Jari Viuhkola – kärppäkapteeni

  • 463 738
  • 1 196

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Kaikki muu puhe tarkottaisi ammatillista itsemurhaa.

Omasta mielestä tuo Mestiksen mainitseminen on jo aika lähellä "ammatillista itsemurhaa". Kyllä Liiga-paikkaa hakevalla pelaajalla pitää olla sen verran hyvä itseluottamus että ei tarvitse mistään Mestiksestä mainita sanallakaan. Jos paikkaa Liigasta ei löydy, niin sitten voi katsella Mestistä. Mutta ei tuota tarvitse kuitenkaan ääneen mainita. Se kuvastaa vain epätoivosta, eikä tee tuotetta nimeltä Jari Viuhkola kyllä yhtään houkuttelevammaksi.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpät tarvitsee supersentterin. Viuhkola saattaa olla sitä tällä kaudella, mutta todennäköisyys sille on kovin matala. Kärpät tarvitsee kuitenkin varman kortin. Kylmästi sanottuna sentteriosastolta puuttuu kärkiosaaminen alivoimapeliä lukuunottamatta. Marjamäki ja kärppäorganisaatio haluaa voittaa mestaruuden. Tähän päästäkseen sentterihankinta ei voi olla mitään muuta kuin Liigan ehdotonta kärkeä.
Mitenköhän tämä supersentteri tänne saadaan? Ei sitä noin vain hommata. Kyllä näihin kesken kauden hommattaviin vahvistuksiin mielestäni aina liittyy oma riskinsä. Pikkaisen on siis vielä mutkia matkassa.:
- Kalevan jutun mukaan pelaajabudjetti on tiukalla jo nyt. Vaikuttaa siis siltä, ettei tänne mitään Dixonia olla siis saamassa.
- KHL:stä potkut saavat pelaajat karttavat Suomea verotussyistä.
- Voidaan odottaa Liigan tyhjennysmyyntiä tammi -helmikuulle, jolloin Redenbachin tyylinen sentteri voisi olla saatavilla pudotuspeleihin. Miksei Viuhkolaa voi kokeilla ennen tätä?
- Kovalla riskillä voidaan tietenkin yritä myös Tsekeissä, Sveitsissä tai Ruotsissa flopannutta sentteriä,
kunhan halvalla saadaan.

Viuhkolan perhe jää joka tapauksessa Ouluun. Uskon, että kärpät saisi Viuhkolan tästäkin syystä yleistä markkinahintaa halvemmalla. Mikä riski tässä Viuhkolan kokeilemisessa on?
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Totta kai Viuhkola on sitä mieltä että hän pystyy pelaamaan liigassa kärkisentterinä. Kaikki muu puhe tarkottaisi ammatillista itsemurhaa.
Niin, näkökulmia on monia. Minusta Viuhkola vaikuttaa sanomisissaan kovin rehelliseltä. Hän uskoo pystyvänsä Liigan kärkisentterinä vielä pelaamaan. Viime kauden näytöt jalkapuolena pelaten, sekä kovalla motivaatiolla tehty kuntoutus ja kauteen valmistautuminen puhuvat onnistumisen puolesta. Viuhkola tunnistaa myös realiteetit ja on tarvittaessa valmis hakemaan pelituntumaa vaikka Mestiksestä. Minusta aivan järkeviä kommentteja erittäin motivoituneen pelaajan suusta.

Marjamäki on nähnyt Viuhkolan tason, ja todennut ettei riitä. Sellaista se ammattiurheilussa on. Marjamäen ja Kärppien tavoitteena on voittaa mestaruus, eikä Marjamäki näe Viuhkolaa palasena siinä palapelissä.
Sellaista se kai sitten ammattiurheilussa on. Toivoisin kuitenkin pikkaisen toisenlaista näyttöpaikkaa kuin parit treenit. Saapa nähdä, mitä käy, jos Jari suostuu Raumalle Dufvan try-outiin lähtemään. Onkohan Dufvalla tarjota enemmän näyttöpaikkaa kuin parit treenit? Kyllä tässä mitataan Jarin onnistumisen lisäksi Marjamäen ammattitaitoa. Kovaa päätöstä on Marjamäki tekemässä ja viimeistään keväällä näemme, kuinka ammattimainen se oli.

Ja Kärpät on kyllä antaneet Pikulle mahdollisuuksia. Minusta Kärppien toiminta on ollut esimerkillistä Viuhkolaa kohtaan. Jossain vaiheessa vaan on parempi mennä eri reittejä, ja nyt on sen aika.
Tästä mahdollisuuksien antamisista täällä on keskusteltu paljon, enkä siihen jaksa enää palata. Olen erimielinen kanssasi siitä, että tässä tilanteessa Kärppien ja Viuhkolan olisi parempi mennä eri reittejä. Kärpät kaipaa sentteriä ja Jari peliaikaa. Nyt olisi erinomainen mahdollisuus koittaa jatkaa yhteistä polkua. Jos tämän koeajan jälkeen vaikuttaa siltä, ettei tämä erityinen liitto enää ole hedelmällinen, on aika kulkea eri reittejä. Ihmettelen kovin tätä kiivasta halua päästä Viuhkolasta eroon mahdollisimman pian.
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Kärpät tarvitsee supersentterin.
Kärpät hankki hyvissä ajoin kesällä ykkössentterikseen Nicolas Deschampsin. Tämä mies epäonnistui, ja hänet paikattiin Esa Pirneksellä. Luuletteko, että Kärpillä on vielä pelimerkkejä johonkin maagiseen supersentteriin, kun katsotaan, kuinka paljon massia nykyrosteriin on jo poltettu? Kakkossentterin ruudun näen itse hieman kysymysmerkkinä tällä hetkellä. Siihen Mannisen paikalle olisin valmis kokeilemaan Viuhkolaa, kun nyt ilmeisesti tuntuu olevan taas pelikuntoon päässyt.

Täällä on ilmassa jotain ihmeellistä näkemystä siitä, että Viuhkolan ja Kärppien teiden olisi jo aika erota. En oikein ymmärrä, miksi tuollaisen kärppäikonin ja Kärppien teiden pitäisi erota. Päinvastoin minusta olisi suotavaa, että Viuhkola pelaisi Kärpissä uransa loppuun. Niin pelasi Raipekin Ilveksessä ja Ojanen Tapparassa. Viuhkolankin kohdalla voi olla vielä luvassa hienoa urheilutarinaa, joten se kannattaisi katsoa loppuun asti.

Marjamäeltä ainakin luulisi luottoa löytyvän. Viime kauden finaaleissahan Late halusi vielä polvivammaistakin Pikua peluuttaa, kunnes oli pakko todeta, että siinä kunnossa Jari ei oikein joukkuetta voinut pelillisesti auttaa. Ennen polvivammaahan Viuhkolan peluutus oli runsasta ja mies muodosti Pyörälän ja Kähkösen kanssa varsin tehokkaan trion syyskaudella ja vielä alkuvuodestakin. Ei muuta kuin maestro takaisin kehiin vaan.
 
Kärpät hankki hyvissä ajoin kesällä ykkössentterikseen Nicolas Deschampsin. Tämä mies epäonnistui, ja hänet paikattiin Esa Pirneksellä. Luuletteko, että Kärpillä on vielä pelimerkkejä johonkin maagiseen supersentteriin, kun katsotaan, kuinka paljon massia nykyrosteriin on jo poltettu?

Itse toivoisin, että Mannista ei pidetty ykkös/kakkossentterinä Humlin ja Haatajan välissä tietoisesti ja laskelmoiden, että hän olisi loppukauden ykkössena. Deschamps oli sitten 1-2 sena, (sovitaan sitten että vaikka 1), joka epäonnistui. Edelleen puuttuu yksi sentteri, aivan kuten puuttui silloinkin kun vielä luultiin Deschampsin onnistuvan.
 

Kramer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Vaikea dilemma tämä Viuhkola. Legenda, aina ja ikuisesti. Virtuaali hattua ilmaan, kun heitetään läppää miehen ansioista Kärpissä. Sitten tullaan realismiin.. monta tajuttoman epäonnista - loukkantumisten sävyttämiä kausia takana. Onko Jari enää se huippu-urheilija tällä sairashistorialla? Mielestäni ei. Enkä usko vammojen jäävän vieläkään, kun pistetään mies kovaan tempoon liiga jäillä. Silti haluan nähdä Pikun tositoimissa, vaikka muussa joukkueessa. Outoahan se ois nähdä ikoni muualla heittämässä lättyä, mutta elämä jatkuu silti.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itse toivoisin, että Mannista ei pidetty ykkös/kakkossentterinä Humlin ja Haatajan välissä tietoisesti ja laskelmoiden, että hän olisi loppukauden ykkössena. Deschamps oli sitten 1-2 sena, (sovitaan sitten että vaikka 1), joka epäonnistui. Edelleen puuttuu yksi sentteri, aivan kuten puuttui silloinkin kun vielä luultiin Deschampsin onnistuvan.
Omissa ajatuksissani nimenomaan Deschampsin, eli ykkössentterin tontti on edelleen täyttämättä. Kauden alussa meillä oli ykkösessä Deschamps ja kakkosessa Manninen/Komu. Minun mielessäni Pirnes ei tullut Deschampsin paikalle vaan lähtökohtaisesti hänen pitäisi olla tuossa Manninen/Komu tilalla, eli kakkossentterinä. Aivan kuten oli viime kaudellakin Maxwellin takana. Manninen on nyt sitten olosuhteiden pakosta ottanut väliaikaisesti tuon Deschampsin tontin eikä hän kyllä ole siihen ihan riittävä vielä.

En usko Pikunkaan olevan enää kyvykäs ykkössentteriksi. Näin ollen minusta on parempi mennä vaikka Mannisella niin kauan kunnes jostain löytyy se mitat täyttävä sentteri tilalle. Mannisen vaihto Viuhkolaan ei pelillisesti juuri Kärppiä vahvista mutta tuo taloudellista rasitusta.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Sen, minkä itse tajuan Marjamäen pelikirjasta, on täysin päinvastainen kuin mitä Viuhkola edustaa. Uskon, että tuossa on syy miksi Piku ei enää joukkueessa pelaa. Marjamäen vaatimus on kontrolloidut ja hitaat lähdöt omista ja kun peli on muuta kuin kiekkokontrollia omalla alueella, on sentterin tontin pelaajan oltava hyvä luistelemaan molempiin suuntiin. Ja juuri tässä on Viuhkolan se ainoa puute, vammakierteen lisäksi tietysti. Viuhkola ei ehdi enää reagoimaan tilanteisiin tarpeeksi nopeasti, koska liike on hidastunut joka kausi. Tuore polvivamma tuskin tilannetta helpottaa.

Esimerkiksi Mannisen vahvuus on nimenomaan se liike, hyvä ja terävä luistelu. Deschamps kaatui osaltaan juurikin siihen, ettei hän kyennyt reagoimaan tarpeeksi nopeasti pelitapaan, vaan jäi haahuilemaan päämäärättömästi kaukalossa.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Kaventunut keskialue rajoittaa myös Viuhkolan tyyppisen pelaajan operointia. Keskialueella ei ole enää niin paljon tilaa ja aikaa hakea sitä oivaltavaa syöttöä, jolloin joudutaan entistä useammin turvautumaan päätykiekkoihin. Ja silloin tarvitaan niitä jalkoja.

Ei tullut sääntömuutos Viuhkolan kannalta hyvään aikaan. No, toki tietenkin ylivoimassa sitten enemmän tilaa. Mutta ei se paljon naurata jos ei 5 vs 5 pelissä pysy mukana.
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En usko Pikunkaan olevan enää kyvykäs ykkössentteriksi. Näin ollen minusta on parempi mennä vaikka Mannisella niin kauan kunnes jostain löytyy se mitat täyttävä sentteri tilalle. Mannisen vaihto Viuhkolaan ei pelillisesti juuri Kärppiä vahvista mutta tuo taloudellista rasitusta.
Kokeneena kiekkomiehenä ja aktiivisena Liigan seuraajana tiedostat hyvin, ettei tämä "jostain löytyy mitat täyttävä sentteri" ole kovin helppo homma toteutettavaksi. Se ei vain löydy jostain, vaan sen etsiminen on haasteellinen tehtävä, etenkin kun pelaajabudjetti on ainakin Kalevan mukaan tiukalla. Siksi kysynkin, mitä menetettävää Kärpillä on siinä, että Viuhkolalle annetaan vaikkapa kuukausi näyttöaikaa Mannisen paikalla? Tällöin me kaikki pääsisimme todistamaan Viuhkolan nykykunnon. Oululaista yleisöäkin Viuhkolan paluu varmasti kiinnostaisi.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Täällä on ilmassa jotain ihmeellistä näkemystä siitä, että Viuhkolan ja Kärppien teiden olisi jo aika erota. En oikein ymmärrä, miksi tuollaisen kärppäikonin ja Kärppien teiden pitäisi erota. Päinvastoin minusta olisi suotavaa, että Viuhkola pelaisi Kärpissä uransa loppuun. Niin pelasi Raipekin Ilveksessä ja Ojanen Tapparassa. Viuhkolankin kohdalla voi olla vielä luvassa hienoa urheilutarinaa, joten se kannattaisi katsoa loppuun asti.
Arvoisa Derksen, sinä olet kiekkomies minun makuuni. On lohdullista, että on muitakin, jotka pystyvät yhä näkemään Viuhkolan potentiaalin. Arvostan kokonaisvaltaista näkemystäsi case-Viuhkolassa. Pystyt näkemään pintaa syvemälle, etkä ole sokeutunut nopean menestyksen tavoittelusta.
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Kaventunut keskialue rajoittaa myös Viuhkolan tyyppisen pelaajan operointia. Keskialueella ei ole enää niin paljon tilaa ja aikaa hakea sitä oivaltavaa syöttöä, jolloin joudutaan entistä useammin turvautumaan päätykiekkoihin. Ja silloin tarvitaan niitä jalkoja.

Ei tullut sääntömuutos Viuhkolan kannalta hyvään aikaan. No, toki tietenkin ylivoimassa sitten enemmän tilaa. Mutta ei se paljon naurata jos ei 5 vs 5 pelissä pysy mukana.
Tuon voisi nähdä toisellakin tavalla. Sääntömuutoksen myötä keskialueen pelin merkitys on vähentynyt, kun peli pyörii pitempiä aikoja päädyissä. Esimerkiksi Lukko, jonka pelin heikkoutena asiantuntijoiden taholta pidettiin viime kaudella keskialueen ylittämistä, on nyt pärjännyt hyvin olemalla edelleen vahva kummassakin päädyssä ja erikoistilanteissa. Päätykiekkoja toki viljellään keskialueelta enemmän, mutta useinkaan sentterin ei tarvitse olla se, jonka on siihen päätykiekkoon ehdittävä. Sentteri voi olla sen oikean aikaisen päätykiekon antaja. Puolustusalueen puolustuspeli on passivoitunut, kun isomman alueen reunoille ei voi höntyillä kovin aktiivisesti. Passiivinen puolustuspeli edellyttää järkevää sijoittumista ja syöttösuuntien peittoa keskustassa. Hyökkäysalueen hyökkäyspelissä on aiempaa enemmän aikaa ja tilaa operoida alueen reunamilla. Tärkeää on pystyä oivaltaviin ratkaisuihin, joilla tuotetaan laadukkaita maalipaikkoja tiiviin puolustuksen keskelle, sekä pelaamaan tehokasta maalinedustapeliä, koska viivalta tulee aiempaa enemmän laukauksia. Lisäksi sääntömuutoksen myötä on kasvanut erikoistilannepelin merkitys. Minusta Jari Viuhkolan pelaajatyyppi voi hyvinkin päinvastoin hyötyä tästä sääntömuutoksesta. Jotenkin ei yllätä, että juuri Dufva, jos tieto nyt pitää paikkansa, on kiinnostunut kokeilemaan Viuhkolaa.
 

¤Kane¤

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä täytyy täällä kompata McTorsoa että onhan se nyt saatana kumma jos Viuhkolalle ei edes anneta mahdollisuutta näyttää
jotta mihin miehestä tällä hetkellä on.

Ei voi olla taloudellisesti mikään hirmupanostus mutta symbolisesti merkitys voi olla tällä suurempi kuin sitä normi tallaaja
tajuaakaan, sillä Viuhkola jos kuka on antanut mahdollisuuden Kärpille nykyisenkaltaiseen menestystarinaan..

Ja nostalgiaa kun Kärpät oli joskus nousun jälkeisinä vuosina jyväskylässä pelaamassa niin itsekkin olin kaverini kanssa vääntäytynyt
paikalle ja jyppi vei pelin jotain 6-1 tms. niin mieleeni jäi tilanne kun jyppi johti jotain 4-0 niin Kärpille ylivoima.

Olin juuri kehunut keverille Viuhkolaa että on/tulee olemaan helvetin kova pelimies niin tuli ylivoima Kärpille jolloin minä että Piku kentälle
ja homma hoitoon.

No Piku hoitikin homman kun veti näyttävän kuvion päätteeksi kun omalla pakilla oli ns. tuhannen taalan paikka helvetin kovan syötön
pakin längistä omaan päätyyn, jolloin kaveri tokaisi jottei tuosta maha tulla hevon vittuakaan.

Se jäi mieleen että Pihlman tekaisi tuolloin 4 pörsää.

Silloin meinasi itselläkin hiukan usko rakoillamutta kyllähän siitä pelimies vielä tuli.

Mutta Viuhkola tosiaan on ikää vasta 34v mikä ei todellakaan ole kiekkoilialle liikaa ja loukkaantumishitoriasta huolimatta
en usko että mies nyt aivan lasia kuitenkaan on.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Kyllä täytyy täällä kompata McTorsoa että onhan se nyt saatana kumma jos Viuhkolalle ei edes anneta mahdollisuutta näyttää jotta mihin miehestä tällä hetkellä on.
Luistelua vaativaan pelityyliin vasta polvensa tervehdyttänyt (?!) jo valmiiksi hidas sentteri? Komppaan GT:n näkemyksiä tässä.

Viuhkolalle sopisi Mestis loistavasti tämän kauden verran. Siellä ehtii hitaammalla Commodorellakin dominoimaan, eikä Viuhkolan Amigalla ole hätää... jos ne jalat ovat oikeasti kunnossa koko muun ruhon lisäksi. Kauden päätyttyä Viuhkola voisi sitten lopulta lopettaa tai vielä kerran päästä pelaamaan jossain isojen poikien kanssa, joille kävisi isäksi.

Nostalgia on hieno asia.
 

¤Kane¤

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Niin kauan kuin muistan niin Viuhkolaa on moitittu hitaudesta ja aivan aiheesta mutta minusta korvaantuu
suurelta osin pelisilmällä.

Ja jos laitetaan esim. Pirnes ja Piku vetämämään kilpaa viivoja niin en usko etä Viuhkola kovin paljon kisassa jää.

Mutta en tästä sen enempää lähde inttämään vaan toivon että miehelle reilu näyttöpaikka suodaan.
 
Viimeksi muokattu:

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Olen oman mielipiteeni Viuhkolasta sanonut jo aiemmin enkä ole sitä mielipidettä muuttamassa, vaikka Jarilla olisi posket miten lommoilla. Ei muuta kuin Mestikseen tai johonkin muuhun SM-liigaseuraan pelaamaan, mutta kyllä se kärppäaika on nyt ohi. Kärpät tarvitsee aivan eri tason pelaajaa kärkisentteriksi, mitä nyky-Viuhkola on ja toivottavasti sellainen löytyy viimeistään tammikuulla.
 
H

Hidas_ja_kankea

Näyttää tosiaan case-Viuhkola olevan tämän kauden tärkein keskustelunaihe.

Ykkössenttereitä laitettaessa järjestykseen, kuinka monella seuralla on huonompi sena kuin Kärpillä? On muuten vaikea löytää. Kemppainen on omassa roolissa top, mutta ainoastaan omassa roolissaan. Viuhkolan otettaessa rosteriin tuo asia ei muuttuisi mihinkään suuntaan.

Mainitut Ojanen ja Helminen seuroissaan loppuun asti olivat kyseisille seuroille menestymisen kannalta vahingollisia. Irvokasta mielestäni oli katsella Ojasen puuttuvan pisteen metsästystä, kun paikkoja pedattiin ja ei osunut. Mieleen hallilta jäi tuskastunut välihuuto "Antakaa sen tehdä. Ei tuota kestä katsoa".

Jalkapallon puolelta esim Raúl:in siirtyminen pois Realista oli molemmille osapuolille kannattavaa. Ei vaikuttanut pelaajan asemaan pidettynä seuraikonina.

Uskoisin, vailla mitään sisäpiiritietoa, keväälle alunperin budjetoidun sentterihankinnan. Mahdollista on sekin, että se liikkumavara on tässä vaiheessa jo syöty.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Uskoisin, vailla mitään sisäpiiritietoa, keväälle alunperin budjetoidun sentterihankinnan. Mahdollista on sekin, että se liikkumavara on tässä vaiheessa jo syöty.

Tätähän me emme tiedä, mutta edelliselläkin kaudella Aaltos-kortin avauduttua eteen, seurajohto ja hallitus nosti budjettiaan ja perinteisesti Kärpät on jättänyt budjettiin pelivaraa kesken kautta tehtäville hankinnoille, joten jospa tälläkin kaudella tilanne on sama. Periaatteessa tälläkin rosterilla on mahdollista voittaa mestaruus, mutta yhden kärkisentterin hankinnalla osake saataisiin selvään nousuun sen suhteen.

Ja ettei mene ihan offtopic-setiksi, niin Jari Viuhkolaa en laske SM-liigan mittapuulla kärkisentteriksi millään, sillä sitä Viuhkola ei ole ollut moneen vuoteen ja juuri sellaista Kärpät tässä tilanteessa tarvitsee. Manninen pitäisi saada korvattua keskushyökkääjä palapelissä kevättä ajatellen ja toivottavasti siihen ruutuun saadaan hankittua mitat täyttävä sentteri.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Kyllä kai KHL:stäkin voisi alkaa kauden edetessä vapautua ihan kovia kavereita kun sielläkin alkaa ilmeisesti talous olla vähän sitä ja tätä?

No, ehkäpä todennäköisempänä kuitenkin Liigan tyhjennysmyynnit. Nyt on ostajan markkinat.
 
Viimeksi muokattu:

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Kyllä kai KHL:stäkin voisi alkaa kauden edetessä vapautua ihan kovia kavereita kun sielläkin alkaa ilmeisesti talous olla vähän sitä ja tätä?

Ihan varmasti. Siellähän on ilmeisesti monta seuraa tekohengityksessä tai sitten jonkun oligarkin päähänpisto saattaa aiheuttaa kenen tahansa pelaajan lähtöpassit. Nyt kannattaisi mielestäni odottaa rauhassa ja seurailla markkinoita. Kärpät pelaa ihan hyvin tällä hetkellä, joten paniikkiin hankintojen suhteen ei ole tarvetta.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ihan varmasti. Siellähän on ilmeisesti monta seuraa tekohengityksessä tai sitten jonkun oligarkin päähänpisto saattaa aiheuttaa kenen tahansa pelaajan lähtöpassit. Nyt kannattaisi mielestäni odottaa rauhassa ja seurailla markkinoita. Kärpät pelaa ihan hyvin tällä hetkellä, joten paniikkiin hankintojen suhteen ei ole tarvetta.
Minulla on sellainen näppituntuma, että kesken kauden ei juurikaan pelaajia KHL:stä Liigaan tule. Iso syy tähän on Suomen verotus. Kyllä todennenäköisin tilanne on, että Kärpät iskee vasta tammikuun tyhjennysmyynneissä. Jos tuolloin on veretseisauttava sentteri kaupan, kyllä silloin muutkin mestariehdokkaat ovat tarjouskilvassa mukana. Ei se ihan helpponakki ole kärkisentteriä hankkia. Ja niin kuin totesit, hyvä Hxxx, Kärpät pelaa hyvin tällä hetkellä, eikä paniikkiin hankintojen suhteen ole syytä. Siksi ihmettelen kovin, ettei Seuralegendamme saa näyttömahdollisuutta. Jos homma ei toimi, on tammikuu vielä aikaa tehdä uusia valintoja.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
ihmettelen kovin, ettei Seuralegendamme saa näyttömahdollisuutta. Jos homma ei toimi, on tammikuu vielä aikaa tehdä uusia valintoja.

Uskon kyllä vakaasti, että valmennusjohto on tarkkaillut Viuhkolaa junnutreeneissä, joissa mies on hakenut kuntoaan kohdilleen ja siellä tiedetään tasan tarkkaan Jarin kunto. Siellä ajatellaan selvästikin, että Jarista ei ole auttamaan joukkuetta kärkisentterin roolissa ja siksi sopimusta ei olla tarjoamassa.
 

El Samuel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Uskon kyllä vakaasti, että valmennusjohto on tarkkaillut Viuhkolaa junnutreeneissä, joissa mies on hakenut kuntoaan kohdilleen ja siellä tiedetään tasan tarkkaan Jarin kunto. Siellä ajatellaan selvästikin, että Jarista ei ole auttamaan joukkuetta kärkisentterin roolissa ja siksi sopimusta ei olla tarjoamassa.

Mites on mielestäsi seurajohto onnistunut esim. Patric Davisin tarkkailussa!? Eikä se Pirneskään ole tehnyt yhtään mitään semmoista, mitä Piku ei pystyisi tekemään. Päinvastoin, toisella on pelisilmää ja toisella harvinaisen hyvää pelisilmää.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Uskon kyllä vakaasti, että valmennusjohto on tarkkaillut Viuhkolaa junnutreeneissä, joissa mies on hakenut kuntoaan kohdilleen ja siellä tiedetään tasan tarkkaan Jarin kunto. Siellä ajatellaan selvästikin, että Jarista ei ole auttamaan joukkuetta kärkisentterin roolissa ja siksi sopimusta ei olla tarjoamassa.
Minulla on se käsitys, että Marjamäki on se mies, joka haluaa paremman tai ainakin toisentyylisen sentterin Kärppiin, kuin mitä Viuhkola on. Marjamäki on todennäköisesti tietoinen Viuhkolan kunnosta ja on tehnyt siitä omat päätelmänsä. En tosin tiedä, kuinka pitkällemeneviä johtopäätöksiä voi junnutreenien seuraamisen perusteella tehdä.

Jos Viuhkola menee vaikkapa nyt sitten Lukkoon, on mielenkiintoista seurata, kuinka kuningaskärppä pärjää. Kyllä tässä Marjamäkikin laittaa ammattitaitoaan mittariin. En nimittäen ole ollut kovin vakuttunut siitä, minkälaisia pelaajia hän on tälle kaudelle joukkueeseen halunnut. Viime kaudelle lähtiessä oli helppo sanoa: " Haluan Kukkosen ja Pyörälän. Ai, Aaltonenkin haluaa pelata Kärpissä. No, se sopii." Älkää nyt käsittäkö väärin, etten arvostaisi Marjamäkeä valmentajana. Arvostan häntä kovin. Hän on kuitenkin ihminen omine vajavaisuuksineen ja tekee virheitä niin kuin me kaikki muutkin. En luota sokeasti kaikkiin Marjamäen valintoihin. Niin kuin olemme huomanneet, osa vallinnosta on ollut surkeita
 

matiasrust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Olen myös suurella mielenkiinnolla seurannut tätä käytyä keskustelua ja poimin siitä pari kohtaa puolesta tai vastaan. Kerrottakoon heti alkuunsa, että itsekin olen Jari Viuhkolan "suuri ihailija". Hän on pelaaja jonka pelaajaominaisuuksista pidän ja hän vaikuttaa ihmistyypiltä josta kuvittelisin voivani pitää. Vieraspelejä kierrän Pikun pelipaita päälläni - ja tulen näin tekemään jatkossakin jatkoipa Jari uraansa missä sitten tahansa.

Aivan ensimmäiseksi mitä tulee Marjamäkeen niin minun mielestä Kärppien edun nimissä on erityisen hyvä asia, että saimme nuoren ja eteenpäin urallaan pyrkivän valmentajan ja mikä myös tärkeää riittävästi ns sisäpiirirakenteiden ulkopuolelta. Hänen kätensä eivät ole liiaksi mihinkään sidotut ja hän näin ollen kykenee tekemään ratkaisuja objektiivisesti arvioiden. Kuten joku totesi tätä toivoimme ja tätä sen saatuamme joukolla ylistimme.

Koskaan ei voi miellyttää kaikkia. Kveton, Dechamps, Mikkola, miksei Lehtonenkin, nyt Viuhkola.... Tärkeää minusta on, että rohkenee reagoida ja tehdä ratkaisuja. Olen varma, että Marjamäellä ei ole mitään Viuhkolaa vastaan ja näen asian myös niin, että se ei se ole häneltä mitään "pikavoittojen tavoittelua" jos hän ei enää Pikun palveluksia käyttökelpoisina koe. Ensimmäiset voitot on voitettu ja nyt rakennetaan jatkuvuutta kenties isompiakin kenttiä kuin sm-liiga silmällä pitäen. Minä näen tilanteen niin, että Marjamäellä on selkeä näkemys siitä mihin suuntaan peliä tulee pitkässä kaaressa kehittää, hänellä on ammattimainen näkemys siitä mitä Piku tähän kehitystarpeeseen pystysi antamaan ja hän ilmeisesti myös tietää kaiken tarvittavan Viuhkolan tilanteesta. Jos kykenee laittamaan tunteet nurkkaan ja toimimaan vastoin "vanhan kannattajakaartin" toiveita voi asia olla hyvinkin yksinkertainen. Totean kuitenkin, että minulle se ei sitä ole. Mutta enpä ole liioin Marjamäkikään.


Seuraperinteet, arvot ja niin edelleen joita etenkin nimimerkki McTorso ansiokkaasti esiin nostaa ovat minustakin aina huomioitavia asioita kun strategioita seurassa luodaan. Takavuosien jokeritouhu oli kammoksuttavaa. Kärpätkin tuossa joku aika takaperin oli minun mielestä hukkaamassa arvojaan ja sitä kautta identiteettiään, mutta tilanne on korjattu. Toivon arvojen ja perinteiden tietysti kunnossa pysyvänkin. Ajassa on kuitenkin aina mentävä eteenpäin ja paikalleen ei vaan voi jäädä.
Tykkään myös McTorso sinusta kirjoittajana. Sinussa on tunnetta ja kunnioitat aina kanssakirjoittajaa. Kaikella kunnioituksella nyt minusta kuitenkin tuntuu, että tunteet ovat jo ottamassa sinusta yliotetta ja vähän sumentamassa arvostelukykyäsikin. Tunteiden yliotetta olin näkevinäni 10.11 kirjoittamissasi viesteissä joissa oli jo aika ikävä ja päävalmentajan aikaan saannoksia vähättelevä sävy. En todellakaan ole asettamassa Marjamäkeä jalustalle mihin arvostelun ei tule yltää. Ei, älä niin ymmärrä. Itse olen vaan ainakin toistaiseksi ollut häneen kovin tyytyväinen.
Konkreettisena asiana kovasti kyselet, että miksi ihmeessä Pikulle ei voisi koeajan nimissä antaa reilua mahdollisuutta. Tässä ja nyt tilanteessa minäkin uskon Pikun panokseen siinä määrin, että hän tuskin tulisi mukana ollessaan joukkueen pelillistä tilaa huonontamaan ja riittävästi pelituntumaa saadessaan rohkenisin kuvitella sen jopa parantuvan. Mutta ehkä tässä nyt vaan "tylysti" katsotaan ajassa eteenpäin. Johonkin se raja vaan on aina laitettava. Minusta Kärpät on jo antanut mahdollisuuksia.

Kärjistetysti ilmaistuna Lauri Marjamäkeä ei ole palkattu Kärppiin ainakaan ensisijaisesti vaalimaan seuraperinnettä tai arvoja vaan nostamaan seura uudelleen resurssiensa edellyttämälle tasolle. Tätä työtä tehdessään hän joutuu katsomaan eteenpäin ja tekemään koviakin päätöksiä. Ja hän on pitkälti vastuussa ainakin urheilullisesta tuloksesta.

Enkä ole ollenkaan pahoillani vaikka Piku jossain Raumalla tai missä tahansa uuteen lentoon lähtisi. Kärpissäkin se saa puolestani tapahtua. Tässä kontekstissa annan itselleni oikeuden kannattajana nostaa "pelaajan seuraa suuremmaksi". Mutta pointtini on, että ymmärrän ja hyväksyn Marjamäen vastuuvalmentajana tekemät ratkaisut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös