Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sehän tuossa on jotenkin outoa, että eikö Ruutu olisi voinut lopulta uhrata yhden suihkukomennuksen ja pelikiellon verran ja ottaa hetken mielijohteesta sen nyrkkihippansa Melartin kanssa, kovempi hanskaaja Ruutu oli kaiken kokeneena ja iso mies joka olisi ihan varmasti hanskannut hyvin nuoren ja toki vahvan vastustajansa.

Tämän olisin aina luullut olevan tekonsa ja seuraustensa arvoinen temppu Ruudulta. Toisaalta tuo etteivät hanskat ikinä Melartia vastaan pudonneet vaan kaikki siirrot oli sellaisia harkittuja vastustajaa nakertavia raivostuttavia temppuja, kertoo hyvin sen mikä Ruudun urasta ylipäätänsä niin kovan teki omassa roolissaan. Loppujen lopuksi hetken mielijohteesta ei mennyt vati nurin kuin harvoin ja lähes aina kun sitä tarvittiin, ammattimiehen maltilla mietittiin monesti askel pidemmälle ja oman joukkueen etua.

Tässä koko tapahtumavyyhdissä ja sen etenemisessä joukkueen pelillisen edun sijaan ihan jo pelkistä henkilöön ja koko seuraansa vaikuttavista imagoeduista, Ruudun olisi pitänyt nähdä kaukalon ulkopuolelle pari siirtoa eteenpäin ja ei muuta kun hanskat jäähän ja yksi nyrkkinujakka pois alta.

Todella kaksijakoinen hahmo, pelaajauransa aikana tykkäsin ainakin tuohon narrisiirtoonsa saakka, mukavan ja fiksun oloinen heppu mitä pari kertaa jauhanut paskaa ja Jokeri-aikakaan ei minuun mitään vihaa kytkenyt, vaan lähinnä turhautumista.

Turhautumista lähinnä tuohon, että olisi nyt vaikka sitten lyönyt Melartia nekkuun ja osoittanut vahvuutensa ja erinomaisuutensa siinäkin roolissa, kaiken tuon vetkuilun sijasta.
 
Lennart Petrell - Aito IFK-ikoni.

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minun tulkintani oli ja on, ja muistaakseni Rudi näin sanoikin, että Melart oli helppo kohde, koska hänellä oli lyhyt pinna ja huonot hoksottimet. Paikallisvastustaja ja edelliskauden mestari oli loukannut Rudia ja siksi tämä iski sen heikoimpaan lenkkiin. Keinot olivat toki varsin kyseenalaisia.
Tuota juuri en ymmärrä, että jos nimenomaan isketään Melartiin niin miten sitten voi tulla yllätyksenä tai olla erityisen väärin, että Melart on se joka sieltä tulee takomaan? Ja mikä juttu se on että Ruutu saa kyllä sikailla Melartia vastaan, mutta toisin päin se on käsittämättömän väärin ja törkeää?

Kysyin muuten ihan tosissani, että mitä IFK teki sellaista ennen tuota matsia, että Jokereilla oli kauheat kaunat IFK.ta kohtaan? Omat muistikuvat on että ei mitään niin haluaisin tietää pettääkö muisti ja oliko siellä jotain.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: EPK

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Minua tässä useasti läpikäydyssä tarinassa jäi mietityttämään, kenet Gillies hommattiin ”hakkaamaan”? Sen tiedän faktana, että Ben-Amor oli hermostunut ja varautunut tiputtamaan hanskansa haasteen tullessa Gilliesin ensiesiintymisen yhteydessä Hartwallilla European Trophyssa. Oli heittänyt juuri ennen peliä jokerifani-ystävälleni, että ”tänään tulee varmaan turpaan”. Oliko IFKta Jokereiden ohella isojen sanktioiden uhalla kielletty todella korkealta taholta ryhtymästä mihinkään kostotoimiin? Tuo Ruudun ”tiputtanut” suora vaikutti enemmän Gilliesin omalta roidragelta kuin suunnitellulta kostolta, sillä halutessaan Gillies olisi varmasti voinut toistaa ”Ben-Amorit” Rudille.

Käsitykseni mukaan tuo Salmen yritykseksi (onneksi) jäänyt Filppulan telominen oli vastaavalla tavalla käskytetty kuin Ben-Amor-Peltonen, ja pelaaja itse kommentoinut sitä tutuilleen jälkikäteen mallia ”arvaa oliko oma idea”.
 
" HIFK ei ole ymmärtänyt tai halunnut ymmärtää toimintansa vahingollista merkitystä koko Suomen jääkiekolle." Tamhockey 28.11.2009

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Tuota juuri en ymmärrä, että jos nimenomaan isketään Melartiin niin miten sitten voi tulla yllätyksenä tai olla erityisen väärin, että Melart on se joka sieltä tulee takomaan? Ja mikä juttu se on että Ruutu saa kyllä sikailla Melartia vastaan, mutta toisin päin se on käsittämättömän väärin ja törkeää?
En usko, että se suhtautuminen oli ihan tuota. Jokereissa hiersi se, että he katsoivat HIFK:n yrittävän pelata Jokereiden tärkeän pelaajan pois jämäpakilla. Rudi taas halusi pistää HIFK:n sekaisin tekemällä aivan mitä sattuu, ja Melart oli tässä se helpoin kohde. Rudille tämä kaikki oli silkkaa strategiaa. Hän ei koskaan ollut minkäänlaisissa aikeissa tapella Melartin kanssa, vaan aikoi vain nostaa kierrokset hänen päässään aivan tappiin saakka. Tästä on aika mainiota kuvausta tuossa Nyholmin kirjassa.

Pakko itse asiassa laittaa tähän suora lainaus Kibeltä. Hän kertoo aikalailla täydellisyyttä hipoen, missä HIFK:n nuoret kundit, etupäässä juurikin Melart meni metsään:

Mä yritin sanoa meidän jätkille, että ihan sama mitä Rudi tekee tai sanoo, vaikka tulisi sun paidan alle mussuttamaan, niin käännät vain selän ja lähdet pois. Et sano mitään. Et mitään. Et absoluuttisesti mitään. Mutta kun ne jätkät eivät vaan uskoneet eivätkä pystyneet vastustamaan kiusausta. Jos Rudin olisi jättänyt huomioimatta, sillä olisi alkanut keittää ja tuloksena olisi ollut ylilyönti. Mutta jos joku lähti mukaan siihen ralliin ja avasi vähänkään suutaan, Rudi syttyi heti. Ja siinä hommassa sitä ei yksinkertaisesti voinut voittaa.
Kysyin muuten ihan tosissani, että mitä IFK teki sellaista ennen tuota matsia, että Jokereilla oli kauheat kaunat IFK.ta kohtaan? Omat muistikuvat on että ei mitään niin haluaisin tietää pettääkö muisti ja oliko siellä jotain.
Tuskin sillä ekalla kaudella oli mitään sen kummempaa, pientä ärsyyntymistä vain loppua kohden, mutta isommat lieskat löivät vasta myöhemmin. Tuolla 2011-2012 kaudellahan homma oli ihan ok siihen asti, että tuli se mylläkkä, jossa Granlund jäi alimmaksi ja kummasti Rudi oli siellä pääsyyllisenä. Silloin taisi tapahtua ensimmäinen näkyvä nyrjähdys HIFK:n leirissä, vaikka olihan siellä kaikenlaista puhetta ollut kopissa ennen sitäkin. Sittenhän Melart alkoi jahdata Rudia ja tapahtui kyykkäys. Sitten heti perään hanskojen heilutukset sun muut. Tämä kasautuminen johti lopulta siihen seuraavan kauden alla tapahtuneeseen paskaan. Siinä vaiheessa tilanne oli jo se, että kumpikin seura syytti toista ja piti itseään oikeellisena. Se nyt on ihan yhtä höperöä kummaltakin, mutta on silti selvää, että Rudi tuon kaiken aloitti. Tuon ylempänä olevan Kiben lainauksen vastinpariksi tällainen (ping @Iker )

Joten miksi en tapellut? Miksi annoin maineeni rapautua?
En yksinkertaisesti halunnut antaa HIFK:lle sitä tyydytystä. Jos olisin tapellut Melartin kanssa, ilma olisi puhdistunut. Lopputuloksesta riippumatta olisin tullut antaneeksi HIFK:lle hyvityksen. Tappelu olisi väistämättä nollannut tilannetta ja purkanut joukkueiden välille kasaantunutta painetta.
En tahtonut ollenkaan, että se paine poistuu.
Mitä enemmän kuulin HIFK:n toiminnasta ja heidän sisäisistä reaktioistaan minuun, sitä tyytyväisempi olin. Aina kun näin heidät kaukalossa, aistin turhautumisen, joka vain kasvoi ja kasvoi. Tunsin HIFK:n avainpelaajat niin hyvin ja tiesin, mistä nappuloista oli helpointa painella ärsyttääkseni heitä.
Ja jos en tappelisi, jos yksinkertaisesti kieltäytyisin pudottamasta hanskoja, HIFK:lla ei olisi mitään keinoja saada hyvitystä. Kokonaan kuriin he eivät olisi voineet saada minua siinäkään tapauksessa, vaikka olisin tapellut.
Jos he alkavat rusikoida minua, niin loistavaa. Me saamme ylivoiman. Jos he tekevät ylilyönnin, niin vielä parempi, saamme pidemmän ylivoiman. Mitään sikatemppua heidän ei ollut mahdollista edes yrittää, koska olin aivan liian kokenut tullakseni yllätetyksi eikä HIFK:lla edes ollut pelaajaa, joka olisi voinut sen tehdä.
Niin kauan kun en tapellut, HIFK oli jumissa ikuisessa limbossa. Minä saatoin puuhailla aivan mitä huvittaa, ja heillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin katsella vierestä.
Eli tiivistetysti. Tuo oli ihan puhtaasi Rudi vs. HIFK -asetelma, kunnes tuo "ikuinen limbo" aiheutti kulisseissa ja kentälläkin sellaisia asioita, joista Jokereissa suututtiin.
 
Kuten Bat Helvetistä, olen poissa kun aurinko taas saa

He jotka eivät asioista ymmärrä, voisivat luulla, että kyse on jääkiekosta. Heille vain hymyilen...

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niinpä niin @V-G- , en ollut tuota ennen nähnyt ja kirjakin siis lukematta.

Juuri tuohon liittyen, vaikka silloin turhautti niin ei voi muuta sanoa kuin että vaikka miten ikävä ja epäurheilullinen pelityyli tuo onkaan, niin viimeisen päälle ammattimiehen tekemistä.

Kuten aiemminkin kirjoitin niin hetken mielijohteesta Ruutua ei vaan saanut lähtemään, vaan hän kykeni aina miettimään sen seuraavan askeleen.

Ja kun omat ns. imagohaitat tai maine eivät häirinneet vaan mieluummin katseli kun vastustaja kerää kiukkua, niin mikäs siinä ja hyvin tehty. Siinä mielessä siis hyvin, mutta ei missään mielessä kovin tyylikkäästi kuten sanottu.
 
Lennart Petrell - Aito IFK-ikoni.

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuskin sillä ekalla kaudella oli mitään sen kummempaa, pientä ärsyyntymistä vain loppua kohden, mutta isommat lieskat löivät vasta myöhemmin.
Jos ihan rehellinen olen, niin en edelleenkään nää kyllä IFK:n toiminnassa juuri moitteen sijaa ennen sitä Salmen typerää kostoa. Tuntuu edelleen aivan järjettömältä nuo Jokerijoukkueen toimet silloin.

Sitäkään en ymmärrä, kun Ruutu ihmettelee että meni välit joihinkin henkilöihin tuollaisen käytöksen jälkeen, mutta pitänee lukea se kirja. Luulisin että näin 7 vuoden jälkeen on jo syke sen verran laskenut

Juuri tuohon liittyen, vaikka silloin turhautti niin ei voi muuta sanoa kuin että vaikka miten ikävä ja epäurheilullinen pelityyli tuo onkaan, niin viimeisen päälle ammattimiehen tekemistä.
No eihän se nyt ihan putkeen mennyt. Kun käyttäytyy vahvasti tavallista moraalikäsitystä vastaan, niin jossain vaiheessa se alkaa vaikuttaa työyhteisöön. Aika vaikeaa on varmaan ollut tietyillä pelaajilla (kuten Ossi Väänäsellä joka kritisoi maajoukkueessa kovaan ääneen samoja tekoja joita Ruutu omassa joukkueessa teki) seisoa Ruudun sekoilujen takana. Ei siellä kaukalossa loppujen lopuksi kuitenkaan täysin normaalin elämän lainalaisuuksien ulkopuolella liu’uta. Vastakkaista näkemystä Ruudusta esittää esimerkiksi alla Cobol.
Oma käsitys on ja pysyy: ilman JRuutua ja hänen kuuliaisi opetuslapsiaan, Jokerit olisi saattanut voittaa hyvällä joukkueellaan 1-2 mestaruutta. Nyt JRuutu söi sekä joukkueen, että päävalmentajan rakentaessaan omaa brändiään ja kostoaan HIFK:lle.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Jos ihan rehellinen olen, niin en edelleenkään nää kyllä IFK:n toiminnassa juuri moitteen sijaa ennen sitä Salmen typerää kostoa. Tuntuu edelleen aivan järjettömältä nuo Jokerijoukkueen toimet silloin.
Oli siellä kaikenlaista, muttei tietenkään mitään yhtä näkyvää ja näyttävää kuin se, mitä Rudi teki. Mutta kannattaa todellakin lukea tuo kirja, se on aivan mahdottoman hyvä. Kuvaukset Jokereiden ja HIFK:n väleistä ja niiden kehittymisestä ovat mielestäni varsin rehellisiä ja analyyttisia.


Aika vaikeaa on varmaan ollut tietyillä pelaajilla (kuten Ossi Väänäsellä joka kritisoi maajoukkueessa kovaan ääneen samoja tekoja joita Ruutu omassa joukkueessa teki) seisoa Ruudun sekoilujen takana
Tästäkin on kirjassa yllättävänkin seikkaperäisesti. Kyykkäyksenhän tuomitsivat sekä Ossi että Keku. Ja no, eipä Rudikaan itseään varsinaisesti tuosta kiittele ja sanoi vieläpä oppineensa arvostamaan Melartia.

Mutta joo, lue se kirja. Se ihan oikeasti kannattaa!
 
Kuten Bat Helvetistä, olen poissa kun aurinko taas saa

He jotka eivät asioista ymmärrä, voisivat luulla, että kyse on jääkiekosta. Heille vain hymyilen...

aave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Oli ihan pakko tarkistaa vielä: kyllähän Ruutu sen 9 kokonaista kautta pelasi änärissä ja olisi varmaan se kymmeneskin tullut ilman lockdown-kautta. Ei sellaista uraa nyt niin kauhean moni Suomesta ole tehnyt.
Tosin kun muutamat highlightsit katsoi Ruutun urasta rapakon takana, niin kyllähän se keskittyi tappeluihin, ylikoviin taklauksiin ja sitten vain häröilyyn. Useampikin kuoleva joutsen mahtui joukkoon. Sitä kai ne agitaattorit (tai rotat) harrastaa.

Ehkä minun kaltainen vanha kiekkonostalgikko arvosti Tikkasen Esan tapaa agitoida enemmän. Ei kukaan kiistä, että Tikkanen ärsytti, mutta kyllähän yleinen mielipide on, että miltei kaikki arvostavat miehen uraa. Myös kaiketi useimmat HIFK-fanit, vaikka jäähdyttelykausi Suomessa suuntautui Jaffalaan.

Sitten taas Ruutu...niin...olisiko lähin esimerkki Sean Avery. Kun häröily menee sillä tavalla ylitse kuin kyseisillä sankarilla, niin ei kukaan täysjärkinen jaksa puolustella kaikkea tehtyä vaivaantumatta. Sean Averyn ja J. Ruutun ero on siinä, että Jarkko väittää sen kaukalo-Jarkon olleen vain rooli. Siviilissä hän on ujo ja nuhteeton suorittaja, jonka kilpailuhenkisyys ajoi änäriin tekemään unelmasta totta.

Ihan niin laskelmoivana ammattilaisena en osaa kuitenkaan Ruutua nähdä kuin osa palstaveljistä täällä. Vancouverissa Ruutulle yritettiin kirjan mukaan kovastikin saada ymmärtämään, että turhat jäähyt tulisi jättää pois. Se on ihan ok nuorelle parikymppiselle, mutta kun sama ongelma taisi olla 04-05 lockdown-kaudella HIFKissa ja taisipa Kekäläinen pitää puhuttelun yli 35-vuotiaalle Ruutulle myös samasta aiheesta, kun kuolevat joutsenet esiintyivät jossain Jypin pelissä.

Kaikissa näissä tapauksissa ilman tulosta.

Edelleenkin, ehkä olisi kannattanut jättää ne jäähdyttelykaudet väliin, sillä kun vauhti hidastui, niin hölmöilyt jäivät nyt vahvasti päällimmäisenä mieleen. Missään joukkueessa, jossa Ruutulla on ollut merkittävä rooli, niin menestystä ei ole tullut. Luulisi nyt parinkymmenen vuoden aikana osunut muitakin mestaruuksia kuin 97-98 mukana olo. Kuvaavaa onkin, että isoin mainitsemisen arvoinen asia tuntui uran lopetuksesta änärissä olleen Tikkasen suomalaisten jäähyennätyksen rikkominen turhalla kakkosella viimeisessä pelissä. Ei logon puolesta taistelu.

Harmi, että lähinnä sellainen hämmennys jää päällimmäisenä mieleen. Jos Tikkanen teki agitointia voittaakseen, niin Ruutun kohdalla tuntui jonkin illuusion ylläpitäminen omasta itsestään olleen se juttu. Ei koskaan joukkueen etu.
 
Viimeksi muokattu:
Pelicans 2020-2021 - “Treat the world like a failed state; then you can understand the players needed to fix it.”
— Cameron Sinclair

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Kun oli iso peli, JRuutu turhaantui - ja ratkaisi ottelun vastustajalle.
Tästä jokseenkin eri mieltä.

Ruudun kolmen kauden aikana isoimmat pelit, ainakin itselleni, olivat ehdottomasti HIFK-puolivälierät keväällä 2012. Ruutu keskittyi pelaamiseen ja Jokerit vei sarjaa alusta aina sen lyhyeen loppuun saakka. Ja mitä runkosarjan derbyihin tulee, nekin meni aika mukavasti noina vuosina ja tuskin kukaan kiistää sitä, etteikö Ruudun tekemisillä olisi ollut jokin rooli siihen, että HIFK oli vastaantulija Jokereille viimeisinä liigavuosina.

2011 syksy - 2014 kevät muut merkitykselliset pelit:

- 2012 JYP-välierä: Ei muistikuvia Ruudun töhöilystä. Ei myöskään isompia onnistumisista, eli kolmoskentän pelaajalle plusmiinus nolla.
- 2013 Lukko-puolivälierä: Sama kuin yllä.
- 2014 HPK-säälit: Kukaan ei onnistunut. En muista Ruudulta sekoiluakaan.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Siitä jo tulee roppakaupalla pisteitä, että pisti Sean Averyn kaltaisen kusipään hiljaiseksi. Se voisi olla kyllä ihan mielenkiintoista tietää, että mitä huusi Averylle siellä kaukalossa. Omat joukkuekaveritkin, kun olivat todenneet, että et sää Jarkko ihan terve taida olla, niin oli se vissiinkin aika arkaan paikkaan menevää tekstiä.
Tätä olen pohtinut, että mikä olisi todella sairasta ja törkeää. No, ainakin Averyn vaimo saanut keskenmenoja, mutta ovat olleet yhdessä vasta vuodesta 2015 ja tämä episodi tapahtui sitä ennen. Mutta epäilen, että jotain vastaavaa, todella henkilökohtaista ja törkeää.
 
"My name is TJ Markiewicz, I'm a real person."

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Sivuhuomiona sellainen että Karalahtihan ei koskaan pelannut Kekäläisen Jokereissa.
Totta. Kekäläinen kuitenkin kokosi lähtiessään Jokereita ja omien sanojensa mukaan joukkue oli käytännössä valmis. Karalahden kanssa neuvotteluja oli käyty neuvotteluja ennen Kekäläisen lähtöä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Tästä jokseenkin eri mieltä.
Valitettavasti mulla ei ole JRuudun toiminnasta suoraa tietoa. Siis sellaista, että kertojana olisi JRuutu tai Westerlund tai Kekäläinen. En enää ollut samalla tavalla yhteyksissä joukkueeseen kuin vuosikausia aiemmin, jolloin tiedot tuli pääosin henkilöiltä itseltään ja tapasin heitä. Kuitenkin ex-pelaajilta kuuli JRuudustakin juttua ja sen voi laittaa vaikka huhuksi. Huhujen mukaan JRuutu jakoi joukkueen omiinsa ja muihin ja piti yllä tätä asetelmaa. Muihin kuului myös valmennus.

JRuudun vaikutus joukkueeseen oli varmaan sinunkin mielestä merkittävä. JRuudun ylilyönnit harjoituksista alkaen tekivät sen, että muutama pelaaja lähti samaan pelleilyyn mukaan. Se söi koko joukkuetta. Kekäläinen kertoi julkisestikin jonkun typeryyden jälkeen, että JRuudun ylilyönnit on nyt nähty. Näin ei suinkaan käynyt, vaan JRuutu jatkoi linjalla loppuun asti.

JRuudun merkitys Jokereille on miinuksella. Samoin SM-liigalle hänen palattuaan Jokereihin. Kuten myös itselleen, sillä JRuutu ei saanut enää sopimusta SM-liigassa yhteenkään joukkueeseen, vaikka haluja pelaamiseen JRuudulla olisi ollut. Osa JRuudun leirin pelaajista jatkoi samanlaista pelaamista päästyään Jokereista. Mieleen tulee Antti Tyrväinen hänen siirryttyään Jokereista Ilvekseen tekemään typeryyksiä JRuudun tapaan. Tyrväinen taidettiin kuitenkin laittaa ruotuun ja hän kasvoi muutenkin, koska pelaajana Tyrväinen kehittyi.

Jokerit käytti JRuudun aikana joukkueeseen paljon rahaa. Enemmän kuin moni tietää. Silti menestys ei ollut erikoinen. Joukkue ei ollut yhtenäinen kertaakaan. Ei JRuutu ainoa syyllinen ole, mutta merkittävin kyllä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
En tiedä onko aika kullannut muistoja tai jotain, mutta nyt sitä HIFK:n aikaista sikailija Ruutua ymmärtää paremmin. Jätkällä oli silloin paljon todistettavaa, ja kuten on itse sanonutkin, niin urallaan eteenpäin pääsemiseksi hänen piti kehittää muita tapoja, kun taidot ei riittäneet olemaan 1-2 ketjujen mies.

NHL:ssä ymmärrän vielä sitäkin paremmin, että hänen piti unelmansa eteen valita tuollainen rotan rooli ja suorittaa sitä pelistä toiseen.

Mutta noita Jokereiden aikaisia pelleilyjä on kyllä tosi vaikeaa ymmärtää. Kaikki ne sukeltelut, kilpparit ja muut pelleilyt. Miksi? Ei miehellä ollut enää siinä vaiheessa uraansa mitään todistettavaa, ja ainoastaan vahingoitti joukkuettaan noilla tempuilla. Olisi luullut, että tuossa vaiheessa uraansa Jarkko olisi sen ymmärtänyt myös itse.
 
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
En tiedä onko aika kullannut muistoja tai jotain, mutta nyt sitä HIFK:n aikaista sikailija Ruutua ymmärtää paremmin. Jätkällä oli silloin paljon todistettavaa, ja kuten on itse sanonutkin, niin urallaan eteenpäin pääsemiseksi hänen piti kehittää muita tapoja, kun taidot ei riittäneet olemaan 1-2 ketjujen mies.

NHL:ssä ymmärrän vielä sitäkin paremmin, että hänen piti unelmansa eteen valita tuollainen rotan rooli ja suorittaa sitä pelistä toiseen.

Mutta noita Jokereiden aikaisia pelleilyjä on kyllä tosi vaikeaa ymmärtää. Kaikki ne sukeltelut, kilpparit ja muut pelleilyt. Miksi? Ei miehellä ollut enää siinä vaiheessa uraansa mitään todistettavaa, ja ainoastaan vahingoitti joukkuettaan noilla tempuilla. Olisi luullut, että tuossa vaiheessa uraansa Jarkko olisi sen ymmärtänyt myös itse.
Pitkälti samaa mieltä. Toki voidaan rotta- nimitystä käyttää tuonkin ajan Ruudusta, mutta tuolloin halu kehittyä oli hillitön ja pelasi jatkuvasti hyvällä asenteella ja "oikeasti kovaa" vastaten myös huutoon tarvittaessa, mm. melko hyvä matsi Mäkkärin kanssa.

Ajan saatossa ego kasvoi liian isoksi, ja tuli tämä häröily mukaan. Tätä samaa paskaa oli jo työsulkukaudella HIFK:ssa. Häpäisi itsensä ja seuransa sitten lopullisesti Lukko- puolivälieräsarjassa. Jokereissa jatkoi sitten tästä, mutta oli toki kehittynyt tuossa hämmentäjän roolissa. Alokasmainen HIFK saatiin tuolla sotkettua, oikeita joukkueita ei edelleenkään.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Valitettavasti mulla ei ole JRuudun toiminnasta suoraa tietoa.
Kommentoin lähinnä pelien sisällä tapahtuneita asioita ja erityisesti väitettäsi Ruudun turhaantumisista isoissa peleissä ja siten niiden pilaamisesta.

JRuudun vaikutus joukkueeseen oli varmaan sinunkin mielestä merkittävä.
Ehdottomasti. Yksittäinen kenttäpelaaja, joka normaalia alaketjun pelaajaa enemmän vaikutti kokonaisuuteen pelaamissaan joukkueissa. Jää katsojalle tulkittavaksi, jäädäänkö plussalle vai miinukselle Ruudun annin kanssa. Kuten tiedossa on, jakaa harvinaisen kahtia mielipiteet.

Silti menestys ei ollut erikoinen. Joukkue ei ollut yhtenäinen kertaakaan. Ei JRuutu ainoa syyllinen ole, mutta merkittävin kyllä.
Joukkueiden yhtenäisyyksistä en osaa sanoa juurikaan. Toki katsojana siitä saa jonkinlaisen käsityksen kun peilaa joukkueen taisteluilmeen, keskittymisen, tai pelitavan noudattamisen onnistumista.

Pronssikeväänä koin joukkueen antaneen Erkan kanssa kaikkensa ja kaatuneen saappaat jalassa tulevaa mestaria (JYP) vastaan. Seuraavan kevään nolon putoamisen voi melko isosti laittaa Kilpeläisen kauhean sulamisen piikkiin. Toki todella yhtenäinen joukkue olisi puolustanut paremmin, ainakin sitä yhtä vikkelää kaveria. Viimeinen liigakausi oli järkyttävä monesta syystä.

Jos puheet Jokereiden sisäisestä kahdesta leiristä pitävät edes osittain kutinsa, ja Rudilla on lusikkansa soppaan, on tämä tietenkin yksi merkittävä syypää viimeisten vuosien saldoon - yksi pronssi. Ei läheskään ainoa, niinkuin toki sanoit.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Kommentoin lähinnä pelien sisällä tapahtuneita asioita ja erityisesti väitettäsi Ruudun turhaantumisista isoissa peleissä ja siten niiden pilaamisesta.
Tämän osalta en pysty faktaa konkreettisina tekoina tuomaan pöytään. Kaikki yksityiskohdat mitä kerrotaan, ei välttämättä ole totta ja en pysty enää vanhoja puheita varmistamaan.

Mutta puhtaasti faktoilla JRuudun 5 pistettä 18 playoff-otteluun, 59 min jäähyjä sis. ulosajo tai pari, ei tuo JRuudun Jokeriajan esitystä suurissa peleissä plussalle. Ei mitenkään, ja mielestäni tämä ei ole edes näkemysero kun huomioidaan JRuudun suuri palkkapussi ja hänen itsensäkin mainostama "kaikki voiton eteen". Jokereissa JRuutu ei voittanut mitään, kuten ei muutenkaan urallaan. Syystä tai toisesta tärkeimmät pelit jokainen joukkue hävisi JRuudun kanssa.

***

Jatkoajan toimitus käsitteli aikanaan JRuudun aikaa Jokereissa ja JRuudun merkitystä SM-liigalle hänen palattuaan Suomeen. Allekirjoitan tekstin. En ole sen kirjoittaja:

 
(1)
  • Tykkää
Reactions: aave

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Hyvä kirja tuo oli ja avasi hieman tuota Ruudun käyttäytymistä kentällä. Ja myönsihän itsekin, että tuo pelleily meni kentällä ihan yli viimeisinä vuosina.

Kirjana meni samaan kastiin Sami Heleniuksen kirjan kanssa. Molemmat lukemisen arvoisia kyllä. Karalahden kirja oli ihan paska.
 
Kiekon maksoi UTURA!

Ikurin Vireä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Ikurin Vire, FC Ilves
Älyä Ruudulla varmasti on. Fiksulle taas on monta määritelmää valittavaksi. Menestyksekäs hän on valitsemallaan uralla kiistatta ollut. Mutta Ruutu ei ole ensimmäinen älykäs persoona, joka ei pysty ymmärtämään, miten teot, jotka hänelle ovat vain älykäs tapa menestyä pelissä, voivat tehdä ystävistä entisiä. Ei kenelläkään ole mitään velvollisuutta ymmärtää Rudyä. Ei varsinkaan, jos hänen temppunsa vaarantavat toisten ihmisten terveyden. Vaikka hän on myöntänyt pelleilyn menneen yli, ei hän vieläkään tunnu ymmärtävän, miten hänen tekonsa ja käytöksensä olisivat voineet katkaista ystävyyksiä. Meitä on moneen junaan. Itse pyrin pitämään etäisyyttä ihmisiin, jotka eivät ymmärrä käytöksensä vaikutuksia toisiin ihmisiin tai välitä niistä tavoitellessaan voittoa. Ehkä siksi Ruutu on entinen NHL-pelaaja, ja minä en.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
Seuraavan kevään nolon putoamisen voi melko isosti laittaa Kilpeläisen kauhean sulamisen piikkiin. Toki todella yhtenäinen joukkue olisi puolustanut paremmin, ainakin sitä yhtä vikkelää kaveria.
Katsoin lähes kaikki pelit tuosta Jokerit-Lukko -sarjasta, niin vaikka siinä tosiaan Kilpeläinenkin imuroi aika pahasti niin kyllähän Jokerit oli muutenkin sitä ensimmäistä peliä lukuunottamatta melko heikko tuossa sarjassa kokonaisuutena. Viimeistään siinä vaiheessa lumipallo lähti ihan väärään suuntaan pyörimään kun Lukko haki vierasryöstön sarjan kolmannesta pelistä Jaffalasta, sen jälkeen joukkueeseen tuli ihmeellinen pakottaminen ja kaikki rentous puuttui. Kuvaavaa tuosta sarjasta on se että Semir Ben-Amor oli siinä Jokereiden paras maalintekijä kolmella osumallaan.

Muutenkin tuo Jokereiden runkosarjan voitto tuolla kaudella antoi hieman valheellisen kuvan joukkueen todellisesta tasosta, koska on aika perusteltua väittää ettei Jokerit olisi runkosarjaa voittanut ilman erään Erik Karlssonin panosta. Karlsson pelasi tasan puolet runkosarjasta ja Jokereiden pistekeskiarvo Karlssonin kanssa oli 2,06 pistettä per peli ja ilman Karlssonia 1,63 pistettä per peli. Ilkeämieliset taisivat joskus sanoa että ilman Karlssonia Jokerit oli suurinpiirtein säälipleijareiden tasoinen joukkue, mutta tuo nyt toki oli vähän liioittelua.

Jokereiden pistekeskiarvo koko kaudella oli 1,85 pistettä per peli, tuo on itse asiassa kolmen pisteen voittosysteemillä toiseksi heikoin lukema liigahistoriassa.

Ruudusta ei ole mielikuvia tuon sarjan osalta juurikaan. Mieleen jäänyt lähinnä Azevedo ja Jokereiden surkea viisikkopuolustaminen kokonaisuutena.
 
Pedon rinnassa on sydän ikiroutainen

BANZAI!

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Omasta näkökulmastani Kekäläisen Jokerit oli koostumukseltaan väärä. Semir, Karalahti, JRuutu eivät ole Jokerien tyylisiä pelaajia ja kun eivät ole, heitä ei osata käyttää. Heitä oli liikaa ja se ei toimi, sillä siihen ei ole Jokereissa edes perinteitä. Kun tälle joukolle laitetaan kokematon päävalmentaja Lämsä ja vielä hänen aisapariksi Valtonen, tuo olisi suhteessa enemmän kanadalaisen alaliigan kokoonpanoa.
Millä tavalla Karalahti liittyy Kekäläisen Jokereihin?

e. No tähänhän olikin jo puututtu ja siihen vastattu.

Itse en näe Rudia Jokereiden menestyksen tuhoajana, kyllä esim. kevät 2013 kaatui valmennukseen ja maalivahtiin. Kevät 2012 oli niin täysi ylikävely julleista, että siihen voi jossain määrin olla jopa tyytyväinen. 2014 olikin sitten taputeltu jo ennen kauden alkua.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Millä tavalla Karalahti liittyy Kekäläisen Jokereihin?
Kekäläinen kertoi rakentaneensa joukkueen valmiiksi Harkimolle (ja Säilynojalle). Karalahden neuvotteluista Jokerien kanssa huhuttiin jo talvella. Päätös oli varmasti Harkimon, kuten kaikki muutkin pelaajat paria poikkeusta huomioimatta Kekäläisen ajan ulkopuolella, mutta Kekäläinen joukkueen ennen lähtöään rakensi ja haki kosketuksen Karalahteen ja agenttiinsa. Kekäläisen Jokereista voidaan siis puhua perustellusti mielestäni, ei Säilynojan ja Harkimon kauden 2013-2014 osalta. Kekäläinen jätti Jokerit talvella 2013.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Jokereissa JRuutu ei voittanut mitään, kuten ei muutenkaan urallaan. Syystä tai toisesta tärkeimmät pelit jokainen joukkue hävisi JRuudun kanssa.
Yksi SM-kulta Ruudulta kuitenkin löytyy HIFK:n mestaruuskeväältä 1998.

Näitä löytyy muutamia varsinkin Rudin ja Timosen ikäpolvesta, sattuneesta syystä Suomen maajoukkuepelaajia, joille on osunut karmivan paljon hopealle jäämisiä urallaan. Jokseenkin uskon teoriaan, jossa tietynlainen pelaaja voittaa urallaan paljon ja toisenlainen ei yhtään mitään, eikä kyseessä ole aivan pelkkää sattumaa. Toisaalta kiekkohistoria tuntee valtavasti jopa legenda-statuksen saaneita pelaajia, jotka eivät voittaneet sitä kirkkainta ikinä missään, etenkään NHL:ssä.

Sen enempää pelaajalistoja tarkistamatta voisin kuvitella vaikkapa Kärppien dynastian aikaisista rostereista heiltä löytyvän moninkertaisia Suomen mestauuden voittaneita pelaajia, jotka jäivät lopulta urallaan aika kauas edes yhdestä NHL-pelistä tai maajoukkueessa pelaamisesta. Enkä tarkoita NHL tai -maajoukkuepelien määrän olevan indikaattori onnistuneelle uralle.

Joskus vain sattuu olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja siihenkin on varmaan olemassa jokin taito, mutta tarvitaan hieman myös onnea.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Yksi SM-kulta Ruudulta kuitenkin löytyy HIFK:n mestaruuskeväältä 1998.

Näitä löytyy muutamia varsinkin Rudin ja Timosen ikäpolvesta, sattuneesta syystä Suomen maajoukkuepelaajia, joille on osunut karmivan paljon hopealle jäämisiä urallaan. Jokseenkin uskon teoriaan, jossa tietynlainen pelaaja voittaa urallaan paljon ja toisenlainen ei yhtään mitään, eikä kyseessä ole aivan pelkkää sattumaa. Toisaalta kiekkohistoria tuntee valtavasti jopa legenda-statuksen saaneita pelaajia, jotka eivät voittaneet sitä kirkkainta ikinä missään, etenkään NHL:ssä.

Sen enempää pelaajalistoja tarkistamatta voisin kuvitella vaikkapa Kärppien dynastian aikaisista rostereista heiltä löytyvän moninkertaisia Suomen mestauuden voittaneita pelaajia, jotka jäivät lopulta urallaan aika kauas edes yhdestä NHL-pelistä tai maajoukkueessa pelaamisesta. Joskus vain sattuu olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja siihenkin on varmaan olemassa jokin taito, mutta tarvitaan hieman myös onnea.
Niin, itse arvostin JRuudun hyvin korkealle HIFK:ssa. Jos Jokereilla ei ollut peliä, saatoin lähteä katsomaan HIFK:n otteluita jopa Hämeenlinnaan tai Turkuun asti ja yksi syy oli JRuutu. Arvostin myös korkealle JRuudun NHL-pelejä. Kunnes tuli pureminen yms. En ota kantaa siihen, puriko JRuutu aloitteellisesti vai muuten, mutta taisi rangaistus puremisesta kuitenkin tulla. Jokereihin tulo oli sitten virhe, vaikka JRuudun paremmalla asenteella "kaikki voiton eteen" slogan olisi voinut kantaa koko joukkuetta.

Olisi ollut hieno mies ja upea ura, kun jätetään viimeiset vuodet pois!
 
Sen enempää pelaajalistoja tarkistamatta voisin kuvitella vaikkapa Kärppien dynastian aikaisista rostereista heiltä löytyvän moninkertaisia Suomen mestauuden voittaneita pelaajia, jotka jäivät lopulta urallaan aika kauas edes yhdestä NHL-pelistä tai maajoukkueessa pelaamisesta. Enkä tarkoita NHL tai -maajoukkuepelien määrän olevan indikaattori onnistuneelle uralle.
Äläs nyt, kyllä esimerkiksi Mikko Alikoski oli neljän suomenmestaruuden miehenä ihan NHL:n ja maajoukkueen porteilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy