Iron Maiden

  • 378 637
  • 2 069

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Ei niitä varmaan kaipaa kuin se porukka joka menee ensimmäiselle Maiden keikalleen .. Myönnät varmaan että hienoahan se olisi ollut jos siellä olisi ollut edes pari sellaista social media madness biisiä mukana

Tuli ajatuskatkos tuossa äsken tietty piti For The creator good of god kirjoittaa clansmanin tilalle. En ole ihan varma, mitä tuolla termillä haetaan, kun en ole Brucen juttua nähnyt.

Man on the edge, Rainmaker, prowler, stranger in a strange land, only the good die young, no prayer for the dying etc ois kyllä kiva nähdä.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Ei itseäni kummemmin biisi innosta, mutta vaatiihan se nyt bändiltä jotain outoa asennetta, ettei viitsitä sitä Alexander the Greatia soittaa, kun se niin monelle fanille tuntuu olevan kaukainen haave, mitä nyt olen käsittänyt. Varmasti on bändin korviinkin asti tieto kantautunut.
Olisi muutenkin hienoa nähdä millaiseksi bändin settilista muodostuisi, jos kiellettäisiin kaikki nämä perusbiisit, joita kiertueilla on kierrätetty enemmän ja vähemmän vuosien saatossa.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Niin ne kuukaudet juoksee ja euroopan turnee on nyt paketissa tältä osin. Mielenkiinnolla odottelen materiaalia sieltä alemmasta AMERIIKASTA, tää nykyinen settilista mahdollisilla muutoksilla tulee olemaan kovaa kamaa siellä. 3 keikkaa näin tältä kiertueelta ja lisäkeikkoja odotellessa.

Youtubesta pieni kiitospätkä.

Iron Maiden - Thanks for a great tour
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En tiedä onko tämä livetaltiointi uran alkupuolelta kaikille ennestään tuttu mutta jollei ole niin kannattaa fiilistellä. Kuvan ja äänenlaatu on huippuluokkaa verrattuna niihin lukuisiin neljännen polven VHS-kopioihin joita nettikin pursuaa.

Pieniä teknisiä ongelmiakin on taltiointiin mahtunut. 22.1.1981 siis ajoitus ja Di'Annon suloäänin mennään. Yleisö on kuin meikäläisestä vastaavan ajan Lauantaitansseista.

Iron Maiden - LIVE | complete gig - 1981-01-22
 

CamNeely#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Boston Bruins
Lainataas tää Vintsukan viesti tähän ketjuun:

The Coverslaves -niminen tribuuttibändi veti tänään (eilen) Tampereen Pakkahuoneella aika messevän shown MaidenFest-nimikkeen alla. Reilu kolme tuntia Iron Maidenia kuuden eri laulajan voimalla, ja biisilistalla suunnilleen kaikki hitit ja jokunen harvinaisempi siivu. Coverslavesin oman laulajan Pekka Snellmanin lisäksi lauteilla olivat Kimmo Blom (Raskasta joulua), Taage Laiho (Kilpi), Erkki Seppänen (Dreamtale, Курск), Lassi Vääränen (Arion, Cønstantine) ja Sara Strömmer (Fear of Domination). Biisi tai pari per esiintyjä ja läpystä vaihto, hyvin pysyi energia korkealla koko kolmetuntisen ajan. Ehdottomia kohokohtia kaikki Blomin vetämät biisit, Vääräsen Revelations, Strömmer ja Blom yhdessä Die with Your Boots Onin kertsissä ja lopun yleisön laulatus Running Freessä.

Jyväskylässä, Turussa, Oulussa ja Torniossa vielä soittavat tällä kiertueella. Laulajat kait osittain vaihtuvat keikkojen välillä. Suosittelen tsekkaamaan. Ja tämä MaidenFest on ilmeisesti vuosittainen proggis, enköhän ensi vuonnakin raahaudu paikalle jos Tampereelle tulevat soittamaan.

Tampereen biisilista: The Coverslaves Setlist at Pakkahuone, Tampere

Oli kyllä helvetillinen meininki Pakkahuoneella kolmen tunnin ajan. Itselle Rime of the ancient mariner oli kohokohta, jos nyt jotain pitää nostaa erikseen. Nämä harvinaisemmat biisivalinnat toimivat myös tällaiselle suurkuluttajalle vaikkei hiteissäkään mitään vikaa ole.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Iron Maiden julkisti pari festivaalikeikkaa ensi kesäksi, toinen Englannissa ja toinen Pohjois-Irlannissa. Varmaan muitakin festareita kuuluu kiertueeseen.

Bruce comments "Next year we will play a number of countries and cities we have yet to visit on this incredible tour, so it is terrific to be able to accept the invitation to return to Download in 2020 and we will certainly go to town and add a few extra items to the show. This will be our seventh time headlining at Donington Park. It's home turf and we all really enjoy playing this Festival, the vibe from the crowd is always fantastic, and it’s great to be returning to Belfast, this time for a Festival date too.”

Veikkaan Rockfestiä yhdeksi kohteeksi...
 

Jarnan Rysty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Maiden onkin minulla vielä näkemättä, vaikka onkin kaiken hyvän ja pahan alku ollut minulle hevimusiikin saralla. Ehdottomasti tämä vääryys on korjattava, jos lähellekään Suomen kamaraa laskeutuvat ensi kesänä.
 

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
suht luotettavasta lähteestä kuultuna ensi vuoden rockfestin tavoitebändit on mm: gnr, maiden, aerosmith.

Saapi nähdä saavatko toteutumaan. Maiden ei kyllä ikinä petä livenä. Saatanan kova.
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
suht luotettavasta lähteestä kuultuna ensi vuoden rockfestin tavoitebändit on mm: gnr, maiden, aerosmith.

Saapi nähdä saavatko toteutumaan. Maiden ei kyllä ikinä petä livenä. Saatanan kova.
Aika kovaa kattausta haetaan, jos noi kaikki ovat listalla. Epäilen, ettei noihin kaikkiin paalut riitä, Gunnarit yksinään jo voisi olla pääesiintyjä, Maiden samaten. Aerossmithiin jotenkin vaan en usko. Taitavat vetää pitkää putkea parast aikaa Vegasissa?
 

MainMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Somessa huhutaan Maidenin tehneen uuden studioalbumin tänä vuonna. Mm. tuottaja Kevin Shirley mainitsee saaneensa nimeämättömän projektin viimeisteltyä, ynnä muutakin pohjaa huhulle on kaiveltu. Asiasta kertoo mm. Soundi:

 

tylerdurden

Jäsen
Suosikkijoukkue
NYR, LFC, Suomifutis
Nostellaanpa tämmöistä. Maidenistien pettymykseksi koko kiertue peruuntui, mutta onneksi maailman parhaan heavy-yhtyeen albumeja ja live-videoita voi kuunnella ja katsella loputtomiin.

Loudwire listasi Maidenin kappaleet huonoimmasta parhaimpaan. Ykkössija tuskin yllättää ketään. Every Iron Maiden Song Ranked From Worst to Best

Oma top 10:

10. Rainmaker
9. Fear of the Dark
8. Sign of the Cross
7. 22 Acacia Avenue
6. Phantom of the Opera
5. The Evil That Men Do
4. The Number of the Beast
3. Infinite Dreams
2. Hallowed Be Thy Name
1. Rime of the Ancient Mariner
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Kyllä voi olla eri mieltä tosta Loudwiren listasta. NPFTD albumi on yksi suosikeistani, heidän listalla heikoin Brucen kanssa tekemä levy. Nicko on kovassa iskussa, Bruce kuulostaa helvetin hyvältä ja hyviä melodioita läpi albumin. Noh, nyt kun toisaalta alkaa miettimään ni vaikeahan ton taakse on oikeasti jättää mitään... :D Kertoo vaan kuinka helvetin hyvä bändi kyseessä. Kenties se kuulostaa niin hyvältä kun on ollut vähemmässä kuuntelussa yleisesti.

Joka tapauksessa, Fates Warning on yksi suosikkibiiseistäni vaikka tuolla nimenomaan mainitaan ettei ole kenenkään suosikki!
 
Viimeksi muokattu:

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lähdin katsomaan melkein nimi kaiman @tylerdurden listaa sillä silmällä, että mikä hyvä biisi löytyy alimpaa listalta.

133. "Déjà Vu" - 'Somewhere in Time' (1986), tämähän se minulle sitten oli, vaikka toki muutaman muun alakorin biisin olisin nostanut hieman ylemmäs, niin Déjà Vu kuuluisi about 100 sijaa ylemmäs minun listalla. Samalta albumilta oleva The Loneliness of the long distance runner oli niin ikään sijalla 126., jonka itse nostaisin edellesen tavoin huomattavasti ylemmäs. Varmaan osin siksi, että Somewhere in Time on on minun kirjoissa maidenin paras levy, toki Seventh son hengittää niskaan.

Kaikkiaan olisin aika erilaisen listan tehnyt itse, johon ei montaa biisiä olisi Fear of the Dark albumin jäkeisiltä tuotoksilta mahtunut TOP-50 sakkiin. Tähän vaikuttanee myös se, että mielestäni Maiden ei ole pystynyt uusiutumaan tarpeeksi, ja ns. "uudet" levyt (FotD jälkeiset) eivät ole oikein sytyttäneet. En voi kyllä käsi sydämmellä sanoa, että olisin niille antanut edes kovin reilua mahdollisuutta, eli kuunnella se 10 kertaa ja katsoa lähteekö toimimaan.
 

Mäkelä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Durrels Palace
Näin Soundin sivulla tuohon listaukseen liittyen jonkun klikkiotsikon , jossa yritettiin arvuutella, että arvaatkos mikä on ykkösenä. No 99,9-prosenttisella varmuudella uskalsin veikata, että mikä se siellä kärjessä komeilee. Muutenhan tuo listaus on ainakin kärkensä osalta konservatiivisemmasta päästä, suurimmat yllätykset Top 10:ssä on Killersin ja Seventh Sonin nimiraidat.

Hallowed on siinä mielessä turvallinen ykkönen, että siinähän on ehkä realisoituneimmassa muodossa suurin osa niistä aineksista, mistä Maiden suurimman osan biiseistä on rakentanut, on hidasta introa, E5-C5-D5-sointukulkua, riffejä ja kitaramelodioita E-mollissa. Näiden bongailussa Maiden-tuotoksista on samanlaiset juomapelin ainekset kuin modulaatioissa euroviisuissa.

Ei näissä Maiden-listauksissa oikein jaksa enää mikään yllättää. Redditinkin ironmaiden-keskustelua seuratessa huomaa nopeasti, että lähes kaikelle sieltä löytyy omat fanittajansa, vaikka kaikkien oikeasti pitäisi tajuta, että Seventh Son on se paras tuotos ja Somewhere in Time ja Brave New World ovat niin jumalattoman tylsiä levyjä, ettei mitään rajaa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kyllä voi olla eri mieltä tosta Loudwiren listasta.
Ei tuo omia mielipiteitäkään oikein noudata. Toki oma suosikkilevyni Maidenilta oli ja on edelleen A Matter of Life and Death, olen varmaan maailman ainoa ihminen joka ajattelee näin. Sen biisit ei ihan kärkeen nousseet näköjään.

Hyvä bändi mutta ei omassa listassani samalla tavalla merkittävä kuin esim. Metallica. Tämä ei siis toki Maidenilta mitenkään pois, mutta en ole koskaan varta vasten heidän keikoilleen mennyt.
 

tylerdurden

Jäsen
Suosikkijoukkue
NYR, LFC, Suomifutis
Studioalbumeista järjestykseltään seitsemäs on minunkin papereissani niukasti paras. Melodioiltaan aivan timanttinen lätty ja edeltäjäänsä vielä ripauksen progehtavampi mestariteos, jonka huonoinkin kappale (The Prophecy) on melko hyvä. Toiseksi parhaana pidän eheää ja äärimmäisen energistä Number of the Beastia ja kolmanneksi sijoittuu Somewhere in Time, jonka parhaita kappaleita ovat ns. täytekappaleet Heaven can Wait sekä Stranger in a Strange land.
 

Randalf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
Noiden erityyppisten listauksien suhteen suurin mielenkiinto kohdistuu aikalailla siihen, että kuinka monta timanttista "jokerikorttia", eli ei täysin itsestäänselvää Radio Rock- biisiä, mallia Paschendale tai vaikkapa Only the Good Die Young mahtuu kärkikymmenikköön, tai edes top 20 sisään. Toisena ääripäänä se, että mikä loistava helmi on heitetty kohtuuttoman alas... hehe.

Noh, makuasioita etc.

Omissakin papereissa Seventh Son on selkeä suosikki. Aivan timanttinen tuotos alusta loppuun ja siinän on kahdeksan biisin mittaan saatu tiivistettyä upeasti yhtyeen suurimmat vahvuudet ja koko musiikillinen kehitys 80-luvun myötä. Toinen suosikki onkin sitten vuoden 2006 A Matter of Life and Death, joka ei ole aivan yhtä tiivis ja tasainen, mutta ehdottoman hyvin kasassa pysyvä ja yhtyeen "progeilun" vaikuttavin ilmentymä. Brighter Than a Thousand Suns, ai saatana!!!

Yleisimmin porukan suosikikseen nimeämistä levyistä, eli 1982-88 akselin tuotannosta, Somewhere in Timea pidän kepeästi yliarvostettuna, edelleen todella loistavana, mutta vähäisen live-edustuksen myötä korostunutta kulttimainetta nauttivanana teoksena. Onhan joku Alexander the Great jykevä ja vaikuttava biisi, mutta ei mielestäni muutamaa oivaltavaa ja mukavasti Steve-kaavasta poikkeavaa osuutta lukuunottamatta Maidenin asteikolla mitenkään poikkeuksellisen kummoinen biisi kuitenkaan. Se nyt ei toki ole minkään sorin häpeä! The Number of the Beast on tosiaan energinen ja täynnä intoa ja luovuutta; olkoonkin, että Hallowed lainailee sitä Beckettiä röyhkeästi, mutta mitä sitä sanottiinkaan "great artists steal" jne. Siinä missä The Prisoner ja 22 Acacia Avenue olisivat saaneet nykykokoonpanon voimin soida pari kertaa useamminkin, ovat Invaders ja Gangland taas sen verran meh-tekeleitä, vaikka hyvin seassa toimivatkin, että rokottavat kahdeksan biisin levyn kokonaisuuden tehoa pikkuisen liikaa. Total Eclipse on kova bonari, jonka tavallaan luen henkisesti osaksi tuota kokonaisuutta, vaikkei virallisesti sitä olekaan ja 1998-remastereita ei haluaisi minään definite-Maiden-julkaisuina enää edes muistella. Piece of Mind taas on Quest For Firen pöljistä lyriikoista huolimatta ihan silkkaa timanttia, mutta ne korkeimmat huiput ovat mielestäni tosiaan Seventh Sonilla kovemmat ja näistä biiseistä suosin aika usein liveversioita. Powerslave taas on parhaimmillaan parasta kitarapornoa ikinä ja onhan onhan siellä Aces High, Rime ja tottakai upea nimikkobiisi, mutta suurelta osin nämäkin biisit saavuttavat vasta liveversiointeina optimaalisen tasonsa (Rime ja Powerslave hyötyvät etenkin 2008-09-versiointeina korostetun paljon Dickinsonin huikeasta draamantajusta). Flash of the Blade, The Duellists ja joskus parjattu, mutta omaan korvaan oikein kiva Back in the Village ovat hyviä, mutta eivät mielestäni elä ja hengitä samalla tavalla kuin edellisen ja seuraavien albumien "deep cutit" ja ylipäätään Powerslave on ehkä kuitenkin - jos kaikki se visuaalinen upeus, joka albumin ja sen kiertueen ympärille kasattiin nyt riisutaan pois - kuulostaa mielestäni ehkä aavistuksen verran liian... "riffipötköltä." Erittäin hyvä sellainen, mutta huikean alun ja lopetuksen väliin jäävä massa jää ihan pikkuisen liian tasapaksuksi. Toivottavasti en nyt saa korvilleni...

Suurimpia "syntejäni" Maiden-fanina kovimpien kasaripuristien mielestä lienee kuitenkin The X-Factorin diggailu. Tunnelma toimii, viimeisin remasteri saa soundeista hyvin sen irti mitä on otettavissa (oispa Martin Birch jne.) ja mielestäni sävelkynä oli tuolla albumilla ysärimaidenin terävin, vaikka monotonisuuteen välillä sortuukin. Tykkään Blazesta tuolla levyllä, hoitaa ruutunsa, ja miehen soolotuotanto on rautaa, mutta Sign of the Crossin Bruce vie kyllä ihan uusiin ulottovuuksiin jo hehkuttamallani dramaatikalla ja tottakai tulkinnallaan.

2018. Sign of the Cross täysin puskista kiertueen ekalla keikalla. Ja Bruce kajauttaa "A FIRE IN THE SKY." Kovimpia Maiden-hetkiä mulle koskaan ikinä.

Ja kun heti perään Flight of Icarus, niin huhhuh.

Tämmöstä.

EDIT: muokkailtu jotain rakenteellisia häröyksiä ja muita epämääräisyyksiä pois.
 
Viimeksi muokattu:

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
...kolmanneksi sijoittuu Somewhere in Time, jonka parhaita kappaleita ovat ns. täytekappaleet Heaven can Wait sekä Stranger in a Strange land.

Stranger in a Strange land on minun TOP-listalla Maidenin biisi numero 1! Lisäksi Adrian Smithin soolo kyseisellä levyllä on samalla sekä Maidenin, että maailman paras soolo ikinä!

Suurimpia "syntejäni" Maiden-fanina kovimpien kasaripuristien mielestä lienee kuitenkin The X-Factorin diggailu.

Jaa, mielenkiintoisesti minäkin pidän X-factorin soundimaailmasta, tosin Blazen äänestä en voi olla samaa mieltä. Aikanaan tuota tuli kuunneltua paljonkin. Ja kannen Eddie oli kanssa sopivan erilainen.

Toinen jännä juttu on, että vaikka Janic Gers on ollut bändissä 30-vuotta, niin minulle edelleen "se uus kitaristi" ja jotenkaan en osaa antaa arvoa kyseiselle jampalle yhtään. Vaikka varmaan ansaitsisi.
 
Viimeksi muokattu:

Ferris

Jäsen
Toinen jännä juttu on, että vaikka Janic Gers on ollut bändissä 30-vuotta, niin minulle edelleen "se uus kitaristi" ja jotenkaan en osaa antaa arvoa kyseiselle jampalle yhtään. Vaikka varmaan ansaitsisi.

Ei ansaitse.

Olen nähnyt Irman keikalla hävettävästi vain kertaalleen, Hevihallissa 1999. Tuolla keikalla päätin syvästi etten kyseistä bändiä mene katsomaan keikalle ikinä niin kauan kuin kyseinen perseenkeikuttelija kitaranheittelijäpelle lavalla on. En ymmärrä mitä lisäarvoa kyseinen kaveri bändiin tuo livenä, toki joku voi noista edellämainituista maneereista tykätä. Gers oli ihan hyvä Brucen soololla, mutta ei ois tarvinnu roudata sitä IM:ään. Sillä on kyllä varmaan jotain raskauttavia kuvia Harrisista, ei muuten ymmärrä miks moista kuluerää pidetään mukana vuodesta toiseen. Havaitsin kyllä alkuvuodesta harkitsevani uuden mahdollisuuden antamista bändille, kun olivat melkein takapihalle tulossa keikalle. Onneks tuli Korona ja pelasti hairahdukselta...

Toki täytyy myöntää, että Maiden oli allekirjoittaneelle kovinta tavaraa kasarilla enkä ole IM:ää Seventh Sonin jälkeen seurannut kuin puolihuolimattomasti. En alkuun tykännyt kyseisestä levystä, vaikka onhan siinä biisimateriaali aika huikeaa. Mutta ne synat.... On noita 90- ja 2000-luvun levyjä tullut yritettyä pyörittää läpi, mutta ei tahdo vaan iske samallalailla kuin tuo vanhempi materiaali.
 

Randalf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
Kyllähän Janick vetelee välillä aika... noh, kiltisti sanottuna taiteellisesti noita kitaraosuuksia. Mutta toisaalta taas sinnepäin-soittelun kylkiäisenä mies kyllä osaa halutessaan noita tarkempiakin suorituksia tarjota ja siinä missä ymmärrän täysin miehen lavamaneerien ärsyttävän monia, niin itseäni eivät ole häirinneet ja ylipäätään mainion oloinen heppu muutoinkin.

Biisinkirjoittajana Gers on puolestaan ehkä sen suurimman lisäarvonsa bändiin tuonut. Totta kai miehellä on taipumus pelata aika kuluneiden akustisten näpyttelyjen kanssa ja joidenkin mielestä varmasti muutamat riffit on todellisia jämäriffien jämiä, mutta toisaalta taas Gers/Harris-biisit kyllä kulkee pääsääntöisesti todella nätisti ja yksittäisten osuuksien näennäinen halpuus ei silloin minua pätkääkään häiritse. Onhan nyt tuoreemmasta materiaalista vaikkapa The Talisman (introon olisi kyllä voinut vähän monipuolisempaakin rakentelua kehitellä) ja The Book of Souls todella kovia kappaleita. Dance of Deathista nyt puhumattakaan, mutta sehän on jo ehtinyt aika komeaan ikään. Ysärin puoliväliä ja loppua kohden mennessä Gers toi mielestäni kaivattua särmää muutoin vaikeisiin ja musiikillisesti paikallaanpolkevimpiin aikoihin ja erityisesti The X-Factorilla Gersin kirjoituskynä näytti olleen todella terävänä. Onpa Lord of the Fliesin soolokin aika tyylikäs, vaikkei Adrianin parhaimmille vedäkään vertoja. Mahtavasta Ghost of the Navigatoristakin Gersin kynäilykrediittiä löytyy.

Kokonaispaketti menee minusta siis kirkkaasti plussalle ja mitä nyt haastattelujen ja muun perusteella voi päätelmiä vetää, niin oikein pidetty ja arvostettu kaveri yhtyeen sisällä ja vaikka lähestymistapa soittamiseen on hyvin poikkeava, niin on miehellä silläkin saralla ansionsa, vaikka monelle se ensimmäinen ajatus Gersin kitaroinnista onkin varmaan se lepsuilu ja Adrianin Moonchild/Revelations/The Evil That Men Do jne. -soolojen pahoinpitely.
 

SilentMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Giants, Minnesota Timberwolves
Oma Maiden-diggailuni loppui Fear of the Darkiin, joten sitä tuoreemmista levyistä en osaa sanoa juuta enkä jaata. Sitä edeltävistä levyistä kaksi nousee yli muiden, eli Somewhere in Time ja Killers.

Moni tuntuu pitävän The Number of the Beastia ja Seventh Son of a Seventh Sonia bändin ykköslättyinä, eikä siinä tietenkään mitään. Itselleni ensin mainittu esiintyy aavistuksen liian epätasaisena (The Prophecy on huono ja Can I Play with Madness tylsä renkutus) ja jälkimmäinen liian puhkikaluttuna (mikä ei ole tietysti Maidenin vika). Itse pidän kyllä Ganglandista ja olisin ennemmin pudottanut Invadersin pois Twilight Zonen tieltä.

Kyllä Somewhere in Timekin on epätasainen (Sea of Madness on liian veltto), mutta vastaavasti suosikkikappaleeni sitäkin parempia kaikkine melodioineen ja kitaraharmonioineen (The Loneliness of the Long Distance Runner on aliarvostettu helmi). Killersillä on puolestaan samaa raakaa energiaa kuin debyytilläkin, mutta paremmat biisit ja tukevammat soundit.

Maidenin olen nähnyt kahdesti, No Prayer for the Dyingin sekä Fear of the Darkin kiertueilla. Täytyisi varmaan vielä kerran vaivautua, mutta nykyisillä lippujen hinnoilla se on enemmän kuin harkinnanvaraista.

TOP 5 LEVYT JA BIISIT
1. Somewhere in Time
2. Killers
3. Powerslave
4. Piece of Mind
5. Seventh Son of a Seventh Son

1. Aces High
2. Caught Somewhere in Time
3. Killers
4. The Loneliness of the Long Distance Runner
5. The Clairvoyant
 
Viimeksi muokattu:

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Jospa vastapainona edelliseen hehkuttaisin uudempaa. Oma fanitukseni alkoi 90-91 tienoilla ja se vanha tuli kuunneltua puhki, joten arvostusta riittää ja riitti. Tätä nykyä suosikkimaidenia on tämä Dickinsonin lähdön jälkeinen aika. The X Factor on suosikkialbumini. Se on uskomattoman kaunis levy synkällä tavalla. Siinä on Maidenin upeimpia melodioita. Se on myös Blazen levy, vaikka Sign Of The Crossin Bruce nostaakin vielä paremmaksi.

Virtualia hehkutettiin aikanaan tason nostoksi ja yhtyeen löytäneen oikean linjan Blazen kanssa. Minusta se oli tasonlaskua ja sitä aika on vain todistanut. Levyllä on hetkensä, kuten The Educated Fool. Kaikkien suosikki Clansman on mielestäni tylsä. Ilman Harrisin "sydäriä" repeat napin kanssa The Angel And The Gambler olisi mahtava biisi.

Dickinsonin paluun jälkeen on tullut kovaa tavaraa. X Factorin taakse toiseksi kovimmaksi levyksi nousee A Matter Of Life And Death. X Factorin tapaan levy on aluksi hieman haastava. Brave New World oli hieno paluu. Dance Of Death hieman epätasapainoinen, mutta sisältää helmet, kuten Rainmaker ja nimibiisin. Ja onhan siinä paljon muutakin. Final Frontier on myös kaksijakoinen, mutta pidemmät eeppiset vedot ovatkin silkkaa kultaa.. Starblind, The Man Who Would Be King, When The Wild Wind Blows... Talisman taas Clansmanin tapaan kuulostaa omaan korvaan tylsältä. Uusimmassa miellyttää eniten avausraita, joka on ihan huikea eli If Eternity Should Fail. Kauas ei jää Brucen melkein 20 minuuttinen Empire Of The Clouds. Siinä välissä on myös paljon kehuttavaa..

Oma listani olisi siis kärjen osalta huomattavan paljon uudempaa Maidenia, mitä muilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös