Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Ilveksen pelaajistoa koskevat huhut, spekulaatiot ja toiveet

Viestiketju osiossa 'Ilves' , aloittajana wunderveba, 20.10.2012 klo 01.05.

 1. wunderveba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Flyers
  Lainaus:
  Siinäkö syy hieman vaisuhkoihin pudotuspeleihin?
   
 2. Samuli Huikuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  (Share) Ilves
  D'Amigon tapauksessa tulee myös tämän kauden verot maksuun, mikäli ei sitten artisteile ensi kaudellakin.
   
 3. George Parros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  C.C.C.P, Anaheim Ducks 06-07.
  Lainaus:
  Niin, kyllähän onnistuneita ulkomaalaisia ennenkin on yritetty pitää, mutta hinta/laatu -suhde ei ole seuran mielestä ollut kohdallaan. Eihän tässä nytkään muusta ole kyse. Toivottavasti vaan valmennus/seurajohdon ammattitaito riittää nyt tarkasti pelaajaa arvioidessa. Vaikka Amigo on koko kausi huomioiden ollut laadukas vahvistus, niin pleijareissa (7 ott. 0+0=0) parhaiden pitää olla parhaita. Jos samalla hinnalla saa samassa suhteessa yhtä hyvän KESKUShyökkääjän ensi kaudelle, niin...
   
 4. -mesag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Minnesota Wild
  Eiköhän tuo ole loukkaantuneena pelannut. Ei mene kontakteihin lähellekään yhtä ronskisti kuin runkosarjassa, vaikka luulisi olevan juurikin toisinpäin. Lisäksi aiempina vuosina ollut playoffeissa suorastaan maaginen (pisteiden valoissa), AHL:ssa 40 pelissä 36 pistettä. En mitenkään usko, että D'Amigo olisi noin vaisu, jos ei taustalla olisi suhteellisen isoa loukkaantumista.
   
 5. Raymond Pearl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Ihmettelen, ellei tälle olla katsottu samanlaista kuviota kuin tällekin kaudelle verotuksellista syistä. Samalla hän voi rauhassa tutkailla mahdollisuuksiaan Pohjois-Amerikan puolelta ja hoitaa siellä tryout-leireillä itsensä valmiiksi peleihin.
   
 6. Kiikarit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Boston Bruins
  Iltalehti uutisoi että Juhani Tamminen olisi siirtymässä RoKista ensi kaudeksi Ilvekseen.
   
 7. Baloun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
  Lainaus:
  Roki vielä twiittasi myös että onnea Liigaan. Nähtävästi varmaa.
   
 8. Aatos Jäsen

  Onko jollain näkemystä Tammisen kyvyistä? Kokoa on ainakin ihan hyvin.
   
 9. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Vaikka täällä osa oli toivomassa Aallolle jatkosopimusta niin itse näkisin järkevämmäksi hankkia kaikki ykköspakit ulkopuolelta. Ilmeisesti pois on lähdössä Vittasmäki, Niemi ja Fagerudd. Itse lisäisin tuohon vielä Aallon samaan joukkoon.

  Varsinkin pudotuspeleissä Aallon osalta omaan silmään on pistänyt heikot (väärät) ratkaisut, epävarmuus ja ylivoimalla tehottomuus. Toki Aalto on saanut kolme syöttöpinnaa aikaiseksi playoffeissa ja kaikki ovat yv-pinnoja. Ja runkosarjassakin tuli vielä 20 pinnaa (edelliset kaudet 35 ja 25 pinnaa), joista 9 tehopistettä ylivoimalla. Mutta tuli sitä yv-vastuutakin melkoisesti. Esim Laatikainen teki 8 yv-pistettä huomattavasti pienemmällä yv-ajalla. Aallon ratkaisut ylivoimalla eivät yleensä vie ylivoimaa oikeaan suuntaan ja se kova kutikin jää pääsääntöisesti hyödyntämättä.

  Mutta ei noi tehopisteet tai niiden vähyyskään niin haittaa vaan se miltä puolustuspeli on näyttänyt. Siinä kun Vittasmäki ja Laatikainen pelaavat hyvin ja ovat niitä kärkipakkeja niin Aallon osalta ainakin itsellä jännitys kasvaa kun kiekko alkaa polttamaan Aallon lavassa. Runkosarjassa Aalto otti pakeista eniten miinuksia ja maaleja omiin ja sama tahti on jatkunut playoffeissakin. Vittasmäki on ottanut omiin 2 maalia, Laatikainen 3 ja Aalto 5.

  Itse näen, että Parikka, Vainio ja Laatikainen sekä Järvinen (ei vielä sopimusta) ovat hyviä runkopakkeja ja huhuttu Viljanen tuo siihen hyvin täydennystä. Mutta tuon jälkeen mielestäni tarvitaan ne joukkueen ykköspakit ja tuohon rooliin tarvitaan parempia pakkeja kuin Aalto. Tuollaisia vittasmäkiä pitäisi jostain löytää pari kappaletta.
   
 10. Ragulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Vainio-"Vittasmäki"
  Parikka-Laatikainen
  "Kuukka"-Viljanen
  Järvinen-Ilomäki
  Mäntylä-Ilvessuo

  Parikka ja Vainio ovat ensi kaudella lähtökohtaisesti kärkikentällisten kamaa. Viljanen korvaa Fageruddin, Niemi, Vittasmäki täytyisi korvata.

  Mitäs Juuso Välimäki meinaa tehdä ensi kaudella?
   
 11. Peltsi #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lada on pleijareissa nostanut tasoaan, mutta oli runkosarjassa aikamoinen pettymys. Ensi kaudella kolmosparissa hiukan pienemmillä minuuteilla lienee realistinen rooli konkarille. Tällä kaudella peliruuhkassa oli jo suuria vaikeuksia pysyä temmossa mukana. Kolmospariin aika ihanteellinen heppu ensi kaudelle.

  Vainio-X
  Parikka-Viljanen
  X/Järvinen-Laatikainen
  Ilomäki

  -> Ei tuo välttämättä tarvitsisi kuin yhden kovan hankinnan ulkopuolelta. Järvinen lyö ensi kaudella läpi pelaavaan kuusikkoon, jos saa ehjän kesäkauden alle. Ilomäelläkin edelleen kaikki saumat tapella itselleen vakituisen Liigapakin status.
   
 12. LuikuriTattinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Mites Jyrki Jokipakka? Ei pääse mahdu Ottawan kok.panoon? Joku uutinen oli, että niiden valmentaja on nähnyt Jokipakan pelejä, mutta pelaamaan ei pääse. Olikos Jokipakka osaomistaja? Tänne kaudeksi näyttämään osaamistaan ja siittä sitten rahakkaimpiin sarjoihin? Sopisi hyvin uuden Ilveksen kuvaan Jokipakan hankinta.

  Utopiaa, mutta?
   
 13. Raymond Pearl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Juusoa ei kannata sovitella SM-liigajoukkueiden kokoonpanoihin. Hän on lähes varma NHL:n ykköskierroksen varaus ja nämä sijoituksensa seurat haluavat tarkkaan seurantaan eli tämä jatkanee joko WHL:ssa vielä yhden kauden tai saa NHL-sopimuksen pelaten joko AHL:ssa tai rahkeiden riittäessä jopa "ylhäällä".

  Kärkipakit tarvitaan ulkoa, jos Vittasmäki menetetään. Runko olisi minun papereissani:

  X - X
  Vainio - Viljanen
  Parikka - Laatikainen
  Järvinen
  + Ilomäki, Mäntylä, Ilvessuo

  Loukkaantumisia tulee väistämättä ja pelipaikoista pitää olla tervettä kilpailua.
   
 14. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Pyrkisin säilyttämään nykyisen L-R-balanssin, eli Vainio oikealle. Viljaselle sovittelisin lähtökohtaisesti Fageruddin saappaita, eli kolmospariin Laatikaisen kanssa, ja uusien hankintojen kätisyyksien ja pelaajatyyppien mukaan joko pariksi keskenään tai sitten toinen Vainiolle ja toinen Parikalle, eli esimerkiksi

  X - Y
  Parikka - Vainio
  Laatikainen - Viljanen
  Järvinen

  X voisi mielellään olla Vittasmäki, mutta ei valitettavasti taida jatkaa. Y puolestaan pelaaja, joka kykenee ottamaan Aallon paikan ylivoimassa, ja mielellään tätä paremmin tehoin. Toki Viljanen saa varmasti myös yv-aikaa, koska siellähän hänen vahvuuksiensa pitäisi tulla esiin.
   
 15. Hirmu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Eikös se mene niin, että jos pelaaja varataan NHL:ään CHL:stä, hän ei voi pelata AHL:ssä ennen kuin on 20-vuotias? Eli jos Välimäki päättää jäädä Pohjois-Amerikkaan niin vaihtoehdot ovat NHL ja CHL.

  Muuten olen kyllä samaa mieltä kanssasi, että Välimäki ei luultavasti ole tulossa ensi kaudeksi Ilvekseen.
   
 16. Raymond Pearl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Kätisyyksien osalta olet oikeassa. Ilveksen pelitavankin kannalta on parasta päästä syöttelemään lavasta lapaan, eikä rystylle. Kahta kärkipakkia tuo siis joka tapauksessa huutaa.

  Hankintalistalla ovat siis kaksi kärkipakkia ja 1-2 sentteriä, jos Tamminen on tulossa. Laituriosasto on hyvällä mallilla ja omavaraisuusaste ensi kaudella(kin) sitä, mitä sen Ilveksellä pitäisi olla.
   
 17. Raymond Pearl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Ykköskierroksen varaukset voivat pelata alaikäisenä myös AHL:ssa kuten tälläkin kaudella mm. Puljujärvelle on käynyt. Mielestäni tässä ei ole CHL:n osalta mitään erityisiä rajoituksia, mutta voin olla väärässäkin.

  Edit: NHL-CHL -siirtosopimus ei ole ainakaan itselleni ihan vielä auennut eli se, voiko NCAA-sopimukseton NHL-varauksen tehnyt alle 20-vuotias pelata AHL:ssa. Täytyypä alkaakin tutkia tätä asiaa tarkemmin. Euroopasta varatun kohdallahan voidaan näin menetellä.
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2017 klo 18.27
 18. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Ei, vaan CHL:stä varattu alle 20-vuotias ei voi pelata AHL:ssä, kansallisuudesta riippumatta. Euroopasta varattu pelaaja voi, mutta mikäli on sopimus Eurooppaan voimassa, pitää muut kuin 1. kierroksen varaukset palauttaa "kotiin" mikäli paikka ylhäältä ei aukene.
  Eli siis, AHL:ssä ei voi pelata:
  1. Pohjois-Amerikan junnusarjasta varattu alle 20-vuotias
  2. Euroopasta varattu ja edelleen sopimuksen Eurooppaan omaava muu kuin 1. kierroksen varaus.

  Välimäen vaihtoehdot ovat siis Pohjois-Amerikassa NHL ja CHL.
   
 19. wunderveba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Flyers
  Toivonen -> Kolppanen
  Fagerudd -> Viljanen
  Flinck -> Tamminen
  Mustonen -> Kuronen

  Vittasmäki ja Aalto on sitten sellaiset korvattavat pelaajat vielä. Niin ja D´Amigolle jatkoa!
   
 20. Peltsi #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Mites Tommi Kivistö. Uran parhaat kauden vetänyt Ipassa. KHL-kaudet ainakin tilastojen valossa suht vaisuja ja taitaa sopparikin olla katkolla. Siinä olisi Vittasmäen korvaaja upgreidauksella.
   
 21. Ragulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Eli Ilveksen kannattaa kuitenkin pitää yhteyttä Välimäkeen ja niin varmaankin nyky-ilves tekeekin.
   
 22. Raymond Pearl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Kiitos korjauksesta. Ei ollut tuota NHL-CHL-siirtosopimuksen sisältöön tullut tutustuttua ja vastasin liian varmoin elkein NHL-IIHF-siirtosopimuksen / CBA:n pohjalta. Juusolle voisi siis olla oikeastikin hyvä tulla Suomeen, kunnes on NHL-ikäinen ja monivuotinen tyttöystävähän on edelleen Nokialla.

  Tuo Euroopasta varattujen pelaajien "kotiin" palauttaminen on kyllä melkoinen kuollut kirjain. Kun pelaaja allekirjoittaa NHL-sopimuksen, hänen sopimuksensa liigajoukkueeseen purkautuu NHL-pykälän ansiosta, eikä mitään kotia enää ole. Jos sopimus on ollut katkolla, ei silloinkaan ole mitään kotia, jonne pitäisi palata ja näissä tapauksissahan seura saa vielä ansiotta siirtokorvauksen, jota NHL:n ei olisi edes välttämätöntä maksaa mitään (KHL ei maksa). Liigaseurojemme pomothan ovat toistuvasti luulleet tämän olevan jotenkin sitova, mutta pelaaja tekee omat päätöksensä ja NHL-seura ohjaa päätöksentekoa sopivaksi katsomallaan tavalla.

  Esimerkiksi Ristolainen valitsi TPS:n sijaan AHL-kauden kuten Puljujärvikin. Tätä aiemmin myös Bergfors ym. ovat päätyneet samaan ratkaisuun, minkä vuoksi ruotsalaisten delegaatio oli juuri hiljattain Forsbergin johdolla nurisemassa asiasta NHL:lle. Nuoret lähtevät monesti aivan liian varhain rapakon taakse, mutta kuinka moni oikeasti sanoisi NHL-sopimukselle "ei kiitos" tänä päivänä, kun palkkaerot euroliigaan nähden ovat kasvaneet merkittäviksi. NHL-paikan saaminen on samaan aikaan helpottunut, kun pelipaikkoja vakiokokoonpanoon on tullut parisataa lisää uusien joukkueiden kautta 90-lukuun verrattuna.
   
 23. Aatos Jäsen

  Lainaus:

  Vähän olen erimieltä. Mun mielestä Aalto on itseasiassa Tapparaa vastaan pelannut hyvin.Tason nosto on melkoinen. Yv tehokkuus on toki heikkoa. Enkä tiedä siitä jatkosopimuksestaan. Ja ehkä peli näyttää siksi paremmalta että se oli runkosarjassa väliin heikkoa.

  +/- -tilasto osoittaa samaa plus yhtä kuin Vittasmäellä. Toki omiin menneitä on enemmän. Peliaikaa on toiseksi eniten, 23 min per peli. Kivi on kaiken lisäksi laittanut jäälle, silloin kun mahdollista, parhaita vastaan. Näin ainakin musta tuntuu.

  Ja yksi tärkeä asia, jonka olen kuullut Sonjalta, on huippu-urheilijan esimerkki nuorille. On opastanut meidän junnuja treenaamisessa sekä pelaamisessa yleensä. Tietoa kaverilla on vaikka se ei ehkä enää peleissä näykään. Ollut kuitenkin aikanaan loistava puolustaja.

  Mut tosiaan se jatkosopimus taitaa olla kyseenalainen. Siihen vaikuttaa kyllä mielestäni sopimuksen halpuus/kalleus.

  Onneksi en ole siinä asemassa että sopimuksia sorvaisin. Saattaisi mennä perseelleen (hymiö).
   
 24. Tervalammen Tynamo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Edmonton
  Lainaus:
  Tämä lista on ihan ok lukuunottamatta tuota Flinckin poistumista. Mies on kevättä kohden ollut mielestäni todella hyvä. Fyysisyys on näkynyt niin kuin sen pitääkin; taklauksia ja vääntämistä - ei tyhmiä selkään taklauksia ja sikailuja. Siinä on Tammisella tekemistä ensi kaudeksi.

  Mitä tulee Aaltoon ja Laatikaiseen, niin itse jatkaisin kevään näyttöjen perusteella Aallon sopparia, mutta tilanne paperillahan on juuri päinvastainen. Laatikaiselle sattuu säännöllisesti kiekon hukkaamista omissa, kun nopea avaus ei tunnu kuuluvan repertuaariin.
   
 25. Kunto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Korvattavien joukkoon saattaa liittyä Otto Koivula. Patrik Laine kaverina (ja esimerkkinä) varmasti kannustaa Ottoa lähtemään rapakon taakse. Houkutus on suuri. Omasta mielestäni Oton tulisi jatkaa ainakin 1-2 kautta Euroopassa.

  Itse tietenkin omien kasvattien korostajana kääntäisin kaikki kortit Roope Hintzin, Joonas Raskin, Juuso Välimäen ja yllätyskorttina Aleksi Heponiemen kanssa. Harva ymmärtää minkälaista jälkeä Heponiemi on tehnyt WHL:ssä. 86 pistettä runkosarjassa tulokkaana on huikea suoritus. Koko liigan pistepörssin 16. Kaverilta, jonka ajateltiin pelkäävän tuossa liigassa. Puetaan asia ymmärrettävään muotoon. Heponiemi teki kovempaa jälkeä kuin Toni Rajala vastaavassa iässä Brandonissa. Seuraavalla kaudella Rajala teki Ilveksessä 50 peliin tehot 13+13=26.

  Nämä eivät ole huhuja. Vedonlyönnissä asettaisin panokset sille, että Hintz, Heponiemi ja Välimäki kiekkoilevat ensi kaudella rapakon takana. Rask sen sijaan voisi olla mahdollisuuksien rajoissa ja olisi hankintana erinomainen.