia aineita, joita ovat mm. äidinkieli, vieraat kielet (ruotsin kielen pakollisuudesta luovuttava ainakin osittain, mm. pakollista ruotsia voisi olla peruskoulun ohjelmassa vain vähintään yksi lukuvuosi, jonka jälkeen aine on vapaaehtoinen), matematiikka, keskeiset luonnontieteet ja historia. Vähemmän uskontoa ja ei-lukuaineita. Uskonto muutettakoon kaikille yhteiseksi filosofis-elämänkatsomukselliseksi oppiaineeksi, jonka oppimäärä nykyiseen uskonnonopetuksen määrään nähden voisi olla noin puolet.

8) Päivittäistavarakaupan ja erityisesti ruoan hintakilpailua on lisättävä. Poliittisten päättäjien osallistuminen kaupan alan toimijoiden hallintoon (mm. hallintoneuvostot) on kiellettävä; koskee vähintään luottamustehtävissä kuten kunnanvaltuutettuina ja kansanedustajina toimivia, sekä keskeisiä julkisia virkamiehiä; lisäksi karenssiaika tähän, eli esim. kansanedustaja ei voi olla kaupparyhmän hallinnossa vaikkapa kolmeen vuoteen luottamustehtävänsä päätyttyä.

9) Pidättäydytään enintään nykyisen tasoisissa pakolaiskiintiöissä. Muutoin työperäiselle maahanmuutolle on luotava nykyistä paremmat edellytykset. Tiettyjen alojen maahanmuuttajia houkutellaan maahan määräaikaisilla verohelpotuksilla, ja tietyin edellytyksin myönnettävillä asuintonteilla, joiden myynti- ja luovutusoikeutta rajoitetaan. Ulkomaisten työnhakijoiden pisteyttäminen Kanadan malliin, ja erityisen korkeisiin pisteisiin yltäville erityisiä kannustimia ottaa vastaan työtä Suomesta.

10) Ei-EU maiden kansalaisten ja näiden bulvaaneina toimivien tontti- ja kiinteistökauppoja on valvottava aiempaa tarkemmin, ja tarvittaessa on estettävä sellaiset tonttikaupat, joiden katsotaan aiheuttavan potentiaalista haittaa Suomelle.


*** Muita prinsiippejä joita ajan pitkällä tähtäimellä tai hieman alemmalla prioriteetilla, eivät ole kiireellisimpiä ja Suomen kannalta ratkaisevimpia:

11) Kehitysavusta voidaan leikata lisää, vähintään periaatteella "toistaiseksi". Mitään kehitysapua ei anneta rahana. Niin sanottuihin "härömaihin" ei anneta kehitysapua lainkaan, mikäli on todennäköistä, että sen antaminen palvelee esimerkiksi lähinnä harvalukuisia vallanpitäjiä.

12) Valtion ja kirkon nykymuotoinen suhde on purettava, ja valtionuskonnon käsitteestä on luovuttava. Uskonto on henkilökohtainen asia. Valtio ei harjoita uskontoja, eikä se täten voi suosia tiettyä uskontoa tai uskomusjärjestelmää julkisissa toiminnoissa.

13) Vakavia tai toistuvia rikoksia tehneen ensimmäisen polven maahanmuuttajan karkoittaminen on tehtävä aiempaa joustavammaksi ja helpommaksi.

14) Kerjääminen, kaupustelu, ovelta ovelle myynti (tuotteet, palvelut, uskonnot) on kiellettävä sakon uhalla, ja toistuvista rikkeistä on määrättävä jopa vankeutta (ulkomaalaisen tapauksessa karkoitus).

15) Perintö- ja lahjaveroja on kohtuullistettava.

16) Tarpeettomat monopolit ja kilpailun esteet on purettava. Alko jo mainittiinkin, mutta myös taksitoiminnan luvanvaraisuus on nykymaailmassa aika heppoisella pohjalla.

17) Järjettömän ja maailmanlaajuisesti liki ainutlaatuisen päiväsakkosysteemin revisiointi. Ei ole kohtuullista, että joku vähän enemmän massia tienaava ajaa huolimattomuuttaan suoralla tiellä ylinopeutta ja saa tästä saatanalliset sakot. Tässä ihmistä rangaistaan vain pieneltä osin tekemästään liikennerikkomuksesta ja suurelta osin tuloistaan, koska tyhjätasku roikkohousu maksaa samasta teosta vain pikkurahoja. Moinen systeemi on jonkinlainen jälkisosialistinen jäänne, joka kumpuaa jostakin nuijasodan aikaisesta herravihasta tai ties mistä Tammisaaren leiriltä. Suomen teillä ongelmana eivät ole varakkaat yksityishenkilöt, vaan paremminkin maha keskikaljaa täynnä suhaavat luuserit ja testosteronihumalaiset teiniviikset.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Ehdokaslistat näyttävät tällaisilta, kun ilmoittaumisaikaa on jäljellä reilut kaksi päivää:

Perussuomalaiset: @Ralph , @Vuokralainen , @Käyttäjänimetön , @Dee Snider , @Hirvonen, @LostHorizon, @Vanha Len, @sorza
Kansallinen Kokoomus: @Golden AWe , @FASlapsi , @hammer lynx , @Pisin Kääpiö 186cm ,@MustatKortit
Suomen Keskusta: @Barnes , @Lert @Stonewall
Vihreä liitto: @kyykäärme , @Falling Star
Suomen Sosialidemokraattinen Puolue: @TomiP
Kristillisdemokraatit: @Ted Raikas
Vasemmistoliitto: @Kumielvis
Suomen ruotsalainen kansanpuolue(ruots: Svenska folkpartiet i Finland): @Major Julli
Kommunistinen Työväenpuolue-Rauhan ja sosialismin puolesta: @Tinke-80

Valitsijayhdistysten riveistä vaalikamppailuun osallistuvat:

Valitsijayhdistys:
@Jaws
Kouvostoliiton anti-vastavallankumouksellisten tukiryhmä: @Everton

Edit: MustatKortit ja Pisin Kääpiö 186cm ovat nyt vahvistettuja ehdokkaita.
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Minä voin lähteä mukaan ja ihan reilusti väriä tunnustavana Kokoomuksen ehdokkaana. Mutta vain siinä tapauksessa, että @MustatKortit on ja pysyy ehdokkaana....

Okei, no pysytään sitten ehdokkaana.

Ongelma on vain se - nyt kun luin pätevän ja kattavan vaaliohjelmasi - ettei minulla ole siihen juuri mitään lisättävää, eli ohjelmasi on liki sanasta sanaan sama, kuin mitä itse lähtisin ajamaan. Pienin painotuseroin toki.

Tai ehkä voisi puhua nyansseista. Pari esimerkkiä:

Lisäisin ulko- ja turvallisuuspolitiikan NATO-osioon vielä selkeämmin sen, että jäsenyysneuvotteluiden ehdoton alkulähtökohta on Suomen asevelvollisuuteen perustuvan reserviarmeijan toiminnan takaaminen. Olen sitä mieltä, että ammattiarmeijaan siirtyminen on Suomen kohdalla tuhon tie.

Alkoholimonopolin murtamista kannatan, mutta haluaisin tästä aika laajan tutkimuksen ja keskustelun, erityisesti terveydenhuolloin ammattilaisten kanssa. Mitkä olisivat todelliset vaikutukset 1-10 vuoden aikavälillä? Lienee kuitenkin utopiaa, että tiukan sääntelyn jäljiltä Suomi muuttuisi kun taikaiskusta sivistyneeksi viininlipitysmaaksi.

Verotuksessa ollaan aika samoilla linjoilla (etenkin kateusverojen poiston suhteen!!!), mutta sen verran minusta löytyy sosiaalidemokraattia sisältäni, että syynäisin tarkemmin erilaisten lääkärien jne kikkailut maksattaa itse itselleen palkkatuloja pääomatuloina ja siten kiertää ihan normi verotusta. Erityisesti Attendon kaltaiset firmat ovat olleet mukana edistämässä tällaista suhmurointia. Kyse ei välttämättä ole suurista summista, mutta eettisesti arveluttavaa toimintaa, jota periaatteesta vastustan.

Helvetin isoa plussaa muuten kehitysavun rahallisen puolen lakkauttamisesta kokonaan, kannatan täysin rinnoin, sillä tuo on täysin epäkelpo systeemi, jolla sitä paitsi ylläpidetään erilaisten banaanivaltioiden läpeensä mätiä valtarakenteita.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
@Barnes :

- minä ja @Pisin Kääpiö 186cm olemme siis kummatkin ehdolla kokkarien riveistä. Eli tämä on varmistettu.

- ymmärrän hyvin tämän jutun, että @The Original Jags on haluttu saada mukaan, mutta mielestäni tämä on vähän arveluttavaa, kun ei tiedetä haluaako hän nimeään (nickiään) täällä ehdokkaaksi, eikö pysty keskusteluun osallistumaan.

Voi hyvin olla, että tämä on hänelle okei, mutta ilman tietoa tästä on ehdokkuus mielestäni netiketin vastainen.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
- ymmärrän hyvin tämän jutun, että @The Original Jags on haluttu saada mukaan, mutta mielestäni tämä on vähän arveluttavaa, kun ei tiedetä haluaako hän nimeään (nickiään) täällä ehdokkaaksi, eikö pysty keskusteluun osallistumaan.

Voi hyvin olla, että tämä on hänelle okei, mutta ilman tietoa tästä on ehdokkuus mielestäni netiketin vastainen.
Näinhän se toki on. Täten ilmoitan, että TOJ:n ehdokkuus on nyt peruttu. Pyydän anteeksi niin Jagsilta kuin niltä, jotka olisivat halunneet äänestää Jagsia.
 
Näinhän se toki on. Täten ilmoitan, että TOJ:n ehdokkuus on nyt peruttu. Pyydän anteeksi niin Jagsilta kuin niltä, jotka olisivat halunneet äänestää Jagsia.
Asiaahan voisi tiedustella TOJ:ilta yksityisviestin muodossa. Saatta haluta osallistua, muttei voi sitä ilmaista tällä palstalla. Jos haluaa, voisi TOJ kertoa puolueensa ja vaaliteesit myös YV:nä, jos luottaa että ne kopioidaan oikein.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Asiaahan voisi tiedustella TOJ:ilta yksityisviestin muodossa. Saatta haluta osallistua, muttei voi sitä ilmaista tällä palstalla. Jos haluaa, voisi TOJ kertoa puolueensa ja vaaliteesit myös YV:nä, jos luottaa että ne kopioidaan oikein.

Käsittääkseni tämä on sääntöjen vastaista ja aiheuttaisi varmasti pelikieltoja.
 

1stApril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Käsittääkseni tämä on sääntöjen vastaista ja aiheuttaisi varmasti pelikieltoja.

Jos minä olisin kirjoituskiellossa ja laittaisin sinulle YV:tä, että voisitko kirjoittaa nämä ja nämä asiat siihen ja siihen ketjuun ja sitten "julkaisisit" yv:t täällä (siis minun luvallani), niin se on kiellettyä palstan säännöissä?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos minä olisin kirjoituskiellossa ja laittaisin sinulle YV:tä, että voisitko kirjoittaa nämä ja nämä asiat siihen ja siihen ketjuun ja sitten "julkaisisit" yv:t täällä (siis minun luvallani), niin se on kiellettyä palstan säännöissä?

Muistaakseni asian on juuri näin, muutenhan kirjoituskiellossa oleva nimimerkki voisi osallistua keskusteluun bulvaani nimimerkin kautta.
 

Tuamas

Jäsen
Koska Viskipuolue ei vielä ole puoluerekisterissä, niin RKP:n listoille voisi ilmoittautua Jullin seuraksi, tutustutaan asiaan sen enemmän paremmalla ajalla.
 

1stApril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Muistaakseni asian on juuri näin, muutenhan kirjoituskiellossa oleva nimimerkki voisi osallistua keskusteluun bulvaani nimimerkin kautta.

Niin. Tässähän tosiaan oli tälläisestä "bulvaanitoiminnasta" kyse. Ajattelin asiaa toiselta kantilta. Esim. jos saisin bännit ja haluaisin lähettää jonkun kautta terveiset johonkin kesken jääneeseen asiaan, niin tuskin tulisi bännejä "välittäjälle".
 
Olen joskus äänestänyt vaaleissa demareita. Niinpä kysyn heidän ehdokkaaltaan @TomiP :ltä:

1) Mitä mieltä olit Väinö Tannerin talous- ja ulkopolitiikasta sotien välisenä sekä sota-aikana?
2) Kumpaa 2000-luvun demarijohtajista pidät poliitisesti lähempänä itseäsi: Paavo Lipposta vai Eero Heinäluomaa?
3) Kumpaa 2000-luvun demarijohtajista pidät poliitisesti lähempänä itseäsi: Antti Rinnetta vai Jutta Urpilaista?
4) Minkä puolueiden kanssa muodostat mieluiten Jatkoaika-hallituksen/mitä puolueita pidät poissuljettuina?
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Käsittääkseni tämä on sääntöjen vastaista ja aiheuttaisi varmasti pelikieltoja.
Moderaatio-osasto voi halutessaan korjata jos olen väärässä, mutta muistaakseni tästä on jaettu joskus ihan pelikieltojakin. Siis sekä jo pelikiellossa olleelle nimimerkille, että tämän bulvaanina toimineelle viestintuojalle. Pelikiellossa ollut taisi saada ikibanaanin, bulvaani pääsi määräaikaisella.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Noniin, pitihän se arvata, että Jatkoajan fasistijuntta onnistuu estämään jo ehdokkuudenkin. Missä on sananvapaus ja demokratia, kysyn vaan!

Tiedän että tämä on hassuttelua, mutta väärinkäsitysten välttämiseksi haluan korostaa, etten ainakaan henkilökohtaisesti vastusta Jagsin ehdokkuutta, pikemminkin päin vastoin.

Tuli vaan mieleen, että vaikka Jagsin tuntien lienee todennäköistä, että haluaisikin olla ehdolla, niin emme voi tätä varmasti tietää.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
@Barnes tai kuka tahansa kuka tietää, saako täällä jo esittää kysymyksiä vai saako noi ehdokkaat valehdella ilman debattia. Tähän se hymiö.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
@Barnes tai kuka tahansa kuka tietää, saako täällä jo esittää kysymyksiä vai saako noi ehdokkaat valehdella ilman debattia. Tähän se hymiö.
Kunnon kysymykset ovat aina erittäin tervetulleita. Pitäähän nyt äänestäjällä olla mahdollisuus kysyä ehdokkailta heidän ajatuksiaan.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Onko muuten tarkoitus järjestää jotain väittelyitä vai miten tämä menee. Olen ensi viikon Roomassa, joten tämä varmasti vaikuttaa omaan läsnäolooni palstalla.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös