Suurseurat pelaavat mestaruudesta joka vuosi ja Tapparaa tähän kastiin ei voi laskea millään ilvellä.
Jos suurseuraksi päästäkseen pitää kamppailla mestaruudesta joka vuosi, niin liigassa on viime vuosina ollut vain yksi suurseura. Mainitsemasi HIFK on menestyt Tapparaa heikommin ja Jokerit vain yhden hopeamitalin verran paremmin. Toki raha nostaa statusta, mutta koska SM-liiga ei jaa pystejä budjetin perusteella, ainoa kriteeri voi olla vain pitkän tähtäimen menestys. Oikein pitkällä tähtäimellä Tappara on suomalaisen jääkiekon toiseksi menestynein seura, viimeisimmän 10 vuoden ajalta neljäs.
Viimeisimmän 10 vuoden aikana Tappara on jäänyt runkosarjan jälkeen viiden parhaan ulkopuolelle vain kolme kertaa. Runkosarjan viides sija kyllä riittää mestaruustaisteluun - minkä Tappara itse on todistanut. Vai tarkoitatko mestaruustaistelussa mukana olemisella iltapäivälehtien rankkauksia ennen kauden alkua? Myönnän, niissä Tappara ei ole yleensä menestynyt...
Kun Tappara on siis todistetusti ollut mestaruuskamppailussa mukana seitsemän kertaa kymmenestä, niin kyllä se nostaa seuran aika korkealle - vaikkei ihan kärkeen kuitenkaan. Kuinka moni muu seura on sijoittunut vähintään runkosarjan (tai edes lopullisen sarjan) viiden parhaan joukkoon 7 kertaa edellisen 10 vuoden aikana?
Suosittelisin myös taloustieteiden opintoja, jos et ymmärrä että yksittäisten vuosien tappiot eivät kerro mitään vakaavaraisuudesta. Vakaavaraisella joukkueella on mahdollisuus tehdä sellaisia tappioita yksittäisenä tilikautena, joista isollakin budjetilla varustettu ei-vakaavarainen menee konkurssiin. Jos Tappara olisi halunnut, se olisi pystynyt pyörittämään isompia pelaajabudjetteja. Tosin silloin tappiot olisivat nousseet niin suuriksi, että vakaavaraisuus olisi ollut uhattuna.
Tapparalla oli paljon velkaa yhtiöittämisen aikoihin vuosituhannen vaihteessa, mutta vuoden 2003 osakeanti teki joukkueesta silloin velattoman. Tappara ei siis perustanut menestystään velkarahaan vaan päinvastoin - maksoi kertyneet velat pois. Myöhemmin on toki kertynyt uuttaa velkaa, mutta ymmärtääkseni sitä on edelleen vähemmän suhteessa omaan pääomaan kuin enemmistöllä liigaseuroista. Tuoreita virallisia lukemia olisi kyllä mielenkiintoista nähdä kaikista organisaatioista?