teppana

Jäsen
En ole nähnyt mitään uutisointia USA:n alkoholismista, vaikka CNN myös on aika usein auki, kun eri uutiskanavia taustalle laittaa ja tietenkin nettiä selailee.

Syy on siinä, että se ei ole mikään uutinen, mutta opioidit on sitten, kun se on. Uutisten perusteella tuo kriisi on tosiaan todellinen ja silti vedetään piljoonakertaisesti kaksin käsin viinaa ja meksikolaiset tuo vielä tequilaa. Ja kuubalaiset rommia Miamiin.
Et nyt ymmärrä mistä on kyse. Heroiiniin syntyy vahva riippuvuus jo mahdollisesti parin käyttökerran jälkeen. Vaara yliannostukseen on aivan eri sfääreissä kuin alkoholin kanssa. Kun verrataan kuinka moni ihminen syystä tai toisesta käyttää opioideja ja tulee vahvasti riippuvaiseksi ja kuinka moni ihminen käyttää alkoholia ja tulee vahvasti riippuvaiseksi puhutaan aivan eri prosenteista. Alueilla missä heroiinin (tai verrattavissa olevien aineiden) saatavuus on korkea myös haittavaikutukset on suhteessa täysin eri luokkaa kuin alkoholin kanssa.

Jos heroiini olisi vapaasti ostettavissa ei se tietenkään tarkoita että koko yhteiskunta alkaisi vetämään hepoa, mutta kaikki tieto mikä meillä asiasta on osoittaa siihen suuntaan että opioidit ovat moninkertaisesti vaarallisempia kuin alkoholi. American Society of Addiction Medicine arvioi että 23% ihmisistä jotka kokeilevat heroiinia kehittävät riippuvuuden josta on erittäin vaikea päästä eroon. https://www.asam.org/docs/default-source/advocacy/opioid-addiction-disease-facts-figures.pdf

Annual Causes of Death in the United States | Drug War Facts
Alcohol-Induced Deaths 2015: 33 171
Total deaths attributed to drug overdose 2016: 63 632
-Overdose deaths involving any opioid: 42 249

https://www.usnews.com/news/blogs/d...mericans-die-every-day-from-alcohol-poisoning

Kuusi amerikkalaista kuolee alkoholimyrkytykseen joka päivä. Ottaen huomioon alkoholin saatavuuden, sosiaalisesti hyväksytyn (tai hyväksytymmän) aseman sekä käyttäjämäärän, tuo luku kalpenee opioidien aiheuttamiin kuolemiin.

En missään nimessä väitä etteikö alkoholi olisi massiivinen ongelma. Mutta väite että heroiini olis edes verrattavissa vaarallisuuden suhteen on naurettava.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Numeroitahan voi tulkita ihan miten itse haluaa. Jos numerot sanovat, että alkoholi on pahin huume, niin sille löytyy taatusti tilastot, mitkä sitä tukevat. Minähän tietysti nautin sitä pelkästään maun takia. Ei ole kokemusta muista huimausaineista, liittyykö mihinkään muuhun makunautinto? Ruokajuomana käytettäessä se on enemmän elintarvike. Ei taida muilla aineilla olla juurikaan annettavaa ravintoaineena?
 
Acupuncture? It's hard to see the point of all the needles.

Fancy Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
IceHearts
Tässä nyt monelta unohtuvan seikka, ettei Siltsu ole välttämättä Siltsu ilman metaa. Tarkoitan, että juuri huumaavien aineiden avulla hän on kyennyt vapauttamaan luovuutensa taiteen tekoon, pelkkä teknokraattinen ympäristö harvaa inspiroi. Sillanpään tuottamaa kulttuurista pääomaa yhteiskunnalle tuskin pystytään edes rahassa mittaamaan.

Rikollistahan se tietysti on metaa käyttää kun se lainsäädäntö on sen niin luokitellut. Mitä sitten, saman lainsäädännön perustuslaillisissa oikeuksissa yksilön oikeus päättää omasta kehostaan on niitä kaikkein vahvimpia oikeuksia. Paheksuttavaa tai ei, mutta minusta Sillanpää on rohkea pikkupioneeri edesauttamaan huumeista käytävää keskustelua. Toivon mukaan jonain päivänä yhteiskunta arvostaa Sillanpäätä samalla tavoin kuin se arvostaa tänä päivänä esimerkiksi Minna Canthia.
 

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Niin. Tarkoitin sitä, että myös julkisuudessa oleva muita elättävä taiteilija on yksityishenkilö. Niin kauan kuin elämäntapansa takia pystyy tekemään työnsä, on sivusta seuraaville yksi ja sama, käyttääkö huumeita vai ei. Siis kunhan siihen ei liity muita vaarantavaa käyttäytymistä. Vaikka alkoholi on sallittu huume, voi sitä käyttämällä tehdä hallaa maksavalle yleisölle ja ihmisille, joiden leipä on kiinni artististin esiintymisestä. Ja toisin päin laittoman aineen käyttö ei tarkoita, että se aiheuttaisi edellä mainittuja ongelmia.

En tiedä mikä sai minut katsomaan eilisen haastattelun. Sen katsoneena pystyn siis sanomaan, että Sillanpää hoiti asian hienosti. Oli oma rehellinen itsensä, ei alkanut esittämään pyhimystä vaan pyysi yleisön luottamusta. Luottamusta siis siihen, että hän pystyy huumeidenkäytöstä huolimatta tekemään työnsä. En täysin ymmärrä – osittain kyllä – konserttipaikkojen politiikkaa peruttaa Sillanpään konsertit. Nyt yleisö ei saa mahdollisuutta mitata luottamustaan Sillanpäähän. Pahimmillaan seuraukset ovat sellaiset, että narkomaani menettää työnsä ilman varsinaista ongelmaa, mikä johtaa hänet entistä syvemmälle.
No nyt se kysymys onkin pystyykö Sillanpää hoitamaan työnsä vai ei? Hänellä itsellään on luonnollisesti melkoinen kannustin sanoa että kykenee työnsä hoitamaan. Eilisen EVS:n jälkeen voi olla vähän fifty-sixty miten ne tulevat keikat menevät. Olisitko sinä yrittäjänä valmis palkkaamaan huumeidenkäyttäjän yritykseesi (Sillanpään keikalle) ja katsomaan miten homma menee - sitten mahdollisesti maksat lippujen hinnan takaisin pettyneille asiakkaille?

Ihan vaan koska kyllä jokainen ansaitsee toisen - anteeksi ainakin kolmannen - mahdollisuuden ja kyllä se varmaan ihan hyvin menee? Sillanpäällä on näitä keikoilla sekoiluja ollut aiemminkin (joo ja varmaan muillakin artisteilla on ollut) ja nythän tuo on ihan ymmärrettävää miksi. Eiköhän Siltsu saa niitä mahdollisuuksia todistaa olevansa sanojen mittainen mies vaikka muutama keikka perutaankin. Tässä pelissä odotellaan nyt mitä Sillanpää itse tekee - pallo on niin sanotusti hänellä.

Anteeksi ollaan pyydelty ja pyydelty luottamusta ja mahdollisuuksia. Toivottavasti tulevat keikat menevät hyvin sillä mikäli Sillanpää nuo mokaa kristallipäissään, niin lienee aika helvetin turha selitellä yhtään mitään kenellekään.

Töiden hoitamisen näkökannalta olisi kuitenkin ollut kertaluokkaa uskottavampaa mikäli hän olisi sitoutunut menemään katkaisuun ja pääsemään huumeista eroon. Nythän hänellä ei juurikaan näyttänyt innostusta olevan käytön lopettamiselle.

Se nyt on vaan tyhmää lopettaa kristallin vetäminen kun homma tuntuu olevan aivan täydellisesti hanskassa - oikeastaan mitään ongelmaa ei edes oikein ole. Ihmiset nyt vaan ovat niin suppeita kun moisista turhanpäiväisyyksistä jaksavat valittaa. Antaa kaikkien kristallien tuikkia vaan.
 
Viimeksi muokattu:
Trust me, I know what you're doing.

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Pahimmillaan seuraukset ovat sellaiset, että narkomaani menettää työnsä ilman varsinaista ongelmaa, mikä johtaa hänet entistä syvemmälle.
Ei se narkomaani mitään työtään menetä. Lopettaa vaan käyttämisen ja jatkaa hommiaan. Täällähän on moneen kertaan julistettu kuinka vaarattomasta aineesta on kyse ja kuinka helppoa käyttö on lopettaa.
 
Cobol 1.1.2009: En mene sanomaan mitään muista joukkueista ja siitä kuinka niiden johto seuraa Jatkoaikaa, mutta Jokerien johto lukee moneen kertaan päivässä sen mitä kirjoitan.

jarne

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ULUVFC #52
vaikutukset kestävät tuon mukaan ~12 tuntia. Tosin tämä on methille eikä kristallille joka on siis sen 5-6x vahvempaa. Tuo muutama minuutti on sen kovimman euforiavaiheen kesto.
Nyt menee puurot ja vellit sekaisin. Metamfetamiinia on jauheena, pillereinä (esim. pervitiini), nesteenä ja kristallina. Suomessa kristalli on todellla harvinaista, eikä varmasti ole 5-6x vahvempaa kuin muut metamfetamiinin olomuodot. Kristallia on käytännössä mahdotonta jatkaa ja sen takia se on yleensä paljon vahvempaa kuin jauheena oleva metamfetamiini. Myös käyttötapa vaikuttaa siihen kuinka vahvasti aine vaikuttaa. Pistämällä tai polttamalla käytettynä vaikutus on paljon voimakkaampi kuin nuuskaamalla tai syödessä. Kristallia yleensä poltetaan, (Siltsu on ilmeisesti pistänyt) näin käytettynä vaikutus on välitön ja todella koukuttava. Nuuskaamalla tai syömällä vaikutus alkaa asteittain ilman kovaa euforiavaihetta, eikä aine vaikuta läheskään yhtä voimakkaasti. Vaikka Pervitiini oli sota-aikana tabletteina (syötynä vaikutus on heikoin) vahvempaa stimulanttia ei tässä maassa ole ikinä nähty(Suomen armeija säilyttää sitä edelleen). Vaikutus voi kestää helposti yli 24h jos aine on vahvaa, tämä taas mahdollistaa jopa yli 10 päivän yhtäjaksoisen hereillä olon.

Vaikutukset eivät todellakaan ole ohi 12 tunnin aikana. Amfetamiinit poistuvat kehosta n. 48 tuntia (normaali virtsatesti ei enää löydä ainetta tämän ajan jälkeen). Siltsun selitys vahingosta on täyttä paskaa, jos on pakko tätä paskaa käyttää niin hommaisi edes pikatestereitä ettei satu uusia vahinkoja. Mikään tietty asia ei tee amfetamiineista erittäin vaarallista, silti kyseessä on mielestäni maailman vaarallisin huume. Henkinen koukku, aivokemian muutokset, pitkä kesto, käytön aikana kehossa tapahtuva kuivuminen, syömättömyys, unettomuus, epäpuhtaudet, korkea syke, pitkät laskut, psykoosit ja 100 muuta mahdollista sivu/haittavaikutusta yhdessä tekevät amfetamiineista erittäin vaarallisia.

Siltsu on ilmeisesti piikittänyt jo jonkin aikaa ja siitä hommasta on harvoin paluuta.
 
Timo Everi.

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Eihän nuoremmassa ongelmakäyttäjien sukupolvessa taida missään merkittävässä osassa olla puhtaat alkoholistit. Ei Suomessa ja vielä vähemmän USA:ssa. Sekakäyttö on se juttu. Eihän sitä tarvi kävellä kuin Kalliossa sopivasti vuorokaudenajasta riippumatta, niin näkee, kun teini-ikäiset piikittää hihaan. Siihen päälle alkoholi, lääkkeet, bilehuumeet yms. Kyllä siltä voi sulkea silmänsä, mutta aika vahvasti se ongelma on täälläkin ja paljon laajempana kuin sitä monet haluavat itsellensä myöntää. Toisaalta niitä haittoja myös usein liioitellaan. Suurin osa käytöstä on varsin harmitonta, mutta eipä kukaan kai kauheasti pidä siitä, kun joku sekakäyttäjä tulee pummimaan tupakkaa.

Itse näkisin, kuten @Tietotoimisto , että desrkiminointi on ainoa järkevä suunta, mihin mennä politiikassa, sillä on vaikea nähdä, että huumausaineiden kysyntää tai tarjontaa pystyttäisiin rajoittamaan. Erityisesti USA:ssa alkavat ongelmat olla sitä luokkaa, että jotain on tehtävä. Kehitys ei varmasti tule olemaan erityisen nopeaa, mutta suunta on selvä.

Jos nyt tähän otsikkoon liittyenkin jotain sanoo, niin eihän huumeiden käyttö julkisuuden henkilöiden keskuudessa mitenkään harvinaista ole. Suurimmalla osalla se sielläkin pysyy hallinnassa, mutta aina se osalle muodostuu ongelmaksi. Toisaalta Sillanpäällekin ne ongelmat taitaa tällä hetkellä isoimmiten olla kiinnijääminen ja julkisuuskuvan tahriutuminen. Jos ei sekoilisi auton kanssa, niin eipä tuon käyttämiset ja käyttämättäjättämiset kenellekään sen kummempaa haittaa aiheuta.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Greta Thunberg
No nyt se kysymys onkin pystyykö Sillanpää hoitamaan työnsä vai ei?
Miksi ei, jos on tähänkin asti pystynyt hoitamaan? En minä työnantajana niinkään ajattelisi, että jos työntekijä juo lauantai-iltaisin viinaa, tulee hän joku päivä kännissä töihin. Jos on oletettua, että Sillanpään käytöstä on haittaa hänen työkyvylleen, huomioisin sen ensin keikkasopimuksissa kuin peruisin keikat kokonaan.

Ei se narkomaani mitään työtään menetä. Lopettaa vaan käyttämisen ja jatkaa hommiaan. Täällähän on moneen kertaan julistettu kuinka vaarattomasta aineesta on kyse ja kuinka helppoa käyttö on lopettaa.
Hyvin ymmärretty. Vaikka Sillanpää pysyisi työkunnossa huumeidenkäytöstään huolimatta, riippuu hänen työnsä keikkajärjestäjistä ja yleisöstä.
 
Googlella löytää aiheesta helposti tutkittua tietoa. Tässä ensimmäinen suomenkielinen osuma aiheesta, mikä tällä kertaa tuli mtv3:n sivuilta: Interaktiivinen grafiikka: Nämä ovat maailman vaarallisimmat huumeet – yllättävä aine ykkösenä - Rikos - Uutiset - MTV.fi
Ei kerro alkoholin olevan vaarallisin tai pahin huume. Haitat tietenkin suurimmat koska saatavuus ja käyttäjämäärät, ei vaikuta aineen pahuuteen. Voit miettiä mikä olisi tutkimuksen tulos kun kaikissa olisi sama saatavuus.

Tuossa jo laitettiinkin ja sitten se helppo saatavuus ja laillisuus. Ja se, että sitä ei kovin pahalla katsota. Lähden kohta kauppaan hakemaan päiväkaljaa ja samasta marketista saa tässä maassa 96% pirtua. Kumpihan on pahempaa, ostaa tuollaista myrkkyä tai joskus vähän jotain jauhetta.

Bilehuumeista ei edes tule krapulaa. Sen sijaan alkoholia vetäneet oksentavat ja tärisevät. Totta, joistain huumeista tulee samanlaiset vieroitusoireet, jos todella paljon käyttää, mutta alkoholi on pahempi syöpä kuin muoviroska tai ilmastonmuutos.

Joskus totuus sattuu ja pahimmat huumeiden vastustajat eivät ole koskaan edes kokeilleet. En minäkään tietenkään ole.
Sama tänne, se laillisuus ja saatavuus ei itse aineesta tee sen pahempaa. Lisäksi kuinka mielekästä verrata käytännössä vahvinta alkoholia siihen, että ottaa ”joskus jähän jotain jauhetta”. Vertaa mielummi vaikka siihen yhtä vahvaan metaan. Noin muutenkin olisi mielekästä tehdä sitä vertailua alkoholi vs huumausaine x niin, että vedetään jotain keskimääräistä annosta jonku x kerran kuussa ja katotaan vaikutuksia.

Bilehuumeista ei välttämättä ”darraa” tule kaikille varsinkaan aluksi, käytön pidetessä voi olla eri juttu. Tuhoa se aivoihin voi tehdä kuitenkin esim jo joka toinen viikko käytettynä.

Yhtään kokemuksiasi vähättelemättä, niillä ei kokonaiskuvassa ole juurikaan merkitystä. Tutkimusdataa löytyy kyllä ihan tarpeeksi eri substanssien vaikutuksista ja alkoholi on aika lailla aina siellä vaarallisimman (tai vaarallisimpien) joukossa. Myös muiden kovien huumeiden käyttö pysyy isolla osalla käyttäjiä hanskassa, usko tai älä.
Niin löytyy ja alkoholi ei vaarallisin ole, vaarallisempien joukossa kyllä. Ja kyllä osalla pysyy, ja niin pysyy alkoholin käyttäjilläkin(itse asiassa varmasti suurimmalla osalla). Jos kuitenkin verrataan alkoholin käyttäjiä ja kovien huumeiden vetäjiä niin suuremmalla prosentilla alkoholin käyttäjistä se homma pysyy hanskassa.
Alkoholi tappoi vuonna 2015 noin 3,3 miljoonaa ihmistä. Tämä on noin kymmenen kertaa enemmän kuin laittomat huumausaineet yhteensä.
-Tämä vastasi 5,9% kaikista kuolemista
-20-39 vuotiaiden osalta tämä vastasi 25% kuolemista.

Ihmiskunta on niin pahasti koukussa alkoholiin, jonka vuoksi nuo lukemat ovat tuollaisia. Historian pahin huume.
Taas sama asia. Pitää huomioida käyttäjämäärät ei tuossa ole muuten mitään järkeä.
Ei se nyt maailman pahin ole, mutta kyllä alkoholilla on haittavaikutuksia joiden rinnalla kalpenee useampikin laittomaksi säädetty aine.
Niin kalpenee, mutta kovissa huumeissa vielä paljon vaarallisempia.
 

Rushlow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tässä nyt monelta unohtuvan seikka, ettei Siltsu ole välttämättä Siltsu ilman metaa. Tarkoitan, että juuri huumaavien aineiden avulla hän on kyennyt vapauttamaan luovuutensa taiteen tekoon, pelkkä teknokraattinen ympäristö harvaa inspiroi. Sillanpään tuottamaa kulttuurista pääomaa yhteiskunnalle tuskin pystytään edes rahassa mittaamaan.
Tuskinpa sentään Jari on 90-luvulta asti metaa käyttänyt ja oli silti jo silloin huippusuosittu. Enemmän on tainnut olla haittaa kuin hyötyä huumeista työkunnolle.

Miksi ei, jos on tähänkin asti pystynyt hoitamaan?
Viime kesänä oli ainakin lehtijuttuja joissa Sillanpään lavakuntoa kritisoitiin voimakkaasti. Tosin kyseessä on jo sen verran iäkäs ukko, että päihteiden käyttöä ei tarvitse siihen, että hengästyy jo rappusia kävellessä. Riittää, että liikunta ei maistu ja muutenkaan ei pidä huolta itsestään.
 

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Nyt menee puurot ja vellit sekaisin. Metamfetamiinia on jauheena, pillereinä (esim. pervitiini), nesteenä ja kristallina. Suomessa kristalli on todellla harvinaista, eikä varmasti ole 5-6x vahvempaa kuin muut metamfetamiinin olomuodot. Kristallia on käytännössä mahdotonta jatkaa ja sen takia se on yleensä paljon vahvempaa kuin jauheena oleva metamfetamiini. Myös käyttötapa vaikuttaa siihen kuinka vahvasti aine vaikuttaa. Pistämällä tai polttamalla käytettynä vaikutus on paljon voimakkaampi kuin nuuskaamalla tai syödessä. Kristallia yleensä poltetaan, (Siltsu on ilmeisesti pistänyt) näin käytettynä vaikutus on välitön ja todella koukuttava. Nuuskaamalla tai syömällä vaikutus alkaa asteittain ilman kovaa euforiavaihetta, eikä aine vaikuta läheskään yhtä voimakkaasti. Vaikka Pervitiini oli sota-aikana tabletteina (syötynä vaikutus on heikoin) vahvempaa stimulanttia ei tässä maassa ole ikinä nähty(Suomen armeija säilyttää sitä edelleen). Vaikutus voi kestää helposti yli 24h jos aine on vahvaa, tämä taas mahdollistaa jopa yli 10 päivän yhtäjaksoisen hereillä olon.

Vaikutukset eivät todellakaan ole ohi 12 tunnin aikana. Amfetamiinit poistuvat kehosta n. 48 tuntia (normaali virtsatesti ei enää löydä ainetta tämän ajan jälkeen). Siltsun selitys vahingosta on täyttä paskaa, jos on pakko tätä paskaa käyttää niin hommaisi edes pikatestereitä ettei satu uusia vahinkoja. Mikään tietty asia ei tee amfetamiineista erittäin vaarallista, silti kyseessä on mielestäni maailman vaarallisin huume. Henkinen koukku, aivokemian muutokset, pitkä kesto, käytön aikana kehossa tapahtuva kuivuminen, syömättömyys, unettomuus, epäpuhtaudet, korkea syke, pitkät laskut, psykoosit ja 100 muuta mahdollista sivu/haittavaikutusta yhdessä tekevät amfetamiineista erittäin vaarallisia.

Siltsu on ilmeisesti piikittänyt jo jonkin aikaa ja siitä hommasta on harvoin paluuta.
Olet oikeassa. Meni kräkit ja kokkelit sekaisin. Pitäisi ilmeisesti tutustua empiiristen tutkimusten kautta aiheeseen niin olisi paremmat tiedot. Tuo 5-6x vahvempaa oli siis amfetamiiniin verrattuna josta metamfetamiini johdetaan.

Tuo 12h oli tuosta linkistä ja oli siis methille ja oli sanatarkasti "General effects of meth are often compared to those of cocaine. However, meth effects can last for up to 12 hours after administration." Mutta onhan tuo mömmö systeemissä pidempään kuten tuossa linkissäkin lukee.

Mutta I stand corrected ja kiitokset oikaisusta - tarkoitus ei ollut jakaa väärää tietoa. Pahoitteluni vielä kerran.
 
Viimeksi muokattu:
Trust me, I know what you're doing.

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Miksi ei, jos on tähänkin asti pystynyt hoitamaan? En minä työnantajana niinkään ajattelisi, että jos työntekijä juo lauantai-iltaisin viinaa, tulee hän joku päivä kännissä töihin. Jos on oletettua, että Sillanpään käytöstä on haittaa hänen työkyvylleen, huomioisin sen ensin keikkasopimuksissa kuin peruisin keikat kokonaan.
Maaginen esimerkki. Arvostan.

Tosin todennäköisyys sille, että työntekijä tulee kännissä töihin on 0% mikäli työntekijä ei juo viinaa. Eli mikäli Sillanpää ei vetäisi kristallia, niin ei tarvitsisi arvuutella ilmestyykö sieltä Jari Sillanpää vai Kristalli Siltsu esiintymislavalle.

Sillanpäällä on ollut näitä sekoiluja ennenkin mutta päätit kätevästi olla tuota osuutta lainaamatta.

Keikkasopimukset on ymmärtääkseni tehty ennen kuin Sillanpää kärähti toisen kerran kristallin vetelemisestä. Itse näkisin sen niin, että ensimmäisestä kärähtämisestä huolimatta keikkapaikat luottivat Sillanpäähän ja päättivät palkata hänet. Nämä muutamat (neljä) paikkaa sitten ilmeisesti kokivat, että Sillanpää ei ole toiminut heidän luottamuksensa mukaisesti ja tämän vuoksi peruivat keikat.

edit: Järvenpään RetroFest perui Jari Sillanpään keikan ja samalla koko festivaalin – ”Meillä ei ole varaa ottaa taloudellista riskiä” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Nyt peruttiin yksi festari kokonaan ja siinä meni pari muunkin esiintyjän keikka pesuveden mukana. Tästä Sillanpää ei tietenkään ole vastuussa kun vastaa vain itselleen ja kuuntelijoille. Collateral damage voisi joku sanoa.
 
Viimeksi muokattu:
Trust me, I know what you're doing.

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Greta Thunberg
Tosin todennäköisyys sille, että työntekijä tulee kännissä töihin on 0% mikäli työntekijä ei juo viinaa. Eli mikäli Sillanpää ei vetäisi kristallia, niin ei tarvitsisi arvuutella ilmestyykö sieltä Jari Sillanpää vai Kristalli Siltsu esiintymislavalle.
Mitä sitten vaikka tuleekin, jos pystyy siitä huolimatta esiintymään? Se, että autonkuljettaja ei voi tehdä työtään kännissä, ei tarkoita etteikö laulaja olisi työkuntoinen vaikka ei selvinpäin olisikaan. Urheilussahan asia menee niin, että tietyt aineet parantavat työsuorituksen tasoa. Miksi siis ei esiintyvän laulajan kohdalla.
 

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Mitä sitten vaikka tuleekin, jos pystyy siitä huolimatta esiintymään? Se, että autonkuljettaja ei voi tehdä työtään kännissä, ei tarkoita etteikö laulaja olisi työkuntoinen vaikka ei selvinpäin olisikaan. Urheilussahan asia menee niin, että tietyt aineet parantavat työsuorituksen tasoa. Miksi siis ei esiintyvän laulajan kohdalla.
Okei ei ole mitään väliä ja tietenkin olivat "fake news" nuo aiemmat Sillanpään keikoilla tapahtuneet sekoilut, joten unohda koko juttu.

Voisin kuitenkin olettaa joidenkin keikkapaikkojen välittävän siitä missä kunnossa heidän palkkaamansa artisti lavalle astelee. Oletan, että oletan tässä(kin) tapauksessa väärin. Kaikkien esiintyvien artistien kannattaa ryhtyä vetämään kristallia koska se on parasta shittiä mitä maa päällään kantaa.

En ole esiintyvä artisti, mutta lähdenpä tuonne ulkoilmaan toviksi katsomaan jos siellä olisi vaikka tuota maukasta kristallia saatavilla.
 
Viimeksi muokattu:
Trust me, I know what you're doing.

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Sillanpäällä on ollut näitä sekoiluja ennenkin mutta päätit kätevästi olla tuota osuutta lainaamatta.
Laitapa linkkejä. Kuuntelin viime yönä ensimmäistä kertaa Jarin tuotantoa mitä YouTubesta löysin. Mitään ongelmia ei ollut.

Koko lailla jokainen rokkipändi on joskus sekoillut paitsi ehkä TikTak, mutta onko se ulosanti aina sitä vai ei. Jääkiekkomaalivahdeille tulee imuri-iltoja, vaikka ei tahallaan päästäisi.

Samalla lailla artisti on töissä ja pitkällä kiertueella ja aina ei vain ole se paras ilta, vaikka lipunostaja muuta huutelee. Se ei tarkoita, että olisi liian huumeissa.

Urheilussahan asia menee niin, että tietyt aineet parantavat työsuorituksen tasoa. Miksi siis ei esiintyvän laulajan kohdalla.
No näin. Miksi palkkaisin artistin mikä tulee alakuloisena ja väsyneenä miettimään vittu pitääkö tänäänkin laulaa, kun nyt ei vain jaksaisi.

Vai palkkaako mielummin sellaisen mikä tulee aivan fiiliksissä ja rakastaa yleisöään.
 
"So never mind the darkness we still can find a way"
- Axl Rose

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Laitapa linkkejä. Kuuntelin viime yönä ensimmäistä kertaa Jarin tuotantoa mitä YouTubesta löysin. Mitään ongelmia ei ollut.

Koko lailla jokainen rokkipändi on joskus sekoillut paitsi ehkä TikTak, mutta onko se ulosanti aina sitä vai ei. Jääkiekkomaalivahdeille tulee imuri-iltoja, vaikka ei tahallaan päästäisi.

Samalla lailla artisti on töissä ja pitkällä kiertueella ja aina ei vain ole se paras ilta, vaikka lipunostaja muuta huutelee. Se ei tarkoita, että olisi liian huumeissa.
Googleen avainsanat Jari Sillanpää sekoilee ja kolmas linkki nyt näin aluksi.
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi...näkyy-jari-sillanpää-sekoili-lavalla-1.156028

Voihan se vaan muutenkin olla fiiliksissä.

Mulle on ihan sama onko mömmöissä vai ei mutta kaikille keikkapaikoille se ei ole ihan sama ja on aika omituista jos tätä ei joku kykene ymmärtämään.
 
Trust me, I know what you're doing.

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Greta Thunberg
Okei ei ole mitään väliä ja tietenkin olivat "fake news" nuo aiemmat Sillanpään keikoilla tapahtuneet sekoilut, joten unohda koko juttu.
Ai, nyt tätä keskustelua käydään ikään kuin kaikkien pitäisi tietää mitä Sillanpään keikoilla on ennen tapahtunut. Jos huomaat, ettei kirjoittajat tiedä kaikkea, niin kerro taustoja äläkä vähättele toisia tiedon puutteesta. Etenkin kun kysymyksessä ei ole mikään suuri yhteiskunnallinen asia tai muuten yleinen aihe. Eiköhän suurin osa tähän ketjuun kirjoittaneista ole herännyt Sillanpäähän vasta nyt. Minua ei kyseinen artisti kiinnosta juuri lainkaan, vaan näiden kohujen seurauksena syntynyt keskustelu ja tapauksen vaikutuksesta tapahtuva ihmisten mielikuvien rikkoutuminen.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Where were you while we were getting high?
Ei jumalauta tuota Sillanpään esiintymistä Enbusken haastateltavana. Kaveri ei kadu eikä pahoittele mitään, eikä koe olevansa vastuussa kenellekään muulle kuin itselleen. Loppuun sentään pienet itkut, "pärrkele, mä haluan että muhun luotetaan".

Tiesitkö Siltsu, että monien on vaikea luottaa ihmiseen, joka käyttää huumeita, ja jolla ei ole edes sen suurempaa halua luopua niistä?

Tämä haastattelu pitää näyttää Siltsulle sitten, jos hän lopettaa huumeiden käytön. Voi olla aikamoinen järkytys. Nyt Siltsu ei selvästikään ymmärrä tilaansa.
 
KooKoo - Meister Der Herzen 2019-20.

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Eikös muuten huumeissa suurin osa haitoista johdu "jatkamisesta"? Jossain muistan nähneeni tälläisen väitteen, kuulostaakin ihan loogiselta.
En tiedä suurimmasta osasta haittoja, mutta valtavan kokoinen osa ainakin. Lääketehdasolosuhteissa valmistettu Pervitinikin on aika paljon turvallisempaa käyttää kuin nämä ties millä skeidalla jatketut katupirit ja "kristallit".

Jos kuitenkin verrataan alkoholin käyttäjiä ja kovien huumeiden vetäjiä niin suuremmalla prosentilla alkoholin käyttäjistä se homma pysyy hanskassa.
Olisiko tähän antaa jotain lähteitä?
 

teppana

Jäsen
Olisiko tähän antaa jotain lähteitä?
It is estimated that 23% of individuals who use heroin develop opioid addiction.
https://www.asam.org/docs/default-source/advocacy/opioid-addiction-disease-facts-figures.pdf

Heroin is highly addictive. People who regularly use heroin often develop a tolerance, which means that they need higher and/or more frequent doses of the drug to get the desired effects. A substance use disorder (SUD) is when continued use of the drug causes issues, such as health problems and failure to meet responsibilities at work, school, or home. An SUD can range from mild to severe, the most severe form being addiction.

Those who are addicted to heroin and stop using the drug abruptly may have severe withdrawal. Withdrawal symptoms—which can begin as early as a few hours after the drug was last taken—include
DrugFacts: Heroin | National Institute on Drug Abuse (NIDA)

Tämä menee alkoholin osalta mutuiluksi, mutta olisin todella yllättynyt jos yli 23% alkoholia kokeilevista kehittää siihen voimakkaan riippuvuuden joka on verrattavissa opioidi riippuvuuteen.
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
https://www.asam.org/docs/default-source/advocacy/opioid-addiction-disease-facts-figures.pdfDrugFacts: Heroin | National Institute on Drug Abuse (NIDA)

Tämä menee alkoholin osalta mutuiluksi, mutta olisin todella yllättynyt jos yli 23% alkoholia kokeilevista kehittää siihen voimakkaan riippuvuuden joka on verrattavissa opioidi riippuvuuteen.
Kiitoksia tästä lähteestä. Saman suuruisia arvioita mietin nähneeni aiemminkin Amerikan Yhdysvalloista, jossa tuo opioidiongelma on lähtenyt lapasesta lääkkeiden väärinkäytön myötä.

Alla linkitetyn sivuston mukaan metasta muodostuu jonkin asteinen addiktio n. 4 prosentille sen kokeilijoita, mikäli oikein laskin tuon suhteen vakiokäyttäjien ja kokeilijoiden välillä.

Crystal Methamphetamine Use Statistics - The Meth Epidemic - Drug-Free World

Ja alla olevan arvion mukaan alkoholisssa tuo prosentti olisi n. 8%

Facts About Alcohol
 

teppana

Jäsen
Kiitoksia tästä lähteestä. Saman suuruisia arvioita mietin nähneeni aiemminkin Amerikan Yhdysvalloista, jossa tuo opioidiongelma on lähtenyt lapasesta lääkkeiden väärinkäytön myötä.

Alla linkitetyn sivuston mukaan metasta muodostuu jonkin asteinen addiktio n. 4 prosentille sen kokeilijoita, mikäli oikein laskin tuon suhteen vakiokäyttäjien ja kokeilijoiden välillä.

Crystal Methamphetamine Use Statistics - The Meth Epidemic - Drug-Free World

Ja alla olevan arvion mukaan alkoholisssa tuo prosentti olisi n. 8%

Facts About Alcohol
Tässä on hyvä muistaa myöskin se, että alkoholi on aine jolle altistutaan useimmiten huomattavasti useammin. Edes heroiini ei muodosta todella vahvaa riippuvuutta ihan ensimmäisestä kokeilukerrasta. Tiedä sitten minkä verran vaikutusta olisi jos saataisiin kaksi kontrolloitua ryhmää missä toinen ryhmä vuoden ajan juo alkoholilla itsensä humalaan kerran viikossa ja kahtena muuna päivänä käyttää muutaman annoksen yhden ja toinen ryhmä kristallilla sama setti.

Edit:

Nopeasti googlella löytyi muutamia lähteitä jotka pyrkii listaamaan kaikkein addiktoivimpia aineita. Heroiini löytyy listan yläpäässä jokaisesta, mikä näyttäisi olevan ainoa täysin listoja yhdistävä tekijä. Riippuvuus kun on myös subjektiivinen kokemus ja siihen taipuvaisuus aina yksilökohtaista niin tuskin mitään täysin pätevää listausta koskaan saadaan aikaiseksi. Mutta David Nuttin tekemä lista näytti päällisin puolin kaikkein kestävimmältä.


In 2007, David Nutt, a researcher from London’s Imperial College, performed extensive studies on different drugs, their harmfulness, and addictiveness. He created a scale that measured the pleasure, psychological dependence, and physical dependence associated with each substance. The range was set from 0 (least addictive) to 3 (most addictive). According to Nutt’s evidence, here are the top 10 most addictive drugs along with Nutt’s numerical rating.
The Top 10 Most Addictive Drugs in the U.S. Archives - Ranked

Tuossa listassa heroiini on ylivoimainen pahis joka saa täydet 3 pistettä. Toisena kokaiini (crack) 2.39 pistettä. Kolmantena nikotiini 2.21 pisteellä. Neljättä sijaa pitää metadoni 2.08. Viides on Sillanpään valinta, kristalli 2.04 pistettä. Kuudes barbituraatit 2.01 pistettä. Seitsemäs on sitten kuningas alkoholi 1.93 pistettä.
 
Viimeksi muokattu:

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Ai, nyt tätä keskustelua käydään ikään kuin kaikkien pitäisi tietää mitä Sillanpään keikoilla on ennen tapahtunut. Jos huomaat, ettei kirjoittajat tiedä kaikkea, niin kerro taustoja äläkä vähättele toisia tiedon puutteesta. Etenkin kun kysymyksessä ei ole mikään suuri yhteiskunnallinen asia tai muuten yleinen aihe. Eiköhän suurin osa tähän ketjuun kirjoittaneista ole herännyt Sillanpäähän vasta nyt. Minua ei kyseinen artisti kiinnosta juuri lainkaan, vaan näiden kohujen seurauksena syntynyt keskustelu ja tapauksen vaikutuksesta tapahtuva ihmisten mielikuvien rikkoutuminen.
Siltsun musiikki ja hänen ulkomusiikillinen habituksensa ei kiinnosta minuakaan - aiheena tämä on kyllä varsin mielenkiintoinen ja on jo tuonut esiin mitä moninaisempia ja mielenkiintoisia nyansseja. Taiteilijana olemisessa on eittämättä etunsa kun pikku kristallipäissään on oikeastaan jopa suositeltavaa olla - sehän parantaa taiteen laatua ja esiintyminenkin on niin paljon energisempää. Taidanpa ryhtyä taiteilijaksi!

Äärimmäiset pahoittelut tuosta kun en laittanut lähdettä Siltsun aiemmille sekoiluille keikoillaan. Muistelin näet että tuosta olisi ollut aiemmin juttua mutta taisin muistaa väärin. Muistathan myös hengittää vaikka sitä ei kukaan sinulle erikseen kuitenkaan kerrokaan.

Puss och kram!
 
Trust me, I know what you're doing.

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Tässä on hyvä muistaa myöskin se, että alkoholi on aine jolle altistutaan useimmiten huomattavasti useammin. Edes heroiini ei muodosta todella vahvaa riippuvuutta ihan ensimmäisestä kokeilukerrasta. Tiedä sitten minkä verran vaikutusta olisi jos saataisiin kaksi kontrolloitua ryhmää missä toinen ryhmä vuoden ajan juo alkoholilla itsensä humalaan kerran viikossa ja kahtena muuna päivänä käyttää muutaman annoksen yhden ja toinen ryhmä kristallilla sama setti.
Tämä olisikin melkoista uhrautumista tieteen nimissä. Saattaisipa molemmat koeryhmät olla aika radikaalissa kunnossa kokeen loppuessa - kristallipäät varmasti ehkä hieman enemmänkin jopa.
 
Trust me, I know what you're doing.
Suosikkijoukkue
Ässät, Hurricanes
Katoin nyt tuon haastattelun ja on kyllä erikoinen tapaus tuo Jari :D

Eipä haastattelun antaminen tässä tilanteessa ja Jarin asemassa todellakaan ole helppo. Olisi varmasti halunnut olla vielä ns. rehellisempi, mutta aika paljon tuntui päässä raksuttavan, että mitä pystyy, kehtaa ja uskaltaa sanoa.

Meta ei ole minulle tuttu päihde, mutta uskon ettei Jari oikeasti halua puolustella päihtyneenä ajamista. Taitaa Jarin käyttömäärillä päihtyminen olla aika vähäistä ja olotila lievästi päihtyneenä / laskuissa varsin normaali. Jos meta näkyy testeissä 48 tuntia, niin voisin melkein vannoa, ettei päihtymistila kestä yhtä pitkään. Jarin olisi kannattanut sanoa tämä vain ihan suoraan jos näin on.

Valitettavasti yhteisön silmissä esim. rattijuopumiksia tuomitessa törkeysmittari menee suunnilleen 0,5prom, 1,5prom, 3,5pro, huumeiden vaikutuksen alaisena. Ja huumeiden vaikutuksen alaisena ajat jos olet polttanut esim kannabista edellisenä päivänä(vai jopa useita päiviä sitten) ja päihtynyt et ole ollut enää aikoihin...

Ja Enbuske: "joka kahdeksas käyttäjä kuolee yliannostukseen" :DDD
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy