Iron Maiden

  • 378 219
  • 2 069

Mäkelä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Durrels Palace
Pitihän se For the Greater... laittaa soimaan kun sitä on dissannut ja lisäksi aika lailla vuosia vanhojen muistikuvien perusteella. Aika laillahan tässä koostuu omat inhokki-Maidenkliseet: järjetön toiston määrä, Em-C-G-D-sointukulku,.

Heh.. onhan se sitten jo progea, kun siinä on tuo neljäs sointu, yleensä kun mennään Em-C-D-kaavalla. Välillä on oikein huvittanut miten simppeleistä aineksista Harriksen biisit on kasattu, mutta se siinä on tavallaan nerokastakin, että miten niistä on saatu niin erilaisia juttuja aikaiseksi. Esim. Infinite Dreamsin ja Aces Highin kertsissä on samat sointukulut ja sitten voi laskea moniko kitaramelodia perustuu samaan e-molliskaalaan, joskus koitin laskea ja ainakin toistakymmentä niitä taisi olla, samoin kuin niitä "Hallowed be thy Name"-riffejä E:stä..
 
Suosikkijoukkue
Kerhon Pallo, Capitals, Liverpool, Real Madrid
Jos Flight of Icarus kuullaan niin itse olisin ainakin aivan ekstaaseissa. Muuten saisivat kyllä soittaa vähemmän tuntemattomia biisejä tai vaikka tuoreempaa musiikkia, vaikka 80-luvun klassikot parasta Maidenia ovatkin niin on jo moneen kertaan nähty, kun useampi keikka itsellänikin on takana. Tykkään tuosta 2000-luvun soundista todella paljon, vaikka siellä paljon noita Steven unilauluja onkin joukossa.

Alunperin ajattelin, ettei taida taas kerran jaksaa mennä katsomaan, mutta tuon Brucen omaelämänkerran vastikään luettua tuli kyllä sellainen olo, että olisi hienoa nähdä papat jälleen kerran livenä.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Noniin nyt on juna ja hotelli varattu. Mihis aikaan näihin areenan keikoille kannattaa mennä jonottamaan jos haluaa päästä etukarsinaan jos semmoinen on käytössä kuten ulkokeikoilla on ollut? Tartteeko heti puolilta päivin vai ehtiikö pyöriä hetken kaupungilla.
 

Procamp

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Oliko tää sopiva paikka ilmoittaa, kun olisi lomareissun takia 2 lippua tiistain keikalle myynnissä. Alakatsomo ja vierekkäiset paikat. Yv:llä voi kysellä.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Mihis aikaan näihin areenan keikoille kannattaa mennä jonottamaan jos haluaa päästä etukarsinaan jos semmoinen on käytössä kuten ulkokeikoilla on ollut?
En ole ikinä nähnyt Areenalla karsinoita, joten tuskinpa. Jonottamisen aikataulutuksesta en tiedä mitään.
Mikäs muuten se lämppäri olikaan, Killswitch Engage, kannattaisiko tuota varten jo kammeta hallille..?
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Noniin, ei olisi enää montaa yötä Hartwallin keikkoihin. Lauantaina siis kiertue käyntiin Tallinnassa ja maanantai sekä tiistai iltana humpataan Helsingissä. Bändi saapui tänään iltapäivällä pelipaikoille (Twitter)

Settilistaa saa näköjään jännittää ihan loppuun asti, näin tiukkaa hiljaiseloa ilman että joku bändin jäsen tai muu henkilö läheltä vuotaa MITÄÄN ulos harvemmin näkee. Tiukalla hiljaiselolla on varmasti tekemistä aiemmin tänä talvena laulaja Dickinsonin mainitsemaan "social media madnessiin" kiertueen ekan keikan jälkeen, eli voi olla jotain hieman erikoisempaa biisimateriaalia tulossa, ken tietää? Joko olisi vihdoin Alexander the Greatin aika? No, ylihuomenna tuo selviää halukkaille. Perhana kun malttais maanantaille asti olla kurkkaamatta...
 

mpt

Jäsen
Tänään kohti Tallinnaa ja lauantaina permannolle tarkistamaan bändin keikakunto. Kieltämättä kovin outoa lähteä katsomaan Maidenia ilman, että tietää tulevaa settilistaa. Alunperin edes ajatellut, että Tallinna avaa kiertueen. Lähinnä lauantai keikkapäivänä kiehtoi enemmän kuin keskellä viikkoa Suomessa olevat esitykset. Tuleepa samalla nähtyä Saku-hallikin ja ehkä astetta paremmat anniskelufasiliteetit.

Mutta, eiköhän sieltä taas tuttua ja turvallista(kin) taas ole tulossa.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Eihän sitä malttanut olla kyttäämättä kun reaaliajassa hienoilla kuvilla maustettuna höyläsivät biisi biisiltä settilistaa auki Twitterissä. Huominen on pitkä päivä ennen maanantaita ja tiistaita... Itku tulee keikoilla, se on aivan saletti.

Settilista (tuplaspoilerit)

Intro: Doctor Doctor
01: Aces High
02: Where Eagles Dare
03: 2 Minutes To Midnight
04: The Clansman
05: The Trooper
06: Revelations
07: For The Greater Good Of God
08: The Wicker Man
09: Sign Of The Cross
10: Flight Of Icarus
11: Fear Of The Dark
12: The Number Of The Beast
13: Iron Maiden

14: The Evil That Men Do
15: Hallowed Be Thy Name
16: Run To The Hills
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Can I play with social media madness? Onko jossain tämä hulluus menossa? Mikä se aiheutti? Ihan jees varmasti kuulla
Flight of Icarus
livenä mutta ryntäänkö kuultuani sosiaaliseen mediaan asiaa päivittelemään? Tuskin...
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Menin minäkin sitten tiistaille ostamaan lipun, onhan Iron Maiden yksi isoista ja kerran nähtävä livenä kun vielä jaksavat veivata. Biisilistakin näytti olevan klassikkoja täysi, mikä sopii mainiosti kasuaalimmalle fanille.

Onkos Maidenilla ollut tapana muutella tuota biisilistaa keikkojen välillä vai onko odotettavissa että Hartwallilla soi tasan sama lista?
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onkos Maidenilla ollut tapana muutella tuota biisilistaa keikkojen välillä vai onko odotettavissa että Hartwallilla soi tasan sama lista?
Soi tasan tarkkaan sama lista.
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Soi tasan tarkkaan sama lista.

Joillain kiertueilla on saattanut joku yksittäinen biisi ihan kiertueen alussa vaihtua, mutta joo, muuten täysin sama lista.
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Odotetusti kovin keikka 12 vuoteen. Maiden toimii hallissa aivan helvetisti paremmin kuin ulkona. Settilistassa muutama positiivinen yllätys, mutta hittipainotteisesti mentiin.

Huomenna uusiksi!
 

SgtMarkov

Jäsen
Alright, chummies!

Keikalta kotiuduttu tuokio sitten ja laitanpa tästä heti spoilerilapun taakse muutamia plussia ja miinuksia illasta mitä nyt päällimmäisinä jäi mieleen.

Plussat

Lavarekvisiitta oli todella näyttävää. Lavan yläpuolella heilunut Spitfire eisiishain aikana ja ystävämme Ikaros ja Eddie myöhemmissä vaiheissa vetivät suun hymyyn joka ei täysin ole lannistunut vieläkään.

Pyroefektit. Sign of the Crossin aikana mahtavia paukkuja ja Flight of Icarusin lopussa aivan mielettömät liekit. Jälkimmäisenä mainittu oli muiltakin osin illan parasta antia.

Nicko tuntui myös soittavan erikoisen timmin kuuloisesti aina kun miehen soittoa syventyi tarkemmin kuuntelemaan. Ja se kello, gongi vai mikä lie, joka kumisi Hallowed Be Thy Namen introssa... siis ei jumalauta, basarilla höystettynä se ei ole koskaan kuulostanut paremmalta.

Hallikeikasta luonnollisesti plussaa. Valot ym. toimivat pimennetyllä areenalla Suomessa aina paremmin.

Ja miinukset

Settilista oli turhan yllätyksetön. Bruce jaksoi toitottaa aikaisemmin keväällä jotain "Social Media Madnessiä" ja se muistissa tuli hieman hoopo olo encoren loputtua, tyyliin, siinäkö se oli? Kaiken sen hehkuttamisen jälkeen. No, Bruce osaa markkinoinnin ainakin.

For the Greater Good of God. Selvästi latisti tunnelmaa katsomossa. Setissä olisi ollut tilaa kahdelle nopealle ja lyhyehkölle rokkerille erinomaisesti, mutta ei. Veivataan sitä kulahtanutta kertsiä sitten 8 minuuttia putkeen.

Janick. Mä en käsitä, miksi vitussa miehen annetaan räpeltää The Evil That Men Don intro vuodesta toiseen, kun herra ei ole sitä vielä kertaakaan soittanut oikein. Antaisi vaan tämän kasarikaksikon hoitaa ne jutut niinkuin ne kuuluu vetää.

Yleisö. Alakatsomossa ja takakaarteessa, josta itse seurasin keikkaa, porukka istui suurimmalta osin kuin noiduttuna. Käsiä sentään saatiin hakattua yhteen silloin tällöin. Aaltoakaan ei saatu kiertämään ympäri areenaa vaikka alku näyttikin lupaavalta.

Mutta kaiken kaikkiaan tästä jäi positiivinen fiilis. Kyllä kannatti lähteä.

Näin. Nyt pari tuntia unta ja sitten taas vähän kiekkoa :)
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sanokaa joku niille Iron Maideneille ettei kannata laittaa Hartwall Areenalla maastopukuisia hemmoja seisomaan lavan reunalle enne keikka, olin jo varma että areenan omistajien Suomen rynnäkkö on nyt alkanut.

Muuten keikka vastasi odotuksia aika pitkälle, Blazen aikaiset joutavuudet olisi voinut korvata oikeilla Iron Maiden biiseillä, kuitenkin oikein onnistunut ilta.
 
Suosikkijoukkue
Kerhon Pallo, Capitals, Liverpool, Real Madrid
Kertokaahan palstaveljet, millainen oli eilisen aikataulu ja minkälainen oli lämppäri?

Venyykin oma aikataulu töiden takia aika tiukaksi, ja mietin milloin viimeistään on areenalle pystyttävä sinkoilemaan.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Nyt on täälläkin taas Maiden nähty. Pidin itseni settilistapimennossa ja tuo Social media madness muistissa itsellänikin, tuli tosiaan hiukan hoopo olo tännekin, kun ensimmäinen ajatus oli vaan yksi best of -rundi lisää.

Mutta joo, show oli hieno, äänet jotenkin sotkuiset ja ilman bassoa edessä, joten siirryin taaemmas, jossa ainakin korvabalanssi oli parempi. Liekö muutenkin korvissani vikaa vaan, en hirveän hifistelijä kyllä näissä ole ollut.

Trooper-Eddie meinasi vetää lipat lavan eteen kammetessaan. Miten lie oltaisiin saatu kaveri takaisin tolpilleen... Myös Icaruksen aikaiset liekinheittimet veteli Brucen alun myöhäiseksi.

Biiseistä itselleni Flight of the Icarus selvästi paras. Clansmanin ja Wickermanin kuuli mielellään pitkästä aikaa jälleen livenä. Where Eagles Dare ja Aces High kelpaavat kyllä mieluusti. Sitten taas For the greater good of god ja Sign of the Cross edustavat sitä, jota en jaksa yhtään kuunnella bändiltä. Pitkää ja puuduttavaa. Sitten olikin tuttua ja turvallista loput. Hallowedin alkaessa muistin, että ai niin tämäkin, ja ajattelin että onneksi Run to the Hills jäi välistä...

Sen Nicon voisi kaivaa sieltä kyllä paremmin esille. Nyt on ihmeellisesti haudattu sinne lavasyvennykseen koko rumpali kamoineen.

Tavallista enemmän ulkomaan elävää permannolla, onkohan syynä kiertueen alku. Myös uskomattoman kavalkaadin saisi eri ilmainstrumentin soittajista sieltä. Eipä siinä, hienoa että jengi viihtyy, ainoastaan sen heviletin moshaaminen kaikkien takanaolijoiden naamalle alkoi vituttaa siihen malliin, että oli pakko vaihtaa paikkaa.

Olihan se mukavaa nähdä Maiden taas sisällä, mutta oliko nyt ihan 90€:n arvoista, jonka huomasin lipun maksaneen... Vertailuna vaikka 75€ Metallicaan.

Taisin muuten nähdä ensimmäistä kertaa järkkäreillä metallinpaljastimet porteilla. Ainoa vaan, että huvittavan epämääräisesti vetelivät, kun lähinnä taskujen kohdilta koittivat. Jos joku aikoo salakuljettaa sisälle jotain, viekö hän sen todennäköisimmin taskuissaan sisään..? Noo, ehkä koko juttu on vaan ennaltaehkäisyä.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Trooper-Eddie meinasi vetää lipat lavan eteen kammetessaan.
Maanantain keikalla pysyi hyvin tolpillaan, mutta silloin jostain muistui mieleen että joskus, varmaan 90-luvun alussa The Jäähallissa, Eddie todellakin kaatui lavalle pitkin pituuttaan. Se oli tosi nolo spinaltap hetki (toki koko idea Eddien vierailusta lavalla on hieman nolo).
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Eilinen keikka oli maanantaihin verrattuna aikamoista suorittamista varsinkin Brucelta. Oikein minkäänlaista kontaktia yleisöön ei eilen ollut, eikä minkäänlaisia välispiikkejä kuultu. Keikka myös mielestäni loppui hieman aiemmin kuin ekana iltana.

Bändi on kyllä kovassa vedossa ja hyvä fiilis näistä illoista jää ehdottomasti. Toivottavasti ensi kerralla tullaan taas uuden levyn kanssa tai nähtäisiin 2000-luvun levyjen kiertue.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Tässä Youtubesta loistavalla laadulla (miksauspöydän? äänenlaatu plus videot ajastettu useammalta kuvaajalta) Tukholman keikka viime viikolta. Muutamia kämmejä, mutta onhan tuo bändi nyt aivan jumalattoman kovassa vedossa edelleen.

Iron Maiden Legacy Of The Beast Europe Tour StockHolm 2018 - YouTube

Yksi isompi synkkä hetki sattui kun McBrainin basarin pedaali hajosi/irtosi kesken biisin, meni koko bändillä touhu aivan prinkkalaan mutta kasasivat itsensä kuin ammattilaiset:

Iron Maiden Legacy Of The Beast Europe Tour StockHolm 2018 - YouTube
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Muuten keikka vastasi odotuksia aika pitkälle, Blazen aikaiset joutavuudet olisi voinut korvata oikeilla Iron Maiden biiseillä, kuitenkin oikein onnistunut ilta.

Ei ollut varaa enään tälle keikalle, kun on tullut Helloween ja Metallicakin käytyä Katsomassa. Näiden biisien + Clansman + Where Eagles Dare + Aces High aloitusbiisinä takia harmittaa isosti etten ollut näkemässä. Troopereita, Hallowedejä ja Hillsejä en todellakaan kaipaa setteihin.

(Ok Icarus)
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
. Troopereita, Hallowedejä ja Hillsejä en todellakaan kaipaa setteihin.
Ei niitä varmaan kaipaa kuin se porukka joka menee ensimmäiselle Maiden keikalleen .. Myönnät varmaan että hienoahan se olisi ollut jos siellä olisi ollut edes pari sellaista social media madness biisiä mukana (vrt. Guns n Rosesin Shadow of the Love eilen)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös