Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Ruutu teki tapahtumasarjassa ehkä itsestään pellen, mutta ikävä kyllä IFK teki itsestään vielä isomman pellen. Samaan aikaan, kun Jokerit vielä pyyhki IFK:lla lattiaa kentällä, niin olisi IFK:nkin kannattanut ehkä enemmän keskittyä pelillisiin asioihin kuin Ruudulle kostamiseen.
Tähän haluaisin kyllä kuulla enemmän perusteluita, että miten HIFK teki itsestään suuremman pellen tapauksessa? Sen voi toki jokainen myöntää, että jonkun Gilliesin roudaaminen oli täysin turhaa ja fokus oli hukassa ainakin Nybondaksella, mutta Melartin toimet olivat sitä mitä jokainen joukkue haluaa omilta nähdä eli yksinkertaisesti omiensa puolustamista. Melart ei vain ikävä kyllä tehnyt sitä yhtä näyttävästi/tehokkaasti kuin mitä Kassian teki rapakon takana Tkachukille eli suoraan sanottuna murjoi tätä moukareilla niin pitkään kuin vain mahdollista. Hakeeko Lucic nyt kostoksi vielä McDavidin vastapuolelta puolustaakseen oman joukkueen rottaa joka "koki vääryyttä" niin epäilen vahvasti? Eiköhän tuolla rapakon takana ymmärretä pelin henki hieman paremmin. Tähän Jokerit ilmeisesti kyllästyi, koska heidän mielestään Ruudun ei pitänyt vastata halpamaisista teoistaan mitenkään vaan antaa pelata ja kosto iskettiin Melartin sijasta Peltoseen. On helppo huudella sieltä jostain toimistolta tai kotisohvalta, että keskittykää vain pelaamiseen, mutta mene itse kaukaloon samaan aikaan kun vastapuoli vähät välittää terveydestäsi ja ajaa sinua numeroihin, kyykkii taklauksien alla vaarallisesti, ajaa maalivahdin päälle tietoisesti tai vääntää jalkaasi vaarallisesti. Jokainen voi kysyä vaikka Pakariselta mitä hän oli mieltä tapauksesta kun Ruutu täysin tarkoituksella pamautti taklauksen jossain kauden alla olevassa EHT-pelissä vai harkkapelissä suoraan tätä numeroihin ja kaveri lasarettiin. Ruudun pelaaminen ei ollut pelkästään rottailua, se oli vaarallista touhua kanssapelaajille.

HIFK:n olisi ehdottomasti pitänyt hommata kuitenkin Ruutu kesällä 2011 joukkueeseen, tuommoinen voimahyökkääjä HIFK:lta puuttui täysin omasta joukkueestaan kaudella 2011-12. Sekin on totta, että Ruutu teki hommansa ihan helvetin hyvin, suurin syyllinen tilanteeseen oli täysin paska tuomarointi mikä päästi kaikki vaarallisetkin temput sormiensa välistä eikä kurinpito puuttunut asiaan millään tapaa myöskään. Ruutu haki etua joukkueelleen noilla tempuilla ja venytti rajat äärimmilleen, koska se sallittiin. Pieni rottailu on aina tervetullutta kun haetaan etua omalle joukkueelle, mutta kyllä rajan pitäisi mennä siinä kun aletaan vastustajan terveyttä jo ihan oikeasti vaarantamaan ja silloin kurinpidon sekä tuomareiden pitäisi olla hereillä. No, eivät olleet joka johti tuohon tilanteeseen jossa nelosketjun tappelijat noutivatkin jo tähtipelaajia nyrkein kentältä pois.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, "Respect all, fear none", Stars, Pool
Jokainen voi kysyä vaikka Pakariselta mitä hän oli mieltä tapauksesta kun Ruutu täysin tarkoituksella pamautti taklauksen jossain kauden alla olevassa EHT-pelissä vai harkkapelissä suoraan tätä numeroihin ja kaveri lasarettiin.
Sehän tapahtui juuri tätä Villen väijytystä edeltävänä iltana. Mutta kuten Rudi kirjassaan totesi, koston kierre oli siinä kohtaa jo niin vahvasti vääntynyt, että vaikea sanoa mikä oli kosto mistäkin.
 
"Nyt tuli Pesoselle noutaja, ja lujaa hei *****" - Ismo Lehkonen, 30.11.2000

aave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Ikävintä oli, että JRuutu päätti valitan Jokerit HIFK:n sijasta palatessaan Suomeen. Raha ei ratkaissut yksin, taustalla oli monia muita syitä.
Luin nyt itsekin kirjan aikani kuluksi. Meni ihan hyvänä yleissivistävänä kirjana. Eikös tuossa kirjassa tuotu esille, että lockdown kaudella Ruutu tötöili jotain, joka vaikutti IFK:n tarjoukseen. Jotain sellaista Ruutu itsekin arveli.

Onhan tämä Ruudun kirjan aiheet ja kirjoitustapa ihan eri tasolla kuin Jeren kirjassa. Toinen halusi tuoda Hanoi Rocks meininkinsä esille, kun taas J. Ruutu taas toi esille altavastaajan roolin kautta oman paikkansa löytämisen. Itse olisin antanut kirjalle nimen "Roolinsa vanki". Sen verran harmittomasti puhutaan tilanteista, joissa äly oli jäänyt lomailemaan Torremolinokselle kun J. Ruutu toimitti aivopierujaan kentällä.

Kuten kommenteistanj tulee ilmi, niin aika kaksijakoiset fiilikset on jäänyt miehen urasta. Se, että taisteli itsensä änäriin on iso hatunnoston arvoinen suoritus ja tuskin ura olisi auennut ilman tietyn roolin ottoa. Jäikö kuitenkin rooli liiankin kanssa päälle, että viimeiset Jaffalan vuodet kuori esiin hidastuvan veteraanin (tehot laskivat huimasti viimeisinä vuosina), jolloin jäljelle jäänyt hämmentäminen ja sähellys oli vaivaannuttavaa katsottavaa.

Nyt päällimmäisenä jää fiilis, että olisi Ruutu vastannut puhelimeen silloin aikoinaan, niin voisi välit vielä olla tallella useimpiin frendeihinsä. Tai vaikka lopettanut sitten huipulla Ducksien kauden jälkeen.
 
Pelicans 2020-2021 - “Treat the world like a failed state; then you can understand the players needed to fix it.”
— Cameron Sinclair

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Sehän tapahtui juuri tätä Villen väijytystä edeltävänä iltana. Mutta kuten Rudi kirjassaan totesi, koston kierre oli siinä kohtaa jo niin vahvasti vääntynyt, että vaikea sanoa mikä oli kosto mistäkin.
Varmasti. Itse kannatan NHL/KHL -tyylistä rangaistusasteikkoa tappeluista eli 5 min jäähy tai 10 min jäähy ja vasta toisesta tappelusta pihalle. Tuolla nyrkkien heiluttamisella on vain jännä vaikutus ilmapiirin puhdistamisena kun se tehdään rehdisti. Liigassa kun hanskat ovat sääntöjen takia liimattu käteen niin voit rottailla ihan vapaasti ja luikkia pakoon menettämättä mainetta kun jokainen ymmärtää, että jos olet tärkeä pelaaja joukkueelle niin ei semmoisen ole mitään järkeä ruveta nyrkkejä heiluttelemaan ja hankkia itseään ulos pelistä aiheuttaen joukkueelle vaikeuksia.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, "Respect all, fear none", Stars, Pool
Tuskinpa sitä kukaan tietää tai ymmärtää. Täysin mielipuolinen teko vailla minkäänlaista järjenhiventä.
Oikeastaan ainoa asia joka tuossa keississä enää mietityttää on ne silloin aikanaan pyörineet huhut että Ben-Amorille luvattiin paikka Jokerien organisaatiossa operaation suorittamisesta. No, siellähän äijä on viime vuodet valmentanut junnuissa, ensi kaudellakin B-junnuissa. Kaukaloväkivallasta tuomittu pelaja. Noh, kaikilla organisaatioilla on omat arvonsa, ei siinä mitään.

Sitä paitsi ehkä ne olivat vaan huhuja.

Edit: Muokattu C-junnut B-junnuiksi
 
Viimeksi muokattu:
"Nyt tuli Pesoselle noutaja, ja lujaa hei *****" - Ismo Lehkonen, 30.11.2000

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Nashville Predators
Asiasta on kyllä paljon muunkinlaista käsitystä.
No ihan varmasti, kun ainut asia mihin IFK keskittyi koko joukkueen voimin, oli Jarkko Ruutu.

Olihan se liki nerokas näytelmä. Menihän se yli, niinkuin kaikki tietää, mutta kyllä osasi äijä vedellä oikeista naruista. Nämä kyykistymiset on asia erikseen. Onneksi niitä nyt ei montaa tainnut olla?
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
No ihan varmasti, kun ainut asia mihin IFK keskittyi koko joukkueen voimin, oli Jarkko Ruutu.

Olihan se liki nerokas näytelmä. Menihän se yli, niinkuin kaikki tietää, mutta kyllä osasi äijä vedellä oikeista naruista. Nämä kyykistymiset on asia erikseen. Onneksi niitä nyt ei montaa tainnut olla?
Varmaan keskittyi liikaa joo, mutta IFK:lta puuttui myös aika paljon sitä poffeissa niin tärkeää hyvää haalariosastoa tuolloin 2012 keväällä. Meni vähän neppailuksi, ja se ei ollut oikein Matikaiselle ehkä soveltuva materiaali kuitenkaan.
 
7-6, 106-105, 3-0

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ben-Amorin teko ei ollut oikeutettua, mutta on aikamoista yksinkertaistamista väittää sen olevan Ruudun vika. Samalla logiikalla voidaan myös todeta, että Peltosen pahoinpitely oli Nybarin vika, kun hän tarjosi Ruudulle naurettavan huonoa sopimusta, minkä takia Ruutu siirtyi paikallisvastustajan riveihin.
En minä väittänytkään sen olevan Ruudun vika, mutta osasyy siihenkin Ruutu oli. IFK:n ja Jokerien suhteet olivat jo ennen tuota kyseistä tapausta erittäin tulehtuneet ja siihen pääsyyllinen oli Jarkko Ruutu.

Harvoin asioissa on vain yhtä puolta ja yleensä tapahtumien jälkeen kannattaa tarkastella kriittisesti myös sitä omaa käyttäytymistä. Se on ihan ymmärrettävää, jos tuollaisessa tapauksessa Peltonen syyttää teon tehnyttä Ben-Amoria, mutta Ruudun syyllistäminen on aikamoista asioiden yksinkertaistamista. Peltonen oli kuitenkin IFK:n kapteenina varmasti itsekin hyväksynyt nuo seuran kostotoimenpiteet ja siten ollut mukana vaikuttamassa tilanteen eskaloitumiseen. Ihan yhtä hyvin Peltonen voisi syyttää tuosta hyökkäyksestä Ruudun sijaan myös esimerkiksi Melartia.
Asiat voi nähdä niin eri tavalla. Mitä IFK:n olisi pitänyt tehdä. Ruutu oli tehnyt vaarallisia ja vastustajaa kunnioittamattomia temppujaan jo vuoden ajan ilman että oli niistä itse valmis vastaamaan. Siellä oli mukana piilolinssin etsimistä, kyykkäilyä taklaustilanteessa, hanskojen heiluttelua, vastustajan haukkumistä kääpiöksi, jalan vääntelyä, veskan päälle ajelua ja viimeisimpänä sitten tähtipelaajan ajaminen ryntäämällä numeroihin niin että tuli saikkua. Ei kurinpitokaan näihin ollut puuttunut. Ei tuollaista nyt voi loputtomiinkaan jäädä katselemaan. Kun Ruutua taklasi kovaa jäi mies filmaamaan ja jos yritti reilusti ottaa mittaa niin veti heti kilpparit. Ei kellekään Jokereissa voinut tulla yllätyksenä, että jos vuoden verran yrität saada vastustajaa vihaamaan sinua ja olemaan raivoissaan, niin se saattaa onnistua. Aika vaikea on nähdä myös että Ruudulle tuli yllätyksenä se, että jos pari vuotta yrität saada Ville Peltosta sinua vihaamaan niin se saattaa sinua vihata.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

jelnausen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olihan Jarkko Ruutu liigassa ihan täys vitsi.

Toisaalta täytyy todeta, että on ilmeisesti älykäs kaveri ja käytti systeemiä vain häikäilemättömästi hyödyksi.

Ehkä viime kädessä en edes syytä Ruutua vaan liigaa tuon touhun mahdollistamisesta. Pahinta ehkä on, että liiga edelleen mahdollistaisi samanlaisen toiminnan. Harvoin filmaamisesta tai epäurheilijamaisesta käytöksestä annetaan 2minuuttia enempää ja silloinkin rikkeen tekijä saa myös sen 2minuuttia.

"Don't hate the player hate the game"
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Luin nyt itsekin kirjan aikani kuluksi. Meni ihan hyvänä yleissivistävänä kirjana. Eikös tuossa kirjassa tuotu esille, että lockdown kaudella Ruutu tötöili jotain, joka vaikutti IFK:n tarjoukseen. Jotain sellaista Ruutu itsekin arveli.
En tiedä, en ole kirjaa lukenut. Maku meni JRuutuun niin täysin hänen pelleillessä Jokereissa. Kun oli iso peli, JRuutu turhaantui - ja ratkaisi ottelun vastustajalle. Olisin voinut lainata kirjan, ellei sitä ennakkoon olisi mainostettu tietoisilla valheilla. Tarkoitan tapahtumia, jotka johtivat pitkiin pelikieltoihin. JRuutu kyykkäili IS:n mainosjutussa sen takana, että etukäteen ei ollut tehty Peltosen teloitussuunnitelmaa.

Tämä toki on totta. Mutta kysehän oli käskytyksestä, joka on kuultavissa nauhalla. Itse olen haastatellut samaa henkilöä ja se haastattelu oli nauhalla. Tuosta kun vertaili ääniä, muiden tuomat näkökannat käskyttäjän henkilöllisyydestä saivat tukea. Olisi JRuutu tuonkin voinut läpi käydä kuten se meni, ja senkin, mihin JRuudun omat toimet johtivat ja kuka ohjeisti häntä.

Oma käsitys on ja pysyy: ilman JRuutua ja hänen kuuliaisi opetuslapsiaan, Jokerit olisi saattanut voittaa hyvällä joukkueellaan 1-2 mestaruutta. Nyt JRuutu söi sekä joukkueen, että päävalmentajan rakentaessaan omaa brändiään ja kostoaan HIFK:lle.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Olihan Jarkko Ruutu liigassa ihan täys vitsi.
Kyllähän Jarkko välillä keskittyi ihan pelaamiseenkin. Esim kevään 2013 playoffeista kukaan tuskin edes muistaa että hän siellä mukana kaarteli.
 
"Varmistaaksemme mahdollisimman korkeatasoiset keskustelupalstat,
emme valitettavasti myöntää kirjoitusoikeuksia automaattisesti kaikille hakijoille" -Modet

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rive Kanerva
Sen voi toki jokainen myöntää, että jonkun Gilliesin roudaaminen oli täysin turhaa ja fokus oli hukassa ainakin Nybondaksella, mutta Melartin toimet olivat sitä mitä jokainen joukkue haluaa omilta nähdä eli yksinkertaisesti omiensa puolustamista.
Minä voin ainakin käsi sydämellä sanoa, että hyökkääminen vastustajan kimppuun takaapäin ei ole sellaista toimintaa, mitä itse haluan suosikkijoukkueeni pelaajilta nähdä. Meillä on todennäköisesti aika iso näkemysero sitten tässä asiassa.

Ruutu rottaili ja liikkui harmaalla alueella, kuten hän oli tehnyt käytännössä koko uransa ajan. Melart nosti kuitenkin omalla halpamaisella tempullaan riman selvästi korkeammalle, mistä Ben-Amor veti ikävä kyllä vielä pahemmin yli. Jos oikein muistan, niin tuon Ben-Amorin teon jälkeen vielä IFK:n Salmi hakkasi maassa makaavaa Filppulaa ja Liivik hyökkäsi toisena (vai peräti kolmantena?) pelaajana Väänäsen kimppuun. Eikös tuosta loppujen lopuksi tullut pahoinpitelysyytteet Ben-Amorille ja kolmelle IFK:n pelaajalle? Ruudullehan nuo kaikki pahoinpitelysyytteet olisivat kuuluneet.

Kyllähän tuo IFK:n toimintakin oli erittäin ala-arvoista, mistä surullisimpina esimerkkinä oli tuon täysin pelitaidottoman valopään hankkiminen. Jos Ben-Amor oli tuon koko tapahtumaketjun suurin urpo, niin seuraavaksi suurin oli IFK ja vasta sen jälkeen Ruutu.
 
"NOH EHKÄ ENSI VUONNA SITTEN!!!!!!!"
- Nimimerkki Dille kiteytti SaiPan kannattamisen viiteen sanaan ja seitsemään huutomerkkiin 11.3.2003.

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Minä voin ainakin käsi sydämellä sanoa, että hyökkääminen vastustajan kimppuun takaapäin ei ole sellaista toimintaa, mitä itse haluan suosikkijoukkueeni pelaajilta nähdä. Meillä on todennäköisesti aika iso näkemysero sitten tässä asiassa.

Ruutu rottaili ja liikkui harmaalla alueella, kuten hän oli tehnyt käytännössä koko uransa ajan. Melart nosti kuitenkin omalla halpamaisella tempullaan riman selvästi korkeammalle, mistä Ben-Amor veti ikävä kyllä vielä pahemmin yli.
Sivusta kommentti: JRuutu ei suostunut millään vastaamaan rottailuistaan. Luikki vaihtoon, kyykkäsi tai käänsi selän tai naureskeli tai riiputti hanskaansa, vaan ei pudottanut jne. JRuutu aiheutti myös vaaraa muille pelaajille. Melartin toiminta ei JRuudun rimaan yllä, ellei ole sokea JRuutu-fani.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Minä voin ainakin käsi sydämellä sanoa, että hyökkääminen vastustajan kimppuun takaapäin ei ole sellaista toimintaa, mitä itse haluan suosikkijoukkueeni pelaajilta nähdä. Meillä on todennäköisesti aika iso näkemysero sitten tässä asiassa.
En minäkään, paitsi jos tämä vastapuoli vaarantaa koko aika omat pelikaverit vierellä. Saat tuon kulostamaan siltä, että Melart olisi hyökännyt puolustuskyvyttömän pelaajan kimppuun, mutta näinhän tuo ei missään nimessä mennyt. Jälleen vain koitti eräs luikkia tilanteesta karkuun kuten aina.

Ruutu rottaili ja liikkui harmaalla alueella, kuten hän oli tehnyt käytännössä koko uransa ajan. Melart nosti kuitenkin omalla halpamaisella tempullaan riman selvästi korkeammalle, mistä Ben-Amor veti ikävä kyllä vielä pahemmin yli.
Siis hetkinen nyt? Koska Ruutu oli koko uransa ajan rottaillut ja vaarantanut kanssapelaajien terveyttä niin miksi se oli ok ja kun Melart koitti saada Ruudun vastaamaan teoistaan ja teki itse rottamaisen tempun nappaessa Ruutua kiinni paidasta ja yrittäen saada tämän väkisin tappeluun niin se olikin halpamainen temppu eikä enää ok? Missä sun raja oikein menee? Miksi Ruudun likaiset sekä useat jatkuvat rottailut menevät sarjaan rottailu ja miksi Melartin tämä yksi tapaus menee sarjaan halpamainen temppu ja mukamas selvästi korkeammalle vielä tuomittavuus asteikolla?

Jos oikein muistan, niin tuon Ben-Amorin teon jälkeen vielä IFK:n Salmi hakkasi maassa makaavaa Filppulaa ja Liivik hyökkäsi toisena (vai peräti kolmantena?) pelaajana Väänäsen kimppuun. Eikös tuosta loppujen lopuksi tullut pahoinpitelysyytteet Ben-Amorille ja kolmelle IFK:n pelaajalle? Ruudullehan nuo kaikki pahoinpitelysyytteet olisivat kuuluneet.
Muistan kyllä Salmen typerän tempun. Tuohtuneen pelaajan täysin ponneton yritys onneksi. Samalla tavalla Filppula oli syytön kuin Peltonen kaikkeen tuohon perseilyyn, mutta onneksi tuossa ei ollut kukaan muu HIFK:n pelaaja yhtään hereillä mitä tapahtuu. Siinä missä Ben-Amor tapauksessa koko Jokerit-viisikko oli kyllä valmentajaa myöden hyvin hereillä.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Muutama hajatelma:

1. Rudi teki HIFK:lle mitä teki ainakin osittain siksi, että koki heidän toimintansa sopimusneuvotteluvaiheessa niin loukkaavaksi. Nybarihan tarjosi Rudille lähinnä jotain harjoitteluapurahan kaltaista palkkaa.
2. Jokereissa alkoi kerryttää vitutusta se, että HIFK usutti Rudin perään Melartin. Jokereissa katsottiin, että Ruutu on joukkueen parhaita profiilipelaajia ja voimahyökkääjiä ja Melart on HIFK:n jämäpakki.
3. Jokereista viestittiin HIFK:lle useita kertoja kauden 2011-2012 aikana, ettei Ruutu tule tappelemaan Melartin kanssa. Tästä kerrottiin sekä joukkueenjohdolle, valmennukselle että Peltoselle. Asetelmaa ei pidetty tasapuolisena.
4. Syyskuun 2012 tapahtumien vyöryminen alkoi siitä, kun Ruutu taklasi Pakarista numeroihin. Se oli ruma taklaus, mutta suhteet olivat aivan tulehtuneet jo muutenkin. Vrt. ensimmäinen maailmansota, joka alkoi Franz Ferdinandin murhasta, mutta taustalla kyti pahasti jo valmiiksi.
5. Seuraavana päivänä HIFK laittoi selkään taklanneen Rudin perään juurikin Melartin. Tiedot jään pinnalta kertoivat, että eräs Jokereissa vaikuttanut hahmo oli huutanut HIFK:n kollegalleen "Ei vittu, oletteko tosissanne?" (Huom. ei suora lainaus!). Jokereissa meni vati nurin.
6. Muse jäi, ja loppu olikin rumaa touhua.
7. Kekäläinen oli saanut aitiossa paskahalvauksen siitä, miten Jokerit olivat asian hoitaneet. Hän oli ollut vastuussa mm. siitä, että Jokereissa oli sisäinen tappelukielto. Hän kielsi jokaista Jokerit-organisaation jäsentä kategorisesti kommentoimasta tilannetta mitenkään, vaan hoiti kaiken tiedottamisen asiasta itse.
8. Peltosen ja Ruudun välit menivät ennen kuin ensimmäistäkään peliä oli pelattu HIFK:n ja Jokereiden välillä.
 
Kuten Bat Helvetistä, olen poissa kun aurinko taas saa

He jotka eivät asioista ymmärrä, voisivat luulla, että kyse on jääkiekosta. Heille vain hymyilen...

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Yllä olevasta @V-G- listasta selviää hyvin, miksi JRuutu halusi kostaa HIFK:lle. Tosin oli muitakin syitä. Jokerien osalta tilanne oli siitä hankala JRuudun aikana, että hänen tempauksiaan ei aina hyvällä katsottu muiden kuin JRuudun, Amorin ja Karalahden tarkkisjengissä, jota JRuutu johti. Joukkueessa oli kahden kerroksen väkeä. JRuudun johtamat ja muut. JRuutu oli joidenkin yleensä asian tuntevien mukaan Kekäläisen vasara ja JRuudun toimet Jokereissa oli hyvin suunniteltuja tältä osin. Ei aina jokaista yksityiskohtaa tietenkään.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Eikös tuo Liivikkiä vastaan samassa pelissä vielä tapellut?
Vähän yritti joo yhden kerran, mutta SM-liigan aikana Jokereissa olisi jonkun ollut syytä vetää täysin pystyyn rottailuistaan, joista ei halunnut vastata. Sellaistakin joskus kerrottiin, Jokereissa tätä jopa jotkut harkitsivat. Ainakin päävalmentaja Lämsää JRuutu vitutti niin, että voisin uskoa.

Omasta näkökulmastani Kekäläisen Jokerit oli koostumukseltaan väärä. Semir, Karalahti, JRuutu eivät ole Jokerien tyylisiä pelaajia ja kun eivät ole, heitä ei osata käyttää. Heitä oli liikaa ja se ei toimi, sillä siihen ei ole Jokereissa edes perinteitä. Kun tälle joukolle laitetaan kokematon päävalmentaja Lämsä ja vielä hänen aisapariksi Valtonen, tuo olisi suhteessa enemmän kanadalaisen alaliigan kokoonpanoa.

JRuutu otti joukkueen haltuunsa, Kekäläisen osittaisella tuella.
 
Viimeksi muokattu:

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, "Respect all, fear none", Stars, Pool
Eikös tuo Liivikkiä vastaan samassa pelissä vielä tapellut?
Tämä kohta nauratti ääneen kun luin kirjan. Rudille välähti yhtäkkiä että nyt on aika pudottaa hanskat. Mutta kun Melart oli ajettu jo ulos, "oli pakko" tyytyä Liivikiin. Jopas sattuikin.
 
"Nyt tuli Pesoselle noutaja, ja lujaa hei *****" - Ismo Lehkonen, 30.11.2000
Tämä kohta nauratti ääneen kun luin kirjan. Rudille välähti yhtäkkiä että nyt on aika pudottaa hanskat. Mutta kun Melart oli ajettu jo ulos, "oli pakko" tyytyä Liivikiin. Jopas sattuikin.
Mikähän tässä oli syynä? Ruutu ottanut kuitenkin matsia Melartia kovempia kavereita vastaan niin ei se pelko ainakaan ollut.
 
Leo Komarov, Kari Sihvonen & Antti Tyrväinen

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, "Respect all, fear none", Stars, Pool
Mikähän tässä oli syynä? Ruutu ottanut kuitenkin matsia Melartia kovempia kavereita vastaan niin ei se pelko ainakaan ollut.
On ottanut juu. Epäilen että juurikin pelko siitä, että Melartin kanssa olisi voinut kuitenkin käydä huonosti, oli tekijä ettei halunnut ottaa. En usko että pelko siitä että olisi sattunut fyysisesti oli mikään tekijä, vaan henkinen pelko häviämisestä Liiga-pelaajalle. Simon kanssa se mahdollisuus oli kuitenkin hyvin pieni.
 
"Nyt tuli Pesoselle noutaja, ja lujaa hei *****" - Ismo Lehkonen, 30.11.2000

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muutama hajatelma:
2. Jokereissa alkoi kerryttää vitutusta se, että HIFK usutti Rudin perään Melartin. Jokereissa katsottiin, että Ruutu on joukkueen parhaita profiilipelaajia ja voimahyökkääjiä ja Melart on HIFK:n jämäpakki.
3. Jokereista viestittiin HIFK:lle useita kertoja kauden 2011-2012 aikana, ettei Ruutu tule tappelemaan Melartin kanssa. Tästä kerrottiin sekä joukkueenjohdolle, valmennukselle että Peltoselle. Asetelmaa ei pidetty tasapuolisena.
Niin siis edellisellä kaudella Ruutu oli nimenomaan Melartille tehnyt sen kyykkäyksen ja jalan väännön. Ja vieläpä pari viikkoa sen jälkeen, kun Jokerikapteeni Väänänen oli tuominnut täsmälleen samanlaisen tempun kovaan ääneen lehdistössä. Yllättäen Mélart haki Ruutua itse tanssiin, kun kerran Melartia yritti Ruutu myös vahingoittaa. Siihen sitten ne hanskojen heilutukset ja myöhemmin vielä huutelua jämäpakeista mediassa. Kenen muun sitä olisi tuon jälkeen pitänyt lähteä vääntämään Ruudun kanssa? Jos Melart ei kelvannut painikaveriksi, niin miksi juuri Melarttia piti sitten teloa ja ärsyttää?
4. Syyskuun 2012 tapahtumien vyöryminen alkoi siitä, kun Ruutu taklasi Pakarista numeroihin. Se oli ruma taklaus, mutta suhteet olivat aivan tulehtuneet jo muutenkin. Vrt. ensimmäinen maailmansota, joka alkoi Franz Ferdinandin murhasta, mutta taustalla kyti pahasti jo valmiiksi.
5. Seuraavana päivänä HIFK laittoi selkään taklanneen Rudin perään juurikin Melartin. Tiedot jään pinnalta kertoivat, että eräs Jokereissa vaikuttanut hahmo oli huutanut HIFK:n kollegalleen "Ei vittu, oletteko tosissanne?" (Huom. ei suora lainaus!). Jokereissa meni vati nurin.
Jos Ruutu olisi viimeisestä tempustaan saanut kieltoa, niin koko hommaa ei olisi tapahtunut. Ihmettelen kyllä vähän Jokereiden antipatioita ja asennetta Melartia kohtaan. Ne olivat minulle täysin uusi juttu. Mitä sellaista IFK oli ennen tuota surullista episodia tehnyt, että siitä oli jäänyt pahaa verta joukkueiden välille? Käsittääkseni IFK:lla ei ollut ongelmia Jokereiden kanssa ennen tuota kuin Ruudun takia välillisesti.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
@Orava

Minun tulkintani oli ja on, ja muistaakseni Rudi näin sanoikin, että Melart oli helppo kohde, koska hänellä oli lyhyt pinna ja huonot hoksottimet. Paikallisvastustaja ja edelliskauden mestari oli loukannut Rudia ja siksi tämä iski sen heikoimpaan lenkkiin. Keinot olivat toki varsin kyseenalaisia.

Minä en missään nimessä halua sanoa, että HIFK olisi tässä syyllinen, ainakaan yhtään sen enempää kuin Jokerit. Tunteet alkoivat kiristyä siitä hetkestä kun Rudi allekirjoitti sopparin HIFK:n sijasta Jokereihin. Jälleen oma tulkintani on, että Peltonen suuttui kun Rudi ei tullut punaisiin tämän pyynnöstä huolimatta. Tähän on toki Rudikin viitannut.
 
Kuten Bat Helvetistä, olen poissa kun aurinko taas saa

He jotka eivät asioista ymmärrä, voisivat luulla, että kyse on jääkiekosta. Heille vain hymyilen...
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy