Inttiin lähdössä?

  • 1 217 968
  • 3 574

Joghey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
TJ 8!

Niin vain on 354 aamua kulunut ja kohta ollaan jo reservissä. Nyt olen viimeisillä lomillani ja sunnuntaina pakataan siviilikamat mukaan, kun takaisin mennään!

TJ 6!

Niin vain on 362 aamua pian kulunut siitä heinäkuisesta kesäpäivästä, kun palvelukseen astuttiin. Tännekin tuli jossain välissä avauduttua, kun käsky kävi kuljettajanhommiin vaikka kyseinen homma ei kiinnostanut sitten yhtään. Kyllähän aurinko rupesi myöhemmin minullekin paistamaan ja lopulta kuljettajanhommat jäivät toisarvoisiksi. Viimeiset kolme kuukautta ovat olleet intin parasta aikaa, vaikka läpivienti kuuden viikon leiriputki (johon sisältyi yhtämittainen kymmenen päivän leiri) hajotti ihan älyttömästi etukäteen. Innolla odotellaan kotiutumista, mutta tuvassakin on ollut jo puhetta siitä tulevasta tyhjyyden tunteesta kun ympärillä ei olekaan koko ajan porukkaa. Hyviä kavereita on mukaan tarttunut ja viimeisen parin viikon kasarmielämäkin on ollut hauskaa, kun läppä on lentänyt tuvassa koko ajan.

Huomenna siviilivaatteet mukaan, perjantaina ohi on 362 ja Ruisrockiin!
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
TJ 6!...


Huomenna siviilivaatteet mukaan, perjantaina ohi on 362 ja Ruisrockiin!

Heh, näitä on aina mukava lukea. Olen varmaan sanonut tämän jo aikaisemminkin, mutta intti kannattaa käydä jo pelkästään sen viimeisen aamun takia. Klamydian" Mä lähden himaan" soimaan ja passi paukkumaan ;) Viimeinen iltavahvari saattaa myös olla mielenkiintoinen tapahtuma, jos/kun paikalla on vielä palvelustaan jatkavia miehiä ja skapparilla ei ole hiekkaa esinahan alla.
 

Jämerä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Oranje
Allekirjoittaneella juna kääntyy ensi viikon perjantaina eli sitten olisi vielä puoli vuotta edessä. Tähän ketjuun tuli kirjoiteltua tammikuun alussa pari päivää ennen intin alkua joten nyt voisi ehkä päivitellä vähän mihin tie on vienyt.

Palvelus alkoi Upinniemen 4K:ssa, josta AUK:iin rannikkolinjalle. P-kausi nyt ei fyysisesti ollut todellakaan mitään rankkaa vaikka en kovinkaan rautaisessa kunnossa ollutkaan. Alokasleiri Kiikalassa talven kylmimpään aikaan oli tosin aika vittumainen kokemus. Laivasto ei missään vaiheessa pahemmin napannut ja kun en ehdottomasti AUK:a vastaan ollut niin rannikkolinjallehan se tie vei. AUK:n 7 viikkoa ovat kyllä olleet tähänastisen inttiurani rankimmat ja hajottavimmat ajat. Sitä tetsauksen määrää mitä tuolla sai kokea rannjv-alikkien piiskatessa. No viimeistään tuolta tuli ajatus, että ihan mitä tahansa muuta loppupalveluksen ajaksi paitsi rannikkojalkaväkilinjaa. AUK:iin olinkin hakenut ensisijaisesti tas-linjalle ja sinnehän allekirjoittanut myös päätyi kun viiden viikon jälkeen tehtiin alustavia AUK2-valintoja. Tas-ura jäi tosin lyhyeksi kun selvisi, että seuraavaksi tie vie meritulenjohto/merivalvonta ru-kurssille Suomenlinnaan. Ei varmaan tarvitse kertoa, että fiilikset oli aika katossa kun seuraava palveluspaikka selvisi.

Viikot Suomenlinnassa ovatkin sitten olleet inttiaikani ehdottomasti parasta antia. Hyvä porukka, loistavat puitteet ja asialliset skapparit takaavat sen, että kyllä tuolla viihtyy niin hyvin kuin vain firman hommissa voi viihtyä. Ensimmäistä kertaa tuntuu, että varusmiehiä kohdellaan ihan ihmisinä eikä vaan eläiminä joiden niskaan voi heittää paskaa ihan niin paljon kuin huvittaa. Meininki on siis ihan erilaista kuin mitä on kavereilta kuullut esimerkiksi maavoimien vastaavan laitoksen toiminnasta.

Ensi viikolla olisi sitten yhteistoimintaharjoitus ja loppuviikko huipentuu (jos näin voi sanoa) johaan. Tulossa todennäköisesti inttiurani rankin viikko, mutta eiköhän tuosta selvitä vaikka sitten ihan puhtaasti tahdon voimalla. Siitä sitten vielä pari viikkoa Suomenlinnassa, kokelaan nappulat rintaan ja takaisin Upinniemeen todennäköisesti alokkaita kouluttamaan.

Vielä loppuun onnea palveluksensa ensi viikolla päättäville ja tsemppiä sen viikon päästä aloittaville. Ei se intti nyt niin paha paikka ole, kunhan ei vaan liikaa ajattele sitä, mitä voisi siviilissä tehdä sen sijasta, että leikkii sotaa jossain pusikossa.
 

Siiklake

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
4 yötä jäljellä omassa raikkaassa vuoteessani ennen Vekaranjärvelle lähtöä. Valtaosa ikäisistäni tuulettelee parhaillaan tj 1:tä, mutta osalla on vielä aamuja jäljellä. Periaatteessa lähden ihan avoimin mielin palvelusta suorittamaan, mutta riemusta ei kannata puhua. Ykkös tavoitteenani on tuo 180 päivää ja paljon olen valmis tekemään, ettei homma mene "vasempaan käteen". Kakkos tavoitteena on saada kaveri ja kolmantena vaikka välttää lääkintämiehen hommat... Saa nähdä mitä tuleman pitää.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
kolmantena vaikka välttää lääkintämiehen hommat... Saa nähdä mitä tuleman pitää.

Lääkintämiehen nakki on helppo välttää vastaamalla halukkuuskyselyihin johdonmukaisesti "ei" ja viimekädessä voi vedota veri- tai neulapelkoon, eivät testaa/kysele niistä sen tarkemmin. Yleensä halukkaita ko. hommaan on kuitenkin riittävästi suhteessa koulutettavien määrään.
 

Sic

Jäsen
Ai saatana. Vuosi sitten tässäkin topikissa tuli panikoitua alkavaa palvelusta ja hyvinhän se lopulta meni. Tässä sitä huomaa kuinka nopeasti se aika lopulta meneekään kun oman eräni vuoden ajan palvelevat kotiutuvat huomenna, onnea kaikille niille jotka pääsevät nyt siviiliin! II/11 on tunnetusti se paras erä :-)
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Minullakin alkaa tässä neljän yön päästä. Pelottaa ja jännittää, koska olen aina ollut sellainen luonteeltani. Veikkaan etten nuku viimeisenä enkä ensimmäisenä yönä yhtään.

Parolaan menen ja haluaisin tietää mitä kannattaa ottaa mukaan, tätähän joka kerta taidetaan täällä kysyä.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Parolaan menen ja haluaisin tietää mitä kannattaa ottaa mukaan, tätähän joka kerta taidetaan täällä kysyä.

Jos tykkäät vaihtaa boxerit päivittäin, kannattaa mukaan ottaa muutamat omat. Firmalta sai ainakin vuonna 2005 maagiset 4 paria, ja uusia saa kerran 1-2 viikossa. Sama pätee sukkiin.

Vähän rahaa.

Oma tilinumero.

Valollinen halpa rannekello on kätevä. Ei pakollinen.

Jos harrastaa juoksua ja tarvitsee tietynlaiset lenkkarit, kannattaa ottaa omat mukaan.

Huumorintajua kannattaa myös ottaa mukaan.

Omaa asetta, puukkoa ym. ei kannata ottaa mukaan. Ainakaan ekalla viikolla.
 
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors
Lääkintämiehen nakki on helppo välttää vastaamalla halukkuuskyselyihin johdonmukaisesti "ei" ja viimekädessä voi vedota veri- tai neulapelkoon, eivät testaa/kysele niistä sen tarkemmin. Yleensä halukkaita ko. hommaan on kuitenkin riittävästi suhteessa koulutettavien määrään.

Lääkintämies ei ole ollenkaan paha nakki, ainakaan Upinniemessa. Vitutus oli kohtalaisen kova, kun minut nakitettiin lämäriksi (en ollut hakenut koko virkaan) pohdin vakavasti siirtymistä sivariin, onneksi jäin kuitenkin.

Neula- ja verijuttuja ei pahemmin meillä ainakaan lääkintämieskurssilla käyty, kerran piti tehdä kanyyli toiselle kurssilaiselle, mutta muuten ei. Lääkitieteen jutut ovat ehkä 1% koko lääkintämiehen hommista, päätoiminen homma on Varuskuntasairaalan päivystäminen ja siellä erilaisten toimistohommien teko.

Ainoa miinus puoli lämärissä on ylipitkä palvelusaika, 270 vrk. Joten jos on 180-nakin perässä ei kannata hakea, mutta jos palvelusajalla ei niin väliä niin kannattaa ehdottomasti hakea hommaan.

Mitä olen esim. Spollejen touhua seuraillut niin eipä yhtään kaduta näin jälkeenpäin, että minusta tuli lääkintämies.

TJ91
 

BLEGI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, DRW, Man United ja Tommi Huhtala
Se ois sit maanantaina suunta kohti Upinniemeä. Tällä hetkellä ei oikeastaan ole muita fiiliksiä, kuin pieni jännitys, joka kai kuuluu asiaan..

Nii piti kysyä, että onko hyötyä, jos osaa nuo arvomerkit näin ennakkoon? Aika hyvin on hallussa, vaikka ainoastaan kerran vilkaisin läpi.
 

Siiklake

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ainoa miinus puoli lämärissä on ylipitkä palvelusaika, 270 vrk.

Kanyylikään ei kuulosta kivalta mikä sitten onkaan. Mutta jääkylmään veteen en hyppää viideksi minuutiksi nähdäkseni kestänkö kylmää, sillä tiedän etten kestä. Kävin toissapäivänä +18 asteisessa järvessä uimassa ja huusin kuin hyeena. Toivottavasti hypotermiakoetta ei ole kovin monessa muussa "nakissa".
 

Metsuri #37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nii piti kysyä, että onko hyötyä, jos osaa nuo arvomerkit näin ennakkoon? Aika hyvin on hallussa, vaikka ainoastaan kerran vilkaisin läpi.
Kyllähän ne on ihan hyvä osata. Voepi olla, että palveluksen alkuaikoina ikävä päivitystäjä piinaa uusia alokkaita, eikä päästä esim. sotkuun ennen oikeaa vastausta.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Kannattais opetella jo tuohon intin rytmiin. Menkää nukkumaan.
Jos jotain opin intissä niin se oli, että aina on kiire odottamaan jonnekin jotakin ja sitten siellä oppi nukkumaan ihan missä vaan, vaikka hiihtäessä.
 

mikulii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät #24
Joo se ois itelläki maanantaina lähtö kajaaniin. Oisko heittää mitään vinkkejä miten selvitä kuudella kuukaudella?
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Joo se ois itelläki maanantaina lähtö kajaaniin. Oisko heittää mitään vinkkejä miten selvitä kuudella kuukaudella?

Vähän riippuu mihin yksikköön menet siellä. Tykistöön jos joudut niin ei välttämättä auta vaikka töhöilisi/ vetäisi testit persiilleen, saattavat silti keljuuttaan laittaa vaikka AUK:iin. Sama koskee viestikomppanioita (pl. EK). Muista en kovin tarkkaan osaa sanoa.

Haluton asenne ja tyly ei-vastaus kaikkiin missä kysytään pidemmän palvelusajan halukkuudesta ovat varmaan se helpoin konsti päästä puolikkaalla. Siihenkin kuitenkin kannattaa varautua, että vähintään 9kk voi valtion hommissa vierähtää. Esimerkiksi lämärin hommat ei kovin haastavia ole ainakaan Kajaanissa, jossei sitten satu täydellinen vätys olemaan. Itsekin palvelin Kajaanissa ja 9kk spollena, voin sanoa että kannatti. Siihen kuitenkin tarvitaan jo hieman asennetta ja huumoria, tai muuten hajotus tulee olemaan armotonta.

Niin, ja aamuja vain kaikille uusille morteille! Ensimmäinen viikko siellä menee lähestulkoon kaikilla melkoisen vitutuksen kanssa, mutta siitä se lähtee ;) Pilkettä vaan silmäkulmaan heti alusta pitäen niin no problemo.
 

Decimal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo se ois itelläki maanantaina lähtö kajaaniin. Oisko heittää mitään vinkkejä miten selvitä kuudella kuukaudella?

Palveluunastumispäivänä täytellään jos minkämoisia lappuja. Jossain kysytään "Oletko suostuvainen vapaaehtoisiin huumetesteihin", rasti ruutuun kohtaan "En". Täten et ole luotettava ihminen valtion silmissä ja väistät ainakin 12 kuukauden (AUK/RUK) nakin. En tiedä kuinka tornihuhu tämä on, mutta toimi ainakin mun kohdalla (II/07). Tosin pidin kyllä muutenkin aika hyvin huolen, ettei minua johtotehtäviin haluttu.

Ja ei niitä arvomerkkejä kannata opetella, jos on vähääkään parempaa tekemistä himassa. Meillä oli yks jätkä joka puhutteli pokkana naispuolista luutnanttia "herra alikersanttina" ja upseerikokelasta "alikenraalina" eikä tullut sanktiota, hyvät naurut tosin irtosi.
 

Fordél

Jäsen
Joo se ois itelläki maanantaina lähtö kajaaniin. Oisko heittää mitään vinkkejä miten selvitä kuudella kuukaudella?

Jokaisessa paikassa pysyt tiukkana ja johdonmukaisena vastaten ei kaikenlaisiin pidempään palvelusaikaan liittyviin kysymyksiin. Siimaa ei pidä antaa yhtään. Lisäksi vedät niin pyskologiset ja fyysiset testit heikosti. Ei ihan päin helkkaria, mutta heikosti. Varsinkin noihin pyskologisiin testeihin kannattaa panostaa ja olla niissäkin johdonmukainen, jotta käy ilmi ettei susta ole vastuullisiin tehtäviin. Mihinkään turhaan häröilyyn ei varmasti ole syytä lähteä. Lisäksi jos pystyt rakentamaan jonkun tarinan kuinka sun on pakko päästä puolella vuodella (työkuviot, opiskelujutut jne.) niin se vain vahvistaa mahiksia.
 

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Seuraavat asiat kannattaa ottaa huomioon:

- Komppanian vääpeli on ylennyskiellossa oleva luutnantti, koska pitää joka vuosi sulkeiset varusvaraston katolla. Viime vuonna ainakin viisi alokasta putosi katolta ja loukkaantui.

- Sama vääpeli poistutti koko komppanian mereen ennen lomille lähtöä ja koska lomille ei voi lähteä märillä vaatteilla, ei kukaan lähtenyt lomalle.

- Keittiön Marjaa on polkaissut lähes jokainen alikessu

- Kaasunaamarikoe toistetaan niin monta kertaa, että kaikki ovat vähintään kerran oksentaneet
 

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
Jahas, nelisen tuntia ja reservi kutsuu. Hajotkaa aamuihinne tulevat mortit, 9kk-sotilaat ja tulevat johtajat.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tuo kuuden kuukauden sluibailu voi vaikuttaa hyvältä idealta siinä 19-20 vuoden iässä, mutta suosittelisin miettimään sitä vähän pidemmälle, ainakin jos suunnitelmissa on korkeakoulu-opinnot tms. Nimittäin kyllä se sitten työnhaussa auttaa jos esim. RUK on käytynä. Ja loppujen lopuksi se puoli vuotta, mikä AUK:ssa ja RUK:ssa menee kauemmin, on todella lyhyt aika elämässä.

Komppaan Fordelia siinä, että kyllä se työelämäkin tulee aina välillä hajottamaan, joten ei ne hajoamiset sinne inttiin jää..
 

Mogly

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tervetuloa porttien paremmalle puolelle, hajotkaa reserviin körrit! :)
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Tuo kuuden kuukauden sluibailu voi vaikuttaa hyvältä idealta siinä 19-20 vuoden iässä, mutta suosittelisin miettimään sitä vähän pidemmälle, ainakin jos suunnitelmissa on korkeakoulu-opinnot tms. Nimittäin kyllä se sitten työnhaussa auttaa jos esim. RUK on käytynä. Ja loppujen lopuksi se puoli vuotta, mikä AUK:ssa ja RUK:ssa menee kauemmin, on todella lyhyt aika elämässä.

Komppaan Fordelia siinä, että kyllä se työelämäkin tulee aina välillä hajottamaan, joten ei ne hajoamiset sinne inttiin jää..

Ongelmia tulee siinä, että jos jää vuodeksi niin opiskelupaikan saaminen sitten ensi syksyksi hankaloittuu huomattavasti. Siinä menisi jo toinen vuosi ohi, jos ei pääse sisään.

Voisinpa nyt tähän ketjuun laittaa, että veljespari serkkujani Tanskasta siirtyvät armeijan harmaisiin tulevana maanantaina. Itse halusivat tulla, vaikka koskestusta Suomeen nyt heiltä ei kovin paljon löydykkään mitä nyt joka toinen vuosi ovat vierailleet täällä. Joku neljä kuukautta ovat jo täällä Suomessa hengailleet yrittäen opetella mahdollisimman hyvin kieltä ja muutenkin valmistautua tulevaan koitokseen. Ovat siis muuten asuneet koko ikänsä Tanskassa. Vuoden nakkeja he hamuavat, mutta saa nähdä riittääkö kielitaito johtajakoulutukseen. Toinen haluaisi vaihtoehtoisesti myös kuskiksi, joten saa nähdä onnistuuko.
 

Fordél

Jäsen
Tuo kuuden kuukauden sluibailu voi vaikuttaa hyvältä idealta siinä 19-20 vuoden iässä, mutta suosittelisin miettimään sitä vähän pidemmälle, ainakin jos suunnitelmissa on korkeakoulu-opinnot tms. Nimittäin kyllä se sitten työnhaussa auttaa jos esim. RUK on käytynä. Ja loppujen lopuksi se puoli vuotta, mikä AUK:ssa ja RUK:ssa menee kauemmin, on todella lyhyt aika elämässä.

Esitän toisenlaisen näkemyksen. Aika harvassa on ne työpaikat, jossa selkeästi auttaa, että on RUK tai AUK käytynä. Itselläni ei ole yhdessäkään työhaastattelussa käsitelty asiaa eikä taida olla kaveriipissänikään. Ja mikä edes on sen merkitys vaikka siihen kiinnitetään edes jonkinlaista huomiota? Ei siitä tieteenkään haittaakaan ole, mutta en lähtisi sen perusteella tekemään valintoja mennäkö RUK:iin tau AUK:iin vai ei.

Toiseksi, puoli vuotta on tosiaan lyhyt aika ja RUK/AUK voi tehdä monelle nuorelle hyvää. Toista mahdollisuutta niiden käymiseen ei tule, joten jos kiinnostaa ja näkee ne hyödylliseksi niin siitä vaan. Toisaalta jos pyrkimyksenä on hakea vaikka johonkin oppilaitokseen eikä näe intin tarjoavan hyötyä, käyttäisin itse tuon puoli vuotta pääsykokeisiin lukemiseen. Jos vaikka tammikuussa pääsee pois niin siinä on hyvin lopputalvi ja kevät lukea pääsykokeisiin. Nuoren tulevaisuuden kannalta tällä asialla voi olla paljon suurempi merkitys kuin RUK:lla tai AUK:lla. Ja kyllä, niihin voi lukea myös kassulla, mutta omasta ja monien kokemuksesta se ei ole helppoa. Ei missään nimessä mahdotonta ja moni on niissä oloissakin saanut luettua hyvin.

Eli tämän palvelusaikakysymyksen voi nähdä hyvin monelta kantilta. Ei kannata lähteä liikaa kuuntelemaan kapiaisten jorinoita koulutuksen hyvyydestä vaan miettiä mikä itselle ja omiin suunnitelmiin sopii parhaiten. Se voi hyvinkin olla vuoden palvelus tai sitten puoli vuotta ja muiden on turha lähteä toisen valintaa arvottamaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös